Liverpool – Wolverhampton 1:2 (kon.) | Burnley – Bristol 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Manchester City 0:3 (kon.)
Chelsea – Brentford 4:0 (kon.) | Tottenham – Wycombe 4:3 (kon.) | Middlesbrough – Accrington 1:0 (kon.)
Southampton – Arsenal 0:5 (kon.)
konec
Liverpool FC
1:2 (0:2)
Wolverhampton Wanderers
Sobota 28.01.2017, 13:30 • Anfield Road, Liverpool • FA Cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    LIVERPOOL FC

    Domácí fotbalisté sice momentálně nemají naprosto ideální formu a z posledních sedmi zápasů vyhráli jen jednou, avšak přesto budou jednoznačnými favority. Přeci jenom hraje Liverpool nejvyšší anglickou soutěž a v ní je na čtvrté pozici. Naposledy se "The Reds" představili ve středu, kdy v odvetném semifinále ligového poháru podlehli Southamptonu a s finálovou účastí se tak museli rozloučit.

    V rámci FA Cupu se Liverpool dosud střetl jen s Plymouthem a nečekaně musel podstoupit dvě utkání. Nakonec však svěřenci Jürgena Kloppa v odvetě porazili slabého soupeře a dokázali postoupit do dnešního 1/16-finále.

    Posledních pět utkání

    25.1.2017 Liverpool – Southampton 0:1
    21.1.2017 Liverpool – Swansea 2:3
    18.1.2017 Plymouth – Liverpool 0:1
    15.1.2017 Man. United – Liverpool 1:1
    11.1.2017 Southampton – Liverpool 1:0
     
    WOLVERHAMPTON WANDERERS

    Až osmnáctý celek anglické Championship (druhá nejvyšší soutěž) dnes bude plnit roli totálního outsidera. Tým, který si Premier League zahrál naposledy v sezóně 2011/2012 má momentálně problémy především v ofenzívě, která v posledních pěti zápasech nastřílela jen pět branek. To by dnes nemělo stačit, avšak Wolves si mohou vzít příklad od Plymouthu, který na Anfieldu uhrál bezgólovou remízu.

    Také hostující tým dosud odehrál jen jedno kolo FA Cupu, avšak v porovnání s Liverpoolem měl o poznání těžšího soupeře. Wolverhamtpon se totiž utkal se Stoke, které venku překvapivě porazilo 2:0.

    Posledních pět utkání

    21.1.2017 Norwich – Wolverhampton 3:1
    14.1.2017 Wolverhampton – Aston Villa 1:0
    7.1.2017 Stoke – Wolverhampton 0:2
    2.1.2017 Sheffield – Wolverhamtpon 0:0
    31.12.2016 Wolverhamtpon – QPR 1:2
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Dnešní soupeři se naposledy utkali v sezóně 2011/2012, kdy Liverpool nejprve doma vyhrál 2:1 a poté si v lednu přivezl vítězství 3:1 i z půdy Wolverhamtponu.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Karius – Randall, Gomez, Klavan, Moreno – Ejaria, Leiva, Wijnaldum – Firmino, Origi, Woodburn
    Náhradníci: Mignolet – Milner, Coutinho, Sturridge, Can, Stewart, Wilson

    Wolverhampton Wanderers: Burgoyne – Coady, Stearman, Hause, Douherty – Edwards, Evans – Costa, Saville, Weimann – Dicko
    Náhradníci: Lonergan – Gibbs-White, Batth, Mason, Bödvarsson, Enobakhare, Ronan

    Rozhodčí: C. Pawson – H. Lennard, M. Scholes.
     
    Hráči jsou nastoupeni na hrací ploše. Od začátku zápasu nás dělí několik desítek vteřin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop sice obstarali domácí fotbalisté, ale jsou to naopak hosté, kteří bude zahrávat první standardní situaci zápasu. Faulem se totiž provinil Moreno.
     
    1
    Wolves právě vstřelili branku!
    Tak to je neuvěřitelný začátek zápasu. Na centr Héldera Costy si v pokutovém území skvěle naběhl nehlídaný RICHARD STEARMAN a jeho hlavička se od země odrazila mimo dosah liverpoolského gólmana.
    1. Richard STEARMAN - 0:1
     
    3
    Domácí jsou hodně zaskočeni a nedostávají se na útočnou polovinu. K míči se tak znovu dostávají Wolves.
     
    4
    Weimann byl na hranici pokutového území faulován. Zajímavá standardní situace ve prospěch Wolverhamptonu.
     
    5
    Přímé zakončení z volného kopu se zastavilo o zeď liverpoolských fotbalistů. Následná přihrávka doputovala k Dickovi, ale ten se nezorientoval ideálně.
     
    7
    Liverpool už sice kombinuje na polovině soupeře. Zatím se ale vůbec nedostávají do střelecké pozice, neboť hosté pozorně vyčkávají.
     
    8
    Wolves teď nevymýšleli nic moc světoborného a raději pouze odkopávají míč do zámezí. Liverpool pokračuje v ofenzívě.
     
    9
    Na konci osmé minuty se domácí pokusili prodrat do pokutového území. Ejaria se ale k míči nedostal a výsledkem je jen rohový kop.
     
    10
    Obrovská šance hostů. Hélder Costa rozjel bleskový protiútok, prodral se až do pokutového území, ale tam v tísni zakončil mimo tři tyče.
    10. Velká šance Héldera Costy (WOS)
     
    12
    Liverpool se dostal na útočnou polovinu, nicméně velmi záhy se míč pakuje zpátky ke stoperům domácích. Tempo "The Reds" je zatím hodně chabé.
     
    13
    Stále se domácí ne a ne dostat na útočnou polovinu. Hráči Wolverhamtponu vyčkávají a precizní defenzívou soupeři nenabízejí moc prostoru.
     
    15
    Další přihrávka šla přesně mezi Origiho a Morena. Richard Stearman se v pohodě vložil do kombinace domácích a odvrátil míč do bezpečí.
     
    15
    Jedovatý přízemní centr z pravé strany nyní téměř doputoval až k Origimu. Na poslední chvíli však zasáhl jeden ze stoperů Wolves!
     
    16
    Hosté se ale nyní vůbec neprosazují na polovině soupeře. Míč nyní doputoval pouze ke Kariusovi, který v pohodě rozehrál na své spoluhráče.
     
    17
    Evans tvrdě zajel do Ejariy. Standardní situace ve prospěch Liverpoolu, avšak nevypadá to na přímé ohrožení brány.
     
    19
    V úvodu 19. minuty se Firmino pokusil prodrat přes Dohertyho. Povedlo se, avšak obránce Wolves v poslední možné chvíli zasáhl.
     
    20
    Další centr z levé strany vyprodukoval Moreno. Míč byl odvrácen a střelou zpoza pokutového území následně neuspěl Lucas Leiva.
     
    21
    Nedovoleným zákrokem si nyní pomohl Ejaria, jenž ve vzdušném souboji loktem zasáhl jednoho z hostujících fotbalistů. Na trávník míří zdravotníci.
     
    23
    Pokračuje se ve hře. Po nepřesnosti domácího celku vhazovali hosté a díky povedenější kombinaci se dostali na pár metrů od rohového praporku.
     
    24
    Costa míč napravo výborně přenechal Coadymu. Jeho centrovaný míč byl ale zablokován a nakonec se nebude zahrávat ani roh.
     
    25
    Hélder Costa se pokusil dostihnout míč, ale poté si sám nešťastně ublížil při nárazu do reklamního baneru. No nevypadá to moc dobře.
     
    26
    Zdravotně indisponovaný záložník Wolverhamptonu se zapojil do hry. Vyprodukoval ale pouze slabý centr, jenž byl zastaven prvním bránícím hráčem.
     
    27
    Po rychlejší akci se domácí pokusili prostrčit míč až k Origimu. Míč měl dobrý směr, ale nakonec byla přihrávka příliš dlouhá.
     
    28
    Wolverhamtponu v pohodě čeká na rodící se protiútoky. Další takový ale vyústil pouze v nepřesný centr do Kariusových rukavic.
     
    29
    Richard Stearman (WOS) zatáhl za dres Wijnalduma a vidí první žlutou kartu zápasu.
     
    30
    Dvakrát se domácím podařilo odcentrovat do pokutového území. Především po druhé přihrávce to nevypadalo špatně, ale obrana Wolves všechno ustála.
     
    31
    Znovu se hraje na polovin Wolverhamptonu, ale opět Liverpool získává jen standardní situaci. Ta bude rozehrána hodně daleko od brány.
     
    32
    Ejaria na hranici šestnáctky výborně zakombinoval s Origim a mohl se prodrat až ke střele. Stearman mu ale vystavil stopku.
     
    32
    Wolves míč znovu rychle ztratili a k zakončení se dostal Firmino. Ten si navedl střelu na pravou nohu, ale v těžké pozici nezakončil ideálně.
     
    34
    Stále se hosté ne a ne vrátit na polovinu soupeře. Liverpool má jasnou převahu snaží se dostat k nějakému nadějnějšímu zakončení.
     
    35
    Po standardní situaci se sice domácím podařilo dostat míč do šestnáctky soupeře, ale akce byla zastavena a nebude to ani rohový kop.
     
    37
    Roh se pro změnu bude zahrávat na druhé straně. V pokutovém území před Kariusem však není mnoho hráčů v oranžových dresech.
     
    38
    Moreno rozjel bleskový protiútok Liverpoolu. U půlící čáry se domácí obránce pokusil oslovit rozběhnutého Origiho, ale proti byl jeden z obránců.
     
    40
    Nepřesná kombinace poblíž poloviny hřiště mohla znamenat bleskový protiútok Wolverhamptonu. Dicko však přišel o míč.
     
    41
    Wolves právě vstřelili branku!
    A je to 0:2! Domácí propadli na útočné polovině, Costa brejk vyšperkoval přihrávkou na ANDREAS WEIMANNA, který obelstil Kariuse a zakončil do prázdné brány.
    41. Andreas WEIMANN - 0:2
     
    43
    První poločas pomalu dospěl do závěrečné fáze. Liverpool by potřeboval rychlou odpověď, avšak zatím se hraje hodně daleko od Burgoyneovy brány.
     
    44
    Georginio Wijnaldum si v pokutovém území pokryl míč a zezadu byl důrazněji atakován. Šel ale příliš ochotně na trávník a penalta se nepíská.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    45+2
    Hosté hru dostali hluboko na polovinu soupeře. K zakončení se sice vůbec nedostávají, ale to Wolverhamptonu rozhodně nevadí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi překvapivá první půle dalšího kola FA Cupu. Favorizovaný Liverpool vůbec nezvládl samotný úvod zápasu, když inkasoval v první minutě hned z první standardní situace soupeře. Na branku Richarda Stearmana se poté domácí pokusili odpovědět, ale žádné tutové šance se dosud nedočkali. Naopak se ve 41. minutě dopředu vydal Costa, který míč při brejku posunul na Andrease Weimanna a ten zvýšil na rozdíl dvou branek. Domácí tak mají nad čím přemýšlet.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí před druhou půlí pochopitelně střídají. Na hřiště vbíhá Philippe Coutinho, jenž nahradil nevýrazného Connora Randalla.
     
    47
    Jako první se dopředu vydali hosté. Jejich akce ale neměla dlouhého trvání a u míče už jsou fotbalisté Liverpoolu.
     
    48
    Origi se na pravé straně dostal před Kortneyho Hause (WOS), jenž ho zastavil nedovoleným způsobem. Žlutá karta!
     
    49
    Jedovatý centr na bližší tyč se od Firmina odrazil do Klavana, avšak následně si to míč namířil vedle brány. V případě přesnějšího zakončení by byl gólman bez šance.
     
    50
    Převaha Liverpoolu je viditelná, ale zatím kombinace postrádá nějaký překvapivý tah a nápad, jak překonat pozornou obranu soupeře.
     
    51
    Costa e na druhé straně výborně prodral přes Georginia Wijnalduma, který si pomohl nedovoleným zákrokem. Také domácí hráč vidí žlutou kartu
     
    52
    Standardní situace byl odvrácena dobře postavenou zdí domácích. Rychlý výpad však nepřinesl nic moc zajímavého.
     
    53
    Naivní pokus o vysunutí Origiho. Richard Stearman si situaci pohlídal a hrudí míč posunul přesně před svého gólmana.
     
    54
    Woodburn parádně našel Firmina, jenž se uvolnil k finální přihrávce. Míč propadl až před Morena, ale ten už zakončit nedokázal.
     
    55
    Další dvě zablokované střely Roberta Firmina. Brazilec se poté ještě pokusil najít Origiho, avšak nakonec si to míč namířil za brankovou čáru.
     
    57
    Hosté dobře blokují zakončení soupeře. Dvakrát nyní neuspěl Origi, avšak domácí nadále zůstávají u míče.
     
    58
    Coutinho se pokusil oslovit Firmina, ten byl na hranici ofsajdu, ale k míči se přes Dohertyho stejně vůbec nedostal. Vhazování Liverpoolu.
     
    59
    Velký tlak domácích! Origi se na hranici malého vápna nedostal k míči a Firmino jemným centrem nenašel ani jednoho z domácích.
     
    59
    Vepředu se po dlouhé době připomněl Dicko. Ten si u postranní čáry poradil s jedním ze soupeřů, ale Gomez byl včas na trávníku a ve skluzu zasáhl.
     
    60
    Další akce domácího celku. Origi s Firminem však na hranici šestnáctky nedokázali vypálit a zakončení Coutinha už letělo pouze doprostřed brány.
     
    61
    Výborná kolmice teď nalevo našla Morena, který byl u míče rychleji než gólman, ale dotekem si kulatý předmět předkopl až do zámezí. Velká škoda pro domácí celek.
     
    62
    Woodburn napravo chyboval naprosto fatální přihrávkou, ale hosté si nepočínali o moc lépe. Liverpool bude aspoň vhazovat.
     
    63
    Ejaria nedokázal prostrčit míč na Firmina. Následoval rychlý protiútok, který však Dicko pokazil nepřesnou přihrávkou na Costu.
     
    64
    Domácí obránce Alberto Moreno si opět našel prosto na levé straně. Místo centru však kombinoval s Coutinhem a ten se neprodral k zakončení.
     
    65
    Druhá změna v sestavě Liverpoolu. Místo Roberta Firmina se na hřišti objevuje Daniel Sturridge.
     
    66
    Dicko se u postranní čáry natlačil před bránícího soupeře a zřejmě byl stažen za dres. Hlavní rozhodčí však zůstává v klidu.
     
    67
    Poprvé střídají i hosté. Connor Ronan zaujme místo uvolněné vyčerpaným Heldérem Costou.
     
    68
    Příliš dlouhý Coutinhův centr na pravou stranu dolétl až za brankovou čáru. Woodburn neměl sebemenší šanci.
     
    69
    Ojedinělá akce hostujícího celku teď nepřinesla ohrožení Kariusovy brány. Dickův centr doputoval přesně do rukavic domácího brankáře.
     
    71
    Druhé střídání Wolves. Z lavičky se zvedl Jón Dadi Bödvarsson, jenž nahradil Nouhu Dicka.
     
    72
    Ben Woodburn si hodně naivně řekl o žlutou kartu za nafilmovaný pád. Jeho pokus o zisk penalty byl opravdu velmi okatý.
     
    73
    V blízkosti pokutového území Liverpoolu nyní budou vhazovat hosté, kteří Lucase Leivu dostali do úzkých.
     
    74
    Další vysoký míč do pokutového území Wolverhamptonu byl odvrácen. Následuje poslední střídání, které obstará dvojice Emre Can – Ovie Ejaria.
     
    75
    Až teď jsme zaregistrovali pořádnou střelu na bránu v podání Lvierpoolu. Sturridgeovo zakončení však letělo příliš blízko hostujícího gólmana.
     
    76
    Zpoza šestnáctky to tentokrát zkusil Philippe Coutinho. Po potažení míče pak ale vypálil mimo prostor brány.
     
    77
    Trávník opouští Andreas Weimann, který přenechal místo Joe Masonovi.
     
    78
    Prudký centr od rohového praporku sice propadl do chumlu hráčů před Burgoynem, ale zničehonic přišel jen rychlý brejk Wolves. Přečíslení však bylo zastaveno.
     
    80
    Ne, ne a ne. Kombinace Liverpoolu je prostě hodně jalová a nepřináší žádné střelecké příležitosti. Wolves se naprosto v pohodě brání.
     
    80
    Wolverhampton získal další brejk. Bödvarsson byl ale rychle dostižen Gomezem a výsledkem je pouze rohový kop.
     
    81
    Po odvráceném rohovém kopu se míč znovu vrátil před Kariuse a v obrovské šanci se ocitl Bödvarsson. Německý gólman Liverpoolu však dokázal zasáhnout.
    81. Bödvarsson (WOS) před Kariusem neuspěl
     
    83
    Registrujeme další hodně chabé zakončení zpoza pokutového území. Míč šel z nohy Wijnalduma pouze do rukavic připraveného Burgoynea.
     
    84
    Všechno pomalu nasvědčuje tomu, že se Liverpool po ligovém poháru bude pakovat i z FA Cupu. Ofenzíva domácích si neví rady.
     
    86
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Sníženo a ještě tady bude drama! Po rohovém kopu si obrana Wolverhamtponu neporadila se závarem v blízkosti brány, Sturridge hlavičkou našel osamoceného DIVOCKA ORIGIHO a ten u tyče v pohodě zakončil.
    86. Divock ORIGI - 1:2
     
    87
    Domácí jsou při chuti a znovu se dostali dopředu. Doherty zablokoval Coutinhovu přihrávku, ale následuje další rohový kop.
     
    87
    Divock Origi měl na noze vyrovnání! Znovu se ocitl v podobné situaci, ale Burgoyne tentokrát fantasticky zasáhl na brankové čáře.
    87. Hostující gólman odmítl vyrování
     
    88
    Liverpool je nastěhován na útočné polovině. Hosté jsou v plném počtu zataženi před vlastní bránou.
     
    89
    Coutinhova střela zablokována, pokus o přihrávku na Sturridgea byl neúspěšný. Dopředu se naopak vydal Bödvarsson, který si poradil se dvěma hráči, ale poté trefil Leivu.
    89. Bödvarsson to udělal parádně, ale nakonec trefil Leivu
     
    90
    Alberto Moreno byl hodně tvrdě zastaven Evansem a ten dostává žlutou kartu.
     
    90
    Nad rámec řádných devadesáti se budou hrát ještě čtyři minuty.
     
    90+1
    Doherty si v pokutovém území před vlastní bránou dal tělo před Leivu a ten skončil na trávníku. Tady se o penaltu v žádném případě nejednalo.
     
    90+2
    Opět byl faulován Alberto Moreno a teď to vůbec nevypadá špatně. Hráč kalibru Coutinha to rozhodně může trefit.
     
    90+2
    Coutinho z volného kopu zakončil pouze do zdi. Liverpool ale zůstává na útočné polovině a snaží se dostat k ohrožení brány Wolverhamptonu.
     
    90+3
    Naprosto nepochopitelný faul Origiho. Domácí přicházejí o míč a času na vyrovnání už opravdu moc nemají.
     
    90+4
    Hosté ještě vybojovali rohový kop. Tohle už Wolves stoprocentně zvládnou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a postup do dalšího kola FA Cupu slaví hostující Wolverhampton. Ten šel do vedení již v první minutě zápasu, kdy se po standardní situaci prosadil Richard Stearman. Ještě před poločasovou přestávkou se navíc trefil i Andreas Weimann a půle tak skončila překvapivým výsledkem 0:2. V druhé poločasu měl Liverpool převahu, avšak zmohl se jen na korekci z nohy Divocka Origiho, jenž v 86. minutě snížil. O chvíli později ještě tentýž hráč mohl vyrovnat, ale proti byl Burgoyne. Liverpool tedy po prohře v semifinále anglického poháru vypadává i z FA Cupu.
     
    S konstatováním, že dnešní utkání na Anfield Road v Liverpoolu sledovalo 52 469 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (15:32:15)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 86. Origi – 1. Stearman, 41. Weimann

    Karty:   51. Wijnaldum (LIV) – 29. Stearman (WOS), 48. Hause (WOS), 90. Evans (WOS)


    Držení míče: 79 % : 21 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:13.
    Liverpool FC: Karius – Randall (46. Coutinho), Gomez, Klavan, Moreno – Ejaria (74. Can), Leiva, Wijnaldum – Firmino (65. Sturridge), Origi, Woodburn
    Náhradníci: Mignolet – Milner, Coutinho, Sturridge, Can, Stewart, Wilson

    Wolverhampton Wanderers: Burgoyne – Coady, Stearman, Hause, Douherty – Edwards, Evans – Costa (67. Ronan), Saville, Weimann (77. Joe) – Dicko (71. Bödvarsson)
    Náhradníci: Lonergan – Gibbs-White, Batth, Mason, Bödvarsson, Enobakhare, Ronan

    Rozhodčí: C. Pawson – H. Lennard, M. Scholes

    Diváci: 52 469
    bahis siteleri