Classic – SB Pro 5:2 (kon.) | Classic – EräViikingit 9:6 (kon.)
konec
SCC Classic
5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
SB Pro
Sobota 22.04.2017, 12:00 • Hartwall Arena, Helsinky, Finsko (kapacita: 13 349 míst) • Salibandyliiga • Superfinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezké sobotní poledne, kromě finského a švýcarského vrcholu sezóny je dnes na řadě i to finské, kdy se v jednom jediném zápase utkají dva rivalové o titul v ženské Salibandyliiga. Dvěma nejlepšími týmy jsou letos SCC Classic a SB Pro, kteří započnou jako první dnešní bohatý florbalový program. Utkání startuje ve 12:00!
     
    SCC Classic
    Sedminásobný mistr finské nejvyšší soutěže znovu míří, už jako v posledních letech je pro tým z Tampere zvykem, za titulem. Po vítězství v základní části, kde Classic nepoznali přemožitele a ovládli jej s brankovým rozdílem 139 branek v celkovém skóre. To vše musí budit u soupeřů respekt. Play-off bylo pro svěřenkyně trenérky Kaatriny Saarinenové také prakticky formalita, když se Classic dokázalo dostat do Superfinále v nejkratším možném čase. Nejprve na sílu Classic doplatil ve čtvrtfinále městský rival Koovee, o trochu těžší už to však měli dnešní finalistky s PSS z jihofinského Porvoo, avšak i tento soupeř padl hned po třech zápasech.

    Finále tak je pro hráčky z jednoho z nejlepších klubů planety logickou odměnou za předváděné výkony, navíc jim v něm nahrávají i historické statistiky, když z 11 účastí v závěrečné fázi play-off (počítány i sezóny ze sériemi na čtyři zápasy) padly pouze třikrát. jediným varováním může být fakt, že jedna z neúspěšných účastí se udála před rokem proti NST. Tím hlavním důvodem převahy Classic jsou ale i silné individuality. Základní část ovládla účastnice pěti mistrovství světa Nina Rantalaová, o pouhé tři body za ní a na druhém místě produkitvity celé soutěže se následně umístila Eliisa Alanková. Stejná dvojice a ve stejném pořadí pak ovládla i bodování play-off. Bránu má pak pod palcem Laura Loisaová, finská dvojka na posledních dvou šampionátech.
     
    SB Pro
    Tým z města Vantaa nedaleko Helsinek zažil doposavad atmosféru finále pouze dvakrát, z nichž má poloviční úspěšnost. Hlavně sezóna 2013/14 by měla být pro kádr trenéra Janneho Raatikainena velkým povzbuzením pro nadcházející finské Superfinále. Právě v tomto tomto roce totiž získal SB Pro historický titul, a to právě proti Classic.

    V sezóně se SB relativně dařilo, v základní části prohrálo jen třikrát, když se v obou zápasech nepopasovalo s Classic a jednou podlehlo TPS. Play-off bylo stejně jako pro Classic také relativní procházka růžovým sadem. V co nejkratším čase ukončené série (čtvrtfinále s NST z Lappeenranty a semifinále s SSRA z Oulu) ukízaly, že ve Finsku jsou letos jen dva týmy, které mají plné právo hrát Superfinále. V základní části táhla svůj manšaft nejvíce Karoliina Kujalaová, také jedna z tahounek finské reprezentace (účastnice čtyř mistrovství světa). Nesmíme zapomínat ani na českou obránkyni Denisu Ratajovou, která si zahrála v základní části osm zápasů, ovšem v play-off už nevynechala ani jedno a patří k pilířům obrany SB Kanadské bodování play-off však ovládla celkem překvapivě mladičká Daniela Westerlundová, v play-off pak ovace za výrazně zlepšené výkony oproti základní části přijímala i brankářka Tiltu Siltanenenová.
     
    Poslední 3 ligové zápasy obou týmů

    SCC Classic
    12.04.2017 Classic x PSS 6:1
    09.04.2017 PSS x Classic 3:6
    08.04.2017 Classic x PSS 6:1

    SB Pro
    12.04.2017 SB Pro x SSRA 7:3
    09.04.2017 SSRA x SB Pro 4:5
    08.04.2017 SB Pro x SSRA 5:3
     
    Poslední 3 vzájemné ligové zápasy
    14.01.2017 SB Pro x Classic 4:5 (2016/17)
    25.09.2016 Classic x SB Pro 12:6 (2016/17)
    15.01.2016 Classic x SB Pro 6:3 (2015/16)
     
    Rozhodčími dnešního zápasu jsou pánové Henrik Snellman a Juhani Kirves, která má za sebou kupříkladu několik zápasů z předloňského mistrovství světa žen nebo ženského i mužského Euro Floorbal Tour.
    Na letošní Czech Open se registrovalo víc jak 100 týmů.
     
    Úvodní sestavy:

    SCC Classic: Loisaová (Linnoinenová) – Sipiläinenová, Kalliová, Nieminenová, Suominenová, Suomealová, Uotilaová, Arkkilaová – Alanková Eliisa, Alanková Ella, Rantalaová – Pöllänenová, Luomaniemiová, Kauppilaová – Kekkonenová, Salonenová, Alilalová – Woivalinová, Ruokostenpohjaová

    SB Pro: Siltanenová (Moilanenová) – Laitinenová, Ratajová, Raatevaaraová, Lehmusvuoriová, Rissanenová, Lindhová, Räsänenová – Kujalaová K., Lirkkiová, Kujalaová E. – Hietamäkiová M., Westerlundová, Hietamäkiová L. – Markelinová, Itänenová, Leminenová – Sotalaová, Martikainenová

    Rozhodčí: Henrik Snellman, Juhani Kirves.
    Press centrum v Hartwall Aréně už je zaplněno, začínáme za necelou čtvrthodinu!

     
    Hráčky obou celků už nastupují na palubovku, zápas za malou chvíli odstartuje.
     
    Před samotným začátkem ještě zazní finská státní hymna, na hřišti už jsou jsou obě zahajovací pětky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Karoliina Kujalaová se zkoušela hned na začátku prosadit z bezprostřední blízkosti Loisaové, její rána však mířila těsně nad. Classic rozehrává z vlastní poloviny hřiště.
     
    01:37
    Classic zatím sice povětšinou drží míček na svých hokejkách, ale cesta k bráně SB je prozatím dost kostrbatá. Siltanenová zatím nemá mnoho práce.
     
    02:18
    Karoliina Kujalaová byla znovu střelkyní SB, ale ani tentokrát si nevytváří žádnou větší šanci. Slabý pokus beckhandem kryla bez problému jistá Loisaová, která se natlačila k bližší tyčce a chytila míček do rukavic.
     
    3:30
    Classic si vytvořila na malou chvíli větší tlak, ale SB stále hraje v obraně dost zodpovědně. Ofenzivní choutky favorita na titul tak prozatím neutralizuje.
     
    04:29
    Classic stále neví, jak by prošlo do hlubokého bloku svého soupeře. Nieminenová naposledy pálila pouze do bránící Laitinenové. Následný odražený míček uzmula Ratajová, která také zklidňuje hru.
     
    05:25
    Ella Alanková si připisuje první dvě větší šance! Při breaku ještě pod časovým presem nedokázala v pádu zakončit, následně pak z otočky vypálila jen milimetry vedle branky SB. To bude mít také rozehrávku z rohu.
     
    06:39
    Raatevaaraová se při standardce od mantinelu pokusila vypálit z výběhu, jenže její pokus nebyl dostatečně přesný. Obrana Classic dokázala tento střelecký pokus bez potíží zblokovat.
     
    07:05
    Westerlundová pádila středem hřiště do rychlého přečíslení, ovšem daleko se nedostala. Pozorná Suomiová ji od míčku odstavila.
     
    08:16
    A znovu Westerlundová! Ta ve své věku ukazuje parádní techniku, když i napodruhé dokázala projít středem hřiště a jen díky bité Loisaové se Classic dokázalo ušetřit od inkasování.
     
    09:08
    SB-Pro právě vstřelilo branku!
    A je tu první branka tohoto Superfinále! Po luxusním pasu Laitinenové přes celé hřiště za obránkyně Classic se k míčku dostala ELINA KUJALAOVÁ, která milimetrově přesným příklepem trefuje šibenici. Asistence: Mirva Laitinenová.
     
    10:25
    Classic je viditelně nervózní, jeho hroty se sice snaží o vysoké napadání, jenže dělají velké chyby ve středu hřiště. SB tato situace zatím jen a jen vyhovuje.
     
    11:52
    Kujalaová měla na holi další branku, jenomže ji zradilo zpracování Místo střely do odkryté části branky tak pouze promáchla, Classic mělo velkou dávku štěstí.
     
    12:41
    Classic sice vytrvale tlačí, jenomže SB v těchto okamžicích předvádí pozornou defenzivní hru. Pro velkého zápasového favorita to je asi velké trápení v hlavách jeho hráček.
     
    13:29
    Classic právě vstřelil branku!
    Všechna letargie je zapomenuta! Classic se dostává po trpělivé kombinaci k vyrovnání, když se po rychlém přenesení hry na druhou stranu hřiště dostala k palbě ELIISA ALANKOVÁ, která už se v takovýchto případech moc nemýlí. Siltanenová byla na tuto ránu bez šance na zákrok. Asistence: Hanna Sippiläinenová.
     
    14:32
    A Classic mohlo už dokonce vést! Ránu Eliisy Alankové brankařka Siltanenová vyrazila pouze nad sebe a míček padal přímo na brankoviště. Zde se tlačila k míčku ještě Kalliová, ovšem tu zablokovala v poslední moment Ratajová! SB přežilo velkou gólovku.
     
    15:24
    Classic se jednoznačně zlepšilo, SB je pod velkým tlakem, který jej zatím nepouští ani přes půlící čáru. Jen zatím relativně pozorná defenzíva brání dalším šancím Classicu.
     
    16:19
    Classic se vytrvalou kombinací snaží dostat na dostřel, teď se ale díky chybě musí vracet k vlastní bráně. Ratajová totiž vyhazuje míček přes celé hřiště.
     
    17:19
    Ella Alanková zkoušela pálit od mantinelu, jenomže trefuje dobře postavenou Hietemäkiovou. Classic dostává k dispozici rozehrávku z rohu.
     
    18:29
    Leminenová musela v poslední chvíli odpalovat nohou vysoký lob Classicu, SB se však neosvobozuje. Míček totiž na půlce sebrala Uotilaová, která pokračuje v rozehrávce.
     
    19:49
    SB se dostává v koncovce zápasu ještě na půlku svého soupeře, zde mu rozhodčí přisuzují volný úder z rohu po skoro nezaregistrovetelném faulu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    SB Pro se ze začátku první třetiny snažilo Classic překvapit svou kurážnou taktikou s vysokým napadáním a rychlým přechodem do útoku, což se mu skoro povedlo. Nejenže šlo do vedení, ale donutilo Classic k přeskupení své hry, což se stalo po jedné z komerčních přestávek, během které kouči zvýšili na své svěřenkyně hlas. Favorit zápasu se po tomto momentu jednoznačně zlepšil a vyrovnal stav zápasu. Uvidíme, zda dominance Classicu z posledních minut první třetiny bude pokračovati v té druhé, pokračujeme v cca 12:40.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Classic – 8, SB Pro – 5
    Fanoušci Classic věří bezmezně ve vítězství svého týmu!

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Ella Alanková se natlačila do předbrankového prostoru, ale přízemní střelou Siltanenovou nepropálila.SB Pro pro tuto chvíli obstálo.
     
    21:33
    Eliisa Alanková se nabízela na ose hřiště ke střel, jenomže nahrávka Rantalaové ji o pár centimetrů minula. Ratajová tak může na chvíli svůj tým znovu uklidnit, neboť nikam s uzmutým balónkem nespěchá.
     
    22:38
    SB Pro jsou znovu pod tlakem, neboť i druhá lajna Classicu je velmi nebezpečná. Siltanenová je v bráně ovšem zatím pozorná a i další dvě rány vyráží do bezpečného prostoru.
     
    23:35
    Classic si bere iniciativu na svá bedra, naposledy se o střelu pokoušely Kauppilaová se Salonenovou, jenomže v obou případech střelecký pokus zblokovala jedna ze clonících florbalistek. SB Pro je ve střehu.
     
    24:21
    Leminenová zůstala na chvíli nehlídaná u branky Classicu, ale střelu z úhlu ji nevyšla. míček letěl o několik čísel nad horní tyčku.
    24:21
    https://twitter.com/florbalcz/status/853193689556033536
     
    25:37
    Classic nadále pokračuje v dominantní hře, SB je v této chvíli odkázáno prakticky jen na rychlé breaky, neboť jeho soupeř ho nechce už pořádnou chvíli pustit přes polovinu.
     
    26:18
    Nieminenová ukázala své technické přednosti, když z obrany prošla přes čtyři hráčky až před branku soupeřek. Zde se ale unáhlila, neboť nedůraznou ránou našla jen připravenou Siltanenovou.
     
    27:41
    Classic stále presuje, a to prakticky bez přestávky. Blok SB na brankovišti je však zatím nad možnosti většiny ofenzivních es SCC. Pokud už jakákoliv střela proletí touto v uvozovkách zdí, na ránu je připravena Siltanenová.
     
    28:34
    Siltanenová si připisuje další parádní zákrok! Dalekonosná střela Suominové směřovala do šibenice, ale tarzaní skok brankařky SB vše překazil. Classic bude alespoň rozehrávat z rohu.
     
    30:05
    Classic právě vstřelil branku!
    Tak přece jen se Classic dočkalo! Po rychlém přenesení hry na levé křídlo se o rychlý start přímo na branku postarala ELLA ALANKOVÁ, která se před ustupujícími obránkyněmi SB už o moc nemusela starat. Její rychlá pumelice zápěstí z brankoviště nenašla už žádnou překážku. Asistence: Nina Rantalaová.
     
    31:18
    SB se snaží něco se zápasem ještě udělat, jeho zvýšená aktivita však zatím k ničemu významnému nevede. SCC si jeho ofenzivní ataky bez potíží hlídá.
     
    32:45
    Classic je znovu natlačeno v soupeřově obranném pásmu, obranná pětice SB už toho zjevně dost, ale nadále se mu daří hráčky SCC celkem účinně stínovat.
     
    33:45
    Classic právě vstřelil branku!
    SCC je opravdu v této chvíli v ráži! Po rychlém rozehrání standardní situace se ke střele odhodlala HANNA SIPILÄINENOVÁ, jejíž dělovka zapadla přesně nad nohu Siltanenové. Ta byla prakticky bez šance, neboť na ránu ani pořádně neviděla a ještě míček lehce změnil směr díky teči. Asistence: Ellisa Alanková.
     
    34:19
    SB je znovu psychicky dole, což vůbec v této chvíli nevadí Classicu. Ten se znovu ujímá iniciativu a zjevně cítí, že ve vzduchu smrdí další branka. Jeho ataky nabývají na síle.
     
    35:47
    Westelundová mířila svým zátahem na branku Classicu, ale míček nakonec vyrazila Loisaová mimo ni. SB bude rozehrávat z rohu.
     
    36:19
    O střelbu se také pokusila Ratajová, jenže i ona byla neúspěšnou v této herní činnosti. Její pumelice si to totiž namířila vedle branky.
     
    37:47
    Hänenová si pomohla za brankou proti Eliise Alankové loktem, sudí asi správně nařizují volný úder ve prospěch Classic. Oba týmy střídají.
     
    38:29
    Mirja Hietamäkiová se dostala spolu s Lehmusvoriovou do přečíslení dvou proti jedné, jenže ani tato výhoda nebyla pro ně pokynem ke snížení. Loisaová byla totiž v obou případech na svém místě.
     
    39:16
    Classic právě vstřelil branku!
    Tak SCC znovu potvrzuje svou letošní sílu! Rozehrávka z rohu v podání Pöllänenové byla typickou ukázkou finského signálu, když dostatečně rychlá nahrávka na obránce našla SALLU SUOMELAOVOU, která se jednoduchým zátahem trefila přímo do šibenice. Asistence: Alisa Pöllänenová.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla naprostou ukázkou dominance Classicu, které bylo pro něj typické celou sezónu. Na hřišti už jakoby byl jen jeden tým. Florbalistky SCC svého soupeře předčily ve většině herních činnostech a jen velmi sporadicky je pouštěly na svou polovinu hřiště. Z tohoto tlaku tak nakonec logicky vyplynuly i branky, a to celkem tři, které určují momentálního žhavého favorita na vítězství. Třetí třetina však ještě přece jen nabízí SB šanci na zdramatizování, pokračujeme v cca 13:25.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Classic – 8, SB Pro – 6
    Rantalaová s Eliisou Alankovou daly zápasu druhou brankou Classicu jasný směr! SCC si jde dobrým výkonem ve druhé třetině za vítězstvím.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    SB Pro hned na začátku spustilo ofenzivní smršť, Classic měl co dělat, aby rychlý stihl rychlý návrat do obranných pozic. Nakonec však těžkou situaci zvládl s přehledem.
     
    40:50
    Classic právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla florbalová paráda! Tři bleskové přihrávky přes velké brankoviště SB až přesně stojící a střílející ALISE PÖLLÄNENOVÉ dávají zápasu asi už jasný směr. Classic se totiž dostává do čtyřbrankového vedení, které už relativně dost velké. Siltanenová se i přes rychlý přesune nedostala n´do dobré pozice pro zákrok. Asistence: Katri Luomaniemiová.
     
    42:31
    Kaupillaová obdržela od Ratajové tvrdý zákrok ramenem, ale podle všeho vše v rámci pravidel. Rozhodčí nechávají hru plynout dál.
     
    43:29
    Za brankou Classicu se dostala přes mantinel Westelundová s Uotilaovou. Podle verdiktu šlo o faul mladé florbalisky SB, tudíž míček dostává na rozehrávku Classic.
     
    44:41
    Eliisa Alanková se natlačila do střelecké pozice, jenomže nikdo ze spoluhráček ji nepřišel na pomoc. Rána z úhlu tak pro Siltanenovou nebyla moc velkým nebezpečím.
     
    45:18
    Duo Alankových se objevilo znovu před bránou SB, avšak k palbě se nakonec ani jedna z produktivních forvardek nedostala. Míček jim odskákal z čepele.
     
    46:29
    Laitinenová byla zfaulována u mantinelu, což neušlo duo sudích, Ti okamžitě pískají faul Classicu a přerušují hru na polovině hřiště,
     
    47:28
    SB raději znovu míček vyhazuje přes polovinu, oba týmy už potřebují vystřídat. I Classic už totiž v ofenzívě dost tlačí vše na sílu.
     
    48:19
    Ella Alanková zvolila pro tuto chvíli individuální průnik, který však úspěchem neskončil. Siltanenová byla na střelu zátahem připravena a chytá míček bez potíží do rukou.
     
    49:12
    Kauppilaová procházela po levém křídle znovu do střelecké pozice, avšak Ratajová proti ní dobře vystoupila. Míček letí tečován za mantinel.
     
    49:47
    SB-Pro právě vstřelilo branku!
    SB Pro přece jen ještě zkouší zápas zdramatizovat! Po vynikajícím podržení míčku a ještě lepší přihrávce zpoza branky Ratajové se ke gólovce nahrnula ELINA KUJALOVÁ, jež přesnou střelou příklepem vymetla pavučiny v šibenici Classicu. Asistence: Denisa Ratajová.
     
    50:25
    SB opticky zvýšilo svou aktivitu, což dělá Classicu menší problémy v rozehrávce. Zatím však svého soupeře k dalšímu snížení nepouští.
     
    51:47
    Classic se v těchto chvílích dostal z menšího sevření svého soupeře a už znovu kombinuje na útočné polovině. Dva poslední pokusy o střelu však skončily díky dobrému postavení defenzivních pilířů SB mimo branku.
     
    52:44
    SB se daří postupně dostávat na dostřel Classicu, florbalistky vedoucího týmu tak začínají opticky lehce panikařit.
     
    53:29
    Ratajová pálila po rychlém breaku pouze do bránící Suominové, SB pokračuje však u nadále v náporu
     
    54:27
    Westerlundová zůstala ležet v rohu hřištěm neboť před malou chvilkou obdržela zásah hokejkou do obličeje od Elly Alankové, která nezvládla zkrotit svůj došvih. Po malém ošetření míří s ledovým obkladem na střídačku.
     
    55:03
    Ratajová se ukazuje opravdu ve výborné formě! Naposledy totiž zastavila dorážku Classicu těsně před brankovou čárou, čímž ještě na chvíli dává naději svému týmu na vyrovnání.
     
    56:22
    SB Pro opravdu v těchto chvílích cítí, že není daleko od snížení. Kujalaová však mířila svým pokusem jen těsně vedle. Následně se přerušuje hra, neboť branka Loisaové se pod tlakem několika florbalistek převrhla.
     
    56:22
    SB Pro si bere time-out!
     
    57:01
    SB Pro hraje už pár sekund v šesti! Siltanenová totiž pádila, co to šlo, na střídačku!
     
    58:06
    Laitinenová ještě zabraňuje asi konečnému rozhodnutí o tomto zápase, když ránu do prázdné branky Eliisy Alankové zastavuje těsně před brankovou čárou. Clasisic si bere time-out.
     
    59:15
    SB Pro vydatně tlačí, ale prozatím to k ničemu významnému nevede. Classic je napasované před svým brankovištěm a nikoho k ní nepouští. Naposledy pálila Kujalaová jen nad.
     
    Konec zápasu.
     
    Ženský tým SCC Classic se stává poosmé v historii mistrem finská Salibandyliigy!!
     
    Třetí třetina už byla pouze formalita, neboť hráčky Classicu si její vývoj prakticky jen mimo jedné branky SB Pro pohlídaly a za celou sezónu, v které ani jednou neprohrály, si pohár bez sebemenších pochyb zaslouží! SB Pro i s Denisou Ratajovou letos na svého soupeře ani v tomto zápase nestačilo, ovšem hlavně v první třetině předvedlo sympatický výkon. Česká krajanka ukázala svým výkonem, že místo v první obranné formaci finského vicemistra ji zaslouženě patří.
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Classic – 6, SB Pro – 8
     
    Střely na branku celkově: Classic – 22, SB Pro – 19
     
    Po zklamaných hráčkách SB si jdou pro medaile i florbalistky Classicu. Za chvíli přijde na řadu i předání poháru.
    Letošní mistryně finské Salibandyliigy

     
    Ode mě je to z dnešního finského Superfinále vše, muži svůj zápas v Hartwall Areně odstartují v 15:45. Přeji hezký zbytek florbalem nabité soboty. (14:14:38)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 14. Alanková (Sippiläinenová), 31. Alanková (Rantalaová), 34. Sipiläinenová (Alanková), 40. Suomelaová (Pöllänenová), 41. Pöllänenová (Luomaniemiová) – 10. Kujalaová (Laitinenová), 50. Kujalaová (Ratajová)


    SCC Classic: Loisaová (Linnoinenová) – Sipiläinenová, Kalliová, Nieminenová, Suominenová, Suomealová, Uotilaová, Arkkilaová – Alanková Eliisa, Alanková Ella, Rantalaová – Pöllänenová, Luomaniemiová, Kauppilaová – Kekkonenová, Salonenová, Alilalová – Woivalinová, Ruokostenpohjaová
    SB Pro: Siltanenová (Moilanenová) – Laitinenová, Ratajová, Raatevaaraová, Lehmusvuoriová, Rissanenová, Lindhová, Räsänenová – Kujalaová K., Lirkkiová, Kujalaová E. – Hietamäkiová M., Westerlundová, Hietamäkiová L. – Markelinová, Itänenová, Leminenová – Sotalaová, Martikainenová

    Rozhodčí: Henrik Snellman, Juhani Kirves

    Diváci: 5587
    bahis siteleri