Kanada – Švýcarsko 7:3 (kon.) | USA – Česko 5:2 (kon.) | Rusko – Bělorusko 4:1 (kon.)
Slovensko – Lotyšsko 4:0 (kon.)
po prodl.
Columbus Blue Jackets
4:5 (3:1, 0:2, 1:1 - 0:1) Stav série: 0:3
Pittsburgh Penguins
Pondělí 17.04.2017, 00:00 • Nationwide Arena, Columbus • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    73:10 Jake GUENTZEL - 4:5
     
    73:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Pittsburgh vítězí! A JAKE GUENTZEL dokončuje svou cestu, na konci které se stává hrdinou tohohle zápasu. Nejenže v prodloužení rozhodl o třetím bodu v sérii pro svůj tým, ale zároveň také dokonal hattrick. Výbornou práci za brankou odvedl Crosby, našel přihrávkou Guentzela a ten dokázal i s trochou štěstí propasírovat puk za Bobrovského. Asistence: Sidney Crosby.
     
    72:28
    Po přihrávce Bonina pálil Justin Schultz a rozezněla se levá tyč Bobrovského branky!
     
    66:55
    Domácí nevyužili obrovskou šanci na vítězný gól! Z levé strany pálil Josh Anderson a pak hlavně dorážel Dubinsky. Jenže skákavý puk netrefil dobře a od masky Fleuryho nakonec kotouč zamířil do ochranné sítě.
     
    59:46
    Columbus se dopustil zbytečné ztráty a málem mohl litovat. Děkovat musí Bobrovskému, který dokázal vychytat Scotta Wilsona.
     
    57:48
    Z levé strany pálil z první Crosby, ale Bobrovskij se skvěle dokázal přesunout a puk chytil.
    55:16 Brandon DUBINSKY - 4:4
     
    55:16
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno! Od modré tvrdě vypálil Johnson a Fleury puk jen vyrazil před sebe. K puku se dostal BRANDON DUBINSKY a z dorážky srovnal stav na 4:4. Napravil tak svou chybu, když se nechal před chvílí zbytečně vyloučit a hosté přesilovku využili a šli do vedení. Asistence: Jack Johnson, Oliver Bjorkstrand.
    51:48 Jake GUENTZEL - 3:4
     
    51:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JAKE GUENTZEL může být klidně hrdinou Pittsburghu dnešního utkání. Poté, co na něj byl faul hráli hosté přesilovku a právě tento hráč ji dokázal zužitkovat. Dostal se k odraženému puku a z takřka nulového úhlu dokázal puk i za pomocí odrazu od betonu Bobrovského dostat puk do sítě. Je to už jeho druhý gól v zápase. Asistence: Jevgenij Malkin, Phil Kessel.
     
    50:10
    Brnaku nakonec posunul Guentzel, který byl na ní krosčekován Dubunským. Takže přesilovka pro hosty.
     
    47:45
    Columbus si zahraje dnes podruhé přesilovou. Tu první využil Werenski. Tentokrát je vyloučen Olli Määttä za hákování Jennera.
     
    38:54
    Znovu se vylučuje na straně Columbusu. Nedovoleného bránění se dopustil Nick Foligno.
     
    36:54
    Před Boborsvkým se po jeho výtečném zákroku proti Malinovi strhla menší mela. Ale nic, co by rozhodčí brzy nerozehnali.
     
    36:13
    Zbytečné vyloučení Blues Jackets. Pykat bude střídačka domácích za hru v příliš mnoha hráčích.
     
    34:12
    Columbus šel málem znovu do vedení. Nebezpečnou dorážkou se prezentoval Sam Gagner, ale Fleuryho nepřekonal.
    33:25 Bryan RUST - 3:3
     
    33:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, na konci druhé třetiny tak de facto začínáme od začátku. Gól Pittsburghu doprovází hlasité bučení ze strany domácích fanoušků. Na ledě totiž už nějakou dobu ležel Werenski a rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Z pravé strany nahodil puk před bránu JEVGENIJ MALKIN. Tam se kotouč dostal na čepel Saada, ale než s sním stihl něco obránce Columbusu udělat, Rust mu klepl do hokejky tak šikovně, že pukskončil za zády Bobrovského. Bez asistence.
    25:21 Bryan RUST - 3:2
     
    25:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hráči Columbusu nemohli po zakázaném uvolnění vystřídat a to se nakonec projevilo. Pittsburgh svého soupeře utavil a pak dorazil. Od modré vypálil Dumoulin a puk ještě před Bobrovským tečoval BRYAN RUST. Asistence: Brian Dumoulin, Jevgenij Malkin.
     
    18:07
    Dlouhá přihrávka našla v útočném pásmu Nicka Foligna. Ten dokázal svým pohybem oklamat Daleyho a zajímavě vypálit zápěstím. Fleury jej však dokázal vychytat.
     
    12:27
    Tři na jednoho najížděli hráči Pittsburghu na Dubinského. Skvělou práci předvedl jediný obránce Columbusu Seth Jones, který vystihl přihrávku Scotta Wilsona.
     
    09:14
    Další ztráta Pittsburghu v jeho vlastním obranném pásmu! Tentokrát se do velké šance dostal Brandon Dubinsky, ale Fleury jej dokázal vynikajícím zákrokem vychytat.
    06:10 Zach WERENSKI - 3:1
     
    06:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    Columbus využívá bleskově hned první přesilovku zápasu! Dělovkou od modré se trefil mladý obránce ZACH WERENSKI. Puk zůstal zaseknutý v brance pod horní tyčí, a tak byli rozhodčí trochu zmatení a rozhodli se volat svého kolegu u videa. Tahle porada byla ale opravdu hodně rychlá a bylo jasné, že gól bude platit. Asistence: Sam Gagner, Nick Foligno.
     
    05:39
    Columbus může navýšit své vedení. Bude hrát přesilovku po faulu sekáním Cullena.
    05:02 Cam ATKINSON - 2:1
     
    05:02
    Columbus právě vstřelil branku!
    Kanón v Nationwide Areně může znovu vypálit, gólová přestřelka pokračuje. Po Crosbyho ztrátě v obranném pásmu Penguins se k puku dostal CAM ATKINSON. Fleury se mu snažil svou holí vypíchnout puk, ale neuspěl a Atkinson tak mohl vstřelit svůj druhý dnešní gól. Bez asistence.
    03:17 Jake GUENTZEL - 1:1
     
    03:17
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je srovnáno, Columbus si své vedení neužil ani pět minut. Hainsey po vyhraném vhazování svého týmu nastřelil puk úmyslně na zadní mantinel. Po jeho odrazu před bránu si jej našel JAKE GUENTZEL a z úhlu jej dokázal poslat za Bobrovského, který se už nestihl přesunout. Asistence: Ron Hainsey, Sidney Crosby.
    00:11 Cam ATKINSON - 1:0
     
    00:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelně raketový start do zápasu ze strany domácího Columbusu! Dubinsky ihned po úvodním vhazování přejel modrou čáru a vypálil. Jeho střelu Fleury vyrazil jen před CAMA ATKINSONA a ten už neměl problém kotouč dorazit do brány. Asistence: Brandon Dubinsky, Nick Foligno.

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 1. Atkinson (Dubinsky, N. Foligno), 6. Atkinson, 7. Werenski (Gagner, N. Foligno), 56. Dubinsky (J. Johnson, Bjorkstrand) – 4. Guentzel (Hainsey, Crosby), 26. Rust (Dumoulin, Malkin), 34. Malkin, 52. Guentzel (Malkin, Kessel), 74. Guentzel (Crosby)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, J. Johnson, G. Carlsson, Harrington – N. Foligno (C), Wennberg, Saad – Atkinson, Dubinsky (A), Jenner (A) – Bjorkstrand, Gagner, Hartnell – J. Anderson, W. Karlsson, Milano.
    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Jarry) – J. Schultz, Cole, Daley, Määttä, Hainsey, Dumoulin – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Bonino, S. Wilson – Rowney, Cullen, Kühnhackl.

    Rozhodčí: Francis Charron, Steve Kozari – Brian Murphy, Mark Shewchyk
    Columbus 1 4 Pittsburgh
    #1 Čtvrtek 13.04.2017 • 01:40
    Pittsburgh - Columbus 3:1
    #2 Sobota 15.04.2017 • 01:10
    Pittsburgh - Columbus 4:1
    #3 Pondělí 17.04.2017 • 00:00
    Columbus - Pittsburgh 4:5 po prodl.
    #4 Středa 19.04.2017 • 01:30
    Columbus - Pittsburgh 5:4
    #5 Pátek 21.04.2017 • 01:00
    Pittsburgh - Columbus 5:2
    bahis siteleri