Interobal Plzeň – Zruč n/S 3:6 (kon.) | Chrudim – Třinec 6:3 (kon.) | Vysoké Mýto – Slavia 3:3 (kon.)
Hradec Králové – Litoměřice 2:7 (kon.) | Česká Lípa – Sparta 1:3 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
1:3 (0:0)
Sparta Praha
Pátek 24.02.2017, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je za námi vyrovnané a dramatické utkání, na jehož konci se z vítězství nakonec raduje Sparta. Dvěma góly se o výhru Sparty zasloužil Jan Křemen, který potvrdil status kanonýra. O čestný českolipský gól se postaral po rozehraném nepřímém kopu Ondřej Havrda. Sparta si tak odváží z České Lípy plný počet bodů, Démony ještě čeká pořádná šichta v boji o záchranu. To je ode mě pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a z České Lípy přeji hezký víkend. (22:07:08)
     
    Konec zápasu.
     
    40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Řekl bych hotovo. JAN KŘEMEN využil opuštěné českolipské branky a pojistil svému týmu tři body. Bez asistnece.
     
    40
    Brankář Milen Kirov zůstal na střídačce, Česká Lípa zkouší štěstí v power-play.
     
    40
    Tým FC Démoni Česká Lípa si vyžádal oddechový čas. Trenér Karel Kruliš svolal poslední poradu, při níž domácí zmobilizují své síly do poslední minuty zápasu.
     
    38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté jdou znovu do vedení. Doša přihrál před branku, kde jeho nabídku umně tečoval ZDENĚK SLÁMA, na jehož zakončení Kirov nedosáhl. Asistence: Martin Doša.
     
    38
    Tým AC Sparta Praha si vyžádal oddechový čas.
     
    37
    Do rychlého kontru vyrazil Švec, jehož střelu Mareš vyrazil k volnému Bažantovi, který byl ale v krkolomné pozici a nedokázal přesně zakončit.
     
    36
    V České Lípě se rozehrál karetní mariáš. Další kartónek uviděl Martin Švec.
     
    36
    Démoni právě vstřelili branku!
    Rozhodčí Černý za malou domů nařídil nepřímý kop. Po přiťuknutí Fichtnera se napřáhl ONDŘEJ HAVRDA, který doslova propálil sparťanskou zeď. Asistence: Tomáš Fichtner.
     
    36
    Hosté zahráli malou domů, což se vůbec nelíbilo Michalu Kovácsovi, který si za protesty vysloužil žlutou kartu.
     
    35
    Fichtner centroval z rohu na Bialeka, který se položil do míče se vší vervou, nikoliv však přesností. Mareš tak nemusel zasahovat.
     
    34
    Bývalý českolipský hráč Matouš Kubelka zezadu srazil Tomáše Fichtnera, za což si od rozhodčího Černého vykoledoval kartu žluté barvy.
     
    33
    Dlouhou Fichtnerovu přihrávku chtěl prodloužit za Marešova záda Bialek, jeho úmysl ale skončil těsně vedle tyče sparťanské branky. Ve sportovní hale to jen tak zahučelo.
     
    32
    Bažant sice ukázal svůj důraz, leč míč stejně nevybojoval. Mareš tak bude rozehrávat od své branky.
     
    31
    Havlásek se důrazně probíjel sparťanskou defenzivou, která jeho pokus zblokovala alespoň na roh. Po něm ale domácí Mareše nikterak neohrozili.
     
    30
    Po delší době musel zasahovat hostující gólman Mareš, kterého prověřil nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec České Lípy v jedné osobě Ondřej Havrda.
     
    29
    Sparťané se hnali do další šance. Unikajícího Došu srazil Milen Kirov, který po právu viděl žlutou kartu.
     
    27
    Sparta mohla jít do dvoubrankového vedení! Po pěkné souhře zakončoval Brunovský, který ale tváří v tvář Kirovovi neuspěl.
     
    26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Gólový účet utkání otevírají hosté. Sláma centroval před branku, kde stál JAN KŘEMEN, jenž pouze nastavil nohu a nasměroval balon za Kirovova záda. Nejlepší střelec Pražanů tak rozšířil své už tak bohaté střelecké konto. Asistence: Zdeněk Sláma.
     
    25
    Hříšník předchozího momentu Martin Sop promáchl míč, načež Marko Kostič vyrazil do rychlého brejku, ovšem v situaci jeden na jednoho neobešel protihráče.
     
    24
    Žlutou kartu za porušení futsalových pravidel vyfasoval Martin Sop.
     
    24
    Po delší době se Sparta nastěhovala před Kirova, Doša se otočil kolem své osy, ale míč za brankovou čáru neprotlačil.
     
    22
    Českolipští uzamkli Spartu na její obranné polovině, ale Bialkovu střelu zblokoval jeden z hostujících hráčů. Předtím neuspěl ani Kostič.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní půli, během níž žádný gól nepadl, ačkoliv si oba týmy vypracovaly několik zajímavých šancí. Činí se především brankář České Lípy Milen Kirov, který zneškodnil několik vyložených příležitostí Sparty. Druhé dějství, které začne přibližně ve 21:21, určitě nabídne opět zajímavou podívanou.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    19
    Českolipští měli zajímavou příležitosti, ale unikající Fichtner volil místo přímé střely přihrávku na Kostiče, který se ale ke střele už nedostal.
     
    18
    Žlutou kartu dostali po vzájemném souboji Křemen s Kostičem.
     
    17
    Hosté předvedli pěknou kombinaci, na jejímž konci stál zakončující Sláma, jemuž Kirov zmenšil střelecký úhel a šanci zmařil.
     
    16
    Tým AC Sparta Praha si vyžádal oddechový čas.
     
    16
    Křemen si vyměnil kulatý nesmysl s Kubelkou, který si naběhl za českolipskou obranu, avšak jeho úmysl na zadní tyč nedoletěl na místo určení.
     
    14
    Sop rychle rozehrál aut, momentu překvapení chtěl využít pálící Doša, ale jeho rána skončila těsně nad Kirovovou brankou. Od samotného začátku se hraje rychlý a svižný futsal.
     
    13
    Fichtner sice zahrál Brunovskému na housle, ale tento koncert neměl pro Českolipské šťastný závěr, protože balon doletěl až do zámezí.
     
    13
    Po rozehraném rohovém kopu pálil z poloviny hřiště Doša, jehož střelu Kirov vyrazil a dorážející Brunovský už neměl dostatek klidu na důrazné zakončení.
     
    12
    Stanislav Bejda si sice ustlal na hrací ploše, ale rozhodčí Lafek zůstal ledově klidný. Pražané tak mohou pokračovat v útočné akci.
     
    10
    Teď se museli mít na pozoru přítomní fanoušci stojící ve VIP sektoru. Michal Kovács totiž vypustil ze své kopačky opravdovou jedovku a před případným zraněním zachránila diváky ochranná síť nad brankou.
     
    10
    Českolipští se mohli ujmout vedení! Kostič v situaci dvou na jednoho zvolil přihrávku na Fichtnera, jehož zakončení Mareš zlikvidoval. To byla dobrá šance pro Českou Lípu!
     
    8
    Bažant při průniku na útočnou polovinu nechal hrací předmět za sebou, ale Martin Sop jeho zaváhání nedokázal potrestat. Sparťanský futsalista rovněž přišel o míč.
     
    7
    Po zahrané standardní situaci vypálil Bejda, jehož dělovku tečoval jeden z hostujících hráčů mimo výseč. Sám Bejda pak zahrál rohový kop, ale balón poslal Marešovi přímo do rukavic.
     
    6
    O podobnou individiuální akci jako před malou chvílí Kubelka se pokusil Ondřej Havrda, domácí hráč se nakonec k zakončení nedostal a Mareš tak zůstal bez práce.
     
    5
    Míče se zmocnil Matouš Kubelka, který si seběhl do středu hřiště, ovšem jeho navštívenka měla pouze propagační parametry. Bývalý českolipský hráč tak konto svého někdejšího klubu nezatížil.
     
    4
    Zdeněk Sláma prodal své zkušenosti, prokličkoval se domácí obranou, ale už se dostal do trochu ostřejšího úhlu a jeho pokus skončil na boční síti.
     
    3
    Miroslav Rott se po stříleném centru natahoval tak vehementně, až okusil pevnost tyče českolipské branky. Sparťanský hráč ale v pohodě vstal a bude pokračovat ve hře.
     
    3
    Kirov má za sebou další zákrok. Jeho bdělost tentokrát vyzkoušel střelou z levé strany Brunovský, ale českolipský brankář se zaskočit nenechal.
     
    2
    První větší šanci měli hosté. Českolipští se totiž provinili proti pravidlům a k nařízenému přímému kopu se postavil Kovács. Jeho pověstnou dělovku ale Kirov zneškodnil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Kroupa) – Bejda, Kostič, Šafář, Bažant, Žampa, Švec, Havrda, Bialek, Tvrzník, Fichtner, Havlásek.


    AC Sparta Praha: Mareš (Vozár) – Kuč, Kilijan, Sop, Doša, Mažári, Brunovský, Sláma, Kubelka, Křemen, Rott, Vágner, Kovács.


    Rozhodčí: Černý, Lafek.

     
    FC Démoni Česká Lípa


    Démonům se v předchozím kole také nedařilo, ve Zruči nad Sázavou prohráli s místním Benagem vysoko 7:2, ale stále jim patří devátá pozice, na které mají aktuálně dvacet bodů. Na postup do play-off mají manko dvou bodů, stejný počet mají k dobru na sestupové pásmo.


    Českolipským stále vázne produktivita, 43 vstřelených gólů v porovnání s ostatními týmy je toho jasným důkazem. Ani defenziva na tom není bůhvíjak dobře, 70 inkasovaných branek během osmnácti zápasů je vysoké číslo.


    Většinu bodů urvali Démoni na domácí palubovce, kde jich získali patnáct z celkových dvaceti.


    Nejproduktivnějším hráčem mužstva zůstává Ondřej Havrda, který zapsal 17 bodů za 14 zásahů a 3 asistence. Zároveň je i nejlepším střelcem a dokonce patří k nejlepším kanonýrům v soutěži.


    Zápas se Spartou bude pikantní nejen pro Ondřeje Havrdu, ale i pro Tomáše Vobořila a Tomáše Fichtnera, kteří do České Lípy přišli právě ze Sparty.


    Karel Kruliš (trenér Démonů Česká Lípa): „Zápas proti Spartě nechceme podcenit a pokusit se v domácím prostředí brát alespoň bod. Víme, jak je Sparta silná, a na to se musíme připravit. Pokud tomu dáme srdíčko a budeme jezdit po zadku, máme šanci uspět. Víme, že na tohoto soupeře dorazí hodně diváků, tak je budeme chtít potěšit dobrým výkonem.“

     
    AC Sparta Praha


    Pražané v minulém kole podlehli na domácí palubovce severénovi nejen letošní sezony Chrudimi 2:4, ale se ziskem šestadvaceti bodů se drží na pěkném čtvrtém místě. Ovšem na záda jim dýchají Litoměřice a Slavia, prvně jmenovaný klub má jen horší skóre a sešívaní ztrácí jeden bod.


    Sparta patří k nejofenzivnějším celkům v soutěži, s 66 vstřelenými góly náleží k tomu nejlepšímu, co první liga nabízí. Ani obrana nezaostává, naopak. S 53 inkasovanými brankami patří svěřencům trenéra Davida Friče třetí příčka v této statistice.


    Futsalistům z hlavního města se příliš nedaří na hřištích soupeřů. Z devíti pokusů vydolovali jen sedm bodů za dvě vítězství a jednu remízu.


    Nejproduktivnějším hráčem Pražanů je Michal Kovács, který zaznamenal 22 bodů za 12 přesných tref a deset přihrávek. Nejlepším střelcem týmu je Jan Křemen, který se v této sezoně trefil už čtrnáctkrát.


    Duel s Démony bude pikantní pro Patrika Mažáriho a Matouše Kubelku, kteří v nedávné minulosti hájili barvy České Lípy.


    Igor Vodecký (asistent trenéra AC Sparta Praha): „Na zápas proti České Lípě pojedeme uspět a udržet si tabulkové postavení. Chceme se opět vrátit na vítěznou vlnu. Samozřejmě nás nečeká nic jednoduchého, Lípa musí bodovat, aby měla šanci na záchranu. Očekávám, že domácí budou dělat všechno pro to, aby zvítězili, ale já věřím, že se na zápas dobře připravíme a zvítězíme.“

     
    Příjemný páteční večer při sledování textového online přenosu z utkání 19. kola CHANCE Futsal ligy mezi týmy FC Démoni Česká Lípa a AC Sparta Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Michal Šandor

    Branky: 36. Havrda (Fichtner) – 26. Křemen (Sláma), 38. Sláma (Doša), 40. Křemen

    Karty:   18. Kostič (CLI), 29. Kirov (CLI), 36. Švec (CLI) – 18. Křemen (SPA), 24. Sop (SPA), 34. Kubelka (SPA), 36. Kovács (SPA)


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Kroupa) – Bejda, Kostič, Šafář, Bažant, Žampa, Švec, Havrda, Bialek, Tvrzník, Fichtner, Havlásek.
    Sparta Praha: Mareš (Vozár) – Kuč, Kilijan, Sop, Doša, Mažári, Brunovský, Sláma, Kubelka, Křemen, Rott, Vágner, Kovács.

    Rozhodčí: Černý, Lafek
    bahis siteleri