Slavia – Vsetín 3:5 (kon.) | Kladno – Kolín 6:1 (kon.) | HC Litvínov – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Havířov 2:1 (1:0 po s.n.) | Jihlava – K. Vary 2:3 (kon.) | Zlín – Liberec 4:3 (2:1 po s.n.)
Sparta – Pardubice 5:6 (kon.) | Písek – Vítkovice 2:7 (kon.) | Mountfield HK – HC Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.)
Letňany – Olomouc 2:4 (kon.) | Kometa Brno – Chomutov 5:4 (kon.)
po s.n. (2:1)
Mountfield HK
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)
HC Plzeň 1929
Sobota 28.01.2017, 15:30 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Extraliga staršího dorostu • 12. kolo
Partner:
     
    57:54
    Přesilovka pro Mountfield v nejlepší možný okamžik. Dvořák vyjel do rohu pro kotouč, kde ho přes nohy sekl Hasman a už sedí mezi trestoměřiči.
     
    46:51
    Nervózní hra ve třetí třetině pokračuje. Po zákroku Radka Červenky se do sebe pustili Filip Jirásek a Adam Šilhán, oba jsou potrestáni na dvě minuty za hrubost. Pokračuje se ve čtyřech.
     
    44:51
    Ale dvířka na trestné lavici se netrhnou. Dalším, kdo za ně zamířil, je Mikuláš Pohl za napadení. Přesilovka pro indiány.
     
    42:21
    Na každé straně byli potrestáni dva hráči za hrubost. Za Mountfield HK jsou to Denis Martinec a Tadeáš Jakubec, za Plzeň Martin Červenka a Adam Šilhán. Pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    40:08
    Takhle si domácí vstup do závěrečného dějství určitě nepředstavovali. Patrik Mašín je dalším potrestaným hráčem za hrubost. Čtyři vteřiny bude hrát Plzeň početní výhodu 5 na 3.
     
    38:12
    Síly na ledě se navíc vyrovnají, na trestnou lavici usedá také Mikuláš Pohl (MHK) za krosček.
     
    37:16
    Vít Reitspies je vyloučen za vysokou hůl, navíc si neodpustil řeči směrem k sudímu a ten mu navíc udělil osobní desetiminutový trest. Přesilovka pro Mountfield.
     
    32:50
    Zdá se ale, že tlak Východočechů bude pokračovat, čeká ho přesilová hra. Dvěma minutami je za hákování potrestán Josef Hasman.
     
    19:56
    I za tak krátkou dobu lze vybojovat výhodu. Kryštof Pažourek hned po vhazování podrazil protihráče a je za to na dvě minuty vyloučen, Plzeň si vyzkouší první přesilovku.
     
    07:03
    Ideální příležitost na srovnání skóre, neboť si Hradec zahraje přesilovou hru. Hostující kapitán Vojtěch Kovařík zahákoval protihráče a už sedí naproti střídačkám.

    Jan Vavřina

    Branky a nahrávky: 52. Havelec, 59. Pohl (Jirásek, Martinec), rozh. náj. Mašín – 7. Straka (Přikryl), 32. Hajšman (Šilhán, Lokajíček)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kaňák (PLM)
    1:0   Jirásek (HKM)
    2. série:
    1:1   Přibyl (PLM)
    2:1   Mašík (HKM)
    3. série:
    2:1   Lang (PLM)


    Mountfield HK: Dvořák (Vacek) – Muška, Martinec, Voňka, Pohl, J. Kynčl, Kukla – Šedivý, Mašín, M. Síla, Pažourek (C), Matouš, Havelec, Jirásek, Jakubec, Vaňát, Hašek, Maršík. Trenér: Miroslav Krupka.
    HC Plzeň 1929: R. Červenka (Velička) – Houdek, Kaňát, Štěpánek, Lokajíček, Čada, Šilhán, Beneš – Reitspies, Procházka, Přikryl, Lang, Matiášek, Hajžman, Straka, M. Červenka, Hajšman, Kolda, Hasman, Váňa, Kovařík (C). Trenér: Michal Straka.

    Rozhodčí: Úlehla – Zavřel, Svobodová.
    bahis siteleri