Osasuna – Eibar 1:1 (kon.)
konec
CA Osasuna
1:1 (0:0)
SD Eibar
Pondělí 13.03.2017, 20:45 • Estadio El Sadar, Pamplona • Španělská LaLiga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:41:44)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 15:14.
     
    Je konec! Osasuna ukončila sérii šesti porážek a na domácí půdě vybojovala bod za remízu 1:1 s Eibarem! Hosté přitom vlétli do utkání ve velkém stylu a v úvodní čtvrthodině si vypracovali několik šancí. Zejména Takaši Inuj větral domácí obranu, ale Sirigu chytal fantasticky. Po přestávce se přeci jen probudila také Osasuna, ale Torres svou technickou střelou těsně minul branku. Úvodního gólu jsme se dočkali až v 73. minutě, kdy se ihned po svém příchodu na hřiště prosadil Kike García ! Vedení však Eibaru nevydrželo dlouho. V 79. minutě totiž obrana neuhlídala Kenana, jež s přehledem vyrovnal na 1:1. Domácí dokonce mohli duel otočit ve svůj prospěch, ale Raoul Loé Rodríguezem nepřekonal!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Roberto Torres zahrál svému strážci na housličky, protáhl se do pokutového území, avšak jeho střílenou pobídku na malé vápno odkopl dobře postavený obránce.
     
    90+2
    Romero si zpracoval pěknou přihrávku do pokutového území, zasekl si míč okolo obránce a odcentroval na malé vápno. Iván Ramis se stačil vrátit.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Na hostech jde vidět frustrace. Stoper Iván Ramis se pustil do křížku s hlavním arbitrem a za nesportovní chování dostává žlutou kartu!
     
    89
    Loé zastavil rodící se akci Eibaru zatažením unikajícího soupeře za dres a vidí žlutou kartu. Stadion opravdu bouří!
     
    88
    Domácí zahrávali rohový kop. Roberto Torres poslal centr na přední tyč, kde byl nejdůraznější Iván Ramis, který poslal míč do bezpečí.
     
    87
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Dani García, přichází Cristian Rivera.
     
    86
    Jaime Romero si připravil míč na levačku a vyslal zajímavou technickou střelu. Jeho pokus s velkým množstvím rotace zablokovala obrana.
     
    85
    Capa se vydal napadat rozehrávku domácí obrany na polovinu Osasuny, ale při svém napadaní si vyšlápl na Romera. Domácí budou rozehrávat.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Ander Capa (SD Eibar).
    Žlutou kartu dostává Jaime Romero (CA Osasuna).
     
    83
    Domácí mohli dokonat fantastický obrat! Roberto Torres poslal do pokutového území povedený centr, na který si naskočil Raoul Loé, jehož hlavičku Rodríguez vyrazil reflexivním zákrokem!
     
    82
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Juan Rafael Fuentes, přichází Oriol Riera.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Anaitz Arbilla (SD Eibar).
     
    81
    Domácím fotbalistům s vyrovnávací brankou evidentně narostlo sebevědomí. Osasuna se tlačí na polovinu Eibaru a nyní vybojovala přímý kop.
    79. KENAN - 1:1
     
    79
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Domácí fotbalisté se radují! Jaime Romero držel míč v pokutovém území, uvolnil se a procedil přihrávku na zadní tyč, kde byl KENAN KODRO, který dopravil míč do prázdné branky!
     
    79
    Juan Rafael Fuentes musí opustit hrací plochu kvůli ošetření. Domácí nyní budou hrát několik chvil v oslabení. Eibar navíc drží míč na svých kopačkách.
     
    78
    Juan Rafael Fuentes se při návratu na polovinu domácího celku dopustil nedovoleného zákroku a navíc si ublížil. Hostům tato situace zcela jistě vyhovuje.
     
    77
    Juan Rafael Fuentes operoval na levé straně, uvolnil se k odcentrování, jenže jeho pobídka mířila do rukavic hostujícího brankáře. Domácí se opravdu trápí.
     
    76
    Carlos Clerc se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do útočení domácího celku. Jeho prudkou přihrávku před branku odkopl obránce do bezpečí.
     
    75
    Domácí fanoušci jsou nespokojení s výkonem svých oblíbenců, což dávají najevo hlasitým pískotem. Pokud Osasuna nevyrovná, prohraje už posedmé v řadě.
     
    74
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Sergio León, přichází Carlos Clerc.
    73. Kike GARCÍA - 0:1
     
    73
    Eibar právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jen ujímají vedení! Tohle střídání trenérovi opravdu vyšlo! Ander Capa vlétl s míčem z pravé strany do pokutového území, naservíroval jej pod sebe a KIKE GARCÍA svým prvním dotykem s balónem otevřel skóre dnešního utkání!
     
    72
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Adrián González, přichází Kike García.
     
    71
    Dani García zastavil těsně za půlící čárou Roberta Torrese a za povalení na trávník vidí žlutou kartu.
     
    70
    Arbilla mohl postupovat vpřed po levé straně, avšak krajní obránce Eibaru raději vrátil přihrávku kolegům z obrany. Hosté se nyní nemohou dostat do vápna.
     
    69
    Oier přečetl vysokou přihrávku na levé křídlo a načasoval svůj výskok tak, aby odhlavičkoval míč daleko od pokutového území Osasuny. Domácí se zatím brání úspěšně.
     
    68
    Do kombinace Eibaru se zapojil také brankář Yoel Rodríguez. Hostující gólman poslal balón na polovinu Osasuny, kde se Torres dopustil faulu.
     
    67
    Eibar se po delší odmlce usadil na polovině domácího celku. Hostující fotbalisté si vyměňují krátké přihrávky a hledají cestičku do pokutového území.
     
    66
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Takaši Inuj, přichází Rubén Peña.
     
    65
    Sergio León se prodral do pokutového území za pěkným obloučkem, ale Iván Ramis se na poslední chvíli vrátil a zablokoval ránu domácího útočníka pádem pod nohy.
     
    64
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Goran Čaušić, přichází Fran Mérida.
    63. Torresova technická rána
     
    63
    A další možnost pro Osasunu! Roberto Torres se opřel do odraženého míče, ale jeho technická rána prosvištěla těsně vedle brankové konstrukce!
     
    62
    Osasuna měla k dispozici další rohový kop. Roberto Torres našel hlavu Vujadinoviće, který v největší šanci domácího celku hlavičkoval jen do rukavic soupeřova brankáře!
     
    61
    Oier se natlačil před Enricha, posunul si míč k postranní čáře a přesnou přihrávkou našel Torrese. Domácí útočník operuje na pravé straně.
     
    60
    Pedro Leń dostal spoustu prostoru na polovině Osasuny, prošel s míčem až do pokutového území, jenže jeho centr na zadní tyč nenašel nikoho v modrém dresu.
     
    59
    Domácí se hnali do otevřené obrany Eibaru. Sergio León vyslal krásný centr na zadní tyč, kam uháněl Kenan Kodro, ale ten ve skluzu na dlouhou pobídku nedosáhl.
     
    58
    Osasuna zahrávala rohový kop. Přetažený centr směřoval do území, kde byli jen hlavičkáři Eibaru, kteří dopravili míč daleko od branky.
     
    57
    Sirigu vystartoval hluboko do hracího pole, ale jeho reakce byla zbytečná. Enrich si totiž nepohlídal své postavení a do hry se zapojil v ofsajdu. Domácí mohou kombinovat.
     
    56
    Na druhé straně pálil po rychlém protiútoku Adrián González. Hostující střelec ale tentokrát daroval domácímu brankáři snadný zákrok.
     
    55
    Po dlouhé době musel zasahovat Yoel Rodríguez. Raoul Loé napřáhl ze střední vzdálenosti a hostující brankář schoval jeho propagační střelu do rukavic.
     
    54
    Domácí fanoušci se dožadovali odpískání pokutového kopu po zákroku na Kodra v pokutovém území. Podle hlavního arbitra bylo vše v pořádku.
     
    53
    Exekuce následného rohového kopu se ujal Pedro León, ale v pokutovém území se Gonzalo Escalante provinil nedovoleným zákrokem. Osasuna bude rozehrávat.
    52. Největší šance Eibaru v utkání
     
    52
    Domácí dnes ubrání opravdu všechno! Do odraženého míče se opřel Adrián González, ale jeden z obránců jeho zakončení vykopl ještě před brankovou čárou!
     
    51
    Eibar měl k dispozici rohový kop. Vysoký centr přilétl na přední tyč, kde číhal připravený obránce Oier, který poslal balón daleko od domácí svatyně.
     
    50
    Obrana Eibaru zatím hraje opravdu povedené utkání. Ramis nyní vystoupil proti Sergiu Leónovi, kterého obral o míč a ještě stačil rozehrát.
     
    49
    Rozhodčí se vrátil k signalizované výhodě a odpískal faul Roberta Torrese. Domácí fotbalista za svůj faul vidí žlutou kartu.
     
    48
    Inuj si brousil zuby na vysokou přihrávku na hranici pokutového území. Japonský záložník Eibaru ale na vysokou pobídku nedosáhl a obrana Osasuny si poradila.
     
    47
    Aitor Buñuel pohlídal přihrávku na levou stranu a před dotírajícím Garcíou odkopl míč na polovinu Eibaru. Hosté budou chtít diktovat tempo hry i po přestávce.
     
    46
    Fotbalisté Eibaru obstarali výkop do druhého poločasu dnešního duelu. Yoel Rodríguez napálil míč na polovinu Osasuny, ale domácí obrana byla připravená.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Domácí fotbalisté musejí byt spokojení, protože přečkali několik obrovských šancí Eibaru. Obraně Osasuny přidělává starosti hlavně aktivní Takaši Inuj, který už třikrát prověřil domácího brankáře střelou ze střední vzdálenosti. Salvatore Sirigu zatím podává skvělý výkon a drží naděje Osasuny na bodový zisk. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Anaitz Arbilla se prohnal vpřed po levé straně hrací plochy, odcentroval do pokutového území, ale jeho střílenou pobídku odvrátil Aitor Buñuel.
     
    44
    Z následné standardní situace hosté neudeřili. Nadýchaný centr přilétl do klubíčka hlavičkářů, ale obránci Osasuny byli důraznější.
     
    43
    Máme tady první žlutou kartu dnešního utkání! Juan Rafael Fuentes fauloval Enricha a je zaslouženě odměněn.
     
    42
    Naopak Roberto Torres se uvolnil na levé straně a odcentroval do pokutového území. Sergio León se však ocitl v sevření obránců a hosté se ubránili.
     
    41
    Inuj se na levé straně hrací plochy dožadoval autového vhazování ve prospěch Eibaru, jenže asistent rozhodčího byl opačného názoru. Domácí chtějí dohrát první půli s čistým štítem.
     
    40
    Kenan Kodro se vrátil až na hranici pokutového území, kde zablokoval prudký centr mířící do pokutového území. Osasuna se zatím nikam nežene.
     
    39
    Ander Capa centroval po pěkné narážečce z pravé strany. Jeho nadýchaný oblouček hledal hlavu Sergiho Enricha, nicméně Sirigu si došel pro balón.
     
    38
    Sergio León operoval s balónem na levé straně hřiště. Domácí útočník sice obešel jednoho soupeře, ale další obránce už byl nad jeho síly. Eibar může zaútočit.
     
    37
    Inuj chtěl pobavit fanoušky svou technickou zdatností, ale obránce Aitor Buñuel přečetl jeho úmysl a kličku do středu hřiště vystihl.
     
    36
    Roberto Torres už je zpátky na nohou a pokračuje s bolestivou grimasou v obličeji. Domácím se v posledních minutách podařilo otupit tlak Eibaru.
     
    35
    Dani García fauloval na polovině hřiště Roberta Torrese. Domácí záložník zůstává ležet na hřišti a drží se za stehno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat v utkání.
     
    34
    Inuj se tentokrát ocitl v roli centrujícího fotbalisty, ale vzrušení na straně hostujícího celku bylo zbytečné. Japonský fotbalista si nepohlídal postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    33
    Sergio León si znovu brousil zuby na vysokou přihrávku mezi obránce Eibaru. Domácí útočník ale neodhadl směr letu míče a zadáci Eibaru měli snadnou práci.
     
    32
    Na druhé straně přilétl do pokutového území vysoký centr z pravé strany. Do zakončení se tlačil Sergio León, ale Iván Ramis mu v souboji ukázal, kdo je králem vzdušného prostoru.
     
    31
    Oier si na pravé straně skvěle splnil své defenzivní povinnosti. Domácí zadák přistoupil k Inujovi a důraznou hrou tělem jej odstavil od balónu.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a zatím sledujeme pohledné utkání. Hostující Eibar má zatím více ze hry a dostává se do šancí. Osasunu drží nad vodou vynikající Sirigu.
     
    29
    Takaši Inuj je při chuti! Japonský fotbalista znovu napřáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti a Sirigu jeho ránu vytáhl konečky prstů nad břevno!
     
    28
    Kodro se snažil prodrat na polovinu soupeře individuálním způsobem, nicméně hostující obrana byla opět na místě a pohotově vybojovala míč.
     
    27
    Osasuna se po delší době usadila na polovině soupeře. Sergio León si řekl o přihrávku mezi obránce, ale v souboji se stopery neměl šanci na úspěch.
     
    26
    Z rohového kopu se hostům Sirigovu branku ohrozit nepodařilo. Do odraženého míče se sice opřel Adrián González, ale jeho ránu zablokoval Oier.
    25. Inuj a jeho povedená rána nad zemí
     
    25
    Takaši Inuj dostal spoustu volného prostoru na levé straně, nevedl si míč na střelu a jeho pokus mezi obránci vytáhl Sirigu na rohový kop!
     
    24
    Osasuna měla k dispozici další rohový kop. Brankář Yoel Rodríguez vystartoval ven z branky a vyboxoval míč daleko za hranici pokutového území.
     
    23
    Anaitz Arbilla se vydal pomoci hostující ofenzívě náběhem po pravé straně. Krajní obránce Eibaru měl spoustu prostoru, nicméně jeho centr prosvištěl do zámezí.
     
    22
    Oier vyslal dlouhou přihrávku na levou stranu, kde se míče zmocnil Jaime Romero, jehož přihrávka na Fuentese neprošla přes pozorného Capu.
     
    21
    Gonzalo Escalante se snažil odkopnout míč na soupeřovu polovinu a Jaime Romero jej fauloval. Hosté budou rozehrávat přímý kop na své polovině.
     
    20
    Také Osasuna si nyní vyzkoušela rozehrávku rohového kopu. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, kde ve vzdušném prostoru kraloval obránce Ramis.
     
    19
    Také Osasuna měla k dispozici rozehrávku standardní situace. Domácí fotbalisté se pro změnu rozhodli pro rozehrávku do kombinace a vybojovali jen další přímý kop.
     
    18
    Eibar zahrával další rohový kop. Hosté sehráli nacvičený signál. Pedro León vymyslel skákavou přihrávku na hranici pokutového území, kde se do míče opřel Dani García, jehož dělovka skončila vysoko na tribuně.
     
    17
    Obránce Oier nyní zastavil tlak Eibaru dalekým odkopem na polovinu hostujícího celku. Domácí trenér je zatím s výkonem svých svěřenců hrubě nespokojen.
     
    16
    Domácí fotbalisté se trápí při přechodu na polovinu Eibaru. Torres se na pravé straně dopustil nedovoleného zákroku a hosté mohou znovu zaútočit.
    15. Enrichovo zakončení po pěkném centru z pravé strany
     
    15
    Další obrovská šance Eibaru! Sergi Enrich si v pokutovém území naběhl na parádní centr z pravé strany, ale fantastický Sirigu jeho zakončení z těsné blízkosti vyrazil!
     
    14
    Kombinace hostující zálohy na levé straně hřiště vyústila v nepřesnou přihrávku na Inue. Japonský záložník si zatím říká o pořádnou porci přihrávek.
     
    13
    Raoul Loé udržel míč v důrazném souboji na polovině hrací plochy, jenže následnou přihrávkou poslal Eibar do protiútoku. Hosté se však zahnali do zámezí.
     
    12
    Před branku Osasuny přilétl další vysoký centr. Za míčem se hnal nejmenší hráč na hřišti Inui, který se v hlavičkovém souboji dopustil útočného faulu.
     
    11
    Hra je přerušena. Kenan totiž na polovině hrací plochy fauloval jednoho z hostujících obránců, který zůstává ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude muset střídat.
     
    10
    Vysoký centr od rohového praporku přilétl na zadní tyč, kde si dělal prostor Kenan Kodro, ale jeho hlavička ze záklonu minula branku o pořádný kus.
     
    9
    Nikola Vujadinović se vydal vypomoci domácí ofenzívě, dokonce se dostal k odcentrování na malé vápno a Lejeune jeho pobídku odkopl na roh.
     
    8
    Takaši Inuj se uvolnil na levé straně hrací plochy, navedl si míč do volného prostoru a vyslal táhlou střelu. Jeho povedený pokus Sirigu vyrazil na roh!
     
    7
    Goran Čaušić si ve středu hrací plochy skvěle pokryl balón tělem a hostující kapitán Dani García jej nešetrným zákrokem poslal k zemi. Osasuna bude rozehrávat.
     
    6
    Eibar hraje od úvodních minut opravdu aktivně. Takaši Inuj si nabíhal do volného prostoru na levé straně, jenže vysokou pobídku před ním odhlavičkoval Oier.
     
    5
    Domácí vhazovali na polovině Eibaru. Vhazování do středu hrací plochy si sice zpracoval Goran Čaušić, ale při převzetí si pomohl rukou.
    4. Arbillův nebezpečný centr
     
    4
    Hostující rychlík Anaitz Arbilla se prohnal vpřed po levé straně a jeho prudký centr se stáčel rovnou do domácí branky. Brankář Salvatore Sirigu musel vytasit dobrý zákrok!
     
    3
    Na druhé straně se do útoku vrhl Pedro León, který dostihl prudkou přihrávku na pravou stranu, nicméně jeho prudký centr odvrátil Oier.
     
    2
    Juan Rafael Fuentes operoval s míčem na polovině soupeře. Domácí obránce se pokusil soupeřovu obranu překvapit obloučkem, ale Lejeune byl na místě.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Osasuna se ihned vrhla do útoku, jenže přihrávka na levou stranu propadla ke Capovi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CA Osasuna: Sirigu – Buñuel, Oier, Vujadinović, Fuentes – R. Torres, Loé, Čaušić, Romero – León, Kenan.
    Náhradníci: Pérez – D. García, O. Riera, Rivière, Mérida, C. Clerc, De las Cuevas.

    SD Eibar: Y. Rodríguez – Capa, Ramis, Lejeune, Arbilla – Escalante, Dani García – León, Adrián González, Inuj – Enrich.
    Náhradníci: Riesgo – Gálvez, Rivera, Peña, Bébé, Kike García, Luna..
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu v ligovém utkání střetli v polovině října. Osasuna na půdě Eibaru uspěla a vyhrála 3:2. Poté se dnešní soupeři utkali v osmifinále Copa del Rey, kde po výsledcích 0:3 a 0:0 postoupil Eibar.
     
    CA Osasuna

    Naopak Osasuna už je jednou nohou v druhé lize. Dosud nasbírala jen deset bodů a na záchranu už ztrácí patnáct bodů. Osasuna má navíc nejhorší obranu v celé soutěži. Dosud inkasovala už šedesát čtyři branek. Poslední výhru si Osasuna připsala 21.12.2016! Posledních šest utkání navíc prohrála. V minulém kole schytala příděl 5:2 na půdě Las Palmas.
     
    SD Eibar

    Eibar zatím prožívá vynikající sezónu. Dnešní hostující celek vybojoval ve dvaceti šesti duelech třicet devět bodů a patří mu osmá pozice ligové tabulky. Eibar se navíc pyšní kvalitní ofenzívou, která by proti nepříliš pevné defenzívě Osasuny mohla udeřit. V minulém kole hostil na domácí půdě Real Madrid, ale utrpěl porážku 1:4.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům španělského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Primera Division. Společně se dnes zaměříme na duel mezi Osasunou a Eibarem. Duel startuje ve 20:45.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 79. Kenan (Romero) – 73. Kike García (Capa)

    Karty:   43. Fuentes (OSS), 49. R. Torres (OSS), 84. Romero (OSS), 89. Loé (OSS) – 71. Dani García (EIB), 81. Arbilla (EIB), 84. Capa (EIB), 90. Ramis (EIB)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 15:14.
    CA Osasuna: Sirigu – Buñuel, Oier, Vujadinović, Fuentes (82. O. Riera) – R. Torres, Loé, Čaušić (64. Mérida), Romero – León (74. C. Clerc), Kenan.
    Náhradníci: Pérez – D. García, O. Riera, Rivière, Mérida, C. Clerc, De las Cuevas.

    SD Eibar: Y. Rodríguez – Capa, Ramis, Lejeune, Arbilla – Escalante, Dani García (87. Rivera) – León, Adrián González (72. Kike García), Inuj (66. Peña) – Enrich.
    Náhradníci: Riesgo – Gálvez, Rivera, Peña, Bébé, Kike García, Luna.
    bahis siteleri