Přerov – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Chomutov – Vítkovice 1:6 (kon.) | HC Plzeň – Sparta 7:10 (kon.)
konec
HC Plzeň 1929
7:10 (4:2, 0:4, 3:4)
HC Sparta Praha
Pátek 24.03.2017, 13:00 • Malá hala FORTUNA arény, Hradec Králové • Mistrovství ČR - 8. třída
Partner:
     
    Dovolím si říct, že v téhle kategorii je na prvním místě radost z hokeje, z krásných akcí, a žádné taktické manévry. Ano, trenéři z dnešního zápasu mohli dostat několik infarktů, ale věřím, že je i výsledek 10:7 potěší. Hráči obou týmů ze sebe vyždímali maximum a patří jim absolutorium!

    Sparta má po třech výhrách nejblíž k českému titulu – pokud zítra za tři body porazí Vítkovice, už jí první místo nic nesebere. Z malé haly se s vámi loučím a přeju krásný zbytek začínajícího víkendu! (15:15:03)
     
    Máme za sebou opravdu krásný zápas, dost možná předčasné finále mistrovství republiky osmých tříd! Plzeň sice v první třetině vedla 4:1, ale Sparta se od druhé části zvedla a úžasnou přestřelku ovládla poměrem 10:7.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Hokejisté pořád brousí led, Sparta měla přečíslení, teď už je puk na plzeňských holích.
     
    59:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Kdo jiný než kapitán by měl potvrdit sparťanské vítězství v tomhle úžasném zápase! Hned po vhazování mohl skórovat Michal Vitouch, ale jeho práci za pár sekund dokonal dorážející JAN KRUPIČKA a Sparta završuje desítku – 7:10! Asistence: Michal Vitouch, Andrej Adamec.
     
    58:57
    Obávám se, že je konec plzeňských nadějí! Dominik Soukup (PLM) musel faulovat soupeře, který by jinak už jel na prázdnou branku. Jde se hrát čtyři na čtyři.
     
    58:38
    Přihrávka Hausra zpoza branky nenašla adresáta.
     
    58:16
    Hra je přerušena, zasáhla do ní jedna ze střídaček a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    58:01
    Adamec vybojoval puk pro Vitoucha, jeho pomalý bekhend nedoputoval do branky. Ale Pražanům to v tuhle chvíli nemusí vadit.
     
    57:27
    Indiáni už hrají bez brankáře! Sparta se osvobozuje.
     
    57:08
    No, tak Plzeň má velkou šanci ještě zabojovat o body! Oto Theimer (SPA) je vyloučen za podražení.
     
    56:25
    David Jiříček zastavil puk mířící z pásma na modré čáře, pak neprostřelil blok před sebou. Posléze si ale najel až na kruhy a jeho povedenou střelu snad vytáhl Krbeček ramenem.
     
    55:24
    Ani další dva pokusy indiánů nevedly k úspěchu, vzápětí je jim odpískána hra vysokou holí. Znovu připomínám, že poslední vyloučení jsme viděli ve 30. minutě, borci obou týmů opravdu fauly nepotřebují a hrají krásný HOKEJ.
     
    54:52
    Hauser viděl před brankou rozjetého Korčáka, tomu však do střely zasáhl protihráč.
     
    54:15
    Po zakázaném uvolnění Plzně vyhráli hosté buly a od modré čáry pálil Andrej Adamec. Horáček vykopl puk do ochranné sítě.
     
    53:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nevídaná přestřelka v patrně klíčovém zápase o republikový titul pokračuje dál a dál a dál! Sparta nepotřebovala na reakci ani půl minuty. Po nahození do ohně se nejrychleji zorientoval JAN KRUPIČKA, jenž dorazil kotouč do prázdné branky – 7:9! Bez asistence.
     
    52:51
    Oddechový čas pro lavičku opařené Sparty.
     
    52:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je neskutečné, další gól Západočechů znamená, že soupeři už mezi sebou mají nejtěsnější manko! Milan Steinbrücker nabil od zadního mantinelu DOMINIKU SOUKUPOVI, a ten mířil přesně k tyčce – 7:8! Asistence: Milan Steinbrücker.
     
    52:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni znovu snižují na rozdíl dvou branek a musím říct, že čtrnáctý gól utkání padl z nejkrásnější střely, jakou jsme dnes viděli! Na modré čáře napřáhl DAVID JIŘÍČEK a trefil se opravdu nádherně do protějšího růžku sparťanské branky – 6:8! Asistence: Dominik Soukup.
     
    51:45
    Jeden ze sparťanských mladíků odpálil puk z mezikruží tak deset čísel pod hranu plexiskla. Musel si hodně oddechnout.
     
    51:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Zápas jako víno nám pokračuje osmou brankou Sparty, která chce odmítnout plzeňské naděje na obrat! Šanci měl už Adam Mácha, ale tlak jeho týmu pokračoval. Nakonec se z hrany brankoviště prosadil RICHARD NĚMEC – 5:8! Asistence: Michal Vitouch, Oto Theimer.
     
    50:23
    Rozhodčí nechávají zápasu poměrně volný průběh a musím říct, že to hokeji rozhodně neškodí. Hráči obou týmů se umí vejít do rámců pravidel, palec nahoru!
     
    49:21
    Sparťané se však nezatáhli, také se vydali dopředu. Čeká nás jistě skvělý závěr duelu. Hádám, že minimálně dva tři góly ještě padnou.
     
    48:35
    Marcel s Matouškem ujeli do přečíslení a už to mohlo být o gól. Marcel chtěl zcela evidentně odrazit puk o Krbečkův beton na spoluhráče, ale gólman natáhl svou lapačku.
     
    48:08
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Ani ne minutový nápor Plzně končí zaslouženým gólem, indiáni to ještě nebalí! Spoluhráč vrátil puk zpoza klece JANU HODINÁŘOVI, který ho z první poslal na místo určení – 5:7! Asistence: Milan Steinbrüker, Dominik Soukup.
     
    47:59
    Ano! Po pěkné akci Jiříčka zasáhl Krbeček levým betonem, Dolhý pak z dorážky neuspěl.
     
    47:34
    Švihovka z hokejky Petra Hausra už byla výživnější, Krbečka pěkně protáhla. Značí to větší aktivitu Západočechů?
     
    46:47
    Ojedinělou možnost indiánů měl Dominik Soukup, ale z mezikruží přestřelil branku. Tam se jich vejde, řekl si brankář Krbeček.
     
    46:23
    Adam Mácha čekal na pěknou přihrávku, ale clonící bek mu pak střelu nataženou holí zablokoval. Už to zase mohlo být pro Plzeň špatné.
     
    45:16
    Naopak mohlo přijít osmé razítko z hole Andreje Adamce. Jeho nájezd ale Patrik Horáček vychytal.
     
    44:26
    Hokejisté obou týmů přidali na důrazu. Plynoucí čas samozřejmě mnohem víc svědčí Spartě, která soupeře zatím k ničemu nepouští.
     
    42:54
    Oto Theimer se už už chystal najít Michala Vitoucha, ale zadovka mu nevyšla. Indiáni pak vyhodili na icing.
     
    42:30
    Adam Mácha zůstal před Horáčkem sám, ale tentokrát na brankáře nevyzrál. Plzeňané z protiútoku jen našli lapačku připraveného Krbečka.
     
    41:24
    Sparťané nyní jen odevzdali kotouč soupeři, už potřebovali střídat. Připomínám, že sledujeme dost možná předčasné finále turnaje. Ať vyhraje kdokoli, k celkovému prvenství už bude mít blízko!
     
    40:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak jestli Plzeň šla do třetí třetiny s jasným cílem zabojovat o body, teď se jí život ještě víc komplikuje! Jan Krupička najel do pásma a z pravé strany nahrál ADAMU MÁCHOVI. Ten vyslal z pravého kruhu nádhernou střelu k bližší tyčce a Horáček se natahoval marně – 4:7! Asistence: Jan Krupička.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    No, tady v hradecké malé hale se nám dějou věci! Druhá třetina patřila jednoznačně Spartě, která nejprve vyspravila díry v obraně, čekala na protiútoky, a postupně soupeře dostala pod velký tlak. Ten jí dovedl z nepříznivého stavu 1:4 až k vedení 6:4, takže teď jsou na tahu zase indiáni.

    Třetí třetina začne přibližně ve 14:37.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Plzeňský protiútok, vedený po levém křídle, skončil nabídkou před branku. Ovšem Jakub Krbeček puk schoval do lapačky a nedovolil kontaktní gól.
     
    39:18
    Indiáni nedostali kotouč ze svého pásma, nicméně nahození Matyáše Adama pak snadno sebrali a teď už pílí dopředu.
     
    38:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Černá můra Plzně ve druhé třetině pokračuje, z tříbrankového náskoku je rázem dvoubranková ztráta! Oto Theimer v úniku neuspěl a soupeř mu důrazně pomohl do brankoviště, což znemožnilo brankáři Horáčkovi zasáhnout proti dorážce ONDŘEJE VÝKRUTY. Plzeňské protesty jsou marné, neboť rozhodčí skutečně usoudili, že Theimer nespadl na gólmana sám – 4:6! Asistence: Oto Theimer.
     
    37:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velký sparťanský obrat je na světě! Několik hráčů bojovalo o kotouč za plzeňskou klecí, až ho dokázal vyškrábat Matyáš Potůček a před brankoviště poslal ideální pas na JANA KRUPIČKU. Ten ve vyložené pozici nezaváhal a je to 4:5! Asistence: Matyáš Potůček, Adam Mácha.
     
    36:56
    Plzeňský Marcel Marcel si počíhal na protihráče a hezky ho přišpendlil k mantinelu.
     
    35:54
    Následuje zakázané uvolnění hokejistů z hlavního města.
     
    35:05
    Jeden z mladých indiánů se opřel do přihrávky zpoza brány, potom naopak ujela do přečíslení Sparta. Theimra už vynesla situace do nepříznivého úhlu.
     
    34:46
    Střídačka Plzně si vybírá oddechový čas, protože Sparta je opravdu při chuti.
     
    33:43
    Pro jinak dobře chytajícího Davida Bočana tím zápas končí, trenéři Plzně posílají do branky Patrika Horáčka.
     
    33:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to skutečně tady, Sparta z nepříznivého stavu 1:4 vyrovnává! Tentokrát jí gól nabídla velká chyba brankáře Davida Bočana, jenž se snažil odpálit hokejkou puk, který k němu přijel zpoza brány. Jenže ho netrefil a ONDŘEJ VÝKRUTA už věděl, co musí udělat – 4:4! Bez asistence.
     
    33:28
    Oproti pozvolnějšímu startu druhé třetiny teď už zase útok střídá útok. Další gól je jen otázkou času.
     
    32:34
    Skóre se vzápětí mohlo měnit na každé straně. Nejdřív neproměnili přečíslení Hauser s Marcelem, potom na druhou stranu ujel Adamec, ale branku indiánů minul.
     
    31:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Mladíci v rudých BILLA dresech využívají druhou přesilovku a snižují na rozdíl jediné branky! Po rychlém vpádu do pásma vrátil Krupička puk do brankoviště, kde se k dorážce do odkryté klece prosadil MICHAL VITOUCH – 4:3! Asistence: Jan Krupička.
     
    31:05
    Ale i Plzeň umí být v oslabení nebezpečná. Po Soukupově vyraženém nahození se ještě natahoval spoluhráč.
     
    30:32
    Indiáni se jen na chvíli vymanili z tlaku soupeře, který se znovu usadil v třetině.
     
    30:09
    Theimer zůstal na ledě. Hned po buly pálil a těsně minul druhou tyčku, pak to zkoušel z ostrého úhlu. To už pro Bočana nebylo tak těžké.
     
    29:53
    Oto Theimer vystihl plzeňskou rozehrávku a Dominik Plecitý ho podrazil. Sparta může zúročit svou větší chuť v přesilovce.
     
    29:26
    David Bočan je zatím plzeňským hrdinou druhé třetiny. Nyní zlikvidoval další dva pokusy, ten poslední opět z hole silného Jana Krupičky.
     
    28:56
    Plzeňská obrana je dál pozadu, další samostatný únik měl Jan Krupička, ale narazil na Bočanův beton!
     
    28:36
    Pražané jsou ve druhé části skutečně nebezpečnější, Richard Němec mohl vsítit kontaktní gól, ale sám před Bočanem přestřelil břevno!
     
    28:02
    Sparta je kompletní. V její kabině evidentně proběhla domluva, protože defenziva už nepropadá zdaleka tolik jako v první třetině. Prakticky tedy vůbec.
     
    27:19
    Kotouč vylétl až za mantinel, k hokejistům Vítkovic a Chomutova, kteří přišli na druhou přestávku z malé haly. Plzeň se mezitím už usadila v pásmu, dělovka Dominika Soukupa měla slušné parametry, ale Krbeček ji vyrazil.
     
    26:55
    Michal Vitouch se v oslabení vydal dopředu sám. Jeho střela, byť z velkého úhlu, měla šťávu! Pak se navíc dostal k dorážce před prázdnou brankou, ale skákavý kotouč netrefil.
     
    26:00
    Sparťanské hákování znamená čtvrtou přesilovku Plzně. Tu poslední dokázal soupeř ubránit. Vyloučen je opět Tomáš Rajgl (SPA).
     
    25:06
    Dominik Soukup tentkorát prokázal své obranné schopnosti, když vypíchl kotouč Otu Theimerovi. Ten už by jinak jel na Bočana sám.
     
    24:18
    Milan Steinbrücker ochutnal tvrdost mantinelu, na který ho čistě poslal jeden ze sparťanů.
     
    23:44
    O to překvapivější mohl být gól z hokejky Jakuba Altrichtra, ale puk skončil na tyčce!
     
    23:13
    Indiáni strávili delší čas v útočném pásmu, ale jejich střelám něco chybělo. Obrana Sparty je tentokrát dobře zformovaná.
     
    22:13
    Teď už domácí tým nahodil puk na gólmana Krbečka a vynutil si útočné buly.
     
    21:49
    Indiáni myslí jen na útok, ztrestat je mohl Jan Krupička, ale svou šanci neproměnil.
     
    21:13
    Kritická chvíle pro mladíky z hlavního města – potřetí jdou do čtyř. Tomáš Rajgl (SPA) pyká za podražení.
     
    20:41
    Sparťanský obránce Andrej Adamec se hnal do přečíslení se spoluhráčem, ale zastavila ho důrazná píšťalka čárového – ofsajd.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou pěkně ostrou třetinu, spoustu parádních akcí a šest gólů! Sparta jako první vedla, Plzeň pak čtyřmi góly během šesti minut skóre dokonale otočila, ale soupeř zase snížil.

    Druhá třetina začne přibližně ve 13:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Zakázané uvolnění Plzně, Sparta má ještě poslední šanci.
     
    19:16
    Dominik Soukup udělal pověstnou kličku na modré čáře, Adam Dolhý mu přejel do pásma a píská se ofsajd.
     
    18:51
    Ve třech se nyní dopředu vydala Plzeň. Skončilo to pozicí pro Petra Hausra, jeho střela byla pěkně ostrá, ale přesnost jí trochu scházela. Krbeček zasahuje.
     
    18:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Co přesilovka, to gól! Po dvou využitých výhodách Plzně uspěla i Sparta, a to z rychlého protiútoku! Tomáš Hamara parádně našlápl po pravé straně a v přečíslení dva na jednoho vyzval MICHALA VITOUCHA. Ten nezaváhal a snižuje na 4:2! Asistence: Tomáš Hamara, Matyáš Adam.
     
    18:09
    Zatím se indiáni brání velmi dobře.
     
    17:43
    Je tu první přesilovka pro Spartu. Zřejmě Dominik Soukup (PLM) si odpočine za podražení.
     
    17:38
    Ponechanou výhodu má naopak Sparta, kapitán Jan Krupička v gólové pozici míjí!
     
    17:13
    David Špaček byl hákován jedním ze sparťanů, i proto se hosté dostali ke kotouči a tlačí.
     
    16:41
    Rozjezd sparťanského útoku zastavuje odpískaná hra vysokou holí.
     
    16:24
    Marcel Marcel nabral obrovskou rychlost, ale přes obránce přece jenom musel zakončovat bekhendem. A ten si Jakub Krbeček pokryl.
     
    15:50
    Hauser pomohl Plzni v protiútoku přidržením soupeřovy hole, Steinbrücker pak hledal třetího útočníka před brankou. Přihrávku tam ale nedostal.
     
    14:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni si rozvzpomněli na svou úvodní desítku do sítě Pirátů a teď ničí dalšího soupeře! Sparťanská obrana je skutečně ve velkých nedbalkách, zase si nechala za zády ADAMA DOLHÉHO. Toho už už posílal soupeř k ledu, ale Dolhý v krkolomné pozici píchl nataženou hokejkou puk k tyčce a je tu 4:1! Asistence: Marcel Marcel.
     
    14:23
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak přece jen indiáni využívají i svou druhou přesilovku, a to zcela zaslouženě! Pokračující tlak znovu dovedl puk na hokejku ADAMA DOLHÉHO, jenž zůstal před Krbečkem sám a mohl se ho zeptat, kam to chce. Naznačil kličku na druhou tyč, ale pak bleskově vypálil z první – 3:1! Asistence: Dominik Soukup.
     
    13:49
    Teď už se Plzeň dostala do náporu a Adam Dolhý obdržel puk napříč brankovištěm. Trefil však jen boční konstrukci!
     
    13:09
    Po protiútoku Vitoucha vypadl gólmanovi puk k Adamu Máchovi, ale ten z otočky minul odkrytou klec!
     
    12:32
    A je z toho druhá přesilovka pro Plzeň! Oto Theimer (SPA) neudržel nervy a naprosto zbytečně poslal k ledu protivníka, odchází na trestnou za hrubost.
     
    12:32
    Mladí hokejisté se dlouho přetahovali o kotouč u sparťanské střídačky, až přece jenom rozhodčí nakonec přerušili hru.
     
    11:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši velmi rychle otevírají skóre! Po buly v obranném pásmu se vydal za pukem Dominik Soukup. Jen tak tak přebruslil sparťanského beka, ale to mu stačilo, aby jednoruč přisunul kotouč PETRU HAUSROVI. Ten z první nekompromisně zakončil do prázdné brány – 2:1! Asistence: Dominik Soukup, David Jiříček.
     
    11:17
    Plzeňští mladíci se nemohli vymanit z náporu soupeře, a tak jen poslali kotouč na zakázané uvolnění. Dlužno říct, že Spartu nepustili k nebezpečnější střele.
     
    09:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Indiáni sehráli skvělou přesilovku, skórovat mohl už Jiříček, ale místo nahrávky před prázdnou klec přestřelil. Ovšem pak se do podobné střelecké pozice dostal DOMINIK SOUKUP a zakončením po ledě k tyčce prokázal své střelecké instinkty – 1:1! Asistence: Milan Steinbrücker.
     
    08:56
    Přichází první vyloučení zápasu, a to na straně Sparty. Ondřej Šesták (SPA) pyká za podražení.
     
    08:08
    Čároví rozhodčí asi nevěděli, co mají dělat. S odpískáním plzeňského zakázaného uvolnění tak čekal až do chvíle, kdy už byla za brankou u puku dvojice soupeřů.
     
    07:15
    Ale také plzeňský David Bočan má lapačku připravenou, teď předvedl zákrok, který byl efektní i efektivní zároveň.
     
    06:51
    David Jiříček vystihl sparťanskou rozehrávku a v přečíslení nabil Dominiku Soukupovi. Toho vychytal Jakub Krbeček senzačním zákrokem lapačkou!
     
    05:09
    Jeden z Pražanů s vyhrnutým dresem se vydal dopředu po levé straně, ale už potřeboval střídat, a tak kotouč jen věnoval soupeřům.
     
    04:26
    Sparta dál pokračovala v náporu, teď už se z něj mladí indiáni stačili vymanit.
     
    03:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    První přerušení hry přichází až po gólu, který upřímně po atraktivním začátku zkrátka musel padnout! Sparťané doráželi po výjezdu zpoza brány a uspěl ADAM MÁCHA – 0:1! Asistence: Matyáš Potůček.
     
    02:47
    Chasák vyzval zpoza branky Adama Dolhého, ale gólman Sparty Krbeček zasáhl a udržel skóre 0:0!
     
    01:49
    Tlak Pražanů pokračoval, také další pokus minul plzeňkou klec, a pak se do protiútoku vydali Hauser se spoluhráčem. Hauser ztroskotal na blokujícím obránci.
     
    00:29
    Sparťané mohli v přečíslení hned otevřít skóre utkání, ale Oto Theimer sám před Bočanem minul!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Plzeň 1929: Bočan (Horáček) – Kanta, Štrunc, Jiříček, Plecitý, Dolhý, Špaček, Páník (C), Hodinář – Pešek, Altrichter, Hauser, Borák, Soukup, Korčík, Kristl, Marcel, Steinbrüker, Matoušek, Chasák, Schindler. Trenér: Petr Kořínek.

    HC Sparta Praha: Krbeček (Liemann) – Šesták, Ducháč, Rajgl, Procházka, Adamec, Mašek, Adam – Vitouch, Mácha, Hamara, Krupička (C), Potůček, Němec, Výkruta, Hamršmíd, Uhlíř, Theimer. Trenér: Jiří Kročák.

    Rozhodčí: Veinfurter.
     
    Zdravím všechny příznivce mládežnického hokeje z Hradce Králové. Mistrovství republiky v kategorii 8. tříd se nám poprvé přesunulo i do malé haly FORTUNA arény, kde nás teď čeká dost možná předčasné finále!

    Utkají se totiž hokejisté Plzně, kteří tady porazili Chomutov 10:1 a Mountfield 4:1, s pražskou Spartou, jež si s Přerovem poradila 5:2 a s Chomutovem dokonce 13:3.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 10. Soukup (Steinbrüker), 12. Hauser (Soukup, Jiříček), 15. Dolhý (Soukup), 15. Dolhý (Marcel), 49. Hodinář (Steinbrüker, Soukup), 53. Jiříček (Soukup), 53. Soukup (Steinbrüker) – 4. Mácha (Potůček), 19. Vitouch (Hamara, Adam), 32. Vitouch (Krupička), 34. Výkruta, 38. Krupička (Potůček, Mácha), 39. Výkruta (Theimer), 41. Mácha (Krupička), 52. Němec (Vitouch, Theimer), 54. Krupička, 60. Krupička (Vitouch, Adamec)


    HC Plzeň 1929: Bočan (34. Horáček) – Kanta, Štrunc, Jiříček, Plecitý, Dolhý, Špaček, Páník (C), Hodinář – Pešek, Altrichter, Hauser, Borák, Soukup, Korčík, Kristl, Marcel, Steinbrüker, Matoušek, Chasák, Schindler. Trenér: Petr Kořínek.
    HC Sparta Praha: Krbeček (Liemann) – Šesták, Ducháč, Rajgl, Procházka, Adamec, Mašek, Adam – Vitouch, Mácha, Hamara, Krupička (C), Potůček, Němec, Výkruta, Hamršmíd, Uhlíř, Theimer. Trenér: Jiří Kročák.

    Rozhodčí: Cabák – Vepřovský, Řezníček.
    thejrc.org