Zubří – Lovosice 36:20 (kon.)
konec
HC ROBE Zubří
36:20 (15:9)
HK FCC Město Lovosice
Čtvrtek 16.02.2017, 16:45Chance Extraliga mužů • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Valaši ze Zubří se po sedmnácti odehraných kolech vyhřívají na čele extraligové tabulky. O bod za nimi zůstávají lovosičtí házenkáři, kteří na vsetínsko přicestovali s cílem navázat na plný bodový zisk z domácího prostředí a sesadit tak Valachy z výsluní!

    HC ROBE Zubří – HK FCC Město Lovosice, to je tradiční vypjatý duel dvou ambiciózních soupeřů, který se dnes bude těšit značené pozornosti. Tentokrát budou lovosičtí házenkáři poprvé v letošní sezóně zajíždět na vsetínsko. Konkrétně do Zubří, které je domovem házené a ta se zde od nepaměti těší velké popularitě. Náročné domácí publikum v zuberské sportovní hale dokáže svým miláčkům vždy vytvořit pekelnou atmosféru, která u nás patří k tomu nejlepšímu, co může hlediště nabídnout.
    V malém městečku, které má něco přes pět a půl tisíce obyvatel se v hledišti schází 1200 diváků (vyprodáno) a atmosféra zápasu je na české házenkářské poměry vysoce nadstandardní. Plná hala spojená s kvalitní házenou, dělá z tohoto sportu docela zajímavou podívanou.

    Lovosice každý rok atakují medailové pozice a v tomto boji se budou opírat o zkušené hráče. Mezi ně určitě zařaďmě české reprezentanty Jiřího Motla a Jana Landu. Velkou kvalitu spojek určují Jiří Bouček z rozehrávky, Václav Klimt, Pavel Chroustovský a levák z Plzně David Bičiště. V brance předvádí kvalitní výkony Artur Adamík. Když se podíváme na kvalitu kádru Lovosic, nečeká zuberské hráče nic lehkého.

    Zubří je však letos hodně silné a věří si. Dokazují to jeho výkony po celou sezónu, kdy se od prvních kol drží na předních příčkách. Valaši v letošní sezoně opět sází na své kvalitní odchovance. Navíc tým vyztužili o druhého reprezentanta – vedle pivota Petra Šlachty zejména v defenzivě tvrdí muziku Tomáš Říha. I díky navrátilci Říhovi patří Valaši k týmům, které v letošní sezóně mají na svém kontě nejmenší počet obdržených branek. Moravský celek má velmi dobře poskládaný tým s vysokými spojkami a jejich skvělou spoluprací s pivotem. A právě jeden z nich, dvoumetrový Petr Šlachta, je jejich nejlepším střelcem. Další tři střelce najdeme sice až ve třetí desítce extraligových kanonýrů (pivot Adam Reček, křídlo Jan Zahradníček, spojka Jakub Douda), ale to jen dokazuje jak vyrovnaný kádr proti Lovcům ve čtvrtek nastoupí. Přidáme-li k nim vyrovnanou brankářskou dvojici Milan Malina a Petr Orság, máte tým jak víno, který zaslouženě vede ligovou tabulku.

    Ohlasy před zápasem:

    Andrej Titkov, trenér HC ROBE Zubří: „Po slušném výkonu, který jsme předvedli ve Frýdku, následuje další extrémně těžká prověrka, a tou je souboj s Lovci z Lovosic. Čeká nás opravdu silný soupeř, které má velice kompaktní tým. Pokud bych měl vypíchnout některé z opor, nelze pominout několik jmen: Motl, Klimt, Bouček, Landa a skvělý Adamík v bráně. Již tato jména jsou zárukou velké kvality.“

    Matěj Šustáček, spojka HC ROBE Zubří: „Na utkání se velmi těšíme, budeme chtít maximálně odčinit naši podzimní prohru v Lovosicích. To, že nás nečeká jednoduchý úkol, je však všem jasné. Doufáme, že nás i v netradiční čas přijde do haly podpořit co největší množství diváků. Co jiného by je mělo přilákat do haly než souboj prvního s druhým.“

    Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás druhé čtyřbodové utkání v jednom týdnu. My se budeme chtít opět držet naší hry a i tentokrát uspět. Proti nám bude stát další velice kvalitní tým. Zubří disponuje dvěma výbornými brankáři, spoléhá se na precizní defenzivu a z ní přechod do protiútoku, který je obzvláště na jejich půdě velmi nebezpečný. My musíme eliminovat technické chyby a být trpěliví v obraně, pak věřím, že se nám může podařit uspět.“

    Jan Landa, spojka HK FCC Město Lovosice: „Díky zvládnutému domácímu utkání s Duklou pojedeme do Zubří s čistou hlavou zabojovat o velice cenné body, které by nás mohly posunout do čela extraligové tabulky. Zubří v letošní sezoně sází na kvalitní obranu a rychlý přechod do útoku, tedy styl, který je nám také velice blízký. Víme, že nás čeká velice bouřlivé prostředí, které domácí žene za vítězstvím, nicméně my ve čtvrtek nejedeme na výlet. Jedeme se porvat o čelo tabulky a věřím, že se bude v televizi opět na co dívat.“

    V atraktivních kulisách bouřlivé zuberské haly odstartuje dnešní přímý souboj o vedení v extraligové tabulce úvodním hvizdem v 16:45. Rozhodčími v tomto utkání jsou pánové Michal Hanák a Luboš Pavlíček. V roli delegáta Českého svazu hážené se nám pak představí paní Zuzana Füleová.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Výhodu úvodního výhozu od středové čáry měli zuberští házenkáří, kteří tak podniknou svůj první postupný útok dnešního utkání. (0:0)
    1
    Zuberští házenkáři zakončili svůj první útok sedmimetrovým hodem! K exekuci zmiňované sedmičky se postavil Douda, který si vychutnal lovosického brankáře. (1:0)
    2
    Martin Hrstka chytře našel na pivotu Petra Šlachtu, který zvyšuje v nástupu do druhé minuty na 2:0. (2:0)
     
    3
    Střela spojkového paliče Martina Hrstky orazítkovala pouze tyč. Dopředu se tak ženou hosté, kteří na svou první branku stále čekají. (2:0)
    4
    Jelínek se po dobré kombinaci prosazuje a snižuje z pohledu Lovosic na rozdíl pouhé trefy. (2:1)
    5
    Domácí ponechali míč na pravé straně a nabídli skórování Zahradníčkovi, který se v letu z křídla nakonec dostal do úspěšného zakončení. (3:1)
     
    7
    Po vynikajícím zákroku domácího brankáře odchází hosté ze svého útoku bez branky, což je další šance pro Zubří! (3:1)
    8
    Světová rána Martina Hrstky! Martin Hrstka se zavěsil na devíti metrech do vzduchu a zvyšuje na 4:1! (4:1)
     
    9
    Milan Malina parádním zákrokem zlikvidoval střelu Jiřího Motla. (4:1)
    10
    Fantastický moment a následně neuvěřitelná rána z rukou Martina Hrstky , který se na devítce prosadil famózní ránou z přetažení! Tato dynamická střela měla světové parametry! (5:1)
    11
    Šustáček se z devítky dokázal proháčkovat až na brankoviště, kde už neměl žádný problém se zakončením. (6:1)
    12
    Rázná střela Pavla Chroustovského po výskoku na devíti metrech rozvlnila síť za zády zuberského brankáře. (6:2)
    13
    Petr Šlachta dokázal nádherně jednou rukou zpracovat před lovosickou bránou přihrávku přes celé hřiště a posílá Valachy do pětibrankového vedení. (7:2)
    14
    Zuberská akce byla nádherně dohraná na Martina Hrstku, který se opět nemýlí! (8:2)
     
    15
    Lovosice se stále v koncovce trápi. Lovci mají na svém kontě v polovině první třicetiminutovky pouhé dvě branky! (8:2)
    16
    Zuberský útok vybídl ke skórování Zahradníčka na křídle, který svůj let nad brankovištěm završil krásnou trefou na delší tyč. (9:2)
    18
    Lovci opět nedokázali dotáhnout svou akci do úspěšného zakončení a Holiš okamžitě tuto chybu trestá brankou z individuální akce. (10:2)
    19
    Svou první branku v utkání zaznamenává Adam Reček. (11:3)
    20
    Motl po výskoku na devíti metrech vymetl růžek zuberské brány. (11:4)
    21
    Domácí zapojili nyní do hry křídla a skončilo to nádhernou brankou v podání Zahradníčka, který se prosadil krásnou technickou střelou přes prsty. (12:4)
    22
    Neuvěřitelné vedení ruky a nádherná rána Adama Rečka po výskoku na devíti metrech vymetla růžek lovosické svatyně. (13:4)
    23
    Rozjetou nacvičenou akci hostů dokázal dovést do zdárného konce Jelínek, který snižuje značné lovosické manko na rozdíl osmi branek. (13:5)
     
    24
    Dvouminutový trest vyfasoval lovosický Miko. (13:5)
    25
    Jiří Motl se pustil mezi dva bránící hráče Zubří a chladnokrevně zakončil. (13:6)
    26
    Zeman se po pohotové přihrávce dobře zorientoval na brankovišti a prosadil se střelou z pádu. (14:6)
    27
    Další lovosická branka a znovu je u toho Jiří Motl, který se po perfektní kličce dostal na šesti metrech do úspěšného zakončení. (14:7)
    28
    Potřetí za sebou se prosazuje ikona lovosické házené Jiří Motl, který se v závěrečných minutách prvního poločasu dostává do střelecké pohody! (14:8)
    29
    Chroustovský zpozoroval mezeru v zuberské obraně a rychlým proskokem z šestky zařídil svému týmu další branku. (14:9)
     
    30
    Domácí lodivod Andrej Titkov si žádá v závěrečných vteřinách prvního dějství oddechový čas. (14:9)
    30
    Matěj Šustáček se na levé straně výborně vyhnul úhybnou kličkou bránicímu hráči Lovosic a svou technickou střelou přidává poslední branku prvního poločasu. (15:9)
     
    30
    První poločas skončil. (15:9)
     
    31
    Začal druhý poločas. (15:9)
     
    31
    Druhý poločas zahájili úvodním výhozem od středové čáry lovosičtí házenkáří, kteří rozjedou svůj první útočný kolotoč druhé třicetiminutovky. (15:9)
     
    31
    První útok hostů končí nastřelenou tyčkou z náskoku křídla, dopředu se řítí vedoucí muži dnešního utkání. (15:9)
    31
    Prudká střela Chroustovského našla prostor mezi zuberským brankářem a jeho tyčí. (15:10)
    32
    Jednoduchá spolupráce s pivotem přinesla zuberským házenkářům další branku, kterou si na svůj střelecký účet připíše Šlachta. (16:10)
    33
    Pavel Chroustovský se přiklonil v lovosickém útoku pro podstřel, který se zastavil až za brankovou čárou. (16:11)
    34
    Šlachta se dostal za záda bránících hráčů Lovosic a přiklonil se ke střelbě k tyči. (17:11)
    35
    Gól vstřelil tým HC ROBE Zubří. (18:11)
    36
    Tak to byla opravdu házenkářská lahůdka! Nahození do výskoku skvěle zakončil na křídle Zahradníček. (19:11)
    37
    Matěj Šustáček adresoval míč do rukou Petra Šlachty, který se ze své parkety pivota prosadil technickou střelou přes prsty. (20:11)
     
    38
    Nejlepší střelec házenkářské extraligy Jiří Motl chytře našel mezeru v zuberské obraně a snižuje z pohledu Lovosic na rozdíl osmi branek. (20:12)
    39
    Pěkná střela zuberského bombéra Martina Hrstky z prostoru spojky zapadla až k tyči. (21:12)
    40
    Petr Šlachta obdržel od svých spoluhráčů na spojce nahrávku na post pivota a po náskoku z šestky posílá míč za záda lovosického brankáře. (22:13)
     
    42
    Lovosický Havel si právě vylámal zuby na skvěle chytajícím zuberském brankáři Malinovi. (22:13)
    42
    Matěj Šustáček posílá Valachy po dobře sehrané akci do desetibrankového vedení. (23:13)
    43
    Zuberský útok poslal do zakončení pivotmana Šlachtu, který se osamocený na brankovišti bezpečně prosazuje. (24:13)
    44
    Gól vstřelil tým HK FCC Město Lovosice. (24:14)
    45
    Domácí si ve své obraně pomohli nedovoleným zákrokem. Lovosice tak měly k dispozici sedmimetrový hod, který s přehledem proměnil Malý. (24:15)
    46
    Lovosická obrana nedokázala na křídle uhlídat Zahradníčka, který zakončil svůj střelecký pokus přesnou trefou na delší tyč. (25:15)
    47
    Zuberští házenkáři poslali do trháku Dořičáka, který nekompromisně po náskoku z šestky zakončil k dolní tyči! Zuberští diváci si tyto chvíle opravdu užívají a vytvářejí svým miláčkům bouřlivou diváckou kulisu. (26:15)
    48
    Gól vstřelil tým HC ROBE Zubří. (27:15)
    49
    Martin Hrstka se prosazuje z rychlého brejku, hosté byli totiž v útočné fázi opět bezzubí. (28:15)
     
    49
    Štěpán Zeman si vykoledoval dvouminutový trest. (28:15)
    50
    Úspěšnou trefu do černého si připíše Jakub Douda, který se po výskoku ze spojky prezentoval atraktivní ránou po ruce. (29:15)
    51
    Zuberský Zeman vyhrál přetahovanou s obranou Lovosic a nakonec se trefil mezi tyče. (30:15)
    52
    Miko napřáhl z velké dálky a zuberský brankář se bohužel jen ohlédl za míčem. (30:16)
     
    53
    Na obou stranách palubovky padly branky z rychlých akcí. (31:17)
    54
    Adam Reček našel na šesti metrech osamoceného Zemana, který z postu pivota zaznamenává svou další branku. (32:17)
    55
    Bičiště nyní dokázal, že se ničeho nebojí. Prezentoval se krásnou střelou z dálky, která proplachtila mezi tři tyče. (32:18)
    57
    Nyní se Zeman typickým rusákem přes dva bránici hráče dostal až k brankovišti a zvýšil z pohledu Zubří na rozdíl patnácti branek. (33:18)
    58
    Gól vstřelil tým HK FCC Město Lovosice. (33:19)
    58
    Po pohotové přihrávce se v zuberském útoku dostal k balónu kopřivnický rodák Adam Reček, který svou nabízenou šanci využil tak, jak nejlépe mohl, tedy vstřeleným gólem. (34:19)
    59
    Lovosice po dalekonosné střele France korigují v závěru nelichotivý stav utkání. (34:20)
    60
    Zuberský šutér Adam Reček vytáhl na devíti metrech ze svého repertoáru nádhernou střelu a připisuje si svou čtvrtou branku v dnešním utkání. (35:20)
    60
    Deset vteřin před koncem korunuje z nápřahu na devíti metrech vynikající výkon domácích Adam Reček. Zuberští házenkáři tak poráží v přímém souboji o první místo v tabulce svého soupeře z Lovosic stavem 36:20. (36:20)
     
    Konec zápasu. (36:20)
     
    Házenkáři Zubří v předehrávce 18. kola převálcovali Lovosice!

    Házenkáři Zubří byli v souboji s lovosickými Lovci naprosto suverénní. Před televizními kamerami a tisícovkou svých fanoušků je smetli poměrem 36:20.

    Extraliga – 18. kolo

    HC ROBE Zubří-HK FCC Město Lovosice 36:20 (15:9)


    Spanilou jízdu svých favoritů sledovala v Zubří tisícovka příznivců valašského týmu. Už po jedenácti minutách hry vedli 6:1 a Lovci se jen těžko zachytávali jejich tempa. V závěru poločasu sice házenkáři Lovosic manko mírně zkorigovali, ve druhé půli ale Valaši opět přiložili pod kotel a rychle navýšili svůj náskok na deset gólů. Ani za rozhodnutého stavu v tempu nepolevili a dotlačili utkání k vítězství poměrem 36:20.

    Nejvíce branek: Šlachta 7, Zahradníček 6, Hrstka 5, Reček 5 – Motl 6, Chroustovský 5, Bičiště 2, Franc 2, Jelínek 2. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody: 1/1 – 1/1. Vyloučení: 2 – 1. Diváci: 1143.

    Andrej Titkov, trenér HC ROBE Zubří: „Až na výpadek na konci prvního poločasu není družstvu co vytknout.“

    Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „V první řadě gratuluji domácím k zaslouženému vítězství. My jsme se na začátku vůbec nechytli a dostávali jsme jednoduché branky. Tím vznikl rozhodující náskok domácích. Na konci prvního poločasu se nám jen podařilo náskok stáhnout a výsledek korigovat. Neproměněná přesilovka a individuální chyby na začátku druhého poločasu nás připravily o lepší výsledek.“ (20:01:28)

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    97 B Š. Krůpa 0/0 0 0
    12 B M. Malina 0/0 0 0
    16 B P. Orság 0/0 0 0
    6 PK R. Číž 0/0 0 0
    33 LK F. Dořičák 2/0 0 0
    3 LS J. Douda 2/1 0 0
    8 PK L. Holiš 1/0 0 0
    15 LS M. Hrstka 5/0 0 0
    21 LS M. Janíček 1/0 0 0
    9 LS F. Nesvadba 1/0 0 0
    5 PK P. Přikryl 0/0 0 0
    22 LS A. Reček 5/0 0 0
    14 P T. Říha 0/0 0   1
    2 P P. Šlachta 7/0 0 0
    13 SS M. Šustáček 3/0 0   0
    11 P R. Tejzr 0/0 0 0
    18 SS L. Václav 0/0 0 0
    19 PK J. Zahradníček 6/0 0 0
    66 P Š. Zeman 3/0 0   1
    Celkem 36/1 0 3 2 0
    HK FCC Město Lovosice
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    61 B A. Adamík 0/0 0 0
    12 B A. Gebur 0/0 0 0
    1 B J. Hrdlička 0/0 0 0
    16 B J. Koňařík 0/0 0 0
    18 SS T. Barth 0/0 0 0
    14 PS D. Bičiště 1/0 0 0
    10 SS J. Bouček 0/0 0 0
    3 P V. Franc 1/0 0 0
    5 P I. Havel 0/0 0 0
    11 P O. Havlovec 0/0 0 0
    17 PS P. Chroustovský 4/0 0 0
    13 SS R. Jelínek 2/0 0 0
    6 PS J. Kalík 0/0 0 0
    19 LS V. Klimt 0/0 0 0
    22 PK M. Konárik 0/0 0 0
    4 LS J. Landa 0/0 0 0
    77 PK L. Malý 1/1 0 0
    49 SS D. Miko 1/0 0 1
    9 LK F. Motejl 0/0 0 0
    8 LK J. Motl 4/0 0 0
    24 P J. Semerád 0/0 0 0
    7 LK M. Sýkora 0/0 0 0
    Nespecifikovaný hráč 2/0 0 0 0 0
    Celkem 16/1 0 0 1 0
    Rozhodčí: Hanák, Pavlíček
    bahis siteleri