Club Bruggy – Charleroi 1:0 (kon.) | Waregem – Gent 1:1 (kon.) | Westerlo – Sint-Truiden 1:0 (kon.)
konec
Club Bruggy KV
1:0 (0:0)
Sporting Charleroi
Neděle 05.02.2017, 14:30 • Jan Breydel Stadion • Belgická liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanynky a fanoušky! Dnes společně budeme sledovat utkání belgické ligy, konkrétně jednoznačný tahák kola, ve kterém se utká Brugge a Charleroi, tedy prvním se čtvrtým!
     
    Sporting Charleroi
    Charleroi taktéž nezůstává vůbec za očekáváním. Fotbalisté tohoto týmu mají upevněné v ligové tabulce krásné čtvrté místo a ani v případě dnešní prohry by o něj Sporting nepřišel. S formou jde Charleroi zřejmě nahoru, neboť z posledních pěti klání vyhrál pouhá dvě. Po třech prohrách následovaly dvě vítězství. Uvidíme, zda se prokáže stoupající forma a Cherleroi dokáže zaskočit favorita tohoto mače. Nejlepším střelcem Sportingu je David Pollet, jenž rozvlnil síťku za brankářem soupeře již šestkrát.
     
    Club Brugge KV
    Brugge prožívá opravdu fantastickou sezónu, kdy za sebou nechává týmy jako je třeba Anderlecht nebo Gent. Brugge má také neméně dobrou formu. Z posledních pěti utkání si totiž tento tým připsal úctyhodných 12 bodů. Pouze utkání na půdě Gentu se aktuálnímu lídrovi soutěže nevydařilo. Gent v tomto utkání dominoval a připsal si výhru 2:0. Nejlepším hráčem tohoto celku je suverénně Jelle Vossen, který si na své konto připsal již krásných 13 přesných zásahů! Druhý je poté Izquierdo, který si připsal sedm gólových tref. Brugge se bude určitě považovat za favorita tohoto klání, určitě tomu přispěje i fakt, že Brugge bude hrát na domácí půdě.
     
    Úvodní sestavy:

    Club Brugge KV: Butelle – Palacios, Engels, Denswil, De Bock – Vormer, Simons, Vanaken – Rafaelov, Vossen, Izquierdo.
    Náhradníci: Horvath, Touba, Claudemir, Immers, Rotariu, Diaby, Wesley.

    Sporting Charleroi: Penneteau – Dessoleil, Martos, Willems, Marinos – Diandy, Baby, Hendrickx – Benavente, Harbaoui, Bedia.
    Náhradníci: Mandanda, Boulenger, Pollet, Mata, Marcq, Remacle, Mamadou.
     
    Týmy jsou již seřazeny v tunelu a připravují se k nástupu na hřiště. Stadion je velice slušně naplněn a můžeme tak očekávat bouřlivou atmosféru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujali hosté a ihned posílají dlouhý nakopávaný míč dopředu. Domácí obránci odkopávají míč do zázemí.
     
    2
    Vossen si na pravé straně vynutil faul a domácí tak budou rozehrávat volný přímý kop.
     
    2
    Rozehráli ho nakrátko a brzy o míč přichází.
     
    3
    Velmi vysoko atakoval Harbaoui, ale počínal si nedovoleně a domácí tak budou odkopávat míč z vlastní poloviny.
     
    4
    Zatím se hraje ve velmi vysokém tempu, a to díky velkému nasazení obou týmů. Vidíme spoustu menších faulů, ale také velmi zodpovědnou práci obou obran.
     
    5
    Vormer se pokoušel nacentrovat míč do vápna, kde číhali hned tři jeho spoluhráči, ale míč si našel jeden z obránců hostí a bez problémů ho odkopává mimo nebezpečí.
     
    7
    Jelle Vossen si teď zběhl pro dlouhý nakopávaný míč, ale dostal se k němu až když byl hodně z úhlu. Jeho střela tak Penneteaua vůbec neohrozila.
     
    8
    A další centr míří do šestnáctky hostí. Zatím se ale Charleroi daří tyto situace bránit. Otázka je, jak dlouho. Domácí začínají mít slušně navrch.
     
    9
    Izquierdo dostal pěknou přihrávku na levou stranu od Vanakena, obhodil si obránce, ale ztroskotal na špatné rozehrávce.
     
    9
    Benevente se hnal do vápna, ale jeden z domácích obránců se k němu stihl vrátit a skluzem odkopává míč na roh.
     
    10
    Míč se po rohu odráží od boku Steevena Willemse a končí mimo Butelleho bránu.
     
    12
    Na míči jsou častěji hráči Club Brugge, kteří kombinují na polovině Charleroi. Hostující obrana, ale nepouští domácí nadostřel.
     
    14
    Hendrickx se na pravé straně vymanil z obležení dvou obránců a přihrával na střed, kde se ještě Benevente snažil posunout míč do vápna patičkou. Domácí obrana odkopává.
     
    15
    Palacios před Harbaouiim hlavičkou uklízí míč na roh.
     
    15
    Benevente roh nekopl vůbec dobře a Jelle Vossen odkopává do zázemí.
     
    17
    Bedia prosvištěl s míčem až k vápnu, kde předal Beneventemu, jehož přihrávka ale mířil příliš dozadu a nikdo z hráčů Charleroi na ni nedosáhl.
     
    17
    Harbaoui poprvé prověřil Butelleho, ale domácí brankář byl pozorný a vyráží podél tyče.
     
    19
    Ruka Beneventeho na levé straně hřiště. Domácí mají dobrou příležitost zahrozit z přímého kopu.
     
    20
    Vormer volil centr, ale hostující obrana byla velmi pozorná a odvrací.
     
    23
    Bedia se pokoušel projít domácí pbranou sám, ale byl bez problémů zastaven.
     
    23
    Stergos Marinos se svíjí na zemi po souboji koleno na koleno s Hansem Vanakenem. U hostujícího hráče je doktor.
     
    25
    Marinos se vrací zpět do hřiště a bude pokračovat.
     
    25
    Helibelton Palacios viděl velmi správně nabíhajícího Vossena, ale přihrávka byla příliš dlouhá. Penneteau míč sbírá.
     
    27
    Bedia dostal míč do sítě. Bohužel pro hosty, ale až dlouho poté, co mu rozhodčí správně odpískal ofsajd. Útočník Charleroi se ani nerozčiluje. Byl opravdu velmi daleko za obranou linií domácích.
     
    28
    Marinos zařadil na nejvyšší rychlost a doběhl míč, který se zdálo, že skončí v zázemí. Následně hledal ve vápně Babyho, ale tomu se nepodařilo zakončovat.
     
    29
    Jelle Vossen byl na levé straně hřiště obklíčen a nemohlo to skončit jinak, než ztrátou míče. Hosté tak v pohodě rozehrávají a vydávají se pomalu do útoku.
     
    30
    Chris Bedia dostal nádhernou kolmici za obranu od Babyho, snažil se ještě zasekávačkou obejít posledního obránce, který se k němu stihl vrátit, ale Denswil ho zneškodnil.
     
    32
    Tak to je neskutečně spálená šance. Stergos Marinos poslal přihrávku na Chrise Bediu, který byl úplně sám před prázdnou brankou na malém vápně. Dokázal ale nemožné a bránu přestřelil.
     
    34
    Vanaken se snažil narazit si s Vossenem, ale druhý jmenovaný poslal míč příliš blízko k Penneteauovi, který bez problémů sbírá.
     
    36
    Bedia zkoušel projít sám po levé straně okolo Palaciose, ale ten je dnes prakticky nepřekonatelný.
     
    37
    Jelle Vossen se dostal k míči na hranici pokutového území, ale stihl ho vystínovat Dorian Dessoleil, který nakonec donutil útočníka k chybě a Vossen tak posílá míč do zázemí. Hosté budou házet aut.
     
    38
    Willems skluzem odzbrojil Rafaelova, ale při tomto zákroku si zřejmě přivodil nějaké zranění. Leží na zemi a jeho grimasa nesignalizuje nic dobrého.
     
    40
    Engelsův centr do pokutového území sbírá před Vossenem Penneteau.
     
    41
    Izquierdo nebezpečně operoval s míčem na hranici pokutového území. Hostující obraně se nakonec podařilo odstavit ho od míče, ale k balonu se dostal Vanaken, který posílal balon zpět do vápna, kde ho ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    41
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Willems, přichází Boulenger.
     
    43
    Vormerův centr byl příliš dlouhý. Ani Vossen ani následně Rafaelov nedokázali vyskočit dostatečně vysoko.
     
    43
    Rafaelov faulován na hranici pokutového území Boulengerem. Nebezpečná situace.
     
    44
    Vormer opět volil centr a opět byl neúspěšný. Z této pozice se možná dalo i střílet.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme branku sice neviděli, ale zápas rozhodně nepostrádá pořádnou porci fotbalové krásy. Vidíme urputný souboj dvou špičkových týmů belgické ligy. Největší šanci měl jednoznačně Chris Bedia, který z několika málo metrů netrefil prázdnou branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Palacios, přichází Wesley.
     
    47
    Bedia a Harbaoui se snažili poslat míč z levé strany do vápna, ale důsledně je bránil Wesley, a tak je Butelle mimo nebezpečí.
     
    48
    Vormer poslal centr přímo na hlavu Jelleho Vossena, ale ten byl zdvojen hostujícími obránci, a nemohl tak dát své hlavičce potřebnou razanci. Míč tak končí vedle levé tyče.
     
    50
    Laurens de Bock se pokoušel narazit si s Vossenem, ale nakonec se k míči nedostal. Přesto ale přispěl svou troškou k tlaku, který si nyní domácí vytvořili.
     
    52
    De Bock je nyní velmi aktivní. Před bránou hledal nabíhajícího Izquierda, ale Penneteau byl rychlejší a míč sebral do rukavic.
     
    54
    Denswil zkoušel střelu z přibližně pětadvacetimetrové vzdálenosti, ale nevyšlo mu to. Nedokázal dát míči potřebnou razanci a Pennetau tak snadno sbírá.
     
    55
    Izquierdo poslal míč zpět do druhé vlny, kde nabíhal Vanaken, který mocně napřáhl a poslal míč vysoko nad a navíc hodně vedle branky.
     
    56
    Bruggy mají teď opravdu velký tlak. Do vápna Charleroi létá jeden centr za druhým. Zatím ale hosté nedovolují domácím favoritům střely z přijatelné vzdálenosti. Opět z velké dálky nyní pálil Timmy Simons, a opět jeho střela neměla ani zdaleka gólové parametry.
     
    59
    Rafaelov nyní obelstil ofsajdovou past a z pravé strany přihrával před branku, kde už číhal Vossen a Izquierdo. Pozorná obrana hostí, ale odvrací. Každopádně tlak domácích stále narůstá.
     
    60
    Střela Stefana Denswila z velké dálky a opět hodně nad.
     
    60
    Engels si narazil s Rafaelovem a posílal přihrávku napříč pokutovým územím. Vossen na ni nedosáhl, a tak ji našel až na vzdálenější tyči Izquierdo, který poslal balon vzduchem zpět na Vossena. Ten už byl ale pokrytý a hosté jsou tak opět mimo nebezpečí. Otázka je, na jak dlouho.
     
    62
    Nyní se hra poněkud uklidnila a Charleroi se opět stávají domácím alespoň trochu vyrovnaným soupeřem.
     
    63
    Chris Bedia nedával pozor a ocitl se v ofsajdovém postavení. Nemohl se tak vydat za křižnou přihrávkou Beneventeho, která by znamenala rychlý protiútok. Bedia by šel sám na Butelleho.
     
    66
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Bedia, přichází Mamadou.
     
    67
    Vossen dostal přihrávku od Izquierda, ale byl mu odpískán ofsajd. Belgický kanonýr se hodně diví, ale opakovaný záběr ukazuje, že rozhodčí posoudili situaci správně.
     
    68
    O kolmici na Rafaelova se pokoušel Denswil, ale útočník na míč nedosáhl, a ten tak končí v zázemí.
     
    69
    Hostům se příliš nedaří kombinace, a tak to často zkoušejí nakopávanými balóny. Nutno ovšem říci, že ani na straně domácích nyni nevidíme, žádné geniální přihrávky.
     
    70
    Bjorn Engels si naskakoval na centr z hlouby pole, ale byl v těžké pozici a nakonec tak na míč nedosáhl.
     
    72
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Nádherný gól! Wesley poslal krásný míč do prostoru, kam si pro něj doběhl JELLE VOSSEN, který přízemní střelou k přední tyči překonal Penneteaua. Logické vyústění tlaku, který měli domácí od začátku druhého poločasu.
    72. Jelle VOSSEN - 1:0
     
    74
    A domácí nepolevují. Další centr do pokutového území vyslal Engels, ale obrana Charleroi tentokráte odvrací.
     
    75
    Podobná šance, z jaké před pár minutami padl gól. Tentokrát se k zakončení hnal Rafaelov, ale Pennetau včas vyběhl a míč mu vypíchl.
     
    76
    Na druhé straně Mamadou hledal Harbaouiho, ale domácí obrana odvrací.
     
    76
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Benevente, přichází Pollet.
     
    78
    Vossen teď předvedl nepěkný šlapák na Dessoleila, který se zkřivenou tváří leží na trávníku.
     
    79
    Izquierdo zkoušel pálit z dvaceti metrů, ale trefil jen prvního hráče před sebou.
     
    80
    Hamdi Harbaoui si nevybíravě vyšlápl na Rafaelova a vidíme tak první žlutou kartu utkání.
     
    80
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Rafaelov, přichází Rotariu.
     
    83
    Rotariu poslal pěkný centr k Vossenovi. Ten ale nedokázal zakončovat a hosté tak stále mají naději na vybojování alespoň jednoho bodu.
     
    84
    Mnohem lepší jsou v posední fázi zápasu domácí Bruggy, které soupeře příliš často k balonu nepouštějí. O nějakém bránění hubeného náskoku ale nemůže být vůbec řeč. Lídr belgické ligy stále hraje velmi aktivně a snaží se navýšit vedení v zápase.
     
    87
    Rotariu vyslal do dobré šance Izquierda, který ale opět trefil jen prvního hráče před sebou.
     
    87
    Frustrovaný Izquierdo zajel zezadu velmi ošklivě do Hendrickxe a vysloužil si tak žlutou kartu.
     
    88
    Charleroi kopali rohový kop, který se jim ale přiliš nepovedl a Bruggy šli do protiútoku čtyři na dva. Wesleymu se ale nepovedla přihrávka a nic z toho tak nebylo.
     
    89
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Vossen, přichází Claudemir.
     
    89
    Dlaší roh Charleroi. Tentokrát zahrál rukou Dorian Dessoleil a ani teď tak hosté nevyrovnají.
     
    90+1
    Izquierdo se hnal do protiútoku, ale stihl se k němu vrátit Marinos a skluzem odkopává míč do zázemí.
     
    90+2
    Ke střele se ještě dral Mamadou, ale k míči se nakonec nedostal. Bruggy odkopávají, a to je vše.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Zápas nakonec skočnil podle předpokladů. V prvním poločase byli oba soupeři vyrovnaní a Charleroi mohlo jít dokonce do vedení, ale Bedia netrefil prázdnou bránu. Do druhé půle vstoupili domácí o poznání lépe a svého soupeře tlačili. Tlak nakonec vyústil v jedinou branku zápasu, kterou má na svědomí Jelle Vossen. I nadále byly Bruggy lepší a Charleroi tak jistě dvojnásob mrzí neproměněné šance z prvního poločasu.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Doufám, že jste si tento zápas užili a já se budu těšit zase u nějakého dalšího onlajn přenosu. Napočtenou. (16:26:19)

    Jaroslav Pešek

    Branky: 72. Vossen

    Karty:   87. Izquierdo (BGY) – 80. Harbaoui (CHL)


    Club Bruggy KV: Butelle – Palacios (46. Wesley), Engels, Denswil, De Bock – Vormer, Simons, Vanaken – Rafaelov (80. Rotariu), Vossen (89. Claudemir), Izquierdo.
    Náhradníci: Horvath, Touba, Claudemir, Immers, Rotariu, Diaby, Wesley.

    Sporting Charleroi: Penneteau – Dessoleil, Martos, Willems (41. Boulenger), Marinos – Diandy, Baby, Hendrickx – Benavente (76. Pollet), Harbaoui, Bedia (66- Mamadou).
    Náhradníci: Mandanda, Boulenger, Pollet, Mata, Marcq, Remacle, Mamadou.

    Rozhodčí: Vertenten – Vanyzere, Nijssen – Put

    Diváci: 28000
    bahis siteleri