Guingamp – Monaco 1:2 (kon.) | Nancy – Toulouse 0:0 (kon.) | Lille – Bordeaux 2:3 (kon.)
Angers – Bastia 3:0 (kon.) | Rennes – Lorient 1:0 (kon.)
konec
EA Guingamp
1:2 (0:1)
AS Monaco
Sobota 25.02.2017, 17:00 • Stade du Roudourou (Guingamp) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké pozdní odpoledne přeji všem příznivcům kvalitní kopané. Dnes se hraje převážná část sedmadvacátého kola a my v rámci tohoto online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy EA Guingamp a AS Monaco FC.
     
    EA Guingamp

    Domácí tým se nachází na devátém místě tabulky francouzské Ligue 1 a na své konto si zatím připsal čtyřiatřicet bodů. Dá se říci, že hraje v klidném středu tabulky, ale ještě má šanci zabojovat o čtvrtou pozici, která zaručuje postup do kvalifikace o Evropskou ligu. V tuto chvíli ztrácí na čtvrtý Lyon devět bodů, což není určitě taková ztráta. Aby se ale vyšším patrům v ligové tabulce fotbalisté Guingampu přiblížili, musí sbírat body, hlavně na domácí půdě. Jenže proti Monacu to dnes nebude rozhodně žádná procházka růžovým sadem. Seberou hráči Guingampu Monacu nějaké body?
     
    AS Monaco FC

    Monaco je na tom mnohem lépe. Zatím totiž vede celou Ligue 1 a získalo dosud devětapadesát bodů. V zádech ale má pronásledovatele, úřadujícího mistra Ligue 1 z předchozího ročníku, a sice hvězdný Paris SG a Nice. PSG má na svém kontě šestapadesát bodů a Nice se po pátečním vyhraném duelu dostalo bodově na Monaco, má tedy také devětapadesát bodů a oba celky tak čekají na klopýtnutí právě Monaca, aby se bodově dotáhly. Monaco letos také hraje už osmifinále Ligy mistrů, v prvním duelu s Manchesterem City prohrálo 3:5 na jeho půdě, příští týden ho čeká odveta. V lize ale budou hosté chtít znovu plně bodovat, aby si první příčku upevnili. Budou na venkovním hřišti úspěšní?
    Hráči Monaca mají svou kabinu už připravenou.

     
    Vzájemná utkání

    Poslední odehraný vzájemný duel se odehrál v srpnu 2016 v Monacu a tehdy zápas skončil remízou. Bude tedy vyrovnaný i dnes, nebo se body dělit nebudou? To nám napoví až samotný zápas, který si nenechte ujít.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Kerbrat, Sorbon, Marçal De Oliveira – Didot, Diallo, Deaux – Regis Coco, Briand (C), Salibur.
    Náhradníci: Placide – A. Mendy, Blas, Giresse, Bodmer, De Pauw, Benezet.

    AS Monaco FC: Subašić – A. Touré, Glik, Jemerson, Sidibé – B. Silva, Fabinho, Moutinho, Lemar – Germain, Falcao (C).
    Náhradníci: De Sanctis – Jorge, Carrillo, Bakayoko, Mbappé Lottin, A. Diallo, N'Doram.

    Rozhodčí: Delerue – Jouannaud, Mugnier.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí jsou od úvodního výkopu u míče a pomalu se dostávají na polovinu svého soupeře. Hosté pak zakopli míč do zámezí a je tu autové vhazování pro Guingamp.
     
    2
    Na druhé straně to podél pravé postranní čáry zkoušel Fabinho, ale do větší šance se Monaco zatím nedostalo. Nicméně hosté budou u míče i nadále, po faulu budou zahrávat volný přímý kop.
     
    3
    Z toho nic nebylo a hned pak se dostali do útoku domácí hráči, kteří budou mít stejnou možnost na druhé straně hřiště.
     
    4
    Sorbon nezahrál standardní situaci vůbec špatně a míč po jeho střele skončil jen těsně u pravé tyče Subašićovy branky!
    4. Sorbon poslal míč jen těsně vedle pravé tyče hostující branky.
     
    5
    Hosté přišli ve středu hřiště o míč a toho využili znovu domácí hráči, kteří už míří do blízkosti branky Subašiće. Ten však nakonec nemusel zasahovat, neboť střela Salibura byla zblokována mimo.
     
    6
    Na míč si také sáhl domácí brankář Karl-Johan Johnsson, jenž po střele z pravé strany z kopačky Radamela Falcaa ukryl balón ve svých rukavicích a následovat tak bude odkop od jeho brány.
     
    7
    Guingamp se znovu dostal do slibného náznaku šance, ale Jérémy Didot nezpracoval ideálně míč a hned pak o něj také přišel. Do útoku míří znovu hosté z Monaca.
     
    8
    Étienne Didot uháněl s míčem středem pole až před velké vápno, ale než se nadechl ke střele, která by mohla ohrozit hostující branku, zasáhl obránce Fabinho a nepovolil tak domácím jít do šance.
     
    10
    Hosté se znovu nedokázali prodrat do zakončení před brankou Guingampu a domácí hráči tak mohou znovu projít na polovinu Monaca, které zatím příliš nevyčnívá.
     
    11
    Zatím nesledujeme fotbal, který by oku lahodil. Domácí vyčkávají na chyby svého soupeře a z toho pramení jejich útočné akce. Hosté směrem dopředu zatím nic výrazného nepředvedli.
     
    12
    Dlouhý nákop z poloviny hřiště provedl Bernardo Silva, ale míč jen doplachtil do náruče Karla-Johana Johnssona, který ho tak bude znovu odkopávat od své branky.
     
    13
    João Moutinho poslal míč na nohy Radamela Falcaa, jenže ten pálil z první hodně vedle domácí branky. Johnsson tak nemusel vůbec zasahovat a jeho tým opět nebyl v ohrožení.
     
    15
    Lucas Deaux dostal přihrávku do běhu, těsně za velkým vápnem pak vystřelil, ale vzdušná střela nakonec končí pouze vysoko nad. Zatím jsou tedy aktivnějším týmem domácí hráči.
     
    16
    Radamela Falcaa nepustila do pokutového území hned čtveřice domácích hráčů, která doslova zamkla prostor před ním. Znovu se Monačtí nedostali do ohrožení branky Johnssona.
     
    18
    Až nyní byla k vidění větší šance hostů. Střela Falcaa letěla k břevnu domácí branky, ale Karl-Johan Johnsson si vyskočil a špičkami svých prstů míč vytěsnil za svou branku. Následovat tak bude rohový kop pro Monaco.
    18. Falcao měl dobrou šanci, ale brankář domácích byl proti.
     
    19
    Následně pak zahrávalo Monaco volný přímý kop z levé strany, centr, který se snášel do pokutového území, ale hlavičkou mezi tři tyče neposlal Kamil Glik.
     
    20
    Diallo poslal míč do hostující branky, ale radovat se společně se svými spoluhráči nemohl. Byl totiž v ofsajdové pasti a gól tak v žádném případě nemůže být uznán.
     
    21
    Hosté mířili do pokutového území Guingampu, ale Germain byl pomalejší než obrana domácích, která pak míč poslal do bezpečí a mimo ohrožení své branky.
     
    24
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Monaco se ujímá vedení. Po zahrání volného přímého kopu se míč odrazil od jednoho z domácích hráčů těsně před branku Johnssona, kde byl s lehkou tečí připraven KAMIL GLIK, jenž tak posílá míč do odkryté sítě – 0:1.
    24. Kamil GLIK - 0:1
     
    26
    Subašić odkopl míč od své branky po tom, co na něho mířila domácí střela.
     
    27
    Hosté po vstřelené brance doslova ožili a znovu se natlačili do blízkosti domácí branky, kde střílel Radamel Falcao, ale jeho střela byla sražena pouze do ochranné sítě za brankou Guingampu.
     
    28
    Po chybě domácích se do útočné akce vydali znovu hosté z Monaca, ale před velkým vápnem svou střelu Moutinho mezi tři tyče neposlal. Hráči Guingampu se pak vrhli do rychlého brejku, ale zastavil je ofsajd.
     
    30
    Moutinho zahrál rohový kop, míč se stočil a letěl až před branku domácích, tam byl ovšem připravený Karl-Johan Johnsson, který vytasil další přesný zákrok a podržel tak svůj tým.
     
    31
    Domácí se pak dostali do přečíslení, ale Sorbon svou přihrávku na Salibura příliš přetáhl a míč pak skončil v moci hostující obrany, která už ho posílá směrem dopředu.
     
    33
    Bernardo Silva vyslal do úniku těsně před branku domácích Valèreho Germaina, ale ten akci hostů do zdárného konce dovést nemohl. O centimetr byl v ofsajdové pasti a sám to moc dobře věděl. Poté se chytá za hlavu, jinak by to byla další velká šance hostů.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Fabinho (AS Monaco FC).
     
    35
    Už jsou na polovině svého soupeře znovu hráči Monaca a kombinují před Johnssonem. Nakonec pak střela z hranice velkého vápna z kopačky Silvy skončila hodně vedle branky Guingampu.
     
    36
    Radamel Falcao hlavičkoval míč po centru svého spoluhráče, ale v pokutovém území mířil přímo do náruče Johnssona, který si tak připisuje další důležitý a hlavně přesný zákrok.
     
    37
    A znovu Radamel Falcao v akci. Tentokráte vysekl parádní nůžky uprostřed pokutového území, ale míč se odrazil od obránce domácích a krásná akce hostů tak zakončena další brankou nebyla!
    37. Falcaovy nůžky byly parádní, ale do míče se vložil obránce domácích a akce hostů tak byla zastavena.
     
    39
    Před hostující brankou to nyní vřelo. Míč poskakoval sem a tam, ale nikdo z domácích hráčů ho nedokázal zkrotit a usměrnit mezi tři tyče. Následovat bude odkop od Subašićovy branky.
     
    41
    Dalekonosná střela domácích, která mířila na hostující branku snad z poloviny hřiště, skončila v moci Subašiće, který bude mít další odkop od své vlastní branky.
     
    43
    Už ale znovu úřadovali hosté, kteří se natlačili před branku Karla-Johana Johnssona, ale ten byl také připraven a poté, co se zmocnil balónu, odkopl ho do bezpečí.
     
    44
    Náznak šance domácích, těm ale utekl balón a nakonec ze slibně akce nic nebylo. Subašić tak bude opět posílat míč směrem k domácí brance.
     
    45
    Nad rámec hrací doby prvního poločasu nastaví hlavní rozhodčí jednu minutu navíc.
     
    45+1
    Falcaova střela z levé strany mířila přímo do rukavic Johnssona, který pak poslal míč zpět do hry. Byla to ale zřejmě poslední akce této části hry. První poločas je tak u samého konce.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas tohoto zápasu je za námi. V něm v jeho úvodu nebyl k vidění příliš kvalitní fotbal, více ze hry měli domácí hráči, ale postupem pak převzali iniciativu favorité z Monaca, kteří se také ujali vedení ve čtyřiadvacáté minutě díky teči Kamila Glika po zahrání volného přímého kopu. Uvidíme, co nám nabídne druhá půle, zda domácí zvýší aktivitu a srovnají, nebo zda naopak hosté přidají pojistku. Druhý poločas začne v 18:05.
     
    Držení míče: 47% – 53%
    Střely na branku: 0 – 3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Lucas Deaux, přichází Alexandre Mendy.
     
    46
    Hosté se hned dostali do útočné akce, před velkým vápnem střílel Germain, ale míč mezi tři tyče neposlal. Domácí brankář tak odkopával balón od své branky.
     
    47
    Další postupný útok Monaca skončil zakopnutím míče za postranní čáru a Germain tak bude mít autové vhazování kousíček od rohového praporku.
     
    48
    Do šance své spoluhráče ale nedostal a domácí tak otáčejí směr hry na opačnou stranu a už s míčem míří na polovinu Monaca.
     
    49
    Yannis Salibur obešel obránce hostů, dostal se dovnitř pokutového území a před branku Subašiće poslal vzdušný balón, který ale Moutinho vyhlavičkoval do bezpečí.
     
    50
    Následně na druhé straně uháněl před domácí bránu Fabinho, ale ten se ocitl v ofsajdové pasti a nemohl tak jít do zakončení. Postranní sudí vše dobře viděl a vytáhl tak svůj praporek.
     
    52
    Salibur hlavičkoval míč před hostující brankou z výskoku, ale na jeho šanci si vyskočil obránce Jemerson a zastavil tak další domácí šanci.
     
    53
    Radamel Falcao si naběhnul do šance před domácí brankou, ale obrana domácích byla na svém místě včas a připravena. Do šance se tento dravý útočník Monaca nedostal.
     
    54
    Fernando Marçal De Oliveira spěchal za míčem vedle velkého vápna, ale nakonec ho skluzem nezastihl. Ten tak skončil za zadní čárou hostující branky a následuje odkop od ní.
     
    56
    A znovu stejný hráč byl v akci. Tentokráte si naběhl do pokutového území, ale jeho následná střela byla sražena za hostující branku.
     
    58
    Domácí byli znovu aktivní, dostali se do přečíslení a jejich slibně se rozvíjející akce skončila na pozorném brankáři Subašićovi, který si tak připsal hodně důležitý zákrok a drží těsný náskok Monaca.
     
    60
    Mendy si naběhl k rohu velkého vápna, odtud vyslal jedovku na branku hostů, ale tam byl opět připravený brankář Subašić, který se v posledních chvílích mezi třemi tyčemi rozhodně nenudí.
     
    61
    V tuto chvíli mají navrch domácí hráči, kteří mají i větší procento držení míče. Ti vycítili šanci na srovnání stavu a na branku hostů střílí snad z každé své pozice, do které se dostanou.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Jordan Ikoko (EA Guingamp).
     
    63
    Moustapha Diallo střílel z otočky ve velkém vápně na Subašiće, ale jeho pokus mířil hodně vedle jeho branky. Následovat tak bude odkop od ní, který provede právě Subašić.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Djibril Sidibé (AS Monaco FC).
     
    65
    Diallo si vyskočil na přihrávku od svého spoluhráče, ale jeho hlavička zamířila pouze do hrudi jednoho z hostujících obránců, který tak zastavil další akci Guingampu.
     
    67
    Mendy se snažil usměrnit míč, který se po několika odrazech zjevil před ním, za záda Johnssona, ale ten nakonec vleže jeho střelecký pokus chytá! Udržel tak znovu těsný náskok svého týmu.
    67. Mendy měl dobrou šanci, ale nakonec míč skončil v rukavicích Subašiće.
     
    69
    Domácí hráči to s vyrovnáním myslí vážně. Opět se natlačili před monackou branku, kde střílel po zemi Étienne Didot, ale obrana hostů byla na svém místě a jeho pokusu zabránila.
     
    71
    Na druhé straně pálil z hranice velkého vápna Fabinho, ale jeho vzdušný nákop skončil jen na pozorném domácím brankáři, který tak pošle své spoluhráče za malý okamžik směrem dopředu.
     
    72
    Diallo si připravil další šanci domácíh, ale po jeho střele z dobrých dvaceti metrů zamířil míč pouze vysoko nad branku hostujícího celku. Ten je tak už několik minut pod velkým tlakem.
     
    73
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází Tiemoué Bakayoko.
     
    74
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Kylian Mbappé Lottin.
     
    75
    Touré poslal míč směrem dopředu, ale pro Bakayokoka byl příliš dlouhý a novic na hřišti se tak do své první šance nemohl dostat.
     
    77
    Danijel Subašić se musel znovu mít na pozoru. Mířil na něho totiž Alexandre Mendy, který provětral jeho rukavice. Zákrok hostujícího brankáře znovu znamená, že Monaco stále vede nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    78
    Aktivita domácích nepolevuje, naopak ještě více stoupá a s příchodem čerstvých posil si Guingamp vypracoval další dobré šance. Ale Subašić stále svůj tým drží.
     
    80
    Rohový kop zahrávali hosté, míč se snesl do pokutového území, kde se ho snažil hlavičkovat Radamel Falcao, ale i brankář Karl-Johan Johnsson byl pozorný.
     
    82
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Guido Carrillo.
     
    83
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Yannis Salibur, přichází Nill De Pauw.
     
    83
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Marcus Regis Coco, přichází Nicolas Benezet.
     
    83
    Benezet se hned zapojil do hry, jeho střela z velkého vápna ale nakonec branku hostů neohrozila a odkop od ní provede Subašić.
     
    85
    Kylian Mbappé Lottin byl sražen v pokutovém území a sudí nařizuje pokutový kop.
    85. Faul na Mbappého v pokutovém území.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Karl-Johan Johnsson (EA Guingamp).
     
    87
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil FABINHO a takovým obloučkem poslal balón do středu domácí branky a Karl-Johan Johnsson tak byl bez šance – 0:2.
    87. FABINHO - 0:2
     
    89
    Domácí měli další šanci před hostující brankou, ale kontaktního gólu se nedočkali. Rozhodně by si ho ale za svou aktivitu zasloužili.
     
    90
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Domácí ještě vykřesali jiskřičku naděje, když z hranice velkého vápna prostřelil i za pomoci rukavice Subašiće ÉTIENNE DIDOT a Guingamp je soupeři na dostřel jediné branky. Na srovnání stavu skóre už ale moc času nezbývá – 1:2.
    90. Étienne DIDOT - 1:2
     
    90
    Budou nastaveny tři minuty nad rámec hrací doby.
     
    90+2
    Další zákrok si musel připsat Subašić, jenž z výskoku chytil vzdušnou střelu Didota. Domácí vrhají své poslední síly do útoku.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Étienne Didot (EA Guingamp).
     
    90+3
    U míče jsou nyní hosté a už se příliš nikam neženou. Hlavně se ho snaží držet co nejdále od vlastní branky, aby udrželi své těsné vedení.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. V závěru utkání padly rychlé dvě branky na obou stranách, ale své vítězství hosté dokázali uhájit a ze hřiště Guingampu si tak odvezou všechny tři body a potvrdí tak svou první příčku v tabulce Ligue 1.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 16:14.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (18:55:13)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 90. Didot – 24. Glik, 87. Fabinho (pen.)

    Karty:   62. Ikoko (GUG), 86. Johnsson (GUG), 90+2. Didot (GUG) – 33. Fabinho (ASM), 64. Sidibé (ASM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 16:14.
    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Kerbrat, Sorbon, Marçal De Oliveira – Didot, Diallo, Deaux (46. A. Mendy) – Regis Coco (83. Benezet), Briand (C), Salibur (83. De Pauw).
    Náhradníci: Placide – A. Mendy, Blas, Giresse, Bodmer, De Pauw, Benezet.

    AS Monaco: Subašić – A. Touré, Glik, Jemerson, Sidibé – B. Silva, Fabinho, Moutinho, Lemar (74. Mbappé Lottin) – Germain (73. Bakayoko), Falcao (C) (82. Carrillo).
    Náhradníci: De Sanctis – Jorge, Carrillo, Bakayoko, Mbappé Lottin, A. Diallo, N'Doram.

    Rozhodčí: Delerue – Jouannaud, Mugnier
    bahis siteleri