Trnava – Slovan Bratislava 0:3 (kon.) | Podbrezová – Zlaté Moravce 2:0 (kon.) | Ružomberok – Michalovce 3:1 (kon.)
konec
FK Železiarne Podbrezová
2:0 (1:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Středa 26.04.2017, 19:00 • Zelpo Arena, Podbrezová, Slovensko • Niké liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tlačová konferencia

    Juraj Jarábek: "V prvom rade gratulujem domácim k víťazstvu. Potrebovali to v boji o EL. Tá ich séria skončila u nás a možno pre nich začína nová. My sme im k tomu pomohli, pretože takým výkonom, ako sme sa prezentovali v prvom polčase, sme nechceli hrať. Ťažko povedať či to bolo v hlavách, ale v druhom dejstve sa to zlepšilo. Ťažko však uspieť von, keď raz vystrelíme na bránu. Bola tam síce tyčka, ale aj tak. Prakticky ani domáci v druhom polčase neohrozili bránu, ale podarilo sa im zaslúžene vyhrať."

    Karol Praženica: "Určite sme radi, že sme tento zápas vyhrali a podarilo sa nám prerušiť sériu, ktorá bola naozaj dlhá. Musím pochváliť svojich hráčov, že dnes išli na dno síl. Snažili sme sa strhnúť víťazstvo na svoju stranu, aj keď tam bolo dosť veľa nepresností. Myslím že za bojovnosť a snahu sme si to dnes zaslúžili." (21:15:22)
     
    Podbrezová zaknihovala svoje prvé jarné víťazstvo, keď si doma poradila so Zlatými Moravcami a tým si udržala tretiu pozíciu, pred dotierajúcim Trenčínom.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Podbrezová dala gól!

    Domáci v závere upevňujú svoje tri body, nakoľko Viazanko to spravil na krídle skvele, uvoľnil Turňu a jeho center našiel voľného MATÚŠA MIKUŠA, ktorý trafil veľmi dobre.
     
    90+2
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Kamil Kuzma, prichádza Adam Lipčák.
     
    90+1
    Viazanko drží loptu v rohu a šetrí čas, čo sa mu darí veľmi dobre.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    89
    Mikuš prešiel do rýchlej kontry, na druhej strane šestnástky hľadal nového Migaľu, lenže ten dostal loptu na päty a tak zakončovať nemohol.
     
    89
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Endy Opoku Bernadina, prichádza Lukáš Migaľa.
     
    88
    Prihrávka Podia zo stredu poľa na krídlo Turňu nenašla, krajný obranca dostal loptu veľmi ďaleko od miest, kde stála a tak ju nestihol.
     
    87
    Djordjevič si hodil loptu z krídla smerom do šestnástky cez Pastvu, ten ho dokázal zastaviť. Následná strela Vajdu neprišla, nakoľko ten ešte išiel do kľučiek.
     
    86
    Kontra domácich sa nepodarila podľa predstáv, nakoľko nebola dostatočne rýchla. Viazanko skúsil ešte kolmicu na Mikuša, tá neprešla.
     
    84
    Pokutové územie Podbrezovej križujú centre z oboch strán, všetko sa zatiaľ domácim darí odvracať, aj keď je vidieť, že hostia v závere prebrali taktovku hry.
     
    83
    Vajda nepresne prihral na Viazanka, takže okamžite dopredu vyrazil Yao, no toho faulom zastavil práve defenzívny záložník Podbrezovej.
     
    82
    Hostia sa snažia zvyšovať aktivitu, po tomto rohu sa ale nepresadia, keďže domáci odkopli. Strela nakoniec prišla, presná nebola.
     
    81
    Turňa spracovával loptu vo vlastnej šestnástke. Tá mu ušla a tak môže byť rád, že následný center zrazil na roh.
     
    80
    Prvá šanca Zlatých Moraviec! Mateus dostal dosť času pred pokutovým územím a tak napriahol. Jeho prudká rana bola tečovaná a skončila na žrdi.
     
    79
    Mikuš mal loptu na hranici šestnástky, bol úplne sám, avšak dlho váhal a následne poslal niečo medzi centrom a strelou do rukavíc Kováča.
     
    78
    Lazar Djordjevič sa cez hráčov na osi ihriska preštrikoval až pred Kováča do obrovskej šanci, lenže bol pri ňom už veľmi blízko a tak skúseného gólmana iba nastrelil.
     
    77
    Mateus sa po ľahkom kontakte zvalil na zem a avizoval, že bol faulovaný. Navyše to prihral, no hlavný arbiter nechal v hre pokračovať.
     
    75
    Centrovaná lopta sprava hľadala striedajúceho Yaa, lenže toho dobre pokryl Krivák a loptu odhlavičkoval preč.
     
    74
    Kupčík sa pretláčal s Kaprom v pokutovom území a to v súboji dvoch spoluhráčov. Lopta išla nakoniec od kapitána Podbrezovej mimo hraciu plochu.
     
    73
    Bernadina v prvej šanci druhého polčasu, keďže strieľal z hranice šestnástky ľavačkou po zemi k vzdialenejšej žrdi a vďaka niekomu z hráčov hostí lopta bránu tesne minula.
     
    72
    Nepríjemný center tesne nad zemou sa dostal cez niekoľkých hráčov a mohol narobiť problémy, lenže sa dostala do bezpečia z pohľadu domácich vďaka ich odkopu.
     
    71
    Prvý roh pre Zlaté Moravce. Dočkáme sa po ňom nejakého vzruchu aj v druhom polčase?
     
    70
    Viazanko dostal pas k šestnástke protivníka, kde však bol Kováč, loptu si stiahol do nej a chytil ju do rukavíc.
     
    69
    Hostia v strede poľa loptu síce získali, lenže nedarí sa im dostať sa na dostrel brány Martina Kuciaka a tým pádom ani pomýšľať na vyrovnávajúci gól.
     
    68
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Matúš Mikuš.
     
    67
    Chyba v zadných radoch domácich síce prišla, lenže Djordjevič loptu získal a dostal ju až pred pokutové územie Zlatých Moraviec, kde bez faulu spadol.
     
    66
    Podbrezová sa s loptou nikam neponáhľa a prihráva si na vlastnej polovici. Do rozohrávky sa zapojil aj Kuciak.
     
    65
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Samir Nurkovič, prichádza Privat Yao.
     
    64
    Faul domácich v strede poľa, po dlhej príprave nasledoval center pred Kuciaka, no ten dostal loptu do bezpečia.
     
    63
    Dnešné stretnutie sleduje 1006 divákov.
     
    61
    Bernadina podržal loptu pre Viazanka pred pokutovým územím, aby skúsený záložník obratom poslal kolmicu "dnu", lenže Polievku nenašiel.
     
    60
    Orávik prestrčil loptu do pokutového územia, kde však na ňu nedokázal zareagovať Nurkovič a tak sa dostala mimo hraciu plochu.
     
    59
    Ani snaha "Železiarov" netrvala dlho, nakoľko prišla nepresnosť v kombinácii na krídle.
     
    58
    Hráči Zlatých Moraviec sa síce snažili o prienik do šestnástky Podbrezovej, lenže lopta im na krídle ušla a tak dopredu môžu ísť práve domáci.
     
    57
    Podbrezová po centri ešte do zakončenia neprešla, ale odrazená lopta našla Polievku, ktorý vyslal dobrý technický pokus. Kováč vyrazil jednou rukou.
     
    55
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Damián Bariš, prichádza Erik Ujlaky.
     
    55
    Podio svojim centrom, teraz z rohu, opäť hľadal Kupčíka, ktorý sa ale o niekoľko centimetrov do zakončenia nedokázal dostať.
     
    54
    Kapor zastavil dlhý pas za obrancu hostí. Keby lopta prešla, Podbrezová by sa dostala do šance. Po ďalšom centri bude nasledovať roh, keďže bol tiež odvrátený.
     
    53
    Argentínčan poslal pas na zadnú tyč, kde sa k zakončeniu nohou snažil predrať kapitán Kupčík, to sa mu nepodarilo.
     
    52
    Polievkov prienik bol zastavený kúsok od rohu šestnástky Zlatých Moraviec, takže centrovať pred Kováča sa už chytá Pablo Podio.
     
    51
    Prenesenie hry sa domácim nepodarilo. Bol to konkrétne Podio, kto Viazanka na krídle nedokázal nájsť.
     
    50
    Kupčík vyviezol loptu smerom k obrancom súpera, kde si ju hodil ďaleko od nohy a pri pokuse zachrániť situáciu sklzom sa dopustil faulu.
     
    49
    Kuciak síce vykopol iba do autu, jeho spoluhráči rýchlo získali loptu späť. Po nepresnej kolmici Polievku ale o ňu prišli.
     
    48
    Presing domácich hráčov v zisku lopty nevedie a tak sa Zlatomoravčania chceli dostať ďalej k bráne Kuciaka, čo im ide ťažko.
     
    46
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Tihomir Kostadinov, prichádza Pepe Guilavogui.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Futbal to dobrý nie je, ale Podbrezová je lepším tímom a tak zaslúžene vedie. Mala už niekoľko šancí, zatiaľ čo Zlaté Moravce ani jednu. Ujala iba situácia v 18. minúte a zakončenie Bernadinu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Bernadina naštartoval kolmicou k šestnástke Polievku, ten prihrával cez Kapra, ktorý ho dobehol, ale Karlík odkopol loptu pred číhajúcim Viazankom a tak sa zakončenie nezrodilo.
     
    44
    K Polievkovi sa dostal zrazený center Kuzmu, lenže strela útočníka Podbrezovej z voleja mierila nad bránu pripraveného Kováča.
     
    44
    Mateus si zle načasoval sklz a trafil Podia. Síce signalizuje, že to bolo cez loptu, ale nie je mu to nič platné.
     
    43
    Rozbehnutý Kuzma dostal pas od Kriváka na hranicu šestnástky súpera, lenže hru dobre čítal Kováč a loptu stihol pred záložníkom odohrať.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Damián Bariš (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    42
    Turňa síce získal loptu, čo chcel Viazanko využiť na prienik do šestnástky, avšak akcia bola pre faul zastavená.
     
    41
    Neúspešná akcia Zlatých Moraviec končí tým, že lopta ušla za bránkovú čiaru a tak mohol rozohrávať Kuciak, ktorý ostáva prakticky bez práce.
     
    40
    Vajda sa stretol s Barišom v strede poľa, hlavný arbiter Pavlík píska faul defenzívneho záložníka Podbrezovej.
     
    38
    Karlík ostal po strete v šestnástke Zlatých Moraviec otrasený a potreboval ošetrenie, lenže po chvíľke bude môcť pokračovať v hre.
     
    37
    Dlhý center Podia takmer zo stredu poľa našiel na malom vápna Viazanka. Ten nedokázal presne zakončiť. Za loptou sa ešte hnal Bernadina, zahral rukou.
     
    36
    Djordjevič si hodil loptu nádherne ponad dvoch hráčov a snažil sa prihrať do šestnástky na nabiehajúceho Viazanka, čo sa mu nepodarilo.
     
    35
    Orávik síce dostal pas do pokutového územia, avšak skôr pri lopte bol Krivák a tak ju nechal prejsť k brankárovi Kuciakovi.
     
    34
    Viazanko dostal pas na krídlo, aj s problémami loptu proti presile udržal a tak môže Podbrezová pokračovať vo svojej útočnej aktivite.
     
    33
    Kuzma sa po prihrávke na krídlo snažil prejsť cez svojho strážcu k centru či prieniku, no fauloval a tak sa táto snaha skončila.
     
    32
    Viazanko dostal pas v strede poľa, presne prihral na Bernadinu a táto dvojica mohla ísť do situácie proti obrancom súpera, lenže všetko zastavil ofsajd.
     
    30
    Podiov center na zadnú tyč našiel hlavu Vajdu. Ten aj zakončoval, ale nebol v dobrej pozícií, keďže sa ocitol v záklone a mieril nad. Mohol loptu pustiť za sebou číhajúcemu Kupčíkovi, ktorý by mal ideálnu pozíciu.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Ondřej Machuča (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    28
    Polievka z hranice šestnástky vyslal nepríjemný pokus na zadnú tyč. Kováč vyrazil a Podbrezová pokračovala v akcii, počas ktorej Kuzma spadol v šestnástke. Penalta sa so zatvoreným jedným okom písknuť dala, tak sa nedeje. Následne vypálil spoza vápna Vajda, Kováč zákrokom ukončil akciu.
     
    28
    Bariš síce vyslal spoza šestnástky strelu, ktorá aj trafila priestor brány a bude sa rátať do tejto kolonky v štatistikách, ale ledva došla.
     
    27
    Pokus o kolmicu za obranu Zlatých Moraviec Bernadinu nenašiel, ten si totiž nabiehal do iných miest.
     
    26
    Faul domácich v strede poľa ukončuje aktivitu v strede poľa, lenže hostia sa dlho pri lopte neohriali.
     
    25
    Kuzma sa z krídla dostal do šestnástky Kováča, prihral na hranicu malého vápna, no ani Bernadina a ani Vajda sa nedostali do zakončenia. Následne spoza vápna zakončoval posledný menovaný, prestrelil.
     
    24
    Zlé prenesenie hry od Turňu končí v aute. Zlatomoravčania pokračujú v snahe na pravej strane hracej plochy. Nepresný center však opustil šestnástku.
     
    23
    Hostia sa síce dlhšie držali na polovici Podbrezovej, ale nedarilo sa im dostať sa do zakončenia. Domáci túto situáciu veľmi dobre zvládli.
     
    22
    Podbrezová zvyšuje aktivitu a stáva sa z nej lepší tím v tomto stretnutí. Teraz získala ďalší roh, po ktorom prišiel center do malého vápna, no Vajda vo vzduchu fauloval Kováča.
     
    21
    Podiov centrovaný pas bol znova dobrý a letel do zaujímavých miest, lenže žiadny z jeho spoluhráčov zakončiť tentoraz nedokázal.
     
    20
    Po dlhom aute do šestnástky ViOn-u sa lopta dostala na nohu Matúša Turňu, ktorý to skúsil z prvej. Obrancovia hostí zrazili na roh.
     
    19
    Viazanko našiel pred posledným obrancom súpera Polievku, ktorý ale svoj prienik nedoviedol do úspešného konca a Kuzma chvíľu na to nevystrelil z diaľky, aj keď sa k tomu chystal.
     
    18
    Podbrezová dala gól!

    Podio centroval na hranicu malého vápna, kde hlavičku vyhral Ľuboš Kupčík a pred prázdnou časťou brány našiel nohu zle pokrytého Holanďana menom ENDY OPOKU BERNADINA.
     
    17
    Po zrazenej strele sprava bude nasledovať prvý roh zápasu, ktorý rozohráva Pablo Podio.
     
    17
    Polievka bol držaný Pastvom, aj tak dokázal predĺžiť loptu na Djordjeviča. Ten ju už nestihol na hracej ploche a faul sa nepíska.
     
    16
    Pablo Podio bol v strede poľa pridržaný, nasledovala tak krátka rozohrávka a lopta sa dostala smerom dozadu ku Kuciakovi.
     
    15
    Krivák si vo vlastnej šestnástke poradil s dobiedzajúcim súperom a dostal loptu odkopom do stredu poľa, lenže Bernadina vyhral hlavičku pre nikoho.
     
    14
    Bernadina vystrelil spoza šestnástky, kde loptu vybojoval Polievka. Holanďan sa tak postaral o prvý zaujímavý moment duelu, avšak bránu o niekoľko decimetrov minul.
     
    14
    V Podbrezovej začína pršať čím ďalej, tým viac a momentálne sa dajú kvapky považovať za celkom slušný dážď.
     
    13
    Viazanko si nabehol za obranu, kde aj dostal prihrávku, ale spadol po tom, ako zakopol o nohu Kapra. Faul sa nepíska. Hostia loptu odkopli do autu, Podbrezovčania ju športovo vrátili.
     
    12
    Polievka pri snahe o kolmicu na Bernadinu spadol a nepodaril sa mu jeho úmysel. O pár sekúnd neskôr si už faulom pomohol záložník Podio.
     
    11
    Krivák dlhým pasom našiel voľného Polievku, pred ním sa ešte pošmykol Pastva, lenže obranca Zlatých Moraviec nakoniec protivníka zastavil.
     
    10
    Viazanko na hranici šestnástky súpera sklepol loptu pre Polievka, toho ale zablokoval Kapor a následný center vyriešil ten istý hráč.
     
    9
    Nákop po pravej strane síce Podio nezachytil, ale Krivák dokázal hru upokojiť tak, že prihral hlavou na Martina Kuciaka.
     
    8
    Viazanko sa z krídla k centru nedostal a tak prihral smerom dozadu, odkiaľ centroval Vajda. Našiel síce Polievku, lenže jeho volej sa nevydaril.
     
    6
    Zápas v upršanom počasí sa rozbieha veľmi pomaly. Lopta sa drží v strede poľa a ani jeden tím zatiaľ bránu súpera neohrozuje.
     
    5
    Djordjevič síce odvrátil centrovaný pas len k nohám Mateusa, ale aj jeho prihrávka do veľkého vápna bola zrazená a skončila pri Kuciakovi.
     
    3
    Matúš Turňa dobre čítal hru a zastavil prihrávku na otvorený priestor za defenzívu Podbrezovej. Zlaté Moravce aj napriek tomu ostávajú na lopte.
     
    2
    Priamy kop do šestnástky Podbrezovej našiel hlavu Pastvu, lenže jeho následná prihrávka na Kapra sa stala obeťou hráčov domáceho celku.
     
    1
    Hneď v úvode vidíme prvý faul, pretože Polievku vo vzdušnom súboji zasiahol Pastva. Domáci hráč bude v poriadku.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kupčík (C), Djordjevič – Podio, Vajda – Polievka, Kuzma, Viazanko – Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Magda, Migaľa, Káčerík, Jedinák, Mikuš.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pastva, Kapor, Karlík, Chren – Bariš, Machuča – Orávik (C), De Oliveira Silva, Kostadinov – Nurkovič.
    Náhradníci: Holec – Pintér, Gešnábel, Guilavogui, Yao, Válovčan, Ujlaky.

    Rozhodca: Pavlík – Slyško, Vorel – Glova.
     
    Na zápase sa predstavia aj hokejisti HC´05 iClinic Banská Bystrica, ktorí v sobotu získali majstrovský titul v Tipsport lige. Fanúšikovia budú mať možnosť získať nejaké podpisy alebo fotky s hráčmi, aj pohárom Vladimíra Dzurillu.
     
    ŽP Šport Podbrezová

    Prekvapenie jesennej časti na jar tápe, Podbrezová ešte ani raz nezvíťazila a tak sa porúčal tréner Marek Fabuľa. Toho vedenie po prehre 1:4 s Michalovcami ešte podržalo, ale po remíze 1:1 na pôde FK Senica dostal padáka. Spoločne s ním končí aj jeho asistent Miroslav Guza.

    „Novým trénerom „Železiarov“ sa po odchádzajúcom Marekovi Fabuľovi stáva 46-ročný rodák z Prievidze Karol Praženica, ktorý naposledy pôsobil ako analytik reprezentačného trénera Slovenska Jána Kozáka pri sledovaní najbližších kvalifikačných súperov našej reprezentácie. Karol Praženica futbalovo vyrastal v drese banskobystrickej Dukly, v ktorom nakukol do ligového futbalu a vo svojej bohatej futbalovej kariére obliekal dresy Slavie Praha, Dukly Praha, Hajduku Split, OFI Kréta, 1. FC Košice, Fortuny Düsseldorf, Českých Budějovíc a Matáv Sopron. V drese slovenskej reprezentácie odohral šesť zápasov a ako prvý Slovák sa predstavil v skupinovej fáze Ligy Majstrov v sezóne 1994/1995 v drese chorvátskeho tímu Hajduk Split."

    "Karol Praženica je držiteľom trénerskej licencie UEFA Pro a svoju trénerskú kariéru odštartoval v Dukle Banská Bystrica ako asistent trénera Jánoša, kde neskôr pôsobil aj v úlohe hlavného trénera juniorov Dukly. Z pozície hlavného trénera viedol v doterajšej trénerskej kariére Ružinú, Rimavskú Sobotu a Liptovský Mikuláš. Posledným angažmánom Praženicu na slovenskej ligovej scéne bola od júla 2015 do júla 2016 pozícia asistenta trénera Tomislava Mariča v DAC Dunajská Streda,“
    napísala oficiálna klubová stránka zpfutbal.sk vo svojom oficiálnom vyhlásení.

    „Asistentom trénera Praženicu sa stáva odchovanec podbrezovského futbalu Ján Gajdošík, ktorý zároveň naďalej ostáva aj v pozícii hlavného trénera našej juniorky. V realizačnom tíme ostáva tréner brankárov Peter Boroš i kondičný tréner Andrej Caban.“
     
    FC ViOn Zlaté Moravce
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Matej Kubove

    Branky: 18. Bernadina (Kupčík), 90+2. Mikuš (Turňa)

    Karty:   29. Machuča (ZMO), 42. Bariš (ZMO)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kupčík (C), Djordjevič – Podio, Vajda – Viazanko, Kuzma (90+2. Lipčák), Polievka (68. Mikuš) – Bernadina (89. Migaľa).
    Náhradníci: Lukáč – Magda, Lipčák, Migaľa, Káčerík, Jedinák, Mikuš.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pastva, Kapor, Karlík, Chren – Bariš (55. Ujlaky), Machuča – Orávik (C), De Oliveira Silva, Kostadinov (46. Guilavogui) – Nurkovič (65. Yao).
    Náhradníci: Holec – Pintér, Válovčan, Gešnábel, Ujlaky, Guilavogui, Yao.

    Rozhodčí: Pavlík – Slyško, Vorel – Glova

    Diváci: 1006
    bahis siteleri