Kladno – Kert Park Praha 6:1 (kon.)
konec
HBC Kladno
6:1 (1:0, 2:0, 3:1) Stav série: 1:1
HC Kert Park Praha
Neděle 30.04.2017, 11:00 • Zimní stadion Kladno • Coalsoft play-off Extraligy • Finále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Finále hokejbalové extraligy je tu! A na řadu přichází druhý zápas, který může hodně napovědět o tom, jestli Kladno potvrdí roli favorita, nebo jestli Kert i podruhé zvítězí. Zimní stadion na Kladně je poměrně slušně zaplněný, dá se očekávat slušná atmosféra. Co nevidět oba týmy vstoupí na hrací plochu.
     
    Včerejší duel byl hodně vyrovnaný, ostatně jako se dalo očekávat. Fejfar poslal hosty do vedení, aby následně srovnal Štěpáník, a utkání dospělo až do prodloužení. A v něm nakonec Kruček rozhodl o tom, že ALPIQ po první sérii prohrává s pražským výběrem o branku.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Soukup, Rejthar, Šícha – Špaček, Štěpáník, Pražák, Kohout, Hnízdil, Ogurčák, Barnošák, Šrámek, Nosek, Novák, Potěchin

    HC Kert Park Praha: Mikl (Papranec) – Nýdl, Oulava, Šperl, Skalník, Bureš, Blaško, Bošák – Fejfar, M. Kruček, Wróbel, J. Kruček, Kovář, Plzák, Sitter, Postulka, Javorka, Rozenberg, Suda, Pala

    Rozhodčí: Danilec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Špaček byl před brankou, ale do míčku se netrefil. Hnízdilova předchozí rána, která byla spíše taková propagační, skončila jen vedle brány.
     
    01:05
    Kert zmáčkl svého soupeře v útočné třetině, možná že došlo k faulu na Špačka, každopádně Kladno vyřešilo situaci vyhozením míčku po mantinelu a pryč do bezpečí.
     
    01:39
    Kruček se ocitl na pravé straně v poměrně slušné pozici, nakonec ale ani nevystřelil, ani nepřihrál. I nadále se pražský výběr držel v útočném pásmu, ale Jirotku neohrozil.
     
    02:22
    Menší závar před Jirotkou. Rozhodčí se ovšem nerozhodli vylučovat. Následně Kladno vyhodilo na icing. Na hrací ploše je očividně lepší hostující celek. Aspoň v tuto chvíli.
     
    03:02
    Dědičova pumelice! Nakonec ale skončila jen nad bránou. Následně pálil Soukup a ten byl o dost úspěšnější. Nicméně ani jeho pumelice se nakonec neujala.
     
    03:42
    Pospíšilova rána byla tečovaná a Hnízdil se snažil ještě doklepávat. Byla to poměrně slušná možnost. Ale v branku nakonec nevyústila.
     
    03:53
    Wróbel se dostal do samostatného úniku! Tohle byla dosud největší šance tohoto utkání. Po sólu ale na Jirotku nevyzrál, jednoduchá klička mu nevyšla. I když hostující forvard upadl po kontaktu s protihráčem, opět se k vyloučení nesáhlo.
     
    04:50
    Kovář si vybruslil až k tyčce a snažil se najít skulinku v Jirotkově výstroji. Ovšem bez úspěchu. S tímhle pokusem si domácí gólman dokázal poradit.
     
    05:40
    Wróbel znovu nebezpečně operoval u tyčky. A opět upadl. Ani v tomhle případě se však rozhodčí nerozhodli nikoho poslat na trestnou lavici.
     
    06:19
    Dulava byl sražen u mantinelu Štěpáníkem. Domácí obránce tak nemohl přihrát doprava na Wróbela. Nakonec ale stejně uvidíme první přesilovku.
     
    06:29
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Pospíšil – 2 min., držení protihráče).
     
    07:27
    Výtečně nyní zapracoval Dědič u mantinelu. Kladnu se sice nepodařilo vyhodit míček do bezpečí, nicméně ušetřilo cenné vteřiny. Akce Kertu pokračuje...
     
    07:46
    ...Kovář nakonec vypálil z prostoru u levé tyčky, ovšem neúspěšně. Jeho pokus nakonec skončil pouze na ochranné síti. Kertu zatím tahle přesilovka ne úplně dobře vychází.
     
    08:27
    Kruček vypálil ze slušné pozice, trefil ovšem jen hokejku svého protihráče. Z početní výhody pražského výběru už opravdu nezbývá mnoho.
     
    08:29
    Domácí v plném počtu.
     
    09:04
    Dědič vyzkoušel své štěstí z dálky, ovšem bez většího úspěchu. Na tuhle ránu gólman Mikl velmi dobře viděl, navíc letěla mimo.
     
    09:42
    Moc hezky nyní zakličkoval na pravé straně Wróbel. A dostal se do dobré pozice. Každopádně jeho následná přihrávka nebyla přesná. Na druhé straně se snažil prosadit Štěpáník, ale z blízkosti na Mikla nevyzrál.
     
    09:59
    Kruček je v první třetině poměrně hodně aktivní. A snažil se najít skulinku mezi betony Jirotky. Tu ovšem nenašel. Domácí gólman vyrazil míček do bezpečí.
     
    10:18
    Barnošák, chasník z Ostravska, který je na Kladně pořád pouze přechodně, nyní prověřil připravenost Mikla. Ten si ovšem s jeho pokusem z pravého kruhu dokázal poradit.
     
    10:59
    Hnízdilova přihrávka na Štěpáníka nebyla přesná. Ještě chvilku Kladno tlačilo na soupeřovy obránce, ovšem bez kýženého a chtěného úspěchu.
     
    11:32
    Špaček se prodíral kolem levého mantinelu, zkusil míček nahodit na bránu, nicméně trefil jen hokejku svého soupeře, a tak nakonec hrací zařízení skončilo mimo hrací plochu.
     
    11:49
    Pražákova prvotní rána byla zablokována, pak už ale trefil místa, kde stál gólman Mikl. Byla z toho slušná šance pro ALPIQ. Nakonec ale ani další dorážky v branku nevyústily.
     
    12:18
    Kruček vypálil z levé strany! Parádní rána. Nakonec ale minula Jirotkovu svatyni.
     
    12:52
    Šícha se ocitl sám před Miklem! Jenže zakončení mu nevyšlo. Tohle byla velká škoda pro domácí ALPIQ.
     
    13:07
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Oulava – 2 min., podražení).
     
    13:30
    Wróbel se dostal do úniku! V první třetině ukazuje, že je pořád jedním z českých nejlepších hokejbalistů. Nicméně ani tentokráte si na Jirotku ve slušné možnosti nepřišel.
     
    14:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    14:27
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hned první přesilovou hru ALPIQ přetavil ve vedoucí branku. Šrámkova rána nebyla přesná, ale odrazila se nakonec na hokejku MARTINA KOHOUTA, jenž už dorazil míček za brankáře Mikla. Asistence: David Šrámek, Tomáš Kudela.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Závěrečná trefa Kohouta, to je asi to nejpodstatnější, co se během první třetiny událo. Každopádně i tak je utkání nesmírně vyrovnané. A rozhodně není ani zdaleka rozhodnuto. Kert tenhle výsledek rozhodně nenechá jen tak.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:37.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:44
    Wróbel se nyní mohl dostat do úniku, byl možná podražen, sudí Danilec byl situaci blízko, nicméně nerozhodl se vyloučit.
     
    16:15
    Velká šance kladenského mužstva! Pražák našel svou přihrávkou Šrámka, ten vypálil z levé strany, nicméně Mikl předvedl parádní zákrok. Ani následná dorážka se neujala.
     
    16:38
    Pala vypálil hodně ostře z dálky! Každopádně Jirotka vytasil svůj beton a vyrazil míček do vzduchu. Tohle byl důležitý zákrok domácího gólmana.
     
    17:37
    Fejfar vypálil ze středu pole! Byl v opravdu hodně dobré pozice. Ale na skvělého Jirotku si nepřišel. Kert v tuhle chvíli klidně mohl vyrovnat.
     
    18:34
    Tohle byla dobrá kombinace Kertu. Kruček se snažil z pravé strany najít ve středu pole své spoluhráče, ale před Jirotku si nikdo nenaběhl. Kladno se ubránit dokázalo.
     
    18:49
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Potěchin – 2 min., držení protihráče).
     
    19:16
    Štěpáník se v oslabení dostal do úniku, jeden z protihráčů se mu vrhl pod nohy a jakékoli podnikání mu zamezil. AlPIQ každopádně ušetřil cenné vteřinky.
     
    19:50
    Šrámek vyhodil míček do bezpečí. A po něm se to povedlo také Haismanovi. I nadále se však Kladno bude muset bránit soupeřovým atakům.
     
    20:23
    Kruček a jeho další rána. Tenhle český reprezentant je i nadále jeho aktivní. Jeho pokus byl tentokráte zablokovaný do ochranné sítě.
     
    20:49
    Domácí v plném počtu.
     
    21:16
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Poté, co ALPIQ přežil oslabení, se následně ujal už dvougólového vedení. Štěpáník skvěle vymíchal svého soupeře, a i když si na Mikla nepřišel, ten jeho střelu vyrazil pouze na hokejku MARTINA ŠPAČKA, který dorazil míček za ležícího Mikla. Asistence: Radim Štěpáník.
     
    21:58
    J. Kruček pálil, ale Jirotku nepřekonal. Kert se samozřejmě snaží jakkoli odpovědět na nedávnou branku Kladna. Zatím se mu to ale nedaří.
     
    22:57
    M. Kruček vypálil z levé strany! Tohle si Kladno vůbec, vůbec nepohlídalo. Jirotka ovšem včas vyběhl a zmenšil střelecký úhel. Připsal si na své konto další úspěšný zákrok.
     
    24:04
    Dědič nyní drží v pohodě míček na své hokejce a čeká, až jeho spoluhráči vystřídají. V tuhle chvíli má Kladno situaci pod kontrolou.
     
    24:26
    Kladno právě vstřelilo branku!
    RADIM ŠTĚPÁNÍK byl odvážný, a ačkoli z levé strany nejprve na Mikla nevyzrál, dokázal se k míčku propracovat ještě jednou a zamířil mezi betony nepříliš jistého hostujícího gólmana. Tohle už se Kertu bude dohánět opravdu hodně těžko. Asistence: Martin Špaček.
     
    24:26
    Oddechový čas pro hosty.
     
    25:24
    Wróbel kličkoval za brankou, předal pak míček Šperla, jenž se snažil zakončit bekhendem. Jenže neúspěšně. Jirotka je pořád mužem na svém místě.
     
    25:28
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Rejthar – 2 min., krosček).
     
    25:59
    Kladno zatím brání oslabení velmi, velmi dobře. Ale nutno podotknout, že bez Jirotky by asi výsledek nebyl takový, jaký v tuhle chvíli je. Teď se na zemi ocitl Barnošák, rozhodčí přerušili hru, domácí útočník by ale nakonec měl být v pořádku.
     
    26:37
    M. Kruček zase vyzkoušel připravenost Jirotky. Tenhle souboj ale v tomhle zápase jednoznačně prohrává. Domácí gólman si zase dokázal poradit.
     
    27:10
    Plzák mohl zamířit do odkryté brány! Hostující střídačka marně nevěřila, že tahle situace neskončila gólem. ALPIQ je poměrně pod slušným tlakem.
     
    27:30
    Na druhé straně se řítil Štěpáník do úniku, předal míček nabíhajícímu si Hnízdilovi, který vypálil bekhendem. Jenže nebyl v úplně tak dobré pozici, a tak zamířil pouze mimo.
     
    28:28
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Šícha – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Bureš – 2 min., sekání).
     
    29:00
    Zahlášena poslední minuta této třetiny.
     
    29:29
    Jirotka schoval tenhle míček pouze do lapačky. Kladno chce hlavně tohle dějství dohrát bez inkasovaného gólu. Jinak by ještě mohlo být utkání zajímavé.
     
    29:48
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Kudela – 2 min., sekání).
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Kladno přidalo ve druhém dějství dvě branky a směřuje za vyrovnáním této série. Ačkoli Kert byl možná opticky lepší, stále nenašel cestu za nějakým gólem. A je to i zásluha Jirotky, díky němuž ALPIQ drží i nadále čisté konto.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:18.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:35
    Důležitý moment pro Kladno. Podařilo se mi totiž míček vyhodit do bezpečí v tomhle oslabení. Jestli přežije tohle oslabení, asi bude o výsledku rozhodnuto.
     
    31:15
    Velká možnost pro Kert! Hostující hráč si nabíhal k levé tyčce a z blízkosti snad orazítkoval právě brankovou konstrukci.
     
    31:39
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Tahle trefa hosty zcela jistě povzbudí. Určitě ještě ucítí šanci na vyrovnání. MICHAL KOVÁŘ udělal parádní kličku ležícímu soupeři a pak z mezikruží našel skulinku v Jirotkově výstroji. Asistence: Martin Kruček.
     
    32:16
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Kohout – 2 min., držení protihráče).
     
    32:29
    Po vyhraném vhazování Dědič ihned vyhodil míček přes všechny čáry do bezpečí. Každopádně Kladno je až příliš nedisciplinované. A mohlo by se mu to šeredně vymstít.
     
    33:18
    M. Kruček nestačil udržet útočné pásmo. Kert by přitom co nejrychleji potřeboval vsítit další branku, aby Kladno dostal ještě více pod tlak.
     
    33:55
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Šperl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:59
    Šíchův pokus byl zablokován. A nakonec obloučkem doplachtil až na lapačku Mikla. Kert tuhle situaci přežil celkem bez problémů. Čas se mu ale nekompromisně krátí.
     
    34:16
    Domácí v plném počtu.
     
    35:14
    Hnízdilova rána nebyla přesná, ačkoli si Kudela sbíhal, aby jí tečoval. ALPIQ drží útočné pásmo, Kert je nyní pod tlakem.
     
    35:27
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tohle je asi definitivní pojistka na kladenském vítěství v tomto zápase. Kudela nabil na modrou čáru JANU POSPÍŠILOVI, jehož pumelice skončila v dolním růžku Miklovy brány. Asistence: Tomáš Kudela, Daniel Hnízdil.
     
    36:16
    Barnošák s Potěchinem u pravého mantinelu neuspěli. Následně ale první jmenovaný zabojoval ještě jednou a málem se kladenští hráči dostali ke střele.
     
    37:05
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Soukup – 2 min., krosček).
     
    37:32
    Fejfarova rána z levé strany nebyla vůbec přesná. Nakonec skončila jen vedle brány. Kert každopádně i nadále drží útočné pásmo...
     
    37:58
    ... ale ne na dlouho se pražský výběr ocital před brankou Jirotkou. Štěpáník se dostal za braku a ještě na sebe vybojoval faul. Pražané tak mají po přesilovce.
     
    38:02
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Nýdl – 2 min., držení protihráče).
     
    39:05
    Domácí v plném počtu.
     
    39:17
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tenhle gól jde asi za gólmanem Miklem. DAVID ŠRÁMEK přejel útočnou modrou a zkusil překvapit Mikla. Ten jeho relativně slabý pokus nakonec nedokázal zastavit. Bez asistence.
     
    39:17
    Střídání v týmu HC Kert Park Praha: ze hřiště odchází Petr Mikl, přichází Dominik Papranec.
     
    40:08
    Kudela zachytil míček, předal ho svému spoluhráči, ten nabil na červenou čáru Pospíšilovi, jehož rána nakonec skončila na ochranné síti. Kladno si pohodlný náskok bez problémů hlídá.
     
    41:05
    Wróbel se snažil ukličkovat zkušeného Dědiče, ale na něj si nepřišel. ALPIQ hraje v pohodě, že, tohle vítězství mu už nikdo nesebere.
     
    41:58
    Potěchin kličkoval za soupeřovou bránou, nakonec zkusil překvapit Mikla, ale bez úspěchu. Předtím měl velkou možnost Štěpáník, nicméně svou akci nedotáhl nakonec do konce, ačkoli před ním zívala prázdná branka.
     
    42:19
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tohle už vypadá na exhibiční výsledek ze strany ALPIQu. DOMINIK BARNOŠÁK dostal přihrávku do mezikruží, kde byl zcela sám, měl dostatek času na to, aby zamířil, a překonal Paprance. Asistence: Petr Šícha.
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty této třetiny.
     
    43:32
    Wróbel s M. Kručkem se snažili něco vymyslet v útočném pásmu a alespoň zmírnit soupeřův náskok, o pár chvil později ale míček skončil mimo hrací plochu. Vhazování se tak provede ve středním pásmu.
     
    43:52
    Ještě jedno přerušení. Tentokráte skončilo hrací zařízení pouze na ochranné síti.
     
    Dnešní utkání sleduje 404 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    Včerejší výsledek dokázalo Kladno napravit. A zaslouženě vyrovnalo stav této série na 1:1. Kert nebyl opticky vyloženě horším mužstvem, ale neproměňoval své šance. ALPIQ byl naopak směrem dopředu hodně aktivní a nakonec ho skvěle podržel také gólman Jirotka.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:46:34)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 15. Kohout (Šrámek, Kudela), 22. Špaček (Štěpáník), 25. Štěpáník (Špaček), 36. Pospíšil (Kudela, Hnízdil), 40. Šrámek, 43. Barnošák (Šícha) – 32. Kovář (M. Kruček)


    HBC Kladno: Jirotka (Hájek) – Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Soukup, Rejthar, Šícha – Špaček, Štěpáník, Pražák, Kohout, Hnízdil, Ogurčák, Barnošák, Šrámek, Nosek, Novák, Potěchin
    HC Kert Park Praha: Mikl (40. Papranec) – Nýdl, Oulava, Šperl, Skalník, Bureš, Blaško, Bošák – Fejfar, M. Kruček, Wróbel, J. Kruček, Kovář, Plzák, Sitter, Postulka, Javorka, Rozenberg, Suda, Pala

    Rozhodčí: Danylec, Kralovič

    Diváci: 404
    Kladno 1 3 Kert Park Praha
    #1 Sobota 29.04.2017 • 16:00
    Kladno - Kert Park Praha 1:2 po prodl.
    #2 Neděle 30.04.2017 • 11:00
    Kladno - Kert Park Praha 6:1
    #3 Sobota 06.05.2017 • 16:00
    Kert Park Praha - Kladno 5:4 po prodl.
    #4 Neděle 07.05.2017 • 14:00
    Kert Park Praha - Kladno 5:2
    bahis siteleri