Šafářová – Williamsová 0:2 (kon.) | Siniaková – Wozniacká 0:2 (kon.)
Cibulková – Pavljučenkovová 1:2 (kon.) | Plíšková – Bacsinszká 0:0; 5:1; 0-0 (skreč)
konec
Dominika Cibulková
Dominika Cibulková
1
4 6 2  
Anastasija Pavljučenkovová
Anastasija Pavljučenkovová
2
6 3 6  
sk Úterý 14.03.2017, 21:13 • Indian Wells, Tennis Garden • WTA Indian Wells - BNP Paribas Open (tvrdý povrch) • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo slnečnej Kalifornie. Na prestížnom turnaji v Indian Wells postúpila Dominika Cibulková už do osemfinále, v ktorom dnes bude čeliť ruskej tenistke Anastasii Pavljučenkovovej. Začiatok zápasu je naplánovaný o 21:00 hod.

    DOMINIKA CIBULKOVÁ

    Dominika Cibulková je na piatom mieste svetového rebríčka, no v Kalifornii môže prepísať históriu slovenského tenisu. Po skorom vypadnutí Simony Halepovej sa dostala v online rebríčku na štvrtú priečku a prípadným postupom do semifinále by sa dokonca dostala aj pred Karolínu Plíškovú. Zverenka Mateja Liptáka v tejto sezóne na seba upútala najmä dvoma semifinálovými účasťami v Petrohrade a katarskej Dohe. V Indian Wells štartuje bratislavská rodáčka deviatykrát a dnes môže vyrovnať svoj výsledok z roku 2014. V prvých dvoch zápasoch si musela siahnuť na dno svojich síl. Jelenu Ostapenkovú zdolala v troch setoch a v súboji s Kristýnou Plíškovou odvrátila jeden mečbal. Najmä zápas s mladou Lotyškou bola reklamou na stratené podanie, keďže sme celkovo videli až 21 brejkov. Dominika Cibulková sa so svojou dnešnou súperkou v tejto sezóne už raz stretla a takmer pred mesiacom vyhrala po setoch 7:5, 2:6, 6:2.

    ANASTASIA PAVLJUČENKOVOVÁ

    Anastasia Pavljučenkovová je v rebríčku WTA na 21. mieste, no je jasné, že v budúco týždňovom vydaní bude figurovať v TOP 20. Rodáčka zo Samary zarobila počas svojej kariéry už 7 miliónov amerických dolárov a získala osem turnajových titulov. V tejto sezóne predvádza pomerne dobré výkony. Najlepší výsledok dosiahla v austrálskom Melbourne Parku, kde prešla až medzi osmičku najlepších. Vo štvrťfinále bola nad jej sily Venus Williamsová, ktorá napokon postúpila až do finále. V Kalifornii sa najďalej dostala hneď pri svojej premiére v roku 2009. Pred ôsmimi rokmi postúpila až do semifinále, kde ju zdolala vtedajšia svetová sedmička Ana Ivanovičová. V tomto ročníku doposiaľ ešte nestratila set, keď zdolala Anett Kontaveitová a tiež českú tenistku Barboru Strýcovú. Kľúčom k úspechu bola výborná hra na returne, keďže v týchto dueloch získala podanie svojich súperiek celkovo jedenásťkrát. Doposiaľ sa slovenskou tenisovou jednotkou stretla sedemkrát, no má negatívnu bilanciu 2:5.
     
    Obe hráčky sú už na kurte a pred sebou majú krátku rozcvičku. Žreb vyhrala Anastasia Pavljučenkovová, no dnešné stretnutie začne na príjme. Víťazku tohto duelu čaká vo štvrťfinále Svetlana Kuznetsovová.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0-15
    Dominika Cibulková začala dnešný zápas na podaní, no v prvej výmene neuspela. Anastasia Pavljučenkovová predviedla víťazný forhendový úder.
     
    15-15
    Dominika Cibulková si kratším úderom pritiahla súperku k sieti. Anastasia Pavljučenkovová síce loptičku dobehla, no následne ju Slovenka dokázala obhodiť.
     
    15-30
    Ruská tenistka teraz diktovala tempo výmeny. Dominika Cibulková sa spočiatku dobre bránila, ale na záverečný úder po čiare nedokázala reagovať.
     
    15-40
    Bohužiaľ, Anastasia Pavljučenkovová má hneď v úvodnom geme dve šance na prelomenie podania súperky. Naša tenistka poslala loptičku len do siete.
     
    30-40
    Prvý brejkbal dokázala slovenská tenistka odvrátiť. Pomohla si kvalitným servisom a donútila súperku poslať loptičku len do siete.
     
    40-40
    Dominika Cibulková sa drží v hre o prvý gem. Po podaní bola aktívnejšia, súperku si povodila po kurte a napokon ju donútila z forhendu chybovať.
     
    A-40
    Bratislavčanka získava tretiu loptičku za sebou. Podanie z pravej strany jej opäť vyšlo na výbornú a pramení z neho priamy bod.
     
    1:0
    Matej Lipták môže byť na konci prvého gemu spokojný. Jeho zverenka dokázala odvrátiť dva brejkbaly ruskej tenistky a štyrmi bodmi v rade otočila gem na svoju stranu.
     
    0-15
    Anastasia Pavljučenkovová si na úvod druhého gemu pomáha priamym bodom z podania. Return našej tenistky mieril mimo priestoru kurtu.
     
    0-30
    Ďalšie výborné podanie predviedla ruská tenistka. Dominika Cibulková nedokázala dostať loptičku na druhú stranu ani v tomto prípade.
     
    0-40
    Anastasia Pavljučenkovová musela ísť do výmeny len cez druhé podanie. Jej bekhendové skrátenie síce naša tenistka dobehla, no následne Ruska poslala loptičku do voľného priestoru.
     
    15-40
    Čistá hra z toho napokon nebude. Dominika Cibulková predviedla dobrý return, loptička skončila presne na základnej čiare, čo jej súperku prekvapilo.
     
    1:1
    Anastasia Pavljučenkovová pohodlne vyrovnáva skóre prvého setu. Na podaní si pomohla troma priamymi bodmi a našu hráčku prakticky k ničomu nepustila.
     
    0-15
    Dominika Cibulková mala v tejto výmene navrch, no svoj forhendový úder nezahrala najlepšie. Anastasia Pavljučenkovová sa dostala späť do hry a napokon boduje.
     
    15-15
    Slovenská tenistka si teraz pomohla dobrým servisom. Anastasia Pavljučenkovová na loptičku dosiahla, ale na druhú stranu ju už neposlala.
     
    30-15
    Naša tenistka teraz išla na sieť veľmi nepripravená. Anastasia Pavljučenkovová ju mohla pohodlne obhodiť, no našťastie jej poslala loptičku priamo na raketu.
     
    40-15
    Dominika Cibulková bola vo výmene jasne aktívnejšia. Svojej súperke výborne zahrala do protipohybu a napokon sa dočkala aj jej chyby.
     
    2:1
    Slovenská tenistka sa dostáva do opätovného vedenia. Na konci tretieho gemu jej pomohla Anastasia Pavljučenkovová, ktorá loptička napálila len do polovice siete.
     
    0-15
    Po výmene strán podáva opäť ruská tenistka. Prvý bod štvrtého gemu putuje na jej konto, pretože Dominika Cibulková svoj return nezvládla.
     
    0-30
    Rodáčka zo Samary musela ísť do výmeny len cez druhé podanie, no svoju súperku zaskočila podaním na bočnú čiaru. Registrujeme tak prvé eso zápasu.
     
    15-30
    Slovenská hráčka teraz predviedla výborný return. Anastasia Pavljučenkovová síce loptičku vrátila na druhú stranu, no Dominika Cibulková už nemala problém ukončiť výmenu.
     
    30-30
    Slovenka vyrovnáva skóre štvrtého gemu. Tentokrát predviedla skvelý úder z bekhendovej strany, na ktorý nedokázala Ruska reagovať.
     
    40-30
    Tretí bod v rade získava Dominika Cibulková, a tak má k dispozícii prvý brejkbal zápasu. Základom bol skvelý return, ktorý spadol na základnú čiaru.
     
    40-40
    Bohužiaľ, Dominika Cibulková túto výmenu nezvládla podľa predstáv. Jej súperka bola trpezlivejšia a napokon sa dočkala bekhendovej chyby.
     
    A-40
    Dominika Cibulková bude mať druhú šancu na zisk cenného brejku. Po druhom podaní súperky prešla do útoku a Anastasia Pavljučenkovová sa nedokázala ubrániť.
     
    3:1
    Prvý brejk zápasu je na svete! Anastasia Pavljučenkovová výborne skrátila hru, po následnom údere súperky mala voľný celý kurt, no z tréningovej pozície napálila loptičku len do siete.
     
    0-15
    Anastasia Pavljučenkovová reaguje na predošlú chyby ziskom úvodného bodu v piatom geme. Po returne prešla do útoku a predviedla víťazný volej.
     
    15-15
    Tentokrát to ruská tenistka so svojím dôrazom prehnala. Loptička z jej rakety skončila niekoľko centimetrov za základnou čiarou našej hráčky.
     
    30-15
    Ďalšia zbytočná chyba v podaní rodáčky z ruskej Samary. Dominika Cibulková musela ísť do výmeny len cez druhé podanie, no napriek tomu sa dočkala pokazeného returnu.
     
    30-30
    Anastasiu Pavljučenkovovú teraz musíme pochváliť. Jej aktívna hra slávila úspech. Dominika Cibulková utekala z jednej strany na druhú, no napokon tlaku súperky podľahla.
     
    30-40
    Bekhendový víťazný úder predviedla ruská tenistka. Tá môže reagovať na predošlú stratu podania, keďže k dispozícii má jeden brejkbal.
     
    3:2
    Bohužiaľ, Dominika Cibulková prichádza o brejk zo štvrtého gemu. Pri svojom podaní mala tesný náskok, ale napokon servis stratila. V poslednej výmene tohto gemu predviedla skutočne nepodarený forhendový úder.
     
    15-0
    Teraz sme boli svedkami peknej výmeny z oboch strán. Napokon sa ale teší Dominika Cibulková, pretože jej súperka poslala loptičku do siete.
     
    15-15
    Anastasia Pavljučenkovová opäť predviedla eso z druhého podania. Ruska teraz prekvapila našu tenisovú jednotku podaním na T-čko.
     
    30-15
    Výborná hra od bratislavskej rodáčky. Dominika Cibulková zatlačila svoju súperku do defenzívy a tá z nej vykľučkovala len úderom do autu.
     
    30-30
    Anastasia Pavljučenkovová si pomáha priamym bodom z podania. Naša hráčka dva brejkbaly mať nebude, no určite by bola rada aj za jeden.
     
    40-30
    Dominika Cibulková má opäť šancu získať podanie ruskej hráčky. Tá jej veľmi pomohla, keďže predviedla prvú dvojchybu dnešného zápasu.
     
    40-40
    Ruská tenistka napravila svojej zaváhanie z predošlej výmeny. Zaznamenáva priamy bod a skóre tohto gemu upravuje na zhodu.
     
    40-A
    Tretie eso v dnešnom dueli zaznamenala Anastasia Pavljučenkovová. Priebeh šiesteho gemu otáča a má k dispozícii gembal.
     
    40-40
    Skóre tohto gemu sa opäť preklápa na zhodu. Dominika Cibulková predviedla veľmi dobrý return a donútila súperku chybovať.
     
    40-A
    Anastasia Pavljučenkovová z pravej strany zaznamenala ďalšie eso. Výhodu má na svojej strane a môže vyrovnať stav prvého setu.
     
    3:3
    Skóre prvého setu je vyrovnané. Dominika Cibulková poslala loptičku len do siete, a tak pôjde podávať za stavu 3:3. Dúfajme, že sa opäť dostane do vedenia.
     
    15-0
    Dominika Cibulková začína dobre. Zaskvela sa veľmi kvalitným podaním, na ktoré Anastasia Pavljučenkovová reagovala len úderom do siete.
     
    15-15
    Anastasia Pavljučenkovová vyrovnáva stav siedmeho gemu. Pekne sa položila do bekhendového úderu a našej tenistke nedala žiadnu šancu.
     
    15-30
    Ďalší víťazný úder z dielne ruskej tenistky. Tá prilepila loptičku na bočnú čiaru a dostáva sa do vedenia. Dominika Cibulková si ani nezobrala jastrabie oko.
     
    15-40
    Tentokrát si Dominika Cibulková zobrala na pomoc jastrabie oko, no to ukázalo. že jej úder skončil tesne za základnou čiarou.
     
    30-40
    Anastasia Pavljučenkovová mala veľkú šancu ukončiť siedmy gem vo svoj prospech. Rozhodla sa pre prechod na sieť, no z dobrej pozície poslala loptičku do autu.
     
    3:4
    Anastasia Pavljučenkovová sa prvýkrát v zápase dostáva do vedenia. Ruska hráčka predviedla krížny bekhendový úder a donútila našu tenistku chybovať. Dominika Cibulková si privoláva na kurt trénera Mateja Liptáka.
     
    15-0
    Anastasia Pavljučenkovová podáva na potvrdenie brejku z predošlého gemu, no lepšie začína naša tenistka. Konečne bola aktívnejšia a donútila súperku chybovať.
     
    15-15
    Anastasia Pavljučenkovová zaznamenáva piate eso v dnešnom dueli. Servis je jej veľkou zbraňou, no napriek tomu už raz oň prišla.
     
    15-30
    Priamy bod z podania. Anastasia Pavljučenkovová otáča priebeh ôsmeho gemu a smeruje za potvrdením brejku z predošlej hry.
     
    15-40
    Dominika Cibulková sa pri posledných troch loptičkách vôbec nedostala do výmeny. Aj teraz jej return končí ďaleko za základnou čiarou.
     
    3:5
    Ruská tenistka si tento gem odpodávala vo veľkom štýle. Zaznamenala jedno eso a pridala tri ďalšie priame body. Kvôli tomu pôjde Dominika Cibulková podávať na udržanie v prvom dejstve.
     
    15-0
    Anastasia Pavljučenkovová predviedla skvelý return. Vďaka nemu sa dostala do výhody, no našťastie jej druhý úder končí v sieti.
     
    30-0
    Dominika Cibulková necháva hrať svoju súperku, čo rozhodne nie je dobré. Teraz ju ale musíme pochváliť za brilantné obhodenie po čiare.
     
    40-0
    Dominika Cibulková predviedla krásny bekhendový úder po čiare. Ten je navyše víťazný, a tak môže Slovenka získať svoje podanie čistou hrou.
     
    4:5
    Čistá hra je na svete, no stále je vo výhode brejku Anastasia Pavljučenkovová. Deviaty gem nezvládla podľa predstáv, no o malú chvíľu pôjde podávať na víťazstvo v prvom sete.
     
    0-15
    Dominika Cibulková v tejto výmene bojovala. Snažila sa vymaniť spod tlaku súperky, ale napokon poslala loptičku len vedľa bočnej čiary.
     
    15-15
    Túto výmenu si Dominika Cibulková zaslúžila vyhrať. Bola v nej jasne aktívnejšia a práve takúto hru chceme vidieť od našej jednotky.
     
    15-30
    Anastasia Pavljučenkovová mala aj kus šťastia. Jej forhendový úder so šťastím skončil na bočnej čiare a následne nemala problém ukončiť výmenu.
     
    15-40
    Anastasia Pavljučenkovová vynikajúco podáva a vďaka priamemu bodu z podania má k dispozícii dve šance na ukončenie prvého setu.
     
    4:6
    Dominika Cibulková posiela return ďaleko za základnú čiaru a prichádza o prvé dejstvo. Pokiaľ tak chce postúpiť do štvrťfinále, v Indian Wells bude musieť zvládnuť tretí trojsetový zápas v rade.
     
    0-15
    Aj druhý set otvára na podaní slovenská tenisová jednotka. Bohužiaľ, bekhendový úder jej uletel, a tak boduje Anastasia Pavljučenkovová.
     
    0-30
    Ruská tenistka predvádza výborný výkon. Po dobrom returne prešla do útoku a bekhendovým úderom po čiare nedala súperke šancu.
     
    0-40
    Ruske dnes padne do kurtu snáď všetko. Aj teraz prilepila loptičku o základnú čiaru a hneď v prvom geme má veľkú šancu na brejk.
     
    15-40
    Dominika Cibulková teraz príkladne zabojovala. Posledné sily v tejto výmene dala do svojho bekhendu a krásne obhodila súperku na sieti.
     
    30-40
    Slovenská tenistka odvrátila aj druhý brejkbal. Pomohla si výborným servisom, na ktorý Anastasia Pavljučenkovová nereagovala dostatočne.
     
    0:1
    Tentokrát to už Anastasia Pavljučenkovová trafila. Loptičku poslala na základnú čiaru, Dominika Cibulková si nestihla odstúpiť a loptičku poslala len do siete.
     
    0-15
    Ruská tenistka výborné podáva a najmä po svojom prvom servise stráca minimum loptičiek. Aj teraz si pomohla priamym bodom.
     
    15-15
    Ruskú tenistku teraz zjavne rozhodila situácia, keď kurtom preletel malý vták. Následne druhé podanie nezvládla, a tak daruje bod súperke.
     
    30-15
    Dominika Cibulková bola teraz vo výmene lepšou hráčkou. Donútila svoju súperku behať z jednej strany na druhú a napokon sa dočká aj jej chyby.
     
    40-15
    Anastasia Pavljučenkovová posiela loptičku tesne za základnú čiaru. To znamená, že Dominika Cibulková má dve šance na zisk cenného brejku.
     
    1:1
    Podarilo sa! Dominika Cibulková je späť v zápase. Slovenská tenistka sa teraz krásne položila do returnu a víťazným úderom po čiare vyrovnáva skóre druhého setu.
     
    0-15
    Slovenská tenistka nevstupuje dobre do tretieho gemu. Jej podanie bolo celkom dobré, no druhý úder skončil za základnou čiarou.
     
    15-15
    Anastasia Pavljučenkovová pomáha našej tenistke zbytočnou chybou z forhendovej strany. Loptička z jej rakety skončila tesne v aute.
     
    15-30
    Anastasia Pavljučenkovová využila slabší druhý servis našej tenistky. Úderom po čiare ju dostala pod tlak a získala bod na svoju stranu.
     
    15-40
    Ruská tenistka sa zaskvela krásnym bekhendovým úderom po čiare. Dominika Cibulková nedokázala dobre reagovať a musí čeliť brejkbalom.
     
    30-40
    Prvý z dvojice brejkbalov je minulosťou. Dominika Cibulková si pomohla výborným podaním von z dvorca a donútila súperku poslať loptičku len do siete.
     
    40-40
    Výborne! Dominika Cibulková sa dostala do náročnej pozície, musela predviesť lob, no ten bol skutočne skvostný. Namiesto brejku sme tak svedkami zhody.
     
    A-40
    Tak konečne sme sa dočkali aj typického forhendového víťazného úderu našej tenistky. Krásne si loptičku obehla a súperke nedala šancu.
     
    40-40
    Dominika Cibulková nutne potrebuje získať tento gem, no zatiaľ sa jej to nedarí. Forhendový úder z jej rakety skončil vedľa bočnej čiary.
     
    A-40
    Slovenská tenistka získava výhodu na svoju stranu. Anastasia Pavljučenkovová svoj return nezvládla podľa predstáv a takmer zostrelila svoju súperku.
     
    2:1
    Dominika Cibulková si dokázala udržať svoje podanie a otáča priebeh druhého setu. Zaskvela sa bekhendovým úderom po čiare, no neteší nás fakt, že si vyžiadala ošetrenie zrejme ľavého zadného stehenného svalu.
     
    0-15
    Po približne päťminútovom ošetrovaní našej tenistky pokračujeme v druhom sete. Štvrtý gem lepšie začala Anastasia Pavljučenkovová, ktorá predviedla priamy bod z podania.
     
    0-30
    Ruská tenistka predviedla skvelý servis aj z ľavej strany. Dominika Cibulková sa síce dostala pod loptičku, no poslala ju do autu.
     
    0-40
    Rodáčke zo Samary krátka prestávka vôbec neuškodila. Na svojom podaní získava aj tretiu loptičku, keďže teraz zaznamenala eso.
     
    15-40
    Čistá hra z toho napokon nebude. Dominika Cibulková sa dostala do výmeny a pomohla jej nevynútená chyba ruskej súperky.
     
    2:2
    Anastasia Pavljučenkovová bez väčších problémov vyrovnáva skóre druhého setu. Slovenská tenistka loptičku netrafila ideálne a preto skončila len v polovici siete.
     
    0-15
    Ruská tenistka túto výmenu zahrala parádne. Po dobrom returne okamžite prešla na sieť, kde predviedla fantastický half-volej.
     
    0-30
    Naša tenistka je vo veľkých problémoch. Po druhom servise ju Anastasia Pavljučenkovová zaklincovala víťazným úderom po čiare.
     
    15-30
    POME! Dominika Cibulková sa povzbudzuje a rozhodne ešte nevzdáva boj o tento gem. Vo výmene bola aktívnejšia a zaslúžene bod putuje na jej konto.
     
    30-30
    Výborná kombinácia úderov v podaní našej tenistky. Po dobrom servise nasledoval krížny forhendový úder, na ktorý Anastasia Pavljučenkovová nereagovala.
     
    40-30
    Slovenská tenistka získava tretiu loptičku za sebou. Priamy bod je v tejto fáze zápasu skutočne veľkou pomocou. Dominika Cibulková má gembal.
     
    3:2
    Dominika Cibulková síce s problémami, no predsa len drží svoje podanie. Opäť k nej prichádza Matej Lipták, ktorý jej hovorí cenné rady. Najmä na returne potrebuje hrať agresívnejšie.
     
    0-15
    Anastasia Pavljučenkovová začína šiesty gem vo veľkom štýle. Podaním z ľavej strany nedala súperke šancu a zaznamenáva eso.
     
    0-30
    Ruská tenistka jasne diktovala tempo výmeny. Dominika Cibulková zahrala vysoký úder, no tým len uľahčila pozíciu svojej súperke.
     
    0-40
    Výborná kombinácia úderov zo strany ruskej tenistky. Po podaní nasledoval forhendový úder po čiare, prechod na sieť a jednoduchý volej.
     
    15-40
    Čistá hra z toho napokon nebude. Anastasia Pavljučenkovová poslala loptičku tesne za základnú čiaru, čo potvrdilo aj jastrabie oko.
     
    3:3
    Predošlú výmenu síce Ruska stratila, no napriek tomu získava tretí gem v druhom sete. V závere šiestej hry si pomohla priamym bodom z podania.
     
    15-0
    Dominika Cibulková podáva s novými loptičkami a tie jej zatiaľ priniesli šťastie. Anastasia Pavljučenkovová totiž poslal svoj return za základnú čiaru.
     
    30-0
    Anastasia Pavljučenkovová si prešla na sieť a vyzeralo to, že túto výmenu ukončí volejom. Dominika Cibulková ale predviedla skvelý forhendový úder, ktorý skončil presne v rohu ihriska.
     
    40-0
    Dominika Cibulková má možnosť získať gem čistou hrou. Anastasia Pavljučenkovová netrafila loptičku ideálne a nasmerovala ju len do siete.
     
    40-15
    Ruská tenistka bola teraz mierne frustrovaná, no paradoxne je úder dopadol presne na základnú čiaru. Čistá hra tak z toho nebude.
     
    4:3
    Dominika Cibulková už ďalšie problémy nedopustila a dostáva sa do opätovného vedenia. Po ošetrovaní vyzerá byť v poriadku a je pripravená pokúsiť sa o obrat.
     
    15-0
    Anastasia Pavljučenkovová nezačína svoj gem na podaní dobre. K loptičke sa nedostala ideálne a z bekhendu ju poslala len do siete.
     
    15-15
    Následne si ale pomáha kvalitným servisom. Dominika Cibulková poslala return vedľa bočnej čiary, a tak máme vyrovnané skóre.
     
    15-30
    To je škoda. Po dobrom returne sa dostala slovenská hráčka do prevahy, ale loptičku nasmerovala niekoľko centimetrov za základnú čiaru.
     
    15-40
    Ruská tenistka získava tretiu loptičku za sebou. Vďaka priamemu bodu z podania má dve šance na ukončenie tohto gemu.
     
    30-40
    Anastasia Pavljučenkovová to teraz poriadne pokazila. Po dobrom servise mala komfortnú pozíciu pre útok, no loptičku poslala ďaleko do autu.
     
    40-40
    Dominika Cibulková ešte dramatizuje priebeh ôsmeho gemu a skóre vyrovnáva na zhodu. Zaskvela sa totiž nádherným bekhendovým winnerom.
     
    A-40
    Slovenská tenistka bola vo výmene jasne lepšie. Na druhú stranu poslala niekoľko razantných úderov a napokon jej pomáha chyba súperky.
     
    5:3
    Anastasia Pavljučenkovová mala tento gem jasne pod kontrolou. Nepresným forhendovým úderom si ale situáciu skomplikovala a napokon sa jej to vypomstilo. Stráca podania, a tak pôjde na víťazstvo v sete podávať Dominika Cibulková.
     
    0-15
    Slovenská tenistka nezačína najlepšie. Anastasia Pavljučenkovová mala dostatok času pripraviť sa na forhendový úder a podľa toho to aj dopadlo.
     
    15-15
    Dominika Cibulková reaguje na nepriaznivý stav výbornou aktívnou hrou. Anastasia Pavljučenkovová pod tlakom chybuje, čo nás teší.
     
    30-15
    Dominika Cibulková získava ďalší bod na svoje konto. Ruská tenistka poslala loptičku len do siete, a tak je naša hráčka blízko od zisku setu.
     
    40-15
    Anastasia Pavljučenkovová hádže raketu o zem. Loptička z jej rakety skončila len v polovice siete, a tak má jej súperka dvojicu setbalov.
     
    6:3
    Anastasia Pavljučenkovová mohla zakončiť výmenu vo svoj prospech, ale loptičku z jej rakety páska tečovala do autu. Druhý set je tak minulosťou a Dominika Cibulková ho vyhráva pomerom 6:3. O druhej štvrťfinálistke tak rozhodne tretí set.
     
    15-0
    Výborné nohy teraz ukázala Dominika Cibulková. Dobehla skrátenie svojej súperky a výmenu zakončila na sieti nechytateľným forhendom.
     
    15-15
    Následne si Anastasia Pavljučenkovová pomohla priamym bodom z podania. Na jej reakcii je jasne vidieť, aký to bol pre ňu dôležitý bod.
     
    15-30
    Dominika Cibulková to teraz nezahrala najlepšie. Jej forhendový úder končí niekoľko centimetrov vedľa bočnej čiary.
     
    30-30
    Slovenská tenistka si teraz počkala na slabší druhý servis súperky. Jej bekhendový úder bol presný a skončil na základnej čiare.
     
    30-40
    Brejkbal zatiaľ vidieť nebudeme. Anastasia Pavljučenkovová si pomohla priamym bodom z podania a má šancu ukončiť gem.
     
    0:1
    Dominika Cibulková posiela ďalší return ďaleko za základnú čiaru. V úvodnom geme rozhodujúceho setu mala možnosť dostať sa k brejkbalu, ale na ten si musí ešte počkať.
     
    15-0
    Anastasia Pavljučenkovová predviedla celkom solídny return, no nič z neho nedokázala vyťažiť. Druhým úderom totiž našla iba sieť.
     
    15-15
    Dominika Cibulková prichádza o svoje vedenie. Vôbec prvýkrát v dnešnom zápase zaznamenala dvojchybu, a tak je stav vyrovnaný.
     
    15-30
    Slovenská tenistka sa teraz previnila zbytočnou nevynútenou chybou. Anastasia Pavljučenkovová sa tak dostáva na koňa.
     
    15-40
    Anastasia Pavljučenkovová predviedla krásny víťazný úder priamo z returnu. Ruská tenistka tak má dve šance na prelomenie podania.
     
    30-40
    Dominika Cibulková sa ešte drží v tomto geme. Výrazne jej ale pomohla súperka, ktorá z bekhendovej strany poslala loptičku len do autu.
     
    0:2
    Anastasia Pavljučenkovová sa v rozhodujúcom sete dostáva do veľkej výhody. Dominika Cibulková posiela loptičku za základnú čiaru, a tak prichádza o svoje podanie.
     
    0-15
    Ruská tenistka zaznamenáva svoje ôsme eso v dnešnom dueli. Loptičku prilepila na stredovú čiaru, čo jej súperka nečakala.
     
    15-15
    Dominika Cibulková sa ani teraz neodstala do výmeny, no na rozdiel od predošlej situácie získava bod. Anastasia Pavljučenkovová zahrala totiž dvojchybu.
     
    15-30
    Ruská tenistka teraz vytiahla výborné druhé podanie. Smerovalo von z dvorca a jeho rezultátom je zisk priameho bodu.
     
    15-40
    Rodáčka zo Samary sa pekne položila do svojho forhendového úderu. Ten naša tenistka nezachytila a stráca bod.
     
    0:3
    Dominika Cibulková poslala úder tesne vedľa bočnej čiary a v rozhodujúcom sete prehráva už o tri gemy. "To bolo, ako by si vypla prúd," stroho skonštatoval Matej Lipták. Ten sa ešte snaží namotivovať svoju zverenku.
     
    0-15
    Ruská tenistka si teraz počkala na slabší servis aktuálnej svetovej päťky. Forhendovým úderom priamo z returnu jej nedala šancu.
     
    15-15
    Následne ale Anastasia Pavljučenkovová chybuje, keď loptička z jej rakety skončila za základnou čiarou. Aj takéto jednoduché body Slovenka potrebuje.
     
    15-30
    Jastrabie oko teraz nepotešilo slovenských priaznivcov tenisu. Dominika Cibulková poslala loptičku tesne do autu a opäť pri svojom servise prehráva.
     
    30-30
    Dominika Cibulková teraz ukázala výborný pohyb po kurte a rýchle nohy. Opäť dobehla skrátenie súperky a výmenu ukončila forhendovým úderom.
     
    40-30
    Dominika Cibulková našťastie otáča priebeh tohto gemu a nepúšťa súperku k brejkbalu. Tentokrát ju podržalo dobré podanie z pravej strany.
     
    1:3
    Slovenská tenisová jednotka sa drží v hre o štvrťfinálovú miestenku. Priamym bodom z podania ukončuje gem a znižuje náskok súperky na dva gemy.
     
    0-15
    Anastasia Pavljučenkovová začína svoj gem na servise už pomaly tradičným spôsobom. Priamy bod na úvod rozhodne poteší.
     
    0-30
    Ruská tenistka získava veľmi jednoducho aj druhý bod. Dostáva do sľubného náskoku a smeruje za ziskom štvrtého gemu.
     
    15-30
    Anastasia Pavljučenkovová si sama komplikuje situáciu v piatom geme. Nevyvarovala sa zbytočnej dvojchyby, čím daruje bod našej tenistke.
     
    15-40
    Prvé podanie sa po dotyku s páskou muselo opakovať a Anastasia Pavljučenkovová sa doň parádne položila. Priamym bodom získava dva gembaly.
     
    1:4
    Dominika Cibulková nedokázala zdramatizovať priebeh piateho gemu. Bekhendový úder skončil tesne vedľa bočnej čiary, čo teší najmä ruskú tenistku.
     
    0-15
    Teraz sme sledovali skutočne veľmi peknú výmenu. Anastasia Pavljučenkovová sa neskutočným spôsobom ubránila tlaku súperky, z posledných síl skrátila hru a teší sa zo zisku loptičky.
     
    0-30
    S našou tenisovou nádejou to nevyzerá dobre. Loptička z jej rakety skončila v aute, a tak sa Anastasia Pavljučenkovová dostáva do sľubného vedenia.
     
    0-40
    Ruská tenistka sa zaskvela forhendovým víťazným úderom a je veľmi blízko k možno rozhodujúcemu brejku. Má tri šance na zisk podania našej hráčky.
     
    15-40
    Prvý brejkbal ruská teniska nevyužila. Pri loptičke nebola v ideálnej pozícii a aj preto ju nasmerovala do polovice siete.
     
    1:5
    Je zrejme rozhodnuté! Dominika Cibulková netrafila loptičku vôbec dobre. Myslím, že to bolo dokonca rámom rakety. Každopádne, loptička sa do kurtu nezmestila a Anastasia Pavljučenkovová bude podávať na postup.
     
    15-0
    Ruská hráčka nezačína práve najlepšie. Dominika Cibulková nepredviedla nejaký skvostný return, no jej úder skončil len v sieti.
     
    30-0
    Anastasia Pavljučenkovová si komplikuje cestu do štvrťfinále Indian Wells. V snahe o bekhendový víťazný úder prestrelila dvorec.
     
    30-15
    Anastasia Pavljučenkovová zaznamenáva priamy bod z podania a je tri loptičky od víťazstva. Napriek tomu je v tomto geme lepšie na tom Dominika Cibulková.
     
    40-15
    Vyzeralo to na eso, no napokon je z toho len dvojchyba. Dominika Cibulková dostáva šancu a má dva brejkbaly na záchranu v zápase.
     
    40-30
    Prvú hrozbu straty podania Anastasia Pavljučenkovová odvrátila. Z pravej strany predviedla skvelé podanie a zaznamenala priamy bod.
     
    2:5
    Anastasia Pavljučenkovová posiela loptičku len do siete, a tak budeme v dnešnom zápase pokračovať ďalej. Dominika Cibulková sa ešte chytá steblá nádeje, no musí získať aj ďalšie tri nasledujúce gemy.
     
    15-0
    Dominika Cibulková začína ôsmy gem veľmi dobre. Predviedla kvalitný servis, z ktorého pramení cenný priamy bod.
     
    30-0
    Slovenská tenistka získava ďalší lacný bod. Svoj gem na servise má výborné rozohraný a ešte dramatizuje priebeh duelu.
     
    30-15
    Tentokrát to Anastasia Pavljučenkovová zahrala oveľa lepšie. Dokázala rozhýbať svoju súperku a výmenu ukončila víťazným úderom z bekhendu.
     
    30-30
    Dominika Cibulková mala túto výmenu jasne vyhrať. Forhendový úder ale posiela vedľa bočnej čiary, čo možno považovať za veľkú chybu.
     
    30-40
    Anastasia Pavljučenkovová má prvú možnosť ukončiť dnešný duel. Zaskvela sa totiž víťazným úderom priamo z returnu.
     
    2:6
    Je koniec! Dominika Cibulková nepredviedla najlepší servis, čo jej súperka dokázala zužitkovať. Víťazným úderom priamo z returnu ukončuje dnešný dramatický duel.
     
    Koniec zápasu
     
    Dominika Cibulková je v online rebríčku svetovou štvorkou, no bude sa musieť spoliehať na zaváhanie Garbiñe Muguruzovej. Dnešný osemfinálový duel totiž nezvládla podľa predstáv a Anastasii Pavljučenkovovej podľahla po setoch 4:6, 6:3, 2:6. Po druhom sete to s ňou vyzeralo nádejne, no napokon sa musela skloniť pred svojou ruskou súperkou. Tá v slnečnej Kalifornii postupuje do štvrťfinále, v ktorom na ňu čaká Svetlana Kuznetsovová. Bohužiaľ, naša tenistka dnes nebola dominantou hráčkou na kurte a nezopakuje svoj výsledok z roku 2014. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (23:27:27)

    Miroslav Kováčik

    Čas utkání: 2:04

    3. set: 0:32

    Cibulková Pavljučenkovová
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    17 77 85 28
    Nejdelší série získaných bodů
    3 5 6 5
    Setboly
    0 1 2 1
    Mečboly
    0 0 1 1
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:14 0:51 0:46 0:13
    Esa **
    0 0 8 1
    Dvojchyby **
    1 1 5 3
    Udržená podání
    1 / 4
    25 %
    8 / 14
    57 %
    9 / 13
    69 %
    3 / 4
    75 %
    Odvrácené brejkboly
    2 / 5
    40 %
    9 / 15
    60 %
    3 / 7
    43 %
    1 / 2
    50 %
    Body při vlastním podání
    9 / 23
    39 %
    46 / 84
    55 %
    47 / 78
    60 %
    14 / 22
    64 %
    Body po 1. podání *
    38 / 63
    60 %
    31 / 43
    72 %
    Body po 2. podání *
    8 / 21
    38 %
    16 / 35
    46 %
    Úspěšnost 1. podání *
    63 / 84
    75 %
    43 / 78
    55 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    1 / 2
    50 %
    4 / 7
    57 %
    6 / 15
    40 %
    3 / 5
    60 %
    Body při soupeřově podání
    8 / 22
    36 %
    31 / 78
    40 %
    38 / 84
    45 %
    14 / 23
    61 %
    Body po příjmu 1. podání *
    12 / 43
    28 %
    25 / 63
    40 %
    Body po příjmu 2. podání *
    19 / 35
    54 %
    13 / 21
    62 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Dominika Cibulková
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 06.05.1989
    Věk: 35 let
    Držení: pravák
    Výška: 160 cm
    Váha: 58 kg

    Anastasija Pavljučenkovová
    Stát: WTA
    Datum narození: 03.07.1991
    Věk: 32 let
    Držení: pravák
    Výška: 177 cm
    Váha: 72 kg
    Paula Vieira Souza
    bahis siteleri