Rusko – Švédsko 4:3 (2:1 po s.n.) | USA – Německo 11:0 (kon.) | Švýcarsko – Česko 3:1 (kon.)
Finsko – Německo 8:0 (kon.)
konec
Finsko
8:0 (3:0, 5:0, 0:0)
Německo
Pátek 07.04.2017, 21:38 • USA Hockey Arena 1, Plymouth, Michigan • Mistrovství světa žen • Utkání o bronz
Předzápasové kurzy
Partner:
    39:42 Mira JALOSUOVÁ - 8:0
     
    39:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    MIRA JALOSUOVÁ napřáhla od modré a propálila německou brankářku. Finky tak přidávají svou osmou branku a pátou ve druhé třetině – 8:0. Asistence: Susanna Tapaniová.
    35:15 Petra NIEMINENOVÁ - 7:0
     
    35:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Následně ale opět inkasuje! PETRA NIEMINENOVÁ si dojela před brankovištěm odražený kotouč a bez rozmýšlení jej napálila na německou bránu. Schröderová nestačila včas zakleknout a puk jí propadl za záda – 7:0. Asistence: Anna Kilponenová.
    31:15 Saana VALKAMAOVÁ - 6:0
     
    31:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To naopak Schröderová si na kotouč opět nesáhla. Chudák německá brankářka aby se teď v brance přetrhla, po dalším přečíslení soupeřek totiž SAANA VALKAMAOVÁ zakončovala ze dvou metrů do odkryté branky nad její pravý beton – 6:0. Asistence: Noora Tulusová.
    29:08 Noora TULUSOVÁ - 5:0
     
    29:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po další střele Hiirikoskiové od modré čáry puk vypadl ze skrumáže přímo před dojíždějící NOORU TULUSOVOU. Ta už měla snadnou pozici, Schröderová si totiž povyjela proti původní střele a pro dorážku nechala Tulusové zcela prázdnou branku – 5:0. Asistence: Jenni Hiirikoskiová.
    21:42 Jenni HIIRIKOSKIOVÁ - 4:0
     
    21:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bleskurychle využitá přesilovka a Finky vedou o čtyři góly! JENNI HIIRIKOSKIOVÁ dostala nabito na střelu z první a tvrdou dělovkou z osy kluziště prostřeluje všechny hráčky před německou brankou – 4:0. Asistence: Riikka Väliläová a Petra Nieminenová.
    17:30 Venla HOVIOVÁ - 3:0
     
    17:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Linda Välimäkiová teď odvedla neuvěřitelný kus práce při vlastním oslabení. Za brankou soupeřek neúnavně napadala, vybojovala kotouč a dokázala i zakončit. Harssová sice proti její střele zasáhla, na dorážku VENLY HOVIOVÉ už ale nestačila – 3:0. Asistence: Linda Välimäkiová.
    16:17 Ronja SAVOLAINENOVÁ - 2:0
     
    16:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak je to přece jen 2:0! Znovu kolem té samé tyčky se dokázaly Finky prosadit, RONJA SAVOLAINENOVÁ po objetí německé branky pokusila překvapit Harssovou a podařilo se jí to. Německá brankářka se sice snažila natlačit ke své tyčce jak to jen šlo, opakovaný záběr ale odhalil puk ležet jen pár centimetrů za brankovou čárou – 2:0. Bez asistence.
    00:53 Petra NIEMINENOVÁ - 1:0
     
    00:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byl rychlý úvod. Välimäkiová obrkroužila německou bránu a zkusila Harssovou nachytat rychlým zakončením, německá gólmanka ale stihla včas přiložit nohu k tyčce a puk na brankové čáře zastavila. Tam si jej ovšem našla PETRA NIEMINENOVÁ, která jej důraznou dorážkou dorazila do branky – 1:0. Asistence: Linda Välimäkiová a Jenni Hiirikoskiová.
    Marken.cz

    Marek Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 1. Nieminenová (Välimäkiová, Hiirikoskiová), 17. Savolainenová, 18. Hoviová (Välimäkiová), 22. Hiirikoskiová (Väliläová, Nieminenová), 30. Tulusová (Hiirikoskiová), 32. Valkamaová (Tulusová), 36. Nieminenová (Kilponenová), 40. Jalosuová (Tapaniová)


    Finsko: Rätyová (Suonpääová) – Rahunenová, Hiirikoskiová (C), Savolainenová, Tuominenová, Kilponenová, Jalosuová, Lindstedtová – Tapaniová, Väliläová (A), Karvinenová (A) – Hoviová, Välimäkiová, Nieminenová – Niskanenová, Nuutinenová, Tulusová – Kärnäová, Hakalaová, Säkkinenová – Valkamaová.
    Německo: Harssová (21. Schröderová) – Botthofová, Rothemundová, Strobelová, Gleissnerová (A), Graeveová, Fiegertová, Düsterhöftová, T. Eisenschmidová – Kratzerová, Kameniková, Delarbreová – Anwanderová, Spielbergerová, Klugeová – Zornová (C), N. Eisenschmidová, Lanzlová (A) – Karpfová, Jenikeová, Bartschová.

    Rozhodčí: Arianová-Lortieová (CAN), Szkolaová (USA) – LeClercová (USA), Toddová (CAN)
    bahis siteleri