Detroit – NY Rangers 1:4 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:4 (kon.) | Anaheim – Washington 5:2 (kon.)
San Jose – Dallas 5:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:0 (0:0, 1:0, 0:0) Stav série: 1:0
Rytíři Kladno
Pondělí 13.03.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off Chance ligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u semifinále WSM Ligy. Dlouho očekávaná bitva o jedno ze dvou volných míst pro prvoligové týmy v baráži o extraligu přichází. HC Dukla Jihlava vyzve v semifinále Rytíře Kladno, což znamená, že barážový sen jednoho ze dvou tradičních celků české hokejové historie skončí před prolínací extraligovou soutěží. Úvodní zápas začne na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě v pondělí 13. března 2017 od 17:30, druhé klání je na programu na stejném stadionu o den později ve stejný čas. Zbývá dodat, že druhou čtvrtfinálovou dvojici tvoří ČEZ Motor České Budějovice a HC Slavia Praha.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Jihlavští hokejisté zatím zažívají úspěšnou sezonu. Důkaz? Druhé místo po základní části a 28 výher z posledních 31 zápasů. Dukla vyhrála osm posledních zápasů závěru základní části a poté zvítězila i v prvních třech utkáních čtvrtfinále play-off nad Frýdkem-Místkem. Slezané sice ve čtvrtém zápase ukončili vítěznou jihlavskou sérii, ale červenožlutí vzápětí v pátém pokračování čtvrtfinále na Horáckém zimním stadionu vyhráli 8:2 a postoupili do semifinále.

    Poslední zápasy Dukly:
    Dukla – Frýdek-Místek 8:2
    Frýdek-Místek – Dukla 3:2
    Frýdek-Místek – Dukla 1:6
    Dukla – Frýdek-Místek 2:0
    Dukla – Frýdek-Místek 4:3 pr.
    Pozvánka k utkání na FB Dukly Jihlava
     
    Rytíři Kladno:
    Také Kladenští oplývají dobrou formou. V závěru základní části se jim sice příliš nedařilo a nepřímý souboj o druhé místo v tabulce s Jihlavou nakonec prohráli, ale chuť si zlepšili ve čtvrtfinále. Znovu po roce vyzvali Slovan Ústí nad Labem a loňské překvapivé čtvrtfinálové vyřazení jim vrátili i s úroky. Rytíři totiž vyhráli sérii jednoznačně 4:0 při celkovém skóre 18:6 a na třetí pokus postoupili do semifinále WSM Ligy.

    Poslední zápasy Kladna:
    Ústí – Kladno 2:5
    ústí – Kladno 1:4
    Kladno – Ústí 6:2
    Kladno – Ústí 3:1
    Kladno – Motor 4:1.
    Pozvánka k utkání na FB Kladna
     
    Potřetí proti sobě v play-off:
    Od začátku nového tisíciletí na sebe oba dva týmy narazí potřetí. První – finálová série první ligy je stará již čtrnáct let, druhá je o něco čerstvější a fanoušci mají určitě na paměti sedmizápasovou čtvrtfinálovou bitvu z roku 2015.

    Finále play-off první ligy 2003:
    Kladno – Jihlava 3:1 na zápasy

    Tehdy se ještě hrála druhá nejvyšší česká hokejová soutěž systémem čtvrtfinále – semifinále – finále. Kladno šlo do play-off s jasným cílem, po sestupu v roce 2002 se ihned vrátit zpět do extraligy. Kladenští tehdy vyhráli základní část, Jihlava skončila druhá. Oba týmy se potkaly ve finále, hraném na tři vítězné zápasy, jehož vítěz si zajistil postup do baráže proti nejhoršímu týmu extraligy. Kladno vyhrálo domácí zápasy 4:2 a 4:3 na nájezdy. Jihlava sice na domácím ledě odvrátila hrozbu konce sezony a zvítězila 4:1, ale o den později padla 1:5. Hráči bývalé paní Poldi nakonec přešli přes ekonomicky uvadající Havířov znovu do extraligy.

    Čtvrtfinále WSM Ligy 2015:
    Jihlava – Kladno 4:3 na zápasy

    V roce 2014 Kladenští opětovně sestoupili o patro níže a shodnou okolností znovu hned v další sezoně na sebe oba dnešní soupeři šli znovu. Kladno po sestupu skončilo v základní části na pátém místě, Jihlava o pozici výše. Na pořádnou čtvrtfinálovou bitvu dvou tradičních týmů tuzemské hokejové historie bylo zaděláno. Dukla úvodní dva domácí zápasy zvládla, vyhrála je 4:3 na nájezdy a 8:2. Kladenští ale doma zabojovali. Po výhrách 4:3 a 3:2 v prodloužení srovnali stav série a v pátém utkání si z Jihlavy odvezli mečbol – vyhráli totiž 2:1 v prodloužení. Červenožlutí ale odpověděli stejnou mincí, na ledě Rytířů otočili z 0:2 na 3:2 a vynutili si rozhodující sedmý zápas na domácím ledě. V něm Jihlava opět úspěšně otočila stav. Z 0:1 na 3:1 a ani závěrečný kontaktní gól už Kladnu nestačil – z postupu do semifinále se radovala Dukla.
    Připomeňme si finále první ligy 2003 a čtvrtfinále WSM Ligy 2015
     
    Přijďte na stadion včas a vyhněte se tak frontám:
    Hlavní pokladna Horáckého zimního stadionu, která je na Infocentru (velká nová bílá budova u světelné křižovatky) bude otevřena od 15:30. Všechny ostatní poklady budou otevřené od 16:15, tzn. hodinu a čtvrt před úvodním buly zápasu.
    Statistiky play-off obou dnešních soupeřů

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Svoboda (Škarek) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Půža, Kaláb, Šidlík – Diviš, Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras – Zeman, Seman, Čachotský – Danišovský, Anděl, Březina.

    Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Hořava, Drtina, Růžička, Repe, Ptáček, Ulrych, Kehar – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Kubík, Pekr.

    Rozhodčí: Horák, Würtherle – Jindra, Kreuzer.
     
    Na stadionu panuje výborná atmosféra a čeká se na obě mužstva než nastoupí na hrací plochu.
    Jen několik vteřin před zápasem...
     
    Obě mužstva už nastupují na led.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:24
    Ihned ze začátku je pískán ofsajd hostům z Kladna, kteří přejeli při pokusu do útoku modrou čáru o něco rychleji.
     
    1:01
    Svoboda musel zasahovat po špatné přihrávce Dukly, když pálil Machač. Domácí ochránce svatyně si počínal bezchybně a Dukla může zaútočit.
     
    1:38
    Jihlava se usadila v útočném pásmu a kombinuje kolem branky Cikánka. Naopak Rytíři nechtějí udělat chybu.
     
    2:32
    Nyní Kladno zatlačilo domácí Jihlavu a Svoboda naštěstí pro Duklu nemusel zasahovat. Následně se bojuje o kotouč v rohu kluziště.
     
    03:24
    Šidlíkova rána od modré byla zblokována mezi kruhy, kde se k puku dostal Michal Důras. Byl na chvilku volný, ale kotouč mu prvním dotekem odskočil od hole a poté k němu najeli hráči Kladna.
     
    04:01
    Čachotský na levém kruhu ukazoval svoje kličky, kterými si našel místo. Zkoušel přihrát na modrou pro Šidlíka, ale opět zahráli dobře hráči hostí.
     
    04:25
    První přesilovou hru bude mít Dukla. Patrik Machač jde ven za podražení.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    04:27
    Jihlavští neuhájili buly. Ulrych poté zkusil puk vyhodit po prknech, což určitě nebylo příjemné pro fotografa Dukly, který to lidově řečeno mezi střídačkami koupil. Ouvej, to je krve...
     
    04:52
    Jihlavští musí začít znovu od svojí branky.
     
    05:06
    A stejně tak nyní se hosté osvobozují. Tahle přesilovka zatím Dukle nejde.
     
    05:22
    Opravdu nyní soucítím s fotografem Dukly Tomášem Buksou, který šel rovnou do kabiny Dukly na šití.
     
    05:41
    Zeman číhal před brankou na odražený puk marně, Ptáček dokázal kotouč na poslední chvíli nejenže zastavit, ale i vyhodit.
     
    06:21
    Jihlavští ukázali kombinaci. Už Seman byl mezi kruhy v palebné pozici, ale nahrál ještě na levý kruh pro Zemana. Ten střílel z první mezi betony Cikánka, jenž je rychle dal k sobě a puk zastavil.
     
    06:25
    Až na jednu situaci nebyla Dukla v přesilovce nebezpečná a Patrik Machač je na ledě.
     
    06:48
    Nepřesná rozehrávka domácích zpoza vlastní klece znamená zakázané uvolnění.
    06:48
     
    06:50
    Buly na levém kruhu vyhráli Kladenští. Ptáček se rozmýšlel, zda na modré vystřelit. Nakonec přihrál na levou stranu pro Tona, jenž dával kotouč křížem na druhý kruh pro Tenkráta, jemuž střela vůbec nesedla.
     
    07:30
    Jihlavští končí svůj útok znovu ve středním pásmu. Kladno zatím hraje o něco lépe a opět se stěhuje před Svobodu. Což je dáno i nepřesnostmi domácích.
     
    07:50
    Také kladenské přesilovky jsou hodně nebezpečné. Nyní to budou pro Jiřího Říhu dvě krušné minuty na trestné lavici.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    08:05
    Domácí se krátce po buly také osvobozují, puk dal ven z pásma Josef Skořepa.
     
    08:20
    Rytíři jsou znovu před Svobodou.
     
    08:27
    Drtinova střela od modré změnila směr, mezi kruhy jí tečoval jeden z domácích hráčů ve snaze zabránit cestě puku mezi tři tyče. Kotouč neměl patřičnou rychlost, aby doklouzal k levé tyči Svobody.
     
    09:08
    Ani Kladno si zatím tuto přesilovku za rámeček nedá. Dvě rychlá vyhození Dukly po sobě a domácí střádají cenné vteřinky.
     
    09:21
    Další útočnou akci Kladna hatí ofsajd.
     
    09:23
    Buly ve středním pásmu u obranné modré domácích se bude opakovat, čárový sudí nebyl s čímsi spokojen.
     
    09:25
    Hned po buly odpaluje puk až ke kladenské brance obránce Půža.
     
    09:41
    Hosté nyní ukázali rychlý přechod do útoku. Tohle bylo od Davida Tůmy hodně aktivní, jeho pokus z levé strany ale pokryl Miroslav Svoboda.
     
    09:49
    Jsem zvědav, jak nyní sudí rozhodne, v krátkém okamžiku jsme viděli za brankou Dukly dva hraniční zákroky, jeden z každé strany.
     
    09:49
    Sudí si nakonec vybral faul Adama Zemana, kterého posílá za katr na dvě minuty za sekání. Jihlava bude hrát sekundu ve třech, než se vrátí Říha na led.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    10:02
    Čachotský se na modré natahoval po puku, aby jej vyhodil, což se mu ale nepodařilo, Tenkrát byl o něco pohotovější.
     
    10:29
    Tentokrát se bude vylučovat na straně Kladna, Petr Tenkrát po své střele z pravé strany zahákoval před brankou soupeře a síly na ledě se srovnají.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    10:39
    Ještě jednou zamířím k domácímu fotičovi Tomáši Buksovi, který už je v pořádku na střídačce. Naštěstí.
     
    10:53
    Bilčík se s tím od modré vůbec nemazal, jeho dělovka od modré ale prošla těsně vedle pravé tyčky Cikánka.
     
    11:25
    Dlužno říct, že v necelých dvanácti minutách zápasu jsme zatím vážnou šanci neviděli. Zápas má sice tempo, ale gólovky chybí.
     
    11:38
    Za 11 vteřin se vrátí Adam Zeman na led a začne zkrácená přesilovka Dukly. Buly je nyní po pravici Cikánka.
     
    11:49
    Jihlavští jsou v pěti, mají k dobru 40 vteřin přesilovky.
     
    12:03
    Zatím ale jihlavská ekipa hlídá puk za Cikánkem a Šidlík se dívá, komu nahrát.
     
    12:20
    Ulrych hodně nekompromisně sahá po puku a vyhazuje jej ven z pásma.
     
    12:34
    Tak nyní už výraznější šanci vidíme. Jihlavskou chybu v rozehrávce mohl potrestat Petr Ton, který po přihrávce Petra Tenkráta byl sám před Svobodou. Jeho bekhendový pokus orazítkoval pravou tyčku domácí klece, puk poté skončil pod gólmanem Dukly a celá akce končí odpískáním Tonova postavení v brankovišti.
     
    13:05
    Nyní Tona raději pokryli na útočné modré hned dva jihlavští obránci, jmenovitě Dundáček a Kajínek.
     
    13:31
    No, tohle bylo také na hraně. Lukáš Anděl ve středním pásmu získal puk a zrychlil, když jej nadvakrát zastavoval Jurij Repe. Poprvé přes něj domácí junior prošel, podruhé skončil na ledové ploše. Hraje se dále, puk mají v moci Kladenští.
     
    14:19
    Tomáš Jiránek nejprve získal puk za svojí klecí a poté jej chtěl křížem podél vlastní klece vyvézt. Podařilo se mu to jen zčásti, hosté rychle získali puk.
     
    14:52
    Tentokrát to za brankou bylo hraniční od jihlavských hráčů, ovšem pokračuje se dál. Píšťalka sudích Horáka a Würtherleho mlčí.
     
    15:24
    Dlouhá přihrávka Drtiny na Pekra sice neprošla na kladenské hokejky, ale jihlavští hráči srazili puk za branku Svobody. Kde ho také jaksepatří vybojovali.
     
    16:05
    Domácí se zatím nedaří přechod do útočného pásma, neutrální zónu před vlastní modrou brání Rytíři jako tvrz.
     
    16:19
    Jenže občas se v tvrzi vyskytne trhlina, jako to nyní ukázal Aleš Jergl. Jihlavský štírek se ale na pravém kruhu ke střeleckém pokusu nedostal.
     
    16:58
    Domácí vyhazují kotouč z vlastního pásma tak, aby to nebylo zakázané uvolnění, a jdou střídat.
     
    17:30
    Anděl s Dundáčkem skákavý puk na hokejky u mantinelu na modré nenabrali, kotouč tak proskotačil do středního pásma.
     
    17:33
    Kladenská nepřesnost v útočení znamená ofsajd. Hra je v poslední době hodně přerušovaná. Nebo v poslední době, tohle se dá říct prakticky od prvních minut zápasu.
     
    18:04
    Šidlík na modré sklepl kotouč, čímž zastavil kladenské nahození, a vzápětí domácí bek dobře zapracoval v obraně u své modré.
     
    18:20
    Kladenští zatím těží zejména z jihlavských nepřesnosti. Nedokážu přesně říct, kdo nyní střílel z pravého kruhu, tipoval bych Jakuba Strnada. Platí však, že se k puku dostal po špatné jihlavské rozehrávce a také to, že jeho střelu skryl Svoboda na hrudi.
     
    18:49
    Seman se na pravém kruhu neprosadil, puk však sebral Zeman, který jej předal na modrou pro ostrostřelce Říhu. Tomu pokus ideálně nesedl, střela šla hodně vedle levé šibenice.
     
    18:57
    Jeden z jihlavských hráčů zůstává ležet na ledě a jen za pomocí lékaře a Semana je odvážen na střídačku.
     
    18:57
    Rozhodčí se rozhodli trestat až následnou pošťuchovanou, ve které Matěj Pekr vrazil na hrazení Tomáše Čachotského a na ledě se už strhla mela. Zatímco David Kajínek míří rovnou do šaten a v nejbližší době ho na ledě neuvidíme, Dukla bude hrát přesilovku.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    19:00
    V probíhajíc poslední minutě první třetiny se domácí osvobozují.
     
    19:27
    Diviš si najížděl zpoza branky mezi kruhy a zkusil bekhendové zakončení, které zblokovali hosté do rohu branky. A poté se osvobozují.
     
    19:52
    7,5 vteřiny před koncem úvodního dějství je pískán jihlavský ofsajd. V první třetině se už asi nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Josh Gratton si ještě něco vysvětluje s rozhodčími. Co to bylo a za jaké situace, to si říct netroufám.
     
    Úvodní dějství je u konce. Seznamovací dvacetiminutovka přinesla pět vyloučení, ovšem největší šance přišla při rovnovážném počtu hráčů na ledě. Ton ale nepřesnost v jihlavské rozehrávce využít nedokázal, zblízka rozezvučel jen pravou tyčku jihlavské klece. Opticky se dá říct, že Kladenští měli více ze hry, domácí se zatím moc před branku Cikánka nedostávají. Stav ale zůstává nezměněn – 0:0.
    Několik obrázků z první třetiny zápasu
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní buly druhého dějství vyhrálo Kladno, Jihlavští však hned pílí do pásma, dohrávají téměř minutu přesilovky.
     
    20:16
    Opět ale přichází kladenské vyhození.
     
    20:21
    Nyní už Jihlava získala pásmo, když Cikánek raději pokryl nahození soupeře a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    20:32
    Kalábova rána od modré prošla kolem všech hokejek a také kolem pravé tyče Cikánka.
     
    20:54
    Čachotský při kličce uklouzl, ovšem kotouč se po kladenské nedůslednosti doklouzal až mezi kruhy, kde se už natahoval po puku zřejmě Michal Důras, ale i k němu stihli dva hráči soupeře včas přistoupit.
     
    20:57
    Hosté hrají v pěti.
     
    21:33
    Burger dával z levé strany od modré puk mezi kruhy, kde si najížděl Jan Kloz, jenže útočník, který loni ještě v ústeckých barvách trápil ve formaci Kloz-Roubík-Tůma jihlavský tým, na kotouč o kousek nedosáhl.
     
    22:06
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    22:11
    Kehar zkusil střelu od modré, ale také domácí ukázali dobrý blok. Hubáček k němu včas přistoupil a srazil touš za vlastní klec.
     
    22:32
    A právě za brankou Svobody se provinil vysokou holí zkušený Petr Ton. Někdejší excelentní extraligový kanonýr míří hned za katr.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    22:41
    Kalábův pokus od modré sice zkoušeli domácí hráči nabrat na teč, leč nepodařilo se. Puk je za brankou Cikánka.
     
    22:52
    A i zde našli sudí nedovolený zákrok v podání nejlepšího jihlavského střelce v play-off Adama Zemana. Ten jde dnes ven již podruhé, teď dostal dvě minuty za držení hole.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    23:30
    Petr Hořava dostal kvantum volného prostoru, mezi kruhy se před ním rozestoupila doslova dálnice. Je mi s podivem, proč nestřílel, snažil se totiž puk zavést blíže ke Svobodovi, kde byl také hraničně skolen na led. Píská se, ale postavení kladenského zadáka v brankovišti, kam doklouzal.
     
    23:49
    Petr Tenkrát nabral puk za svojí klecí a ukázal rychlé nohy. Po levé straně projel prakticky celé hřiště, obkroužil jihlavskou branku, ovšem ani nevystřelil, ani nenahrál, a o puk přišel.
     
    24:16
    První pořádná šance Dukly. Hned z protiútoku se k puku dostal Vlastimil Bilčíka v pádu zakončoval, ovšem mířil kousek nad horní tyčku.
     
    24:32
    Kladno hraje v plném počtu
     
    24:52
    Stejně tak jako Jihlava.
     
    25:01
    Čachotský to je rychlonožka, o tom žádná. Nyní projel až k levému kruhu, odkud vypálil, nicméně Cikánek byl pozorný.
     
    25:25
    Čtvrtá jihlavská lajna bojuje o puk ve středním pásmu. Nakonec jej sice těsně nezískala, ale Kladenští toho nikterak nevyužili – zakázané uvolnění.
     
    25:48
    Také nyní byl v akci Čachotský, jenž se pral o puk v pravém rohu za brankou. Ten sinusoidou klouzal k Cikánkovi, jenž jej schoval do rukavice.
     
    26:01
    Nyní není co řešit. Dundáčkovo nahození bylo ztečováno mezi kruhy, kde byl u puku nejdříve Čachotský, byť zády k brance. Nedovoleným bráněním jej poslal na led Petr Ulrych.

    Na vyloučení: 3-5.
     
    26:06
    Ulrychův nedávný spoluhráč z Benátek Jiří Říha nyní poprvé ukázal svůj nápřah od modré, letos už v jednadvaceti případech smrtící. Kotouč ale poslal těsně vedle levé tyčky. Od zadního mantinelu se touž odrazil k Cikánkově tyčce. Kde také skončil.
     
    26:36
    Znovu Říha. Nyní měl na modré dostatek času, aby si ještě popojel blíže ke středu pásma. Poté vystřelil, nicméně Kladenští dokázali jeho střelu zblokovat.
     
    26:45
    Jihlavská přihrávka rukou neprošla, hra je přerušena.
     
    27:04
    Domácí předvedli pohlednou kombinaci, kdy Zeman tak tak sahal před brankou po puku. Nakonec mu k němu trošku chybělo.
     
    27:23
    Seman zkoušel po přejetí modré hbitou kličku, kterou by získal spousty prostoru. Jenže znovu zapracovali dobře Kladenští, útočník Martin Kehar se oklamat nenechal. Kladno se vzápětí osvobozuje.
     
    28:01
    Po jihlavském ofsajdu následuje buly ve středním pásmu a to už jsou hosté opět v pěti.
     
    28:36
    Střílet se musí za každou cenu. Nyní to předvedl obránce Kajínek, jenž pálil od modré. Bez jakéhokoliv přičinění prošel jeho pokus dva metry nad horní tyčí.
     
    28:49
    Neuspěl ani Petr Tenkrát, jehož rána z pravého kruhu netrefila zařízení a Svoboda nemusel zasahovat.
     
    29:00
    Krátce poté je pískán úmyslný ofsajd Kladna.
     
    29:09
    Rozhodčí nyní uťali jakýkoliv náznak souboje o puk v podání Šidlíka s Klozem, neboť rozehrávka Kladna jasně směřovala na zakázané uvolnění.
     
    29:15
    Divišovi chyběl po buly kousek, aby se před brankou dostal k zakončení. Blíže k puku měli hosté.
     
    29:20
    Rytíři jsou v protiútoku nebezpeční, což nyní ukázali. Jan Kloz si hbitě nabruslil na levý kruh, samozřejmě s pukem, odkud zkusil střelu na vzdálenější tyč. Svobodova lapačka byla na místě.
     
    29:42
    Po dalším kladenském nahození na branku Svobody je pískán ofsajd.
     
    29:50
    Že by se Michalu Důrasovi jeho vyloučení hned po buly ve středním pásmu líbilo, tak to ani náhodou, ale zkušený jihlavský forvard s tím nic nenadělá. Dostává dvě minuty za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 4-5.
     
    30:15
    Kajínek se hnal za vyhozením. Byl stínován obráncem, přesto stačil zakončit v tísni bekhendem, ale Cikánek se překvapit nenechal.
     
    30:33
    Jihlavští se při oslabení dostali do přečíslení. Čachotský dal kotouč na střed kluziště pro Petra Šidlíka, jenž vzal odpovědnost na sebe, mířil na lapačku Cikánka a přesně touto částí výstroje vzal domácímu bekovi gólman hostí radost.
     
    31:50
    Kladenští se v oslabení pořádně nedostali k brance Svobody a není se tak čemu divit, že stav zůstává nezměněn. A samozřejmě že i Dukla hraje v pěti.
     
    32:01
    Dukla právě vstřelila branku!
    RADEK HUBÁČEK během jedenácti vteřin změnil můj příspěvek o nezměněném stavu. Také Kladno nebylo v rozehrávce příliš jisté. Domácí bojovník se ujal puku, popotáhl si jej blíže ke středu kluziště a tvrdě vypálil. Byť si Cikánek na puk stačil sáhnout, kotouč přešel přes jeho tělo a dopadl kousek za čáru. Bez asistence.
     
    32:35
    Petr Tenkrát si v chumlu dvou tří hráčů našel mezi kruhy puk a pohotově vypálil. Svoboda dobře zasáhl lapačkou a udržel svému týmů před pár vteřinami získané vedení.
     
    33:33
    První branka zápasu pomohla jako pivečko dobrému guláši, o tom žádná! Matěj Pekr získal přihrávku do jízdy a bylo pro něj tak jednodušší projet mezi dvěma zadáky Dukly, kteří neměli rychlost. Útočník hostí si najel až před Svobodu a zkoušel zakončit nad jeho pravý beton, který jeho střelu vyrazil.
     
    33:53
    Anděl dvakrát třikrát motal v rohu za brankou Kladna soupeře a nakonec získal buly před Cikánkem.
     
    34:22
    Puk se v jihlavském obranném pásmu odrazil mezi kruhy, kde byl zcela volný a také sám Jiří Burger. Kapitán hostí pálil z otočky na branku Svobody, který našel puk naprosto přesně uprostřed své hrudi.
     
    34:32
    Na plochu míří domácí ledař, s brankou za Svobodou není něco v pořádku a nechce se jí držet na místě.
     
    34:59
    Jihlavští hokejisté měli kotouč ve středním pásmu, ale nepozorností o něj přišli. Když pálil od modré Petr Hořava, Radek Hubáček mezi kruhy zblokoval jeho střelu. Padání do soupeřových ran, to je jeho jednoznačná devíza.
     
    35:25
    Jergl pospíchal za vyhozeným pukem, ovšem po předešlé akci Kladna již neměl v nohách potřebný dynamit a po dvou třech tempech své snažení vzdal.
     
    35:52
    Bystré oko čárového sudího zahlédlo centimetrový jihlavský ofsajd. Správné to rozhodnutí.
     
    36:18
    Nyní to už bylo z domácí strany naprosto v pořádku. Seman zkusil z pravé strany nahodit kotouč na branku, kde číhal na teč Čachotský, ovšem od jeho hole šel puk za branku.
     
    36:27
    Mnohem vážnější šance byla k vidění na druhé straně. Josh Gratton na levé straně poblíž branky střílel a jeho pokus nadvakrát schoval do lapačky Svoboda. Pokud by si kladenský bijec všiml u pravé tyče volného spoluhráče, mohlo to znamenat pro hosty větší příležitost.
     
    36:46
    Přihrávka rukou v podání Kladna, bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    37:03
    Tohle nebyl vůbec špatný úmysl Strnada, který ukazoval, že obkrouží branku, když v tom rychlou zadovkou přenechával kotouč pro Jánského. Toho si všiml Diviš a kotouč sebral.
     
    37:51
    Kladenské útočné snažení neznamenalo ohrožení Svobody, naopak do situace dva na dva jdou domácí.
     
    38:08
    Ovšem ani Cikánek na druhé straně se nemusel příliš obávat. Za jeho klecí se uskutečnila pořádná tlačenice. Až si vzpomínám na nějakou hodně levnou komoditu v obchodě s potravinami.
     
    38:32
    Repe se snažil seč mohl, aby pryž zastavil u své střídačky na modré. Nezadařilo se.
     
    38:55
    Tak i tahle rána měla parametry, aby atakovala maximální povolenou rychlost na českých dálnicích. To byla teda žíně. Z hole Hořavy se odrazila od Svobody mezi kruhy, kde byli domácí plejeři.
     
    39:25
    Svoboda koncem pravého ramene vytěsnil nebezpečnou střelu kladenského juniora Adama Kubíka, jenž měla parametry jít do šibenice.
     
    39:55
    Zvednutá ruka Miroslava Svobody byla potvrzena sudími – zakázané uvolnění Dukly. Hra se stěhuje před Cikánka a Jihlava si své vedení z druhé třetiny na cestu do kabin udrží.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po první třetině si to k hlavnímu sudímu namířil Josh Gratton, nyní si vysvětluje něco s čárovým sudím František Kaberle. To se samozřejmě nelíbí Petru Vlkovi a domácí lodivod také něco gestikuluje. Poté všichni odchází do kabin.
     
    Jestliže v první třetině měli více ze hry Kladenští, kteří měli v úvodní dvacetiminutovce zatím největší šanci zápasu, ve druhé třetině měla o něco více navrch Jihlava. A také se ujala vedení. Nedůslednost v kladenské rozehrávce vyřešil Radek Hubáček, který se opřel do puku. Cikánek si sáhl lapačkou, poté jej puk přeletěl a zapadl těsně za čáru – 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    První buly třetího dějství vyhrávají Jihlavští, z jejich nahození za branku Cikánka ale nic nebylo.
     
    40:24
    Proto se hosté ihned dostali ke Svobodovi, ovšem i jihlavští hokejisté si tento prostor uhájili bez potíží.
     
    40:42
    Jenže přišla jejich nepřesná rozehrávka a je z toho zakázané uvolnění Dukly.
     
    40:52
    Bojovnost Hubáčka je příkladná. Puk sice po buly nedojel, ale atakoval u pravého kruhu Jánského, jenž o kus černé pryže přišel.
     
    41:17
    Tentokrát se Jánský po pravé straně již dostal před branku. Prostor na střelu nenašel, dával kotouč naslepo podél jihlavské klece, kde na něj nikdo nedosáhl. Až poté sebral touš na modré jeden ze zadáků hostí a jeho střelu schoval Svoboda v lapačce – přesně na pravé tyči.
     
    41:54
    Nechybělo moc, aby se rána Ulrycha odrazila od zadního mantinelu k levé tyči, kde číhal Petr Ton. Puku se ale nedočkal.
     
    42:48
    Jiránek na modré přebral kotouč a prostrčil jej mezi kruhy na Diviše, který si to chtěl namířit mezi dvěma hráči k Cikánkovi. Úmysl dobrý, obranný blok Kladna také. Touš má gólman Rytířů ve své moci.
     
    43:11
    Tůma sice hned po buly vyvezl kotouč na druhou stranu, ale dále než k pravému kruhu se nedostal.
     
    43:21
    Abrakadabra Říha. Zadák Dukly s útočnými sklony přejel obrannou modrou, udělal jednu kličku, po druhé kličce se dostal přes druhého hráče soupeře, ovšem třetí už jeho čáry zastavil.
     
    44:05
    Šavlovaná u útočné modré Dukly. Zeman a Jánský použili své hokejky jako meče, mezi kterými si puk dělal, co chtěl. Nakonec doputoval za branku Cikánka. Rytíři vyhodili kotouč, útočná hra Dukly je vzápětí přerušena ofsajdem.
     
    44:35
    Čachotský dával z pravé strany puk před branku na Zemana, který už napřahoval k zametení touše do klece. Nyní mohou hosté děkovat Růžičkovi, jenž na poslední chvíli změnil směr puku a dal jej dva tři metry vedle jihlavského útočníka.
     
    44:55
    Tenkrát se na druhé střele k ohrožení branky soupeře dostal a pro Svobodu to tedy nebyla žádná selanka. Táhlou střelu dalšího zkušeného extraligového forvarda stihl vyrazit za svojí klec.
     
    45:36
    No, za stavu 1:0 bych určitě nečekal, že se bude hrát nahoru dolu. Ale oba týmy mě přesvědčují o opaku.
     
    46:37
    Kladno se před brankou Svobody dlouho nezdrželo, ale to samé se dá říct o útočné aktivitě Dukly.
     
    46:40
    Kladenští ale rozehráli tuze nepřesně, je z toho zakázané uvolnění.
     
    47:05
    Ofsajd to nyní byl, o tom žádná. Také tento útok Dukly, před kterým se snažil Jergl získat vší silou skákavý puk, je tak přerušen.
     
    47:19
    Zeman se sice k puku na modré nedostal, ale před Šidlíkem se otevřel prostor. A to více než volný. Domácí bek po levé straně přejel modrou a napřáhl. Cikánek si věděl svojí vyrážečkou rady.
     
    47:45
    Další rána domácích. O Tomáši Kalábovi se ví, že umí tvrdě vypálit. Což se stalo i nyní a od kladenské hole šel kotouč do ochranné sítě.
     
    47:51
    Hned po buly následuje zakázané uvolnění Rytířů. Bude se tak vhazovat znovu po levici Cikánka.
     
    47:54
    Nyní sice získali kladenští hokejisté puk na hole, ale znovu přišla nepřesná přihrávka, kterou Březina na pravém kruhu udržel svému týmu prostor před Cikánkem.
     
    48:31
    4026. Toť číslo diváků, jenž sleduje dnešní bitvu jako břitvu!
     
    48:34
    Matěj Pekr pálil z pravé strany a to více než prudce. Puk před Svobodou trošku zaplaval, nicméně domácí gólman jej stihl u své levé tyče vyrazit za branku.
     
    49:23
    Hubáček se s tím nepáral, na obranné modré nabral puk na hokejku a hned jej odehrál k druhé modré.
     
    50:00
    Ton sice ve středním pásmu přešel kličkou přes jednoho hráče, ale hned poté si puk vzal Kajínek.
     
    50:17
    Jihlavští si nyní sami zavařili, kvůli napadání Kladna se nyní musí bránit ataku Rytířů.
     
    50:54
    Patrik Machač byl na levé straně před brankou zcela sám, přičemž trefil boční síťku. Kotel Rytířů už skoro zvedal ruce nad hlavu.
     
    51:04
    A to stejné bych asi měl napsat i nyní. Jiří Burger pálil přesně ze středu pravého kruhu do šibenice domácí klece. Tohle byla pořádně rychlá střela, nicméně ještě rychlejší byla lapačka Svobody. Výborný to zákrok.
     
    52:10
    Jihlavští si nekomplikovali situaci. Kalábovo vyhození po mantinelu protečoval Diviš do středního pásma.
     
    52:26
    Nejsem si přesně jist, kdo nyní pálil hned po přejetí modré. Něco mi to říká, že se jednalo o Františka Ptáčka. Před gólmanem Dukly sice přejeli hráči, ten má však puk na své hrudi.
     
    52:44
    Zkoušeli se kladenští hráči udržet v útočném pásmu, za brankou Svobody bojovali jako lvi. Ale to se dá říct i o domácích, kteří silou vůle dostali puk do středního pásma.
     
    53:31
    Nyní se už vylučovat nebude, to by musel být naprosto jasný zákrok. Radek Hubáček se uvolnil kličkou na pravém kruhu a byl lehce podražen, což nechává sudí ledově chladnými. Asi správně.
     
    53:52
    Říha zkusil nápřah od modré, který stačili hosté zblokovat a nenechat projít k Cikánkovi.
     
    54:15
    Hosté již hru hodně otevírají, což znamená možnosti pro domácí útoky.
     
    54:15
    O ofsajd se nejednalo, Kladenští tak prošli přes modrou, ale to bylo asi tak všechno.
     
    54:53
    Diviš uzmul kotouč na vlastní modré a ještě jej zavezl před branku, kde o něm proti přesile hráčů soupeře zákonitě přišel.
     
    55:02
    Tohle byla nebezpečná rána Petra Tona přesně z levého kruhu, která šla těsně nad ledem mezi betony Svobody. Ty sklaply k sobě v pravý čas.
     
    55:25
    Nápřah Drtiny od modré byl tečován a prošel nad brankou Svobody.
     
    55:45
    Kladenští budou mít buly po levici Svobody, samozřejmě v útočném pásmu.
     
    55:50
    Kajínek masíruje za brankou Tůmu, který se spolu s Klozem stihl vymanit. Druhý jmenovaný poté dával touš na modrou pro Hořavu. Obránce Kladna vystřelil, Svoboda toho znovu moc neviděl, ale má puk v lapačce.
     
    55:59
    Jihlavští vyhráli buly a Čachotský jej zavezl na druhou stranu za branku Cikánka.
     
    56:13
    Puk je za kladenskou klecí opět na holích Rytířů.
     
    56:24
    Jihlava pokryla střední pásmo a pětice hráčů v bílých dresech musí začít opět od svojí branky.
     
    56:42
    Tomáš Jiránek byl v offline-rozhovoru pro jihlavský web chválen za svůj tah na branku. To ukázal i nyní, kdy si to z levé strany namířil před Cikánka. Joshi Grattonovi nezbylo nic jiného, než aby jej háčkem poslal na led.

    Na vyloučení: 4-6.
     
    56:59
    No, Jihlavští po buly ztratili puk a nechybělo moc, aby se k němu před útočnou modrou Kladna dostal napadající hráč. Duo domácích však situaci zvládlo a hned útočí.
     
    57:14
    Čachotský hned zkusil ránu z vrcholu levého kruhu, Cikánek jí ale lapil hned napoprvé a nedovolil domácím dorážet.
     
    57:44
    Nyní se po levé straně kolem kruhu prosmýkl Důras a zkusil to na vzdálenější tyč. Puk se od levé ruky Cikánka odrazil do brankoviště, kde jej stihl muž v masce hostí hned pokrýt.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:42
    Kladno je v plném počtu, přičemž při jihlavském útoku byl pískán těsný ofsajd.
     
    59:04
    Dukla má kotouč za svojí bránou a kombinuje. Kladnu se nyní krátí čas na vyrovnání.
     
    59:37
    Cikánek už peláší z branky pryč. Hned poté Tůmovu střelu na bližší tyč vyrazil Svoboda.
     
    59:50
    Kladno srdnatě bojuje o kotouč za bránou Svobody, ale zdá se, že první výhru si připíše na své konto Jihlava.
     
    Konec zápasu.
     
    Kladenští hokejisté sice měli ve třetí třetině přece jen více šancí, jenže ani v závěrečné dvacetiminutovce nedokázali překonat Miroslava Svobodu v jihlavské brance. Domácí gólman polapil všech třicet střel soupeře a protože Radek Hubáček ve 33. minutě vstřelil jedinou branku, vyhrála Dukla 1:0.
     
    Poměrně mi jde na mysli rozhodující třetí zápas čtvrtfinálové série staršího dorostu mezi Duklou Jihlava a Energií Karlovy Vary. Červenožlutí jej vyhráli 1:0 a stejný výsledek vzešel na Horáckém zimním stadionu i v první semifinálové bitvě A-týmů Dukly a Kladna. Již zítra od 17:30 je v Jihlavě druhé pokračování semifinálové bitvy.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava poráží v prvním semifinále Kladno 1:0 a stejným poměrem se – logicky – po úvodním klání ujímá vedení v sérii, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:36:57)

    Tomáš Lysý

    Ondřej Terber

    Branky a nahrávky: 33. Hubáček


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Půža, Kaláb, Šidlík – Diviš, J. Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras (A) – Zeman, F. Seman (A), Čachotský (C) – Danišovský, Anděl, Březina.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – P. Hořava (A), J. Drtina, David Růžička, Repe, Ptáček (A), Ulrych, Kehar – D. Tůma, Burger (C), J. Kloz – Jánský, R. Přikryl, J. Strnad – P. Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Kubík, Pekr.

    Rozhodčí: Horák, Würtherle – Jindra, Kreuzer

    Diváci: 4026
    Jihlava 4 3 Kladno
    #1 Pondělí 13.03.2017 • 17:30
    Jihlava - Kladno 1:0
    #2 Úterý 14.03.2017 • 17:30
    Jihlava - Kladno 4:1
    #3 Pátek 17.03.2017 • 18:00
    Kladno - Jihlava 3:2 po prodl.
    #4 Sobota 18.03.2017 • 18:00
    Kladno - Jihlava 3:4 po prodl.
    #5 Pondělí 20.03.2017 • 17:30
    Jihlava - Kladno 1:2
    #6 Středa 22.03.2017 • 18:00
    Kladno - Jihlava 3:2
    #7 Pátek 24.03.2017 • 17:30
    Jihlava - Kladno 1:0
    bahis siteleri