Anderlecht – Gent 0:0 (kon.) | Mechelen – Lierse 1:0 (kon.)
konec
YR KV Mechelen
1:0 (0:0)
Lierse SK
Neděle 09.04.2017, 20:00 • AFAS-stadion Achter de Kazerne, Mechelen Malines • Belgická liga • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer, všam fanouškům a fanynkám belgického fotbalu! Společně se dnes zaměříme na duel mezi Mechelenem a Lierse. Výkop je stanoven na 20 hodin.
     
    Společně se dnes podíváme na souboj ve skupině o kvalifikaci do Evropské ligy. Mechelen zatím odehrál jediný duel a na půdě vedoucího St.Gilloise prohrál 1:0. Zato Lierse v dosud jediném odehraném duelu vyhrálo 1:0 se Standerdem Lutych.
     
    Vzájemné souboje

    Dnešní soupeři se spolu střetli naposledy v roce 2015. Mechelen tehdy na své půdě zvítězil 2:1 a i dnes je favoritem.
     
    Úvodní sestavy:

    YR KV Mechelen: Coosemans – Paulussen, Vitas, Cocalić, Cobbaut – Rist, Leal, Filipović – Croizet, Verdier, Claes
    Náhradníci: Matthys, Osaguona, Schouterden, Peffer, Swolfs, van Cleemput, Vanlerberghe

    Lierse SK: Vanhamel – Vinck, Buysens, Frans, Poelmans – Diarra, Bougrine – Benson, El Gabbas, Joachim – de Belder
    Náhradníci: Tahiri, Kasmi, Yakubu, Weuts, Mazoulouxis, Ankomah, Goris

    Rozhodčí: Visser – de Rocker, Gilon.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Joachim chtěl přenést hru na pravou stranu, kam sprintoval Bougrine, ale přihrávka se mu vůbec nepovedla.
     
    2
    Do první akce se vydal také domácí Mechelen. Dlouhý nákop na pravou stranu ale nenašel nikoho ve žlutém a Vanhamel si v klidu došel pro míč.
     
    3
    Verdier se rozběhl na pravou stranu, kam mířila prudká přihrávka, jenže domácí útočník se do průniku vůbec nedostal. Obrana Lierse včas zasáhla.
     
    4
    Mechelen je v úvodu dnešního utkání aktivnější. Domácí fotbalisté kombinují s míčem na polovině hřiště a snaží se najít skulinku za záda obrany.
     
    5
    Na druhé straně přilétl do pokutového území zajímavý centr, na který si brousil zuby de Belder, ale hostující útočník se k zakončení neprodral.
     
    6
    Domácí brankář Coosemans musel dávat pozor na překvapivé zakončení z poloviny hřiště. Brankář Mechelenu ale nebyl daleko z branky a míč lapil.
     
    7
    Rits táhl akci Mechelenu po pravé straně. Krajní záložník Mechelenu ale nenašel nikoho ze spoluhráčů a vybojoval jen vhazování.
     
    8
    Bougrine táhl hostující akci po levé straně, nicméně místo zakončení ještě přenesl hru na pravou stranu, kde Vinck neudržel míč na kopačkách.
     
    9
    Leal dostal přihrávku na pravou stranu, srovnal si míč na pravačku a jeho centr nebezpečně padal na zadní tyč. Brankář Vanhamel jej ale stáhl do rukavic.
     
    10
    Croizet si bleskově přehodil míč na levačku, srovnal si krok a vypálil. Jeho dělovka ze středu hřiště ale prolétla kolem pravé tyče.
     
    11
    Na druhé straně musel Coosemans ven z branky. Domácí brankář se vrhl pod nohy dotírajícího de Beldera a na poslední chvíli poslal balón do bezpečí.
     
    12
    Vinck vybojoval vhazování na pravé straně, jenže nepřesnou přihrávkou se ihned zbavil míče. Zatím sledujeme spíše bojovný obraz hry.
     
    13
    Mechelen zahrával první rohový kop dnešního utkání. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, kde se stoper Cocalić dopustil útočného faulu.
     
    14
    Claes se uvolnil na levé straně a spěchal za hostující obranu, kam mířila prudká přihrávka, jenže obránce Frans míč na poslední chvíli odkopl.
     
    15
    Bougrine potáhl míč vpřed po pravé straně hrací plochy, obešel statického obránce a mohl odcentrovat. De Belder ale mířil vysoko nad břevno.
     
    16
    Coosemans pokazil odkop od branky. Domácí brankář chtěl přenést hru na levou stranu hřiště, jenže nenašel nikoho ve žlutém dresu.
     
    17
    Croizet vyvezl míč na polovinu soupeře, kde si jej zasekl okolo statického Joachima a byl faulován. Domácí celek bude zahrávat přímý kop.
     
    18
    Lierse nyní uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině. Také hostující fotbalisté se v úvodu utkání nikam neženou. Oba celky jsou si vědomy důležitostí dnešního klání.
     
    19
    Obránce Vitas pohlídal nepřesnou přihrávku do pokutového území. Domácí stoper před sebe nepustil rozběhnutého Diarru.
     
    20
    Joachim dirigoval rozehrávku Lierse na hranici pokutového území. Hostující středopolař ale zaváhal a Vitas jej dobrým zákrokem připravil o míč.
     
    21
    Rits se z hranice pokutového území opřel do odraženého balónu. Jeho dělovka levačkou ale byla hodně nepřesná a skončila na tribuně.
     
    22
    Rits si chtěl pustit míč okolo Bensona, ale hostující záložník se nenechal ošálit a vybojoval vhazování pro Lierse. Hra je zatím plná nepřesností.
     
    23
    Cobbaut táhl akci domácího celku po levé straně, vyslal do útoku Claese, který si ale nepotykal se zpracováním a vybojoval jen roh.
     
    24
    Rozehrávka rohového kopu se však Mechelenu vůbec nepovedla. Na centr si brousil zuby Cocalić, jenže Frans byl důraznější.
     
    25
    Joachim se hnal za odraženým míčem na hranici pokutového území, jenže domácí obránce se mu včas postavil do cesty a nenechal jej vypálit.
     
    26
    Paulussen vyslal prudkou přihrávku podél pravé postranní čáry, ale nikdo ve žlutém dresu se k balónu nedostal. Lierse může kombinovat.
     
    27
    Domácí brankář Coosemans si musel nechat ošetřit krvavé zranění na obličeji. Strážce domácí branky dostal náplast a může pokračovat.
     
    28
    Elgabas operoval s míčem na pravé straně, navedl si jej do středu hrací plochy, jenže pozorná obrana Mechelenu jej nenechala zakončit.
     
    29
    Na druhé straně se Verdier hnal za dlouhou přihrávkou, ale ani rychlík jeho dispozic nedokázal udržet balón na hrací ploše. Lierse bude vhazovat.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a stále čekáme na první šanci dnešního duelu. Domácí Mechelen je sice aktivnější, ale na hřišti kralují obrany.
     
    31
    Hra je přerušena. Po hlavičkovém souboji zůstává na hřišti ležet domácí stoper Cocalić, který se drží za koleno. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    32
    Verdier odcentroval z levé strany do pokutového území. Na přední tyči ale hlídkoval připravený Frans, který míč poslal do bezpečí.
     
    33
    Také Leal odcentroval z kraje pokutového území na značku pokutového kopu. Před dobíhajícím Croizetem odkopl míč Buysens.
     
    34
    Benson potáhl míč dobrých čtyřicet metrů a nakonec byl faulován Filipovićem. Lierse bude zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    35
    Sám Benson se chopil rozehrávky přímého kopu. Jeho centr se ale vůbec nepovedl. Benson trefil krtka a míč skončil vysoko na tribuně.
     
    36
    Paulussen podpořil ofenzívu Mechelenu náběhem a na hranici pokutového území se dostal ke střele. Jeho rána vnějším nártem byla hodně nepřesná.
     
    37
    Bougrine zahrával přímý kop na polovině Mechelenu. Také hostující fotbalista zpackal centr a jeho pobídka propadla do zámezí.
     
    38
    Verdier se dral do pokutového území, kam přílétl vysoký centr, ale hostující obránci byli znovu připravení. Stále čekáma na úvodní šanci.
     
    39
    Leal udržel balón na pravé straně a poslal nadýchaný centr na malé vápno. Před Verdierem odhlavičkoval míč na roh obránce Frans.
     
    40
    Skákavý centr od rohového praporku nadělal hostující obraně problémy, nicméně nikdo z domácích hráčů nedokázal zakončit.
     
    41
    Až nyní se Lierse vymanilo z rostoucího tlaku soupeře. Hosté kombinují s míčem na polovině hřiště a nikam se neženou.
     
    42
    Diarra neuspěl v hlavičkovém souboji na hranici pokutového území a domácí obránce Vitas pustil míč do rukavic brankáře Coosemanse.
     
    43
    Filipović se dostal k odraženému míči a ihned odcentroval na malé vápno. Před dotírajícím Verdierem dostal balón do bezpečí Buysens.
     
    44
    Elgabas se dostal do zakončení! Hostující záložník si zpracoval odražený míč a pohotově vypálil. Rána mu však vůbec nesedla a míč minul branku.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu váhal Croizet s rozehrávkou v blízkosti pokutového území soupeře a hostující obrana získala míč na své kopačky.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí a diváci doprovázejí hráče do kabin pískotem! Ani jeden z týmů se totiž nedostal do šance a v úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali spíše bojovné utkání. O něco aktivnější byl přeci jen domácí Mechelen, ale obrana Lierse zatím pracuje na výbornou. Doufejme, že se ve druhé půli dočkáme útočnější hry.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Mechelen obstaral výkop do druhého poločasu. Domácí se ihned vydali do útoku, ale Leal míč neudržel na hrací ploše.
     
    47
    Na stadionu po přestávce panuje mnohem lepší atmosféra. Domácí fanoušci nyní ženou svůj celek do útoku. Mechelen pokračuje v kombinaci.
     
    48
    Bougrine dohnal prudkou přihrávku na pravou stranu a ihned centroval do pokutového území. Nikdo v modrém dresu ale na míč nedosáhl.
     
    49
    A domácí se dostali do zakončení! Verdier vypálil z hranice pokutového území, jenže jeho nepovedenou ránu schoval Vanhamel v rukavicích.
     
    50
    Poelmans se vydal podpořit ofenzívu Lierse náběhem po levé straně hřiště. Hostující obránce ale vybojoval pouze autové vhazování.
     
    51
    Vinck uháněl po pravé straně za prudkou přihrávkou. Míč se svezl po kluzkém trávníku do zámezí. Domácí brankář bude rozehrávat.
     
    52
    Na druhé straně se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu, ale hlavní rozhodčí měl celou akci jako na dlani a pokutový kop neodpískal.
     
    53
    Pokračuje se v opatrné hře. Ani jeden z týmů se ani po přestávce nikam nežene. Zejména hostující fotbalisté hrají hodně pasivně.
     
    54
    Cobbaut centroval z volného prostoru na levé straně. Jeho střílený centr ale nenašel nikoho ve žlutém. Obrana Lierse to znovu ustála.
     
    55
    Na druhou stranu spěchal de Belder. Hostující útočník si obhodil obárnce, ale stoper Frans jeho zakončení na poslední chvíli srazil na roh.
     
    56
    Hostům se ale rozehrávka rohového kopu vůbec nepovedla. Domácí brankář vyrazil ven z branky a došel si pro padající balón.
     
    57
    Největší šance dnešního utkání! Domácí fotbalisté už dostali míč za Vanhamela, ale obránce Vinck vykopl míč z brankové čáry!
    57. První šance dnešního duelu
     
    58
    Domácí fotbalisté v posledních minutách zařadili vyšší rychlostní stupeň a tlačí se do útoku. Nikdo z hráčů Lierse rozehrávku Mechelenu neatakuje.
     
    59
    Na druhé straně se Elgabas dostal do zakončení v pokutovém území. Míč se mu svezl po nártu a minul zadní tyč o pořádný kus.
     
    60
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Verdier, přichází Peffer.
     
    61
    Peffer se ihned vydal napadat rozehrávku Lierse. Nováček na hřišti dostal pod tlak Vincka, ale hostující fotbalista stačil míč odkopnout do autu.
     
    62
    Verdier si řekl o přihrávku z autového vhazování. Domácí útočník si ale neporadil se zpracováním a obránce mu odkopl míč do autu.
     
    63
    A další možnost Mechelenu! Filipović si navedl míč na levačku a protáhl hostujícího brankáře! Vanhamel vyškrábl míč na rohový kop!
     
    64
    Po delší době se do útoku vydalo také Lierse. Hosté kombinovali v blízkosti pokutového území, ale nikdo v modrém se nedostal ke střele.
     
    65
    Peffer si zpracoval přihrávku na hranici pokutového území a byl faulován. Domácí budou rozehrávat přímý kop z vynikající pozice.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Joachim (Lierse SK).
     
    67
    Exekuce přímého kopu se ujal Vitas, který vyslal krásnou technickou střelu a míč zastavila až ba nraková konstrukce!
     
    68
    Z následného rohového kopu už Mechelen branku soupeře neohrozil. Krátký centr na přední tyč odhlavičkoval na další roh Frans.
     
    69
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Leal, přichází Matthys.
     
    70
    Domácí Mechelen stupňuje v posledních minutách svůj tlak. Lierse se už nikam nežene a hosté pouze odkopávají míče daleko od branky.
     
    71
    Vitas pohlídal nepřesnou přihrávku do pokutového území domácího celku a Coosemans si došel pro míč. Mechelen může znovu zaútočit.
     
    72
    Vinck poslal vysokou přihrávku na polovinu Mechelenu. Domácí obrana ani tentokrát neměla s míčem problém a Coosemans jej schoval do rukavic.
     
    73
    Croizet si navedl míč středem hřiště až na hranici pokutového území, jenže jeho ránu těsně nad zemí zablokovala pozorná obrana.
     
    74
    A Croizet to zkusil ještě jednou. Obrana Lierse jeho pokus tentokrát srazila na rohový kop. Domácí se derou za vítězstvím.
     
    75
    Jenže Filipović to nyní přehnal s agresivitou v souboji na polovině soupeře. Domácí fotbalista zatáhl za dres Elgabase.
     
    76
    A právě Filipović se dostal do střelecké pozice! Domácí záložník se opřel do skákavého balónu, ale jeho rána prolétla nad břevnem!
     
    77
    Mechelen už v posledních minutách soupeře prakticky nepouští k míči a stále se dere do útoku. Další akci ale zastavuje ofsajd.
     
    78
    Jenže Rits na polovině hřiště zbytečně fauloval a hosté budou rozehrávat. Lierse navíc může třikrát střídat. Mechelen to bude mít opravdu těžké.
     
    79
    Paulussen pokazil zdánlivě snadnou přihrávku po pravé straně a odevzdal míč soupeři. Domácí se nyní sami připravují a drahocenné vteřinky.
     
    80
    Hra je přerušena. V pokutovém území zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, kterého trápí křeče.
     
    82
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Paulussen, přichází Osaguona.
     
    83
    Osaguona se ihned zapojil do ofenzívy domácího celku. Střídající fotbalista ale pokazil přenesení hry na levou stranu a zbavil se míče.
     
    84
    Na hřišti to začíná jiskřit. Diarra fauloval Croizeta na polovině domácího celku a může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    85
    Střídání v týmu Lierse SK: ze hřiště odchází Elgabas, přichází Weuts.
     
    86
    A také první šance hostujícího celku! De Belder dostal přihrávku za obranu, ale Coosemans parádním zákrokem spasil Mechelen!
     
    87
    Osaguona nezpracoval přihrávku na hranici pokutového území a prudká přihrávka propadla až k hostujícímu brankáři.
     
    88
    Po dalším rohovém kopu se k hlavičce dostal Cocalić, který míč jen lízl temenem hlavy a jeho pokus propadl do zámezí.
     
    89
    Vanhamel vystartoval ven z brankové čáry a došel si pro nepříliš prudký centr z pravé strany. Lierse podle všeho uhraje další cenný bod.
     
    90
    Domácí přeci jen ještě dostanou šanci! Buysens zahrál na hranici pokutového území rukou, vidí žlutou kartu a Mechelen má navíc k dobru zajímavou standardku!
     
    90+1
    Mechelen právě vstřelil branku!
    Domácí rozhodují o svém vítězství! K exekuci přímého kopu se postavil UROS VITAS, jehož technický pokus prolétl kolem zdi a zapadl ke vzdálenější tyči!
    90+1. Uros VITAS - 1:0
     
    90+2
    Před brankou Mechelenu se ještě strhla mela! Hostující fotbalisté zřejmě neunesli inkasování branky v samotném závěru.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Frans (Lierse SK).
    Žlutou kartu dostává Filipović (YR KV Mechelen).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Mechelen nakonec zvládl důležitý zápas s Lierse a připsal si utrápené vítězství 1:0! Domácí fotbalisté byli po celou dobu aktivnější, ale po opatrném prvním poločasu nemohli dlouho využít žádnou šanci. Ve druhé půli dokonce Vitas orazítkoval tyč! Hosté mohli o výhře rozhodnout v 86. minutě, ale Coosemans předvedl famózní zákrok! Už v nastaveném čase dostal Vitas šanci na reparát a tentokrát z přímého kopu zakroutil míč přesně k tyči!
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 10:2.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (21:52:25)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 90+1. Vitas

    Karty:   90. Buysens (MEC), 90+3. Filipović (MEC) – 66. Joachim (LRS), 90+3. Frans (LRS)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 10:2.
    YR KV Mechelen: Coosemans – Paulussen (82. Osaguona), Vitas, Cocalić, Cobbaut – Rist, Leal (69. Matthys), Filipović – Croizet, Verdier (60. Peffer), Claes
    Náhradníci: Matthys, Osaguona, Schouterden, Peffer, Swolfs, van Cleemput, Vanlerberghe

    Lierse SK: Vanhamel – Vinck, Buysens, Frans, Poelmans – Diarra, Bougrine – Benson, Elgabbas (85. Weuts), Joachim – de Belder
    Náhradníci: Tahiri, Kasmi, Yakubu, Weuts, Mazoulouxis, Ankomah, Goris

    Rozhodčí: Visser – de Rocker, Gilon
    bahis siteleri