Tondela – Feirense 0:1 (kon.) | Setúbal – Chaves 0:0 (kon.) | Estoril – FC Ferreira 2:1 (kon.)
Guimarães – Porto 0:2 (kon.)
konec
Vitória SC Guimarães
0:2 (0:1)
FC Porto
Sobota 11.02.2017, 21:30 • Estádio Dom Afonso Henriques, Guimarães (kapacita: 30.165 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
    85. Diogo JOTA - 0:2
     
    85
    Porto právě vstřelilo branku!
    DIOGO JOTA si krásně zpracoval míč do pohybu po kolmé přihrávce mezi dvěma protihráči a po proniku do šestnáctky z levé strany pokutového území levačkou po zemi zamířil k bližší levé tyči! Druhému gólu Porta předcházel špatný výkop brankáře Douglase, který za něj byl potrestán.
     
    83
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází André André, přichází Óliver Torres.
     
    79
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Raphinha, přichází David Texeira.
    78. Střídající Diogo Jota a jeho nádherná technická střela!
     
    78
    Diogo Jota napřáhl zpoza šestnáctky ke krásné technické střele, která letěla nad zemí a zamířila těsně vedle vzdálenější pravé tyče! Jota se po příchodu na hřiště ocitl ve dvou skvělých šancích, gól se mu ale vstřelit nepodařilo!
     
    77
    Střídající Diogo Jota se na levé straně šestnáctky dostal k přízemní střele, která z úhlu mířila přesně k přední tyči, fantastický Douglas ji ale dokázal vyrazit na rohový kop!
     
    75
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Yacine Brahimi, přichází Diogo Jota.
     
    74
    Herrera rozehrál rohový kop a do šestnáctky poslal nebezpečný centr, která se stáčel přímo do brány, Douglas ale dokázal míč vyboxovat na brankové čáře a hostům byl navíc odpískán faul! Následné boční nůžky už byly zbytečné.
     
    71
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Bongani Zungu, přichází João Aurélio.
     
    68
    Zungu předvedl málem katastrofální malou domů, kterou mohl potrestat Soares, brankář Douglas proti němu ale skvěle vyběhl z brány a míč ukryl po pádu na zem v náručí.
     
    67
    Porto rozehrálo na pravé straně hřiště standardní situaci a na vzdálenější tyči vracelo míč do šestnáctky. Míč se poté na přední tyči od nohy jednoho z hráčů hostujícího celku odrazil vedle levé tyče! Porto málem z ničeho nic znovu udeřilo.
     
    65
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází André Silva, přichází Jesus Corona.
     
    65
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Bernard Mensah, přichází Fabio Sturgeon.
     
    62
    Bernard Mensah naprosto zbytečně sestřelil v levém rohu pokutového území FC Porta jednoho z hostujících hráčů a za svůj zákrok viděl okamžitě žlutou kartu.
     
    53
    Hurtado byl zřejmě hráčem, který z levé strany hřiště poslal do šestnáctky krásný přízemní centr, na který si nabíhala hned trojice jeho spoluhráčů, žádný se ale do zakončení nedostal a Iker Casillas si zhluboka oddechl!
     
    51
    André André u postranní čáry na levé straně útočné poloviny svého týmu tvrdě sestřelil Hurtada a zcela po zásluze viděl od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
    45. Zungu krásně vypálil zpoza šestnáctky a málem vyrovnal!
     
    45
    Zungu si srovnal míč na levačku a zpoza šestnáctky napřáhl k nebezpečné přízemní střele, která o vlásek minula přední pravou tyč hostujícího Porta!
     
    44
    Rafael Martins se dostal v blízkosti malého pokutového území po sražené střele k míči a mířil pohotově do pravého horního rohu brány, Iker Casillas ale předvedl fantastický reflexivní zákrok a zázračně míč vytáhl mimo! Vzrušení však nakonec bylo kvůli ofsajdu zbytečné, a i kdyby se prosadil, gól by neplatil.
     
    40
    Maximiliano Pereira fauloval na pravé straně útočné poloviny svého týmu, kde povalil k zemi jednoho z hráčů domácího celku a vzápětí vyfasoval žluté napomenutí.
    36. Tiquinho SOARES - 0:1
     
    36
    Porto právě vstřelilo branku!
    André Silva chtěl v pokutovém území vypálit z otočky, jenže míč netrefil dobře a na vzdálenější levé tyči se ocitl v obrovské šanci TIQUINHO SOARES, který nezaváhal a z blízkosti přízemní střelou překonal vybíhajícího brankáře Douglase. Porto z ničeho nic vede v Guimarãesi 1:0!
     
    7
    Pereira předvedl na konci sedmé minuty na pravé straně šestnáctky pěknou zasekávačku a levačkou napřáhl ke střele, která zamířila pouze doprostřed brány a náruče Douglase.

    Tomáš Reiner

    Branky: 36. Soares, 85. Jota

    Karty:   62. Mensah (GUM) – 40. Pereira (PRT), 51. André (PRT)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:23.
    Vitória SC Guimarães: Douglas – Bruno Gaspar, Josué (C), Pedrão, Konan – Celis, Zungu (71. João Aurélio) – Hurtado, Bernard (65. Sturgeon), Raphinha (79. Texeira) – Rafael Martins.
    Náhradníci: Miguel Silva – Tozé, Prince, Rúben Ferreira.

    FC Porto: Casillas – Maxi Pereira, Felipe, Marcano (C), Alex Telles – Danilo Pereira – Herrera, André André (83. Óliver Torres), Brahimi (75. Diogo Jota) – André Silva (65. Corona), Tiquinho Soares.
    Náhradníci: José Sá – Boly, Rúben Neves, Otávio.

    Rozhodčí: Carlos Xistra. Asistenti: Bruno Rodrigues, Jorge Cruz. Čtvrtý rozhodčí: Luís Máximo
    bahis siteleri