konec
Kvalifikace Velké ceny Číny

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

Sobota 08.04.2017, 09:00 • Okruh: Šanghaj, Čína • Formule 1
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 8 hodin sledovat online přenos ze samotného závodu. Během něj se má totiž počasí znovu zhoršit, takže určitě bude o zábavu postaráno. Mějte se fajn a hezkou sobotu. (10:26:50)
     
    Kvalifikaci lehce poznamenala nehoda Antonia Giovinazziho, který rozbil svůj sauber na konci první části kvalifikace. Druhý segment tak začal s desetiminutovým zpožděním. Počasí jezdům přálo, nepršelo a smogová situace, která potrápila nejen piloty, ale i fanoušky během druhého tréninku, byla na dobré úrovni.
     
    Máme za sebou kvalifikaci na Velkou cenu Číny, kterou celkem bez problémů ovládl Lewis Hamilton. Za ním se strhly boje o další místa. V první řadě s ním bude stát Sebastian Vettel, druhou řadu zaplní Valtteri Bottas a Kimi Räikkönen. Podle očekávání tak spolu opět bojovaly stáje Mercedes a Ferrari.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Číny: 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Bottas, 4. Räikkönen, 5. Ricciardo, 6. Massa, 7. Hülkenberg, 8. Pérez, 9. Kvjat, 10. Stroll, 11. Sainz, 12. Magussen, 13. Alonso, 14. Ericsson, 15. Giovinazzi, 16. Vandoorne, 17. Grosjean, 18. Palmer, 19. Verstappen, 20. Ocon.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Tak je to jasné! Lewise Hamiltona nikdo neporazil a trojnásobný mistr světa tak získává pole position. Druhý dojel nakonec Sebastian Vettel, třetí Valtteri Bottas a čtvrtý Kimi Räikkönen.
     
    0:00
    Lewis Hamilton ještě zrychlil a udržel si první místo! Ještě čekáme na Bottase, Vettela a Räikkönena.
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a piloti dokončují svá poslední měřená kola!
     
    1:00
    Jezdci najíždějí do svých posledních měřených pokusů, kvalifikace na Velkou cenu Číny vrcholí!
     
    2:16
    Sergio Pérez a Lance Stroll už také opustili prostor v boxech a budou tedy spoléhat jen na jeden pokus. Pro mladého Kanaďana je velký úspěch už samotná účast mezi nejrychlejší desítkou.
     
    3:18
    Krátké tiché intermezzo na trati končí, jezdci vyjíždějí k závěrečným pokusům v kvalifikaci na Velkou cenu Činy.
     
    4:04
    Nico Hülkenberg už zřejmě do zbytku kvalifikace nezasáhne, protože opustil svůj monopost a skutečně to vypadá, že ho už na dráze neuvidíme.
     
    5:31
    Piloti pomalu odbočují do boxů, aby nabrali síly na závěrečnou pasáž této kvalifikace, během níž se bude definitivně lámat chleba. Na trati tak panuje absolutní klid.
     
    6:21
    Kvalifikace se pomalu blíží ke svému konci a Sergio Pérez s Lancem Strollem stále nevyjeli z pit lane. Oba jmenování možná budou mít jen jeden kvalifikační pokus.
     
    7:17
    Za Lewise Hamiltona se zařadil Valtteri Bottas, který ale o svoji druhou pozici hodně rychle přišel. Ještě rychlejší byl totiž Sebastian Vettel.
     
    8:02
    Nico Hülkenberg se sice ma okamžik stál lídrem, ale hned vzápětí jej podle očekávání překonal Lewis Hamilton, který mu nadělil 1,678 sekundy.
     
    8:40
    Lewis Hamilton má rozjeté hodně rychlé kolo, o které ale mohl záhy přijít, protože dostal lehčí smyk. Svůj vůz ale dokázal zkrotit a pokračuje v jízdě.
     
    10:05
    Boxy mezi posledními opouští Felipe Massa a již zmíněný Sebastian Vettel. Kdo ještě zůstává v garáži, jsou Sergio Pérez a Lance Stroll.

    Michal Šandor

    bahis siteleri