Nové Zámky – Martin 4:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Trenčín 2:4 (kon.) | Banská Bystrica – Zvolen 3:4 (po pr.)
Poprad – Žilina 3:2 (po pr.) | Košice – Nitra 6:1 (kon.)
konec
HC Košice
6:1 (1:0, 1:1, 4:0)
HK Nitra
sk Pátek 10.03.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi HC Košice a HK Nitra, po výsledku 6:1 sa z výhry a troch bodov tešia domáce Košice.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 31:19

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:47:45)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:06
    Boltun prihrával na modrú čiaru, strela odtiaľ bola zastavená defenzívou Nitry. Prebieha posledná minúta zápasu.
     
    58:20
    Začalo sa posledných sto sekúnd dnešného stretnutia. S najväčšou pravdepodobnosťou sa už bude zápas len dohrávať a nič podstatné sa už neudeje.
     
    57:20
    Vladislav Habal hru prerušil, Nitra odíde striedať. Podobne učinia aj Košice. Ani jeden z celkov nechce v absolútnom závere stretnutia zbytočne preťažovať svoje líderské päťky.
     
    56:39
    Klíma získal puk pre Košice, Bartoš bol ale následne príliš statický a prihrávku svojho spoluhráča dokorčuľovať nestihol.
     
    55:13
    Košice dali gól!
    Košičania si so svojho súpera urobili doslova trhací kalendár a v rýchlom časovom slede pridali aj šiesty presný zásah, Valent len nechápavo krúti hlavou. Presadil sa PETER BOLTUN. Asistencie: Jiří Vašíček, Tomáš Hričina.
     
    53:51
    Oddychový čas hostí.
     
    53:51
    Košice dali gól!
    Košickou Steel arénou sa nesie „pátá, právě teď odbila“, domáci celok pridáva aj piaty presný zásah. Do listiny strelcov sa zapísal aj JAKUB SUJA. Asistencie: Rudolf Huna, Juraj Milý.
     
    53:05
    Zdá sa tak, že o víťazovi je už definitívne rozhodnuté. Otázne je len to, či sa ešte nejakým spôsobom bude meniť konečné skóre, alebo sa tímy rozídu po výsledku 4:1 v prospech Košíc.
     
    52:14
    Košice dali gól!
    Košice využívajú ďalšiu presilovú hru a máme tu druhého dvojgólového strelca. Stal sa ním TIBOR VARGA, ktorý spoločne s Jirkom Bicekom prežíva skvelý hokejový večer. Asistencie: Richard Jenčík, Ondřej Šmach.
     
    51:47
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Šiška – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    51:45
    Hra sa zdržiavala prevažne v strednom pásme, odkiaľ padajú góly skutočne len sporadicky. Aj naďalej tak pokračujeme za stavu 3:1 v prospech Košíc.
     
    50:30
    Boltun nabral na rýchlosti a získal puk pre Hričinu. Ten si ho dobre pokryl telom, premiešal si ho a dostal sa medzi kruhy, odkiaľ zakončoval švihom. Valent v dôležitom zákroku uspel.
     
    50:02
    Prebieha posledných 10 minút riadnej hracej doby, Oba celky sa rozhodli prestriedať počas hry, päťky na ľade boli totiž až príliš premiešané.
     
    49:16
    Eric Meland sa teraz nemusel ponáhľať, pískalo sa totiž zakázané uvoľnenie v neprospech domáceho celku. Vhadzovať sa preto bude po ľavici Vladislava Habala.
     
    48:12
    Michal Valent prikryl puk na ľadovej ploche, ten sa totiž od zadného mantinelu nepríjemne odrazil pred nitriansku bránku. Gólman tak vyhodnotil situáciu správne.
     
    47:22
    Oba celky potrebovali prestriedať, preto sa Košice so svojou kombináciou nijako neponáhľali. Domáci puk v tejto chvíli kontrolovali za bránkou Vladislava Habala.
     
    46:40
    Zápas mierne stratil na svojom tempe, Nitre sa ale poriadne kráti čas na prípadné vyrovnanie.
     
    45:46
    Puk opustil hraciu plochu a potešil jedného z divákov. Ten si domov odnesie peknú spomienku na dnešné hokejové stretnutie, ktoré je posledným domácim zápasom Košíc v základnej časti Tipsport ligy pre sezónu 2016/20017.
     
    44:46
    Nitra chcela puk odpáliť, avšak jej hráči neriešili tú situáciu vôbec šťastne. Trafili totiž len Boltuna, ktorému ešte puk padol pred bránkovisko. Aj preto sa rozhodol košický útočník zakončiť, zasiahol ale len Valenta. K dorážke sa následne dostal Šoltés, ten neprepálil ležiaceho gólmana Corgoňov.
     
    44:42
    Košičania držali puk na svojich hokejkách, čo im za súčasného stavu, pochopiteľne, vyhovuje. Nitra nevie nájsť spôsob, ako okabátiť pozornú defenzívu súpera a naďalej tak prehráva drvivú väčšinu osobných súbojov v útočnej tretine.
     
    43:34
    Jenčík v ideálnej pozícii, z ľavého krídla ale Michala Valenta neprekvapil. Skúsený gólman teraz podržal Nitru a puk si prikryl na hrudi.
     
    43:17
    Ranu Hunu zrazil Valent, Nitra sa stále nevie dostať do pásma svojho súpera.
     
    42:06
    Košičania si začínajú z tohto zápasu robiť exhibíciu – a to aj napriek tomu, že výsledok stále nie je jednoznačný. Domáci sa teraz parádnym spôsobom dostali do prečíslenia dvoch proti jednému a dovolím si tvrdiť, že ak by Šoltésovi v rozhodujúcej chvíli puk neskĺzol z čepele, mohlo byť definitívne „vymaľované“.
     
    41:13
    Košice dali gól!
    Košičania pridávajú tretí nádherný gól v dnešnom stretnutí. TIBOR VARGA dostal ideálnu prihrávku priamo pred bránkovisko, odkiaľ sa už pomýliť nemohol. Asistencie: Richard Jenčík, Jiří Bicek.
     
    41:03
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Kutálek – 2 min., hákovanie).
     
    40:47
    Milam zvládol aktívne napádanie súpera a puk poslal cez stred klziska do pásma Košíc. Tam sa ho zmocnili jeho Milamovi spoluhráči.
     
    40:18
    Tradičné vhadzovanie v stredovom kruhu nám odštartovalo poslednú časť riadnej hracej doby. Budeme zvedaví na to, aké zaujímavé momenty nám prinesie tretia tretina.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Z dnešného zápasu uplynulo už rovných 40 minút, hráči odchádzajú do šatní. Po druhej tretine pritom platí priebežný stav 2:1.

    Pomer striel po 2. tretine:
    20:13

    Tretia tretina sa začne približne o 19:12.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:25
    Nitra dala gól!
    Tak napokon z toho predsa len gól je. Nitra sa dostala do pásma Košíc, kde to skúšala z pomerne veľkého uhla. za strelca gólu je označený MAREK TVRDOŇ. Asistencie: Jameson Milam, Matt Cope.
     
    38:50
    Hostia sa stále nedokážu usadiť pred bránkou svojho súpera, čo nie je počas ich presilovky vôbec dobrá vizitka.
     
    38:02
    Prihrávka Ručkaya bola prisilná, puk napokon opustil útočné pásmo Corgoňov. Nitre sa čosi podobné stáva až príliš často.
     
    37:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Deyl – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    37:26
    Habal rieši necelé tri minúty pred koncom druhej tretiny viacero nepríjemných pukov, gólman z Česka si ale stále drží čisté konto.
     
    37:20
    Hra sa teraz pomerne dlho zdržiavala v strednom pásme, odkiaľ sa smerom dopredu vydala Nitra. Tá to skúšala priamou strelou na Habala, ktorý puk zrazil na ochrannú sieť.
     
    36:44
    Dudáš posunul puk útočným radom Košíc, ktoré ho len nahodili na bránku Valenta. Ten ale zacítil nebezpečenstvo, a tak túto slabučkú strelu prikryl na ľade.
     
    36:20
    Medzičasom pokračujú Košice s piatimi korčuliarmi.
     
    35:52
    Celá akcia sa točila len okolo jedného mena – Tibor Kutálek. Ten to napokon nezvládol, rozohral nepresne a Nitru poslal von z útočnej tretiny.
     
    35:40
    Toto vyzeralo zaujímavo, puk totiž smeroval na voľného Kutálka. Ten sa už pripravoval na zakončenie, Košičania ale výborne zapracovali svojimi čepeľami a puk skúsenému útočníkovi vypichli.
     
    34:55
    Kutálek trafil v útočnom pásme len Vašíčka, Nitra sa tak k zakončeniu nedostala. Hostia ale ostávajú usadení v pásme svojho dnešného hostiteľa.
     
    34:07
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., držanie).
     
    33:42
    Nitra každopádne v ostatných minútach poriadne ožila a mohla streliť kontaktný gól, vo výbornom svetle sa ale predviedli ako Boltun, tak aj gólman Habal.
     
    32:10
    Šille sa dostal do samostatného úniku, ani toto sa ale gólom nekončí! Šille totiž poslal puk priamo do betónu pripraveného Vladislava Habala.
     
    31:22
    Obrovská šanca Corgoňov! Pre tých sa teraz črtalo prečíslenie dvoch proti jednému, prihrávka na ľavú stranu pritom mala nájsť Slováka. Obetavým zákrokom sa ale prezentoval Boltun, ktorý sa hodil po puku a zastavil ho svojím telom.
     
    30:58
    Hra v tejto chvíli mierne stratila na svojom tempe. Aj naďalej ale platí, že sledujeme aktívny hokej z oboch strán a predovšetkým útočná fáza Košíc môže divákov prítomných v Steel aréne tešiť.
     
    30:01
    Deyl bol v korčuliarskom súboji s Piačkom o krok rýchlejší, a tak je z toho zakázané uvoľnenie hostí. Tí nebudú môcť prestriedať.
     
    29:42
    Huna hľadal Jankoviča, ten bol od puku dobre odstavený Bajtekom. To bolo ale zo strany Nitry všetko, hostia sa následne sami poslali von z útočnej tretiny.
     
    28:49
    Nitru môže táto situácia poriadne mrzieť, každopádne, Corgoni zbrane rozhodne zložiť chcieť nebudú a smerom dopredu sa pokúsia čo-to povedať.
     
    27:49
    Košice dali gól!
    Košičania vyvinuli na svojho súpera veľký tlak, z čoho napokon vzišla trma-vrma pred bránkou Michala Valenta. Najlepšie sa v nej zorientoval JIŘÍ BICEK, ktorý pridal svoj druhý gól v zápase. Asistencie: Martin Dudáš, Tibor Varga.
     
    27:00
    Pomerne často sa teraz prerušuje, celky ale nestriedajú. Napokon, v takom množstve by to bolo kontraproduktívne.
     
    26:42
    Koch prišiel v pásme Košíc o puk, našťastie pre domácich ale dokázala Nitra dobrý pas z hokejky Ordzovenského poslať len do pripraveného Vladislava Habala.
     
    25:54
    Jankovič mierne zariskoval, avšak napokon sa mu to oplatilo. Košičania budú môcť striedať, učiní tak aj hosťujúca Nitra.
     
    25:01
    Na opačnej strane klziska bol najrýchlejší Macík, ktorý dokorčuľoval puk za bránkou súpera, aby ho následne posunul na modrú čiaru. Strelu odtiaľ ale hostia sami zastavili vlastnými telami.
     
    24:48
    Klíma prihrával na pravú stranu, kam sa ponáhľal Bicek. Ten bol ale v pohybe a puk si dobre nespracoval. Prihrávka sa mu napokon odrazila od špičky korčule príliš ďaleko.
     
    24:05
    Vargovo nahodenie na zadný mantinel zachytil Macík, ten sa smerom dopredu ponáhľať nebude. Oba celky totiž potrebujú dokončiť striedanie.
     
    23:48
    Milý prebral puk na korčule a obtočil sa okolo vlastnej osi, jeho pozícia bola už ale príliš krkolomná na to, aby dokázal mladý útočník v službách Košíc presnejšie zakončiť.
     
    23:02
    Šmach sa teraz mierne unáhlil a puk poslal cez všetky čiary aj za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovanie po pravici Vladislava Habala.
     
    22:15
    Macík stíhal puk na zadnom mantineli, tam mu ale chýbala podpora zo strany jeho spoluhráčov. Košičania tak dostali priestor na prestriedanie.
     
    21:57
    Po dlhšom čase sa do zakončenia dostali aj hostia. Tí to ale celkom neodhadli a puk poslali len do ochranného sita za bránkou Habala.
     
    21:28
    Šedivý strieľal z ľavej strany, táto strela ale nemohla Michala Valenta nijako prekvapiť. Vhadzovať sa bude po pravici brankára Nitry.
     
    20:54
    Košice sú aktívnejšie aj v úvode druhej tretiny, keď si vypracovali dobrú príležitosť, druhý gól ale zatiaľ nepridali.
     
    20:19
    Úvodné buly nám odštartovalo prostrednú časť riadnej hracej doby. Košičania po prvej tretine vedú, a tak budeme zvedaví na to, aká bude odpoveď zo strany Nitry.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa mimoriadne zaujímavá prvá tretina zápasu medzi Košicami a Nitrou. Domáci mali počas nej z hry neporovnateľne viac a zaslúžene sa dostali do vedenia. Do šatní sa tak pôjde za stavu 1:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 10:4

    Druhá tretina sa začne približne o 18:20.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:54
    Zdá sa, že pred prestávkou sa už nič podstatné neudeje. Košičania tak budú po prvej tretine vyhrávať 1:0.
     
    19:12
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:34
    Nitre sa zatiaľ v útočných radoch absolútne nedarí, čo ju tesne pred play-off tešiť rozhodne nemôže. Do konca zápasu je však stále veľmi ďaleko, a tak budeme zvedaví na to, čo Corgoni vymyslia.
     
    17:58
    Pupák dobre korčuľoval s Bartánusom a nenechal ho zakončiť. Košičania ale budú s pukom pokračovať vo svojej útočnej tretine.
     
    16:44
    Šoltés dokorčuľoval puk pred bránkoviskom a hoci stál len na jednej korčuli a zakončoval z otočky bekhendom, Valent sa musel mať na pozore, aby mu ten puk neprekĺzol do siete.
     
    15:56
    Cope sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu, pokračujeme v hre piatich proti piatim. Táto presilová hra Košíc tak ostane nevyužitá.
     
    14:58
    Tak teraz mala Nitra poriadne šťastie! Huna dostal ideálny kruh medzi kruhy, odkiaľ pálil z prvej. Valent v tejto chvíli azda ani sám nevie, ako ten puk vyrazil mimo priestor troch žrdí.
     
    14:55
    Košice zovreli svojho súpera v pásme, kde roztáčajú presilovkový kolotoč.
     
    14:03
    Valent mal na malý moment zakrytý výhľad, čo sa snažil využiť Dudáš strelou od modrej. Nitriansky gólman sa ale včas intuitívne vyklonil na správnu stranu a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    13:52
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Cope – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    13:17
    Sledovali sme niekoľko osobných súbojov v rohoch klziska, po ktorých sa puku zmocnili hostia. Ani tentokrát z toho ale presnejšie zakončenie nebolo.
     
    12:06
    Bartoš si pýtal puk medzi kruhmi, Dudáš o ňom ale nevedel a prihrával len do rohu klziska. Tento priestor mali pritom Corgoni výborne vykrytý.
     
    11:44
    Macík potreboval prestriedať, preto puk len nahodil do útočného pásma. Tam ho Nitra niekoľko sekúnd podržala, napokon sa ale jej hráčom vystreliť nepodarilo.
     
    10:31
    Hričina dostával zaujímavý puk pred bránkovisko, ten mu ale napokon prepadol popod čepeľ a skončil v moci pozorného Michala Valenta.
     
    10:10
    Cope prihrával na ľavú stranu, v tomto priestore ale nekorčuľoval nik z hostí, kto by sa voľného puku mohol zmocniť. Oba celky pôjdu striedať počas hry.
     
    09:39
    Jenčík musel vykresliť pred útočnou modrou čiarou vonkajší oblúk, potreboval sa totiž zbaviť obrancu. Následne ale vystavil Košice ofsajdovej pozícii.
     
    09:19
    Vladislav Habal teraz podržal Košice nad vodou! Rana z hranice pravého kruhu na vhadzovanie smerovala do jeho šibenice, tam ale včas vystrelila Habalova lapačka.
     
    08:30
    Nitra sa usadila v pásme Košíc, tie ale po niekoľkých desiatkach sekúnd puk odpálili a odišli striedať. Z hĺbky defenzívy tak bude rozohrávať Pupák.
     
    07:59
    Hričina posielal prihrávku na modrú čiaru, kde prišlo k tesnejšiemu súboju košického beka a útočníka v službách Nitry. Puk po ňom opustil hraciu plochu, vhadzovať sa bude po ľavici Michala Valenta.
     
    07:09
    Košice dali gól!
    A Košice už vedú! Hostia zbytočne chybovali na vlastnej modrej čiare, čo využil JIŘÍ BICEK. Ten sa dostal do samostatného úniku a dobrou strelou švihom prepálil Valenta. Asistencia: Jakub Suja.
     
    06:44
    Hra v tejto chvíli mierne stratila na svojom tempe. Smerom dopredu chcela byť aktívna aj Nitra, avšak jej hráčom sa zatiaľ v kombinácii absolútne nedarí.
     
    05:48
    Varga si s pukom nakorčuľoval medzi kruhy, odkiaľ to skúšal strelou švihom. Táto rana letela k vzdialenejšej žrdi, kde sa prezentoval Valent parádnym „semaforom“.
     
    05:10
    Tak dlho sa z presilovky Nitra netešila. Corgoni prepadli na modrej čiare a Versteeg musel napokon zatiahnuť ručnú brzdu. Košičania sa totiž dostávali do dobrej šance.
     
    05:03
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Versteeg – 2 min., držanie).
     
    04:53
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Šoltés – 2 min., podrazenie).
    Steel aréna počas štátnej hymny Slovenskej republiky
     
    04:20
    Macík rozohrával smerom dopredu nepresne, puk prepadol len na zadný mantinel. Oba celky preto pôjdu striedať počas hry.
     
    03:55
    Prvé zakončenie aj v podaní Nitry. Tá sa držala za bránkou súpera, odkiaľ sa skúšala natlačiť pred Habala. Český gólman bol na to pripravený a puk prikryl na ľadovej ploche.
     
    03:23
    Nepríjemný moment, na ľade teraz ostal po jednom zo súbojov ležať Martin Dudáš. Ten s bolestivou grimasou schádza z ľadu. Veríme, že statný košický bek bude v poriadku.
     
    02:58
    Bolo z toho prvé zakončenie na bránku v zápase. Valent puk len dezorientovane vyrazil pred seba, avšak tam si ho dokázala Nitra postrážiť.
     
    02:52
    Corgoni sa tlačili do zakončenia, v rozhodujúcej chvíli im bol ale puk odobraný. Na útočný výpad sa tak bude chcieť vydať Bartánus.
     
    02:19
    Veľmi dlho sa teraz neprerušovalo, pred vhadzovaním v pásme Košíc tak radšej oba celky prestriedajú. V úvode sa hrá aktívny hokej, avšak zatiaľ bez lepšieho zakončenia.
     
    01:49
    Hričina sa vydal na útočný výpad po ľavom krídle, jeho finálna prihrávka medzi kruhy ale postrádala väčšiu presnosť, a tak prepadol puk na čepele Nitry.
     
    01:19
    Ručkay naháňal puk v strednom pásme, prihrávka z hokejky jeho spoluhráča bola ale pridlhá. Puk prepadol za Habalovu bránku, kde sa ho zmocnili domáci.
     
    00:54
    Košičania okamžite puk nahodili na zadný mantinel, kde s ním operoval Suja. Ten sa ale ďaleko nedostal, o čo sa postarala aktívna defenzíva súpera.
     
    00:20
    Úvodné buly v prospech Košíc. Corgoni budú napádať rozohrávku svojho súpera v strednom pásme.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Šmach, Dudáš, Vašíček, Šedivý, Deyl, Jankovič, Koch – Huna, Suja, Milý – Jenčík, Varga, Bicek – Šoltés, Boltun, Hričina – Bartánus, Bartoš, Klíma – Vrábeľ

    HK Nitra: Valent (Halo) – Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, Versteeg, Pupák, Korím, Meland – Tvrdoň, Slovák, Cope – Kutálek, Krištof, Ručkay – Šille, Šiška, Macík – Bajtek, Štefanka, Piačka

    Rozhodca: Baluška, Orolín – Synek, Šefčík.
     
    Najvyššia hokejová súťaž Slovenska sa pomaly blíži k vyraďovacím bojom. Predposledné kolo základnej časti Tipsport ligy pritom prinesie aj šláger medzi Košicami a Nitrou.

    HC Košice vstúpi do zápasu z tretej priečky, o ktorú už nemôže Košičanov nik pripraviť. Oceliari získali dovedna 102 bodov a pýšiť sa môžu aj priaznivým skóre v pomere 177:118. Domáci hokejisti budú chcieť v Steel aréne vrátiť Nitre požičané, keď naposledy na jej ľade prehrali pomerom 2:3 po samostatných nájazdoch.

    Posledný odohraný zápas HC Košice:

    MsHK Žilina – HC Košice 2:4

    HK Nitra pricestuje do metropoly východu ako úradujúci majster z priebežnej druhej priečky tabuľky, a to so ziskom 109 bodov a priaznivým skóre v pomere 193:147. V neprospech Corgoňov môže hrať fakt, že v poslednom kole zaváhali a prekvapujúco podľahli Martinu.

    Posledný odohraný zápas HK Nitra:

    MHC Martin – HK Nitra 4:3 pp a sn
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 8. Bicek (Suja), 28. Bicek (Dudáš, Varga), 42. Varga (Jenčík, Bicek), 53. Varga (Jenčík, Šmach), 54. Suja (Huna, Milý), 56. Boltun (Vašíček, Hričina) – 40. Tvrdoň (Milam, Cope)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Šmach, Dudáš, Vašíček, Šedivý, Deyl, Jankovič, Koch – Huna, Suja, Milý – Jenčík, Varga, Bicek – Šoltés, Boltun, Hričina – Bartánus, Bartoš, Klíma – Vrábeľ
    HK Nitra: Valent (Halo) – Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, Versteeg, Pupák, Korím, Meland – Tvrdoň, Slovák, Cope – Kutálek, Krištof, Ručkay – Šille, Šiška, Macík – Bajtek, Štefanka, Piačka

    Rozhodčí: Baluška, Orolín – Synek, Šefčík
    bahis siteleri