Columbus – Buffalo 4:3 (kon.) | Detroit – Chicago 4:2 (kon.) | Florida – Minnesota 4:7 (kon.)
St. Louis – Anaheim 4:3 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 2:3 (1:2 po s.n.) | Boston – Philadelphia 2:1 (kon.)
San Jose – Nashville 1:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Buffalo Sabres
Sobota 11.03.2017, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Columbus v sobotu v noci přivítá v Nationwide Areně hosty z Buffala, proti nimž se bude snažit pokračovat ve skvělé domácí sérii. Obrovskou pozornost před vzájemným střetnutím poutá hostující útočník Jack Eichel, který se pokusí bodovat ve dvanáctém utkání v řadě. Zda se mu to podaří se dozvíme v sobotu v noci.
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Columbus vyhrál po pětidenní přestávce pět ze sedmi zápasů a v Metropolitní divizi se nachází o pět bodů za vedoucím Washingtonem. Hokejisté Columbusu budou v domácím prostředí proti Buffalu usilovat o čtvrtou domácí výhru v řadě a udržení čtvrtého čistého konta.

    Hráči ve formě

    Sergej Bobrovskij chytá ve fantastické formě a proti Buffalu bude usilovat o vychytání čtvrtého čistého konta v řadě poté, co poslední gól inkasoval 1. března proti Montrealu, kterému Blue Jackets podlehli po prodloužení 1:0. Jediný a vítězný gól vstřelil Alex Galchenyuk. Sergej Bobrovskij postupně vychytal čisté konto proti Minnesotě a dvakrát v řadě proti New Jersey. Bobrovskij neinkasoval 180 minut a 19 minut a 28 sekund ho dělí od vyrovnání rekordu Stevea Masona ze sezóny 2008/09. Překoná ho dnes v noci?

    Novinky z týmu

    Blue Jackets mají skvělou formu a velkou zásluhu na tom mají Scott Hartnell, Sam Gagner a Oliver Bjorkstrand, který po povolání z Clevelandu hrajícího AHL během deseti zápasů zaznamenal sedm kanadských bodů za čtyři góly a tři asistence.
    VIDEO: Bobrovskij bude usilovat o čtvrté čisté konto v řadě!

     
    BUFFALO SABRES

    Buffalo se nachází ve špatné formě, když prohrálo třikrát v řadě a z posledních osmi zápasů potom vyhrálo pouze jednou. Sabres se nachází ve Východní konferenci o devět bodů za New Yorkem Islanders a marně bojují o druhou divokou kartu a účast v playoff.

    Hráči ve formě

    Jack Eichel se nachází ve fantastické formě a na ledě Columbusu se pokusí bodovat ve dvanáctém zápase v řadě. Útočník Sabres bodoval v jedenácti zápasech v řadě, během kterých vstřelil 5 gólů a zaznamenal 11 asistencí. Eichela dělí jeden jediný zápas od vyrovnání nejdelší série v letošní sezóně NHL, kterou vytvořil Mikael Granlund, když bodoval dvanáctkrát v řadě.

    Novinky z týmu

    Sabres se v utkání proti Columbusu musí obejít bez dvojice zraněných hráčů Kyle Okposo a Dmitrij Kulikov.
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezóny 2015/16:

    09.04.16 Buffalo – Columbus 1:4
    20.02.16 Columbus – Buffalo 0:4
    12.10.15 Buffalo – Columbus 4:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, Quincey, Nutivaara – N. Foligno (C), Wennberg, Saad – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Hartnell, Gagner, Bjorkstrand – Korpikoski, W. Karlsson, Tynan. Hlavní trenér: John Tortorella.

    Buffalo Sabres: Lehner (A. Nilsson) – McCabe, Ristolainen, Falk, Bogosian, Gorges (A), Franson – E. Kane, R. O'Reilly (A), Ju. Bailey – Moulson, Eichel, Reinhart – M. Foligno, Girgensons, B. Gionta (C) – Deslauriers, Rodrigues, Ennis. Hlavní trenér: Dan Bylsma.

    Rozhodčí: Chris Lee, Kelly Sutherland. Čároví: Derek Amell, Tony Sericolo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Markus Foligno po pouhých osmi sekundách bekhendem vyhodil puk na zakázané uvolnění a hra byla přerušena.
     
    00:12
    Blue Jackets na levém křídle ihned vypálili po vhazování a Robin Lehner puk bez problému ukryl v lapačce.
     
    01:01
    Zach Bogosian napřáhl před vrcholem mezikruží ke tvrdé střele s příklepem, jeho rána po dlouhém napřáhnutí ale zamířila nad ledem vedle levé tyče brány Sergeje Bobrovskiho, který usiluje o vychytání čtvrtého čistého konta v řadě.
     
    01:28
    Cam Atkinson nabral ve středním pásmu rychlost a od modré čáry napřáhl k táhlé střele zápěstím, která zamířila pouze doprostřed brány a náruče připraveného Robina Lehnera, který puk podržel a přerušil hru.
     
    02:20
    Sabres rozjeli po pravém křídle podél střídaček rychlou akci a z vrcholu pravého kruhu pro vhazování přišla prudká střela, kterou Sergej Bobrovskij vyrazil pravým betonem!
     
    02:50
    Sabres právě vstřelili branku!
    EVAN RODRIGUES na vnitřním oblouku pravého kruhu pro vhazování napřáhl po přihrávce Nocolase Deslaurierse ke krásné střele zápěstím, která nad vyrážečkou Sergeje Bobrovskiho zamířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Brankář Columbusu přišel a svou neporazitelnost a Buffalo vede v Nationwide Areně 1:0! Asistence: Nicolas Deslauriers.
    02:50 Evan RODRIGUES - 0:1
     
    05:01
    Marcus Foligno na pravém křídle vypálil od mantinelu a Robin Lehner na přední tyči ukryl puk v náručí.
     
    05:05
    Oliver Bjorkstrand si ihned po vhazování sjel z pravé strany před bránu a pokusil se vystřelit po rychlém zamíchání s pukem bekhendem, Robin Lehner byl ale opět připraven.
     
    05:41
    Markus Nutivaara napřáhl na pravé straně útočného pásma od modré čáry k nádherní střele zápěstím, která mířila přesně do levého horního rohu brány, puk se ovšem od horní tyče odrazil do ochranné sítě! Nechybělo mnoho a bylo vyrovnáno!
    05:41 Markus Nutivaara rozezvučel nádhernou střelou tyč!
     
    06:05
    Markus Nutivaara vypálil z pravého kruhu pro vhazování, tentokrát ale jeho nebezpečná tolik nebyla a Robin Lehner ji bez problému ukryl v lapačce. Následuje reklamní přestávka.
     
    06:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    Brandon Dubinsky na pravé straně útočného pásma vyhrál vhazování a DAVID SAVARD napřáhl od modré čáry ze stejných míst jako před pár okamžiky Markus Nutivaara ke krásné táhlé střele zápěstím, která zamířila přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány, a je vyrovnáno 1:1! Tentokrát Robinovi Lehnerovi tyč nepomohla. Asistence: Brandon Dubinsky.
    06:09 David SAVARD - 1:1
     
    06:33
    Blue Jackets se nepodařilo rozehrát a puk zamířil po pravé straně útočného pásma na zakázané uvolnění.
     
    08:00
    Blue Jackets si vytvořili v útočném pásmu velký tlak, jejich kombinace ale nakonec k žádné střele nevedla.
     
    08:19
    Rasmus Ristolainen na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu a jeho přizvednutá střela skončila v ochranné síti.
     
    08:49
    T.J. Tynan využil na vnitřním oblouku levého kruhu pro vhazování fantastického přiklepnutí spoluhráče, která na něj posunul puk vleže, a o krásné stahovačce napřáhl k rychlé střele zápěstím, jenž byla přizvednuta levou nohou jednoho z klečích hráčů Sabres do vzduchu, a Robin Lehner ukryl puk v náručí.
     
    09:56
    Blue Jackets ze středního pásma diagonálně nahodili puk do levého kruhu pro vhazování, kde sice nebyl vůbec nikdo, zakázané uvolnění se ale nepískalo a hra pokračovala dále.
     
    10:57
    Domácím hokejistům Columbusu se podařilo zastavit útok Sabres tažený po levém křídle a do hry se zapojil Robin Lehner, který v blízkosti své levé tyče rozehrál holí.
     
    11:36
    Robin Lehner se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Blue Jackets z levého křídla podél hrazení.
     
    12:05
    William Karlsson se ocitl v blízkosti levé tyče ve slibné šanci, jenže puk napálil pouze do náruče Robina Lehnera.
     
    12:28
    Jack Johnson na levém křídle vypálil z ostrého úhlu a po zákroku Robina Lehnera lapačkou přichází na řadu v dnešním zápase druhá krátká reklamní přestávka.
     
    12:41
    Oliver Bjorkstrand před pár okamžiky zkusil vypálit ihned po vhazování na levém křídle od hrazení a jeho střela byla těsně před Robinem Lehnerem sražena vedle levé tyče.
     
    13:20
    Blue Jackets nahodili puk diagonálně od střídaček do vzdálenějšího pravého rohu útočného pásma a hostující obránce Sabres Josh Gorges musel hrát.
     
    14:10
    Sabres na pravém křídle napřáhli ke dvěma střelám, z nichž první zamířila mimo a druhá se od hole Cama Atkinsona odrazila do ochranné sítě. Před námi je reklamní přestávka.
     
    14:33
    Jake McCabe napřáhl na levém křídle od mantinelu v tísni ke střele, která byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    15:03
    Boone Jenner chtěl na levé stranně neutrální rozehrát a vyhodil puk na střídačku. Hra byla přerušena.
     
    15:33
    Tyler Ennis na levé straně obranného pásma u mantinelu pod tlakem vyhodil puk přes ochranné sklo, aniž by tam byla teč, a dostal dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    16:12
    Alexander Wennberg se pokusil vystřelit, jenže jeho pokus byl zablokován a Sabres se podařilo vyhodit.
     
    16:24
    Cam Atkinson napřáhl v levém kruhu pro vhazování ke krásné střele zápěstím, kterou Robin Lehner s vypětím všech sil dokázal levým betonem vyrazit mimo!
     
    17:05
    Columbus právě vstřelil branku!
    Alexander Wennberg na pravém křídle s vypětím všech sil dokázal udržet útočné pásmo a rozjel nádhernou kombinační akci. Zach Werenski si na levém křídle vyměnil puk několikrát s Nickem Folignem a poté roztáhl doprava, kde Alexander Wennberg v pravém kruhu pro vhazování místo střely zvolil nádhernou diagonální přihrávku, po které na vzdálenější levé tyči z ostrého úhlu skóroval v přesilové hře do prázdné brány po ledě NICK FOLIGNO! Jackets rozebrali obranu Sabres do posledního šroubku a v přesilové hře otočili utkání na svou stranu – 2:1! Asistence: Alexander Wennberg a Zach Werenski.
    17:05 Nick FOLIGNO - 2:1
     
    17:29
    Puk byl ve středním pásmu přizvednut do hlediště a o 14 sekund později Columbus vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    18:30
    Blue Jackets na levém křídle vypálili z ostrého úhlu a Robin Lehner puk v blízkosti své pravé tyče zachytil.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    Evander Kane se v poslední sekundě první třetiny ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže si vylámal zuby na Sergejovi Bobrovskim, který fantasticky zakročil lapačkou!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Evan Rodrigues již ve třetí minutě utkání připravil brankáře Sergeje Bobrovskiho o neprůstřelnost a poslal sabres do vedení, jenže za necelé čtyři minuty vyrovnal nádhernou střelou David Savard a krátce před přestávkou převážil misky vah na stranu Blue Jackets po úžasně sehrané přesilové hře Nick Foligno. Jack Eichel zatím po dvanácté v řadě nebodoval, 40 minut před námi. Skóre po první třetině: Columbus Blue Jackets 2 Buffalo Sabres 1.
    VIDEO: Seriál Blue Jackets věnovaný Zachovi Werenskimu.

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:04.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 14-8; Zablokované střely: 4-6; Vhazování: 46%-54%; Hity: 7-10; Přesilové hry: 1/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    V Nationwide Areně právě začala prostřední část utkání, do které Blue Jackets vstupují po skvělém obratu s jednobrankovým vedením 2:1.
     
    21:05
    Ryan O'Rielly napřáhl v pravém kruhu pro vhazování z úhlu a blízkosti přes jednoho z hráčů Blue Jackets ke střele zápěstím, která byla tečována a zamířila těsně vedle vzdálenější levé tyče, u které by byl Sergej Bobrovskij po rychlém přesunu zřejmě včas!
     
    22:22
    Matt Moulson na levém křídle zkusil vypálit z úhlu a připravený Sergej Bobrovskij puk lapil do své lapačky.
     
    22:48
    Puk byl ve středním pásmu sražen na jednu ze střídaček a hra byla přerušena. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    23:12
    Jeden z hokejistů Blue Jackets mezi kruhy pro vhazování krásně zamíchal s pukem a napřáhl ke krásné táhlé střele zápěstím, která zamířila vedle levé tyče brány Robina Lehnera.
     
    23:34
    Blue Jackets se vydali opět na steč, tentokrát ale jejich útok zastavilo po nepřesné přihrávce zakázané uvolnění.
     
    24:09
    Evander Kane podél hrazení na levém křídle rychle zavezl puk do útočného pásma a mezi kruhy pro vhazování hledal najíždějícího Evana Rodriguese, který na jeho pas nedosáhl.
     
    24:26
    Brandon Dubinsky na pravém křídle nedokázal udržet brusli na útočné modré čáře a Boone Jenner byl vystaven do ofsajdu.
     
    24:56
    Sabres právě vstřelili branku!
    Matt Moulson v levém rohu útočného pásma dojel nahození Sama Reinharta a po rychlé otočce krásnou přihrávkou o mantinel našel na modré čáře JOSHE GORGESE, který napřáhl k nádherné střele zápěstím a mezi levým betonem a lapačkou Sergeje Bobrovskiho zamířil nad ledem ke vzdálenější pravé tyči! Josh Gorges vstřelil svůlj první gól v letošní sezóně NHL a stav utkání v Nationwide Areně je vyrovnaný 2:2! Asistence: Matt Moulson a Sam Reinhart.
    24:56 Josh GORGES - 2:2
     
    25:30
    Brian Gionta se na levém křídle dostal ke střele, která z úhlu zamířila do náruče Sergeje Bobrovskiho.
     
    25:37
    Blue Jackets se podél střídaček nepodařilo rozehrát a prudký puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    26:19
    Ryan O'Reilly na levé straně napřáhl od modré čáry ke krásné střele, která byla lehce tečována, a puk mířil přesně ke vzdálenější pravé tyči, Sergej Bobrovskij ale předvedl vleže skvělý zákrok a puk ukryl pod sebou!
     
    26:19
    David Savard za bránou zahákoval jednoho z hráčů Sabres a dostal menší trest za hákování.
     
    26:56
    Kyle Quincey po pravém křídle vyrazil do rychlého protiútoku, v oslabení se ale u hrazení ke střele z úhlu nedostal.
     
    27:29
    Ryan O'Rielly se dopustil na pravé straně neutrální zóny těsně před útočnou čárou obrovské chyby, po které se Boone Jenner řítil v oslabení do samostatného úniku a v blízkosti pravé tyče se snažil v rychlosti zakončit bekhendovým blafákem, Robin Lehner ale kopíroval jeho pohyb a holí přiloženou k ledu ho fantasticky vychytal!
    27:29 Boone Jenner se ve vlastním oslabení řítil sám na bránu!
     
    28:19
    David Savard se vrátil zpět na ledovou plochu a Sabres se úvodní přesilovou hru v zápase využít nepodařilo.
     
    28:27
    Hokejistům Blue Jackets se nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění. Vhazování před Sergejem Bobrovskim.
     
    29:23
    Sam Gagner se po krásné krátké kolmé přihrávce Olivera Bjorkstranda ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské brankové příležitosti, jenže ztroskotal na lapačce výtečného Robina Lehnera, který poté hrudí zasáhl proti dorážce druhého jmenovaného hráče, a vzápětí to zkoušel znovu Sam Gagner, ani napodruhé ale neskóroval! Brankář Sabres v rychlém sledu vytáhl tři parádní zákroky!
    29:23 Sam Gagner ani Oliver Bjorkstrand nedokázali překonat Robina Lehnera, který v rychlém sledu předvedl tři zákroky!
     
    29:53
    Matt Moulson se dostal v blízkosti levé tyče ke střele, kterou Sergej Bobrovskij podržel ve své výstroji.
     
    31:08
    Justin Falk na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho střela zápěstím minula pravý horní roh brány.
     
    32:26
    Oliver Bjorkstrand se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve skvělé střelecké pozici, mezi betony ale fantastického brankáře Robina Lehnera překonat nedokázal!
     
    32:48
    Sabres vyhodili puk na zakázané uvolnění, po kterém si vyžádali oddechový čas. Zajímavá situace, ale ne neobvyklá.
     
    33:03
    Sergej Bobrovskij si počkal, až k němu doklouže nahození Sabres ze středního pásma, a zmrazil puk pod svou lapačkou. Hra přerušena, reklamní přestávka v plném proudu.
     
    34:14
    Justin Falk vypálil zřejmě z pravého kruhu pro vhazování a Sergej Bobrovskij po jeho střele sevřel puk v náručí. Hra byla přerušena a je na čase si odbýt další reklamní přestávku.
     
    34:17
    Evan Rodrigues se ihned po vhazování ocital před bránou ve výborně střelecké pozici, jenže puk nedokázal trefit.
     
    34:27
    Nick Foligno po pravém křídle v blízkosti střídaček pronikl do útočného pásma příliš rychle a pískalo se postavení mimo hru, po kterém byla útočná snaha Blue Jackets přerušena.
     
    35:10
    Nick Foligno odvedl na pravém křídle obrovské penzum práce, když nejprve dobruslil prudký puk a zabránil zakázanému uvolnění, poté se pěkně otočil a zpětnou přihrávkou našel Sama Gagnera, který bez přípravy pálil zápěstím z vrcholu mezikruží těsně nad ledem vedle vzdálenější levé tyče!
     
    36:10
    Na opačné straně mohl udeřit Cody Franson, který po krásné diagonální přihrávce Jacka Eichela z levého křídla napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, na přední tyči ale našel pouze náruč Sergeje Bobrovskiho.
     
    36:31
    Cam Atkinson vypálil na pravém křídle z kruhu pro vhazování a Zach Bogosian holí přizvedl puk do ochranné sítě.
     
    36:31
    Justin Falk fauloval v těsné blízkosti své brány a dostal dvě minuty za krosček. Columbus si zahraje druhou přesilovou hru, přičemž tu první dokázal v úvodní části využít.
     
    37:25
    Nick Foligno v blízkosti levé tyče vracel puk před bránu, kde se od jednoho z hráčů Sabres odrážel mezi betony Robina Lehnera, brankář Buffala je ale dokázal včas sevřít a hru přerušil! To byla hodně nebezpečná situace.
     
    38:07
    Blue Jackets vytvořili před bránou Sabres obrovský závar a jeden z domácích hráčů mohl z blízkosti skórovat do z poloviny odkryté brány, jenže ji trestuhodně minul!
     
    38:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Seth Jones krásně roztáhl hru diagonální přihrávkou od modré čáry doprava, kde SAM GAGNER po zpracování puku na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k jedovaté střele s příklepem a puk nad lapačkou bezmocného Robina Lehnera zamířil do bližšího horního rohu brány! Blue Jackets využili druhou ze dvou přesilových her a podruhé v zápase vedou, tentokrát krátce před koncem druhé třetiny 3:2! Asistence: Seth Jones a Jack Johnson.
    38:28 Sam GAGNER - 3:2
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ani prostřední část atraktivního utkání nebyla ochuzena o góly, když se krátce po začátku druhé třetiny prosadil obránce Josh Gorges a svým prvním gólem v letošní sezóně vyrovnal na 2:2. Blue Jackets si poté vytvořili několik velkých šancí. Boone Jenner sice samostatný únik v oslabení nedokázal bekhendovým blafákem dotáhnout do úspěšného konce, krátce před druhou přestávkou se ale prosadil v přesilové hře krásnou střelou s příklepem Sam Gagner, který vrátil Blue Jackets zpět ztracené vedení. Skóre po druhé třetině: Columbus Blue Jackets 3 Buffalo Sabres 2.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:58.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 30-25; Zablokované střely: 6-9; Vhazování: 51%-49%; Hity: 11-14; Přesilové hry: 2/2-0/1; Trestné min.: 2-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Sam Gagner po pouhých devadesáti sekundách za začátku třetí třetiny napřáhl na pravém křídle od modré čáry ke střele, která skončila v ochranné síti.
     
    41:18
    Jack Eichel se v rychlém sledu ocital na pravém křídle ve slibné střelecké pozici, jenže v obou případech ztratil kontrolu nad pukem a k ohrožení domácí brány se nedostal.
     
    42:19
    Blue Jackets se nepodařilo rozehrát a prudká kolmá přihrávka podél hrazení a střídaček zamířila na zakázané uvolnění. Hra byla přerušena.
     
    42:44
    Marcus Foligno byl zřejmě hráčem, který na levém křídle vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování, a Sergej Bobrovskij na přední tyči bez problému sevřel puk v náručí.
     
    43:00
    Evan Rodrigues je dnes hodně aktivní a nyní napřáhl na levém křídle od modré čáry ke střele, která skončila v ochranné síti. Sergej Bobrovskij tentokrát zasahovat nemusel.
     
    43:28
    Markus Nutivaara na pravé straně rychle zavezl puk do útočného pásma a z kruhu pro vhazování po ledě nahazoval kotouč před bránu, kde ho jeden z hráčů tečoval. Robin Lehner ale předvedl dobrý reflexivní zákrok a po zásahu betony puk zmrazil pod lapačkou.
     
    44:12
    Matt Moulson krásnou kolmou přihrávkou na pravém křídle přiťukl puk do jízdy Samovi Reinhartovi, který se snažil z blízkosti po ledě zamířit ke vzdálenější levé tyči, jeho rychlá bekhendová střela ale zamířila mimo!
     
    44:32
    Sabres touží po vyrovnání a rychle se vrhli do útočného pásma, jejich akci ale tentokrát zastavilo postavení mimo hru.
     
    44:37
    Sabres mohli znovu zahrozit na pravém křídle z ostrého úhlu, jenže sražený puk skončil v náručí Sergeje Bobrovskiho, který má ve třetí třetině hodně práce.
     
    45:57
    Sabres právě vstřelili branku!
    RASMUS RISTOLAINEN na pravém křídle vypálil zápěstím od modré čáry a Sergej Bobrovskij po teči Markuse Nutivaary skvěle zasáhl levým ramenem, od kterého se ovšem puk nešťastně odrazil do jeho levého betonu a poté zapadl do sítě! Asistence: Jake McCabe a Markus Foligno.
    45:57 Rasmus RISTOLAINEN - 3:3
     
    46:16
    Rasmus Ristolainen s potřebnou dávkou štěstí dokázal skórovat a vyrovnal stav utkání na 3:3. Hra byla přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávka.
     
    47:32
    Buffalo je ve třetí třetině výrazně lepší a zaslouženě se mu podařilo vyrovnat. Blue Jackets jsou pod tlakem.
     
    47:55
    Jack Eichel se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jenže Sergej Bobrovskij kopíroval jeho pohyb a jeho střelu z ostrého úhlu skvěle vyrazil hrudí mimo!
     
    48:40
    Na střely na bránu je utkání velice vyrovnané. Columbus jich má na svém kontě 32, zatímco Buffalo o dvě méně.
     
    49:29
    Evander Kane si z levého křídla krásně sjel mezi kruhy pro vhazování a vypadalo to, že v blízkosti pravé tyče bude bránu objíždět, nakonec se ale z ostrého úhlu pokoušel puk zasunout do brány a Sergej Bobrovskij skvěle zasáhl levým betonem! Tlak hostů pokračuje.
     
    49:42
    Blue Jackets zavezli podél střídaček puk do útočného pásma a na vrcholu levého kruhu pro vhazován napřáhli ke střele zápěstím, která skončila v ochranné síti.
     
    50:46
    Oliver Bjorkstrand byl na levé straně útočného pásma podražen Rasmusem Ristolainenem, který dostal menší trest za podražení, a Blue Jackets si zahrají třetí přesilovou hru, přičemž předchozí dvě dokázal využít! Podaří se domácím skórovat znovu? Po reklamní přestávce se to dozvíme odpověď.
     
    51:27
    Sabres se podařilo v rychlém sledu dvakrát vyhodit a Blue Jackets se v přesilové hře zatím nedaří.
     
    51:46
    Alexander Wennberg zkusil vypálit z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, jeho střela ale minula přední tyč.
     
    52:12
    Zach Werenski vypálil od modré čáry a jeho střela byla zablokována. Sabres vyhodili a mohou vystřídat.
     
    52:45
    Nick Foligno napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, která mířila přesně do bližšího horního rohu brány, Robin Lehner ale puk lapačkou v závěru přesilové hry Columbusu fantasticky vyrazil! Početní výhoda končí.
    VIDEO: Seth Jones dnes nastoupil k jubilejnímu 300. utkání!

     
    52:46
    Rasmus Rastolainen se vrátil zpět na led a Buffalo v závěru utkání přečkalo důležité oslabení.
     
    54:45
    Zach Werenski během pár sekund dvakrát vypálil na levém křídle, přičemž jeho první střela z úhlu byla zablokována, zatímco druhá skončila v náručí Robina Lehnera. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    54:53
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets sice prohráli vhazování na levé straně útočného pásma, jenže Cam Atkinson neumožnil Sabres vyhodit v blízkosti levé tyče a po krásném potáhnutí kotouče doprava u vzdálenější pravé tyče zasunul puk bekhendem po ledě do odkryté brány BOONE JENNER! Columbus vede těsně před koncem 4:3! Dokáží Sabres odpovědět? Asistence: Cam Atkinson.
    54:53 Boone JENNER - 4:3
     
    55:37
    Cam Atkinson dokázal vyhodit puk z obranného pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Dobrá práce.
     
    56:33
    Seth Jones na levém křídle nebezpečně vypálil od mantinelu a Robin Lehner si v rychlém sledu připsal dva skvělé zákroky, když si poradil i s nádhernou dorážkou Jackets!
     
    56:47
    Puk byl ve středním pásmu sražen na jednu ze střídaček a hra byla přerušena. Vhazování v blízkosti pásma Sabres.
     
    58:28
    Alexander Wennberg na levé straně obranného pásma tak dlouho usilovně bojoval o puk, až se od jeho výstroje odrazil mimo ledovou plochu. Robin Lehner na střídačce!
     
    58:38
    Brána Sabres je prázdná a hokejisté hostujícího celku rozjíždějí další akci z vlastního obranného pásma.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:25
    Jack Eichel se dokázal prosadit na pravém křídle a v rychlosti napřáhl v pravém kruhu pro vhazování ke střele zápěstím, kterou Sergej Bobrovskij sevřel v náručí.
     
    59:37
    Jack Eichel předvedl na levém křídle pěkný zpětný oblouk a z vnitřního oblouku levého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, která skončila v ochranné síti.
     
    Konec zápasu.
     
    Sabres se sice ujali v úvodu utkání vedení a po skvělém obratu Blue Jackets ještě před přestávkou dokázali v průběhu zápasu na jednobrankové vedení domácího celku dvakrát odpovědět, jenže ve třetím případě už nikoliv, když se krátce před koncem prosadil Boone Jenner a vstřelil pěkný vítězný gól. Konečný výsledek: Columbus Blue Jackets 4 Buffalo Sabres 3.
    VIDEO: Sergej Bobrovskij počtvrté v řadě nulu neudržel, Columbus ale doma počtvrté v řadě dokázal zvítězit. Forma!

     
    Statistiky: Střely na bránu: 39-32; Zablokované střely: 11-17; Vhazování: 50%-50%; Hity: 14-17; Přesilové hry: 2/3-0/1; Trestné minuty: 2-6.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Boone Jenner (CBJ) 1+0
    2. Sam Gagner (CBJ) 1+0
    3. David Savard (CBJ) 1+0 (03:45:58)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. D. Savard (Dubinsky), 18. N. Foligno (Wennberg, Werenski), 39. Gagner (S. Jones, J. Johnson), 55. Jenner (Atkinson) – 3. Rodrigues (Deslauriers), 25. Gorges (Moulson, Reinhart), 46. Ristolainen (McCabe, M. Foligno)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, Quincey, Nutivaara – N. Foligno (C), Wennberg, Saad – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Hartnell, Gagner, Bjorkstrand – Korpikoski, W. Karlsson, Tynan. Hlavní trenér: John Tortorella.
    Buffalo Sabres: Lehner (A. Nilsson) – McCabe, Ristolainen, Falk, Bogosian, Gorges (A), Franson – E. Kane, R. O'Reilly (A), Ju. Bailey – Moulson, Eichel, Reinhart – M. Foligno, Girgensons, B. Gionta (C) – Deslauriers, Rodrigues, Ennis. Hlavní trenér: Dan Bylsma.

    Rozhodčí: Chris Lee, Kelly Sutherland. Čároví: Derek Amell, Tony Sericolo

    Diváci: 17530
    bahis siteleri