Lorient – Toulouse 1:1 (kon.) | Nice – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Lyon – Nancy 4:0 (kon.)
Angers – Rennes 0:0 (kon.) | Méty – Dijon 2:1 (kon.) | Marseille – Guingamp 2:0 (kon.)
konec
Olympique Lyon
4:0 (2:0)
AS Nancy-Lorraine
Středa 08.02.2017, 19:00 • Parc Olympique Lyonnais, Décines-Charpieu (kapacita: 59 168 diváků) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. Samozřejmě se ale na vás budu těšit u dalších on-line přenosů! (20:54:44)
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani jednu minutu a dnešní utkání je tedy u konce. Domácím se povedl především konec první půle a začátek té druhé, kdy v rámci dvaceti minut hry skórovali čtyři branky. Jako první se ve 39. minutě prosadil Mathieu Valbuena, na kterého ještě do konce poločasu navázal Nabil Fékir. Již po první půli tak měli domácí luxusní pozici a tu navíc potvrdili v úvodu druhé části. Z penalty se totiž ve 54. minutě trefil Alexandre Lacazette a o čtyři minuty později skóre uzavřel Memphis Depay. Domácí tým si tak po zásluze připisuje důležité tři body!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Gonalons se nepříjemně srazil s Hadjim a zůstává na trávníku. Zdá se, že inkasoval loktem do tváře.
     
    89
    Memphis Depay se protlačil do obrovské příležitosti. Střelou na zadní tyč však minul a ještě kousek předtím mu byl odpískán útočný faul.
     
    88
    Domácí ale nadále zůstali u míče a zakončení obstaral Memphis Depay. Přízemní střela zpoza pokutového území šla přesně k tyči, jenže Černik byl včas na trávníku.
     
    88
    Nyní si to Ferri až do šestnáctky namířil přes střed hřiště, avšak po rychlé narážečce ho zastavil důrazný obránce Nancy.
     
    87
    Ferri se málem uvolnil na pravé straně, ale nakonec nevybojoval ani rohový kop. Již předtím byl ale zřejmě faulován.
     
    85
    Poslední střídání domácího týmu obstarala dvojice Jérémy Morel – Maciej Rybus. První zmíněný jde na lavičku, druhý naopak na hřiště.
     
    85
    Po rychlé akci se aktivní Jallet zjevil v pokutovém území soupeře. Centrem z prvního doteku však našel jen hlavu bránícího hráče.
     
    84
    Jeden z hostů se sice v pokutovém území prodral k hlavičce, ale ta šla ze záklonu hodně vysoko nad Lopesovu bránu.
     
    83
    Jallet si chtěl vykoledovat další nedovolený zákrok, nicméně tentokrát mu to sudí nezbaštil a výsledkem je rohový kop ve prospěch Nancy.
     
    82
    Memphis Depay centrem od rohového praporku našel osamoceného Yangu-Mbiwu, ale ten ze středu pokutového území nedokázal hlavičkovat do brány.
     
    81
    Za tvrdý faul na Jalleta je žlutou kartou potrestán Christophe Mandanne (NAN). Nutno říci, že takové nakopnutí zezadu by mohlo znamenat i kartu červenou.
     
    81
    Na začátku 81. minuty jsme byli svědky zakončení z nohy Fékira. Přizvednutá střela si to ale namířila na boční síť, pouze kousek za břevno.
     
    79
    Ofenzíva Lyonu zastavena čistým způsobem, ale naopak se to nedá říct. Jeden z domácích se totiž provinil útočným faulem.
     
    78
    K zakončení z pravé strany pokutového území se sice prodral Anthony Robic, nicméně jeho velmi těžká střela skončila v boční síti.
     
    77
    Zdálo se, že Nabil Fékir bude moct zaútočit na svou druhou branku v zápase, ale jeho postup na bránu byl zastaven vinou ofsajdového postavení.
     
    76
    Domácí sáhli k druhé změně. Stažen je Alexandre Lacazette a jeho místo zaujme Jordan Ferri.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 39. Valbuena (Fékir), 43. Fékir (A. Lacazette), 54. A. Lacazette (pen.), 58. Depay (Gonalons)

    Karty:   50. Gonalons (LYO) – 81. Mandanne (NAN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:6.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Jallet, Mammana, Yanga-Mbiwa, Morel (85. Rybus) – Gonalons (C), Tousart – Cornet, Fékir, Valbuena (40. Depay) – A. Lacazette (76. Ferri).
    Náhradníci: Gorgelin – Depay, Ferri, Darder, Gaspar, Aouar, Rybus.

    AS Nancy-Lorraine: Černik – Cuffaut, Diagne, Badila, Cétout (58. Mandanne) – Aït Bennasser (59. Robic), Diarra, Guidileye – Dalé (59. Coulibaly), Hadji (C), Maouassa.
    Náhradníci: N'Dy Assembé – Robic, Marchetti, Dia, Coulibaly, N'Guessan, Mandanne.

    Rozhodčí: B. Varela – T. Philippe, J. Aube
    bahis siteleri