Tisková konference k Mistrovství světa IIHF v ledn (kon.)
konec
Tisková konference k Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2017

Sobota 11.02.2017, 14:45 • Scandinavium, Göteborg • Tiskové konference
     
    Ode mě je to již vše, děkuji za pozornost a přeji krásný a ničím nerušený zbytek soboty. (15:10:15)
     
    Tisková konference je u svého konce. Oba dva hlavní aktéři odcházejí a s nimi i většina novinářů. Pouze doplním, že mistrovství 5.-17. května roku 2017. Přivítá ho Francie (Paříž) a Německo (Kolín nad Rýnem). Na šampionátů se objeví šestnáct celků rozdělených do dvou skupin. Celkově přijde na řadu 64 zápasů.
     
    Franz Reindl, Eric Ropert Těšíme se na zápasy v obou městech a na to, až všechny účastníky uvidíme!
     
    Franz Reindl odpovídá na dotaz o velkém množství ruských příznivců mířících na šampionát: Rusové jsou pro nás samozřejmě významnými odběrateli. Hlavně ti, co žijí ve Francii nebo Německu, si zakoupili a myslíme, že ještě zakoupí, velké množství vstupenek. Další lístky šly samozřejmě zamířily k Ruské hokejové federaci.
     
    Na videu běží ukázka atmosféry z posledního mistrovství a pozdravy hráčů. K vidění byl třeba Mikael Granlund (FIN) nebo Max Domi (CAN).
     
    Franz Reindl: Na otevírající zápasy Německa s Ruskem a Německa se Švédském téměř nezbývají již žádné lístky. Jsme šťastní za to, jak to probíhá a doufáme. Nákupy lístků v Německu a ve Francii jsou dva rozdílné trhy.

    Eric Ropert: U nás je situace téměř stejná, hlavně na úvodní zápasy Finska s Běloruskem a Česka s Kanadou. Nezmiňovali jsme samozřejmě vyřazovací boje. Tam očekáváme také zaplněné arény.
     
    Franz Reindl: Postavili jsme moderní, renomované arény jak ve Francii, tak Německu. Máme největší celkovou kapacitu v historii IIHF (886 000). Za úkol si dáváme překročit hranici 600 000 diváků. Průměrně je denně prodáno 1 500 lístků. Snažíme se využít sociální sítě a mít velký rozsah marketingových služeb. Máme vysoké množství sledujících na facebooku a čísla pořád rostou. Naše rodina se rozrůstá.

     
    Mluví se také o vzdálenostech na oba stadiony a o dopravní struktuře během mistrovství. Další věcí jsou oficiální sponzoři. Ti byli rozděleni na tři skupiny. Celkové a partnery ve Francii a Německu.
     
    Právě probíhá video ohledně maskotů. Těmi bude dvojice Asterix a Obelix. „Jsou velmi důležití, zná je skoro celý svět. Jsou velmi silní a známí jak ve Francii, což je samozřejmé, tak i v Německu," řekl Eric Ropert.
     
    Arény:

    Lanxess Arena (Kolín nad Rýnem)
    kapacita 18 500

    AccorHotels Arena (Paříž)
    kapacita: 14 500
     
    Skupina A: (Kolín nad Rýnem) Německo, Rusko, Slovensko, Dánsko, Švédsko, Itálie, Lotyško, USA

    Skupina B: (Paříž) Slovinsko, Bělorusko, Finsko, Kanada, Francie, Česko, Norsko, Švýcarsko
     
    Franz Reindl: Musíme si uvědomit, že mistrovství bude jednou z největších událostí ve světě sportu za poslední dobu. Máme šanci hrát po boku s Francií. Francie a Německo, silné spojení. Je to vůbec poprvé, co spolu na mistrovství světa spolupracují dvě země. Organizační struktura je přitom velmi jednoduchá. V každé zemi máme jeden organizační výbor, který bude rozhodovat.
     
    Právě je přehrávána znělka MS a krátký videoklip, který ji doplňuje.
     
    Franz Reindl: Chtěli bychom vás informovat o změnách, lístcích a celkové organizaci.
     
    Tisková konference začíná a bude trvat 15-20 minut.
     
    Jelikož zápas Česka s Finskem skončil bez nastaveného času, měla by být tisková konference zahájena v předem stanovenou hodinu.
     
    Celá událost by měla začít v 14:45, zřejmě se však bude brát ohled na průběh zápasu Finsko – Česko, takže se čas může v průběhu dne změnit.

    RR

    bahis siteleri