Admira – Rheindorf Altach 1:1 (kon.) | Salzburg – St. Pölten 2:0 (kon.) | Wolfsberger – Ried 1:0 (kon.)
Mattersburg – Sturm Graz 1:0 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
2:0 (2:0)
SKN St. Pölten
Sobota 11.02.2017, 18:30 • Red Bull Arena, Salzburg • Rakouská Bundesliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (20:24:32)
     
    Red Bull bez větších potíží uhájil roli favorita, nicméně nabídl divákům jen dvě branky. Zkrátka po přestávce hodně polevil. A St. Pöltenu, který hrál o záchranu a neměl tu co ztratit, alespoň ve druhém dějství udržel čisté konto. Je to pochopitelně ale jen slabá náplast na tuhle porážku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90
    Domácí založili protiútok, nicméně Leitgeb bránu netrefil. Předtím ale Riegler musel zasahovat, vyšlapoval si na něj totiž stále aktivní náhradník Minamino. Poradit si ovšem dokázal a vyrazil.
    87. hlavička Hartla
     
    87
    Tak pozor! Ještě mohlo nastat nějaké drama. Jemný oblouček z pravé strany nakonec skončil na hlavičce střídajícího Hartla. Jenže ten svou střelu ze slušné pozice usměrnil pouze do rukavic brankáře Walkeho.
     
    85
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Hee-Chan, přichází Christoph Leitgeb.
     
    82
    Ačkoli do konce utkání nezbývá mnoho, především Hwang s Minaminem chtějí sebe i své fanoušky potěšit nějakou tou vstřelenou brankou. A snaží se stále hrát a hrozit.
     
    80
    Deset minut zbývá do konce. O vítězi je prakticky rozhodnuto. Opravdu jen těžko se St. Pölten asi propracuje ke dvěma brankám tak, aby vyrovnal.
     
    78
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Diadie Samassekou, přichází Josip Radošević.
     
    76
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Kevin Luckassen, přichází Manuel Hartl.
     
    75
    Hosté nejsou jednoduše schopni využít své největší zbraně. Je zkrátka vidět, že Salzburg je prostě zcela nad jejich síly. Nějakých čtrnáct minut dokonce, už se toho opravdu tolik měnit nebude. Ovšem nepředbíhejme.
    71. šance Minamina
     
    71
    Tohle byla docela škoda pro domácí celek. Minamino se snažil dorazit u vzdálenější tyčky dorazit do sítě vyraženou střelu z levé strany, jenže o kousek na balón nedosáhl.
     
    69
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Valentino Lazaro, přichází Takumi Minamino.
     
    67
    Slabá návštěva pěti tisíc diváků pravděpodobně zavítala na salcburský stadion. Tribuny vypadají opravdu hodně prázdně. Což je rozhodně škoda. Red Bull dlouhodobě trpí nevalnou fanouškovskou kulisou.
     
    64
    Hráči z města Amadea Mozarta v pohodě drží dvoubrankový náskok. Zkrátka to nevypadá, že by se St. Pölten měl nadechnout k nějakému senzačnímu obratu.
    62. šance Hwanga
     
    62
    Hwang se ocitl v parádní možnosti! Jemný oblouček do vápna poslal Lainer, Korejec zády k brance nakonec dokázal zacílit, nicméně pouze do rukavic gólmana Rieglera. Velká škoda pro Red Bull.
     
    60
    Lazaro nyní inkasoval poměrně tvrdý úder. A moc se mu ze země nechtělo. Každopádně by měl být v pořádku. Jeho protihráč Mehremić se mu šel ihned omluvit.
     
    58
    St. Pölten si směrem dopředu nedokáže poradit. Trošku se na hřišti přitvrdilo, ale zápas nevybočuje jinam, než by měl. Zatím jsme neviděli jedinou žlutou kartu.
     
    56
    Hra je ve druhém dějství poněkud nezáživná. Jako by se domácí zkrátka uspokojili, že vedou o dvě branky. V podstatě jen snadno brání těsný náskok.
     
    54
    Walke ve druhé půli snad vůbec poprvé musel nějakým způsobem hasit nebezpečí. Ale poradil. Určitě by zcela jistě rád udržel čisté konto.
     
    51
    Martic si počínal poněkud nebezpečně vůči Laimerovi. A mohl být rád, že za tentok zákrok neinkasoval nějaké to žluté napomenutí. Rozhodčí vše vyřešil domluvou.
     
    49
    Možná až na jedno zranění, které utrpěl Samassekou, se toho na hřišti moc neudálo. Salzburg i nadále bez větších problémů drží pohodlný náskok.
     
    47
    Hned na úvod musel hostující brankář Riegler řešit ošemetnou situaci! Ale nakonec si s tímhle táhlým zakončením Samassekoua poradil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Marcel Holzmann, přichází Paul Pârvulescu.
     
    Salzburg má zatím utkání plně pod kontrolou, ostatně jak se dalo očekávat. St. Pölten se na půdě favorita prakticky jen brání, držet se dokázal snad jen v první pětadvacetiminutovce. Skvělý výkon předvádí zatím Jonathan Soriano, autor rozhodující branky a jedné asistence.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Konrad LAIMER - 2:0
     
    45+1
    Salzburg právě vstřelil branku!
    V samotném závěru prvního poločasu si domácí pojistili hladce svoje vedení. KONRAD LAIMER si naběhl na bližší tyčku na centr z levé strany od Soriana a ve skluzu jemně tečoval balón do sítě. Asistence: Jonathan Soriano.
     
    44
    S tímhle zakončením ze střední vzdálenosti si Riegler poměrně snadno poradil. Ihned, jakmile balón chytl do rukavic, ho rozehrál dále.
     
    43
    Byť se toho na hřišti opravdu moc neděje, domácí kotel se zahřívá mohutnými chorály, kterými povzbuzují svůj tým. Vidíme nyní především dost nepřesností, a to na obou stranách.
     
    41
    Lazaro poslal z přímého volného kopu dobrý centr za obranu, Soriano si na něj seběhl na zadní tyči a odtud napálil tyčku. Nicméně jeho gól stejně neplatil kvůli ofsajdu.
     
    40
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Ümit Korkmaz, přichází Cheikhou Dieng.
     
    37
    Poměrně trvalo, než se Korkmaz dostal mimo hrací plochu. A bylo na něj z poměrně prázdných tribun docela pískáno. Určitě se sáhne k nějakému tomu střídání.
     
    36
    Korkmaz nezaviněně utrpěl nějaký šrám. A zřejmě to s ním vypadá špatně. Sudí ihned přišel zkontrolovat jeho zdravotní stav.
     
    34
    Určitě by si měli dát domácí pozor. St. Pölten o něco zvýšil svou aktivitu, několik centrů a přihrávek z levé strany už do jeho šestnáctky doletělo. Walkeho to určitě vylekalo.
     
    32
    Poprvé výrazněji zahrozilo také hostující mužstvo! Holzmannovi byl sklepnut balón do běhu ve středu pole, jenže zakončení hostujícího záložníka bylo honě špatné. Walke tak zasahovat nemusel.
     
    30
    V první půlhodině měli domácí utkání plně ve své režii. Dalo se jednoduše, očekávat že St. Pölten dopředu častokrát vyrážet nebude. Domácí by každopádně měli být obezřetní.
     
    27
    V tuhle chvíli jsou domácí na čele tabulky. V tuhle chvíli totiž ztrácejí dva body na vedoucí Altach, takže tohle manko je v tuhle chvíli smazáno.
    25. Jonathan SORIANO - 1:0
     
    24
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí předvedli parádní kombinaci, obrana hostujícího celku tentokráte nemohla stíhat, a tak JONATHAN SORIANO poměrně pohodlně skóroval před brankářem Rieglerem. Asistence: Valon Berisha.
     
    22
    První rohový kop měl k dispozici také hostující St. Pölten. Nicméně centr Ambichla nebyl jednoduše úspěšný. A centr pouze proletěl šestnáctkou pryč mimo nebezpečí domácích.
     
    20
    Red Bull, který v tuhle chvíli stále drží daleko více míč na svých kopačkách, si také mnohokrát vyzkoušel rohový kop, ostatně jako v tomto případě. zatím bez úspěchu.
     
    17
    I nadále se St. Pölten obratně brání soupeřovým atakům. Byť už domácí několikrát zahrozili, na první trefu roku 2017 stále čekají.
     
    15
    Lazaro se dostal do obrovské možnosti! Objevil se obranou a dostal se do bezprostřední blízkosti Rieglera. Toho ovšem trefil nakonec do ramena. Velká škoda pro Salzburg.
     
    13
    Red Bull se dostal k několika nebezpečným útokům. Ulmer nyní posílal hezký centr do šestnáctky. Hostující obrana včetně brankáře Rieglera ale zatím drží na jedničku s hvězdičkou.
    11. šance Soriana
     
    11
    Na tribunách to jenom zahučelo! Po rohovém kopu se nakonec míč dostal k Sorianovi, který mohl u tyčky z bezprostřední z blízkosti zacílit! Jenže míč mu sjel z kopačky. A tak zakončil jen nepovedeně hodně mimo.
     
    10
    ...Lazarův centr z rohového čtvrtkruhu byl poměrně hodně nepovedený. Přesto si ještě tuhle disciplínu zopakoval, i tentokráte si však obrana St. Pöltenu poradila.
     
    9
    Hwang vybojoval rohový kop. Tenhle Korejec je zpočátku hodně aktivní...
     
    8
    Lainer nyní fauloval u lajny, hosté tak v tuhle chvíli budou u míče. Uvidíme, jestli směrem dopředu dokáží vymyselt něco kloudného. Zatím je hra hodně vyrovnaná.
     
    7
    Jakýs první náznak útoku St. Pöltenu nebyl jednoduše úspěšný. Dopředu se asi hosté budou dostávat opravdu jen sporadicky. Domácí obrana si hravě poradila.
     
    6
    Je vidět že se Salcburk zatím jenom rozehřívá. Evidentně hosté přijeli pouze bránit co nejdéle bezbrankový náskok. Zatím se se svým soupeřem dobře drží.
     
    4
    Tohle nebyla špatná akce Salzburgu! Hwang si naběhl do pokutového území na slušnou kolmici, nicméně gólman Riegler byl u míče o něco dříve a vrhl se Korejcovi pod nohy.
     
    2
    Domácí se snažili podniknout dva nebezpečné výpady, a to po levé straně. Nicméně obránce Martic v obou případech dokázal zasáhnout.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Lainer, Paulo Miranda, Wisdom, Ulmer – Laimer, Samassekou – Lazaro, Valon Berisha – Hwang, Soriano
    Náhradníci: Minamino, Stankovic, Ćaleta-Car, Oberlin, Schwegler, Leitgeb, Radošević

    SKN St. Pölten: Riegler – Martic, Diallo, Mehremić – Stec, Ambichl, Perchtold, Holzmann – Schütz, Luckassen, Korkmaz
    Náhradníci: Pârvulescu, Huber, Thürauer, Hartl, Vollnhofer, Dieng, Doumbouya
     
    Pouhé čtyři body dělí St. Pölten od sestupové poslední příčky, takže na jaře rozhodně má na čem pracovat. Především v obraně v mnoha zápasech mnohdy hodně tápal a celkově se skoro přiblížil dvěma inkasovaným gólům na jedno utkání. V tomhle střetnutí jednoduše nebude mít co ztratit.
     
    Dvacet odehraných kol má rakouská nejvyšší soutěž a Red Bull si během tohoto období získal cenu nejlepšího útoku i nejpevnější obrany. I přesto se po podzimní části nacházel jen na druhém místě, neboť jedno z velkých překvapení Altach získal o dva body více.
     
    Po zimní přestávce se naplno rozjíždí také rakouská Bundesliga, v ní Salcburk bude bojovat o ligový titul a St. Pölten naopak o holé přežití. Z tohoto základního výčet je tedy patrné, že domácí by měli být v tomhle duelu favoritem. Svého protivníka dosud v minulosti vždy porazili.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Patrik Sandev

    Branky: 24. Soriano, 45+1. Laimer


    FC Red Bull Salzburg: Walke – Lainer, Paulo Miranda, Wisdom, Ulmer – Laimer, Samassekou (78. Radošević) – Lazaro (69. Minamino), Valon Berisha – Hwang (85. Leitgeb), Soriano
    Náhradníci: Minamino, Stankovic, Ćaleta-Car, Oberlin, Schwegler, Leitgeb, Radošević

    SKN St. Pölten: Riegler – Martic, Diallo, Mehremić – Stec, Ambichl, Perchtold, Holzmann (46. Pârvulescu) – Schütz, Luckassen (76. Hartl), Korkmaz (40. Dieng)
    Náhradníci: Pârvulescu, Huber, Thürauer, Hartl, Vollnhofer, Dieng, Doumbouya
    bahis siteleri