Švýcarsko – Lotyšsko 4:0 (kon.) | Česko – Bělorusko 7:4 (kon.)
konec
Česko
7:4 (2:1, 4:1, 1:2)
Bělorusko
Pátek 14.04.2017, 19:40 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Čeští hokejisté nakonec po výsledku 7:4 berou první tři body do tabulky. Nejlepším hráčem českého výběru byl vyhlášen Martin Kaut, z hostujícího celku to je Igor Martynov, který už si nyní ale užívá sprchu v kabinách.
    Česká státní hymna ukončuje dnešní, na góly velmi bohaté utkání.
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji pěkný zbytek večera. (22:17:39)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Jáchym Kondelík dostává menší trest za hrubost.
    59:51 Arťom BALTRUK - 7:4
     
    59:51
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Závěr utkání se hokejistům České republiky příliš nepovedl, ovšem to hlavní, tedy tři body si z dnešního zápasu odnesou. ARŤOM BALTRUK nahodil kotouč od modré na bránu, kde se nikým nedotknutý dostal až pod horní tyč Škarkovy brány. Bez asistence.
     
    59:18
    Ostap Safin drží kotouč za bránou Grišenka a Češi se pokouší o osmou branku.
     
    58:26
    Igor Martynov si náležitě užil oslavu, když naznačil natáhnutí šípu a vypálil. Pro jeho oslavy neměl hlavní sudí příliš pochopení a udělil hostujícímu útočníkovi osobní desetiminutový trest.
    58:26 Igor MARTYNOV - 7:3
     
    58:26
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Nádherná práce běloruského útočníka a třetí gól v síti Jakuba Škarka! IGOR MARTYNOV naznačil blafák do bekhendu, čímž poslal brankáře na párek a pohotovým zakončením do prázdné brány rozvlnil síť!
     
    58:26
    Trestné střílení pro Bělorusko. V samostatném úniku byl Kautem podražen Martynov!
     
    57:49
    Filip Zadina nikým nehlídaný s kotoučem profrčel až před Grišenka a vypálil. Na jeho ránu brankář ani nereagoval, o chloupek však minula cíl.
     
    57:24
    Vladislav Gabrus odjíždí na trestnou lavici za držení hokejky a uvidíme hru čtyři proti čtyřem.
     
    56:58
    Baltruk vypálil po ledě z první a Škarek měl s jeho ránou obrovské problémy. Nakonec ji s vypětím všech sil vykopl betonem do klidných vod.
     
    56:47
    Dmitrij Kot byl podražen Šladou, který i přes menší protesty usedá na trestnou lavici.
     
    56:28
    Igor Martynov se pokusil uvolnit v rohu za Škarkem, jenže proti dvěma obráncům České republiky neměl sebemenší šanci.
     
    55:58
    Vypadalo to na zakázané uvolnění Česka, Jan Hladoník ale skvěle dojel vyhozený kotouč, čímž nedal šanci rozhodčímu přerušit hru.
     
    55:16
    Martin Kaut dostal nabito od Zadiny a vypálil z první. Jeho pokus se zajímavě snášel do růžku brány, i tentokrát měl Grišenko štěstí a nemusel zasahovat.
     
    53:38
    Ondřej Machala si trochu protáhl střídání, zavezl kotouč a vypálil. Jeho rána sice byla razantní, ovšem s přispěním obránce Běloruska zamířila zhruba půl metru nad horní tyč brány.
     
    53:09
    Machala podržel kotouč v útočném pásmu a Češi kombinují před Grišenkem.
     
    52:54
    Všichni hráči byli připraveni na buly, do toho se ale otevřel vjezd pro rolbu, z něhož na ledovou plochu přispěchali odhrabávači sněhu – komerční přestávka.
     
    52:28
    Po dlouhé době v pozoru také Jakub Škarek. Anufrienko projel středním pásmem, jeden na jednoho si pak obhodil obránce. V této fázi vše pěkné skončilo, jeho následná střela neměla ani z daleka gólové parametry.
     
    52:05
    Unavení Bělorusové vyhazují kotouč přes všechny čáry za Škarka a je z toho další zakázané uvolnění.
     
    51:24
    Ostap Safin si svým klasickým způsob navezl kotouč z rohu kluziště na střed a na bližší tyč vypálil. Kotouč se po ledě nakonec dostal jen na zadní mantinel.
    50:17 Filip CHYTIL - 7:2
     
    50:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi zasadili Bělorusům sedmou ránu, budou atakovat desítku? Nahození Martin Nečase od modré přesně před Grišenkem tečoval FILIP CHYTIL a puk se pod rukou hostujícího brankáře doplazil do brány. Asistence: Martin Nečas, Jáchym Kondelík.
     
    49:38
    Do brejku tři na jednoho se nyní dostali Češi. Přihrávka Machaly byla ale zblokována, i tak se ale kotouč došoural do brankoviště. Zde ležel Grišenko a snažil se dosáhnout na kotouč. Pohled na jeho snažení byl úsměvný, nakonec ale svého dosáhl a kotouč schoval pod lapačku.
     
    48:55
    Jan Kern napřáhl z vrcholku pravého kruhu a bylo mu úplně jedno, že v jeho blízkosti jsou dva obránci. K jeho smůle trefil brusle jednoho z nich a Grišenko byl bez práce.
     
    48:08
    Na útočný výlet se vydal Gabrus, jeho snažení ovšem netrvalo příliš dlouho. S kotoučem se dostal až do rohu kluziště, kde o něj přišel.
     
    47:56
    Tvrdou ránu Martina Nečase z mezikruží krotil Grišenko až na poslední chvíli, nakonec ji ale dokázal zkrotit a udržet mezi rukou a tělem.
     
    47:08
    Čeští hokejisté kombinují před bránou Běloruska. Hostující hokejisté vypadají podobně jako ve včerejším utkání se Spojenými státy americkými trochu vyšťaveně.
     
    46:18
    Marek Škvrně pálil z ostrého úhlu, a dokonce i rozvlnil síť. Ke smůle všech jenom tu boční, Grišenko nemusel zasahovat.
     
    45:42
    Trápení v rozehrávce stále pokračuje, teď se kotouč dokonce dostal až za bránu Škarka. Česká pětka jede vystřídat.
     
    45:15
    Čechům se v těchto okamžicích nevede rozehrávka, což Bělorusové vypozorovali a snaží se aktivně napadat.
     
    44:49
    Bělorusové se hrnuli na bránu, ovšem moc horlivě a je jim pískán ofsajd.
     
    43:58
    Ostap Safin nekoukal na bránu a vyslal svižnou ránu. Ta se mu trochu svezla z čepele a o dobrý metr minula svůj cíl.
     
    43:00
    Češi sice kombinují před Grišenkem, ale čas běží a Drobyš se už vrací na ledovou plochu. Klasická přesilovka České republiky.
     
    41:42
    Další potyčka po hvizdu. Filip Chytil míří na trestnou lavici za hrubost, stejně tak i Gurban a Savrickij. Češi mají k mání přesilovou hru pět na tři!
     
    41:39
    Filip Chytil se dost drze protáhl do útočného pásma, natlačil se před bránu a snažil se o zakončení. To mu ale překazil dojíždějící obránce a Grišenko má kotouč pod kontrolou.
     
    41:08
    Puk se dostal do ochranné sítě a vhazovat se bude opět před Grišenkem.
     
    41:00
    Drobyš si odpyká dvě minuty na trestné lavici za sekání a Češi mají ideální příležitost rozjet gólový brankostroj i ve třetí třetině.
     
    40:34
    Rána Filipa Zadiny z kruhů byla zablokována obětavým obráncem hostujícího týmu.
     
    40:02
    Martin Nečas vyhrál úvodní vhazování třetí třetiny, Češi vyrážejí do prvního útoku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Pořádnou kanonádu v této třetině rozjeli mladíci z České republiky. Góly do sítě Grišenka, později Tolopiho nasázeli postupně Jáchym Kondelík, Filip Zadina, Martin Kaut a Jan Kern. O čestný úspěch Běloruska v této třetině se v sedmatřicáté minutě postaral Dmitrij Kot

    Střely po druhé třetině: 31 – 22
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    V úplném závěru Česka se tentokrát mohli prosadit Češi, konkrétně to byl Ondřej Machala. Rána českého útočníka tahem z kruhu byla tečována, a nakonec se štěstím pro Grišenka doskákala kolem pravé tyčky brány na zadní mantinel.
     
    39:24
    Krásná individuální akce Pavlenka, který se přes střední pásmo dostal mezi kruhy, rychlou brzdou se uvolnil, bránu ale v záklonu minul.
     
    38:47
    Jeden z nejaktivnějších hráčů Běloruska Igor Martynov zakončoval rychlý brejk svého týmu střelou do horní části brány, ovšem neúspěšně.
     
    37:59
    V brejku dva na jednoho selhali nyní Škvrně s Kondelíkem, když se snažil přihrávkou do prázdné celou akci vyšperkovat první jmenovaný. Přihrávka ovšem nebyla příliš přesná a Kondelík neodkázal zakončit.
     
    37:15
    Radim Šalda dostal nezištnou přihrávku od Nečase a stál ve skvělé střelecké pozici. Jeho ránu Grišenko ale viděl a i s menšími potíži ji vyrazil.
     
    36:43
    Do situace jeden na jednoho proti Kvasničkovi se dostal Andrej Pavlenko. Ten se pokusil procpat kotouč na bránu pod nohy domácího obránce, ten ale dokázal kotouč srazit do ochranné sítě.
    36:18 Dmitrij KOT - 6:2
     
    36:18
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Trocha radosti také pro fanoušky Běloruska, kteří si tuto chvíli náležitě užívají. K vyraženému kotouči od betonu Škarka se jako první dostal DMITRIJ KOT a pohotovým zakončením pod horní tyč překonává domácího brankáře. Asistence: Igor Martynov.
     
    35:52
    Jerjomenko se k překvapení všech dostal s kotoučem až do skvělé střelecké mezi kruhy, rána mu ale vůbec nesedla a Škarek vyrazil kotouč betonem.
     
    35:24
    Bělorusové měli teď menší náznak tlaku, ten ale netrval příliš dlouho a kotouč už zase mají Češi.
     
    34:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neskutečná demolice Běloruska pokračuje! Tolopilo si téměř nesáhl na kotouč a už zase mizí na střídačku. JAN KERN zakončil bleskurychlý protiútok svého týmu krásnou střelou nad vyrážečku brankáře a nadělil českým fanouškům další radost. Asistence: Jakub Galvas.
     
    33:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští mladíci završili pověstného "bůra" a v utkání jasně dominují! Skvělou práci předvedl Filip Zadina, když obkroužil bránu, v pravém kruhu našel postaveného MARTINA KAUTA, který trefil přesně za přesouvajícího se Tolopila. Asistence: Filip Zadina.
     
    33:21
    Filip Král dostal skvěle nabito přes celé pásmo na pravý kruh, bránu o kousek minul.
     
    32:31
    Zbytečného podražení v útočném pásmu se dopustil Sapego a míří na dvě minuty na trestnou lavici. Skvělá šance pro Česko navýšit své vedení.
     
    32:23
    Hlavní rozhodčí signalizuje trest pro Bělorusko a Češi si zahrají přesilovou hru!
     
    32:01
    Ofsajd domácího celku a vhazování ve středním pásmu.
     
    30:49
    Oddechový čas pro hosty. Do brány se postaví místo Grišenka Nikita Tolopilo!
    30:49 Filip ZADINA - 4:1
     
    30:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce domácího výběru a Bělorusko dostává další tvrdý úder! FILIP KRÁL dostal krásnou přihrávku přes celé pásmo od Filipa Zadiny na vrchol kruhu a krásnou střelou do delšího rohu brány vyhnal Grišenka z brány! Asistence: Filip Zadina, Filip Chytil.
    30:25 Jáchym KONDELÍK - 3:1
     
    30:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi dokázali vstřelit branku, která by jim měla v následujícím průběhu utkání hodně pomoci! JÁCHYM KONDELÍK vyvezl kotouč z rohu kluziště před bránu a bekhendem se štěstím dostal kotouč za záda Grišenka! Asistence: Martin Škvrně, Radim Šalda.
     
    30:18
    Čeští hokejisté trochu uklidňují hru a rozehrávat budou zpoza své brány.
     
    29:57
    Jakub Škarek si opět počínal skvěle, když zastavil rychlý protiútok Běloruska a přerušil hru. Vhazování po jeho pravici.
     
    29:12
    Martin Nečas se skvělým pohybem dostal od mantinelu až před bránu, kde ještě v lepší pozici hledal postaveného svého spoluhráče. K tomu už ale kotouč nedoputoval.
     
    27:26
    Po tvrdém úderu u mantinelu se strhla trochu větší potyčka a bude se vylučovat po dvou hráčích na každé straně. Z týmu České republiky to budou David Kvasnička a a Jaroslav Dvořák. Dvořák obdržel 2+10 za naražení zezadu. Z Běloruska to jsou Gurban a Ažgirej po dvou minutách za hrubost.
     
    26:46
    Také Dmitri Kot na ledové ploše a hraje se v plném počtu na obou stranách.
     
    26:24
    Kvasnička zpět na ledové ploše a Češi zahajují krátkou přesilovou hru.
     
    26:22
    Kaut si přes celé pásmo ťukl kotouč s Hladoníkem, přihrávka jeho spoluhráče šla ale trochu na paty a domácí útočník tak nezvládl zakončit.
     
    26:05
    Bělorusové jsou teď hodně nepříjemní. Igor Martynov se podobně jako v závěru první třetiny procpal ze strany před bránu, v pádu ale nezakončil příliš razantně a Škarek opět podržel svůj tým.
    25:31 Výborný zákrok Škarka
     
    25:31
    Obrovská šance Běloruska na vyrovnání skončila v lapačce skvělého Jakuba Škarka! Jerjomenko se prohnal středním pásmem a jel sám na domácího brankáře. Pokusil se o zakončení do růžku brány, tam ale byla mrštná lapačka Škarka a skvělý zákrok.
     
    24:46
    Přesilová hra Běloruska ale netrvala příliš dlouho. Dmitri Kot to před Škarkem trochu přehnal s agresivitou a hlavní sudí se ho rozhodl vyloučit. Dvě minuty pro běloruského útočníka za hrubost.
     
    24:24
    Menší nepříjemnost pro výběr domácího Česka. Na trestnou lavici za podražení míří opět David Kvasnička, pro kterého to není vůbec dobrý vstup do druhé třetiny.
     
    24:18
    Andrej Pavelnko to zkoušel jeden na jednoho proti Bukačovi, ten ale předvedl dobrý obranný zákrok a o kotouč ho připravil.
     
    24:03
    Po další tvrdém střetu u brány Běloruska zůstal ležet na ledě kapitán Děrjabin. Ten nyní za pomocí svých spoluhráčů a doktora odjíždí s bolestivou grimasou na střídačku.
     
    23:55
    Jakub Galvas nahazoval nikým nebráněný puk na bránu od modré čáry, tam ale nebyl ani jeden z jeho spoluhráčů a Grišenko vyrazil kotouč betonem do bezpečí.
     
    23:41
    Další zbytečné zakázané uvolnění hostujícího výběru a hra se opět stěhuje před Grišenka.
     
    22:41
    David Kvasnička se s čistým svědomím může po celých dvou minutách vrátit na ledovou plochu a po dlouhé době se bude hrát ve vyrovnaném počtu hráčů na obou stranách.
     
    22:26
    Čerstvý Kern táhl rychlý protiútok svého týmu, jeho spoluhráči byli ale moc nedočkavý a překročili modrou čáru dřív, než bylo potřeba. Ofsajd.
     
    22:18
    Češi se osvobozují a unavená čtyřka může jet vystřídat.
     
    21:45
    Nikitin se vrací na ledové kluziště a začíná přesilová hra Běloruska. Hostující hokejisté se v ní budou pokoušet o překvapivé vyrovnání.
     
    20:41
    To byla velká chyba na útočné modré a velké štěstí pro Čechy. Kvasnička propadl a hráči Běloruska mohli jet dva na nikoho. David Kvasnička ještě před půlkou zatáhl za záchrannou brzdu, když svého protihráče podrazil. Dvě minuty pro českého obránce.
     
    20:08
    Bělorusko po vyhraném vhazování vyhazují kotouč za Škarka a Češi zakládají nový útok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Opět to jsou Bělorusové, kdo za potlesku zhruba desítky svých fanoušků vstupují na ledovou plochu. Češi na sebe nechávali trochu čekat, ale už i oni jsou na ledě.
    Momentka z první třetiny.

     
    Máme za sebou úvodní třetinu českého týmu na mistrovství světa! Vstup do první třetiny na turnaji měli Češi skvělý, když už v šesté minutě po gólech Jana Hladoníka a Kryštofa Hrabíka vedli o dvě branky!

    Radost jim trošku pokazil necelou vteřinu před koncem první třetiny Igor Martynov, který ujel ve vlastním oslabení a zakončením mezi betony snížil na 1:2.

    Střely po první třetině: 12:9
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:59 Igor MARTYNOV - 2:1
     
    19:59
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Bělorusové se radují, podle videa na to mají úplné právo! IGOR MARTYNOV to podle všeho stihl ještě před sirénou a je to už jen o jednu branku. Čeští hokejisté se už pakovali do kabin, rozhodčí je ještě vrátili na necelou vteřinu na střídačku, ovšem nic už se v této třetině nestane. Asistence: Dmitrij Savrickij
     
    19:59
    Trochu drama v úplném závěru první třetiny! V posledních vteřinách se před bránu natlačil Martynov, roztáhl si Škarka a mezi jeho betony poslal puk za brankovou čáru. Rozhodčí opět ukazují, že budou volat.
     
    19:28
    Kotouč zůstal v brankovišti ležet pod Kondelíkem, nikdo z Čechů ho ale nevyšťoural a puk až za Škarkovo bránou.
     
    19:15
    Martin Nečas se od pravého mantinelu tlačil před bránu, přičemž byl podražen Nikitinem, který bez debat odjíždí na trestnou lavici. Přesilovka pro Čechy!
     
    18:58
    Již několikáté zakázané uvolnění Běloruska v dnešním utkání a do pozoru opět půjde hostující brankář Grišenko.
     
    18:24
    Zadovkou na slepo se pokoušel někoho ze svých spoluhráčů v útočném pásmu najít Škvrně, jeho úmysl ale nikdo kromě obránců Běloruska nepřečetl. Puk na hokejkách hostujících hráčů.
     
    18:02
    Vhazování ve středním pásmu vyhráli Bělorusové, následná rozehrávka se jim ale ani trochu nepodařila a je z toho zakázané uvolnění.
     
    17:30
    Firsov se u vlastní střídačky pokusil poslat k zemi Safina, ten se ale zpevnil a k radosti fanoušků ve Spišské Nové Vsi poslal svého protihráče k ledu.
     
    16:50
    Kot si odpykal celé dvě minuty na trestné lavici a může se zapojit do obranné činnosti svého týmu.
     
    16:08
    Kvasnička vypálil z první od modré, Grišenko se roztáhl a nechal si vyprášit betony. Jistý zákrok hostujícího brankáře.
     
    15:05
    Daniel Bukač se vrací na ledovou plochu a začíná dlouhá přesilovka České republiky.
     
    15:02
    Tvrdá rána Martina Nečase od modré rány měla opět gólové parametry, domácí útočník v tomto případě ale bránu o kousek minul.
     
    14:50
    Jakub Škarek si připsal další zákrok. Po hvizdu ho po lapačce sekl Dmitri Kot a teď už se bude vylučovat! Kot míří na trestnou lavici za sekání a bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    14:27
    Nahození Pavlenka schoval Jakub Škarek do lapačky a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    14:08
    Puk se od české střídačky dostal až za bránu Grišenka a Bělorusko musí začít další útok od úplného začátku.
     
    13:55
    Kombinaci Bělorusů v útočném pásmu zakončil střelou z první Igor Martynov, Škarek se skvěle přesunul a vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    13:05
    Přesilová hra pro Bělorusko. Daniel Bukač v obranném pásmu fauloval a odpyká si dvě minuty na trestné lavici za podražení.
     
    12:54
    Obrovská šance domácího výběru! Machala se Safinem jeli dva na jednoho. Akci do poloprázdné brány zakončoval druhý jmenovaný, přihrávka Machaly byla ale trochu přibržděna obráncem a Safinovi se nepodařilo optimálně zakončit. Grišenko puk schoval do lapačky a následuje komerční přestávka.
     
    12:18
    Český tým se dostal pod menší tlak, který končí zakázaným uvolněním. Vhazování po pravici Jakuba Škarka.
     
    11:39
    Anosov adresoval svou přihrávku před bránu Škarka, tam se ale ani jeden z jeho spoluhráčů nedostal, a tak se kotouče ujali obránci domácího týmu.
     
    11:02
    Po přihrávce z rohu kluziště zůstal volný kotouč v brankovišti před Grišenkem. Nejblíže z Čechů k němu měl Filip Chytil, dříve ho ale čapla Grišenkova lapačka.
     
    10:15
    Puk přes celé brankoviště prolétl k Dvořákovi, ten tuto šanci ani trochu nečekal, a puk tak jen prolétl kolem něj.
     
    09:34
    Kryštof Hrabík poslal lehké nahození z vrcholku kruhu na hostující bránu, kde byl ovšem velmi hustý provoz a kotouč se nakonec k hostujícímu brankáři ani nedostal.
     
    08:54
    Další pokus od mantinelu, tentokrát z hole Filipa Krále jen těsně prolétl kolem levé tyče Grišenkovy brány.
     
    08:21
    Ivan Drozdov zakončoval bekhendem z těsné blízkosti před Škarkem. Bránu o několik centimetrů minul a v hledišti to jen zahučelo.
     
    07:54
    Machalovu svižnou ránu od mantinelu zablokoval na zadní mantinel bruslí Gurban.
     
    07:21
    Zakázané uvolnění Běloruska a hra se stěhuje před Grišenka.
     
    06:48
    Po další skvělé akci Jerjomenka se před Škarkem chystal zakončit Drobyš, hůl mu ale zaklínil dobrým obranným zákrokem Martin Kaut.
    Fotka přímo ze Slovenska.

     
    06:32
    Jakub Škarek si připsal další zákrok a přerušuje hru. Po hvizdu rozhodčí ho trochu po lapačce sekl Ažgirej a už byl oheň v brankovišti. Rozhodčí ani tentokrát vylučovat nebudou.
     
    06:15
    Po tvrdém střetu v obranném pásmu Běloruska zůstal na ledě ležet jeden z hostujících hráčů. Rozhodčí o celé situaci diskutují, vylučovat se ale pravděpodobně nebude.
    05:41 Jan HLADONÍK - 2:0
     
    05:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná spolupráce útočníků Česka a domácí jdou do dvoubrankového vedení! Po hrůzostrašné chybě Běloruska v útočném pásmu jeli téměř dva na nikoho Filip Chytil a JAN HLADONÍK. Celou akci do prázdné brány zakončil druhý jmenovaný a čeští fanoušci jsou na nohách! Asistence: Filip Chytil, Daniel Bukač.
     
    04:47
    Češi skvěle obsadili střední pásmo a Bělorusům dělá trochu problém dostat puk do útočné třetiny.
     
    04:20
    Kotouč se po nepřesné kombinaci hostujících hráčů dostal až do střední pásma a Bělorusové musejí vyklidit útočnou třetinu.
     
    03:56
    První přesilová hra také pro Bělorusko. Filip Zadina odjíždí na trestnou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    03:25
    Bělorusové se po obdrženém gólu trochu probrali a na několik okamžiků se nastěhovali před Škarka. Jerjomenko ukončil snažení svého týmu nepřesnou střelou od modré.
     
    02:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale Čechům vyšlo na jedničku a jdou do rychlého vedení! Dělovou ránu od modré čáry vyslal na bránu David Kvasnička, před gólmanem ji ještě tečoval KRYŠTOF HRABÍK a Grišenko neměl šanci zareagovat. Asistence: David Kvasnička, Martin Nečas.
     
    02:08
    Češi opět nastěhování před Grišenkem, kotouč létá z jedná strany na druhou.
     
    01:35
    Rozhodčí branku neuznávají a Česko si tak na první gól musí ještě počkat. Český útočník se nakonec provinil sevřením kotouče rukou.
     
    01:35
    Český tým právě vstřelil gól, konkrétně Jáchym Kondelík! Na potvrzení branky si ještě musíme počkat, přezkoumává se video z důvodu dosažení branky vysokou holí.
     
    00:42
    První přesilová hra pro Českou republiku a skvělá příležitost jít do rychlého vedení! Vladislav Jerjomenko vyhodil kotouč přes plexisklo na tribunu a míří na trestnou lavici za zdržování hry.
     
    00:18
    Českému týmu se po uchopení kotouče nepovedla rozehrávka a je z toho zakázané uvolnění. Uvidíme první vhazování před Jakubem Škarkem.
     
    00:04
    Igor Martynov vyhrál úvodní vhazování a Bělorusové vyrážejí jako první do útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Rozhodčí přicházejí na ledovou plochu, po nich Bělorusové a následují k radosti všech českých fanoušků také hokejisté České republiky!
     
    Probíhá úprava ledové plochy, hráči už jsou v kabinách. Tribuny se začínají pomalu plnit, z drtivé většiny českými fanoušky.
     
    Kapitán českého výběru Martin Nečas se svými spoluhráči již krouží na ledové ploše. Stejně tak i reprezentace Běloruska. Utkání by mělo začít zhruba za pětatřicet minut!
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Škarek (Patera) – Bukač, Kvasnička, J. Galvas, Šalda, Buchtela, F. Král – Nečas (C), Zadina, Chytil – Hladoník, Hrabík, M. Kaut – Kern (A), Machala (A), Safin – Kondelík, J. Dvořák, Škvrně.

    Bělorusko: Grišenko (Tolopilo) – Děrjabin (C), Nikitin, Jerjomenko (A), Savrickij, Boršjov, Gurban, Sapego, Gabrus – Filjajev, Kot, Martynov (A) – Baltruk, Drobyš, Pavlenko – Drozdov, Firsov, Anosov – Anufrienko, Ažgirej.

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Nikolic (AUT) – Harrington (CAN), Park (KOR).
    Česká osmnáctka včera ladila formu při tréninku.

    Čechům se generálka povedla, porazili v ní domácí Slovensko.

     
    Co říká česká kabina o svém soupeři?

    Martin Nečas o soupeři, který po letech vstupuje do elitní skupiny:
    „Máme pár videí a připravíme se na ně. Musíme to brát jako každý jiný zápas. První zápas v turnaji je hodně těžký, kort proti takovým soupeřům. Chceme hrát naši hru a hrát aktivně.“

    Jakub Škarek o zápase s papírově slabším soupeřem:
    „Může nám to pomoci do začátku, že nás to naladí na vítěznou vlnu. Nebude to ale lehký zápas, dáme do toho maximum. Je to výborný tým s výbornými hráči, my se podíváme na video a připravíme se, jak nejlépe umíme.“

    Trenér Václav Varaďa o prvním soupeři národního týmu:
    „Očekáváme dobré bruslaře, houževnatého soupeře, který je individuálně velice dobře vybaven. Musíme se snažit dobře bránit a pokud budeme mít příležitosti, tak je musíme využít.“

     
    Bělorusové znovu v elitní skupině

    Naposledy se na největší světové mládežnické akci představili v roce 2010 v domácím prostředí, běloruští mladíci ale nevyužili podpory svých fanoušků a spadli do první divize. Zde se zdrželi dlouhých šest let a až v roce 2016 se znovu dokázali probojovat do společnosti těch nejlepších.

    Bělorusové nenarazili ve svém prvním zápase letošního mistrovství světa na lehkého soupeře. Jejich připravenost, setrvat mezi elitou, prověřily Spojené státy americké a nutno dodat, že svého soupeře vůbec nešetřily. Skóre se po šedesáti minutách zastavilo na výsledku 0:7 z pohledu Bělorusů.

     
    Češi vstupují do turnaje

    Na rozdíl od svého dnešního soupeře mohou čeští hokejisté těžit pouze z přátelských zápasů, které na Slovensku odehráli před startem šampionátu. I ty ale slibují dobrý výkon svěřenců trenéra Václava Varadi.

    Úvodní přípravný duel postavil Čechům do cesty Finy a zápas to byl velmi napínavý. Šedesát minut nestačilo k určení vítěze a tak došlo na dovednostní soutěž. V samostatných nájezdech byli zásluhou Zadiny úspěšnější hráči České republiky.

    Branky ČR: 25. Kaut (Buchtela), 35. Zadina (Kern, Kaut), 47. Hladonik, 65. Zadina (Hrabík)

    O dva dny později změřili čeští hokejisté své síly s pořadatelem letošního světového šampionátu. I v duelu se slovenským výběrem padlo hodně branek, konkrétně devět. Z těsného jednobrankového náskoku a konečné výhry 5:4 se mohl znovu radovat český výběr.

    Branky ČR: 7. Buchtela (Hladoník, Kaut), 23. Hrabík (Machala, Kaut), 36. Mikyska (Hrabík), 39. Machala (Buchtela, Hrabík), 45. Škvrně (Mikyska).

     
    Skupina „B“ letošního světového šampionátu odstartovala sice již včera, ale čeští hokejisté zahájí svou jízdu základní skupinou právě dnes. V 19:30 se postaví proti výběru Běloruska.
    Marken.cz

    Martin Stříbrný

    Branky a nahrávky: 3. Hrabík (Kvasnička, Nečas), 6. Hladoník (Chytil, Bukač), 31. Kondelík (Škvrně, Šalda), 31. F. Král (Zadina, Chytil), 34. M. Kaut (Zadina), 35. Kern (J. Galvas), 51. Chytil (Nečas, Kondelík) – 20. Martynov (Savrickij), 37. Kot (Martynov), 59. Martynov (TS), 60. Baltruk


    Česko: Škarek (Patera) – Bukač, Kvasnička, J. Galvas, Šalda, Buchtela, F. Král – Nečas (C), Zadina, Chytil – Hladoník, Hrabík, M. Kaut – Kern (A), Machala (A), Safin – Kondelík, J. Dvořák, Škvrně.
    Bělorusko: Grišenko (Tolopilo) – Děrjabin (C), Nikitin, Jerjomenko (A), Savrickij, Boršjov, Gurban, Sapego, Gabrus – Filjajev, Kot, Martynov (A) – Baltruk, Drobyš, Pavlenko – Drozdov, Firsov, Anosov – Anufrienko, Ažgirej.

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Nikolic (AUT) – Harrington (CAN), Park (KOR)
    bahis siteleri