Olomouc – Panthers 4:5 (1:2 po s.n.) | Královské Vinohrady – ELITE PRAHA 3:2 (po s.n.)
po s.n. (1:2)
FBS Olomouc
4:5 (0:0, 3:0, 1:4 - 0:0) Stav série: 2:2
Panthers Praha
Neděle 19.03.2017, 15:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Play-down Extraligy žen • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne, florbalová Extraliga žen má dnes na programu další pokračování sérii play-down. Čtvrtým pokračuje také souboj mezi Olomoucí a Panthers Praha. Utkání startuje v 15:00!
     
    FBS Olomouc
    Hanačky vstupovaly do play-down z předposledního místa, které bylo určitě po skvělém úvodu sezóny mírným zklamáním. Mladý tým do něj ale vstupoval s avizovaným odhodláním, což se však v úvodním zápase moc neprojevilo, když jej Pantherky ovládly v poměru 6:1. Následující dva už však Olomouc zvládla opanovat, čímž se postarala o obrat v sérii a ve čtvrtém utkání se na domácí palubovce pokusí o zisk match ballu, který by byl velkým vkladem pro případné pokračování celé série. Kádru pod taktovkou Petra Dadeje nadále chybí mladá Tereza Stiskálková, jinak by měl být tým v nedělním utkání kompletní. Nejproduktivnější hráčkou FBS v této sérii je Petra Grufíková s bilancí 3+1.
     
    Panthers Praha
    Pantherky se jako letošní nováček ukazovaly v dobré formě, přesto se nakonec dostaly díky desátému místu v základní části jen do play-down. V něm se svěřenkyně kouče Jenšíka ukázaly nejprve parádní formě, kdy už ve zmiňovaném utkání zvítězily 6:1. O den později však i dle slov zúčastněných přišlo ze strany Pražanek podcenění, které vyústilo v prohru 4:5. Za stavu 1:1 se včera odehrál třetí souboj, který však Pražankám také nevyšel, když v něm podlehly 1:3, a to hlavně díky střelecké impotenci a zákrokům olomoucké Frankové. Čtvrtý zápas ale přesto nabízí velkou šanci k vyrovnání skóre série. Momentálně nejproduktivnější hráčkou hostí je v 1. kole play-down Anežka Slaná s dvěma brankami a dvěma asistencemi.
     
    Kanadské bodování série
    1. Petra Grufíková (FBS) 3+1
    2. Anežka Slaná (PAN) 2+2
    3. Monika Zamazalová (FBS) 1+3
    4. Nela Škopánová (PAN) 1+3
    5. Eva Krauskopfová (PAN) 2+1
     
    Rozhodčími dnešního zápasu je velezkušená dvojice Martin Petřík a Tomáš Podlesný, která má za sebou třeba ženské Superfinále nebo zářijový Open Air zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    TEMPISH FBS Olomouc: Franková (Kluzová, Králová) – Peterková, Václavíková, Sedláková, M. Grufíková – Reimerová (C), Zacpalová, Pavlíková – Suchánková, Pařízková, Bouchalová – Oháňková, Zamazalová, Mošťková – Sklenářová, Fleischmannová, Kylarová.

    Panthers Praha: Horňáková (Topolová) – Kučerová, Kalinová, Klvaňová, Fabiánová, Škopánová, Šusterová, Rosmusová – Lamková, Slaná, Šarochová – Bedleková, Kylarová, Krauskopfová (C) – A. Nováková, Hubáčková, Bernardová.

    Rozhodčí: Martin Petřík, Tomáš Podlesný.
     
    Hráčky obou celků už nastupují na hrací plochu, utkání za malý okamžik začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Olomouc je hned ze začátku velmi aktivní, Pantherky se musí mít velmi na pozoru.
     
    01:21
    Suchánková se snažila vybojovat míček z hole Krauskopfové, leč neúspěšně, neboť dostala míček za mantinel. Pražanky tak budou rozehrávat z půlky.
     
    02:02
    Zatím vidíme velmi taktický projev obou mužstev, bez jediné střely na branku a s velmi opatrnými taktickými útoky. Hraje se navíc prakticky skoro bez přerušení.
     
    02:32
    Suchánková pálí zátahem těsně nad, Horňáková měla velké štěstí!
     
    03:08
    Slaná se tlačila na branku Franková, ovšem olomoucká brankařka byla připravena u tyčky. Olomouc přežila velkou možnost.
     
    04:24
    Sklenářová se dostala do mlýnu mezi dvěma soupeřkami, ovšem nakonec z tohoto souboje vyšla úspěšně. Rozhodčí totiž pískají Hubáčkové sekání.
     
    05:25
    Reimerová měla teď velké štěstí, neboť málem namazala Kalinové do breaku, hosté však svou šanci trestuhodně zahazují nepřesným zpracováním.
     
    06:27
    Zamazalová dostala krásnou přihrávku od Suchánkové, jenže skoro osamocená se do branky netrefuje. Její střela letěla příliš nad.
     
    07:44
    Škopánová se po rychlém přesunutí míčku na její stranu nakonec do brankové výseče netrefila. Její pokus, jako mnoho předchozích na obou stranách letěl příliš nad horní tyčku.
     
    08:25
    Zamazalová se protlačila před branku Pantherek, zde však narazila na odpor Horňákové, která zapisuje velmi důležitý zákrok. Míček si nakonec udržela pod výstrojí.
     
    09:45
    Olomouc byla pod velkým tlakem, Pantherky tak budou hrát za chvíli v přesilovce, pokud samozřejmě nepadne ve výhodě branka!
     
    10:35
    Barbora Suchánková (OLO) je vyloučena na 2 minuty za zákrok ve středu pole.
     
    11:43
    Pražanky se zatím nedokáží dostat do tempa, Olomouc velmi urputně brání, což dělá hostům potíže.
     
    12:35
    Suchánková je zpět na palubovce, Panthers svou početní výhodu tudíž nevyužívají.
     
    13:08
    Pavlíková se odhodlala ke střele z první a hned z toho byl nebezpečný pokus. Horňáková však dokázal bez chyb zasáhnout.
     
    14:01
    Nejprve se do šance tlačila Kalinová, která se do branky netrefila jen o pár milimetrů. Zajímavou pasáž hry poté dovršila v breaku Bouchalová, jež si nepříjemným pokusem našla ruku Horňákové.
     
    15:35
    Hanačky se začínají zjevně trochu osmělovat, Panthers mají v obraně čím dál více práce, což je vidět i na Horňákové, která je ve stálé permanenci.
     
    16:07
    Reimerová nebyla daleko první brance utkání! Olomoucká útočnice totiž střelu Pavlíkové tečovala tak šikovně, že Horňáková ani nevěděla, kam její střela letí. Golmanku Panthers ale míček nakonec trefil do nohy.
     
    17:01
    A další šance! Suchánková tečovala míček jen těsně vedle branky. Olomouc začíná viditelně tlačit.
     
    18:25
    Panthers vycítily šanci a natlačily se do útočné třetiny domácích, olomoucká obrana zatím drží jen s velkými obtížemi.
     
    19:18
    Panthers dostávají ještě jednu zajímavou možnost před koncem třetiny. Petra Grufíková (OLO) je vyloučena za zákrok v rohu hřiště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla znovu bitvu primárně ovlivněnou taktickými pokyny, tudíž jsme viděli pozorné rozehrávky a celkem málo velkých šancí. Stejně jako včera nepadla v první třetině branka, uvidíme, zda se to změní ve druhé periodě, která odstartuje přibližně v 15:40.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 8, Panthers – 3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    V pokračující přesilovce se Pantherky zatím nemohou zjevně dostat do tempa, olomoucká čtyřka nemá problémy s defenzivními koly.
     
    21:18
    Domácí zvládli i druhé oslabení bez úhony, Grufíková totiž je zpět na palubovce.
     
    22:22
    Krauskopfová se dostala k dorážce po dalekonosné ráně kalinové, její pokus však mířil příliš nad. Domácí se mohou zkonsolidovat.
     
    23:21
    Fleischamnnová ukořistila míček při nepřesné rozehrávce Kučerové, následný střelecký pokus však bez větších problémů likviduje Horňáková. Domácí se musí vracet zpět na svou půlku.
     
    24:05
    Tak z tohoto zákroku přešel mráz po zádech! Franková vytáhla při samostatném úniku Slané exkluzivní "save", kterým zakročila proti hbité kličce do backhendu. Hala i Hanačky asi po právu bouří.
     
    25:47
    Peterková zřejmě schytala ránu do hlavy, tudíž momentálně leží na hrací ploše. po chvíli se ale zvedá a bude moci zřejmě bez úhony pokračovat.
     
    26:30
    Pantherky se postupně dostávají do tempa, Olomouc je v defenzívě pod velkým tlakem.
     
    27:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se ale i přes velký tlak soupeřek prosazují! Po dynamickém breaku po chybě v rozehrávce Pantherek jednoduchou kličkou skóruje JITKA OHÁŇKOVÁ, která míček dostala pod padající Horňákovou. Bez asistence.
     
    28:34
    Krauskopfová střílela z dálky zátahem, ale znovu narazila na pozornou Frankovou. Ta předvádí další exkluzivní zákrok tělem.
     
    29:37
    Domácí jsou ve velkém presu! Nejprve jen tak tak nedorazila míček do branky Suchánková, za malou chvilku pak v breaku neuspěla Zamazalová, jejíž střelu Horňáková vyrazila nad.
     
    30:49
    Pantherky předvádějí účelný presink! Pařízková měla velké potíže s rozehrávkou, když měla Novákovou přímo za zády. Nakonec však vypjatý moment zvládla.
     
    31:34
    Horňáková je ve stálém vytížení, domácí totiž zvyšují svůj ofenzivní nápor. Obranná pětice hostí neví aktuálně, kam dřív skočit.
     
    32:40
    Emoce začínají vřít! Kalinová je napomínána za své verbální projevy, ale tentokrát to zůstane zřejmě u domluvy. Hráčka Panthers jde už bez dalších protestů vystřídat.
     
    33:12
    Slaná přepadla při clonění na Frankovou, rozhodčí pro jistotu přerušují hru, ale zřejmě to nebude nic vážného. Obě hráčky vypadají v pohodě.
     
    34:34
    Skrumáž před brankou, která připomínala rysy z mladších kategorií, nakonec sudí přerušují. Pantherky se provinily sekáním.
     
    Dnešní utkání sleduje 105 diváků.
     
    35:07
    Pantherky budou hrát v oslabení, za zákrok na unikající Peterkovou je vyloučena Martina Bernardová (PAN).
     
    36:01
    Olomouc má v přesilovce mnoho možností! Ty největší si zapsala nejprve Sklenářová z dálky a poté Suchánková z dorážky. Vše ale likviduje Horňáková.
     
    36:27
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí své vedení navyšují! Po střele od mantinelu se v přesilovce prosazuje TEREZA REIMEROVÁ, když svou střelu dostala přesně nad nohu brankařky Panthers. Asistence: Alena Sklenářová.
     
    37:39
    Pantherky jsou viditelně psychicky dole, jejich rozehrávka začíná oproti předchozímu představení lehce váznout. Olomouc je naopak v ráži.
     
    38:05
    Frustrace u Pantherek roste, na trestnou lavici tentokrát zamíří Lucie Kalinová (PAN) za sekání.
     
    39:29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc dělá velký krok k nadějím na výhru! Po dalekonosné střele Grufíkové se dokázala dostat k dorážce MONIKA FLEISCHMANNOVÁ, která navíc při tom ještě přehodila Horňákovou, která byla znovu bez větší šance na úspěšný zákrok. Asistence: Marie Grufíková.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 10, Panthers – 4
     
    Druhá třetina přinesla první branky zápasu, a to hned tři. Všechny padly do jedné branky, hlídané Kristýnou Horňákovou. Pantherky už po pár brankách byly frustrované, což jim v cestě za vyrovnáním moc nepomáhalo. Spíše si tím uškodily, což bylo vidět v obou dvou jejich oslabeních, ve kterých inkasovaly. Třetí třetina startuje přibližně v 16:29.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Slaná ujížděla po olomoucké minele sama na branku, tentokrát však ani Franková nemusela zasahovat. Její rána totiž mířila vedle.
     
    41:12
    Pavlíková ukázala něco ze svého technického umění, když si obešla pomocí rychlé parádičky dvě soupeřky. Po její střele se ještě do dorážky tlačila Oháňková, ale nakonec mířila mimo.
     
    42:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí potvrzují své nabyté sebvědomí! Po rychlé spolupráci a naťukávané se dokázala rychlou ranou tahem prosadit TEREZA REIMEROVÁ. Horňákové míček proskákal mezi nohama. Asistence: Jitka Oháňková.
     
    44:01
    Panthers právě vstřelili branku!
    Hosté dnes ještě vůbec nic nevzdávají! Franková totiž přichází v tento moment o své čisté konto, když se chladnokrevnou dorážkou prosazuje ANEŽKA SLANÁ. Asistence: Jana Rosmusová.
     
    45:29
    Olomouc je trošku psychicky dole, Pantherky jakoby chytly v této chvíli druhý dech a vytvářejí si jeden rychlý atak za druhým.
     
    46:19
    Slaná se řítila znovu sama na bránu, ale vyjetá Franková byla u míčku dříve. Olomouc unikla velké šanci.
     
    47:27
    Domácí sice měli možnost rozehrávky z rohu, ale provedení se jim moc nepovedlo. Suchánková byla totiž při pokusu o vykroužení do středu zastavena. Osamocená Zamazalová tak míček ve vhodnou chvíli nedostala.
     
    48:12
    Domácí se dostávají znovu do menšího tlaku, Pražanky jakoby znovu ve své aktivitě o trochu poklesly.
     
    49:50
    Bernardová trochu přitvrdila u mantinelu na Pařízkovou a hned je osočována z publika pro agresivitu. Sudí tuto situaci řeší zapískáním přestupku proti pravidlům.
     
    50:39
    Panthers právě vstřelili branku!
    Hosté ještě vše dramatizují! Po chybě v domácí zónové obraně se k míčku úplně osamocena dostala NELA ŠKOPÁNOVÁ, která se trefuje přímo do šibenice. Asistence: Jana Rosmusová.
     
    51:25
    Olomouc se hnala do přečíslení tří proti jedné jenže díky nepřesnému pasu se z této akce nic neudálo. Pantherky se mohou zkonsolidovat.
     
    53:37
    Panthers právě vstřelili branku!
    Tak tohle je parádní jízda Pantherek! ANEŽKA SLANÁ se zjevila před Frankovou a už ji nic nebránilo míček napálit pod víko. Olomouc začíná psychicky na svého soupeře viditelně ztrácet. Asistence: Eliška Kučerová,
     
    53:37
    Kouč Petr Dadej si bere pro Olomouc oddechový čas.
     
    54:29
    Olomouc se trochu herně zvedl, Pantherky však cítí možnost pro srovnání.
     
    55:16
    Panthers právě vstřelili branku!
    Tak tohle je obrat!! Pantherky vycítily možnost pro vyrovnání a po parádním zákroku Frankové se ještě k míčku dostala MARTINA BERNARDOVÁ, která už na olomouckou brankařku vyzrála. Asistence: Tereza Hubáčková.
     
    56:39
    Tak tohle jsou emoce, neskutečný zápas. Hra se přelévá ze strany na stranu. Takto má vypadat extraligový zápas.
     
    57:45
    Kalinová se hnala na branku, jenže před ni se ještě vrhla Franková, která spolu s obránkyněmi ještě míček dostala z brankoviště. Pantherky jsou při chuti.
     
    58:33
    Bouchalová pálí pouze do připravené Horňákové, Olomouc mohla ještě celý zápas zvládnout.
     
    59:58
    Franková zachraňuje Olomouc za minutu dvanáct, když vyhmátla míček z brankové čáry. Pantherky mohly dosáhnout skoro nemožného.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely ve 3. třetině: Olomouc – 6, Panthers 17
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:29
    Olomouc se natlačila do obranné třetiny, Pantherky se musí soustředit primárně v této chvíli na obranu.
     
    61:22
    Franková přízemní střelu Rosmusové bez problému chytá, domácí se mohou na chvíli zkonsolidovat v obraně.
     
    62:41
    Šusterová mířila od mantinelu mezi tři tyče, ale znovu selhala na Frankové. Hosté budou rozehrávat z rohu.
     
    63:45
    Slaná se už už otáčela ke střele, ale dvojblok Hanaček ji zastavuje. Olomouc tak na chvíli znovu žije.
     
    64:37
    Hubáčková se pouštěla do nadějného útoku, avšak daleko nedošla. Olomouc ji zastavuje v rohu.
     
    65:32
    Pro většinu zúčastněných to jsou obrovské nervy, jedna šance v tomto okamžiku střídá šanci. Emoce jsou na hřišti obrovské.
     
    66:16
    Monika Zamazalová (OLO) je vyloučena za faul na unikající Bernardovou, Olomouc čeká dlouhá dvouminutovka.
     
    67:25
    Franková zapisuje další parádní zákrok, Olomouc teď hrála prakticky ve třech, neboť Suchánková byla bez hole.
     
    68:16
    Zamazalová je zpět ve hře, domácí svou horkou chvilku vydrželi.
     
    68:31
    Anežka Slaná (PAN) je vyloučena za faul na unikající Reimerovou.
     
    69:54
    Olomouc ještě tlačí, Pantherky se snaží o účelnou obranu. Zřejmě se už ničeho ale nedočkáme.
     
    70:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Jako první začne Olomouc, Pantherky jim to samy nabídly.
     
    1. série
    0:0
    Pařízková míček napálila pouze do Horňákové.
     
    1. série
    0:1
    Eva KRAUSKOPFOVÁ proměňuje.
     
    2. série
    1:1
    Krásná šibenice Peterkové a máme vyrovnáno!
     
    2. série
    1:2
    Tereza HUBÁČKOVÁ proměňuje.
     
    3. série
    1:2
    Marie GRUFÍKOVÁ neproměňuje.
     
    3. série
    1:2
    Kalinové ujel míček z hole, tudíž neproměňuje.
     
    4. série
    1:2
    Alice Pavlíková přestřelila.
     
    4. série
    1:2
    Ivana LAMKOVÁ neproměňuje.
     
    5. série
    1:2
    Tereza REIMEROVÁ neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Panthers Praha.
    Autorem vítězné branky je TEREZA HUBÁČKOVÁ.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely celkem: Olomouc – 17, Panthers – 28
     
    Panthers dokázaly parádní obrat, když se od 44. minuty dokázaly postupně čtyřmi brankami dotáhnout na náskok Olomouce a následně ovládnout ještě nájezdy. Infarktové utkání tak určilo, že série se vrátí ještě do Olomouce na šestý zápas. Stav na vítězství je tak momentálně 2:2. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (18:32:32)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 28. Oháňková, 37. Reimerová (Sklenářová), 40. Fleischmannová (M. Grufíková), 43. Reimerová (Oháňková) – 45. Slaná (Rosmusová), 51. Škopánová (Rosmusová), 54. Slaná (Kučerová), 56. Bernardová (Hubáčková), rozh. náj. Hubáčková

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Barbora Pařízková (OLO)
    0:1   Eva Krauskopfová (PAN)
    2. série:
    1:1   Kateřina Peterková (OLO)
    1:2   Tereza Hubáčková (PAN)
    3. série:
    1:2   Marie Grufíková (OLO)
    1:2   Lucie Kalinová (PAN)
    4. série:
    1:2   Alice Pavlíková (OLO)
    1:2   Ivana Lamková (PAN)
    5. série:
    1:2   Tereza Reimerová (OLO)


    FBS Olomouc: Franková (Kluzová, Králová) – Peterková, Václavíková, Sedláková, M. Grufíková – Reimerová (C), Zacpalová, Pavlíková – Suchánková, Pařízková, Bouchalová – Oháňková, Zamazalová, Mošťková – Sklenářová, Fleischmannová, Kylarová.
    Panthers Praha: Horňáková (Topolová) – Kučerová, Kalinová, Klvaňová, Fabiánová, Škopánová, Šusterová, Rosmusová – Lamková, Slaná, Šarochová – Bedleková, Kylarová, Krauskopfová (C) – A. Nováková, Hubáčková, Bernardová.

    Rozhodčí: Martin Petřík, Tomáš Podlesný

    Diváci: 105
    Olomouc 4 2 Panthers
    #1 Sobota 11.03.2017 • 20:30
    Panthers - Olomouc 6:1
    #2 Neděle 12.03.2017 • 15:00
    Panthers - Olomouc 4:5
    #3 Sobota 18.03.2017 • 17:30
    Olomouc - Panthers 3:1
    #4 Neděle 19.03.2017 • 15:00
    Olomouc - Panthers 4:5 po s.n. (1:2)
    #5 Středa 22.03.2017 • 18:15
    Panthers - Olomouc 2:4
    #6 Pátek 24.03.2017 • 19:30
    Olomouc - Panthers 4:2
    bahis siteleri