Skalica – Detva 1:2 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HK Skalica
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0) Stav série: 0:3
HK Detva
sk Pátek 10.03.2017, 18:00 • HANT arena Skalica • 1. liga play-off (SR) • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    A je tu vrchol sezóny Budiš 1. Hokejovej ligy. Viacerí čakali, že bude východniarske, ale to sa nepáčilo pod Poľanou a na Záhorí. Práve Skalica sa ako prvá postarala o to, že vo finále bude ona na úkor tučniakov z Prešova, keď ho vyradila 3:1 na zápasy. O druhom semifinalistovi sa rozhodovalo medzi Detvo a Michalovcami až v piatom zápase. Rozhodlo domáce prostredie. Kým Michalovce postupový mečbal nevyužili. Detva si na domácom ľade nenechala vziať postup a rozhodujúci súboj vyhrala. Vo finále máme mužstvá HC 07 Orin Detva – HK Skalica. Séria sa začala už v pondelok, keď sa hralo pod Poľanou. Prvé dve zápasy sa hrali na detvianskom zimáku a Detva si domáci ľad postrážila. Po prvý dvoch zápasoch je stav 2:0.

    sumár doterajších stretnutí
    HC 07 Orin Detva – HK Skalica 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
    Detva po výbornom prvom zápase, kde od začiatku prevýšila súpera nezačala tak aktívnej aj v druhom zápase. Hra bola vyrovnaná. Hostia nehrali zakríknute ako v pondelok. Domáci mohli ísť do vedenia v 5. min., ale to by museli využiť presilovku. V polovici prvej tretiny dostal dve minúty domáci Říha a keď mu končil trest vystrelil Kučera, ktorého strelu Orčík neudržal a Pavešič puk poslal do siete. Následne si nedal Říha pozor a opäť vo vlastnom obrannom pásme zbytočne sekal. Hostia pohrozili domácim aj v tejto početnej výhode. Orčík neudržal strelu Škápika, ale následne chcel puk doraziť Horváth. Lenže hráč hostí nestihol zasiahnuť puk, ale sekal po lapačke domáceho brankára. V následne presilovke, ktorá prišla po skončení trestu pre Říhu vyskúšal Petríka Šimon a Gachulinec mieril nepresne. V záverečných piatich minútach Mačkovič najprv trafil do korčuľa obrancu hostí a z domácich hráčov nikto nedokázal usmerniť puk do brány. V závere prvej tretiny ešte raz zakončoval Mačkovič, ale jeho strela nad ľadom skončila na betóne Petríka.
    V druhej tretine domáci zvýšili aktivitu. Lenže v bráne hostí doslova čaroval Petrík. Veľa práce mali aj rozhodcovia, keď až desať hráčov poslali na trestnú lavicu. Domáci sa vypracovali množstvo šanci, ale ani jedna neskončila v bráne. Na druhej strane hostia tak isto mohli zvýšiť svoje vedenie. Domácich podržal Orčík, ktorý aj napriek tomu, že mu puky vypadli dokázal situácie vyriešiť. Po druhej tretine tak bol stav nezmenený.
    Domáci do tretej časti nastúpili domáci s odhodlaním otočiť stav zápasu. V 44. min. sa podarilo Petrovi vyrovnať a začínalo sa od znovu. V 47. min. bol vylúčený Vereš a domácim sa podarilo po strele Gachulinca dostať do vedenia, keď Říha tečoval puk za Petríka. Hostia ožili a snažili sa o vyrovnanie. 110 sekúnd pred koncom hostia vzali power play a odvolali Petríka z brány. Žilka najprv cez celé ihrisko minul bránu, ale v poslednej minúte po prihrávke Petro trafil prázdnu bránu 3:1.
    Detva tak vedie po dvoch zápasoch 2:0 a do Skalice ide s mečbalmi.
    Góly: 44. Petro (Říha, Gachulinec), 48. Říha (Gachulinec, Srnka), 60. Žilka (Petro) – 10. Pavešič (Kučera, Hluch).

    HC 07 Orin Detva – HK Skalica 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
    Po krátkom čase sa museli hokejisti Detva, ktorí hrali až päť zápasov v semifinále pripraviť na ďalšiu náročnú sériu a to finálovú, kde na nich čakala Skalica. Zverenci tréner Oremusa mali na prípravu o dva dni viacej ako zverenici trénera Chudého. Lepší v stup do zápasu mali domáci, ktorí počas celej prvej tretiny hýrili aktivitou. Lenže presadzovali sa veľmi ťažko. Hostí v bráne držal nad vodou skvelými zákrokmi Petrík. Ako prvý si zahrali presilovku hostia, ale v nej sa mohli do vedenia dostať domáci. Huňady sám pred bránou ju z bránkoviska prestrelil. Následne prišli až tri presilovky pre domácich. Lenže Detva ani jednu z nich nedokázala využiť. Najviac v nich zamestnával Petríka obranca Šimon svojimi delovkami od modrej čiary. Po neúspešnej presilovej hre sa predsa len Detve podarilo otvoriť skóre, keď prihrávku Škvaridla využil Gašpar 1:0. Za tohto stavu odchádzali obe mužstva do kabíny po prvej časti.
    Domáci aj v druhej tretine pokračovali v tlaku a súpera hneď od úvodu zatlačili pred Petríka. V 22. min. po buly našiel Viktor Fekiač Gašpara a ten bez prípravy pomedzi betóny zvýšil na 2:0. Tréner Oremus to nevydržal a ešte v tej istej minúte si vyžiadal oddychový čas. V 25. min. mala Detva možnosť presilovky 5 na 3, ale 40 sekundovú výhodu nevyužila. Trest prišiel aj na domácej strane, keď na trestnej lavici sedel Gachulinec. Miesto práce Orčíkamal prácu Petrík a kapituloval. V 33. min. získal puk na útočnej modrej Torok a aj napriek faulu prekonal brankára Skalice. V závere druhej tretiny si 20 sekúnd zahrali presilovku 5 na 3 aj hostia, ale domáceho Orčíka poriadne neohrozili. V druhej časti musel na ošetrenie odísť domáci Videlka, ktorý si v útočnom pásme po náraze o mantinel rozbil hlavu.
    Vstup do tretej časti vyšiel domácim skvele. Po 16 sekundách strelil štvrtý domáci gól Škvaridlo a domáci už viedli 4:0. Lenže prišlo vylúčenie na domácej strane a hostia to potrestali, keď sa presadilo obranca Horváth. Hostí to nakoplo a následne strelil ďalší gól Knyazev. Tréner domácich reagoval oddychovým časom. Hostia sa v ďalšom priebehu tretej časti snažili o zníženie, ale skvelý Orčík držal Detvu vo vedení o dve góly. Tréner hostí Oremus dve minúty pred koncom stiahol z brány Petríka a po 18 sekundách to využil Zorvan, keď od červenej čiary poslal puk do brány a bolo 5:2. Detva tak urobila prvý krok k titulu víťazstvom 5:2.
    Góly: 19. Gašpar (Škvaridlo, Sládok), 22. Gašpar (V. Fekiač), 33. Torok, 41. Škvaridlo (Sládok, F.Fekiač), 59. Zorvan (Srnka) – 44. Horváth (Vereš, Škápik), 45. Knyazev (Hluch, Mikéska).
    Čaká nás teda tretie stretnutie, v ktorom sa môže séria skončiť, ak by sa podarilo Detve uspieť v Skalici. Lenže ako sa po druhom zápase v Detve vyjadril tréner Peter Oremus jeho mužstvo chce sériu minimálne vrátiť opäť do Detvy. Máme sa na čo tešiť. Skalica má nôž na krku a Detva chce opäť po dvoch rokoch, čo najskôr zdvihnúť majstrovský pohár nad hlavu a oddýchnuť si pred play out.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Skalica: Petrík – Horváth, Škápik, Drahorad, Kukliš, Pavešič, Mikéska, Hílek, Smetana – Petráš, Vereš, M. Romančík – Knyazev, Kučera, Hluch – Dvonč, Brodek, P. Kotzman – Janáč, Halabrín, A. Kotzman.

    HC 07 Orin Detva: Orčík – Sládok, F. Fekiač, Šimon, Gachulinec, Zorvan, Valjent, Jendroľ – Gašpar, V. Fekiač, Škvaridlo – Žilka, Petro, Torok – Říha, Srnka, Poliaček – Hrušík, Huňady, Videlka – Šedivý.

    Rozhodca: M. Novák, J.Konc – Frimmel, Holomek.
     
    Mužstvá sú už na modrých čiarach a čakajú na hymnu. Pred ňou je krst Záhoráckeho anjela. Je to charitatívne združenie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:04
    Hneď v úvode po úvodnom buly je hra prerušená a ešte raz sa vhadzuje v strede ihriska.
     
    00:27
    Hosťujúci Orčík si pripísal prvý úspešný zákrok po strele domáceho obrancu Horvátha.
     
    00:59
    Gachulinec len bekhendom nahodil puk do pásma, kde ho získali domáci a založili ďalší útok.
     
    01:19
    Detva následne posiela puk cez všetky čiary a buly je po ľavici Orčíka.
     
    01:33
    Ďalší nahodený puk Gachulinca a Detva strieda.
     
    02:03
    Pavešič si nakorčuľoval pred Orčíka, ale nebol úspešný.
     
    02:29
    Pohrozili aj hostia. Po prieniku Frederika Fekiača sa dostal k dorážke Srnka, ale skvele zasiahol Petrík.
     
    02:50
    Skaličiania získali puk a dostali sa z vlastného pásma.
     
    03:11
    Po prieniku Halabrína sú domáci v postavení mimo hry.
     
    03:50
    Vysoký nahodený puk spoza modrej čiary od hostí, Za ním korčuľovala až dvojica hráčov, ale Petrík je skôr pri puku.
     
    04:32
    Kučera sa snažil natlačiť spoza brány pred Orčíka, ale brána Detvy je posunutá.
     
    04:50
    Hluch takmere bol sám pred Orčíkom, ale puk sa ku nemu nedostal. Orčík ho skôr zakryl.
     
    05:16
    Veľmi pekne nakorčuľoval do útočného pásma Říha, ale spätnou prihrávkou nikoho nenašiel.
     
    05:55
    Detva dala gól!

    Po zle rozohrávke,ktorú zachytil Hrušík sa presadil pred Petríkom DAVID VIDELKA.
    Asistencie: Lukáš Hrušík, Patrik Huňady.
    05:55 David VIDELKA - 0:1
     
    07:12
    Spolupráca Žilku s Torokom dostal hostí do útočného pásma, ale prihrávka na Petra nebola presná.
     
    07:55
    Mikéska len nastreľuje puk, ale Dvonč sním nedokázal pred Orčíkom nič vymyslieť.
     
    08:24
    Obrana Detvy nedovolila domácim dostať sa do útočného pásma a Dvonč ho len nastrelil za bránu hostí.
     
    09:05
    Škapík nezachytil puk v útočnom pásme. Nahodil ho späť do pásma, kde domáci nemohli hrať. Lenže Janáč sa puku dotkol, čo rozhodcovia posúdili ako úmysel.
     
    09:24
    Sládok od modrej prekonal Petríka, ale puk zastavila konštrukcia domácej brány.
    09:24 Tyč po strele Sládka.
     
    10:00
    škápik len nahadzuje puk do útočného pásma, kde nebol nikto.
     
    11:16
    Domáci môžu vyrovnať. Budú mať na to presilovku pri vylúčení Branislava Srnku za hákovanie.
     
    12:16
    Detva sa bráni veľmi dobre a nedovoľuje domácim nič vymyslieť.
     
    13:16
    A je po skončení presilovky. Detva prežila oslabenie.
     
    13:54
    Po súboji Dvonča a Šimona stratil obranca Detvy stabilitu a hlavou narazil do mantinelu. Šimon sa však drží za koleno nie hlavu.
     
    14:30
    Domácim sa nedarí dostať pred Orčíka. Skúšajú to len nahadzovaním spoza modrej čiary.
     
    15:02
    V dobre príležitosti sa ocitol Janáč, ale Orčík nemusel zasahovať puk bol zablokovaný obranou Detvy.
     
    15:20
    Orčík po buly sa vrhol po puku a hru prerušil.
     
    15:47
    Frederik Fekiač si pri rozohrávke dal pozor a prešil až do ú dal pozor pri rozohrávek a s pukom sa dostalpred Petríka, kde sa ku nemu puk odrazil, ale domáci brankár si dal pozor.
    15:47 Šanca Federika Fekiača.
     
    17:43
    Detva už mohla vyhrávať o dva góly, ale Gašpar zoči voči Petríkovi neuspel.
     
    19:01
    Už nám beží posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:33
    Domáci si nedali pozor pri prechode do útočného pásma a boli tak skôr ako puk.
     
    19:54
    Orčík si musel pri vyhodení puku dať pozor, ale spoločne s vlastnou obranou to zvládol.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina stretnutia. Videli sme jeden gól. Postaral sa oň David Videlka, ktorý nedohral prvé stretnutie v Detve pre zranenie. Tak isto na trestnej lavici sedel jeden hráč a to Branislav Srnka. Skalica sa nedokázala pred Orčíkom presadiť a na opačnej strane podržal Skalicu detviansky odchovanec Petrík.ten si poradil a po akcii Gašpara.
     
    Po prvej tretine je to 10:9 na strely v prospech Detvy.
     
    Na domácej striedačke je už aj Žigmund Pálffy ako podpora tímu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:32
    Orčík posiela preč puk od svojej brány.
     
    21:02
    Na opačnej strane mohol vedenie Detvy zvýšiť Žilka, ale Petrík sa zaskočiť nenechal.
     
    21:27
    Orčík podržal ďalšie nahodenie domácich, za ktorým korčuľoval Hluch.
     
    21:57
    Srnka drží za bránou Petrík puk. Ponúkol ho Říhovi. Ten ho nahadzoval pred bránu, kde číhal Poliaček. Lenže Petrík včas zasiahol.
     
    22:36
    Huňady nastreľoval puk na Petríka, kde bol pripravený Videlka, ale tomu sa nepodarilo streliť druhý gól.
     
    23:05
    A opäť Videlka v možnosti. Jeho poku zastavil tečom Škápik.
     
    23:40
    Detva zatlačila domácich. Gchulinec napriahol. Petrík si však poradil.
     
    23:48
    Najprv sa ociol pred Orčíkom Vereš, ale puk prepúšťal na Škápika, ktorý však Orčíka neprestrelil.
    23:48 Šanca Ľubomíra Škápika
     
    24:46
    Torok chcel popri mantinely niečo vymyslieť, ale domáci ho zatlačili na mantinel.
     
    25:00
    Skalica dala gól!

    Domácim sa podarilo vyrovnať, keď od mantinelu sa dostal pred Orčíka KRISTIÁN KUČERA a strelou do šibenice stav zápasu vyrovnáva.
    Asistencie: Tomáš Hluch.
    25:00 Kristián KUČERA - 1:1
     
    25:36
    Následne sa dostal prd Petríka Videlka, ale domáci brankár je pripravený.
     
    26:06
    Hneď po buly skúšal ako v domácom zápase šťastie Gašpar, ale domáci brankár je pripravený.
     
    26:53
    Petrík si poradil po strele hráčov hostí, ale puk vyhodil len mimo klzisko a dostáva za to dve minúty. Trest si odsedí Ľubomír Halabrín.
     
    27:54
    Orčík si takmer sám zavaril pri vlastnej presilovke, ale našťastie sa to neskončilo gólom.
     
    28:45
    Detva mohla ukončiť trest Petrík gólom,keď Gašpar našiel polaičeka, ale ten nedokázal prestreliť domáceho brankára.
     
    28:53
    Koniec trestu Petríka.
     
    30:22
    Orčík zakryl nahodenie Vereša pred Romančíkom.
     
    30:38
    A Romnačík sa po buly natlačil pred Orčíka.
     
    31:00
    Petríkovi vypadol puk, ale nikto z Detvy nebol pripravený na dorážku.
     
    31:25
    Za vzájomné napadnutie dostávajú Pavol Pavešič a Jakub Žilka po dve minúty.
     
    31:35
    Nepríjemný náraz za bránou Petríka Rastislava Gašpara, ale hráč hostí bude môcť pokračovať.
     
    32:19
    Mikéska po prechode modrej čiary napriahol a jeho bombu Orčík vytlačil na ochrannú sieť.
     
    32:48
    Skalica ožila. Brodek pred orčíkom neuspel. Puk je zblokovaný.
     
    33:00
    Po spolupráci Jendroľa a Zorvana sa Detva dostal do útočného pásma, kde Zorvan prišiel o puk.
     
    33:15
    Dominik Jendroľ dostáva za nedovolené bránenie dve minúty.
     
    33:25
    V čase keď Pavešič a Žilka naskakovali na ľad mohli domáci do vedenia, ale netrafil prázdnu bránu.
     
    34:00
    Vereš si vymieňa puk so Škápikom. Následne prišla nepresná strela domácich a hra je prerušená. Obe mužstvá striedajú.
     
    34:32
    Očrík vytiahol skvelý zákrok po možnosti Knyazeva.
     
    34:50
    Detva dostal puk cez všetky čiary a získava tak sekundičky.
     
    35:17
    Najprv Mikéska váhla s koncovkou. Potom Orčíkovi prešiel puk pomedzi telo. Následne Dvonč nedokázal poslať puk do prázdnej brány. Stav sa tak nemení.
    35:17 Šanca Tomáš Hlúcha
     
    35:46
    Za nedovolené bránenie dve minúty pre Pavla Pavešiča a za filmovanie pre Františka Poliačeka.
     
    37:02
    Videlka váhal s koncovkou a Petrík jeho zámer vystihol.
     
    37:24
    Videlka našiel Gašpara, ktorý však trafil len pravý betón Petríka.
     
    38:03
    Knyazev sa dostával do úniku, ale po súboji s Jendroľom spadol na ľad a Orčík puk zachytil a hru prerušil. Medzi časom sú oba celky v plnom počte.
     
    38:23
    Žilka sa od mantinelu dostal medzi kruhy. Trafil však len do betónov Petríka.
     
    39:01
    Už nám prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:25
    Videlka unikol, ale v útočnom pásme mu puk ušiel z hokejky. Petrík tak nemusel zasahovať.
     
    39:50
    Petrík si musel dať pozor na delovku od modrej čiary, ktorú vyslal Gachulinec. Domáci brankár je pripravený.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Je za nami druhá tretina stretnutia. Aj v tejto čast hry sme videli jeden presný zásah. Postaral sa oň Kristián Kučera, keď trafil presne do šibenice brány Orčíka. Na trestnej lavici sedeli po traja hokejisti.
     
    Druhú tretinu na strely vyhrala Detva 23:15.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Petráš zakončuje v úvode tretej tretiny, ale nepresne.
     
    41:11
    Nepresná rozohrávka Petra na Žilku, ale Detva zostáva v pásme. Následne dokázal Petro aj zakončiť a Petrík puk vyrazil na ochrannú sieť.
     
    41:46
    Po strate puk sa vrátil Zorvan do vlastnej tretiny, kde ho vybojoval. Dostal sa sním znovu do útočného pásma, ale Poliaček nedokázal presne zakončiť celú akciu.
     
    42:38
    Videlka vo vlastnom pásme vybojoval puk a dostal sa sním až pred Petríka, kde domáci brankár zastavuje možnosť hostí.
     
    43:24
    Po Gachulincovej akcii domáci tečujú puk mimo hraciu plochu.
     
    44:08
    Knyazev z útočného pásma poslal puk až do vlastnej tretiny, kde ho domáci poslali na zakázané uvoľnenie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3642 divákov.
     
    44:35
    Za podrazenie dostáva dve minúty Filip Šedivý.
     
    44:45
    Orčík mal šťastie po strele Petráša, keď sním hrala konštrukcia brány.
    44:45 Tyč po strele Petráša
     
    45:29
    Detve sa podrilo dostať puk do streného pásma, kde bol pripravený Viktor Fekiač.
     
    45:53
    Petro s Torok veľmi dobre napádajú rozohrávku domácich v strednom pásme.
     
    46:28
    Knyazev z uhla vystrelil veľmi nepresne a Detva tak bude hrať v plnom počte.
     
    47:15
    Detva s pukom v strednom pásme. Fredirik Fekiač hľadal Huňady, ale nebol presný.
     
    47:47
    Na druhej strane nedokázal spracovať puk A. Kotzman.
     
    48:00
    Petrík musí zasahovať pred rýchlym Gašparom.
     
    48:36
    Po tvrdej strele Šimona sa natláčal spoza brány pred Petríka Srnka, ale domáci brankár si dal pozor.
     
    49:16
    Jendroľ v strednom pásme vysunul Žilku, ktorý zakončuje bekhendom a Petrík hru prerušil.
     
    49:48
    Žilka dokázal vystaviť domácich hráčov do postavenie mimo hry,keď puk pretlačil do streného pásma.
     
    50:02
    Videlkovi sa v útočnom pásme nepodarilo prestrčiť puk na Hrušíka. Následne Hrušík mohol prihrať puk pred bránu, kde bol osamotený Videlka.
     
    50:54
    Po nepresnej strele Horvátha sa nepodarilo Škápikovi udržať pásmo.
     
    51:23
    Po strele Gachulinca domáci brankár Petrík rýchlo rozohral domácu akciu.
     
    52:11
    Zorvanovi sa popri mantinely nedarí vyhodiť puk.
     
    53:00
    Torok na seba naviazal až trojicu domácich hráčov, ale nepodarilo sa mu presne prihrať na modrú čiaru Sládkovi. Rozhodcovia videli postavenie mimo hry, ktoré bolo milimetrové.
     
    53:26
    Hra je prerušená. Nahodený puk detvancov je tečovaný na ochrannú sieť.
     
    53:54
    Hrušík nedokorčuľoval puk a tak je hra prerušené pre zakázané uvoľnenie.
     
    54:30
    Oba celky si dávajú v strednom pásme pozor a začali taktizovať.
     
    55:18
    Gašpar dostáva puk do stredného pásma, ale nedokázal prihrať Viktorovi Fekaičovi.
     
    55:33
    Dvonč sa sám vytlačil z ideálneho streleckého uhla a jeho strelu na dvakrát Orčík likviduje.
     
    55:52
    Po strele Vereša od modrej čiary vyšiel Orčík vonku z brány a puk zastavil, ale len vyrazil ho pred seba, kde mu spoluhráči pomohli upratať ho do bezpečia.
     
    56:53
    Orčík je znovu pozorný. Po bekhendovom zakončení Knyazeva a následne prišli domáce dorážky, ktoré tak isto brankár hostí zneškodnil.
     
    57:30
    Videlka získal vo vlastnom pásme puk. Unikol a jeho samostatný nájazd Petrík zneškodnil.
     
    58:28
    Na opačnej strane netrafil bránu Orčíka Janáč.
     
    Posledné dve a pol minúty priniesli niekoľko pekný akcií, ale rozhodnutie nám nepriniesla žiadna.
     
    59:20
    Petrík ďaleko z brány, ale nepresne rozohral.
     
    59:53
    Predĺženie chcel spoza modrej čiary odvrátiť Viktor Fekiač, ale jeho pokus je zablokovaný a bude sa vhadzovať pred Petríkom.
     
    59:53
    Miroslav Chudý si berie oddychový čas.
     
    60:00
    Nebezpečná hra vysokou hokejkou a dve minúty pre Tomáša Hlucha.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Skončila sa tretia tretina, v ktorej gól nepadol. Rozhodovať sa bude v predĺžení.
     
    Aj poslednú tretinu vyhral na strely Detva, keď domácich prestrieľala 14:7.
     
    Predĺženie začne Detva presilovou hrou.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:22
    Po strele Sládoka prepadol puk Petríkovi, ale niktov modrom ho nedorážal.
     
    60:57
    A do štyroch ide aj Detva. Dve minúty pre Viktora Fekiača za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    61:03
    Po strele Mikésku sa zapotil Filip Orčík.
     
    61:20
    Petrík z námahou vytlačil tečovanú strelu Gachulinca do rohu klziska.
     
    61:58
    Skalica po strele Škápika stráca útočné pásmo, ale bude hrať v plnom počte.
     
    62:23
    V oslabení Torok našiel Gašpara,ktorý minul bránu, ale odrazil sa do brankoviska, kde ho mohol doraziť Torok, lenže v domácej bráne je Roman Petrík a ten zasahuje.
     
    62:57
    Vereš trafil len do Sládka a Viktor Fekiač na trestnej lavici pripravený naskočiť.
     
    63:15
    Petráš mal položeného Orčíka, ale nedokázal sa dostať k puku skôr pri ňom bol Frederik Fekiač a poslal ho do stredného pásma.
     
    64:02
    Škvardilo prestrčil puk na Videlku, ale ten v útočnom pásme spadol a je tak po šanci hostí.
     
    64:37
    Orčík vytlačil puk po strele Knyazeva a Detva posiela puk do stredného pásma.
     
    65:04
    Orčík nevedel, kde je puk po strele Pavešiča, ale našťastie minul pred Detvu bránu.
     
    65:51
    Gachulinec len propagačne nahodil puk.
     
    66:23
    Dvonč sa snažil po buly prekvapiť Orčíka, ale ten vytiahol lapačku a puk zneškodnil.
     
    66:36
    Torok bol v útočnom pásme skôr ako Petro s pukom.
     
    67:08
    Hostia odpálili puk z vlastného pásma a ten skončil len na hráčskej lavici domácich.
     
    67:48
    Na ľade nevidíme Říhu. Prihrávka na Gašpara je dlhá a končí len na zakázanom uvoľnení.
     
    68:36
    Hostia v strednom pásme získali puk.Torok vysunul Petra, ktorý bekhendom neprekonal Petríka. a Postavení útočiaceho hráča v bránkovisku je hra vykázaná do stredného pásma.
     
    69:35
    Gašpar si stiahol pomedzi nohy obrancu súpera prihrávku Škvaridla, ale neodkázal presne zakončiť.
     
    70:01
    Škvardilo parádne našiel Gašpara, ktorý forhendom neprekonal Petríka.
     
    70:12
    Po buly sa dostal do zakončenie hosťujúci Torok, ale ani on neprekonal Petríka.
     
    70:43
    Na druhej strane našiel Škápik Knyazeva a tohovychytal Orčíka.
     
    71:00
    Po zlej prihrávke domácich sa ocitol sám pred Petríkom Huňady ale nedokázal rozhýbať Petríka. Domáci brankár tak udržal domácich ešte v sérii.
    71:00 Šanca Huňadyho.
     
    71:49
    Škápik od vlastnej brány zakladá akciu. Čaká však na dostriedanie spoluhráčov.
     
    72:30
    Orčík zneškodnil pokus Horvátha a následne domáci obranca narazil nepríjemne Jendroľa o mantinel.
     
    73:16
    Detva vydolovala puk za vlastnou bránou. a môže zaútočiť.
     
    73:59
    Žilka po prihrávke Škvardla mieril nepresne.
     
    74:46
    Knyazev nedokázal potrestať zlé striedanie Detvy.
     
    75:24
    Orčík si stiahol puk pod lapačku a hru prerušil.
     
    75:50
    Sládok dokázal udržať útočné pásmo, ale Gašpar a ani Škvaridlo sním neodkázali nič vymyslieť.
     
    76:50
    Videlka napáda v útočnom pásme domácich. Podarilo samu získať puk, ale po spolupráci s Huňadym nieje úspešný.
     
    77:02
    Mikéska pri obetavom zákroku dostal puk do kolena a s grimasou odchádza na striedačku.
     
    77:47
    Jakub Žilka spoza hráča minul bránu domácich.
     
    77:59
    Obrovská možnosť domáceho Rastislava Vereša tesne míňa bránu Orčíka.
    77:59 Šanca Rastislava Vereša
     
    78:35
    Kučera nespracoval puk a dostal sa sním až za bránu, kde ho Frederik Fekiač posadil na ľad.
     
    79:08
    Mikéska zakončil. Orčík puk nevidel. Na jeho šťastie minul bránu.
     
    79:35
    Gašpar unikol a Mikéska ho hákoval, keď sa rútil sám na Petríka. Je tu presilovka Detvy.
     
    79:37
    Detva sa však sama vystavil z útočného pásma.
     
    80:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Máme za sebou 20.minút predĺženia, ale ani v tom sa nerozhodlo a tak nasledovať budú nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Filip Orčík si poradil s nájazdom Kristiána Kučeru, keď mu zmenšil strelecký uhol.
     
    1. série
    0:1
    Rastislav Gašpar dostáva v nájazdoch Petríka, keď mu puk prepadol do brány.
    Rastislav GAŠPAR
     
    2. série
    0:1
    Filip Orčík si poradil aj po nájazde Šimona Petráša.
     
    2. série
    0:1
    Viktor Fekiač to chcel bekhendom zakončiť, ale neprekonal Petríka.
     
    3. série
    0:1
    Rastislav Vereš to rozpálil na Orčíka, ale ten proti nemu vybehol a zneškodnil jeho pokus.
     
    80:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC 07 Orin Detva.

    Autorom rozhodujúceho gólu je RASTISLAV GAŠPAR,ktorý ako jediný premenil samostatný nájazd.
     
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu záver finálovej série Budiš 1. hokejovej ligy. Jej víťazom sa po dvoch rokoch stáva opäť mužstvo HC 07 Orin Detva, ktorá v troch zápasoch finále neokúsila trpkosť prehry. Skalica v Detve hrala hlavne v prvom zápase dosť zakrýknute. V druhom zápase sa jej výkon zlepšil. Najlepší výkon podali zverenci trénera Oremusa v dnešnom zápase, ale ani tento výkon nestačil na Detvu. Oba celky však spoločne budú bojovať o dve miesta v play out, ktoré sa začína presne o týždeň v piatok. Ich súpermi budú mužstvá Liptovského Mikuláša a jedného z dvojice Dukla Trenčín/ Nové Zámky. 3642 Divákov musí byť dnes v Skalici spokojný, čo im obe mužstvá predviedli.
     
    Hráči Skalice si preberajú strieborné medaily od predstaviteľov SZĽH.
     
    Na rad prichádzajú aj hráči Detvy, ktorí sa tešia spoločne so svojím šéfom Róbertom Ľuptákom, ktorý je zároveň šéfom Budiš 1. ligy.
     
    Jozef Sládok kapitán mužstva HC 07 Orin Detva zdvihol nad hlavu víťazný pohár a ide sa sním spolu so spoluhráčmi potešiť s priaznivcami klubu spod Poľany. (21:18:43)

    Marek Antalík

    Branky a nahrávky: 25. Kučera (Hluch) – 6. Videlka (Hrušík, Huňady), rozh. náj. Gašpar

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kučera (HKS)
    0:1   Gašpar (DTV)
    2. série:
    0:1   Petráš (HKS)
    0:1   V. Fekiač (DTV)
    3. série:
    0:1   Vereš (HKS)


    HK Skalica: Petrík – Horváth, Škápik, Drahorad, Kukliš, Pavešič, Mikéska, Hílek, Smetana – Petráš, Vereš, M. Romančík – Knyazev, Kučera, Hluch – Dvonč, Brodek, P. Kotzman – Janáč, Halabrín, A. Kotzman.
    HK Detva: Orčík – Sládok, F. Fekiač, Šimon, Gachulinec, Zorvan, Valjent, Jendroľ – Gašpar, V. Fekiač, Škvaridlo – Žilka, Petro, Torok – Říha, Srnka, Poliaček – Hrušík, Huňady, Videlka – Šedivý.

    Rozhodčí: M. Novák, J.Konc – Frimmel, Holomek

    Diváci: 3642
    Skalica 0 3 Detva
    #1 Pondělí 06.03.2017 • 18:00
    Detva - Skalica 5:2
    #2 Úterý 07.03.2017 • 18:00
    Detva - Skalica 3:1
    #3 Pátek 10.03.2017 • 18:00
    Skalica - Detva 1:2 po s.n. (0:1)
    bahis siteleri