Most – Havířov 2:4 (kon.) | Třebíč – Kladno 4:6 (kon.) | Jihlava – Slavia 3:2 (po pr.)
Přerov – Litoměřice 2:3 (po pr.) | Ústí n/L – Prostějov 1:6 (kon.) | Frýdek-M. – Motor ČB 5:0 (kon.)
Kadaň – Benátky n/J 3:4 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
3:2 (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)
HC Slavia Praha
Středa 25.01.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Jak už bylo zpětně opraveno u třetího gólu Dukly, všechno je nakonec jinak. Filip Seman přiznal, že střelu JIŘÍHO ŘÍHY netečoval a jihlavský obránce tak překonal dvacet let starý rekord WSM Ligy v počtu gólů vstřelených obráncem za sezonu!
     
    61:05
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava využívá i druhou přesilovku v zápase. Čachotský dal puk na modrou na Říhu, který má pořádný nápřah. Původně byl gól připsán Filipu Semanovi, který po zápase sdělil, že kotouč netečoval a JIŘÍ ŘÍHA tak zaznamenal čistý průstřel od modré. Tím rozhodl nejen zápas, ale i letitý rekord první ligy v počtu gólů vstřelených obráncem za sezonu. Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    60:39
    Jihlava si vyžádala před druhou přesilovkou v utkání oddechový čas.
     
    60:39
    Poprvé od desáté minuty si Jihlava zahraje přesilovku, když David Šafránek na pravém kruhu podrazil Josefa Skořepu.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    57:49
    Polívka za brankou neztlumil nahození domácích. Puk sebral Skořepa a rychle jej poslal před branku, kde si jej našel Říha, ovšem gólman Slavie se stihl vrátit do své klece a puk pokrýt.
     
    54:46
    Byl to zřejmě Adam Zeman, jenž z pravého kruhu mířil těsně vedle a poté se neprosadil ani Tomáš Čachotský. Šlo o další pořádný jihlavský tlak před Polívkovou brankou, který následně pokryl puk, za což mu spoluhráči jistě poděkovali.
     
    53:19
    Březina mohl zlomit nerozhodný stav, když z mezikruží dobře mířil do levé šibenice a ještě lepší zákrok lapačkou předvedl Patrik Polívka – ukázkový semafor.
     
    50:16
    Závar byl také před brankou Slavie, kdy po Endálově zásahu přeskočil kotouč hokejku Jankovského, jenž se chytal zamířit do volného prostoru k levé tyči.
     
    49:46
    Situaci dva na jednoho zakončoval střelou zblízka Adam Zeman. Mířil do levé šibenice, kam tentokrát Polívka nedosáhl, ovšem radost domácího útočníka zastavila levá spojnice břevna a tyče.
     
    48:52
    Slávisté si nyní pomohli před brankou menším podražením. Hra pokračovala, přičemž Říha dával puk od modré na pravý kruh pro Březinu. Ten si připravil palebnou pozici a mířil do levé šibenice, kde měl Polívka lapačku. Byť mu z ní kotouč vypadl, stihl se po kusu černé gumy rychle sehnout.
     
    44:09
    Jen jsem dopsal předešlý příspěvek a už je tomu jinak. Po několika drobných faulech na obou stranách jde ven Tomáš Kaláb za držení.

    Na vyloučení: 3-2.
     
    38:55
    Tohle byla pro jihlavského gólmana mnohem obtížnější situace. Pokus Kadlece z levé strany hned po buly viděl až na poslední chvíli, ovšem stačil jej vyrazit. V ochozech stadionu to jen zašumělo.
     
    38:13
    Tentokrát měl gólman Slavie i trošku štěstí, když se Dukla udržela v pásmu a Čachotský z pravé strany našel před brankou volného Skořepu, kterému kotouč nesedl ideálně a nezakončil tak do volné části branky. Polívka poté sáhl po kotouči lapačkou.
     
    37:45
    Jihlava šla do situace dva na jednoho. Čachotský naznačil přihrávku na Zemana a v téže okamžiku potáhl puk, který těsně před Polívkou nahoru nezvedl.
     
    36:39
    Slávistický zadák Martin Bača jde ven na dvě minuty za krosček. Stejně dlouho si na trestné lavici posedí i Filip Seman, a to za hrubost.

    Na vyloučení: 2:2.
     
    36:39
    Šidlík vybojoval ve středním pásmu puk a dostal se do situace dva na jednoho, kdy předložil kotouč před branku na Semana. Jeho zakončení našel Polívka dobrým zákrokem v lapačce. Puk mu poté ale vypadl, ovšem Důras se k dorážce nedostal a hra je po šťouchanici přerušena.
     
    35:39
    Březina hodně ostře vystřelil z pravého kruhu, tedy ze své oblíbené pozice. Gólman Slavie puk vyrazil ramenem zřejmě před sebe a právě od Březiny se kotouč odrazil před branku, kde jej Slávisté posílají ven.
     
    25:34
    Endál přihrával z pravé strany podél brankoviště na druhou stranu pro Jankovského, který nelenil a mířil z první na bližší tyč. Ovšem rozvlnil pouze boční síť.
     
    24:05
    Domácí nyní mohou žehrat na přesnější mušku, protože do prakticky stejné pozice se dostal Šidlík, jenž pro změnu minul druhý růžek branky Polívky.
     
    23:40
    Michal Důras se ocitl sám na středu útočného pásma a zamířil na levý horní roh, který o kousek minul.
     
    22:49
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané se dostávají lacino do vyrovnání. Jakub Škarek si vybral slabší chvilku, když za brankou ztlumil nahozený puk a při rozehrávce si nerozuměl s obráncem. Toho využil VÁCLAV KRLIŠ, který sebral kotouč a snadno jej dostal do prázdné branky. Bez asistence.
     
    19:10
    Skořepa vylovil puk před brankou. Neměl moc času na zakončení, tak zkusil bekhend, který Polívka skryl pod betony tak, že se Seman i přes snahu k dorážce nedostal.
     
    15:55
    A šance i na druhé straně. Protiútok zakončil střelou z pravého kruhu Skořepa, která tedy byla pořádně ostrá, jenže šla kousek vedle vzdálenější šibenice.
     
    15:38
    Jihlavští v obranném pásmu ztratili puk, čehož mohl využít Jiří Rys, ovšem pohotovou střelou ze středu pásma o kousek minul pravý horní roh Škarkovy branky.
     
    15:28
    Důras zavezl puk po pravé straně do pásma, zastavil a přihrál na modrou Šidlíkovi. Puk ale vypíchl Martin Kadlec a dostal se do samostatného úniku. Kaláb ukázal také zrychlení, ovšem slávistického forvarda nedohnal. Kadlec zkusil Škarka vytáhnout na pravou stranu a rychle zakončit po ledě k levé tyči, kterou o pár centimetrů minul.
     
    09:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava během minuty a půl otáčí nepříznivý vývoj zápasu. Šidlík ukázal na modré přehled, neukvapil se střelou a přihrál na levý kruh Dundáčkovi. Zadák Dukly, je po minulém utkání a tvrdém Grattonově ataku naštěstí v pořádku, přihrál před branku Čachotskému. Jeho střelu ještě Polívka dokázal vyrazit, ovšem proti ADAMU ZEMANOVI by se už musel rozkrájet a domácí forvard doklepl puk do prázdné klece. V předbranovém prostoru byli volní hned tři jihlavští hráči. Asistence: Tomáš Čachotský, Filip Dundáček.
     
    08:40
    Také Dukla si zahraje přesilovou hru, když Ronald Knot podrazil Tomáše Čachotského, jenž také dokázal soupeři na útočné modré sebrat puk.
     
    07:42
    Dukla právě vstřelila branku!
    ALEŠ JERGL asi nabral na trestné lavici hodně sil. Aktivním napadáním vystihl na modré rozehrávku Slavie, dostal se do úniku a ten zakončil kličkou na pravou stranu, kterou oklamal Polívku a zasunul puk do branky. Bez asistence.
     
    07:10
    Pohl přistrčil puk na Beránka, který střílel hodně nebezpečně z pravého kruhu. Škarek se nenechal překvapit a střelu na pravý teploměr vyrazil. Poté se Dukla napodruhé osvobozuje.
     
    06:06
    Růžičkovi nápřah od modré z první vůbec nesedl, ovšem kotouč se odrazil přímo na pravý kruh, kde pálil z první nejlepší střelec Slavie David Šafránek. Jeho pokus na bližší tyč Škarek kryje. stačil se přesunout.
     
    05:30
    Navíc se domácí budou bránit, jelikož Aleš Jergl putuje na trestnou lavici za sevření puku rukou.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    02:35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tentokrát už to slávistickému zadákovi vyšlo. LUKÁŠ ENDÁL si prodloužil střídání, zachytil před brankou Krlišovo nahození od modré, obtočil se kolem obránce a napodruhé dorazil kotouč přes Škarka do branky. Asistence: Václav Krliš, Ronald Knot.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 8. Jergl, 10. Zeman (Čachotský, Dundáček), 62. Říha (Čachotský) – 3. Endál (Krliš, Knot), 23. Krliš


    HC Dukla Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Půža, Šidlík, Kaláb – Jergl, F. Seman (A), Důras – Anděl, Diviš, Březina – Zeman, Skořepa, Čachotský (C) – Protasenja, Jícha, Danišovský.
    HC Slavia Praha: Polívka (Frodl) – Knot (C), Pohl, J. Holý, Bača, A. Růžička – P. Beránek, Šafránek (A), Schleiss – Rys, Kubica, M. Kadlec – Jankovský, Šagát, Endál – Kružík, Krliš, Šmerha.

    Rozhodčí: Kašík, Kika – Hanzlík, Lukš
    bahis siteleri