Česko – Norsko 6:3 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 1:2 (kon.)
po prodl.
Minnesota Wild
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1) Stav série: 0:1
St. Louis Blues
Čtvrtek 13.04.2017, 03:30 • Xcel Energy Center, St. Paul • Play-off NHL • Čtvrtfinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    77:48 Joel EDMUNDSON - 1:2
     
    77:48
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vladimir Tarasenko na pravé straně útočného pásma převzal puk u hrazení od Jadena Schwarze a v pravém kruhu pro vhazování si krásně prohodil puk mezi nohama Mikka Koiva do jízdy. Poté následovala zpětná diagonální bekhendová přihrávka před bránu, na kterou si na vzdálenější levé tyči najel JOEL EDMUNDSON a krásnou střelou zápěstím bez přípravy zamířil do levého horního rohu brány! St. Louis vítězí 2:1 po prodloužení a ujímá se v sérii vedení 1:0! Asistence: Vladimir Tarasenko a Jaden Schwartz.
     
    72:47
    Zach Parise přihrávkou z nulového úhlu našel na vzdálenější levé tyči Charlieho Coylea, který už puk uklízel z blízkosti do odkryté brány, jenže Jake Allen předvedl úžasný přesun a pravým betonem puk vyrazil!
     
    72:24
    Jason Zucker si na levé straně na útočné modré čáře krásně obhodil puk kolem Alexe Pietrangela, který se ho poté snažil marně dobruslit a pomohl si zezadu seknutím.
    70:20 Jason Zucker a jeho nebezpečná střela zápěstím.
     
    70:20
    Jason Zucker na vnějším oblouku levého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele zápěstím, kterou Jake Allen vyrazil levým ramenem před sebe. K dorážce se poté v tísni dostal Charlie Coyle, jenže mezi betony brankáře St. Louis puk do sítě nepropasíroval a hra poté byla přerušena!
     
    65:57
    Alexander Steen vyrazil po levé straně do přečíslení dva na jednoho a po krásné přihrávce se pokoušel před bránou o bekhendový blafák v rychlosti Alex Pietrangelo, jenže zakončení mu znemožnil zezadu silným seknutím Ryan Suter. Čtvrtá přesilová hra pro St. Louis.
    59:37 Zach PARISE - 1:1
     
    59:37
    Minnesota právě vstřelila branku!
    ZACH PARISE po nádherném nahození Mikaela Granlunda z vrcholu pravého kruhu pro vhazování před bránu a teči Mikka Koiva v blízkosti pravé tyče uklidil puk do prázdné brány a po střele pod horní tyč v Xcel Energy Center propukla obrovská radost! Brána St. Louis padla! Asistence: Mikko Koivu a Mikael Granlund.
     
    59:25
    Wild vypálili na pravém křídle od hrazení a na přední tyči puk nebezpečně tečoval Zach Parise, ovšem ne dostatečně, Jake Allen si připsal další úspěšný zákrok!
     
    59:00
    Devan Dubnyk naskočil na střídačku a hokejisté MInnesoty to zkouší v dramatickém závěru při hře bez brankáře!
     
    57:58
    Martin Hanzal se po zákroku Jakea Allena proti střele z levého křídla ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže jeho dorážka byla sražena mimo! Neuvěřitelné!
     
    55:37
    Charlie Coyle krásně pálil na pravém křídle z ostrého úhlu směrem na vzdálenější levou tyč, jenže Jake Allen pravou rukou dokázal puk vyrazit! Skvělý zákrok!
     
    55:18
    Devan Dubnyk se vydal za bránu, aby zastavil nahození z pravého křídla, jenže puk se neortodoxně odrazil od spojení mantinelů v pravém rohu před bránu a Jori Lehterä se snažil vpádu zakončit, jenže puk minul a střelu jeho spoluhráče z mezikruží vzápětí zablokoval Jason Zucker!
     
    53:47
    Mikko Koivu na levém křídle vypálil z úhlu od hrazení na přední tyč, kde byl připravený Jake Allen a po podržení puku v náručí ho jeden jediný zákrok dělí od dosažení hranice 40 zákroků!
     
    53:01
    Wild vyslali na bránu o více než polovinu více střel než Blues, přesto necelých sedm minut před koncem stále prohrávají o jeden gól! Jake Allen je zkrátka k nepřekonání, a když už byl puk málem za brankovou čárou, tak ho zachránil Jay Bouwmeester! Střely na bránu: 38-17.
     
    52:07
    Marco Scandella na levém křídle nabral rychlost a z ostrého úhlu nebezpečně nahodil puk před bránu, kam si najížděl Jason Pominville, jenže z blízkosti trefil pouze Jakea Allena!
    50:44 Překonaného Allena zachránil Jay Bouwmeester!
     
    50:44
    Marco Scandella byl tentokrát hráčem, který parádní bekhendovou přihrávkou z nulového úhlu našel na vzdálenější levé tyči Matta Dumbu, který se snažil nadvakrát překonat Jakea Allena, jenže brankář St. Louis si příložníkem srazil puk na špičku pravého betonu a následná dorážka skončila na levé tyči! Obránce Wild poté puk zpoza brány vrátil před brankoviště a po neideálně trefené střele Nina Niederreitera se puk pohyboval na brankové čáře, jenže Jay Bouwmeester předvedl úžasnou práci, když mu hůl zablokoval a poté vleže odpálil do bezpečí!
     
    49:53
    Zach Parise na pravém křídle z ostrého úhlu nahodil puk před bránu, kde se jeden z jeho spoluhráčů dostal do zakončení, Jake Allen šel ale rychle k ledu a puk vyrazil!
     
    45:44
    Vladimir Tarasenko se ocitl v blízkosti levé tyče po vyjetí zpoza brány krásně uvolnil a mířil po ledě ke vzdálenější pravé tyči, Devan Dubnyk ale jeho bekhendovou střelu levým betonem vyrazil a připsal si úspěšný zákrok!
     
    43:44
    Marco Scandella ihned vypálil po vhazování od modré čáry, a přestože jeho střela mířila doprostřed brány, Jake Allen ji viděl až na poslední chvíli, levým ramenem ji ale vkleče vyrazil! Střela Minnesoty ho spíše trefila, než že by proti ní předvedl nějaký skvělý zákrok jako v druhé části.
     
    40:17
    Patrik Berglund podrazil jednoho z hráčů Wild, který ve velké rychlosti narazil do levé tyče brány Jakea Allena, a v úvodu třetí třetiny dostal dvouminutový trest za podražení.
    36:39 Jake Allen fenomenálním zákrokem ukradl gól Coyleovi!
     
    36:39
    Jake Allen si poradil vkleče s bekhendovou střelou Zacha Pariseho, který pálil v blízkosti levé tyče z otočky, a v blízkosti pravé tyče mohl puk dorazit do prázdné brány Charlie Coyle, jenže brankář Blues předvedl úžasný postřeh a puk ukryl v lapačce! To byla krádež gólu jako hrom! Spektakulární a doposud nejlepší zákrok.
     
    35:43
    Zach Parise se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže Jake Allen puk na poslední chvíli vyrazil pravým betonem!
     
    34:34
    Vladimir Tarasenko na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k velmi nebezpečné střele, která byla tečována a mířila do bližšího pravého horního rohu, puk se ale nakonec zřejmě od horní tyče odrazil do brány!
     
    33:37
    Blues se sice neprosadí, pět sekund ale budou hrát přesilovou hru 5 na 3 a poté bude pokračovat běžná početní výhoda, protože Ryan Suter vyhodil puk přes ochranné sklo a dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    31:42
    Christian Folin couval na pravé straně obranného pásma před Ryanem Reavesem, kterého v souboji tváří v tvář nechtěně zasáhl vysokou holí. Druhá přesilová hra pro Blues, kteří první početní výhodu nevyužili.
    26:21 Vladimír SOBOTKA - 0:1
     
    26:21
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    VLADIMÍR SOBOTKA dostal na vrcholu mezikruží příliš mnoho prostoru a nikým neatakovaný krásnou střelou zápěstím zamířil o spodní hranu lapačky Devana Dubnyka ke vzdálenější pravé tyči! Český útočník ve druhém zápase v letošní sezóně NHL a prvním zápase playoff protrhl bezbrankové skóre a Blues jeho zásluhou vedou v Minnesotě 1:0! Asistence: Alexander Steen.
     
    24:42
    Wild zasypali bránu Blues několika střelami a jako poslední pálil v blízkosti levé tyče Mikko Koivu, jenže Jake Allen puk hrudí opět dokázal vyrazit a nadále drží v Minnesotě čisté konto!
    23:49 Zach Parise pálil z blízkosti a Jake Allen zasáhl betonem.
     
    23:49
    Zach Parise v blízkosti levé tyče po ledě a Jake Allen puk pravým betonem vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    18:11
    Erik Haula dobře vypálil na levém křídle z úhlu a po zákroku Jakea Allena se dostal před bránou k dorážce Jason Pominville, propasírovat puk mezi betony brankáře Blues ovšem nedokázal!
     
    15:55
    Vladimír Sobotka číhal před bránou a po krásném nahození z ostrého úhlu pálil bez přípravy mezi betony Devana Dubnyka, brankář Wild ale předvedl skvělý zákrok a puk vyrazil!
     
    14:52
    Zach Parise dostal dvě minuty za držení hole a Blues mají po krátké reklamní přestávce k dispozici přesilovou hru.
     
    14:29
    Joel Eriksson Ek nebo Eric Staal napřáhl v levém kruhu pro vhazování ke střele zápěstím, kterou dokázal Jake Allen na cestě do vzdálenějšího pravého horního rohu vyrazit levým ramenem a poté si poradil vkleče i s následnou dorážkou Christe Stewarta, který zády k bráně pálil střelou mezi nohama! To byla velká šance.
     
    11:44
    Jaden Schwartz napřáhl na levém křídle od modré čáry k táhlé střele s příklepem, která mířila nad ledem přesně ke vzdálenější pravé tyči, Devan Dubnyk ale předvedl krásný semafor!
     
    10:54
    Blues vytvořili před bránou Wild velký rozruch, jenže v blízkosti pravé tyče ani nadvakrát Devana Dubnyka nepřekonali! Hra byla přerušena a po následné mlýnici se nevylučovalo.
     
    09:19
    Wild vyhodili puk na zakázané uvolnění a jeden z hráčů St. Louis na levém křídle útočného pásma mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou napřáhl k jedovaté střele, která zamířila těsně nad!
    08:03 Erik Haula ztroskotal na fantastickém Jakeovi Allenovi!
     
    08:03
    Erik Haula na levé straně útočného pásma skvěle vypíchl puk jednomu z hráčů St. Louis a poté svůj samostatný nájezd před bránu zakončil bekhendovým blafákem, jenže na vzdálenější pravé tyči jeho pokus v rozštěpu těsně nad ledem fantasticky vyrazil Jake Allen lapačkou!
     
    07:33
    Zach Parise zkusil na pravém křídle vypálit z ostrého úhlu, jenže Jake Allen pravým betonem jeho pokus vyrazil!
     
    05:39
    Eric Staal si mezi kruhy pro vhazování najížděl v rychlosti před bránu a Ryan Reaves ho zezadu fauloval. Následovaly dvě minuty za nedovolené bránění a první přesilová hra pro Wild.
    Bývalý majitel Minnesoty Bob Naegele Jr. pronesl několik slov.
     
    04:01
    Ještě musím doplnit jméno bývalého majitele Wild, který před zápasem pronesl několik slov a odstartoval v Minnesotě playoff. Byl to pan Bob Naegele Jr.
     
    01:33
    Mikko Koivu se po krásné diagonální přihrávce z levého křídla ocitl v šanci u pravé tyče, jenže jeho následná střela skončila na připraveném Devanovi Dubnykovi, který puk vyrazil!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 60. Parise (M. Koivu, Mikael Granlund) – 27. Sobotka (Steen), 78. Edmundson (Tarasenko, Schwartz)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Suter (A), Spurgeon, Scandella, Dumba, Brodin, Folin – Haula, M. Koivu (C), Mikael Granlund – Niederreiter, E. Staal, Parise (A) – Zucker, Hanzal, Coyle – Stewart, Eriksson Ek, Pominville. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.
    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Schmaltz – Schwartz, Barbašev, Tarasenko (A) – Pääjärvi, Berglund, Perron – Sobotka, Lehterä, Steen (A) – Upshall, Brodziak, Reaves. Hlavní trenér: Mike Yeo.

    Rozhodčí: Jean Hebert, Dan O'Rourke. Čároví: Michel Cormier, Steve Miller

    Diváci: 19168
    Minnesota 1 4 St. Louis
    #1 Čtvrtek 13.04.2017 • 03:30
    Minnesota - St. Louis 1:2 po prodl.
    #2 Sobota 15.04.2017 • 02:00
    Minnesota - St. Louis 1:2
    #3 Neděle 16.04.2017 • 21:22
    St. Louis - Minnesota 3:1
    #4 Čtvrtek 20.04.2017 • 03:30
    St. Louis - Minnesota 0:2
    #5 Sobota 22.04.2017 • 21:20
    Minnesota - St. Louis 3:4 po prodl.
    bahis siteleri