Guingamp – Monaco 1:2 (kon.) | Nancy – Toulouse 0:0 (kon.) | Lille – Bordeaux 2:3 (kon.)
Angers – Bastia 3:0 (kon.) | Rennes – Lorient 1:0 (kon.)
konec
Stade Rennes
1:0 (1:0)
FC Lorient
Sobota 25.02.2017, 20:00 • Roazhon Park (Rennes) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Majeed Waris (FC Lorient), který si píchl míč do šestnáctky a dostal se do souboje s brankářem. Hostující útočník ještě než došlo k ataku padal, a tak je za filmování potrestán.
     
    90+2
    Další přihrávku za hostující obranu dostal Alhassan Wakaso, jehož dobíhal soupeř, a tak domácí hráč zvolil střelu z hranice vápna. Jeho pokus minul branku a Lorient stále žije.
     
    90
    Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Giovanni Sio, přichází Aldo Kalulu.
    89. Obrovská šance domácího celku, která měla rozhodnout utkání
     
    89
    Tak tohle už snad není možný, protože poslední šance Rennais se snad ani nedala neproměnit. Wesley Saïd dostal míč za obranu a na levou stranu šestnáctky proti němu vyběhl gólman. Domácí útočník jen oběhl a přihrával na zadní tyč, kde byli osamocení dva jeho spoluhráči. Ovšem mezi nimi balon jen proskočil, a tak je stav zápasu stála jen 1:0!
     
    85
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází François Bellugou, přichází Alhassan Wakaso.
     
    82
    V obraně hostujícího celku jsou stále větší okénka! Rennais vyráží do protiútoku, ale ten poslední byl zahozen. Centr z pravé strany mířil do šestnáctky, kam si naběhl Wesley Saïd, jehož pokus z voleje mířil vysoko nad bránu.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Mathieu Peybernes (FC Lorient), který po obráceně odpískaném faulu neudržel nervy na uzdě. V přerušené vzal hráč míč do ruky a praštil s ním o trávník.
     
    77
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Benjamin Moukandjo, přichází Romain Philippoteaux.
    76. Joris Gnagnon hlavičkou poslal míč z malého vápna jen doprostřed branky
     
    76
    A mohlo být rozhodnuto, jenže i další tutovka zůstala neproměněna! K centru od rohového praporku se dostal Joris Gnagnon, jehož hlavička z malého vápna zamířila přesně do brankáře.
     
    74
    Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Firmin Ndombe Mubele, přichází Wesley Saïd.
     
    72
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Wesley Lautoa, přichází Benjamin Jeannot.
     
    71
    Co chybělo k vyrovnání! Na pravé straně byl zcela osamocený Jimmy Cabot, jehož centr mířil přesně do míst, kam si nabíhal Benjamin Moukandjo. Hostujícímu útočníkovi chybělo snad pět centimetrů k tomu, aby se k míči dostal.
     
    59
    Střídání v týmu Stade Rennais FC: ze hřiště odchází Adama Diakhaby, přichází Adrien Hunou.
     
    44
    Vedení domácího celku mohlo být dvoubrankové! Giovanni Sio si po centru tělem pokryl balon a následně i vystřelil. Ovšem jeho zakončení přeletělo břevno o pár desítek centimetrů.
    30. Firmin Ndombe Mubele hledal stejně jako autor úvodní branky místečko u první tyče
     
    30
    V obraně hostující celek hraje hodně špatně a do další akce se dostal Firmin Ndombe Mubele. Ten s míčem vnikl do pokutového území, kde mířil na první tyč. To byla stejná akce jako při zatím jediném gólu.
     
    29
    Giovanni Sio se na svého parťáka z útoku hodně zlobí. Útočník si myslel, že je lépe postavený, ale Firmin Ndombe Mubele zvolil zakončení, které letělo doprostřed branky. Benjamin Lecomte jeho tvrdou ránu vyrazil ke spoluhráči.
    20. Giovanni SIO - 1:0
     
    20
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Domácí udeřili jako bleskl z čistého nebe a dávají už v úvodu utkání soupeři lekci z produktivity. Hostující obránce nezvládl přihrávku, kterou zachytil Benjamin André. Ten na nic nečekal a posun míč na hranici vápna, kde si naběhl GIOVANNI SIO. Domácí útočník nezaváhal a střelou k první tyči dostává Rennais do vedení. Asistence: Benjamin André.
    15. Benjaminu Moukandjovi chybělo pár centimetrů k poslání balonu do branky
     
    15
    Tak to není možné, co hostující celek nedokázal proměnit! Už to vypadalo, že Majeed Waris se nechal zahnat. Ovšem u brankové čáry zasekl balon, který odcentroval na zadní tyč. V prostoru se pohyboval jeho spoluhráč, jenž přihrával před branku. Ovšem Benjaminu Moukandjovi chybělo pár centimetrů k zasažení balonu.
    13. Do první velké šance se dostal Jimmy Cabot
     
    13
    Ve třinácté minutě přichází konečně pořádná šance, ale Lorient se do vedení ještě nedostal. Jimmy Cabot si ve vápně položil obránce, ale následným pokusem poslal míč jen do boční sítě. Hostující ofenzivní hráč byl v dobré pozici, ale naložil s ní hodně špatně.
     
    2
    Žlutou kartu dostává Zargo Touré (FC Lorient), když se nechal opít rohlíkem a Giovanni Sio se přes něj celkem jednoduše dostal. Hostující zadák stáhl soupeře k zemi a hned v úvodu je potrestán. To pro hráče na pozici stopera není dobrá zpráva.

    Michal Luxa

    Branky: 20. Sio (André)

    Karty:   2. Z. Touré (LOR), 80. Peybernes (LOR), 90+3. Waris (LOR)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:18.
    Stade Rennes: Costil – Danzé (C), Gnagnon, Bensebaini, Baal – Diakhaby (59. Hunou), G. Fernandes, Prcić, André – Sio (90. A. Kalulu), Mubele (74. Saïd).
    Náhradníci: M'Bolhi – Zeffane, Saïd, A. Kalulu, Cavaré, Hunou, Figueiredo.

    FC Lorient: Lecomte (C) – Koffi, Peybernes, Z. Touré, Le Goff – Bellugou (85. Wakaso), Lautoa (72. Jeannot) – Cabot, S. Marveaux, Waris – Moukandjo (77. Philippoteaux).
    Náhradníci: Delecroix – Cafú, Ciani, Philippoteaux, Moreira, Jeannot, Wakaso.

    Rozhodčí: Rainville – Chevreux, Zakrani
    bahis siteleri