Atlético – Eibar 3:0 (kon.) | Real Sociedad – Barcelona 0:1 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
0:1 (0:1)
FC Barcelona
Čtvrtek 19.01.2017, 21:15 • Estadio Municipal de Anoeta (Donostia-San Sebastián) • Španělský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (23:07:43)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:20.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec své těsné vedení uhájili až do konce a mohou být rádi. Domácí totiž ve druhé půli zvýšili obrátky a nebyli několikrát daleko k vyrovnání. Nestalo se tak a Barcelona si do odvety, která se koná přesně za týden na Camp Nou, nesou výhru 1:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Illarramendi (Real Sociedad San Sebastian).
     
    90+2
    Ten ale zahráli jen do připravené zdi hostů, ti se tak dostali opět k míči a zahrávají tak jeden z posledních útoků tohoto utkání.
     
    90+1
    Messi zajel do svého soupeře a domácí tak budou zahrávat další volný přímý kop.
     
    90
    Hlavní sudí nastaví druhý poločas o tři minuty.
     
    89
    Po zahrání volného přímého kopu domácích hlavičkoval v pokutovém území Canales, ale míč poslal jen nad břevno branky Barcelony. Ta si tak mohla oddechnout a už míří na opačnou stranu.
     
    88
    Messi zahrával volný přímý kop, ale míč poslal přímo do připravené domácí obrany. Rulli tak nemusel zasahovat a jeho tým už míří znovu do další útočné akce. Podaří se domácím přeci jenom vyrovnat?
     
    87
    Piqué střílel ze vzduchu a jeho ránu zachytila pozorná obrana San Sebastianu. Hostům se nyní nedaří nějaká souvislejší akce, ze které by domácí branku ohrozili, tak to zkouší spíše z dálky.
     
    85
    Útok Barcelony nyní neprošel přes betonovou hráz v podobě obrany San Sebastianu a domácí tak budou znovu u míče. Už s ním spěchají na polovinu svého soupeře.
     
    83
    Yuri střílel z dálky na hostující branku, přesto letící míč jistil z výskoku Cillessen. Nakonec ovšem nemusel, neboť se dostal vysoko nad břevno jeho branky.
     
    82
    S přibývajícím časem se hosté snaží dostávat se co nejvíce před branku domácích, aby se pokusili svůj náskok pojistit, ale Messi to nyní neudělal dobře. Jeho přihrávka do pokutového území nenašla adresáta, byla příliš dlouhá.
     
    81
    Messi se snažil poslat míč na nabíhajícího Neymara, ale obrana domácích u něho byla dříve. Neymar tak na branku San Sebastianu nevystřelil.
     
    80
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Willian José, přichází Concha.
     
    79
    Volný přímý kop z dobré vzdálenosti zahrávali hráči Barcelony, konkrétně Gomes, ale míč poslal jen pouze vysoko nad břevno domácí branky.
     
    78
    Umtiti spěchal za míčem, který mířil před branku Barcelony a dokázal ho zachytit. Znovu tak pomohl Cillessenovi, který nemusel nakonec hasit nebezpečí před svou vlastní brankou.
     
    77
    Gomes si naběhl z levé strany až před Rulliho, jeho střelu ale brankář domácích dokázal pokrýt a hned na to poslal míč mezi své spoluhráče, kteří už míří na opačnou stranu.
     
    76
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Prieto, přichází Canales.
     
    72
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Vela, přichází Juanmi.
     
    72
    Willian José se prodral z pravé strany k velkému vápnu, ale jeho následná střela skončila jen mimo branku Barcelony. V následné další akci domácích se pak strhla mela v pokutovém území, ale hosté celou situaci ustáli.
     
    70
    Linonel Messi poslal míč směrem k velkému vápnu, ale nikdo z jeho spoluhráčů se k němu nedostal. Brankář Rulli, ke kterému se nakonec balón dostal, ho bude odkopávat od své branky.
     
    68
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Rakitič, přichází Denis Suárez.
     
    66
    Suárez špatně rozehrál na Neymara, toho si všiml Martínez a poslal do úniku Williana Josého, jenže ten ve finální fázi útočné akce selhal a k následné střele se nakonec vůbec nedostal.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Neymar (FC Barcelona).
    63. Yuriho šance před velkým vápnem.
     
    63
    Yuri si nabíhal z levé strany na hostující branku, poté míč poslal do pokutového území, ale nikdo z jeho spoluhráčů ho nezachytil a ten tak skončil za zadní čárou!
     
    62
    Cillessen musel nyní krotit situaci před vlastní brankou. Domácí se natlačili do pokutového území, ale nakonec Cillessena neohrozili.
     
    60
    Po rohovém kopu Barcelony byl míč poslán na Sergiho Roberta, ale ten ho příliš zvedl a poslal příliš vysoko nad branku San Sebastianu.
     
    59
    Domácí zahrávali nebezpečný volný kop, míč se pak dostal v pokutovém území na Velu, ale tomu byl následně odmáván ofsajd. U míče tak budou nyní hráči Barcelony, kteří už spěchají do blízkosti branky San Sebastianu.
    57. Neymar znovu v dobré šanci, ale branku domácích minul.
     
    57
    Messi vyslal patičkou do úniku Neymara, který z levé strany vyslal prudkou střelu, ta ale zamířila pouze vedle vzdálenější tyče domácí branky!
     
    56
    Neymar rozehrával rohový kop, míč se dostal do pokutového území, ale nikdo z hostů se k němu nedostal. Odkop od branky tak bude mít v tuto chvíli Rulli v domácí brance.
     
    54
    A znovu zahrozili domácí hráči. Qyarzabal se napřáhl ke střele z hranice velkého vápna, jeho ránu ještě tečoval Willian José a míč se pak dostal až před domácí branku, kde hru uklidňuje Cillessen, jenž ho odkopne od vlastní brány.
     
    53
    Willian José hlavičkoval míč na Velu, ale ten následnou střelu poslal do připravené obrany Barcelony. Hosté si ale koledují, domácí nemají co ztratit a vrhají se do útoků, snaží se srovnat s hosty krok.
     
    51
    Hráči San Sebastianu opět zahrozili před Cillessenem a do akce tak musela jít opět obrana Barcelony. Ta v posledních chvílích má spousty práce. Domácí se dostávají do jejich blízkosti čím dál více.
     
    50
    Nyní už ale roztáhli útočnou akci hosté, po ose Neymar – Messi se pak ke střele dostal prvně jmenovaný, ale trefil pouze jednoho z domácích obránců do holenního chrániče.
     
    49
    Hosté si nyní zadělali na problémy. Míč se snažil Umtiti poslat zpět na brankáře Cillessena, jenž ho odehrál nakrátko a dva obránci Barcelony pak byli málem připraveni o balón. Domácí ale zaváhání hostů nepotrestali.
     
    47
    Před branku mířil osamocen Suárez, ale svůj únik nezakončil. Obrana domácích si ho pak přebírá a znovu se pokusí zamířit do blízkosti hostující branky.
     
    46
    Do první akce druhé půle se dostali hosté, Neymar ale svou střelu poslal mimo a domácí hráči tak budou mít v následujících chvílích míč a už s ním míří na opačnou stranu hřiště.
     
    46
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Iniesta, přichází Gomes.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Držení míče: 45% – 55%
    Střely na branku: 0 – 2
     
    První poločas tohoto čtvrtfinálového pohárového utkání mezi San Sebastianem a Barcelonou je za námi. Hosté jsou aktivnější a před domácí brankou neustále hrozili svými útočnými akcemi. V jednadvacáté minutě pak byl při průniku do pokutového území sražen k zemi Neymar a hlavní sudí se nerozpakoval a nařídil pokutový kop. Sám Neymar ho poté proměnil a poslal Barcelonu do vedení. I domácí měli několik šancí, ale téměř pokaždé ztroskotali na skvěle hrající obraně hostujícího celku. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který bude jistě zajímavý stejně, jako ten první. Začne se ve 22:15.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Po další domácí šanci bude míč odkopávat od své branky Cillessen a pošle tak svůj tým zřejmě do posledního útoku prvního poločasu. Příliš se nezdržovalo, a tak se dá předpokládat, že sudí nebude nic nastavovat.
     
    44
    Martínez se prodral obranou Barcelony až před velké vápno. Místo aby střílel na hostující branku, rozhodl se o přihrávku Josému. Tu zachytil Piqué a poslal tak balón na opačnou stranu.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Messi (FC Barcelona).
     
    42
    Linonel Messi měl míč na svých kopačkách snad přilepený. Nikomu z domácích se mu ho nepodařilo sebrat a ten tak mohl založit další barcelonskou akci. Jenže také obrana San Sebastianu nyní ukázala svůj um.
     
    41
    Domácí si zoufají. Znovu se jim nepodařilo projít na polovinu Barcelony a jsou z toho už poněkud rozhození. Hosté zvládají svou obrannou činnost zatím skvěle.
     
    40
    Po další akci Barcelony musela zasahovat domácí obrana, která pak odkopla míč do bezpečí. Na polovinu soupeře se ovšem hráči San Sebastianu nedostali a museli tak čekat další útok ze strany Barcelony.
     
    38
    Neymar se nyní hodně zlobí. A není se čemu divit. Při průniku k velkému vápnu byl poslán k zemi a s údivem všech hlavní sudí ukazuje, hraje se dál. Hosté se pak dožadovali volného přímého kopu, ale nebylo jim to nic platné.
     
    37
    Z pravé strany vyslal jedovatou střelu Vela, ale hostující brankář Cillessen si s ní dokázal poradit. Poté hned míč rozehrál nakrátko a to neměl dělat. K němu se dostali znovu domácí, kteří na něho vyslali další střelu. Vybojovali alespoň další rohový kop.
     
    36
    Autové vhazování, které provedl Oyarzabal se dostalo na pravou nohu Willianu Josému, ten udělal ještě jeden krok navíc a to se mu stalo osudným. Digne ho čistě obral o míč a ukončil tak další slušnou akci San Sebastianu.
     
    34
    Domácí se stále snaží o průnik do velkého vápna, ale znovu obrana hostů pracovala na jedničku. Horko těžko se tak hráči San Sebastianu dostávají do blízkosti Cillessena. Tomu jeho spoluhráči v obraně opravdu hodně ulehčují práci.
     
    32
    Domácí hráči neprošli přes hradbu těl obránců Barcelony a Cillessen bude mít k dispozici další odkop od své brány.
     
    31
    Rakitič to myslel dobře s přihrávkou na Iniestu, ale ten byl příliš rychlý a dostal se do ofsajdové pasti. Rulli v domácí brance byl tak v tuto chvíli bez práce.
     
    29
    Před brankou poslal míč na nabíhajícího Williana Josého Vela, ale prvně jmenovanému se následná střela příliš nepovedla a hosté tak znovu budou mít míč na svých kopačkách a právě míří do další akce.
     
    27
    Iniesta poslal z pravé strany vzdušný centr na Lionela Messiho, ale ten na něho nedosáhl. Hosté jsou znovu před brankou San Sebastianu hodně nebezpeční.
     
    26
    Po něm se snesl míč do pokutového území a v hlavičkovém souboji o něj byl úspěšnější Piqué, jenž ho poté vyhlavičkoval do bezpečí.
     
    25
    Znovu musela zasahovat obrana Barcelony a zakopla míč za zadní čáru. San Sebastian tak bude zahrávat rohový kop.
     
    23
    Na druhé straně jistila obrana Barcelony akci domácích, kteří nakonec na Cillessena ani nevystřelili.
     
    22
    Hosté záhy zahrávali volný přímý kop, ale ohrozit branku domácích se jim nepodařilo. Přes dobře připravenou zeď se jim nepodařilo poslat míč do blízkosti Rulliho.
    21. NEYMAR - 0:1
     
    21
    Barcelona právě vstřelila branku!
    A nařízenou penaltu pak kopal sám faulovaný NEYMAR a Barcelona tak jde do vedení. Neymar střílel do protipohybu domácího brankáře a svou střelu umístil k jeho pravé tyči – 0:1.
    19. Faul na Neymara v pokutovém území.
     
    19
    Neymar unikal sám na branku Rulliho a byl sražen k zemi. Sudí tak nařizuje pokutový kop!
     
    18
    Neymar poslal míč do běhu Messimu, ale ten ho nedokázal udržet a znovu tak šance jeho týmu skončila dříve, než ještě stačila začít.
     
    17
    Untiti musel zasahovat proti úniku Prieta, nakonec si na míč sáhl Cillessen a odkopává ho tak znovu od své vlastní branky.
     
    16
    Messi našel znovu přesným pasem Neymara, jenže ten se zamotal do svých kliček u velkého vápna a následně byl také obrán o míč.
     
    15
    Náznak šance Barcelony byl velmi rychle smazán. I domácí obrana nepustila hosty do blízkosti Rulliho a sami se pak vydávají směr branka Barcelony.
     
    14
    Martínez na druhé straně prověřil pozornost Cillessena, který pak po jeho střele z hranice velkého vápna svým zákrokem uspěl.
     
    13
    Hosté mají nyní více ze hry a čím dál více se dostávají do předbrankového prostoru u domácí branky. Znovu střílel Neymar, ale opět to bylo jen do pozorné domácí obrany.
    11. Neymarova střela skončila na brankáři domácích.
     
    11
    Neymar vyslal přízemní střelu na Rulliho, ten musel jít k zemi, aby jeho ránu chytil. Zatím asi nejvážnější akce tohoto zápasu!
     
    9
    Domácí se snažili poslat balón do blízkosti branky Barcelony, ale to se jim nepovedlo. Jako první byl u něho Umtiti, jenž míří na opačnou stranu.
     
    8
    Pěknou souhru předvedli Messi s Neymarem, druhý jmenovaný pak ještě celou akci před domácí brankou vyšperkoval zpětnou přihrávkou na Messiho, tomu se ale nepodařilo přes obranný val pořádně vystřelit.
     
    7
    Messi vyslal do úniku skrze domácí obranu Neymara, ale na toho byl míč příliš dlouhý. Dostal se tak k brankáři Rullimu a ten ho bude odkopávat od své branky.
     
    6
    Po neúspěšném útoku Barcelony se na druhou stranu dostali znovu hráči San Sebastianu, Willian José znovu střílel zblízka, ale opět na Cillessena nevyzrál.
     
    5
    Tuto standardní situaci ovšem nezahráli Barcelonští příliš dobře a domácí se tak snadno dostali znovu k míči.
     
    5
    Střelu Suáreze zakopli hráči domácího celku za zadní čáru a hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    4
    U míče jsou znovu domácí fotbalisté, kteří se znovu snažili dostat do blízkosti Cillessena, ale tentokráte je o balón obrala pozorná obrana Barcelony.
     
    3
    Hráči San Sebastianu zakopli míč do zámezí a hosté tak budou mít autové vhazování.
     
    2
    Rakitič na druhé straně unikal podél pravé postranní čáry taktéž do blízkosti brankáře domácích, ale Rulliho svou přízemní střelou neohrozil.
     
    1
    Willian José se prodral až před branku Barcelony, ale zblízka Cillessena překonat nedokázal. Byla to hned první šance tohoto zápasu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Yuri, Raúl, Martínez, Elustondo – Prieto (C), Illarramendi, Zurutuza – Vela, Willian José, Oyarzabal
    Náhradníci: Juanmi, Granero, Canales, Litri, Gaztañaga, Concha, Toño

    FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Digne – Rakitič, Busquets, Iniesta (C) – Messi, Suárez, Neymar
    Náhradníci: Denis Suárez, Turan, Mascherano, Alcácer, Alba, Gomes, Masip

    Rozhodčí: González – Sánchez, Rubio.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    San Sebastian – Barcelona 1:1
    San Sebastian – Barcelona 1:0
    Barcelona – San Sebastian 4:0
    Barcelona – San Sebastian 2:0
    San Sebastian – Barcelona 1:0
    San Sebastian – Barcelona 3:1
     
    Real Sociedad San Sebastian zatím v poháru prošel přes dvě kola. Nejdříve narazil na Valladolid, kdy v prvním utkání vyhrál na jeho hřišti 3:1. Následná odveta skončila 1:1 a San Sebastian tedy postoupil do další fáze. V té narazil na Villarreal a i tento úvodní duel skončil 3:1 pro San Sebastian. Odveta skončila opět 1:1 a dál šel tedy opět San Sebastian.

    FC Barcelona zatím v poháru hrála jen dva zápasy. V minulém kole vyzvala Herucles a první zápas na jeho hřišti skončil překvapivě 1:1. Odvetu už ale Barcelona zvládla ve velkém stylu a vyhrála vysoko 7:1. Dnes ale bude hrát se San Sebastian a na jeho hřišti se ji příliš nedaří, protože tam vyhrála naposledy v roce 2007. Od té doby San Sebastin doma Barcelonu pětkrát porazil a třikrát s ní doma remizoval.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Španělský pohár má na programu čtvrtfinále a my budeme sledovat hodně zajímavý duel, protože San Sebastian přivítá hvězdnou Barcelonu, která je samozřejmě favoritem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 21. Neymar (pen.)

    Karty:   90+3. Illarramendi (RSC) – 43. Messi (BAR), 64. Neymar (BAR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:20.
    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Yuri, Raúl, Martínez, Elustondo – Prieto (C) (76. Canales), Illarramendi, Zurutuza – Vela (72. Juanmi), Willian José (80. Concha), Oyarzabal
    Náhradníci: Juanmi, Granero, Canales, Litri, Gaztañaga, Concha, Toño

    FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Digne – Rakitič (68. Denis Suárez), Busquets, Iniesta (C) (46. Gomes) – Messi, Suárez, Neymar
    Náhradníci: Denis Suárez, Turan, Mascherano, Alcácer, Alba, Gomes, Masip

    Rozhodčí: González – Sánchez, Rubio
    Čtvrtek 26.01.2017
    Barcelona - Real Sociedad 5:2

    Branky: 17. Suárez, 56. Messi (pen.), 64. Suárez, 81. Turan, 82. Denis Suárez – 62. Juanmi, 73. José

    Karty:   40. Alba (BAR), 41. Neymar (BAR), 51. Luis Suárez (BAR) – 40. Vela (RSC), 43. Yuri (RSC), 54. Martínez (RSC)

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 0:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:12.
    bahis siteleri