NY Rangers – Columbus 2:5 (kon.) | Nashville – Edmonton 5:4 (kon.) | Florida – Ottawa 1:2 (kon.)
Chicago – St. Louis 4:2 (kon.) | Arizona – Buffalo 3:2 (kon.)
konec
IHC Králové Písek
2:3 (0:1, 2:0, 0:2) Stav série: 0:2
HC Kobra Praha
Pondělí 27.02.2017, 18:00 • Zimní stadion Písek • Play-off 2. ligy, skupina Sever • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak to bylo drama! Obratu nakonec docílila i houževnatá Kobra, která si dokázala poradit s nepříznivým stavem, který v průběhu druhé dvacetiminutovky nabrala. Třetí dějství nabídlo opravdu pěknou podívanou, z píseckého ledu si však i přes velkou bojovnost a sympatický výkon domácích odváží body hostující celek – naprosto zaslouženě. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:11:06)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Domácí mají čas na poslední střelu. Je to buď, a nebo..
     
    59:30
    Kobra se osvobozuje..
     
    59:00
    Paškovu střílenou přihrávku odvážně zblokoval jeden z pražských beků..
     
    58:44
    Velká příležitost pro Jihočechy! Hosté jdou vinou Slaniny do čtyř. Domácí naopak sáhli ke hře v šesti..
     
    58:22
    Oddechový čas si pro své svěřence právě vybral trenér domácího celku Karel Slabý. Písečtí budou mít zhruba poslední minutu na to, aby svého soka stihli zaskočit. Na led tak logicky posílají to nejlepší, co mají k dispozici. Svůj tým ženou dopředu i fanoušci, uvidíme, jak se vzniklou situací Písek naloží.
     
    57:30
    Domácí se snaží hrát tak, jako by je branka nijak nerozhodila. Rozhodně nelze říci, že by složili své zbraně, na kolena je však očividně sráží viditelná nervozita.
     
    56:04
    Kobra právě vstřelila branku!
    Ačkoliv opticky měli blíže k brance Písečtí, hosté svedli v ten nejlepší možný čas potrestat jejich chybu, čímž získali důležité vedení. Ke kotouči se dostal DOMINIK ŠTEINER, jenž ve svůj prospěch využil rychlost, kterou nabral a díky níž si sjel přímo před Hausera, odkud vyslal prudkou ránu, jež skončila v levém rohu písecké svatyně. ASISTENCE: Luboš Vacek
     
    54:16
    První tutovku spálil Drda, jehož ránu Bílek s klidem vyrazil. Hned po něm pálil Suchan, který byl na připraveného Bílka rovněž krátký. Třetí možnost spálil obránce Koutenský, jenž svým pokusem uzavřel přesilovou hru svého týmu.
     
    54:01
    Písečtí stupňují svůj nápor. Kobře toto střídání přichází skutečně vhod.
     
    53:18
    Sudí posílá na trestnou lavici hostujícího Filipa Švaříčka.
     
    52:11
    O puk se urputně bojuje za Hauserovou brankou. Ze zápolení vyšel nejlépe Jakub Suchan, jehož přičiněním si domácí posléze připsali další slušnou akci.
     
    51:20
    Bílkovi znovu zatápí Václav Pašek, jehož formace ho v jeho počínání si náležitě podporuje. Písečtí si tak znovu vysloužili hlasitou podporu svého publika.
     
    50:10
    Pražany přebruslil Drda, kterého naneštěstí nikdo nepodpořil. Hokejisté od Otavy si tedy alespoň vyměňují kotouč a na to konto zdá se očekávají, že přijde nějaký nápad..
     
    49:45
    Zpětnou přihrávku adresoval Šteinerovi Slanina, díky němuž se tak mohl proháčkovat středním pásmem. Svou akci zakončila Kobra prudkou střelou, s níž si ale Hauser v pohodě poradil.
     
    49:15
    O kombinaci vážně uvažovalo trio ve složení Pašek-Koupal-Sýbek, první jmenovaný ale míchal s kotoučem tak zapáleně, že celý záměr narušil ofsajdem.
     
    48:00
    Zpoza brány zakládá útok hostů Tuma. Po levém křídle si záhy šikovně sjel Antončík, na nějaké větší připomenutí se už mu ovšem nezbývaly síly.
     
    47:40
    Týmy rovněž přidávají na důrazu, hra se chvílemi pěkně vyostřuje. Po jedné z názorových výměn před jihočeskou svatyní hokejisté obou mužstev střídají.
     
    46:20
    Před píseckým maskovaným mladíkem právě pěkně kombinovala hostující pětice, po jejímž úsilí se hra nicméně znovu přestěhovala před Bílka. Hra se tedy nyní bezvýsledně přelévá ze strany na stranu. Je zřejmé, že ani jeden z celků nechce udělat chybu.
     
    45:24
    Po úspěšně přečkaném oslabení Písku si připisuje osobní trest Daniel Vlach.
     
    44:28
    Na programu bylo vhazování před Hauserem, po kterém Jihočeši nezaváhali a okamžitě vyrazili směle kupředu. Před Bílkem se poté angažovali více než slušně, jejich střelecký pokus totiž prosvištěl kolem odkryté klece.
     
    43:52
    O něco lépe si ale v této herní situaci počínají domácí. Důkazem budiž akce Jakuba Suchana, jenž se do své rány opřel po rychlém protiútoku. Jeho pokus ovšem skončil v ochranné síti.
     
    43:19
    Do útoku se dral důrazný Martin Koupal, kterého musela obrana hostů zastavit způsobem jí vlastním, pročež se písecký mladíček nepěkně proletěl. Vše však proběhlo v souladu s pravidly.
     
    42:27
    Poté, co vypršely veškeré udělené tresty se na světelné tabuli rychle objevil další..Do čtyř jdou znovu Písečtí.
     
    41:20
    Kobra právě vstřelila branku!
    Početní výhodu hosté ale nakonec využívají. Ve změti na brankovišti se nejlépe zorientoval ŠIMON ANTONČÍK, jemuž se podařilo ležícího Hausera překonat stahovačkou kolem jeho betonu. Brance nesvedli zabránit ani pohotoví modrožlutí hráči, kteří svými hokejkami mínili útok všemožně odrazit. ASISTENCE: Jiří Jakeš
     
    40:10
    V samém úvodu posledního dějství se Písečtí musejí bránit. Kobra sice získala pásmo, záhy se o něj však sama připravila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nabídla úplně opačný obraz. V jejím úvodu sice byla naprosto nezpochybnitelně lepším celkem pražská Kobra, jejímuž tlaku se však Písečtí úspěšně ubránili. Zhruba v polovině prostředního dějství se ovšem karta naprosto obrátila a domácí zaveleli k obratu. Vstřelené branky přivály na hole Jihočechů velkou aktivitu, díky níž by mohl být vývoj klání ještě hodně zajímavý. Ve prospěch toho samého faktu pochopitelně hovoří i skutečnost, že Pražané na svých dresech mají stále onu pomyslnou nálepku favorita, kterou nezískali jen tak pro nic za nic..
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Svůj tým ještě těsně před zazněním sirény oslabil i písecký Pavel Procházka. Na Jihočechy tedy čekají perné chvilky.
     
    39:33
    Krátce před skončením třetiny budeme svědky hry ve čtyřech. Na trestnou lavici si svou hlavu odešli zklidnit Vlach s Koupalem.
     
    39:13
    Obrovský pech Píseckých! Nejprve tyčku rozezvučel střelec Martin Koupal, po němž si naprosto stejně počínal i kapitán Pavel Procházka. Bílkovi teď muselo pořádně zatrnout..
     
    38:16
    Vhazování před Hauserem získali na svou stranu hosté. Ti ale píseckou obranu školí řadou pohledných kliček, namísto toho, aby vypálili..
     
    37:30
    Podpořit ofenzivu zkusil Pavlíček, na nějž znovu navázal mladičký Bárta. Jeho příklep mu ale nakonec nesedl tak, jak by býval potřeboval.
     
    37:00
    Utkání v závěru periody nabralo na obrátkách a pro přítomné diváky se stalo vskutku atraktivním.
     
    36:37
    Hausera teď doslova vykoupal ve zmatku před bránou jeden z hostujících útočíků, který tak prokázal pořádnou dávku své šikovnosti. Jeho pokus se však naštěstí pro domácí a bohužel pro hosty těsně odrazil od pravé tyče.
     
    35:20
    Jednu z dalších náročnějších zkoušek vytáhl z rukávu domácí Hřebíček, gólman Kobry ale stačil v rozhodující chvíli zareagovat a skryl puk ve své výstroji.
     
    34:10
    O vrácení úderu usiluje Jedlička, ke kotouči se ovšem opět dostali Jihočeši. Další útok vede Drda, po němž se rozhodl vypálit Bárta. A nevedl si vůbec špatně..
     
    34:00
    Momentálně jsme svědky výkonu, po němž písečtí fanoušci tak dlouho volali. Domácí Bílka udržují v neustálé permanenci a v tuto konkrétní chvíli vlastní nálepku lepšího celku..
     
    33:30
    Domácí se nyní postarali o pořádný závar před brankou hostů, odkud ale byli včas vyhnáni do středního pásma..
     
    32:50
    Osobní trest právě obdržel písecký Jakub Šuhaj. Hosté již chystali své zbraně k přesilové hře, utkání však pokračuje v pěti mužích na obou stranách.
     
    32:30
    Bílek teď má opravdu hodně práce..
     
    31:18
    Písek právě vstřelil branku!
    O velké překvapení se právě postaral MARTIN KOUPAL, jenž zužitkoval svůj přehled o hře, když se inspiroval předcházející akcí svého spoluhráče Paška. Jeho výstavní rána skončila pod horní tyčí. ASISTENCE: Pavel Procházka
     
    30:43
    Další velká příležitost domácích! Před Bílkem příhodně zpracoval spoluhráčovu pobídku Václav Pašek, jehož rána z otočky, jíž mířil přímo pod víko, však ztroskotala na rameni připraveného hostujícího brankáře.
     
    30:10
    Branka písecké hochy očividně nakopla.
     
    29:25
    Písek právě vstřelil branku!
    A je srovnáno! Kolem Bílkovy svatyně se nebezpečně obtočil JAKUB JIŘINEC, jenž se slova ujal i napodruhé, když se dostal k vyraženému kotouči, který uklidil prudkou ránou pod horní tyč, čímž na píseckém stadionu probudil pořádnou vlnu radosti. Bez asistence
     
    28:00
    Po několika nebezpečných krátkých útocích Písku se Hauserovi připomněl Antončík, na kterého navázal Jedlička. Ani jeden však nezaznamenal úspěch.
     
    27:25
    Za vyhozeným pukem uháněl Suchan, bruslařský souboj se svým hostujícím kolegou ovšem nakonec prohrál..
     
    26:30
    Po střídání obou celků chtěl Bílkovi zavařit svou útočnou ztečí písecký Dvořák, na hostující beky, již mají neustálý přehled o situaci, ale ani náznakem nevyzrál..
     
    26:00
    Kobra se ubránila bez jakýchkoliv větších potíží. Jihočechy držela daleko od svého gólmana, když pohotově zachytávala nepřesné rozehrávky.
     
    25:30
    Ve vlastním oslabení mínil Semrád vyslat do samostatného úniku Jedličku, čímž se postaral o jedinou vážnou akci písecké přesilovky..
     
    24:10
    Pražané se ovšem okamžitě po zavezení kotouče zvládli osvobodit..
     
    24:00
    Máme tu první vyloučení dnešního zápasu. Na lavici hříšníků usedá hostující Luboš Vacek. Písečtí tedy mají velkou příležitost hnout se stavem utkání.
     
    22:30
    K velice krátké návštěvě se do pásma hostů dostavil útok vedený píseckým juniorem Strnadem, nic kloudného ovšem nevymyslel.
     
    22:00
    Za píseckou svatyní nebezpečně operoval Šteiner, jenž hledal, komu by před Hausera přihrál. A ačkoliv si předbrankový prostor nikdo nehlídal, žádný z Pražanů tuto možnost nezvětřil..
     
    21:10
    Hosté s aktivitou příliš nešetří. Do třetiny přímo vlétli, pročež Písečtí několik okamžiků nevěděli, kde jim hlava stojí.
     
    Série úspěšnosti úvodních vhazování je srovnána. Jako první se tentokrát zmocnila kotouče Kobra, jež okamžitě získala pásmo zásluhou rychlonohého Antončíka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první dvacetiminutovka dnešního utkání. Lépe z ní vyšli jednoznačně hostující hráči, kteří si vytvořili jednobrankové vedení. A není divu. Jsou to právě Pražané, kdo se dosud prezentuje aktivnější hrou, v níž mimo jiné zúročují i svou trpělivost a potřebný klid. Domácí vynakládají velké úsilí jen k zisku útočné třetiny, přesto si však svedli připsat sporadické množství nebezpečných možností. Stav utkání tedy po první třetině činí 0:1 – uvidíme, jak – a zdali – se s následujícími dvaceti minutami změní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    V závěru třetiny se už zdá se nic převratného nestane, oba týmy první úsek hry pravděpodobně dohrají bez přílišné nápaditosti..
     
    19:00
    Okamžitě po buly zkusil z otočky vystřelit Suchan, jeho rána nicméně prošla kolem Bílkovy brány pouze v bezpečné vzdálenosti.
     
    18:20
    Další vhazování proběhlo po pravici Hausera, který musí být i nadále ostražitý. Kobra opět okupovala jeho působiště, chyběla jí ale nějaká střela.
     
    17:20
    Hráči obou týmů teď sváděli urputný boj o touš v pravém rohu kluziště, přičemž podstatně lépe z něj vyšli hokejisté Kobry. Ti hned na to svého soka z pásma nekompromisně vyprovodili..
     
    17:00
    Svou aktivitu chtěl znovu zúročit hostující Jakeš, zacílil však příliš vysoko. Hra přerušena poté, co kotouč zabředl do ochranné sítě.
     
    16:10
    Domácí nyní zkoušejí proniknout do třetiny hostů podél mantinelů, ani tento nápad jim ale nepřináší bůh ví jaké ovoce..
     
    15:10
    Proti Bílkovi se právě nečekaně rozjela trojice Píseckých! Nahrávka Sýbka sice dobře sedla na hůl připraveného Červinského, své místo ovšem našla pouze ve výstroji připraveného hostujícího gólmana.
     
    14:10
    Hokejisté od Otavy ze všech sil usilují o získání útočného pásma, šikovní a všudypřítomní Pražané ale veškerou jejich snahu likvidují.
     
    13:20
    Obrovskou šanci teď spálil písecký Pašek, který pálil z naprosto volného pole působnosti z prostoru mezi kruhy. Jeho pokus přidělal Bílkovi pořádné potíže, navíc mu po zdánlivě úspěšném zákroku ještě smolně vypadl. Domácí hráči ho ale usměrnit tím správným směrem nedokázali..
     
    12:00
    Z dosavadního výkonu byl nyní rozesmutnělý Jakub Suchan, jenž vzal situaci na sebe, když vybojoval puk ve vlastní třetině, odkud si odvážně sjel až před Bílka, kde se dostal až k zakončení. To nicméně postrádalo patřičnou razanci.
     
    11:00
    Více ze hry mají hráči Kobry, kteří drží na svých holích znatelně větší klid. Jihočeši zatím působí poněkud rozlítaným dojmem, neboť se bez přestání neúspěšně pokoušejí vybojovat neposlušný puk..
     
    10:00
    Jakeše jeho nezdar nijak nezviklal! Okamžitě si připsal druhý nepříjemný střelecký pokus z pravého kruhu, nakonec s ním však nepochodil. Ihned po něm se zatoužil prosadit i Vlach, i jemu bohužel scházelo v koncovce potřebné štěstí.
     
    08:20
    Teď měli Písečtí velkou kliku! Zafungovala spolupráce osvědčených jmen pražského výběru – Jedlička našel přihrávkou zpoza brány najíždějícího Jakeše, který vypálil švihem z bezprostřední blízkosti, bohužel nastřelil pouze levou tyč.
     
    07:30
    Bezprostředně poté, co hosté otevřeli skóre utkání, měli domácí v úmyslu svého protivníka obratem zaskočit pohlednou kombinací. Hned na to je ale opět zastavilo postavení mimo hru.
     
    06:51
    Kobra právě vstřelila branku!
    Sólo přes celé hřiště si právě střihl nikým nestíhaný JAKUB JEDLIČKA, který Hausera nachytal svou ránou, jež prošla mezírkou mezi jeho betony. ASISTENCE: Jakub Verbík
     
    05:20
    Dlouhý pas vyslal napříč středním pásmem Pavlíček, čímž parádně našel na modré čáře hlídkujícího Paška, který se Bílkovi představil prudkou střelou.
     
    05:00
    Domácí rozjíždějí útok zpoza vlastní svatyně.
     
    04:10
    Ovace diváků si právě vysloužil svým obranným zákrokem Semrád, jenž je dnes očividně při chuti.
     
    03:00
    Útočný výpad si na svůj účet připsal hostující bek Semrád, jehož rána znamenala pro Hausera první těžší zkoušku. Vzduchem poskakující kus černé gumy nicméně zvládl uhlídat.
     
    02:30
    Z vrcholu pravého kruhu prověřil Bílkovu pozornost Sýbek, jeho pokus ovšem naneštěstí pro domácí skončil na zadním mantinelu.
     
    01:50
    Rozehrávku Pražanů zachytil modrožlutý Dvořák. Po několika výměnách puku směrem kupředu ale akci Písku překazil ofsajd.
     
    01:00
    Od modré čáry nebezpečně nahodil Bílek a Hauser si připsal první úspěšný zákrok.
     
    00:10
    Své hole proti sobě zkřížili lídři elitních formací, z nichž byl úspěšnější písecký centr. Domácí však o kotouč záhy přišli a první útok rozjela Kobra.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    A je to tady! Hokejisté obou celků již nastupují v bojovné náladě na led.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Písek: Hauser (Kadlec) – Procházka "C", Hřebíček "A", Červinský, Pavlíček, Suda, Dvořák, Koutenský – Pašek, Koupal, Sýbek "A", Šuhaj, Drda, Homolka, Jiřinec, Rod, Strnad, Suchan, Bárta

    HC Kobra Praha: Bílek P. (Langer) – Šteiner, Verbík J., Švaříček, Bílek D., Verbík R., Vacek, Semrád – Jakeš "C", Antončík, Jedlička, Vlach, Matějček, Hlinka, Tuma, Slanina "A", Kysela, Matějek, Kučera, Pulkrab

    Rozhodčí: S. Mertl – J. Mertl, T. Samuel
     
    Právě probíhá rozbruslení obou týmů.
     
    A zatímco před celkem od Otavy tak stojí těžký a důležitý úkol, jehož plněním bude usilovat o vyřízení účtů a srovnání čerstvě rozehrané osmifinálové série, hokejisté Kobry mohou na svou stranu strhnout příjemné dvouzápasové vedení, o které se dozajista náležitě poperou.
     
    Úderem 18. hodiny se hráči hájící barvy klubu IHC pokusí v domácím prostředí napravit sobotní zaváhání, kdy v rámci prvního vzájemného duelu osmifinále play-off podlehli favorizovanému celku z Braníku vysoko v poměru 8:2.

    Rozjezd Pražanů ve výše uvedeném premiérovém klání, jež oba týmy sehrály 25. února, byl sice nečekaně pomalejší, v důsledku čehož s nimi Písečtí alespoň zvládali nějaký čas držet krok, úderem druhé dvacetiminutovky už však utkání přeci jenom nabralo očekávaný směr. Kobra svou hru totiž nástupem do druhé dvacetiminutovky povýšila na vysoký standard, čímž potvrdila avizovanou roli papírového favorita. Střelecký konkurz Středočechů sice v průběhu druhého a třetího dějství Písečtí vždy na okamžik směle narušili, jejich dvě trefy ovšem neznamenaly nic jiného, než pouhé korigování rýsujícího se výsledku.

    Nejvíce Písku zatápěla dvojice ve složení Jiří Jakeš a Jakub Jedlička, jimž oběma se podařilo nastřádat hned pět bodů, čímž navázali na svou produktivitu ze základní části. Jedinými úspěšnými střelci Písku se pak pro změnu stali Václav Pašek a Milan Hřebíček.

    Všichni tito borci bezesporu chystají své hole do režimu pohotovosti i tentokrát – uvidíme tedy, jak si povedou.
     
    Hezký večer všem příznivcům druholigového hokeje, kteří se rozhodli blíže sledovat utkání mezi pražskou Kobrou a jihočeským Pískem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Kateřina Němcová

    Branky a nahrávky: 30. Jiřinec, 32. Koupal (Procházka) – 7. Jedlička (Verbík), 42. Antončík (Jakeš), 57. Šteiner (Vacek)


    IHC Králové Písek: Hauser (Kadlec) – Procházka "C", Hřebíček "A", Červinský, Pavlíček, Suda, Dvořák, Koutenský – Pašek, Koupal, Sýbek "A", Šuhaj, Drda, Homolka, Jiřinec, Rod, Strnad, Suchan, Bárta
    HC Kobra Praha: Bílek P. (Langer) – Šteiner, Verbík J., Švaříček, Bílek D., Verbík R., Vacek, Semrád – Jakeš "C", Antončík, Jedlička, Vlach, Matějček, Hlinka, Tuma, Slanina "A", Kysela, Matějek, Kučera, Pulkrab

    Rozhodčí: S. Mertl – J. Mertl, T. Samuel
    Písek 2 4 Kobra
    #1 Sobota 25.02.2017 • 18:00
    Kobra - Písek 8:2
    #2 Pondělí 27.02.2017 • 18:00
    Písek - Kobra 2:3
    #3 Středa 01.03.2017 • 18:00
    Kobra - Písek 6:7 po prodl.
    #4 Pátek 03.03.2017 • 18:00
    Písek - Kobra 7:6 po prodl.
    #5 Neděle 05.03.2017 • 17:00
    Kobra - Písek 12:2
    #6 Úterý 07.03.2017 • 19:00
    Písek - Kobra 1:3
    bahis siteleri