Nominační tisková konference na Švédské hry (kon.)
konec
Nominační tisková konference na Švédské hry v Göteborgu

Pondělí 30.01.2017, 12:00Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. (12:24:56)
     
    Jandač o tahounech výběru pro Švédské hry: Věřím, že nasazení do přesilovek, oslabení bude rozloženo na celém týmu. Kdybych měl vyjmenovat jednu stěžejní lajnu – tak Kubalík s Kovářem a Radilem by se měly starat o produktivitu. Je to ale krátkodobý turnaj a vždy může vylétnout někdo jiný. První dvě obrany jsou už docela obehrané – je tam Kundrátek s dostatkem zkušeností, Šimek z Liberce hraje také výborně. Máme tam i Poláška a Ruttu, kteří absolvovali všechny turnaje.
     
    Jandač o Vladimíru Růžičkovi a Petru Jelínkovi: Nominace těchto dvou hráčů vznikla z důvodu, že někteří centři, kteří patří do stabilního kádru z různých důvodů nejedou. Sobotka má lehké zranění, Červenka laboruje se zády, Filippi očekává příchod potomka. Jelínek hraje poslední dobou klíčovou roli v Liberci. Je to klasický zarputilý hráč, jenž nám na minulém turnaji chyběl. Vladimír Růžička se mi líbí, hraje také v Chomutově podstatnou roli a přišel čas, abychom mu dali prostor i v národním týmu.
     
    Jandač o situaci kolem Sparťanů a jejich finále LM: Určitě jsem o Sparťanech uvažoval a uvažuji. Na prosincovém turnaji jsme vynechali hráče Sparty, Vítkovic a Fribourgu. Sparta Praha se dostala do finále, což je perfektní výsledek a hráče jsme nechali pro potřeby klubu, aby hrál finále. Maximálně jeden, dva hráči zůstanou ve Švédsku a v sobotu se připojí k národnímu týmu. Petr Vrána odvádí parádní výkony celou sezonu a nominaci by si zasloužil. Michal Řepík se vrací po zranění a postupně nabírá formu. Poslední zápasy navíc hraje čím dál tím lépe. Bude pochopitelně záležet i na zdravotním stavu. Je jisté, že se nezapojí do čtvrtečního utkání. Švédové řeší stejný problém stejně.
    Hokejový spot Semtexu, nového partnera českého hokeje.
     
    Právě byl spuštěn spot společnosti Semtex k hokejové reprezentaci.
     
    Petr Komberc: Jsme rádi, že jsme uzavřeli partnerství právě s hokejovou reprezentací a Tipsport extraligou. Semtex patří do firmy Kofola a nápoj sám o sobě dodává energii. Hokej je sport hrdinů a tvrdých střetů, stejně jako značka Semtex. Chceme také spustit spot, který trvá přibližně jednu minutu. Zároveň plánujeme rozšíření spotřebitelské soutěže, kdy mají výherci možnost vyhrát dres s podpisy jednotlivých hokejistů.
     
    Obermajerová: Ceny vstupenek na České hokejové hry v Českých Budějovicích odpovídají aktuální kupní síle fanoušků. Pohybovat by se měly v rozmezí mezi 250 korunami a 690 korunami.
     
    Obermajerová: Přenosy ze Švédských her bude vysílat ČT Sport, některé přenosy se ovšem budou krýt s MS v biatlonu.
     
    Reprezentace má sraz v 17:30 v pondělí 6.2.2017. V úterý a ve středu absolvují dopoledne trénink v Tipsport areně a ve středu odpoledne odlétají do dějiště turnaje – Göteborgu. Poprvé v turnaji neabsolvují žádný přesun.
     
    Jandač: Z obránců nepotřebujeme vidět Jeřábka a Jordána, Nakládal čeká potomka do rodiny, takže jsme vyhověli jeho žádosti o volno. Rádi bychom viděli i útočníka Sekáče, který v nominaci na první turnaj nebyl a na druhém turnaji se zranil, ale čeká ho operační zákrok a nebude nám k dispozici ani ve Švédsku.
     
    Jandač: Co se týká Dominika Furcha, toho jsme nechali odpočívat. Furch chytá i v klubu ve větším zatížení, objel první dva turnaje. Pavel Francouz se střídá s kolegou Vasilijem Demčenkem a zápasové zatížení tam není takové. Kubu Kováře jsme vzali proto, že bude rychle končit sezonu. Vedli jsme s ním komunikaci ohledně toho, že bude dlouhá příprava na mistrovství světa a on chce podstoupit boj o nominaci.
     
    Jandač: Chceme vyzkoušet hráče, kteří mají parametry mezinárodního hokeje. Někteří už nemají šance na play-off, a proto je chceme zkusit už teď. Chceme sice dát prostor mladším hráčům, ale zároveň bychom rádi viděli v akci i ty zkušenější. Minulé dva turnaje postihla řada omluvenek, na což jsme byli nuceni rychle reagovat. Hrají se ještě dvě kola extraligy a zahraničních soutěží, takže věříme, že nějaké hráče ještě donominujeme. Snad se vyvarujeme zranění a většího počtu omluvenek.
     
    V posledních třech letech turnaje obsadili Češi vždy druhé místo (2012-2014).
     
    Nominace českého týmu:

    Brankáři: Pavel Francouz, Jakub Kovář.

    Obránci: Jan Rutta, Tomáš Dvořák, Jan Kolář, Lukáš Klok, Radim Šimek, Adam Polášek, Ondřej Vitásek, Tomáš Kundrátek.

    Útočníci: David Kämpf, Michal Birner, Dominik Kubalík, Lukáš Kašpar, Radan Lenc, Petr Jelínek, Jan Kovář, Lukáš Radil, Tomáš Hyka, Tomáš Zohorna, Petr Holík, Vladimír Růžička.
     
    Nejúspěšnějším účastníkem turnaje jsou domácí Švédové, vyhráli tento turnaj celkem dvanáctkrát. Český tým jen dvakrát (1984 a 1994).
     
    Švédské hokejové hry se hrají pravidelně od roku 1991, poprvé byl uspořádán v letech 1980 a 1984.
     
    Tisková konference je věnována především nominaci na Švédské hokejové hry. Jsou zde přítomni Josef Jandač, Martin Ručinský, Jana Obermajerová a Petr Komberc (Kofola, Semtex).

    Radek Barkman

    Nominace českého týmu na Švédské hry
    Nominace českého týmu:

    Brankáři: Pavel Francouz (Čeljabinsk), Jakub Kovář (Čerepovec).

    Obránci: Jan Rutta (Chomutov), Tomáš Dvořák (Karlovy Vary), Jan Kolář (Chabarovsk), Lukáš Klok (Vítkovice), Radim Šimek (Liberec), Adam Polášek (Novosibirsk), Ondřej Vitásek (Liberec), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava).

    Útočníci: David Kämpf (Chomutov), Michal Birner (Fribourg), Dominik Kubalík (Plzeň), Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva), Radan Lenc (Mladá Boleslav), Petr Jelínek (Liberec), Jan Kovář (Magnitogorsk), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Tomáš Hyka (Mladá Boleslav), Tomáš Zohorna (Chabarovsk), Petr Holík (Zlín), Vladimír Růžička (Chomutov).
    bahis siteleri