Trenčín – Hajduk Split 2:4 (kon.) | Wisła Pł. – Teplice 0:1 (kon.)
konec
AS Trenčín
2:4 (0:4)
HNK Hajduk Split
sk Pondělí 30.01.2017, 13:30 • Belek (Turecko) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    AS Trenčín prehral aj v druhom prípravnom zápase v rámci sústredenia v tureckom Beleku. Slovenský majster po prvom polčase prehrával už 0:4, keď bol smerom dopredu neškodný a v defenzíve dovolil súperovi príliš veľa. V drese Hajduku sa postupne presadili Juranović, dvakrát Said a raz Futács. Druhé dejstvo prinieslo zlepšený výkon zverencov trénera Ševelu, ktorí svoju aktivitu v závere premenili na góly. Uche dvoma presnými zásahmi znížil a Lawrence ešte mohol duel zdramatizovať, ale nepremenil penaltu. (15:21:39)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Beridze loptu krútil priamo na bránu, kde sa tlačilo viacero jeho spoluhráčov. Brankár Letica však úspešne zasiahol.
     
    90
    Josip Juranović (Hajduk Split) fauloval Beridzeho na hranici pokutového územia a dostal žltú kartu. Nasleduje štandardka pre Trenčín.
     
    89
    Krídelník Hajduku Split Juranović unikol po pravom krídle a dvakrát po sebe prudko prihrával pred bránu. Ani v jednom prípade neuspel.
    87. Nepremenená penalta Lawrenca
     
    87
    James Lawrence zahodil obrovskú šancu na zníženie. Anglický stredopoliar nepremenil penaltu a asi definitívne zmaril nádeje Trenčína na prípadné vyrovnanie.
     
    86
    Jefferson (Hajduk Split) stiahol v šestnástke prenikajúceho útočníka Trenčína a uvidel červenú kartu. Rozhodca navyše odpískal penaltu.
     
    85
    Hajduk po dlhom čase pohrozil. Presnú kombináciu na hranici šestnástky zakončil strelou tesne nad brvno Bašić.
     
    83
    Slovenský majster sa nevzdáva a po dvoch góloch v krátkom časovom slede sa snaží ešte zmeniť skóre.
    82. UCHE NWOFOR - 2:4
     
    82
    Trenčín dal gól! Opakovala sa rovnaká situácia. Ďalší center z pravého krídla smeroval na UCHE NWOFORA, ktorý v náročnej pozícii druhýkrát skóroval.
    80. UCHE NWOFOR - 1:4
     
    80
    Trenčín dal gól! Do tretice všetko dobré. Slovenskému šampiónovi vyšla akcia po pravom krídle, prišiel presný center pred bránu a striedajúci UCHE NWOFOR hlavou rozvlnil sieť.
     
    79
    Opäť prišiel prudký center z pravej strany, ktorý musel Letica vyriešiť až na dvakrát. Ustrážil však bránu Splitu pred inkasovaným gólom.
     
    78
    Šulek vysunul na pravom krídle spoluhráča, ktorý presne a prudko centroval pred bránu. Našiel len pripraveného gólmana Leticu.
     
    77
    Skovajsa zvládol svoju povinnosť a uchránil loptu pred hráčmi Hajduku. Malou domov zapojil do hry Chovana, ktorý situáciu upokojil.
     
    76
    Kombinácia na trenčianskej strane stále viazne. Slovenský majster sa nedokáže presadiť.
     
    74
    Hajduk opäť ukázal rýchly prechod do útoku hneď po ubránení rohového kopu. Akcia chorvátskeho tímu však stroskotala na nepresnej prihrávke.
     
    73
    Beridze sa presunul z ľavej strany na pravú a odcentroval do pokutového územia. Hráči Splitu jeho pokus zblokovali na roh.
     
    72
    Skovajsa chcel vysunúť dlhým pasom na pravom krídle obrancu Šuleka, ktorý sa nedostal včas k lopte.
     
    71
    Hajduk sa netlačí do ofenzívy, v druhom polčase udržiava pozitívny výsledok a len zriedka sa objavuje pred bránou Trenčína.
     
    69
    Do konca riadneho hracieho času ostáva niečo viac ako dvadsať minút a Trenčín si stále nevypracoval jedinú gólovú šancu. Grbića ohrozil iba z priameho kopu Beridze. Striedajúci gólman Letica neriešil priamu strelu.
     
    68
    Hajduk nevyužil rohový kop. Center Bašića našiel v šestnástke spoluhráča, ktorého hlavička mierila vedľa trenčianskej brány.
     
    66
    Polčasové striedania priniesli oživenie ľavej strany, kde sa presadzuje najmä Gruzínec Beridze. Naopak po prestávke sa z hry vytratil Kvocera na pravom krídle.
     
    65
    Zverenci trénera Ševelu v druhom polčase pridali, ale stále to nestačí na konštantne dobre hrajúceho súpera. Hajduk si stráži štvorgólový náskok.
     
    63
    Trenčín zahrával štandardku z ľavej strany, no neohrozil bránu súpera. Defenzíva Hajduku loptu odvrátila mimo pokutového územia.
     
    61
    Hneď po naskočení do zápasu mal veľkú šancu Ohandza. Útočník Hajduku hlavičkoval zvnútra šestnástky tesne nad bránu.
     
    60
    Po hodine hry nachystal tréner Hajduku Split frontálne striedanie a na trávnik poslal takmer šesť či sedem nových hráčov. Zmena nastala aj na brankárskom poste.
     
    59
    Gruzínsky futbalista Beridze rozohral priamy kop. Loptu zakrútil priamo na bránu, kde bol pripravený Grbić a pripísal si úspešný zákrok.
     
    58
    Striedajúci Beridze si hodil loptu medzi brániacich súperov a svojou drzosťou si vypýtal faul aj štandardku.
     
    57
    Grbić stále nemusel riešiť žiadnu priamu strelu na svoju bránu. Futbalisti nášho majstra ho zamestnávajú akurát centrami zo strán.
     
    56
    Colina dobre prešiel stredom ihriska, rozbehol ofenzívnu akciu Trenčína, ale nevyšla mu finálna prihrávka do krídelného priestoru.
     
    55
    Trenčania vyššie napádajú, pritlačili v súbojoch a sú Hajduku vyrovnaným súperom. K zlepšenej hre ešte musia pridať kreativitu v útoku.
     
    54
    Skovajsa úspešne zvládol rýchlostný súboj s Tudorom a dobrým sklzom mu zabránil v pokračovaní akcie.
     
    53
    Kvesić chcel podporiť ofenzívu z ľavej strany obrany, ale náročný center z voleja mu vôbec nevyšiel. Pri lopte je zase Trenčín.
     
    52
    Adekunle si robil priestor na hranici šestnástky, no v rozhodujúcom momente sa nepresadil a prišiel o loptu.
     
    51
    Futbalistom AS chýba presnosť vo finálnej fáze, ich akcie končia veľmi skoro, ešte predtým ako sa dostanú do šestnástky.
     
    49
    Slovenský majster kontroluje loptu a nepožičiava ju súperovi, no zatiaľ čaká na prvú vážnejšiu šancu v zápase.
     
    47
    Trenčín začal o niečo aktívnejšie, pridal v pohybe a chce upraviť nepriaznivý stav z prvého polčasu.
     
    46
    Tréneri cez prestávku uskutočnili niekoľko zmien, ale nemáme k dispozícii oficiálny zápis, takže vám ich prinesieme až neskôr.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodná polovica zápasu bola jasne v réžii chorvátskeho tímu. Hajduk Split išiel rýchlo do vedenia po zásahu Juranovića a potom ovládol dianie na ihrisku. Ďalšie dva góly pridal Said a jeden zásah si pripísal Futács. Trenčín si nevypracoval ani jednu gólovú príležitosť a Grbića zamestnal len centrami.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hajduk hrá rýchlo a priamočiaro. Loptu dokáže dostať behom niekoľkých sekúnd od šestnástky k šestnástke a tento fakt robí Trenčanom problémy.
     
    44
    Trenčania mali výhodu rohového kopu. Center smeroval iba na prednú žrď, kde boli pripravení futbalisti Hajduku Split.
     
    42
    Ćosić bol ošetrovaný po tvrdom strete v strede ihriska. Hlavný rozhodca vytiahol aj žltú kartu, no momentálne vám nevieme povedať, kto ju dostal.
     
    41
    V trenčianskom drese vidíme v prvom polčase viacero priemerných až podpriemerných výkonov. Zaujal len aktívny Milan Kvocera, ktorému taktiež chýba presnosť vo finálnej fáze.
    39. FUTÁCS - 0:4
     
    39
    Hajduk Split práve strelil gól! Slovenský majster dostáva veľkú lekciu z efektivity. Chorvátskemu tímu vyšla ďalšia rýchla akcia smerom dopredu, ktorú zakončil presnou strelou maďarský útočník MÁRKÓ FUTÁCS.
     
    39
    Na futbalistoch AS je viditeľná slabá zohratosť. Hráči si namiesto kombinácií vyberajú sebecké riešenia situácií a doplácajú na to.
     
    38
    Vojković chcel prekvapiť Chovana z priameho kopu. Loptu šikovne zakrútil poza múr, ale trenčiansky brankár bol na správnom mieste.
    36. SAID - 0:3
     
    36
    Hajduk Split práve strelil gól! Trenčín v posledných minútach preberal iniciatívu, bol častejšie pri lopte, ale teraz zabudol na bránenie. Chorvátsky tím druhýkrát v zápase zvládol rýchly prechod do útok a na konci úspešnej akcie bol AHMED SAID.
     
    35
    Issa Adekunle chcel ukázať svoje individuálne schopnosti proti presile, ale mohol radšej zvoliť prihrávku na voľného spoluhráča.
     
    34
    Trenčín je v držaní lopty, ale hráči Hajduku ho vysokým napádaním ihneď tlačia dozadu.
     
    32
    Geston Pinas hodil dlhý aut až do šestnástky súpera, ale tam bol priestor zhustený, a tak Trenčania neohrozili bránu.
     
    31
    Najaktívnejším hráčom v trenčianskom drese je zatiaľ Milan Kvocera. Slovenský futbalista nešetrí krokmi na pravom krídle a snaží sa občas nacentrovať pred bránu. Zatiaľ mu chýba viac presnosti.
     
    29
    Futbalisti Hajduku Split sa teraz veľmi hnevajú. Útočník Futács išiel takmer sám na brankára Chovana, keď ho nečakane zastavil ofsajd.
     
    28
    Rohový kop tentoraz chorvátsky tím nevyužil. Krátko po jeho rozohraní ostal ležať na trávniku Tudor, ktorý by mal pokračovať v hre.
     
    27
    Futbalisti Hajduku sa presadili po ľavej strane a vďaka svojej aktivite získali ďalší rohový kop.
     
    25
    Milan Kvocera vnikol do pokutového územia súpera, chcel obísť protihráča, ale ten ho čisto poslal k zemi a zobral mu loptu.
     
    24
    Chorvátsky celok potvrdil svoju dominanciu na trávniku aj druhým gólom. Hajduk je stále nebezpečnejší a priamočiarejší.
    23. SAID - 0:2
     
    23
    Hajduk Split práve strelil gól! Slovenský majster zaváhal pri bránení štandardnej situácie. Lopta letela na prednú žrď, kde neboli včas obrancovia Trenčína ani brankár Chovan, a tak AHMED SAID bez problémov skóroval.
     
    22
    Krížnym pasom si Hajduk otvoril priestor na ľavom krídle, odkiaľ sa snažil centrovať jeden z hráčov chorvátskeho tímu. Získal rohový kop.
     
    21
    Maduka telom dobre pracoval proti nebezpečnému Saidovi a čisto ho odtlačil od lopty. Nasleduje odkop od brány.
     
    19
    Po zaváhaní splitskej obrany nasledoval rohový kop Trenčína. Lopta smerovala do šestnástky, odkiaľ ju odkopli pripravení futbalisti Hajduku.
     
    18
    Slovenský šampión zatiaľ nevie prekvapiť dobre sformovanú defenzívu súpera. Trenčanom viazne kombinácia na súperovej polovici.
     
    17
    Futbalisti AS odkopli loptu mimo ihriska, pretože na trávniku ostal Vojković. Krátko si posedel, no už stojí, a tak budeme pokračovať.
     
    16
    Prvý rohový kop Hajduku dokázali Trenčania odvrátiť. Následne spoza šestnástky nepresne pálil Juranović.
     
    14
    Rodney Klooster na pravej strane obrany Trenčína nepôsobí istým dojmom. Holandský legionár zatiaľ nepresvedčil smerom dopredu ani dozadu.
     
    13
    Španielsky tréner Joan Carillo od úvodných sekúnd rozdáva pokyny svojím zverencom. Hajduk hrá vo vysokom nasadení.
     
    12
    Futács si nabehol za obrannú líniu AS, dostal presnú prihrávku, no nepostrážil si svoje ofsajdové postavenie.
     
    11
    Trenčania majú ťažkosti v rozohrávke, pretože Split po strate lopty okamžite vysoko napáda s viacerými hráčmi.
     
    10
    Agilný Said na ľavom krídle robí problémy trenčianskej obrane. Tento krídelník vymyslel prvý gól Hajduku a teraz zase zamotal hlavu Kloosterovi.
     
    9
    Otrasený kapitán Splitu Nižić sa už postavil na vlastné nohy a bude pokračovať v hre.
     
    8
    Milan Kvocera opäť centroval z rovnakého priestoru, ale pred bránou kraľoval Grbić. Gólman Hajduku sa však zrazil so spoluhráčom, ktorý je v opatere lekárov.
     
    7
    Kvocera solídne centroval z pravého krídla do pokutového územia. Obrana Hajduku loptu na dvakrát odvrátila.
     
    6
    Trenčín chce dostať hru pod svoju kontrolu. Momentálne kombinuje na vlastnej polovici a využíva aj brankára Chovana.
     
    5
    Hajduk začal s veľkou chuťou a nasadením. Chorvátsky celok je behavý, presne kombinuje a ukazuje svoju kvalitu.
     
    4
    Adrián Chovan nepredviedol istý zákrok pri štandardke. Na center Vojkovića nevybehol správne a mal šťastie, že lopta smerovala od hráčov súpera mimo ihriska.
    2. JURANOVIĆ - 0:1
     
    2
    Hajduk Split práve strelil gól! Chorvátom vyšiel rýchly protiútok. Said našiel na vzdialenejšej žrdi úplne voľného JOSIPA JURANOVIĆA, ktorý loptu poslal do odkrytej brány.
     
    2
    Trenčín chcel preniesť hru cez celú šírku ihriska z ľavej strany na pravú, ale lopta nenašla voľného Kvoceru.
     
    1
    Úvodný výkop mali na starosti futbalisti chorvátskeho tímu. Hajduk nastúpil v bielo-modrej kombinácii, Trenčín zvolil červené dresy s bielymi prvkami.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    V Turecku je všetko pripravené na zápas. Hráčov môže tešiť príjemné slnečné počasie a teplota dvanásť stupňov nad nulou.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Chovan – R. Klooster, Maduka, Skovajsa, Pinas – Lawrence – Ubbink, Colina – Kvocera, Prekop, Adekunle.
    Náhradníci: Šemrinec, Vozár – Kleščík, Šulek, Halgoš, Zubairu, Brenkus, Janga, Uche, Gong, Beridze, M. Klooster.

    HNK Hajduk Split: Grbić – Kvetić, Futács, Juranović, Hamza, Said, Nižić (C), Tudor, Ćosić, Vojković, Savvas.
    Náhradníci: Letica – Bosančić, Šimić, Jefferson, Prtajin, Vlašić, Ohandza, Kalik, Pasariček, Bašić, Memolla, Teklić, Jurić, Ismajli, Erceg..
     
    Jarná časť Fortuna ligy odštartuje už o necelé tri týždne, a tak naše tímy postupne vylaďujú formu v prípravných dueloch. Majstrovský AS Trenčín dnes na sústredení v Turecku nastúpi proti chorvátskemu celku Hajduk Split.

    AS Trenčín vzdal boj o tretí titul v rade. Zverenci Martina Ševelu figurujú približne v polovici súťaže na šiestom mieste s výraznou stratou na vedúcu Žilinu. Vo zvyšku sezónu sa preto budú snažiť vylepšiť svoju pozíciu a zároveň zapracovať do kádra nových hráčov. Zimnú prípravu začali Trenčania štyrmi zápasmi na českých a slovenských trávnikoch. So Zlínom remizovali 2:2, Nitru porazili 1:0, s Mladou Boleslavou prehrali 0:2 a Slovan Liberec zdolali 5:2. Potom odleteli do tureckého Beleku, kde si zmerali sily s účastníkom skupinovej fázy Ligy majstrov Ludogorcom Razgrad, ktorému podľahli tesne 0:1.

    Hajduk Split patri k najznámejším chorvátskym klubom, ale na majstrovský titul čaká už od roku 2005. Väčšie úspechy zaznamenal v poslednom období domácom pohári, kde triumfoval v rokoch 2010 a 2013. Hajduk je momentálne na štvrtom mieste v chorvátskej najvyššej súťaži a bojuje o tretiu priečku, ktorá by mu zaručila účasť v predkole Európskej ligy. Futbalisti Splitu absolvovali na sústredení v Beleku zatiaľ jeden prípravný duel, v ktorom porazili ukrajinský Dnepropetrovsk 2:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Tomáš Lengyel

    Branky: 80. Uche, 82. Uche – 2. Juranović, 23. Said, 36. Said, 39. Futács

    Karty:   90. Juranović (HJS)   86. Jefferson (HJS)


    AS Trenčín: Chovan – R. Klooster, Maduka, Skovajsa, Pinas – Lawrence – Ubbink, Colina – Kvocera, Prekop, Adekunle.
    Náhradníci: Šemrinec, Vozár – Kleščík, Šulek, Halgoš, Zubairu, Brenkus, Janga, Uche, Gong, Beridze, M. Klooster.

    HNK Hajduk Split: Grbić – Kvetić, Futács, Juranović, Hamza, Said, Nižić (C), Tudor, Ćosić, Vojković, Savvas.
    Náhradníci: Letica – Bosančić, Šimić, Jefferson, Prtajin, Vlašić, Ohandza, Kalik, Pasariček, Bašić, Memolla, Teklić, Jurić, Ismajli, Erceg.
    bahis siteleri