Klášterec nO – Řisuty 4:2 (kon.) | Technika Brno – Opava 0:6 (kon.) | SHK Hodonín – Nový Jičín 3:1 (kon.)
Kolín – Havlíčkův Brod 2:4 (kon.) | Sokolov – Trutnov 1:6 (kon.) | Vsetín – Val. Meziříčí 3:1 (kon.)
Písek – Mor. Budějovice 2:4 (kon.) | Bílina – Klatovy 3:5 (kon.) | Vrchlabí – Kobra 2:5 (kon.)
Děčín – Jablonec n/N 3:4 (po pr.) | Tábor – David Servis 9:0 (kon.) | Jindř. Hradec – Nymburk 2:6 (kon.)
Pelhřimov – Žďár n/S 5:3 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
HK Nový Jičín
Sobota 28.01.2017, 17:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • 2. liga skupina Východ • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Přeji vám hezký zbýtek víkendu, na shledanou. (19:14:15)
     
    Dnešní ne příliš na branky bohaté utkání nakonec končí ve prospěch domácích hráčů. Ti dokázali ve třetí třetině skórovat ještě v 44. minutě, kdy se trefil Martin Miklík, Nový Jičín už alereagovat nedokázal. Drtiči tedy za vítězství berou všechny tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu. Peš zkusil skórovat ze středu kluziště, odkrytou bránu ale netrefil.
     
    58:48
    Nahozený puk skončil v náruči Ondřeje Halody, hostům už nezbývá moc času a berou si oddechový čas.
     
    58:20
    Iláš startuje na střídačku, hosté hrají v šesti!
     
    57:30
    Gebauer vystartoval proti rozehrávajícímu hodonínskému brankáři, ten byl pod tlakem nucený rychle puk odehrát a trefil boční síť své brány! Celou situaci dobruslili hodonínští beci a vyváží puk do bezpečí.
     
    56:23
    Utkání také doplňuje boxerská vložka. Jakub Hajný (HOD) a David Bahounek (NJI )se do sebe pustili poté, co hodonínský útočník důrazně dorážel v brankovišti. Oba kohouti dostávají 2+2 minuty za hrubost.
     
    56:00
    Peš obešel obránce a zkusil zasunout kotouč mezi Ilášovy betony, hostující gólman se činil a natáhl se na brankovišti, čímž zabránil gólu!
     
    54:39
    Samiec dobře zabojoval u mantinelu a vybídl Slováka ke střele, ten ale v nejméně vhodný moment zrácí puk.
     
    53:10
    Sonnek našel parádní přihrávkou Michala Chvostka, na kterého zívala poloprázdná brána. Novojičínský hráč vyslal dělovku, která ale míjí hodonínskou klec!
     
    52:29
    Hosté se nyní víc soustředí na útok než na obranu. Matula dostal nahrávku od Peše, vystřelil a na hranici brankoviště ještě dorážel Petr Peš, David Iláš byl ale úspěšnější.
     
    52:00
    Ondřej Haloda si připisuje další úspěšný zákrok. Tentokrát proti Samiecově tečované střele.
     
    51:32
    Ivo Kocián dostal přihrávku na dlouhou hůl, i tak ale střílel. Jeho pokus postrádal razanci a Haloda tak v klidu chytá.
     
    50:43
    Hosté aktivně napadají hodonínskou rozehrávku a dohrávají osobní souboje. Dritič tedˇbyli nuceni vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    49:33
    Nový Jičín se ještě snaží s nepříznivým stavem něco udělat. Hodonín brání střední pásmo, Málek si tak sjel až na útočnou modrou a čekal na přihrávku, tu ale nedokázal zpracovat.
     
    48:00
    Samiec si ve vlastním oslabení sjel pro přihrávku za obránce. Novojičínského útočníka stihl dobruslit Martin Miklík a tělem ho odstavil od kotouče. Hodonín se žene do útoku.
     
    46:51
    Velká šance domácího týmu! Jurča střílel z pravé strany, puk se od brankáře odrazil do shluku těl v předbrankovém prostoru, kde se nejlíp zorientoval Vrána. Ten byl velice blízko ke skórování, na poslední chvíli však střelu zablokoval jeden z hostujících hráčů.
     
    46:31
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Sonnek – 2 min., podražení).
     
    46:18
    Matula za bránou dlouho míchal s pukem a hledal volného spoluhráče. Nakonec si vybral Vránu, který z předbrankového prostoru trefuje levý Ilášův beton.
     
    44:48
    Běhal prověřil Halodovu vyrážečku. Dorážet mohl z levé strany Michal Chvostek, ale netrefil puk.
     
    43:10
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Tak tohle bylo velice smolné pro Nový Jičín. MARTIN MIKLÍK střílel z pravé strany, proti němu si Iláš povyjel a puk vyrazil nad sebe. Hrací předmět přistál v brankovišti a jeden z hostujících hráčů, ve snaze zabránit gólu, puk nedopatřením dopravil do vlastní klece! Asistence: Michal Kuba, Dominik Matula.
     
    42:31
    Iláš pomohl svému týmu s rohehrávkou a Nový Jičín míři dopředu. Adam Uhlár nahodil puk na bránu, hodonínský brankář touš podržel a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    41:44
    Jan Sonnek o sobě dává ve dnešním utkání hodně vědět. Tentokrát mířil pod horní tyč, tam čekala připravená Halodova lapačka.
     
    41:26
    Vrána si najel od pravého mantinelu ke středu hřiště a udělal ještě kličku, aby se zbavil obránce. Iláš se natáhl na brankové čáře a jeho pokus vykopl za bránu.
     
    40:38
    Málek nabral ve střední třetině rychlost a zavezl kotouč do rohu hřiště. Hra se přerušuje, protože Novotný zalelh puk.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostřední části diváci mohli vidět pouze jedninou branku. Ta padla v druhé přesilové hře Hodonína, Drtiči tak mají dosud 100% úspěšnost v početních výhodách. Tentokrát se trefil Petr Peš a upravil skóre na průběžncýh 2:1. Tento stav vydržel i po zbytek třetiny, ačkoliv v druhé periodě měl Nový Jičín šanci dvou přesilovek. Skórovat se nepovedlo ani Janu Sonnkovi, který si dobře počínal v útočném pásmu, když obešel hned několik hráčů, v kritický moment ale zakončit nedokázal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Peš si sjel do levého kruhu a střílel ke vzdálenější tyči, Iláš chytá.
     
    39:23
    Hra byla bpřerušena, jelikož Dominik Novotný zůstal ležet na ledě. Po nějaké době se však zvedá a za potlesku a pomoci svých spoluhráčů odjíždí na střídačku.
     
    39:23
    Charvát si počkal na jednoho z novojičínských hráčů a tělem ho odstavil od puku. Následně kotouč podržel v útočném pásmu tak dlouho, než se Hložánek vrátil z trestné lavice.
     
    38:45
    Vaněk vyvezl kotouč v lastního pásma až do rohu za Iláše a šetří tak čas svému týmu.
     
    38:10
    Sonnek si s pukem sjížděl před bránu, ještě přihrál na druhou stranu Chvostkovi, ten ale skákavý puk netrefil.
     
    37:23
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Hložánek – 2 min., napadení).
     
    37:17
    Uhlárova přízemní střela prověřila Halodovu pozornost, hodonínský brankář předvedl pohotový zákrok betony.
     
    36:29
    Vaňkovi se dlouho nikdo neukazoval a tak to zkusil sám z téměř nulového úlu. Iláš nejspíš střelu ani nečekal, nějakým způsobem se mu ale podařilo zakročit a vytěsnit puk za bránu.
     
    35:52
    Haloda si proti střele Bahounka povyjel až na hranici kruhu. Puk vyrazil před sebe a měl co dělat, aby se k dorážce nedostal Sonnek.
     
    34:28
    Aby se nepískalo zakázané uvolnění, dobruslil Hložánek nahozený puk. Novojičínští hráči si však puk berou pro sebe a zakládají další útočnou akci.
     
    34:11
    Hruškovi se puk postavil na hranu a netrefil jej ideálně, Nový Jičín tak přichází o útočné pásmo.
     
    33:13
    Drtiči odpovídají stejně nebezpečnou akcí! Přečíslení tři na jednoho skončilo střelou Michala Kuby, který trefuje boční síť.
     
    31:57
    Jan Sonnek zamotal hlavy všem hodonínským hráčům a řítil se sám na Ondřeje Halodu, kterého si položil. Nedokázal už ale zakončit do poloprázdné brány!
     
    30:57
    Běhal tvrdým zákrokem sundal Marka Halodu u u mantinelu. Rozhodčí však stál přímo u tohoto souboje a správně jej vyhodnotil jako čistý. Haloda se hned zvedá a pokračuje ve hře.
     
    29:22
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Docela nenápadná střela domácích se uchytila! Iláš si poradil se střelou Kužílka, Michal Kuba poté přenesl hru k opačné tyči, kde nahrál PETRU PEŠOVI, který trefil mezírku mezi Ilášovým ramenem a tyčkou. Asistence: Michal Kuba, Jakub Kužílek.
     
    28:50
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Sonnek – 2 min., podražení).
     
    28:33
    Haloda zlikvidoval hned tři střely soupeře, na opačné straně měl Iláš také hodně práce. Nejnebezpečnější byla Potechinova střela, po níž Iláš nevěděl, kde přesně puk má, jeho spoluhráči se o vše postarali a kotouč vyhodili mimo dosah hodonínských hokejistů.
     
    27:07
    Kuba zpracoval kotouč ze vzduchu a chystal se ke střele, ještě si všiml najíždějícího Dominika Matuly a přenechal mu kotouč. Matulovi střela nesedla, i tak ale domácí získají alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    26:17
    Adam Uhlár se rychle obtočil kolem brány a hledal spoluhráče u opačné tyče, tam ale nikdo v modrém dresu nestál.
     
    25:21
    Po sérii přihrávek se ke střele odhodlal Dominik Novotný, neměl ale správně seřízená mířidla a trefil mantinel za Halodovou svatyní.
     
    24:31
    Hodonín vyhrál vhazování ve vlastním pásmu a vyhodil puk až k Ilášovi, následně Jičínu nevyšel přechod přes modrou čáru a hosté musejí znovu začínat od vlastní brány.
     
    23:30
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Kuba – 2 min., hákování).
     
    23:04
    Kužílek se nezvykle ujal role střelce, jeho dělovka letěla příliš vysoko. Iláš zasahovat nemusel.
     
    22:26
    Při souboji o puk v prostoru u střídaček vyletěl hrací předmět mimo ledovou plochu, bude se vhazovat v neutrální třetině.
     
    22:01
    Jurča střílenou přihrávkou vybídl Vránu ke skórování, ten jej nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    21:09
    Málek nahazoval puk do pásma a Dominik Novotný se po něm natahoval, je tak tak jej necyhtil. Škoda pro hosty, Novotný mohl jet sám na brankáře!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je minulostí. V ní každý tým vstřelil po jednom gólu. Drtiči si dobrým pohybem vynutili přesilovou hru a tu v osmé minutě využil Petr Jurča. Nový Jičín se většinu času soustředil na bránění, ale svou největší šanci dokázal proměnit. Necelé dvě minuty před první sirénou se trefil do horního rohu Halodovy brány Matěj Málek a vyrovnal na 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Další šance Nového Jičína, tentokrát pro Jana Sonnka. Ten si najel před brankoviště, nakonec mu ale v zakončení zabránil Miklík.
     
    18:34
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Jiří Běhal získal poměrně jednoduše pásmo nahozením. Puku se za bránou chopil MATĚJ MÁLEK a vyjel si do prostoru pro vhazování, odkud zavěsil parádně do bližšího horního růžku! Asistence: Dominik Novotný, Jiří Běhal.
     
    17:42
    Chvostek v situaci 4 na 1 nahrával do druhé vlny najíždějícímu Vašutovi, ten skákavý puk nezpracoval, poté ho ale vybojoval zpět a nahrával před bránu, kde si puk našel hodonínský brankář.
     
    16:48
    Robin Gebauer připravil střeleckou pozici Hruškovi, ten napřáhl a trefil pouze prvního bránícího hráče. Ondřej Haloda zatím moc práce nemá.
     
    15:27
    Sonnek vybojoval kotouč a nahrál jej Slovákovi. Ten hrací předmět nezpracoval včas a přistoupili k němu domácí obránci, kteří podporují útok svého týmu.
     
    13:58
    Po vhraném vhazování v útočném pásmu se ihned do kotouče opřel Michal Sonnek, jeho projektil zasáhl Ondřeje Halodu do hrudi.
     
    13:29
    Málek hledal před bránou Robina Gebauera, ten byl obsazený a ke střele se vůbec nedostal.
     
    12:39
    I hosté se dostali do útočné třetiny. Hodonínská obrana je hned obrala o puk a všichni hráči Nového Jičína se ihned stáhli do středního pásma, které poctivě brání.
     
    11:10
    Dlouhou dobu drželi domácí novojičínské hokejisty ve vlastní třetině. David Iláš si úspěšně poradil se všemi střeleckými pokusy.
     
    10:21
    Málek ze zkusil prosmýknout kolem Marka Halody, ten si na něj počíhal a obral ho o puk. Nyní se hraje před Ilášem.
     
    09:44
    Peš si počkal mezi kruhy na přihrávku, jeho bekhendovou střelu Iláš vyráží do ochranné sítě.
     
    09:32
    Vrána to zkusil ondividuálně, jeho troufalý průnik ale zastavil Adam Uhlár, který zakládá útočnou akci svého týmu.
     
    07:49
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Přesilová hra je využita! Druhá minuta početní výhody vypadala úplně jinak než ta první. Miklík pálil z levé strany, puk se poté odrazil před bránu, kde o touš svádělo souboj hned několik hráčů. Poté si cestu k puku našel PETR JURČA a vystřelil mimo dosah Iláše. Asistence: Daniel Vaněk, Marek Haloda
     
    06:56
    Nový Jičín dobře brání a za celou minutu nepustil Drtiče do útočného pásma!
     
    05:54
    Dlouhou dobu byla hodonínským ponechána výhoda. Nakonec je na trestnou vykázán David Bahounek (NJI) za faul kolenem.
     
    04:59
    Novojičínským hráčům teď nevyšlo přečíslení dva na jednoho. Málek nezpracoval skákající kotouč a ten přistál Potechinovi na holi. Hodonínský obránce vyhazuje puk mimo nebezpeč.
     
    04:24
    Nedorozumění v hodonínské obranně vystihl Sonnek a chtěl vylepšit pozici spoluhráči, to jeho nahrávky vložil hůl Miklík a ten přesouvá hru na opačnou stranu kluziště.
     
    03:25
    Málek se prokličkoval do útočného pásma a zkusil vystřelit do protipohybu brankáře. Ten ani zasahovat nemusel, Málkova střela minula brankovou konstrukci.
     
    02:26
    Hložánek objel bránu a vystřelil do shluku těl v předbrankovém prostoru. Puk ze skrumáže břed bránou vypadl na hůl Hložánka, který mezitím změnil pozici a zkusil zakončit, jeden z hostujících beků se ale položil do střely.
     
    01:49
    Vrána nastřelil obránce a puk se mu po odrazu vrátil, druhý pokus skončil na brankáři Ilášovi.
     
    01:09
    Matula zkusil zadovkou překvapit Iláše, ten zakročil betony.
     
    00:22
    Haloda hned musel řešit situaci, ve které se Dominik Novotný blížil nebezpečně k bráně. Hodonínský brankář dobře zvážil své možnosti a vystartoval proti puku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vítám vás u online přenosu ze zápasu druhé ligy mezi Hodonínem a hosty z Nového Jičína. Hostům se na hodonínském zimáku nepodařilo v průběhu sezóny získat ani bod, podaří se jim to na třetí pokus?
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Haloda O., Kotvan – Potechin, Miklík, Haloda M., Polesný, Kužílek, Pokorný (A), Loginovskij, Weber – Jurča, Vaněk, Vrána – Kuba (A), Peš (C), Matula – Hajný, Charvát, Hložánek – Černohous

    Trenéři: Stanislav Beťko, Jan Prčík

    HK Nový Jičín: Slovák, Iláš – Běhal, Hruška (A), Bahounek, Vašut (C), Metelka – Gebauer, Samiec, Slovák – Málek, Chvostek, Kocián – Sonnek, Novotný (A), Uhlár

    Trenér: Petr Macháček

    Rozhodčí: Malota – Novák, Wesley.
     
    Vzájemná utkání

    V zahajovacím utkání soutěže se lépe dařilo Hodonínu, který dokázal vítězství zopakovat i v následném klání, Nový Jičín však na svém ledě dokázal Hodonínu porážku oplatit, nicméně čtvrtý zápas vyšel lépe opět hodonínskému mužstvu.

    1. kolo – SHK Hodonín 7:3 HK Nový Jičín
    10. kolo – SHK Hodonín 4:2 HK Nový Jičín
    19. kolo – HK Nový Jičín 6:1 SHK Hodonín
    28. kolo – HK Nový Jičín 2:3sn SHK Hodonín
     
    SHK Hodonín

    Hodonín řeší jiný problém. Zatímco Drtiči značnou část soutěže bojovali se Šumperkem o třetí místo, nyní se musí zaměřit na udržení čtvrté příčky. Šumperští Draci totiž odskočili na rozdíl šesti bodů, kdežto Opava, pohybující se většinu sezóny ve středu tabulky, se na Hodoňany dotáhla a se stejným počtem devětačtyřiceti bodů se s Drtiči dělí o čtvrté, potažmo páté místo. Hodonín má ovšem zápas k dobru.

    Co se formy Oranjes týče, Hodonín si víceméně vede podle papírových předpokladů. S týmy ze středu tabulky sehrál vítězná utkání, favority ze Vsetína či Poruby ale překvapit nedokázal. Naposled se Baník představil domácímu publiku v zápase s Porubou. Domácím utekl začátek utkání a po první třetině prohrával 0:4, svěřenci trenéra Beťka už nepříznivý stav nedokázali zvrátit a podlehli svému soupeři 3:6.
     
    HK Nový Jičín

    Novojičínští hokejisté prochází nepříznivým obdobím. Celek trenéra Macháčka prohrál šest utkání v řadě, chuť si dokázal spravit až na posledním týmu soutěže, Technice Brno. Tu porazil přesvědčivě 4:1, na vítězství už ale nedokázal navázat v utkání na ledě ostravské Poruby, kde nevstřelil jedinou branku a inkasoval hned pětkrát.

    Jediný bod chybí k tomu, aby si mužstvo Nového Jičína zajistilo postup do play-off. Pokud tedy vezmeme v potaz, že by se právě poslední Technice podařilo nasbírat plný počet možných bodů. V opačném případě si hráči Nového Jičína pojistí postupovou příčku a kromě aktuálního sedmého místa, na kterém se právě nachází s 39 body, můžou pomýšlet na šesté místo, které okupuje Kopřivnice a je jim vzdálené pouhým jedním bodem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 8. Jurča (Vaněk, Haloda M.), 30. Peš (Kuba, Kužílek), 44. Miklík (Kuba, Matula) – 19. Málek (Novotný, Běhal)


    SHK Drtiči Hodonín: Haloda O. (Kotvan) – Potechin, Miklík, Haloda M., Polesný, Kužílek, Pokorný (A), Loginovskij, Weber – Jurča, Vaněk, Vrána – Kuba (A), Peš (C), Matula – Hajný, Charvát, Hložánek – Černohous

    Trenéři: Stanislav Beťko, Jan Prčík

    HK Nový Jičín: Iláš (Slovák) – Běhal, Hruška (A), Bahounek, Vašut (C), Metelka – Gebauer, Samiec, Slovák – Málek, Chvostek, Kocián – Sonnek, Novotný (A), Uhlár

    Trenér: Petr Macháček

    Rozhodčí: Malota – Novák, Wesley
    bahis siteleri