VC Číny Vítěz: L. Hamilton (Mercedes) (kon.)
konec
Velká cena Číny

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

Neděle 09.04.2017, 08:00 • Okruh: Šanghaj, Čína • Formule 1
     
    Další Grand Prix je na programu už příští neděli, kdy se na okruhu Sáchir pojede Velká cena Bahrajnu. Všichni fanoušci formule 1 jistě ví, že se celý závod odjede pod úmělým osvětlením. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezkou neděli. (10:03:05)
     
    Je za námi Velká cena Číny, kterou stylem start-cíl opanoval Lewis Hamilton. Za ním probíhaly souboje o další místa na stupních vítězů. Stříbrnou pozici pro sebe nakonec uzmul Sebastian Vettel a třetí dojel Max Verstappen, na kterého do poslední chvíle nebezpečně dotíral Daniel Ricciardo. Předpověď počasí, která slibovala pro tento závod déšť, se nakonec nenaplnila. Ve čtvrtém kole ale vyjel na trať safety car, protože na cílové rovince havaroval Antonio Giovinazzi. Další zklamání má za sebou stáj McLaren, protože ani jeden její jezdec nedojel co cíle.
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Číny: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari), 3. Verstappen (Red Bull), 4. Ricciardo (Red Bull), 5. Räikkönen (Ferrari), 6. Bottas (Mercedes), 7. Sainz (Toro Rosso), 8. Magnussen (Haas), 9. Pérez (Force India), 10. Ocon (Force India). Závod nedokončili Stroll, Giovinazzi, Vandoorne, Kvjat a Alonso.
     
    Konec závodu.
     
    56
    LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Číny. Druhý dojel Sebastian Vettel a třetí Max Verstappen.
     
    56
    Jezdci najeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede pro vítězství ve Velké ceně Číny.
     
    55
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari), 3. Verstappen (Red Bull), 4. Ricciardo (Red Bull), 5. Räikkönen (Ferrari), 6. Bottas (Mercedes), 7. Sainz (Toro Rosso), 8. Magnussen (Haas), 9. Pérez (Force India), 10. Ocon (Force India).
     
    54
    Max Verstappen svému soupeři ujíždí, co to jde. Daniel Ricciardo se nachází příliš daleko, aby mohl svést souboj se svým stájovým kolegou.
     
    53
    Daniel Ricciardo sice otevřel zadní spojler, ale zatím mu to nic platné nebylo. Max Verstappen stále drží stupně vítězů!
     
    52
    V závěru závodu bude ještě zajímavé sledovat, kterak dopadne souboj o třetí příčku mezi Maxem Verstappenem a Danielem Ricciardem. Navrch má zatím Verstappen.
     
    51
    Felipe Massa v krátkém časovém úseku ztrácí další pozici, tentokrát jej po vnější stopě objel Romain Grosjean, jenž se dostal na 11. místo.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari), 3. Verstappen (Red Bull), 4. Ricciardo (Red Bull), 5. Räikkönen (Ferrari), 6. Bottas (Mercedes), 7. Sainz (Toro Rosso), 8. Magnussen (Haas), 9. Pérez (Force India), 10. Ocon (Force India).
     
    49
    Kevin Magnussen se do toho pořádně opřel a bez skrupulí nechal za sebou Sergia Péreze, kterého odsunul na deváté místo. Bylo vidět, že Magnussen byl výrazně rychlejší než jeho soupeř.
     
    48
    Pokud se nestane něco mimořádného, dojede si Lewis Hamilton pro další vítězství v kariéře. Brit má dosavadní průběh závodu zcela pod kontrolou.
     
    47
    Můžeme si připomenout, že v závodě už nepokračují Stroll, Giovinazzi, Vandoorne, Kvjat a Alonso.
     
    46
    Esteban Ocon si vyšlápl na Felipeho Massu, který dosud držel poslední bodovanou pozici. Pilot stáje Force India tak odsunul zkušeného borce mimo bodované příčky.
     
    45
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari), 3. Verstappen (Red Bull), 4. Ricciardo (Red Bull), 5. Räikkönen (Ferrari), 6. Bottas (Mercedes), 7. Sainz (Toro Rosso), 8. Pérez (Force India), 9. Magnussen (Haas), 10. Massa (Williams).
     
    44
    Lídr závodu Lewis Hamilton má na druhého Sebastiana Vettela náskok 8,3 vteřiny. Třetí Max Verstappen ztrácí propastných 24,5 sekundy.

    Michal Šandor

    bahis siteleri