Strýcová – Al-Nabhaniová 2:0 (kon.) | Pavljučenkovová – Cibulková 1:2 (kon.)
konec
Anastasija Pavljučenkovová
Anastasija Pavljučenkovová
1
5 6 2  
Dominika Cibulková
Dominika Cibulková
2
7 2 6  
sk Středa 15.02.2017, 13:42WTA Dauhá - Qatar TotalEnergies Open 2024 (tvrdý povrch) • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Dominika Cibulková zvládla náročný duel osemfinálového 2. kola na turnaji v katarskej Dohe, keď si s Ruskou Anastasiou Pavljučenkovovou poradila po veľkom boji výsledkom 7:5,2:6,6:2. Svetová päťka sa vo štvrťfinále stretne s lepšou z dvojice Barbora Strýcová-Samatha Stosurová. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám ešte príjemný zvyšok dňa! (16:15:55)
     
    Koniec zápasu
     
    2:6
    Skvelé! Do tejto výmeny dala Dominika Cibulková všetko a počkala si na chybu Anastasie Pavljučenkovovej. Slovenka tak tretí set ovládla výsledkom 6:2 a celý zápas 2:1 na sety.
     
    30-40
    Napriek tomu je tu prvý mečbal pre Dominiku Cibulkovú!
     
    30-30
    Teraz hrala Anastasia Pavljučenkovová na riziko, čo sa jej vyplatilo. Rozbehala si Cibulkovú a výmenu zakončila smečom na sieti.
     
    15-30
    Situácia sa opakuje. Bekhendový úder Pavljučenkovovej zastavila páska a Dominika Cibulková je dva fiftíny od víťazstva.
     
    15-15
    Tentokrát páska stála na strane Slovenky. Bekhend Rusky sa na druhú stranu kurtu nedostal a stav je tak vyrovnaný.
     
    15-0
    Anastasia Pavljučenkovová podáva na udržanie sa v zápase a tento mimoriadne dôležitý gem začína dobre potom, čo Dominika Cibulková napálila loptičku od základnej čiary len do siete.
     
    2:5
    Dominika Cibulková ukončuje siedmy gem tretieho setu pekným bekhendovým víťazným úderom po čiare a navyšuje svoj náskok v rozhodujúcom sete už na 5:2.
     
    40-A
    Tentokrát to ale na podaní vyšlo a je tu tretí gembal na ďalšie navýšenie náskoku v treťom sete.
     
    40-40
    Slovenke nezafungoval prvý servis. Po tom druhom vytiahla Anastasia Pavljučenkovová ďalší fantastický return a máme tu zhodu.
     
    30-40
    Ani Dominika Cibulková však nie je neomylná, čo potvrdila touto nevynútenou chybou.
     
    15-40
    Slovenka vytiahla svoju súperku na sieť, čo sa jej napokon aj vyplatilo, keď Anastasia Pavljučenkovová poslala svoj bekhend len do pásky.
     
    15-30
    Dominika Cibulková využila znova svoj prvý servis, na ktorý nenašla Ruska so svojim returnom žiaden účinný recept.
     
    15-15
    Tentokrát ale Anastasia Pavljučenkovová ukázala kvality svojho bekhendu, ktorý poslala na druhú stranu kurtu po dobrom nábehu na sieť.
     
    0-15
    Dominika Cibulková začína ďalšiu hru pri vlastnom servise dobre, k čomu jej pomohla nepresnosť z rakety jej súperky.
     
    2:4
    Tak v tomto geme sa Anastasia Pavljučenkovová príliš nenadrela. Dominika Cibulková jej ho darovala viacerými chybami. Verme, že to nie je znak obratu vo vývoji tretieho setu.
     
    40-0
    Dominika Cibulková po tretí raz v rade robí nevynútenú chybu. Forhend z jej rakety sa do kurtu nezmestil a na svete sú tak tri gembaly pre ruskú tenistku.
     
    30-0
    Ani tentokrát nebola Slovenka so svojou hrou úspešná a Ruska tak získava aj druhú loptičku po dlhšom prerušení zápasu.
     
    15-0
    Podáva Anastasia Pavljučenkovová, ktorá získava aj prvý fiftín tohto gemu. K tomu jej pomohla svojím bekhendovým úderom len do siete Dominika Cibulková.
     
    Po niekoľkominútovej prestávke sa obe hráčky znova vracajú na dvorec a zápas by mal už o pár minút pokračovať.
     
    1:4
    Dominika Cibulková si tento servis drží a v treťom sete zvyšuje už na 4:1. Tento stav si odniesla aj raketa Anastasie Pavljučenkovovej. Aktuálny stav zostane v platnosti na dlhšiu dobu, keďže na centrálnom kurte v Dohe sa začali objavovať čoraz hustejšie dažďové kvapky. Zápas je tak v tejto chvíli prerušený. Uvidíme, ako dlho budú tieto nepriaznivé podmienky pretrvávať.
     
    30-40
    Anastasia Pavljučenkovová znova chcela zaútočiť hneď po returne, no loptičku trafila mimoriadne nepresne.
     
    30-30
    Následne ale prichádza dlhšia výmena, ktorá vyznieva v prospech Anastasie Pavljučenkovovej.
     
    15-30
    Hráme už dve hodiny a pri tomto returne svojho druhého podania mala Cibulková aj šťastie, keď loptička z rakety Rusky dopadla do autu len veľmi tesne.
     
    15-15
    Returny Anastasie Pavljučenkovovej sú dnes ale na veľmi vysokej úrovni, čo teraz svojsky okomentovala aj naša tenistka.
     
    0-15
    Dominika Cibulková má ale naďalej náskok jedného gemu a tento gem začína presným úderom z forhendovej strany rakety.
     
    1:3
    No a štvrtý gem končí po víťaznom forhende z rakety Pavljučenkovovej. Tá si to celé znova pripravila vďaka dobrému servisu.
     
    40-0
    Kvalitný prvý servis bol základom na zisk tohto fiftínu pre podávajúcu Rusku. Anastasia Pavljučenkovová si tak vypracovala tri gembaly na zisk prvej hry v tomto sete.
     
    30-0
    Aj tento return z rakety našej tenistky dopadol za základnú čiaru. Ako však ukázalo jastrabie oko, v tomto prípade išlo o milimetrový aut.
     
    15-0
    Anastasia Pavljučenkovová išla cez svoj druhý servis, čo chcela Dominika Cibulková využiť na víťazný úder z returnu, no loptičku netrafila vôbec dobre.
     
    0:3
    Nebolo to úplne bez problémov, no Dominike Cibulkovej sa podarilo odskočiť v rozhodujúcom sete na rozdiel troch gemov. Stále je v tom skrytý však len jeden brejk. Pre Anastasiu Pavljučenkovovú môže byť nasledujúci gem pri vlastnom servise kľúčový z hľadiska osudu v tomto zápase.
     
    40-A
    Následne ale slovenská tenistka znova zabrala, skoncetrovala sa na tento servis a vypracovala si výhodu.
     
    40-40
    Nepochopiteľná chyba Dominiky Cibulkovej! Tá mala odkrytý prakticky celý kurt, no loptičku nedokázala nasmerovať do vymedzeného priestoru.
     
    40-A
    Tak teraz mala Dominika Cibulková aj trochu šťastie, keď krížny bekhend Pavljučenkovovej dopadol veľmi tesne vedľa bočnej čiary.
     
    40-40
    O tú sa ale Ruska pripravila sama po nepochopiteľnej chybe z forhendu, na ktorom bola až príliš agresívna. V celej výmene mala predtým evidentne navrch.
     
    40-30
    Znova ale prichádza mimoriadne zbytočná chyba z rakety našej tenistky a pre Anastasiu Pavljučenkovovú je tu príležitosť na rebrejk.
     
    30-30
    Dominika Cibulková je ale evidentne v pohode. Teraz sa oprela do svojho podania a vymazáva náskok Rusky v tomto geme.
     
    30-15
    Teraz ale treba pochváliť aj Rusku, ktorá predviedla, že returny jej v dnešnom zápase idú veľmi dobre.
     
    15-15
    Slovenská rebríčková jednotka sa ale nenecháva rozhodiť a následnú výmenu zakončuje mimoriadne agresívnym forhendom.
     
    15-0
    Škoda toho. Cibulková si teraz zle vyrátala krok, pri loptičke bola neskoro a tá z jej forhendu dopadla ďaleko za základnú čiaru.
     
    0:2
    Výborne! V úvode tretieho setu jednoznačne vládne na kurte Dominika Cibulková, ktorá berie hneď prvý servis svojej súperke, a to rovno čistou hrou.
     
    0-40
    Do tejto výmeny sa zapojila aj páska, ktorá mala pomôcť Anastasii Pavljučenkovovej. Cibulková však neuveriteľne zabojovala a ešte z tejto výmeny vyťažila víťazný úder!
     
    0-30
    Dominika Cibulková si najskôr vytiahla Rusku k sieti, keď však nevyšlo skrátenie hry, tak predviedla Slovenka fantastické obhodenie.
     
    0-15
    Anastasia Pavljučenkovová musela ísť cez svoj druhý servis, čo dokázala Dominika Cibulková využiť na fantastický return. Po ňom už Pavljučenkovová poslala loptičku len do autu.
     
    0:1
    Je to dobré. Anastasia Pavljučenkovová pomáha našej tenistke nevynútenou chybou, keď loptičku z jej rakety zastavila sieť, a tak Dominika Cibulková vedie v treťom sete 1:0.
     
    15-40
    Slovenka vstupuje do tretieho setu mimoriadne koncetrovaná a teraz si vďaka peknému krížnemu víťaznému forhendu vypracovala dva gembaly.
     
    15-30
    Cibulková musela ísť síce cez svoj druhý servis, no return Pavljučenkovovej dopadol ďaleko za základnú čiaru.
     
    15-15
    Následne ale prichádza ďalšia nevynútená chyba slovenskej tenistky od základnej čiary a tento fiftín ide na konto jej súperky.
     
    0-15
    Aj tretí set začína na podaní Dominika Cibulková a otvára ho ukážkovým skrátením hry, ktoré nemala Pavljučenkovová nárok dobehnúť.
     
    6:2
    Anastasia Pavljučenkovová to napokon dokázala a zlepšenou hrou si vynútila rozhodujúci tretí set, keď ten druhý ovládla v pomere 6:2. O postupujúcej štvrťfinalistke z tejto dvojice tak bude musieť rozhodnúť tretí set.
     
    40-0
    Anastasia Pavljučenkovová si ďalším víťazným úderom vypracovala tri šance na ukončenie druhého setu.
     
    30-0
    Tak toto je veľká smola Dominiky Cibulkovej. Slovenka si veľmi dobre pripravila pozíciu po returne na víťazný bekhend po čiare, no loptička z jej rakety dopadla tesne vedľa vymedzeného priestoru, čo potvrdilo aj jastrabie oko.
     
    15-0
    Pavljučenkovová je, zdá sa, vo veľkej psychickej pohode v týchto momentoch a ďalší gem na servise začína esom.
     
    5:2
    Tak bohužiaľ. Dominika Cibulková sa teraz na seba poriadne hnevá. No nič jej to nepomôže. Slovenka bude musieť zabrať podobným spôsobom ako v prvom sete, keď otočila nepriaznivý stav z 2:5 an 7:5. Anastasia Pavljučenkovová totiž v nasledujúcej hre bude podávať na zisk druhého setu.
     
    40-0
    No a pozor! Tri brejkbaly pre Anastasiu Pavljučenkovovú sú na svete!
     
    30-0
    Tak a toot už je kritické pre Dominiku Cibulkovú. Pavljučenkovová totiž mimoriadnym spôsobom spresnila hru a pridáva ďalší víťazný forhend.
     
    15-0
    Anastasia Pavljučenkovová je v posledných minútach odvážnejšou hráčkou, čo sa jej v tejto chvíli aj vyplatilo, keď zaznamenala ďalší víťazný forhendový volej.
     
    4:2
    Anastasia Pavljučenkovová mala síce problémy v tomto geme, no napokon si servis udržala a navyšuje svoje vedenie v druhom sete.
     
    A-40
    Ďalší brejkbal z toho ale nie je, keďže Slovenka robí zbytočnú chybu od základnej čiary.
     
    40-40
    Tento gem ale ešte nekončí. Dominika Cibulková si situáciu pripravila kvalitným returnom a následne forhendovým volejom nedala svojej súpere šancu.
     
    A-40
    A znova. Už by som sa opakoval, ale Pavljučenkovovej servis v ťažkých momentoch funguje mimoriadne.
     
    40-40
    Situácia sa opakuje. Pavljučenkovová v problémoch vyťahuje mimoriadne kvalitný prvý servis, na ktorý Dominika Cibulková nenašla recept.
     
    40-A
    A dokonca je z toho brejkbal pre slovenskú tenistku! Verme, že ho Dominika Cibulková dokáže využiť.
     
    40-40
    O ten sa ale Pavljučenkovová pripravuje dvojchybou. Pôjdeme cez zhodu.
     
    40-30
    Napriek tomu je z toho však brejkbal pre podávajúcu Rusku.
     
    30-30
    Dominika Cibulková si na tomto returne dala záležať a táto výmena ide na jej stranu.
     
    30-15
    Anastasii Pavljučenkovovej ale znova skvelo zafungoval prvý servis a Ruska si pripisuje tento fiftín na svoju stranu.
     
    15-15
    Dominika Cibulková reaguje kvaltiným úderom a vyrovnáva stav tohto gemu.
     
    15-0
    Loptu získava Pavljučenkovová.
     
    2:3
    Tak na tomto by sa mohol zlomiť druhý set a tým aj celý zápas. Dominika Cibulková odvracala v tomto geme tri brejkbaly, no následne predviedla veľkú psychickú silu, spresnila hru a svoje podanie si udržala.
     
    40-A
    "Stará dobrá" Cibulková je späť? Štvrtý fiftín v rade na strane Slovenky po nechytateľnom víťaznom forhende do rohu kurtu.
     
    40-40
    Skvelé! Aj tretí brejkbal je minulosťou po nevynútenej chybe Anastasie Pavljučenkovovej.
     
    40-30
    Dominika Cibulková to teraz nemala vôbec jednoduché, keď loptičku hrala veľmi nízko po odskoku, no dokázala zaznamenať víťazný úder.
     
    40-15
    Konečne sa Cibulková mohla oprieť o svoj servis a prvý brejkbal sa jej podarilo odvrátiť.
     
    40-0
    Tak toto už začína byť nepríjemné. Nevynútená chyba Cibulkovej prináša Anastasii Pavljučenkovovej tri brejkbaly v rade.
     
    30-0
    Teraz dokonca prichádza dvojchyba našej hráčky, ktorá znamená už nepríjemné vedenie jej súperky o dva fiftíny.
     
    15-0
    Navyše teraz Ruska dokázala zareagovať na servis Dominiky Cibulkovej a po jej returne sa Slovenka za loptičkou naťahovala už len márne.
     
    2:2
    Anastasia Pavljučenkovová nemala v tomto geme pri vlastnom servise takmer žiadne problémy a zvyšuje už na 3:1.
     
    40-15
    Cibulková ale znova prepálila celý kurt svojim returnom a bod tak ide na stranu jej súperky.
     
    30-15
    Dominika Cibulková veľmi túži získať stratený servis späť, čo dokázala aj týmto víťazným forhendom po ďalšej dlhšej výmene.
     
    30-0
    Následne Ruska pridáva aj priamy bod z podania, keď Dominika Cibulková loptičku len šrchla rámom rakety.
     
    15-0
    Anastasia Pavljučenkovová začína túto hru kvalitným podaním a druhým esom zápasu.
     
    2:1
    Ďalšie komplikácie už ale Slovenka nepripustila a znižuje stav druhého setu na 1:2 zo svojho pohľadu.
     
    15-40
    Dúfam, že som to nezakríkol. Slovenka totiž v nasledujúcej výmene vyrobila lacnú chybu od základnej čiary.
     
    0-40
    Tak v tomto geme je to zatiaľ suverénne predstavenie Dominiky Cibulkovej na podaní.
     
    0-30
    Situácia ako cez kopirák. Ruska sa do returnu oprela až s príliš veľkou silou a loptička tak ide na stranu Dominiky Cibulkovej.
     
    0-15
    Ďalší gem na servise ale Dominika Cibulková začína dobre vďaka nepresnému returnu svojej súperky.
     
    2:0
    Dnes už po niekoľkýkrát v zápase Dominika Cibulková prepálila svojím returnom celý kurt a Anastasia Pavljučenkovová tak potvrdzuje zisk podania našej hráčky.
     
    40-30
    Toto ale zahrala Anastasia Pavljučenkovová veľmi dobre. Ruska nenechala bekhend Cibulkovej ani spadnúť na zem a okamžite zaznamenáva víťazný úder na sieti.
     
    30-30
    Výborne to teraz zahrala Cibulková, ktorá loptičku poslala presne pod nohy svojej súperky, a tá ju napálila len do siete.
     
    30-15
    Pavljučenkovová vyhnala Cibulkovú z kurtu a potom už nemala problém zakončiť výmenu presným bekhendom do odkrytej časti dvorca.
     
    15-15
    Ruska však následne prichádza s dvojchybou, čím lacno daruje fiftín Dominike CIbulkovej.
     
    15-0
    Anastasiu Pavljučenkovovú pravdepodobne zisk Cibulkovej servisu poriadne nabudil, čo potvrdila aj týmto víťazným forhendom.
     
    1:0
    Tak to je veľká škoda. Dominika Cibulková viedla v tomto geme pri vlastnom servise 30:15, následne však stratila tri fiftíny v rade a na úvod druhého setu tak prichádza o svoj servis.
     
    40-30
    Tak pozor! Toto je Anastasia Pavljučenkovová ako si ju pamätáme z úvodu zápasu. Ruská tenistka poslala na druhú stranu kurtu nechytateľný bekhend a je tu brejkbal!
     
    30-30
    Následne ale robí Dominika Cibulková dvojchybu a stav prvého gemu druhého setu je tak vyrovnaný.
     
    15-30
    Poriadnu energiu ale teraz Slovenka vložila do svojho servisu a Ruska ho zreturnovala len ďaleko mimo kurtu.
     
    15-15
    Anastasia Pavljučenkovová sa dočkala fiftínu v nasledujúcej výmene, keď Cibulková v ťažkej pozícii nedokázala vrátiť loptičku na druhú stranu kurtu.
     
    0-15
    Tak teraz mala Dominika Cibulková na úvod druhého setu aj šťastie, keď pokus Anastasie Pavljučenkovovej o víťazný forhend po čiare skončil tesne mimo.
     
    5:7
    Výborne! Dominika Cibulková predviedla v prvom sete fantastický obrat, keď prehrávala už 2:5, no následne dianie na kurte jasne ovládla a získala päť hier v rade, vďaka čomu uspela v prvom sete výsledkom 7:5. Druhý set bude navyše otvárať vlastným servisom.
     
    30-40
    Následne však prichádza ďalšia z nespočetných chýb Anastasie Pavljučenkovovej a je tu prvý setbal pre Dominiku Cibulkovú!
     
    30-30
    Také jednoduché to však naša tenistka mať nebude. Znova sa Pavljučenkovová oprela o svoj prvý servis a vyrovnáva stav gemu.
     
    15-30
    Anastasia Pavljučenkovová už pravdepodobne myslí na druhý set. Teraz totiž chcela skrátiť hru, no loptičku netrafila vôbec dobre, a tá skončila len na páske.
     
    15-15
    Ruske ale zafungovalo prvé podanie, ktorým si pomohla k zisku tohto fiftínu.
     
    0-15
    V týchto momentoch ale jednoznačne vládne na kurte Dominika Cibulková, ktorá začína cestu za ziskom prvého setu skvelý returnom, po ktorom poslala Pavljučenkovová loptičku len do siete.
     
    5:6
    Výborne! Anastasia Pavljučenkovová posiela loptičku len do siete a Dominika Cibulková absolútne otáča vývoj prvého setu vo svoj prospech, keď získala štvrtú hru za sebou. Anastasia Pavljučenkovová už dvakrát podávala na zisk prvého setu, tentokrát pôjde naopak servírovať na odvrátenie jeho straty.
     
    30-40
    Bekhend Pavljučenkovovej bol až príliš krátky, Dominika Cibulková k nemu dobehla a ukončila výmenu presným forhendom.
     
    30-30
    Dominika Cibulková tak, ako ju poznáme. Súperku si rozbehala, nabehla na sieť, kde loptičku poslala nekompromisne do odkrytej časti kurtu.
     
    30-15
    Anastasia Pavljučenkovová sa ale snaží chytať každej slamky a znova predvádza nechytateľnú reakciu na servis Dominiky Cibulkovej.
     
    15-15
    Skvelým servisom ale donútila Slovenka svoju súperku v nasledujúcej výmene k chybe a zrazu je vyrovnané.
     
    15-0
    Jedenásty gem prvého setu ale začína lepšie Anastasia Pavljučenkovová potom, čo Cibulková nezareagovala adekvátne na jej kvalitný return.
     
    5:5
    Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou a Dominika Cibulková získava tretí gem v rade. Slovenka sa "vyhrabala" zo stavu 2:5, vyrovnáva na 5:5 a navyše pôjde podávať.
     
    15-40
    Teraz však našej tenistke nevyšiel return. Nič to, sú tu ďalšie dve príležitosti.
     
    0-40
    Tak si to predstavte! Žeby sa opakovala situácia spred pár minút, keď Dominika Cibulková zobrala svojej súperke servis čistou hrou? Teraz Slovenka predviedla skvelý return, proti ktorému nemala Ruska žiadnu šancu.
     
    0-30
    Podávajúca Ruska pomaly, ale isto psychicky odchádza z kurtu. Dominika Cibulková si pripisuje na svoje konto aj ďalší fiftín.
     
    0-15
    Anastasia Pavljučenkovová druhýkrát podáva na zisk prvého setu, no výkon Dominiky Cibulkovej stúpa s každou loptičkou. Teraz Slovenka zahrala bekhend na sieti pod neuveriteľným uhlom a Ruska nemala žiadnu šancu.
     
    5:4
    Dominika Cibulková si to síce sama tak trochu skomplikovala, no napokon získava aj druhý gem v rade a znižuje stav prvého setu na 5:4.
     
    40-A
    Výborne! Tak v tejto výmene jasne vládla naša tenistka. Anastasia Pavljučenkovová robila, čo mohla, no na víťazný forhend z rakety Cibulkovej nemala nárok.
     
    40-40
    Tak pozor. Cibulková robí ďalšiu mimoriadne zbytočnú chybu a zo stavu 40:0 je zrazu zhoda.
     
    30-40
    Dominika Cibulková si to celé tak trochu komplikuje. Teraz stratila dobre rozohratú výmenú zbytočnou chybou z bekhendu.
     
    15-40
    Čistá hra z toho ale nebude, keďže Anastasia Pavljučenkovová sa pripomenula skvelým returnom po čiare, za ktorým sa Cibulková len obzrela.
     
    0-40
    Séria získaných fiftínov pre Cibulkovú pokračuje. Dominika si nabehla na sieť, kde výmenu zakončila presným bekhendovým úderom.
     
    0-30
    Túto výmenu si ale slovenská tenisová jednotka uhrala sama presným víťazným forhendom.
     
    0-15
    Verme, že Dominiku Cibulkovú zisk súperkinho podania nabudil k veľkému obratu. Slovenka začína dobre umiestneným servisom, ktorý jej súperka zreturnovala neúspešne.
     
    5:3
    Tak toto Anastasia Pavljučenkovová absolútne nezvládla. Podávala na zisk prvého setu, no o tento gem na podaní prichádza čistou hrou a navyše to celé "zaklincovala" dvojchybou.
     
    0-40
    Ďalšia zbytočná nepresnosť z rakety Pavljučenkovovej znamená tri brejkbaly v rade pre Dominiku Cibulkovú!
     
    0-30
    Skvelé! Ruska túto situáciu zatiaľ vôbec nezvláda a po dlhšom čase má na servise problémy. Teraz pomohla Cibulkovej nevynútenou chybou z forhendu.
     
    0-15
    Anastasia Pavljučenkovová môže už v tejto hre ukončiť prvý set, no Dominika Cibulková je obrovská bojovnička, čo dokázala aj týmto učebnicovým returnom po čiare.
     
    5:2
    Toto už pre Dominiku Cibulkovú nevzyerá dobre. Anastasia Pavljučenkovová využíva ďalšiu možnosť na zisk jej servisu a v nasledujúcom geme už pôjde podávať na zisk prvého setu.
     
    A-40
    Tak teraz treba pochváliť aj Pavljučenkovovú. Tá sa nenechala prehodiť našou tenistkou. Naopak, v ťažkej pozícii dokázala poslať na druhú stranu presný forhend. Ďalší brejkbal pre Rusku.
     
    40-40
    Krásna výmena z oboch strán. Anastasia Pavljučenkovová sa dnes zatiaľ veľmi dobre pohybuje a v posledných minútach zlepšila aj dlžku svojich úderov. S tou si teraz Cibulková nedokázala poradiť a poslala loptičku len do pásky.
     
    40-A
    Skvelá Cibulková. Slovenka si počkala na return svojej súperky a zo stredu základnej čiary poslala na druhú stranu nechytateľný forhend do rohu kurtu.
     
    40-40
    Tentokrát našťastie Slovenka príkladne zabojovala a tento dôležitý fiftín si vybojovala na svoju stranu.
     
    A-40
    Tak to je obrovská škoda. Dominika Cibulková predviedla veľmi rýchle nohy, no následne od siete dokázala loptičku poslať len do tesného autu. Je tu ďalšií brejkbal pre Pavljučenkovovú.
     
    40-40
    Podávajúca Cibulková ale musela ísť cez druhý servis, čo Anastasia Pavljučenkovová využila na nekomrpomisný return. Ďalšia zhoda je na svete.
     
    30-40
    Cibulková sa znova oprela do svojho prvého servisu, čo jej prinieslo šancu na ukončenie tejto hry.
     
    30-30
    Ak sa ale Anastasia Pavljučenkovová v posledných minútach dostane do výmeny, veľmi často ju dokáže zakončiť úspešnejšie ako naša tenistka.
     
    15-30
    Teraz Cibulková skúsila taktiku servis-volej a úspešne. Vyhnala svoju súperku z kurtu, po servise okamžite nabehla na sieť a výmenu zakončila nekompromisným volejom.
     
    15-15
    Slovenka potrebuje prvý servis ako soľ. Tentoraz ho dokázala trafiť natoľko, že Pavljučenkovová poslala loptičku len do siete.
     
    15-0
    Cibulková dnes zatiaľ nie je celkom vo svojej koži. Inak by nerobila podobne lacné chyby z forhendu od základnej čiary.
     
    4:2
    Tak to je škoda. Pavljučenkovová išla po dlhšom čase cez druhý servis, no Slovenka bola aj tentokrát až príliš netrpezlivá, prepálila celý kurt a v prvom sete prehráva 4:2.
     
    40-30
    Dominika Cibulková to v tejto výmene skúšala najmä cez svoj bekhend, napokon jej však zisk bodu priniesol až presný forhend po čiare, na ktorý už Ruska nedočiahla.
     
    40-15
    Až v tejto chvíli sme sa dočkali prvého esa zápasu. Na svoje konto si ho pripisuje Anastasia Pavljučenkovová.
     
    30-15
    Pavljučenkovová najskôr znova trafila prvé podanie a následne dokázala získať fiftín presným volejom.
     
    15-15
    Teraz ale Slovenka skvelým spôsobom zaskočila podávajúcu Pavljučenkovovú, keď jej na druhú stranu poslala nechytateľný víťazný úder presne do rohu kurtu.
     
    15-0
    Po druhom podaní Pavljučenkovovej sa síce Dominika Cibulková dostala do výmeny, svoj druhý úder však už z forhendu poslala len do siete.
     
    3:2
    Anastasia Pavljučenkovová si po tejto výmene ešte vypýtala pomoc jastrabieho oka, no to potvrdilo dobrú loptičku z rakety Cibulkovej. Slovenka tak znižuje stav setu na 3:2, podávať však pôjde znova jej súperka.
     
    40-A
    Našťastie následne Ruska prepálila celý kurt a Dominika Cibulková bude mať ďalšiu šancu ukončiť túto hru.
     
    40-40
    Výkon Anastasie Pavljučenkovovej stúpa každou minútou. Tentokrát dokonca zakončila dlhú výmenu víťazným forhendom od základnej čiary. Znova pôjdeme cez zhodu.
     
    30-40
    Brejkbal z toho však zatiaľ nie je. Dominika Cibulková si svoju súperku rozbehala, a tá poslala loptičku v ťažkej pozícii len do autu.
     
    30-30
    Ruská tenistka je do týchto chvíľ na kurte o niečo lepšou hráčkou, čo potvrdila aj ďalším vydareným returnom.
     
    15-30
    Teraz však boduje Anastasia Pavljučenkovová, a to po mimoriadne vydarenom returne presne do rohu kurtu.
     
    0-30
    Aj k ďalšiemu fiftínu si Slovenka pomohla cez dobrý prvý servis.
     
    0-15
    Cibulková ale začína ďalšiu hru rovnakou mincou. Kvalitné podanie znamená nepresnosť na returne z rakety Pavljučenkovovej.
     
    3:1
    Už v týchto momentoch sa na strane Dominiky Cibulkovej začína prejavovať frustrácia. Ruska totiž znova trafila nekompromisne prvý servis a naša tenistka si s ním ani tentokrát neporadila.
     
    A-40
    Anastasia Pavljučenkovová si v náročných momentoch pomáha prvým servisom a ide do výhody.
     
    40-40
    Dominika Cibulková bola na tomto returne až príliš netrpezlivá a loptička z jej rakety skončila ďaleko vedľa kurtu.
     
    30-40
    V tejto chvíli dokonca znova daruje Dominike Cibulkovej príležitosť na zisk jej servisu. Podarí sa Slovenke rebrejk?
     
    30-30
    Ani Anastasia Pavljučenkovová však nie je neomylná, čo nám už dnes za niekoľko minút hry aj predivedla.
     
    30-15
    Milimetrovo presný servis presné na čiaru a nevydarený return Dominiky Cibulkovej dostávajú Rusku do vedenia o jeden fiftín.
     
    15-15
    Avšak ak sa ruská tenistka trafí do prvého servisu, následne nemá problém zakončiť výmenu úspešne. Tak ako to teraz predviedla svojím bekhendom po nábehu na sieť.
     
    0-15
    Štvrtý gem ale začína Anastasia Pavljučenkovová nepresnosťou od základnej čiary, a tak daruje fiftín Dominike Cibulkovej.
     
    2:1
    Tak bohužiaľ. Zatiaľčo Dominika Cibulková nevyužila v predchádzajúcej hre dva brejkbaly, tak Anastasia Pavljučenkovová skvelým returnom premieňa hneď prvú príležitosť vziať Slovenke servis. Ruska vedie 2:1 a navyše pôjde podávať.
     
    40-30
    Ak si však nechce Cibulková narobiť problémy pri vlastnom servise bude sa musieť vyvarovať lacným nevynútených chýb. Anastasia Pavljučenkovová má k dispozícii prvý brejkbal.
     
    30-30
    Toto je Cibulková, ako ju poznáme. Obrovská bojovnosť počas celej výmeny a následný nekompromisný volej po nábehu na sieť.
     
    30-15
    Nepresný forhend z rakety našej tenistky znamená vedenie v treťom geme pre Anastasiu Pavljučenkovovú.
     
    15-15
    Tentokrát to ale Dominika Cibulková trochu nezvládla, odkryla časť dvorca a jej súperka už nemala problém zakončiť.
     
    0-15
    Ďalší gem začína Slovenka mimoriadne kvalitným podaním, na ktoré nedokázala Anastasia Pavljučenkovová nájsť svojím returnom recept.
     
    1:1
    Dominika Cibulková mala v tejto hre dve šance na zisk súperkinho servisu, no nevyužila ani jednu, a tak pokračujeme za stavu 1:1.
     
    A-40
    Pavljučenkovovej znova vyšiel prvý servis, ktorým si pomohla k zisku tohto fiftínu.
     
    40-40
    Tak teraz Anastasii Pavljučenkovovej trochu pomohla aj páska, ktorá zastavila bekhend z rakety Dominiky Cibulkovej. Druhý gem zápasu sa ešte nekončí.
     
    40-A
    A dokonca sa teraz Ruske nepodarilo ani nadvakrát podať, pripisuje si tak dvojchybu a je tu druhý brejkbal pre Dominiku Cibulkovú.
     
    40-40
    Ruska má dnes ale od úvodu trochu problémy so svojím forhendom. Aj tentokrát z tejto strany rakety napálila loptičku len do siete. Ďalšia zhoda.
     
    A-40
    Do výhody ide Pavljučenkovová potom, čo po returne prišla trochu bližšie k sieti a následne poslala loptičku bekhendom do odkrytej časti kurtu. Tam už Cibulková byť nemohla.
     
    40-40
    Anastasia Pavljučenkovová sa však do svojho prvého podania poriadne oprela a Dominika Cibulková ho poslala len za základnú čiaru. Máme tu prvú zhodu v zápase.
     
    30-40
    No a následne si dokonca slovenská tenistka vypracovala hneď pri prvej možnej príležitosti brejkbalovú príležitosť.
     
    30-30
    Fantastická Cibulková! Slovenka sa najskôr nenechala vyhnať z kurtu, keď dokázala zreturnovať mimoriadne kvalitný servis Pavljučenkovovej, následne sa ubránila aj voleju Rusky, ktorú potom úspešne prehodila.
     
    30-15
    Tak toto je škoda. Return Dominiky Cibulkovej na druhý servis súperky mal dobré parametre, no dopadol tesne za základnú čiaru.
     
    15-15
    Tentokrát ale Pavljučenkovová znova prepálila svojím forhendom celý kurt a po prvý raz v zápase tu máme nerozhodný stav v geme.
     
    15-0
    Ruská tenistka začína na servise priamym bodom z podania, keď sa Dominika Cibulková za dobre umiestnenou loptičkou naťahovala márne.
     
    0:1
    Teraz Dominike Cibulkovej pomohla Anastasia Pavljučenkovová svojim až príliš agresívnym returnom, ktorý dopadol ďaleko mimo vymedzený priestor. Cibulková tak vedie 1:0.
     
    0-40
    Slovenka pokračuje v úvodnom geme zápasu v kvalitnom predsravení na servise a má šancu vstúpiť do duelu čistou hrou.
     
    0-30
    Tentokrát Cibulkovej pomohol kvalitný servis, ktorý poslala Anastasia Pavljučenkovová len do siete.
     
    0-15
    Hneď úvodná výmena zápasu bola poriadne dlhá. Na našu radosť ju lepšie zvládla Dominika Cibulková potom, čo jej súperka poslala svoj forhend za základnú čiaru.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Práve prebehol žreb. Ten vyhrala Anastasia Pavljučenkovová a vybrala si príjem. Stretnutie tak svojim servisom otvorí Dominika Cibulková.
     
    Začiatok zápasu medzi Anastasiou Pavljučenkovovou a Dominikou Cibulkovou sa nám trochu oddiaľuje. Hráčky ešte len v tejto chvíli prichádzajú na centrálny dvorec v Dohe, a tak si na ich duel budeme musieť ešte zopár minút počkať.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 2. kola tenisového WTA turnaja žien v katarskej Dohe, v ktorom sa proti sebe postavia Ruska Anastasia Pavljučenkovová a Slovenka Dominika Cibulková. Zápas by sa mal začať o 13:30.

    ANASTASIA PAVLJUČENKOVOVÁ

    Anastasia Pavljučenkovová sa aktuálne v rebríčku WTA nachádza na 23. mieste. Minulý rok tejto 25-ročnej rodáčke z Moskvy po tenisovej stránke vôbec nevyšiel, keď za zmienku stojí snáď len jej štvrťfinálová účasť vo Wimbledone. V tejto sezóne sa zatiaľ predstavila na troch turnajoch. V Aucklande jej stopku vystavila už v prvom kole Nemka Julia Goergesová, no v Sydney a najmä na Australian Open to táto zverenka svojho otca Sergeja až do štvrťfinále. V Melbourne pritom zdolala napríklad Jelinu Svitolinovú či Svetlanu Kuznecovovú, nestačila až na neskoršiu finalistku Venus Williamsovú. Na turnaji v Dohe sa Pavljučenkovová predstavuje ešte len druhýkrát v kariére. Zatiaľ tu však ďalej ako do druhého kola neprešla. Teraz si v 1. kole poradila s bývalou svetovou jednotkou Srbkou Jelenou Jankovičovou pomerne hladko 6:1,6:4.

    DOMINIKA CIBULKOVÁ

    Dominika Cibulková sa minulý rok vďaka viacerým fantastickým úspechom dostala do užšej svetovej špičky, keď jej aktuálne patrí v rebríčku WTA 5. miesto. Táto 27-ročná Bratislavčanka však nevstúpila do aktuálnej sezóny tak, ako by si predstavovala. V Brisbane a v Sydney uhrala vždy len jedno kolo, na Australian Open ju už v 3. kole zaskočila Jekaterina Makarovová a v Petrohrade, kde bola veľkou kandidátkou na titul nestačila v semifinále na Juliu Putincevovú z Kazachstanu. Cibulková síce nepredvádza zlý tenis, no stále to nie je tá Dominika z konca minulej sezóny, ktorá dokázala byť koncentrovaná na každú jednu loptičku. Zverenka Mateja Liptáka sa na turnaj v katarskej Dohe vracia po piaty raz. Už pri svojej premiére v roku 2008 sa tu dostala do štvrťfinále, o tri roky neskôr z toho bolo osemfinále, no v rokoch 2012 ani 2014 sa Cibulková neprebojovala ani cez 1. kolo. Tento rok sa takémuto neúspechu vyhla, keďže ako nasadená trojka mala v 1. kole voľno.

    Anastasia Pavljučenkovová sa s Dominikou Cibulkovou stretli vo vzájomnom zápase zatiaľ šesťkrát a ich bilancia vyznieva v prospech našej tenistky 4:2. Až do vlaňajška to však medzi týmito dvoma tenistkami bolo nerozhodné 2:2. Potom ale prišli víťazstvá Cibulkovej v Madride a Linzi. Vzhľadom na predchádzajúce výsledky vzájomných duelov však dnes na Dominiku Cibulkovú rozhodne nečaká nič jednoduché.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Jakub Kocourek

    Čas utkání: 2:21

    3. set: 0:45

    Pavljučenkovová Cibulková
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    20 89 93 27
    Nejdelší série získaných bodů
    4 10 7 7
    Setboly
    0 1 2 1
    Mečboly
    0 0 1 1
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:10 0:54 0:59 0:18
    Esa **
    0 3 0 0
    Dvojchyby **
    0 4 2 0
    Udržená podání
    2 / 4
    50 %
    9 / 15
    60 %
    9 / 14
    64 %
    4 / 4
    100 %
    Odvrácené brejkboly
    0 / 2
    0 %
    5 / 10
    50 %
    5 / 9
    56 %
    1 / 1
    100 %
    Body při vlastním podání
    10 / 18
    56 %
    48 / 87
    55 %
    54 / 95
    57 %
    19 / 29
    66 %
    Body po 1. podání *
    34 / 57
    60 %
    42 / 69
    61 %
    Body po 2. podání *
    14 / 29
    48 %
    13 / 27
    48 %
    Úspěšnost 1. podání *
    66 %
    72 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    0 / 1
    0 %
    5 / 9
    56 %
    6 / 10
    60 %
    2 / 2
    100 %
    Body při soupeřově podání
    10 / 29
    34 %
    41 / 95
    43 %
    39 / 87
    45 %
    8 / 18
    44 %
    Body po příjmu 1. podání *
    27 / 69
    39 %
    23 / 57
    40 %
    Body po příjmu 2. podání *
    14 / 27
    52 %
    15 / 29
    52 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Anastasija Pavljučenkovová
    Stát: WTA
    Datum narození: 03.07.1991
    Věk: 32 let
    Držení: pravák
    Výška: 177 cm
    Váha: 72 kg

    Dominika Cibulková
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 06.05.1989
    Věk: 35 let
    Držení: pravák
    Výška: 160 cm
    Váha: 58 kg
    bahis siteleri