BOX LIVE Praha (kon.)
konec
BOX LIVE Praha za účasti Floyda Mayweathera
Boxerský galavečer o tři mezinárodní a jeden tuzemský titul

Sobota 11.03.2017, 19:00 • Hala Královka, Praha • Box
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.
     
    Podrobnosti k zápasům čtěte již nyní na webu Profiboxing.cz.
     
    V pražské hale Královka již od 18:20 probíhá program boxerského galavečera. Podrobněji se budeme věnovat všem titulovým zápasům, z ostatních přineseme jejich výsledky s krátkým komentářem.
     
    1
    První duel se odehrává v polotěžké váze mezi Filipem Miňovským, debutantem mezi profesionály, a Vojtěchem Končitíkem (2-3, 1 KO). Zápas je vypsán na 4 kola.
     
    1
    Filip Miňovský (1-0) dokázal svoji premiéru zvládnout a porazil Vojtěcha Končitíka (2-4, 1 KO) na body.
     
    2
    Druhý ouboj večera byl také v polotěžké váze a Chorvat Marco Čalić (3-0, 1 KO) neprohrál ani třetí zápas mezi profesionály. V šesti kolech dokázal vybodovat Slováka Vladimíra Idrányiho (6-20-2, 3 KO).
     
    3
    Také třetí zápas je v polotěžké váze. Němec Adam Deines (9-0-1, 4 KO) v něm v osmi kolech vyzve Gruzínce Zuru Mekerešviliho (19-7, 15 KO).
     
    3
    Je hotovo již ve druhém kole! Adam Deines byl skvěle připraven, nedal soupeři žádnou šanci, od počátku tlačil na pilu, ve druhém kole sundal soupeře k zemi a rozhodčí duel ukončil, protože Gruzínec nebyl schopen pokračovat! Hlavně kvůli zranění nosu.
     
    4
    Ve čtvrtém duelu se podíváme do lehké střední váhy. Maročan Mohammed Rabii v něm debutuje mezi profesionály, jako soupeře má Maďara Laszla Kovacse (11-6, 5 KO). Vypsáno je 6 kol. Rabii je bronzový medailista z olympiády v Riu a mistr světa z roku 2015.
     
    4
    KO v 1. kole! Rabii vlétl do profiringu jako velká voda, Kovacse vůbec nepustil ke slovu a poté, co ho pravým hákem poslal k zemi, hodil Maďarův roh do ringu ručník!
     
    Vzhledem k velmi rychlému průběhu posledních dvou zápasů následuje neplánovaně krátká přestávka v programu.
     
    5
    V pátém souboji budou v ringu těžké váhy. Pavel Šour (2-0, 2 KO) se utká s Chorvatem Ante Verunicou (3-3-1, 1 KO). Vypsána jsou 4 kola.
     
    5
    Pavel Šour sice nepotvrdil svoji dosavadní bilanci KO v 1. kole v každém zápase, ale nakonec si pochvaloval, že si zaboxoval všechna kola. Na body nad chorvatským soupeřem s přehledem zvítězil.
     
    6
    Napětí vzrůstá, čeká nás první titulový zápas večera! O volný evropský titul organizace WBO v mini-muší váze se utká juniorská mistryně světa Fabiána Bytyqi (9-0, 3 KO) proti o 18 let starší Rusce Jevgeniji Zablocké (8-13, 4 KO).
     
    6
    Jedná se o titulový zápas, takže před zápasem zazní hymny obou zemí. Nejprve ruská, poté česká.
     
    6
    Bytyqi v reflexně žlutém oděvu, Zablocká v černé barvě. Začíná se, zápas je vypsán na 10 kol.
     
    Začátek zápasu Bytyqi – Zablocká.
     
    6/1
    První kolo bylo spíše oťukávací. Ruska má na levém koleni bandáž, ale zatím se nezdá, že by byla nějak pohybově limitovaná.
     
    6/2
    Zablocká boxuje statickým stylem a spíše čeká, s čím příjde Bytyqi. Sama pak vyráží do protiútoků a má velmi nepříjemné útoky na spodek. Bytygi si s ní zatím neví moc rady.
     
    6/3
    Češka ve třetím kole trochu změnila styl boje a dokázala se Rusce trochu přizpůsobit. Rázem její údery více procházely krytem a častěji zasahovaly cíl. Ale kontry soupeřky na spodek jsou opravdu tvrdé.
     
    6/4
    Bytyqi opravdu zlepšila svůj výkon, ale zápas je stále velice vyrovnaný. S největší pravděpodobností neskončí před limitem. Vyhrát může kdokoliv.
     
    6/5
    Páté kolo jde zcela jistě za Fabiánou. Prošlo jí několik velmi pěkných úderů. Ruska však zatím vypadá úplně v klidu, nerozhozeně. Jede si stále to svoje.
     
    6/6
    Rozhodně nejživější kolo zápasu. Poprvé se do dění musel vložit také ringový rozhodčí, až v šestém kole. Z obou stran bylo několik parádních úderů, ale zatím se vůbec nedá odhadovat, kdo vyhraje.
     
    6/7
    Sedmé kolo nepřineslo žádnou změnu. Zablocká má stále stejný výraz jako na začátku zápasu. Jakoby za sebou neměla již sedm kol.
     
    6/8
    Výborné kolo české boxerky! Předvedla parádní kombinace, často soupeřku zasahovala a pozvedla zatím hodně slabou atmosféru v plné hale.
     
    6/9
    Zdálo se, že Bytyqi získává větší převahu, ale Ruska kontrovala několika tvrdými údery tradičně na spodek a ukázala, že boj o vítězství rozhodně nevzdává.
     
    6/10
    Velká aktivita na obou stranách v posledním kole. Ruska se sice ukázala jako velmi tvrdá soupeřka, ale kromě ran na spodek nic moc extra neukázala. Bytyqi ukázala komplexnější výkon a měla by na body zvítězit.
     
    Konec zápasu Bytyqi – Zablocká.
     
    6
    Fabiána Bytyqi vítězíá jasně na body! Verdikt sudích je 98:92, 98:92 a 97:93! Po zisku juniorských titulů získává Češka také první pás mezi dospělými a stává se mistryní Evropy organizce WBO!
     
    7
    Dalším zápasem bude souboj o český titul v lehké velterové váze mezi vyzyvatelem Josefem Zahradníkem (7-0, 4 KO) a obhájcem titulu Michalem Dufkem (22-14, 16 KO). Vypsáno je 10 kol.
     
    7
    Velmi působivý nástup Zahradníka na slavnou píseň od skupiny Frankie goes to Hollywood. Je v modrém rohu, který dnes ještě neprohrál. Bude to platit i po tomto zápasu? Dozvíme se po české hymně.
     
    7
    Oba boxeři nastupují v černých trenýrkách. Zahradník je má lemované bíle a má modré rukavice. Dufek má červeně lemované trenky a červené rukavice.
     
    Začátek zápasu Zahradník – Dufek.
     
    7/1
    Zahradník se do toho opřel od začátku, působí velmi uvolněně. Ale Dufek nechce zůstat pozadu. Zahradník má ale výhodu většího rozpětí paží a využívá toho. Je více aktivní a více úspěšný v zásazích. Celkově velmi pěkné první kolo.
     
    7/2
    Dvojitý kryt Dufka je velmi pevný, ale výrazná aktivita Zahradníka v něm dokáže občas najít nějakou skulinu. Ačkoliv se Dufek také snaží boxovat ofenzívně, vyzyvatel je zatím ten, kdo v tomto zápase tahá za delší drátky.
     
    7/3
    Zahradník je lepším také ve třetím kole a završil ho vynikajícím závěrem. Dufek je v defenzívě a zatím to vypadá, že titul neobhájí.
     
    7/4
    Zahradníkova aktivita pokračuje, ale Dufek v tomto kole občas dokázal do soupeřových kombinací vstoupit. Stále je ale tím horším boxerem v ringu. Zápas je však obecně velmi pěkný na pohled, rozhodně to není žádná nuda.
     
    7/5
    Dufek dokazuje, že je velmi tvrdým boxerem a jen tak ho něco nepoloží. Občas dokáže pěkně trefit. Výhodou pro něj může být fakt, že Zahradník dosud nikdy neboxoval desetikolový zápas. Ale první polovina zápasu je rozhodně na straně vyzyvatele.
     
    7/6
    Šesté kolo přineslo jeden nečistý úder pod pás, ale jinak stále trvající převahu Zahradníka. Dufek má velký problém dostat se přes soupeřovu obranu.
     
    7/7
    Zlepšený výkon Dufka v sedmém kole, možná jeho nejlepší v zápase. Ač dosud Zahradník sedmé kolo nikdy neboxoval, síly mu neubývají a stále si jde aktivně za ziskem mistrovského pásu. Vůči Dufkovi je to možná trochu kruté, protože rozhodně neboxuje špatně, ale Zahradník je prostě lepší.
     
    7/8
    Dufek chtěl být v tomto kole aktivní, ale Zahradník si dobře hlídal pozici. Stále sledujeme pěkný zápas s množstvím kombinací, ale zdá se, že Dufek by musel soupeře poslat k zemi, aby uhájil titul.
     
    7/9
    Dufek šel do devétého kola s cílem nachytat soupeře přes přední ruku. Ale Zahradník pokračoval v postupné demolici protivníka, který jednu chvíli uhýbal tak, že dostal neúmyslně ránu do zátylku. Zahradník tak sice byl potrestán, ale na jeho cestě za titulem by ho to nemělo přibrzdit. Na závěr kola ještě přidal něco pro diváky.
     
    7/10
    Zahradník dokazoval svoji výraznou převahu také v posledním kole a jednu chvíli nebylo daleko ke knockoutu. Poslední kolo si vyloženě užil a potvrdil svoji dosavadní neporazitelnost.
     
    Konec zápasu Zahradník – Dufek.
     
    7
    Josef Zahradník se stává novým držitelem českého titulu v lehké velterové váze po jednoznačném průběhu zápasu s dosavadním držitelem Michalem Dufkem! Verdikt sudích: 99:89, 99:91 a 99:92.
     
    8
    Následovat bude zápas další výborné české boxerky a juniorské mistryně světa! Lucie Sedláčková (8-0-1, 4 KO) se utká o první mistrovský pás mezi dospělými. O titul mistryně Evropy organizace WBO v pérové váze se utká s jednačtyřicetiletou Rakušankou Doris Köhlerovou (12-15-2, 5 KO). Vypsáno je 10 kol.
     
    8
    Nezbytností titulového zápasu jsou hymny. Nejprve rakouská, poté česká.
     
    8
    Sedláčková v černém tílku a růžové sukýnce, Köhlerová v černé sportovní podprsence a červenobílé roušce přes elasťáky.
     
    Začátek zápasu Sedláčková – Köhlerová.
     
    8/1
    Sedláčková se do toho pustila s vervou, nastoupila na soupeřku velmi agresivně a je možné, že v tomto duelu 10 kol neuvidíme. Hlavně kontr krátce před koncem kola byl opravdu drtivý.
     
    8/2
    Češka nepolevila ani ve druhém kole a Köhlerová byla po jednom nepříjemném zásahu počítána s drobným zraněním ucha! Poté však ukázala, že nechce dát kůži úplně lacino. Sedláčková je však zatím jasně lepší a silnější.
     
    8/3
    Rakušanka ve třetím kole ukázala, že také umí boxovat. Sedláčkové se znovu podařilo několik krásných tvrdých úderů, hlavně má zatím velmi variabilní škálu kombinací.
     
    8/4
    Sedláčková znovu zvýšila aktivitu a neustále hledala cestu k soupeřce. Výsledkem bylo další počítání po chybě Köhlerové, které se to ale vůbec nelíbilo.
     
    8/5
    Sedláčková pravděpodobně chce soupeřku sundat před limitem, ale v tomto kole zbrklost vítězila nad efektivností. Pokud chce dovést zápas do vítězného konce, musí se více uklidnit, jinak si sama špatně naběhne. Köhlerová je držák, naposledy prohrála KO v roce 2009.
     
    8/6
    Šesté kolo chvílemi připomínalo pouliční rvačku než smysluplný box. Rakušanka se chce vrátit do hry, jako by ji někdo polil živou vodou. V tomto kole možná rozdala více ran než Češka.
     
    8/7
    Köhlerová drží. Unese toho opravdu hodně. Je jasné, že pokud se doboxuje do konce, Sedláčková vyhraje. Leda by udělala nějakou tragickou chybu. Češka je silnější, technicky lepší, více zasahuje.
     
    8/8
    Převaha Sedláčkové je výrazná. Na konci tohoto kola dokonce vyrazila soupeřce chránič zubů. Ale knockout, po kterém touží, ne a ne přijít.
     
    8/9
    Zdá se, že Rakušanka začíná mít trochu potíže se spodkem. Ale bojuje až do konce, seč jí síly stačí. Na Sedláčkovou dnes však prostě nemá,
     
    8/10
    Knockout se nepovedl, Köhlerová v pohodě vydržela až do konce zápasu. Houževnatost je rozhodně její nejsilnější stránkou, ale Sedláčková byla boxerkou naj její možnosti. Češka zcela určitě bodově vyhraje, otázkou je, o kolik.
     
    Konec zápasu Sedláčková – Köhlerová.
     
    8
    Lucie Sedláčková je novou mistryní Evropy organizace WBO v pérové váze mezi dospělými! Zcela jasný verdikt rozhodčích – 100:90, 100:88 a 98:91!
     
    9
    Předposledním soubojem tohoto pražského večera je zápas v těžké váze mezi Němcem Tomem Schwarzem (17-0, 11 KO) a Chorvatem Ivicou Bačurinem (26-10-1, 15 KO). Schwarz se vrací do ringu po delším zranění a tento zápas má hlavně na rozehřání, neobhajuje v něm žádný z pásů, které dosud získal. Vypsáno je 8 kol.
     
    9
    Tom Schwarz tento zápas bere jako klasický přípravný duel. Zkouší různé varianty a nedává tomu zdaleka tolik, co by mohl. Jeho cílem není soupeře poslat k zemi, což by mohl celkem snadno a rychle udělat, ale odboxovat 8 kol.
     
    9
    Tom Schwarz vítězí na body v zápase, který nikoho z přítomných nemohl bavit. Pokud měl tento duel rozehřát diváky před vrchlem večera, tak atmosféru spíše dokonale zabil. Toto se organizátorům bohužel moc nepovedlo.
     
    10
    Očekávaným vrcholem večera je souboj o titul mistra Evropy organizace WBO v lehké střední váze mezi Štěpánem Horváthem (17-5, 7 KO) a Němcem Arthurem Hermannem (17-2, 13 KO). Zápas, který vítěze může posunout k možnému souboji o titul mistra světa v budoucnosti, se uskuteční před zraky nejlepšího boxera světa minulých let Floyda Mayweathera, který zároveň bude dekorovat vítěze.
     
    10
    Organizátoři bohužel závěr programu absolutně nezvládají a před závěrečným zápasem večera je půlhodinová pauza o ničem.
     
    10
    Duel Horváth – Hermann by měl začít kolem půlnoci, ale realita bude ještě pozdější.
     
    10
    Arthur Hermann právě přichází do ringu.
     
    10
    Štěpán Horváth se dal do pořádku po operaci a také on přichází do prostoru ohraničeného dvanácti provazy.
     
    10
    Následují německá a česká hymna.
     
    10
    Česká hyman byla tentorkát zpívaná a po pravdě, bylo to dost hrozné. Ringovým rozhodčím tohoto duelu bude Němec Maass.
     
    10
    Zápas vypsaný na 10 kol začne za malý okamžik. Oba boxeři v černých trenýrkách, Horváth má bílé lemování.
     
    Začátek zápasu Horváth – Hermann.
     
    10/1
    Spíše taktické a vyčkávací první kolo. Hermann je vyšší a má delší ruce, ale Horváth zatím ukazuje větší agresivitu, hlad a lepší pohyb. První kolo by mělo jit za českým boxerem.
     
    10/2
    Hermann ukazuje, že jeho údery jsou velmi rychlé, ale zatím jich většinu míjí. Naopak Horváth se dobře trefuje a jedním přesným levým direktem otevřel soupeři obočí. Zatím velmi pěkný zápas, atmosféra v hale se přeci jen trochu zlepšuje.
     
    10/3
    Je vidět, že Hermannovi jeho zranění vadí. Krev mu teče k oku a musí se často otírat. Horváthovi se daří pokračovat v nátlaku, tvrdě trefovat a zatím tento zápas jasně ovládá.
     
    10/4
    Výborný výkon českého boxera pokračuje. Skvěle využívá přední ruku, kterou si otevírá cestu. Stále se pohybuje mnohem lée než soupeř, který zatím neví, co má vymyslet.
     
    10/5
    Hermann hledá cestu zpět do zápasu, ale proti rozjetému Horváthovi zatím nemá moc velkou šanci. Čech by měl u rozhodčích zapsané vítězství ve všech pěti kolech a tento zápas si může prohrát pouze sám vlastní pitomostí. Doufejme, že se to nestane.
     
    10/6
    Horváth se v šestém kole dlouho nemohl prosadit, ale nakonec soupeře dokázal rozhýbat, jak potřeboval, a zasadil mu několik velmi tvrdých ran z přední i zadní ruky. Před limitem to nejspíše nebude, ale jasné bodové vítězství se blíží.
     
    10/7
    Český boxer pokračuje v nastoleném výkonu a nenechává soupeře vydechnout. Postupná demolice je v plném proudu. Hermann plní pouze roli komparsu.
     
    10/8
    Technické KO v 8. kole! Štěpán Horváth dokázal protivníka úplně rozstřelit, pokračoval v salvě tvrdých ran a rozhodčímu nezbylo nic jiného, než zápas ukončit, ačkoliv Hermann ještě stál na nohou!
     
    Konec zápasu Horváth – Hermann.
     
    Štěpán Horváth po brilantním výkonu obhájil titul mistra Evropy organizace WBO v lehké střední váze a otevřel si cestu k větším zápasům, které ho v budoucnosti doufejme budou čekat!
     
    Floyd Mayweather bohužel teprve nyní přistál na pražském letišti a vítěze tohoto duelu tak dekorovat nestihne.
     
    Pražský galavečer profesionálního boxu BOX LIVE končí. Pro české barvy byl mimořádně úspěšný, protože všichni tři čeští boxeři, kteří bojovali o mezinárodní tituly, uspěli. Fabiána Bytyqi, Lucie Sedláčková a Štěpán Horváth tak mohou slavit a v budoucnu se chystat minimálně na obhajoby dobytých pozic, ne li na dobývání ještě vyšších.
     
    Děkuji za pozornost. (00:52:32)

    Libor Štěpán

    2500
    Titulové zápasy
    O evropský titul organizace WBO v mini-muší váze
    Fabiána Bytyqi - Jevgenija Zablocká
    Bytyqi na body

    O český titul v lehké velterové váze
    Josef Zahradník - Michal Dufek
    Zahradník na body

    O evropský titul organizace WBO v pérové váze
    Lucie Sedláčková - Doris Köhlerová
    Sedláčková na body

    O evropský titul organizace WBO v lehké střední váze
    Štěpán Horváth - Arthur Hermann
    Horváth T.K.O. v 8. kole
    bahis siteleri