konec
Velká cena Bahrajnu

Vítěz: S. Vettel (Ferrari)

Neděle 16.04.2017, 17:00 • Okruh: Sáchir, Manáma, Bahrajn • Formule 1
     
    Další Grand Prix je na programu 30. dubna, kdy se na okruhu v olympijském Soči pojede Velká cena Ruska. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezké Velikonoce. Mějte se fajn. (18:56:11)
     
    Máme za sebou Velkou cenu Bahrajnu, kterou pro sebe ukořistil Sebastian Vettel. Německý pilot ve službách Ferrari si v rozhodující chvíli vypracoval až desetisekundový náskok na druhého Lewise Hamiltona, který se sice snažil prakticky o nemožné, ale nakonec svého soupeře nedohnal. Třetí skončil vítěz kvalifikace Valtteri Bottas. Ve 13. kole vyjel na trať safety car v důsledku havárie mezi Strollem a Sainzem. Smůlu měl opět McLaren, Stoffel Vandoorne do závodu ani neodstartoval a Fernando Alonso odstoupil těsně před cílem.
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymnu vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a místo tradičního šampaňského poteče šumivý jablečný nektar, protože Bahrajn je muslimská země.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Bahrajnu: 1. Vettel (Ferrari), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Bottas (Mercedes), 4. Räikkönen (Ferrari), 5. Ricciardo (Red Bull), 6. Massa (Williams), 7. Pérez (Force India), 8. Grosjean (Haas), 9. Hülkenberg (Renault), 10. Ocon (Force India). Závod nedokončili Magnussen, Verstappen, Stroll, Sainz, Ericsson, Alonso a Vandoorne, který nakonec ani neodstartoval.
     
    Konec závodu.
     
    57
    SEBASTIAN VETTEL jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Bahrajnu. Druhý dojel Lewis Hamilton a třetí Valtteri Bottas.
     
    57
    Jezdci najeli do posledního kola a Sebastian Vettel si jede pro vítězství ve Velké ceně Bahrajnu!
     
    56
    Fernando Alonso hlásil do týmového rádia problémy s motorem. Jeden by už skoro řekl: Chudák Fernando. Španěl těsně před cílem odstupuje.
     
    55
    Průběžné pořadí: 1. Vettel (Ferrari), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Bottas (Mercedes), 4. Räikkönen (Ferrari), 5. Ricciardo (Red Bull), 6. Massa (Williams), 7. Pérez (Force India), 8. Grosjean (Haas), 9. Hülkenberg (Renault), 10. Ocon (Force India).
     
    54
    Druhý Lewis Hamilton v tuto chvíli ztrácí na lídra závodu Sebastiana Vettela šest sekund. To už zřejmě Hamilton nedožene.
     
    53
    Charlie Whiting zřejmě nechtěl narušit tempo v závěru Grand Prix Bahrajnu a tak ani nenařídil režim virtuálního safety caru. Pakliže by ale Ericsson zůstal stát na trati, musel by na dráhu pravý safety car.
     
    52
    Marcus Ericsson odstavil svůj vůz vedle trati a je tak dalším jezdcem, který dnes neuvidí šachovnicový praporek. Tato situace si vyžadovala minimálně režim virtuálního safety caru, Charlie Whiting se ale rozhodl jen pro žluté vlajky.
     
    51
    Sebastian Vettel, který má hodně blízko k vítězství ve Velké ceně Bahrajnu, může rozšířit svoji sbírku o další vyhraný závod v bahrajnské poušti. Vettel zde triumfoval v letech 2012 a 2013.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Vettel (Ferrari), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Bottas (Mercedes), 4. Räikkönen (Ferrari), 5. Ricciardo (Red Bull), 6. Massa (Williams), 7. Pérez (Force India), 8. Grosjean (Haas), 9. Hülkenberg (Renault), 10. Ocon (Force India).
     
    49
    Lewis Hamilton vyhrál v kariéře už 54 závodů, ale další triumf si v Bahrajnu do své sbírky zřejmě nezapíše. Sebastian Vettel má vše ve svých rukách.
     
    48
    Ještě není samozřejmě nic rozhodnuto, ale pokud se nestane něco mimořádného, vyhraje v Bahrajnu Sebastian Vettel. Lewis Hamilton má na něj hodně velký odstup.
     
    47
    Na samotném chvostu startovního pole krouží Jolyon Palmer, který momentálně ztrácí na vedoucího Sebastiana Vettela minutu a půl. To je hodně velký rozdíl mezi auty Ferrari a Renaultu.
     
    46
    Lídr závodu Sebastian Vettel má na druhého Valtteriho Bottase náskok 10,8 vteřiny. Do konce Velké ceny Bahrajnu zbývá jedenáct kol a německý závodník má dobře nakročeno k vítězství na okruhu Sáchir.

    Michal Šandor

    bahis siteleri