COMBIX Ústí n/L – Wizards Praha 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Oxyworld Baník Chomutov 9:9 (kon.) | Jablonec n/N – Olympik Mělník 5:5 (kon.)
Kladno – Betis Kadaň 8:1 (kon.) | HERD Hradiště – FTZS Liberec 4:4 (kon.) | Boca Chotěboř – Jerigo Plzeň 4:3 (kon.)
konec
FK Boca Chotěboř
4:3 (3:0)
FC Jerigo 1994 Plzeň
Pátek 10.03.2017, 20:10 • SH Ledeč nad Sázavou • 2. Futsal liga západ • 21. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký večer! Druhá futsalová liga Západ má dnes na programu předposlední kolo letošní sezony, ve kterém se v Ledči nad Sázavou utkají Boca Chotěboř a Jerigo 1994 Plzeň. Zápas začíná ve 20:00 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    FC Boca Chotěboř
    Domácí futsalisté jsou asi outsiderem dnešního souboje. Boca bojuje o setrvání ve druhé lize. O tom se nemůže dlouho dohadovat. Naposledy zvítězila (asi překvapivě) na palubovce Baníku Chomutov 7:4. Prosadilo se hned pět různých střelců – dvakrát Pavel Klimeš a Jan Novotný, jednou poté Petr Popelka, Michal Čáp a Jiří Kratochvíl. Jedná se o výhru, která v souboji o udržení druhé ligy Západ může být klíčová. Rozhodně je velice důležitá.

    Chotěboř je aktuálně devátým celkem soutěže se ziskem dvaadvaceti bodů. Nejlepším hráčem mužstva v kanadském bodování je již jmenovaný Pavel Klimeš – 19 bodů (12+7). Zároveň tento vede zapsal nejvíce branek domácích v letošní sezoně. Jak se mu dnes povede v souboji s Jerigem?
     
    Jerigo 1994 Plzeň
    Západočeši si domácí výhrou nad Jabloncem (8:2) zajistili (při nehorším) třetí pozici v letošním ročníku druhé ligy Západ. Ale tým trenéra Jiřího Pechra chce určitě více. Momentálně je sice právě na třetím místě (má stejně bodů jako druhý Liberec).

    Ale právě Jerigo má lepší skóre ze vzájemných zápasů se svým soupeřem. Tento faktor rozhoduje o konečném postavení týmu po konci ligy.

    Co se týče dnešního mače, tak Plzeň očekává těžký zápas. Rozhodně nic jednoduchého. (Chotěboř ještě nemá jistou záchranu) a zástupci letošního nováčka druhé ligy poukazovali zejména na výhru Bocy v Chomutově). Ale zároveň odmítají, že by černožlutí podlehli uspokojení.

    Matematika je zcela jasná a pro Jerigo příznivá – stačí dvakrát jakýmkoliv způsobem vyhrát a tým okolo kapitána Ondřeje Lenka je druhý.
     
    Vzájemný zápas
    Oba týmy se utkaly v rámci desátého kola v Plzni, kdy Jerigo vyhrálo 5:2. Nebyl to ovšem žádný snadný zápas pro Západočechy, jelikož svěřenci trenéra Pechra prohrávali 1:2 a bylo to utkání, řekl bych, vyrovnané. Bez větší herní převahy jednoho z týmů.
     
    Delegace
    Tento duel se neobejde bez rozhodčích. Těmi budou pro dnešní zápas Jakub Matyš a Liborem Kaštánkem, na jejich výkon bude dohlížet v roli delegáta střetnutí Miroslav Primus.
     
    Vrátí se Jan Šebek do plzeňské sestavy?
    Hráč, který nebyl k dispozici pro utkání s Jabloncem by se dnes mohl objevit v sestavě trenéra Pechra. Jednalo se absenci, kterou si osmička Jeriga způsobila obrovskou chybou, když si nejprve za nevhodné emoce nechala v zápase na Kladně (v jeho poslední minutě) udělit v jedné sekundě nejprve žlutou kartu za komentář k výroku sudího, následně za špatné střídání... 23letý plzeňský hráč se domníval, že jej soupeř při powerplay bývalého týmu CHANCE ligy fauloval...Uvidíme, zda Šebkovy dovolí odehrát dnešní duel jeho pracovní povinnosti.
     
    Zaznělo před zápasem:

    Lukáš Kaňka, manažer Jerigo 1994 Plzeň:

    O souboji s Bocou Chotěboř: „Myslím, že se bude jednat o velmi bojovné utkání, neboť Chotěboř bude chtít na konci sezony bodovat, aby se vzdálila, co nejvíce sestupovým příčkám. Minulý týden vyhrála v Chomutově, což ukazuje na to, že byla dobře připravená na utkání a pořádně zamakala. Ale na druhou stranu my jí nic nedáme a budeme makat na 100% jako v každém zápase.“

    O možném podcenění soupeře, možném uspokojení z jistoty místa v TOP 3 ligy: O žádném podcenění soupeře nemůže být v tomto ohledu řeč. My se na zápas připravujeme jako každý jiný a chceme venku bodovat a dýchat Liberci na záda až do posledního zápasu. Určitě je účast na bedně pro nás velkým úspěchem, který z nás nikdo nečekal, ale to neznamená, že usínáme na vavřínech. Budeme makat až do poslední minuty tohoto soutěžního ročníku. “

    O faktoru, který dostal Jerigo mezi elitu letošního ročníku druhé ligy Západ: „Myslím, že jedním z hlavních faktorů, proč se letos umístíme na bedně, je skvělá parta, která se dala v Jerigu dohromady. Kluky futsal baví, berou ho se vší vážností, ale zároveň si ze sebe dokážou udělat legraci. To je právě to, co dělá tým týmem. A domnívám se, že tohle je přesně na hřišti vidět.“


    Ondřej Lenk, kapitán Jerigo 1994 Plzeň:
    O absenci play-off ve druhé lize Západ: „Nejsem zastáncem play-off. Jsem rád, že se nehraje. Pro diváky to je atraktivní, ale já to z pohledu hráče beru jinak. Představte si, že přes rok trénujete a hrajete, jste suverénně první, ale nic za to nevyhrajete. Přijde play-off, osmý tým ligy samozřejmě před play-off posílí o hráče z jiných soutěží, kteří za ně nenastoupili ani v jednom zápase v soutěži a prostě vás nějakým způsobem vyřadí. Takže vy rok makáte, skončíte první v základní části, ale pak prohrajete tři zápasy během dvou týdnů a končíte. Rok dřiny kvůli dvěma týdnům je pryč. Play-off je o aktuální formě a pak tedy celý rok soutěže se hraje úplně zbytečně!“

    O komunikaci s rozhodčími: „Nediskutuji s nimi, protože to nemá smysl…Pokud něco rozhodčí pískl, tak už to neodvolá. Pokud za ním půjdu a začnu na něj řvát a nadávat, tak tomu vůbec nepomůžu. Naopak to pro mě a pro celé Jerigo bude ještě horší, jelikož sudí začne pískat ještě více proti nám. Když už se něco děje, tak si s ním normálně promluvím a řekneme si to normálním tónem.“
     
    Sestavy z prvního vzájemného zápasu v letošní sezoně:
    Jerigo 1994 Plzeň: Šoltys (21. Klečka) – Lenk (C), Pekník, Malý, Vohrna, Bendl, Kanát, Rous, Vitouš.

    FK Boca Chotěboř: Benc – Moravec (C), Čapek D., Kratochvíl, Čáp M., Staněk, Novotný P., Odvářka R., Klimeš.
     
    Sestavy z posledního kola:
    Jerigo 1994 Plzeň: Šoltys (21. Klečka) – Lenk (C), Malý, Trnka, Vohrna, Bendl, Kanát, Vitouš, Rous.
    FK Boca Chotěboř: Benc – Čapek, Čáp, Popelka, Kratochvíl, Běloušek, Bělovský, Klimeš, Novotný.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Boca Chotěboř: Benc – Hromádka, Čáp (C), Kratochvíl, Čapek, Popelka, Bělovský, Koutný

    Jerigo 1994 Plzeň: Šoltys – Lenk (C), Pekník, Šebek, Trnka, Touš, Vitouš, Heller, Pechr

    Rozhodčí: Matyš, Kaštánek...delegát: Primus.
     
    Plzeň měla problémy na cestě do Ledče nad Sázavou. Když 30 kilometrů před cílem musela pro potíže s autobusem zastavit a vůbec nebylo jisté, jestli hosté stihnou začátek duelu.
     
    Ale favorit dnešního zápasu už je na palubovce. Jerigo nastoupí bez Rouse, Vohrny, Bendla. Posledně dva jmenovaní hráči dali přednost velkému fotbalu.
     
    Hráči hostů si krátili chvíle sledováním čtvrtého zápasu předkola Generali play-off mezi Plzní a Vítkovicemi.
     
    V sestavě aktuálně třetího týmu ligové tabulky chybí také brankář Klečka. Plzeň se baví při rozcvičce, rozdává úsměvy, kde se dá.
     
    Pro Jerigo je to vůbec nejdelší výjezd v celé sezoně. V dalším zápase se představí také venku, a sice na hřišti Mladé Boleslavi. Malibu zůstane jediným celkem, který si z Plzně odvezl všechny tři body.
     
    Jinak pro hostujícího Adama Hellera se jedná o první mistrovské utkání v dresu Plzně od zápasu s Combix Ústí nad Labem – 30. září 2016.
     
    Boca ve žlutomodrém, Jerigo v černožlutém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Ondřej Vitouš rozehrál tohle utkání přihrávkou na Jana Šebka. Utkání zahájeno.
     
    00:12
    Ondřej Lenk hledal na levé straně Ondřeje Vitouše, hosté posléze zaspali, ale jeden z domácích hráčů zcela pokazil finální fázi.
     
    00:40
    Na tahu je domácí celek, Plzeň se dobře pohybuje, dobře stínuje své soupeře.
     
    00:52
    A nakonec Ondřej Lenk s Ondřejem Vitoušem a Adamem Hellerem uklidnili hru, u míče celek z Plzně.
     
    01:05
    Teď se Ondřej Vitouš nedohodl na pravé straně s Ondřejem Lenkem. V obraně ovšem dobře zasahuje Jan Šebek.
     
    01:30
    Jan Šebek a Adam Heller napadali rozehrávku domácího celku, ale Plzeň se stále musí bránit.
     
    01:41
    Nakonec Adam Heller dohrál svého soupeře a na tahu byli domácí. Jan Šebek to měl složité, takže se k míči dostal Michal Čáp.
     
    02:01
    Michal Čáp hledal na levé straně Jiřího Kratochvíla, následně Ondřej Lenk nenechal soupeře, aby se obtočil kolem kapitána Plzně.
     
    02:28
    Jan Šebek jedním dotekem při akci po pravé straně zrychlil hru, Tomáš Benc byl donucený k zákroku proti střele Ondřeje Vitouše na bližší tyč.
     
    02:34
    Hosté se posléze v ofenzivní fázi útoku nedostali k ničemu podstatnému, Miloslav Šoltys už jasně sděluje svým spoluhráčům, jak si představuje defenzivu Plzně.
     
    02:56
    Viděli jsme křižnou přihrávku jednoho z domácích na pravou stranu, tuhle myšlenku ovšem nepochopil Dušan Čapek, a tak drží míč Ondřej Vitouš.
     
    03:16
    Martin Trnka našel na levé straně Tomáše Pekníka, ale ten měl špatný první dotek s míčem, to rozhodlo o tom, že plzeňský útok nebyl dostatečně rychlý a poznal to také Ondřej Touš na pravé straně.
     
    03:33
    Viděli jsme dobrou křižnou přihrávku, kdy Dušan Čapek se dostal k zakončení mezi dvěma soupeři, důležité bylo, že Miloslav Šoltys včas vyběhl.
     
    03:48
    Tomáš Pekník a Ondřej Vitouš dobře pracovali v obraně poté, co Boca měla k dispozici rohový kop z pravé strany a rozehrála jej signálem na zadní tyč.
     
    04:19
    Tomáš Pekník pracoval důrazně, ale čistě v osobním souboji, Plzeň navíc dobře komunikovala s Miloslavem Šoltysem, a tak se domácí celek nedostal k zakončení.
     
    04:49
    Po rozehrávce Miloslava Šoltyse uklidnil Jan Šebek hru, ačkoliv věděl, že má na sobě Petra Popelku, Boca byla aktivní, co se týče presinku, Plzeň neměla klid na rozehrávku.
     
    05:16
    Pavel Klimeš se nedostal k ničemu podstatnému, posléze to ovšem Jan Šebek přehnal s důrazem na levé straně. Druhý faul Plzně.
     
    05:33
    Základem všeho je zatím dobrý plzeňský pohyb a také to, že Miloslav Šoltys má výborný přehled a dobře komunikuje se svými spoluhráči.
     
    05:57
    Jako kdyby si hosté mysleli, že mají spoustu času na rozehrávku, konkrétně se jednalo o Ondřeje Vitouše a Lenka...
     
    06:08
    Chotěboř právě vstřelila branku!
    Jak jednoduše vypadá futsal, Plzeň zaspala v obraně. Petr Popelka našel na levé straně PAVLA KLIMEŠE, který z jedničky zachoval přehled o hře a zakončil po zemi ke vzdálenější tyči. 1:0. Asistence: Petr Popelka.
     
    07:15
    Jiří Kratochvíl nasadil jesličky Ondřeji Vitoušovi, ale Boca se nedostala ke střele, a tak míč drží Ondřej Lenk.
     
    07:45
    Ondřej Vitouš neměl ideální první dotek s míčem, každopádně hosté zůstanou u míče.
     
    08:08
    Jan Šebek se nejprve nedostal k zakončení, když se chtěl obtočit kolem soupeře, následně za pomocí Adama Hellera udrželo Jerigo míč.
     
    08:18
    Jan Šebek rozehrál rohový kop z pravé strany, Ondřej Lenk z jedničky poslal míč vysoko nad domácí branku.
     
    08:26
    První faul domácích hráčů, jeho autorem je Martin Koutný, může za to držení hráče Bocy na polovině hřiště, když Plzeň postupovala do útoku.
     
    08:55
    Ondřej Lenk obral Pavla Klimeše o míč, následně poslal míč na pravou stranu na Ondřeje Vitouše, ten vybojoval roh.
     
    09:07
    Ondřej Vitouš nerozehrál plzeňský signál ideálně, k míči se dostal také Miloslav Šoltys, ale Ondřej Touš si nechal utéct míč.
     
    09:44
    Zase Chotěboř dobře napadala. Tomáš Pekník měl vůbec čas, jak ideálně začít akci hostujícího celku.
     
    09:51
    Jeden z domácích hráčů hledal vzdušnou přihrávkou Petra Popelku, ale Ondřej Vitouš nepustil svého soupeře k ničemu podstatnému.
     
    10:15
    Trošku sobecky se zachoval Tomáš Pekník v situaci tři na dva, když vše chtěl vzít na sebe, z kontru musel Miloslav Šoltys vyrazit střelu Pavla Klimeše z pravé strany rukama.
     
    10:52
    Chotěboř dobře zhušťuje prostor, respektive střed hřiště, Plzeň toho zatím v Ledči nad Sázavou moc směrem dopředu nepředvedla.
     
    11:14
    Po rohovém kopu z levé strany hledal Tomáš Pekník křižnou přihrávkou na zadní tyči Ondřeje Touše, ale Plzeň se už musí bránit.
     
    11:25
    Na fauly 2:3. Autorem třetího faulu Jeriga byl Ondřej Vitouš, následně jeden z domácích hráčů trefil Ondřeje Touše.
     
    11:36
    Tomáš Hromádka zakončil po rohovém kopu z pravé strany mimo tři tyče, a tak plzeňskou hru tvoří Jan Šebek.
     
    11:56
    Boca si dobře pokryla přihrávku Jana Šebka na Ondřeje Vitouše na levé straně, Plzeň se musela chvíli bránit, ale už opět drží hostující celek míč.
     
    12:27
    Ondřej Touš vyzval k rozvinutí plzeňské akce po pravé straně Ondřeje Vitouše, Boca si dobře pokryla hostující futsalisty.
     
    12:52
    Zase jednoduchý přechod domácích do útoku po levé straně, Ondřej Vitouš byl nedůrazný v souboji s Ondřejem Bělovským, Miloslav Šoltys vytáhl zákrok nohou.
     
    13:08
    Posléze zapisuje útočný faul Jeriga Adam Heller, na fauly tedy 2:4.
     
    13:31
    Třetí tým ligové tabulky je zatím horším týmem v Ledči nad Sázavou, za více než třináct minut hry se Jerigo nedostalo k větší šanci.
     
    13:56
    Miloslav Šoltys rozehrál špatně, středem hřiště, kde plzeňský gólman našel Petra Popelku, ale domácí hráč prováhal vhodný moment na zakončení, následně Jan Šebek nechal soupeře zbytečně odcentrovat z pravé strany do ohně.
     
    14:29
    Jan Šebek včas vystartoval proti Martinu Koutnému, a tak může míč držet hostující celek, konkrétně Martin Trnka.
     
    14:40
    Poté, co Martin Trnka přihrál jej soupeř Michal Čáp dohrál, na fauly 3:4.
     
    14:44
    Ondřej Vitouš rozehrál křížem rohový kop z pravé strany, ale Ondřej Lenk zakončil z jedničky levou nohou zcela mimo tři tyče.
     
    14:55
    Martin Koutný podrazil Ondřeje Lenka, na fauly tedy srovnáno 4:4.
     
    15:09
    Ondřej Vitouš nejprve nenašel svého spoluhráče na levé straně, následovalo zakončení Pavla Klimeše z pravé strany k pravé tyči.
     
    15:35
    Chotěboř právě vstřelila branku!
    Tohle je velká chyba plzeňské obrany. Myslím, že to byl Ondřej Lenk, kdo vystoupil proti Martinu Koutnému, následovala přihrávka na rozběhnutého PAVLA KLIMEŠE, který zakončil ideálně k tyči proti Miloslavu Šoltysovi, který sice vyběhl, ale inkasoval. 2:0. Asistence: Martin Koutný.
     
    17:00
    Znovu výborná obrana Chotěboře a Plzeň, ačkoliv kombinuje na polovině soupeře, tak se nemůže dostat k zakončení.
     
    17:23
    Po plzeňské rozehrávce od levé postranní čáry nastavil tělo před soupeře Jan Šebek, Ondřej Vitouš posléze střílel z pravé strany křížem, ale Tomáš Benc zapsal jeden z mála svých zákroků v prvním poločase.
     
    17:39
    Myslím, že to byl Ondřej Vitouš, kdo z levé strany hledal křížem u pravé tyče Tomáše Pekníka, ale Plzeň zkrátka zatím postrádá dobrou finální fázi.
     
    18:18
    Teď Tomáš Pekník pomohl spoluhráči v obranné činnosti, následně Ondřej Vitouš zapisuje pátý faul Jeriga.
     
    18:35
    Tomáš Pekník nepustil po přihrávce křížem Michala Čápa k zakončení.
     
    19:10
    Ondřej Vitouš podrazil Martina Koutného a Chotěboř bude kopat desetimetrový kop.
     
    19:10
    Chotěboř právě vstřelila branku!
    PAVEL KLIMEŠ poslal míč z destimetrového kopu podél pravé ruky Miloslava Šoltyse a Chotěboř vede nad Jerigem Plzeň 3:0!
     
    19:37
    V Ondřeji Vitoušovi to vře. Jeho nasazení je vynikající, ale zatím to není Plzni nic platné.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Chotěboř vede po prvním poločase nad Plzní 3:0 a vede zcela zaslouženě. Boca má zkrátka lepší finální fázi. Hraje daleko jednodušeji, výborně brání. Jerigo jako kdyby nechalo nohy v autobuse. Tomáš Benc snad neměl těžký zákrok za první poločas.Zatím opravdu výborná defenziva domácího celku, kdy se soupeř víceméně nedostal k ničemu. To je ten hlavní atribut, který určuje poločasové skóre.
     
    Když to shrnu velice jednoduše, tak hosté musí zjednodušit hru, více střílet.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:01
    Martin Koutný se dotkl jako první míče ve druhém poločase, ale Boca nevymyslela nic na levé straně.
     
    20:30
    Přišlo mi, že Jan Šebek chtěl Ondřeje Vitouše vybídnou k zrychlení akce, ale Plzeň z toho nic nevytěžila.
     
    20:46
    Jan Šebek dostal míč na levou stranu na Ondřeje Vitouše, který ukázal přehled ve hře, na pravé straně střílel Ondřej Touš pouze do rukavic Tomáše Bence.
     
    21:07
    Teď už je to Jan Šebek, kdo pracuje v obraně plzeňského celku, u míče ovšem Martin Koutný.
     
    21:23
    Martin Koutný dostal od jednoho z hráčů Plzně jesličky, následně Ondřej Vitouš z dvanácti metrů střílel levou nohou k pravé tyči, ale Tomáš Benc zasáhl nohou.
     
    21:50
    Plzeň stále čeká na gól, po rozehrávce Ondřeje Touše z pravé strany zakončil nepřesně z jedničky Ondřej Vitouš...
     
    22:21
    Narážečka Tomáše Pekníka a Ondřeje Lenka, celkem rychlá souhra, kapitán Plzně zakončil pouze do nohy Tomáše Bence.
     
    22:30
    Ondřej Lenk byl tím, kdo rozehrál od levé postranní čáry na Ondřeje Vitouše, k míči se před domácí brankou nedostal na hrotu útoku Jan Šebek.
     
    22:54
    Souboj Ondřeje Lenka s Ondřejem Bělovským dopadl lépe z plzeňského pohledu, protože kapitán Jeriga byl faulovaný.
     
    23:00
    Při akci po levé straně šel míč ovšem od Ondřeje Lenka do zámezí, Plzeň se sice na chvíli dostala k míči, ale už musí zapnout v obraně.
     
    23:17
    Adam Heller byl tím, kdo přerušil útok domácích hráčů, posléze Ondřej Lenk našel křížem na levé straně spoluhráče, před brankou Bocy zakončoval k tyči, míč poskakoval v blízkosti brankové čáry, ale branka z toho nebyla.
     
    24:05
    Emoce plynou na obou stranách. Na té plzeňské je z toho koutku futsalu aktivní Ondřej Vitouš, na té domácí Pavel Klimeš či Martin Koutný.
     
    24:30
    Adam Heller se chtěl na pravé straně obtočit kolem soupeře, následně mimo tři tyče zakončoval Ondřej Lenk.
     
    24:34
    Po výhozu Tomáše Bence šel míč do zámezí od dresu Ondřeje Lenka, hra se posléze přestěhovala na polovinu hřiště.
     
    25:00
    Ondřej Vitouš chce strašně moc, aby Plzeň udělala něco s tímto zápasem. Je do hr zapáleny, ale nyní mu musel rozhodčí Jakub Matyš důrazně domluvit po faulu na polovině domácích.
     
    25:30
    Nedůraz Adama Hellera v osobním souboji na levé straně, to je přesně ten důvod, proč Boca zůstane u míče.
     
    25:52
    Ondřej Bělovský (CHO) vidí žlutou kartu za držení Ondřeje Touše.
     
    26:08
    Jan Šebek ukázal prvotřídní práci s míčem, ale Ondřej Touš a Martin Trnka byli chabí ve finální fázi.
     
    26:39
    Jerigo mi přijde o něco lepší ve druhém poločase, dá se říci, že se Plzeň dokáže dostat do šancí, hosté více drží míč.
     
    27:09
    A zároveň celkem dost riskují, dost nechávají otevřenou svojí obranu. Teď to byl jeden z domácích hráčů kdo zakončoval ze střední vzdálenosti do levé tyče.
     
    27:31
    Tak tohle nevidíme na futsale vůbec rádi, Martin Trnka zůstal po souboji na polovině hřiště otřesený a musel vystřídat. Věřme, že se do soubojů na palubovce vrátí.
     
    27:58
    Tak tohle musí Plzeň mrzet, Jan Šebek měl takové nasazení, až vypracoval ideální pozici pro Tomáše Pekníka přihrávkou z pravé strany na zadní tyč, ale druhý jmenovaný hráč zcela pokazil zakončení.
     
    28:33
    Teď Plzeň dobře bránila, a tak se při akci po levé straně nedostal ke střele Pavel Klimeš.
     
    29:09
    Ondřej Vitouš našel Tomáše Pekníka, následně Pekník dostal míč na hrot útoku, kde byl volný právě Vitouš, ale ten couval, a tak nezpracoval dobře míč.
     
    29:35
    Plzeň je lepší ve druhém poločase, Tomáš Pekník byl rychlejší v osobním souboji s Petrem Popelkou, následně plzeňský hráč zakončil z levé strany křížem do pravé tyče.
     
    30:08
    Jan Šebek kontroval přihrávkou na levou stranu na Tomáše Pekníka, ten mu chtěl vrátit míč do ideální pozice, ale to už obrana Bocy přečetla.
     
    30:30
    Ondřej Lenk se s tím moc nepáral, zkrátka vsadil na razanci a bodlem z pravé strany se trefil vedle pravé tyče.
     
    31:00
    Nejprve Tomáš Benc vyhodil míč, Ondřej Lenk zasáhl hlavou, ale k míči se dostal Ondřej Bělovský, k němu pozdě přistoupil Ondřej Vitouš, výsledkem byla střela do pravé tyče hostující branky.
     
    31:24
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jako kdyby tohle domácí obrana moc nečekala. Po pátém faulu Chotěboře kousek za polovinou hřiště se k míči postavil ONDŘEJ VITOUŠ. Plzeňský obránce skryl svojí střelu k levé tyči. Bez asistence.
     
    32:10
    Domácím hráčům nevyšla dle svých představ spolupráce Petra Popelky a Pavla Klimeše, u míče je tak hostující celek.
     
    32:33
    Plzeň zabrala, její výkon šel oproti prvnímu poločasu nahoru. Čeká nás zajímavý závěr duelu.
     
    32:54
    Pavel Klimeš dostal křižnou přihrávku, na levé straně se zbavil Ondřeje Lenka, ale plzeňskému kapitánovi pomohl výběhem Miloslav Šoltys.
     
    33:42
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak dlouho Plzeň motala hlavu Chotěboři až dala gól. Bylo to hodně o Ondřeji Vitoušovi a také Miloslavu Šoltysovi, který se zapojil do hostující kombinace a poslal přihrávku do levého rohu na nohu Martina Trnky, který před brankou našel ADAMA HELLERA, jenž z jedničky trefil prostor podél levé ruky Tomáše Bence. 3:2. Asistence: Martin Trnka.
     
    34:55
    Tomáš Pekník už to nevydržel a zrychlil hru přihrávkou na Ondřeje Vitouše na pravou stranu, následně se právě Pekník nedostal k míči.
     
    35:22
    Teď je hostující celek lepší. Ondřej Vitouš z běhu, z pohybu střelou k pravé tyči trefil jednoho z domácích hráčů.
     
    35:33
    Po rohovém kopu z pravé strany se Ondřej Touš neprosadil střelou z první, Plzeň se posléze dostala k míči, ale byl to právě Ondřej Touš, kdo se nedostal k balonu po křižné přihrávce Ondřeje Vitouše.
     
    36:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Ondřej Vitouš huláká, co to dá. Plzeň srovnává na 3:3. Ondřej Lenk naskočil místo Miloslava Šoltyse do boje, Jerigo hrálo powerplay, plzeňský kapitán poslal míč do ohně, kde před Tomášem Bencem poslal míč šikovnou tečí mezi nohy domácího brankáře ONDŘEJ TOUŠ. 3:3. Asistence: Ondřej Lenk.
     
    37:08
    Ondřej Lenk na levé straně pokazil plzeňskou kombinaci, Jerigo hraje powerplay, domácí tým si bere timeout.
     
    37:22
    Plzeň opět v pěti a chce tenhle zápas v Chotěboři překlopit na svojí stranu.
     
    37:54
    Chotěboř právě vstřelila branku!
    Michal Čáp našel na pravé straně PAVLA KLIMEŠE, ten utekl Janu Šebkovi a zakončil mezi nohama plzeňského brankáře. 4:3. Asistence: Michal Čáp.
     
    38:14
    Jan Šebek z desetimetrového kopu pouze trefil Tomáše Bence, Plzeň následně drží míč.
     
    38:35
    Plzeňskou trpělivou kombinaci zakončil z pravé strany Adam Heller po přihrávce Ondřeje Lenka.
     
    39:00
    Po přihrávce Jana Šebka se na pravé straně neprosadil Ondřej Lenk, Plzeň posléze získala balon.
     
    39:33
    Tomáš Pekník se na levé straně nedostal k zakončení. Následně Adam Heller (JPL) dostal kartu za dohrání soupeře.
     
    39:55
    Timeout pro hosty.
     
    39:58
    Byl to Ondřej Vitouš, kdo rozehrál od levé postranní čáry, ale Adam Heller mířil vedle pravé tyče.
     
    Konec zápasu.
     
    Boca Chotěboř poráží Jerigo Plzeň 4:3. Západočeši předvedli špatný výkon zejména v prvním poločase, vtom druhém měli herní převahu. Dokázali srovnat na 3:3, ale Janu Šebkovi utekl Pavel Klimeš a střelou mezi nohy Miloslava Šoltyse rozhodl o třech bodech pro níže postavený celek druhé ligy Západ. V dresu domácích hráčů vynikal právě zmiňovaný Pavel Klimeš, v tom hostujícím předvedl ukázkové nasazení Ondřej Vitouš. Tento plzeňský obránce zkrátka věřil, že Západočeši tady mohou vyhrát, ačkoliv v první půli propadli. Možná, že i svým nasazením strhl spoluhráče, ale to už je spíše otázka na futsalisty z Plzně. K němu se, řekl bych, solidním výkonem přidal Martin Trnka, ale Boca zvítězila v gólech 4:3 a na víc se historie ptát nebude.

    Jerigo tak nevyužilo ztráty Liberce, který dnes remizoval v Chebu 4:4 a pokud se nepletu tak Chotěboř má jistou záchranu ve druhé lize Západ.
     
    Pro dnešek je to z druhé futsalové ligy vše. Děkujeme za pozornost a přejeme hezký zbytek dne! (21:36:39)

    Vít Muzikář


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Boca Chotěboř. Více informací zde.

    Branky: 7. Klimeš (Popelka), 16. Klimeš (Koutný), 20. Klimeš (10 m kop), 38. Klimeš (Čáp) – 32. Vitouš, 34. Heller (Trnka), 37. Touš (Lenk)

    Karty:   26. Bělovský (CHO) – 40. Heller (JPL)


    FK Boca Chotěboř: Benc – Hromádka, Čáp (C), Kratochvíl, Čapek, Popelka, Bělovský, Koutný
    FC Jerigo 1994 Plzeň: Šoltys – Lenk (C), Pekník, Šebek, Trnka, Touš, Vitouš, Heller, Pechr

    Rozhodčí: Matyš, Kaštánek...delegát: Primus
    bahis siteleri