Barcelona – Real Sociedad 5:2 (kon.)
konec
FC Barcelona
5:2 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Čtvrtek 26.01.2017, 21:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španělský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Španělský pohár má na programu další zápasy a my budeme sledovat duel mezi Barcelonou a San Sebastianem. Jedná o odvetu čtvrtfinále.
     
    První zápas

    Úvodní duel, který se samozřejmě hrál na hřišti San Sebastianu, rozhodla jedna jediná branka. Z penalty se prosadil Neymar a Barcelona tak nakonec vyhrála těsně 1:0. Vítězství to ale bylo velmi cenné, protože Barcelona vyhrála na hřišti San Sebastianu po dlouhých letech.
     
    Real Sociedad San Sebastian zatím v poháru prošel přes dvě kola. Nejdříve narazil na Valladolid, kdy v prvním utkání vyhrál na jeho hřišti 3:1. Následná odveta skončila 1:1 a San Sebastian tedy postoupil do další fáze. V té narazil na Villarreal a i tento úvodní duel skončil 3:1 pro San Sebastian. Odveta skončila opět 1:1 a dál šel tedy opět San Sebastian.

    FC Barcelona zatím v poháru vyřadila dva soupeře. V prvním dvojzápase vyzvala Hercules a první zápas na jeho hřišti skončil překvapivě 1:1. Odvetu už ale Barcelona zvládla ve velkém stylu a vyhrála vysoko 7:1. Poté Barcelona vyzvala Bilbao. Na jeho hřišti padla 2:1, ale doma vše zachránila a po výhře 3:1 postoupila.
     
    Utkání mezi Barcelonou a San Sebastianem začne ve 21:15 a myslím si, že se máme na co těšit, tak si nenechte duel ujít.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – D. Suárez, Mascherano, Gomes – Messi, L. Suárez, Neymar
    Náhradníci: Rakitič, Turan, Alcácer, Digne, Vidal, Mathieu, Masip

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Elustondo, Navas, Martínez, Yuri – Prieto, Illarramendi, Zurutuza – Vela, Willian José, Oyarzabal
    Náhradníci: González, Juanmi, Granero, Canales, Toño, Odriozola, Rodrigues

    Rozhodčí: Martínez – Noval, Alonso.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned po úvodním výkopu se dopředu hnali hosté, konkrétně pak Prieto, ale svou střelou nijak zvlášť brankáře Cillessena neohrozil. Ten si poté převzal míč a odkopl ho od své branky.
     
    2
    Z pravé strany, sice z těžkého úhlu, přesto vystřelil Willian José, ale s jeho střelou si bez problémů poradil Cillessen, jenž bude mít znovu odkop od své branky.
     
    3
    A také nyní budou hosté u míče. Budou zahrávat volný přímý kop, ale z hodně velké dálky.
     
    4
    Mascherano musel zasahovat proti úniku Yuriho, který už už mířil do pokutového území, ale prvně jmenovaný ho čistě obral o míč a na opačnou stranu po delší době spěchají také domácí hráči.
     
    5
    Messi se snažil uvolnit skrze dva obránce hostů, ale to se mu nakonec nepodařilo. A po něm to zkoušel také Neymar, ovšem i on do blízkosti Rulliho neprošel.
     
    6
    Messi přihrával míč Luisu Suárezovi, ale ten ho zachytit nedokázal. Balón tak skončil v zámezí a je tu autové vhazování pro hostující celek.
     
    8
    Messi s Neymarem si vyměnili přihrávky a poté pálil z hranice velkého vápna Neymar. Jeho letící střela ale skončila pouze vysoko nad břevnem hostující branky.
     
    9
    Střela hostů z Real Sociedad byla z velké dálky a Cillessen si s ní dokázal v pohodě poradit. Poté počkal, až se mu rozestaví spoluhráči a poslal míč na opačnou stranu.
     
    11
    Neymar spěchal za míčem podél levé postranní čáry a poté se dostal až do blízkosti branky hostů. Jenže to nebylo nic platné. Míč si přehodil na svou druhou nohu už za čárou a hosté tak budou mít další autové vhazování.
     
    12
    Hosté teď zamotali hlavu domácímu brankáři, na kterého vyslali dvě přízemní střely. Po jedné z nich se málem k míči dostal Vela, ale Cillessen na poslední chvíli poslal míč Robertovi.
     
    13
    Barceloně se nyní nepovedlo založit útok, obrana Realu Sociedad zapracovala znovu na jedničku a o balón domácí hráče včas připravila.
     
    15
    Hráči Barcelony zatím nevědí, jak na hosty hrát. Ti zatím působí aktivněji a zakládají více útočných akcí. To o domácích fotbalistech se zatím říci nedá. Jakoby se hledali.
     
    16
    Nyní ale střílel André Gomes z hranice velkého vápna a jeho lob pak skončila na hlavičce jednoho z hostujících obránců. Po dlouhé době tak šlo o slibnou akci domácího celku.
     
    17
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak domácí se probrali a hned z další akce je z toho úvodní branka zápasu. Luis Suárez změnil směr míče před velkým vápnem, ten se dostal k nabíhajícímu DENISU SUÁREZOVI, který pak přesnou střelou ke vzdálenější tyči posílá míč za záda Rulliho – 1:0.
    17. Denis SUÁREZ - 1:0
     
    18
    Od úvodní branky domácí hráči ještě více ožili a před branku Realu Sociedad se tak znovu dostala Barcelona, Messi ale pálil hodně vedle Rulliho brány.
     
    20
    Alba se dostal ke střele z hranice velkého vápna, ale střela se mu příliš nepovedla a skončila znovu na pozorné hostující obraně.
     
    22
    V další šanci se ocitli domácí, konkrétně pak Luis Suárez, ale jeho náběh před branku hostů byl zbytečný. Postranní rozhodčí odmával ofsajd a Barcelona tak ztrácí míč.
     
    24
    Nebezpečně si nyní počínali hosté v pokutovém území, tam střílel Oyarzabal, jenže jeho nůžky skončily jen vysoko nad domácí brankou. Od ní pak bude mít odkop Cillessen.
     
    25
    Mascherano sebral kotouč přímo z kopačky Illarramendimu a spěchal tak na polovinu soupeře. Před velkým vápnem pak střílel Gomes, ale znovu to bylo jen vedle branky Rulliho.
     
    27
    Míč je ve středu hřiště a dlouhou dobu o něj bojují oba celky. Až nyní se dostal na kopačku Neymara, který ho tak posílá směrem dopředu.
     
    28
    Hosté zahrávali volný přímý kop z pravé strany, zhruba deset metrů za velkým vápnem. Ale Prieto ho nerozehrál příliš dobře a poslal tak míč přímo do náruče Cillessena.
     
    30
    Denis Suárez zachytil míč před postranní čárou a Barcelona tak díky tomu může jít znovu dopředu. Jeho jmenovec Luis Suárez pak střílel z rohu velkého vápna, ale úspěšný nebyl.
     
    32
    Willian José střílel přímo doprostřed domácí branky, kde byl ale připraven Cillessen, jenž má míč ve svých rukavicích a znovu ho bude odkopávat od své vlastní branky.
     
    33
    Luis Suárez poslal k zemi soupeře a ten tak bude mít možnost zahrávat volný přímý kop ze slibné vzdálenosti.
     
    34
    Hosté ho zahráli nakrátko a to se jim příliš nepodařilo. U balónu jsou tak znovu hráči Barcelony, kteří spěchají do dalšího útoku.
     
    36
    Messi s Denisem Suárezem založili pohlednou akci, druhý jmenovaný pak vrátil míč zpět Lionelu Messimu, který ale svou střelu poslal přímo do holenního chrániče obránce Navase.
     
    37
    Navas poslal míč před domácí branku, nikdo z jeho spoluhráčů si ale k němu nedoběhl, a tak pro Cillessena nebyl vůbec žádný problém ho chytit do svých rukavic a odkopne ho znovu na druhou stranu.
     
    38
    Před Cillessenem bylo znovu rušno, hosté se snažili o srovnání stavu skóre, ale střelu z pravé strany lapil Cillessen do svých rukavic.
     
    39
    Dvakrát po sobě zahrávali hráči Barcelony rohový kop, ale ani jednou z této standardní situace branku hostů neohrozili.
     
    40
    Vela poslal k zemi Neymara, když se mu zaklínil nohou do jeho pravačky a za to dostává žlutou kartu.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Alba (FC Barcelona).
     
    41
    Neymarovi se to ale nelíbilo a na Velu vystartoval, něco ostrého mu řekl a dotkla se svou hlavou o jeho čelo. I on tak dostává žlutý kartónek.
     
    43
    Yuri dostává také žlutou kartu, když rukama poslal k zemi Denise Suáreze. Během chvilky tak musel hlavní sudí vytáhnout žlutou kartu už čtyřikrát.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví první poločas o jednu minutu.
     
    45+1
    Hosté založili slibný útok, ale míč letěl příliš rychle a Willian José ho nedokázal zastihnout. Od své branky tak bude odkopávat Cillessen a zřejmě se tak už nic v první půli nestane.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Hosté byli dost dlouhou dobu aktivnějším týmem, ale nakonec se z úvodní branky radovali domácí, když se přesně mezi tři tyče trefil Denis Suárez. Od té doby byla Barcelona lepším týmem a čím dál více se tlačila před Rulliho. Ale hosté měli také několik příležitostí, které ale k vyrovnání nevedly.
     
    Držení míče: 50% – 50%
    Střely na branku: 1 – 0
     
    Druhý poločas začne ve 22:20.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Umtiti musel nyní zasáhnout, neboť na branku Barcelony mířili hosté. Míč pak poslal na opačnou stranu a do útoku tak míří domácí Barcelona.
     
    46
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Roberto, přichází Vidal.
     
    47
    Nyní se chvíli nehraje, na hrací ploše dochází k menšímu ošetření Jordiho Alby.
     
    49
    Už je vše v pořádku a hra pokračuje dalším útokem domácího celku. Neymar poslal míč Messimu, ten mu ho vrátil zpět, ale zakončení přesné nebylo.
     
    51
    Luis Suárez dostává žlutou kartu, když nevybíravým způsobem trefil do břicha jednoho z hráčů hostů.
     
    53
    Po faulu Piquého zahrávali hosté volný přímý kop, ale tato standardní situace se jim příliš nepovedla.
     
    54
    Neymar se po obrovské šanci hostí, kde Velovu střelu chytil Cillessen, dostal do pokutového území, kde byl sražen k zemi a rozhodčí nařídil pokutový kop!
    54. Faul na Neymara v pokutovém území.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Martínez (Real Sociedad San Sebastian).
     
    56
    Barcelona právě vstřelila branku!
    A na značku pokutového kopu si míč postavil LIONEL MESSI, který střelou k levé tyči Rulliho branky poslal míč přesně mezi tři tyče – 2:0.
    56. Lionel MESSI - 2:0
     
    56
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Vela, přichází Juanmi.
     
    57
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Prieto, přichází Canales.
     
    59
    Messi si znovu pohrál s míčem v pokutovém území, poté vyslal tvrdou přízemní ránu na Rulliho, ale ten nakonec zasahovat nemusel. Míč skončil vedle jeho pravé tyče.
     
    61
    Barcelona měla výhodu volného přímého kopu, ale domácí ho rozehráli Messim nakrátko a míč se tak dostal na obranu hostů, která ho posílá na opačnou stranu.
     
    62
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky a najednou to s nimi vypadá lépe. Jsou tak zpět ve hře. JUANMI takovým lobem poslal míč na branku Barcelony a ten skončil za zády Cillessena – 2:1.
    62. JUANMI - 2:1
     
    64
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Jenomže domácí bleskově odpovídají a znovu tak mají dvoubrankový náskok. Lionel Messi vyslal do úniku LUISE SUÁREZE, který se poté nemýlil a svou střelu umístil přímo doprostřed hostující branky – 3:1.
    64. Luis SUÁREZ - 3:1
     
    66
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Mascherano, přichází Rakitič.
     
    68
    Hosté se snažili o další snížení stavu, ale Oyarzabalovi utekl balón a skončil za zadní čárou. Domácí brankář tak bude mít odkop od své branky.
     
    69
    Vidal si naběhl až před velké vápno, kde pak vyslal svou pravačkou prudkou střelu na branku hostů, ale Rullli byl na svém místě připraven.
     
    71
    Juanmi si znovu naběhl do blízkosti domácí branky, kde pálil z dobré pozice, ale Cillessen se zaskočit nenechal a má tak míč ve své moci.
     
    72
    Jordi Alba našel svou přihrávkou Gomese, ale ten se do blízkosti branky Realu Sociedad nedostal. Obrana hostů ho o míč připravila a nyní tak míří do útoku hosté.
     
    73
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Hosté se znovu dostávají na dostřel Barceloně, když Elustondo posadil míč přímo na hlavu WILLIANA JOSÉHO a jeho střela tak skončila v domácí brance. Hosté jsou tak znovu zpátky ve hře o postup – 3:2.
    73. Willian JOSÉ - 3:2
     
    75
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Neymar, přichází Turan.
     
    76
    Cillessen byl znovu v ohrožení, po střele hostů tak musel míč vyboxovat do bezpečí. Domácí hráči si tak zahrávají, hostů je nyní plné hřiště a ti se tak snaží o srovnání stavu skóre.
     
    76
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Elustondo, přichází Odriozola.
     
    78
    Rakitič poslal míč Messimu, ten si s ním ještě pohrál a až poté vystřelil z hranice velkého vápna. Rulli pak letící míč zachytil ve svých rukavicích.
     
    81
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Domácí si své dvoubrankové vedení berou zase zpátky. Vidal našel přesným pasem nabíhajícího ARDU TURANA, který z levé strany poslal míč do odkryté branky hostů – 4:2.
    81. Arda TURAN - 4:2
     
    82
    Barcelona právě vstřelila branku!
    A hráči Barcelony nemají dost. Messi fantasticky uvolnil DENISE SUÁREZE, který si naběhl až před Rulliho, kterého následně obešel a poté už pro něho nebyl problém poslat míč do odkryté branky – 5:2. Je to jeho druhá dnešní přesná trefa.
    82. Denis SUÁREZ - 5:2
     
    84
    Barcelona si tak pojistila své vedení a svůj náskok a je tak blízko postupu do semifinále španělského poháru.
     
    85
    Cillessen se musel nyní mít na pozoru, mířil na něho totiž Willian José, ale jeho střela z pravé strany nakonec zamířila vysoko nad.
     
    86
    Messi uvolnil Vidala, který si naběhl na pravou stranu a odtud pak pálil na Rulliho, který jeho ránu zlikvidoval a ukryl míč ve svých rukavicích.
     
    87
    Rakitičova snaha o průnik do blízkosti Rulliho byla marná. Byl totiž v ofsajdu a rázem tak skončila další slibná šance domácích. Hosté tak budou mít odkop od své branky.
     
    88
    Hosté to ještě zkusili střelou z dvaceti metrů, kterou vyslal Zurutuza, ale ta mířila pouze vysoko nad branku domácího celku. Cillessen tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví zápas o tři minuty.
     
    90+2
    Další šance domácích. Ti v posledních chvílích hrají hodně jednoduše, aby ne, v zádech mají tříbrankový náskok, a tak si mohou dovolit i nějaké ty "parádičky" navíc.
     
    90+3
    Pronikajícího Messiho zastavil jeden z hostů, ale sudí už hru nepřerušoval a po střele Luise Suáreze pak hlavní arbitr hru ukončil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve druhém poločase byli hosté dvakrát zpátky ve hře o postup do semifinále, ale Barcelona dokázala vždy utéci dalším gólem, nakonec jich vsítila pět a zajistila si tak postup právě ona. Hosté se tak se španělským pohárem loučí.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 0:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:12.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (23:11:06)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 17. Suárez, 56. Messi (pen.), 64. Suárez, 81. Turan, 82. Denis Suárez – 62. Juanmi, 73. José

    Karty:   40. Alba (BAR), 41. Neymar (BAR), 51. Luis Suárez (BAR) – 40. Vela (RSC), 43. Yuri (RSC), 54. Martínez (RSC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 0:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:12.
    FC Barcelona: Cillessen – Roberto (46. Vidal), Piqué, Umtiti, Alba – D. Suárez, Mascherano (66. Rakitič), Gomes – Messi, L. Suárez, Neymar (75. Turan)
    Náhradníci: Rakitič, Turan, Alcácer, Digne, Vidal, Mathieu, Masip

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Elustondo 76. Odriozola), Navas, Martínez, Yuri – Prieto (57. Canales), Illarramendi, Zurutuza – Vela (56. Juanmi), Willian José, Oyarzabal
    Náhradníci: González, Juanmi, Granero, Canales, Toño, Odriozola, Rodrigues

    Rozhodčí: Martínez – Noval, Alonso
    19.01.2017
    Real Sociedad - Barcelona 0:1

    Branky: 21. Neymar (pen.)

    Karty:   90+3. Illarramendi (RSC) – 43. Messi (BAR), 64. Neymar (BAR)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:20.
    bahis siteleri