Arsenal – Bayern 1:5 (kon.) | Neapol – Real Madrid 1:3 (kon.)
konec
Arsenal FC
1:5 (1:0)
Bayern Mnichov
Úterý 07.03.2017, 20:45 • Emirates Stadium, London • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
    85. Arturo VIDAL - 1:5
     
    85
    Bayern právě vstřelil branku!
    Gólman Ospina si musí připadat jako v Jiříkově vidění. Ani tentokrát neměl brankář Arsenalu žádnou šanci zasáhnout. Hráči Bayernu si skvěle pohlídali ofsajdové postavení a ze všeho bylo přečíslení dva na samotného Ospinu. Costa kolegiálně předložil míč ARTURU VIDALOVI, který v poklidu poslal míč do prázdné branky Kanonýrů.
    80. Douglas COSTA - 1:4
     
    80
    Bayern právě vstřelil branku!
    Gólové hody Bayernu pokračují! Hráči Mnichova zapnuli v pravý čas presink a doslova donutili obranu Kanonýrů, aby jim odevzdala míč. ARTURO VIDAL se proto rázem ocitl v tváří tvář gólmana Ospiny, kterého si vychutnal lehkým přehozením.
     
    79
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thiago Alcântara, přichází Renato Sanches.
     
    79
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Joshua Kimmich.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Granit Xhaka (Arsenal FC).
    78. Douglas COSTA - 1:3
     
    78
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern Mnichov střílí třetí branku! Arsenal hraje již na velké riziko a vznikl z toho další brejk, při němž vzal celou zodpovědnost na sebe DOUGLAS COSTA, který si před vápnem navedl míč na svojí levačku a poté technickou střelou obstřelil gólmana Ospinu. Míč zaplul přesně k zadní tyči.
     
    77
    Nyní se Robert Lewandowski řítil skoro sám na Ospinu, jenž ovšem využil toho, že si polský legionář příliš předkopl míč a dobrým skokem ho schoval do svých rukavic.
     
    76
    Mnichov se ihned po zisku míče vydal dopředu a z celé rychlé akce vyplynulo zakončení Lewandowského, který z gólové pozice ve vápně orazítkoval pravou tyčku domácí svatyně!
     
    72
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Aaron Ramsey, přichází Francis Coquelin.
     
    72
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Lucas.
     
    72
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Mesut Özil.
     
    70
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Arjen Robben, přichází Douglas Costa.
    68. Arjen ROBBEN - 1:2
     
    68
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern přetáčí stav zápasu na svoji stranu! ARJEN ROBBEN vybojoval balon před vápnem Arsenalu a poté měl před sebou již jednoduchou práci, když se dostal do šestnáctky, kde hezkým obstřelem překonal bezmocného brankáře Ospinu.
     
    66
    Velmi zajímavý moment byl nyní k vidění na hřišti! Lewandowski byl sice v ofsajdu, ale takticky se nepřiblížil k míči a počkal, až k němu doběhne Ribéry, který se sice na levé straně vápna zbavil vyběhnuvšího gólmana Ospiny, ale poté již z velkého úhlu nedokázal dobře odcentrovat na nabíhající spoluhráče.
    64. Ospina podržel svůj tým!
     
    64
    Robert Lewandowski se ve vápně z pravé strany opřel do balonu a pořádně probušil rukavice gólmana Ospiny, jenž dělovku hostujícího kanonýra vyrazil alespoň na rohový kop!
     
    61
    Oxlade-Chamberlain je dalším žlutým hříšníkem dnešního zápasu, který si své napomenutí vysloužil za nesportovní chování.
    55. Robert LEWANDOWSKI - 1:1
     
    55
    Bayern právě vstřelil branku!
    ROBERT LEWANDOWSKI zachoval klidnou hlavu a poslal balon přesně na druhou stranu, než skočil brankář Ospina, který si ze svého pohledu vybral pravou stranu své svatyně.
     
    54
    Nejdřív to vypadalo, že Koscielny dostal žlutou kartu, ale rozhodčí nakonec své rozhodnutí změnil, a domácí kapitán odchází proto do kabin s červenou kartou. Možná vše ovlivnily i slovní výroky kapitána Arsenalu.
    53. Penaltový zákrok
     
    53
    Koscielny poslal ve vápně k zemi Lewandowského a rozhodčí nařizuje pokutový kop!
     
    45
    Javier Martínez navíc za své podražení vyfasoval od rozhodčí jako bonus žlutou kartu.
     
    40
    Alaba a i domácí Walcott byli nakonec oceněni za své nesportovní chování žlutým napomenutím.
    39. Lewandowského zradilo ve velké šanci zakončení
     
    39
    Lewandowski si v pravý čas naběhl do vápna na lob od spoluhráče a ocitl se v gólové pozici, v níž se kanonýr podobných kvalit nemýlí. Polskému útočníkovi ale v klíčový moment sklouzl balon z kopačky a skončil pouze vedle branky!
    20. Theo WALCOTT - 1:0
     
    20
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Kanonýři se ujímají vedení! Arsenal se rychlou kombinací dostal po pravé straně až před vápno, kde si míč vzal THEO WALCOTT, jenž prokouzl do šestnáctky jako mrštná ještěrka a následně z pravé strany z celkem velkého úhlu nekompromisní dělovkou do horní poloviny branky propálil gólmana Neuera. Ten si sice šáhl na balon, ale tvrdou dělovku dokázal pouze přizvednout pod své břevno!
     
    13
    Olivier Giroud si našel centr od rohového praporku a a jeho hlavička z těžké pozice nakonec prošla těsně vedle pravé tyče.
    11. Brankář Neuer včas vyběhl ze své branky
     
    11
    Nyní již se ovšem Theo Walcott ocitl v dobré pozice, když si zaběhl za obranu, kam dostal balon z hloubi pole. První dotek se ale domácímu křídelníkovi nepovedl podle představ, takže brankář Neuer mohl při svém vyběhnutí odkopnout míč před Walcottem do bezpečí.

    Dominik Rejthar

    Branky: 20. Walcott – 55. Lewandowski (pen.), 68. Robben, 78. Costa, 80. Arturo Vidal (Alonso), 85. Arturo Vidal (Costa)

    Karty:   40. Walcott (ARS), 61. Oxlade-Chamberlain (ARS), 78. Xhaka (ARS) – 40. Alaba (BAY), 45. Javi Martínez (BAY)   54. Koscielny (ARS)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:10.
    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Oxlade-Chamberlain, Xhaka, Ramsey (72. Coquelin) – Walcott, Giroud (72. Özil), Alexis Sánchez (72. Lucas).
    Náhradníci: Čech – Gibbs, Gabriel, Lucas, Özil, Coquelin.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Arturo Vidal, Alonso – Robben (70. Costa), Th. Alcântara (79. Sanches), Ribéry (79. Kimmich) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Costa, Bernat, T. Müller, Coman, Kimmich, Sanches.

    Rozhodčí: Sidiropoulos – Efthimiadis, Kostaras (vš. Řecko)
    15.02.2017
    Bayern - Arsenal 5:1

    Branky: 11. Robben, 53. Lewandowski (Lahm), 56. Th. Alcântara (Lewandowski), 63. Th. Alcântara, 88. T. Müller (Th. Alcântara) – 30. Alexis Sánchez

    Karty:   26. Hummels (BAY), 83. Lahm (BAY) – 15. Mustafi (ARS), 33. Alexis Sánchez (ARS), 60. Xhaka (ARS)

    Neproměněná penalta: 30. Alexis Sánchez (ARS), brankář Neuer zneškodnil

    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:11.
    bahis siteleri