Tottenham – Stoke 4:0 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
4:0 (4:0)
Stoke City
Neděle 26.02.2017, 14:30 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky anglického fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola Premie League představí před vlastními příznivci Tottenham Hotspur, na jehož půdu zavítá Stoke City. Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    Tottenham Hotspur

    Kohouti také letos po míří hodně vysoko. Jsou stále ve hře o titul a v tabulce jim patří 3. místo se ziskem 50 bodů za čtrnáct výher, osm remíz a tři porážky, přičemž na druhý Manchester City ztrácejí jen a pouze dva body.

    V týdnu ale svěřenci Mauricio Pochettina vypadli trochu překvapivě z Evropské ligy s Gentem, s nímž doma remizoval 2:2 a hosté postoupili díky více vstřeleným brankám na hřišti soupeře.

    V lize naposledy Kohouti padli na půdě dobře hrajícího Liverpoolu, kde prohráli 0:2.

    Nejlepší střelci
    Harry Kane – 14 branek
    Dele Alli – 11 branek
    Heung-Min Son – 7 branek
    Domácí přicestovali na svůj svatostánek v dobré náladě.

     
    Stoke City

    Hostující celek se nachází v poklidné středu tabulky, a to na 10. místě se ziskem 32 bodů za osm výher, stejný počet remíz a devět porážek, přičemž na sestupové příčky drží již pohodlný náskok až desíti bodů.

    V posledním ligovém kole přivítalo Stoke doma londýnský Crystal Palace a k výhře mu stačila jediná branka – utkání skončilo 1:0.

    Nejlepší střelci
    Joe Allen – 6 branek
    Peter Crouch – 4 branek
    Marko Arnautović – 3 branky
    Také hosté přicestovali na stadión v dobrém rozpoložení!

     
    Vzájemná utkání

    15.08.2015 (PL) Tottenham – Stoke City 2:2
    18.04.2016 (PL) Stoke City – Tottenham 0:4
    10.09.2016 (PL) Stoke City – Tottenham 0:4
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Rozcvička je již v plném proudu

     
    Úvodní sestavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Wanyama, Dembélé, Davies – Eriksen, Alli – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Wimmer, Trippier, Winks, Moussa Sissoko, V. Janssen, Son Heung-min.

    Stoke City: Grant – Bardsley, Shawcross (C), Martins Indi, Pieters – Whelan, Adam – Arnautović, Allen, Sobhi – Crouch.
    Náhradníci: Given – Cameron, Imbula Wanga, Diouf, Muniesa, Afellay, Berahino.

    Rozhodčí: Jonathan Moss.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí dnes nastupují tradičně v bílém, hosté se oděli do světle modrého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté uvedli míč do hry a zatím pohodlně kombinují na vlastní obranné polovině.
     
    2
    Úvod zápasu je zatím nepřesný z obou stranu, u míče jsou nyní Kohouti, kteří hledají cestu směrem na útočnou polovinu.
     
    3
    Hosté nyní velmi dobře v čele s Crouchem napadali rozehrávku domácích na obranné polovině, obrana si však pomohla přihrávkou na Llorise, jenž nakopl míč na střed hřiště.
     
    4
    Kyle Walker se na pravé straně uvolnil k centru přes Pieterse, ale jeho pas byl hodně přetažený. Grant bude vykopávat.
     
    5
    Následně centroval v další akci Spurs z podobné pozici Wanyama, po jeho přihrávce ve vápně upadl k zemi Kane, ale Moss penaltu neodpískal. Hra pokračuje.
     
    6
    Eriksen se krásně protáhl kolem obránce po levé straně, dostal se až na hranici malého vápna, kde brankáři Grantovi nasadil jesličky, nicméně jeho pokus zamířil jen k Dierovi, který odrazil míč o soupeře a vybojoval rohový kop.
     
    7
    Ten už se domácímu celku tolik nepovedl, hosté se ubránili odkopem a Tottenham musí začít opět z obranné poloviny.
     
    8
    Za dlouhým nákopem od Erica Diera se tlačil ve vápně Alli, ale nestihl natáhnout nohu po míči včas, a tak balón uloupil do svého náručí brankář Grant.
     
    9
    Po velkém tlaku domácích v šestnáctce se míč přes Eriksena a Alliho dostal až nalevo k Daviesovi, ale s jeho centrem si obrana Stoke poradila.
     
    10
    Dembélého přihrávku středem útočné poloviny se snažil Alli jemně prodloužit do běhu na Kanea, ten však úmysl reprezentačního kolegy nepochopil a míč tam zamířil do země nikoho.
     
    11
    Opačný směrem se vydal Rakušan Arnautovič, který stopoval dlouhý pas z poloviny hřiště od kolegy Adama, ale nakonec na něj u pravé postranní čáry nedosáhl.
     
    12
    Po nenápadném útoku hostů a špatném odkopu Dembélého se dostal míč k Allenovi, jenž si rychle připravil míč na střelu, ale jeho skákavý pokus zamířil jen do boční sítě branky Spurs.
     
    13
    Domácí jsou zatím jasně lepší, ale marně dobývají obranu soupeře, který se brání na vlastní polovině se všemi hráči.
     
    14
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Obrana prolomena a domácí jdou do vedení! Alli dostal přihrávku na hranici vápna, odkud posunul míč do ulice Eriksenovi, který však těžkou přihrávku nezpracoval. Shawcross míč netrefil, čehož využil HARRY KANE, jenž si jej zpracoval a z první prudkou ranou zamířil právě mezi nohama hostující stopera přesně na vzdálenější pravou tyč – 1:0!
    14. Harry KANE - 1:0
     
    16
    V další akci domácího celku se po levé straně hnal dopředu křídelník Davies, ale jeho akci zastavil útočný faul.
     
    17
    Po špatné rozehrávce Diera se k míči dostali Sobhi, který nejprve špatně přihrával, ale poté vybojoval míč a vzápětí také rohový kop.
     
    18
    Centru do šestnáctky se ujal Charlie Adam, jenž však svůj pas trochu přetáhl a obrana londýnského celku na zadní tyči míč odvrátila mimo šestnáctku.
     
    19
    Wheelanovi na útočné polovině utekl míč, v souboji byl pozdě a nakonec hodně ostře poslal skluzem k zemi Jana Vertonghena.
     
    20
    A Wheelan nakonec byl také potrestán žlutou kartou, zatímco Vertonghen zůstal ještě chvíli ležet na zemi, posléze se však postavil na nohy.
     
    21
    Domácí rychle rozehráli a trocha prostoru ke střele se uvolnila por Dembélého, jehož ráně se ale nakonec postavil do cesty Shawcross, který ji nedovolil projít na branku.
     
    22
    Kane rozdal míč doleva na Daviese, který krásně odcentroval na Alliho, jenž však v dobré pozici promáchl. Z druhé vlny se do míče opřel obránce Walker, ale jeho prudké zakončení zamířilo nad branku.
     
    23
    Velká šance hostů! Pieters dostal na levé straně prostor k centru, který našel na malém vápně volného Crouche, ovšem jeho zakončení dokázal Hugo Lloris reflexivně vykopnout z čáry!
    23. Crouch zblízka Llorise nepřekonal!
     
    24
    Domácí rychle otáčejí hru a po pravé strany míří dopředu, utkání má v posledních minutách strhující tempo.
     
    25
    Dalším karetním hříšníkem zápasu je hostující Adam, který se provinil tvrdým dohráním situace ve středu hřiště.
     
    26
    Na pravé straně aktivně hrající Walker opět velmi nebezpečně odcentroval, ale Grant skvěle vyhodnotil stiuaci a pádu dokázal míč před Allim pohotově vyrazit.
     
    27
    Rohový kop pro domácí celek.
     
    27
    Tutovka Spurs! Rohový kop propadl přes vápno až na jeho hranici k Janu Vertonghenovi, jenž se krásně opřel do míče, ale jeho prudký pokus zastavilo břevno!
    27. Vertonghen mířil do břevna!
     
    28
    V další akci domácího celku nejprve hosté s vypálil Eriksen, ale jeho pokus byl zablokován, nicméně vzápětí se k míči dostal Kane, jenž vyslal krásný technický pokus, ale ten o pár čísel minul vzdálenější tyč Grantovy svatyně!
     
    29
    Tottenham má v některých chvílích naprosto drtivý tlak, což dokazuje i nyní, kdy po dalším průniku Kanea vybojoval opět rohový kop.
     
    30
    Jenže po rozehrání nakrátko z něj vyrazili do brejku hosté, po přihrávce Sobhiho se dostal k míči Adam, který chtěl najít zcela volného Crouche, ale vracející se Vertonghen jeho pokus zablokoval.
     
    31
    Domácí zahrávali volný přímý, který Eriksen rozehrál nakrátko k Walkerovi, který se z velké dálky opřel do míče, ale Grant jeho ránu konečky prstů na rohový kop.
     
    32
    Tottenham právě vstřelil branku!
    To, co mělo přijít, také přišlo. Eriksen rozehrál od rohové zástavky signál na hranici vápna, kde se do jeho skákavého centru opřel z první levačkou HARRY KANE a jeho prudká rána z voleje zapadla přesně k pravé tyči bezmocného brankáře Granta – 2:0!
    32. Harry KANE - 2:0
     
    33
    Další akci po rozehrávce měl na starosti opět Davies, jehož centr byl ale hodně nepřesný a skončil vysoko nad brankou.
     
    34
    Domácí i za dvoubrankového náskoku pokračují v aktivním pojetí hry, Stoke v některých momentech hry vůbec nestíhá tlak domácích.
     
    35
    Kane opět našlápl k průniku na levé straně, ale jeho postup zastavil pozorný obránce Shawcross, který svůj skluz načasoval u levé postranní čáry znamenitě.
     
    36
    Dele Alli byl faulován při otočce na hranici vápna Adamem a domácí mají k dispozici další standardní situaci z velmi dobré střelecké pozice.
     
    37
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Domácí vedou už o tři branky a zatím je to zápas jediného muže. Při přímém kopu připravil Eriksen míč pro HARRYHO KANEA, jenž jej chtěl napálil přízemní ranou ke vzdálenější tyči, ovšem míč ve zdi zcela změnil po teči jednoho z beků směr, na což brankář Grant nedokázal reagovat – 3:0!
    37. Harry KANE - 3:0
     
    39
    Hostům tečou nervy. Dalším faulujícím byl Arnautovič, který poslal k zemi Eriksena a také on si za svůj zákrok vysloužil žlutou kartu.
     
    40
    Kohouti se pokusili o stejný signál v podání Eriksen – Kane, ale Joe Allen jim míč vypíchl a odkopl zpět až k Llorisovi.
     
    41
    Další akci velel Dier, který se protáhl k centru, ale míč mu sjel z kopačky, a tak poslal svůj centr jen vysoko na tribunu.
    Harry Kane vstřelil svůj šestý hattrick v kariéře a svůj třetí za posledních devět utkání!

     
    42
    Další akci na druhé straně táhl Peter Crouch, ale pomohl si útočným faulem, a rozehrávat tak budou domácí.
     
    43
    Alli připravil míč ve vápně pro Daviese, který ostře odcentroval, ale jeho pas byl lehce přetažený a Kane na něj na zadní tyči nedosáhl.
     
    44
    Hosté nyní po faulu Alliho vybojovali rozehrávku přímého kopu z obranné poloviny, na míč si naskočil po dlouhém centru Crouch, ale jeho hlavička byla pouze pozdravem pro brankáře Llorise.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+1
    Na hrot se vysunul Vertonghen, kterému míč připravoval Kane, ale Belgičan jeho přihrávku nezpracoval.
     
    45+1
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Domácí drtí svého soupeře a přidávají další branku! Nepřesný aut hostů vystihl Eriksen, který však jen prodloužil k Indimu. Hostující bek ale zavahál, míče se ujal Kane, který šel zprava sám na branku, ale celou akci vyšperkoval dlouhou přízemní přihrávkou před prázdnou branku na DELE ALLIHO, jenž zakončil z první přesně pod břevno opuštěné branky – 4:0!
    45+1. Dele ALLI - 4:0
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:33.
     
    První poločas je za námi a utkání je jasně v režii Tottenhamu, který vede 4:0! Čistým hattrickem se o to zaloužil Harry Kane, jenž se nejprve trefil dvakrát z voleje přesně k pravé tyči a poté také z přímého kopu po teči soupeře. Čtvrtý gól přidal po další parádní přihrávce Kanea do prázdné branky Dele Alli. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
    Statistiky po prvním poločase!

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí uvedli balón do pohybu a druhou půli načínají v kombinaci na obranné polovině.
     
    47
    Hosté ze Stoke se prezentují od začátku druhé rychlým napadáním, ale domácí zatím jejich presinku odolávají.
     
    48
    Co je však pro domácí hodně potěšující, je stav stopera Alderweirelda, který se zranil na polovině hřiště a podle signalizace bude muset střídat.
     
    49
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Toby Alderweireld, přichází Kevin Wimmer.
     
    50
    Hra pokračuje a u míč je opět Tottenham, který opět rozjel svou postupnou kombinaci. Alli dostal pas do vápna a zakončoval nůžkami, ale míří vedle.
     
    51
    Egypťan Sobhi dobře obral o míč Alliho, poté byl však zdvojen a tak, jak míč rychle získal, tak o něj taky rychle přišel.
     
    53
    Allen se nyní dobře vrátil a zastavil přihrávku Alliho na Kanea, ale Stoke u míče moc dlouho nepobylo a přišlo opět o míč.
     
    54
    Znovu to byl Alli, který si na levé straně narazil s Daviesem a poté rychle hledal na hranici vápna Eriksena, dánský záložník ale nezpracoval.
     
    55
    Crouch dostal velmi pěkný balón za obranu, míč si zpracoval na prsa, ale poté mu míč utekl a navíc se v souboji s bránícím Wimmerem provinil faulem.
     
    56
    Shawcross na obranné polovině u rohového praporku fauloval a domácí velmi rychle rozehráli. Kane po centru na zadní tyč mohl přidat svou čtvrtou trefu, ale hlavou mířil vedle.
     
    57
    Anglický útočník se navíc při svém zakončení lehce zranil a v těchto minutách podstupuje lehké ošetření za postranní čarou.
    Spolupráce Alli - Kane v posledních zápasech táhne Tottenham!

     
    58
    Rohový kop hostů domácí odvrátili, ale Stoke dostane vzápětí druhou možnost.
     
    59
    A nakonec musel Lloris zasahovat, když vyrazil ránu soupeře a odrazil míč před dobíhajícím Allenem.
     
    60
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Peter Crouch, přichází Saido Berahino.
     
    60
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Charlie Adam, přichází Ibrahim Afellay.
     
    61
    Domácí zahrávali přímý kop a Eriksen zakroutil do vápna krásný míč na Diera, který zakončil patičkou a Grant jeho pokus pohotově vyrazil, nicméně už předtím byl domácí družině máván ofsajd.
     
    62
    V další akci Spurs centroval opět Eriksen, tentokrát zprava, ale na jeho pas nikdo nereagoval a míč pouze proletěl šestnáctkou.
     
    64
    Utkání je jasně v režii londýnského celku, ale ten nepolevuje. Nyní navíc na pravé straně vybojoval další zajímavou standardní situaci.

     
    65
    Ta nejprve po centru Eriksena nadělala hostům ve vápně velké starosti, obě rány však zablokovaly. Opačným směrem se do pravé lajně vydal dopředu Arnautovič, ale jeho centr už z malého vápna srazil Vertonghen na roh.
     
    66
    S tím si obrana Stoke City dokázala poradit a na přední tyči míč dokázala odvrátit mimo svou vlastní šestnáctku.
     
    66
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Jan Vertonghen, přichází Harry Winks.
     
    67
    Arnautoviče poslal na levé straně k zemi reprezentační kolega Wimmer, který si za svůj téměř hokejový bodyček vysloužil žlutou kartu.
     
    68
    Rozehrávky následné standardní situace se ujal Ibrahim Affelay, ale jeho centr našel jen hlavu připraveného Winkse, který jej bez potíží odvrátil.
     
    69
    Následně podnikl spanilý průnik směrem vpřed po levé straně Allen, dobře odcentroval po zemi na zadní tyč, ale Wimmer ve skluzu skvěle zasáhl.
     
    70
    Do konce utkání zbývá zhruba dvacet minut, domácí mají stále více ze hry a jejich výhře není pochyb.
     
    71
    Mezi střelce se mohl zapsat také střídající Winks, který dostal přihrávku od Eriksena, rychle zasekl, ale jeden z hostující beků přizvedl jeho ránu na rohový kop.
     
    71
    Ten se domácím moc nepovedl, když Eriksenův centr byl o něco kratší, než by sám exekutor pokračoval, a tak na něj nikdo v bílém nedosáhl.
     
    72
    Po rychlém rozehrání se dopředu po levé postranní čáře řítil Egypťan Sobhi, jeho náběh na dlouhou přihrávku ale zastavil praporek rozhodčího – ofsajd.
     
    73
    Winks na pravé straně poslal míč k Kaneovi, který si rychle navedl míč na levačku a jeho tvrdou střelu na zadní tyči dokázal Grant jednoruč vyrazit!
    73. Kaneova rána
     
    75
    Eriksen mohl po rychlé přihrávce středem postupovat dopředu, míč mu však utekl a poté se provinil útočným faulem.
     
    76
    Na druhé straně ještě stihl Arnautovič v pádu míč zachytit na hrací ploše a odcentrovat, ale přesně do rukavic připraveného brankáře Llorise.
     
    77
    Hra se opět otočila, do vápna pronikl Kyle Walker, který se se štěstím dostal ke střele, nicméně jeho pokus z voleje skončil kousek vedle branky Stoke.
     
    79
    Hráči Tottenhamu si utkání vyloženě užívají. Přes Eriksena a Dembélého se dostal míč doleva k Daviesovi, jenž z jedničky odcentroval, ale hosté jeho pas odvrátili na rohový kop.
     
    80
    Po rohu domácí výběr signalizoval ruku jednoho z hostů ve vápně, ale rozhodčí Jonathan Moss zůstal ledově klidný a hra pokračuje dál.
     
    82
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Glenn Whelan, přichází Geoff Cameron.
    Tottenham udržel v letošní sezóně v domácím prostředí nejvíce čistých kont ze všech! Udrží jej také dnes?

     
    83
    Alli si na levé straně navedl míč na střelu a po zemi prudce vypálil, ovšem Grant jeho pokus pohodlně udržel ve svém náručí.
     
    84
    Kohouti dohrávají závěr zápasu s míčem na svých kopačkách a stále se pokoušejí přidat pátou trefu, ale ve druhém poločasu už jim není přáno.
     
    86
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Harry Kane, přichází Son Heung-min.
     
    87
    Domácí zahrávali rohový kop po průniku Walkera, ale Eriksenův centr byl dnes již poněkolikáté nepřesný.
     
    89
    A Eriksen se neprosadil ani individuálním průnikem po pravé straně, když mu míč jeden z hostů odehrál, nicméně pod tlakem vrátil domácím míč zpět na obrannou polovinu.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Victor Wanyama (Tottenham Hotspur).
     
    90+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Tottenham potvrdil roli favorita a už v prvním poločas rozhodl o své jednoznačné 4:0!

    Velkou měrou k tomu přispěl Harry Kane, který nasázel za necelou půlhodinu čistý hattrick a na čtvrtou brankou nahrál Dele Allimu. Ve druhém poločase měly oba celky další šance, ale ani jedna z nich se neujala.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:14.

     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek nedělního dne. U sledování dalších on-line přenosů na počtenou! Loučí se s vámi Daniel Kinc. (18:30:08)

    Daniel Kinc

    Branky: 14. Kane, 32. Kane (Eriksen), 37. Kane (Eriksen), 45+1. Alli (Kane)

    Karty:   67. Wimmer (TOT), 90. Wanyama (TOT) – 20. Whelan (STK), 25. Adam (STK), 39. Arnautović (STK)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:14.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld (49. Wimmer), Vertonghen (66. Winks) – Walker, Wanyama, Dembélé, Davies – Eriksen, Alli – Kane (86. Son Heung-min).
    Náhradníci: Vorm – Wimmer, Trippier, Winks, Moussa Sissoko, V. Janssen, Son Heung-min.

    Stoke City: Grant – Bardsley, Shawcross (C), Martins Indi, Pieters – Whelan (82. Cameron), Adam (60. Afellay) – Arnautović, Allen, Sobhi – Crouch (60. Berahino).
    Náhradníci: Given – Cameron, Imbula Wanga, Diouf, Muniesa, Afellay, Berahino.

    Rozhodčí: Jonathan Moss
    bahis siteleri