Česko – Itálie 3:2 (kon.)
konec
Česko
3
25 14 25 19 15  
Itálie
2
19 25 17 25 13  
Neděle 30.04.2017, 18:30 • Szechenyi Istvan University Sports Hall, Györ, Maďarsko • Mistrovství Evropy do 19 let • Finále
Předzápasové kurzy
     
    15:13
    Je konec! Češi jsou mistry Evropy! Piskáček našel na univerzálu Marka Šotolu, který přesnou smečí ukončuje zápas.
     
    14:12
    Dva mečboly pro český tým. Federici pouštěl podobně jako před malou chvíli na druhé straně Pavlíček do autu, ale je to Svobodovo eso.
     
    12:12
    Drama pokračuje. Srovnáno. Svoboda opět bez bodu na útoku. Znovu při útoku Gardiniho byl český blok v síti. Oddechový čas pro český tým.
     
    11:8
    Tříbodové vedení pro českou reprezentaci. Horák znovu byl přesný na podání. Ze středu sítě přichází nepřesnost na italské straně. Cortesia útočí jen do autu. Oddechový čas pro Itálii.
     
    8:8
    Opět za koncovou lajnou Gargiulo. A už je srovnáno. Pavlíček pouštěl míč do autu, ale ten končí hluboko v kurtu. Oddechový čas pro Česko.
     
    8:5
    Ale český tým jde na opačnou stranu s tříbodovým náskokem. Gardini našel servisem Pavlíčka, který nebyl úspěšný, ale poté zasáhl nad sítí Piskáček a Vašina přidává bod.
     
    7:4
    Šotola na servisu a už to je o tři body. Útok středem sítě z italské strany jde daleko do autu. Italský trenér reaguje oddechovým časem.
     
    19:25
    O evropském titulu rozhodne pátá sada. Šotola ani na dva pokusy nedostal míč na zem. Z druhého útoku dokonce smečuje jen do autu.
     
    19:24
    Pět setbolů pro Itálii. Polák na podání. Na druhé straně ale s přehledem smečuje Lavia.
     
    17:18
    Další bod pro český výběr. Piskáček trápí soupeře servisem. Pavlíček skvěle zasáhl v poli, Italové měli k dispozici ještě jeden útok, ale Cantagalli smečuje do autu. Oddechový čas také pro Itálii.
     
    14:18
    Cortesia na podání. Velká škoda pro český tým, už je to znovu o čtyři body. Nepřesný příjem trestá Cantagalli. Oddechový čas pro Čechy.
     
    12:16
    Nepřesný útok Marka Šotoly posílá oba týmy na druhý technický oddechový čas. Vypadá to, že bude muset znovu rozhodnout pátý set.
     
    8:11
    Piskáček skvěle nahrál, ale Svoboda útočí jen do autu. Je tady oddechový čas pro český tým.
     
    8:7
    Do prvního technického oddechového času jdou ve vedení Češi. Na Gardiniho si počkal sólovým blokem Šotola.
     
    25:17
    Nyní už je konec třetího setu. Lorenzo Sperotto na podání našel Vašinu. Poté dostal nahrávku Šotola, ale pokračovalo se ve hře. Sadu ukončuje až útokem středem sítě Josef Polák.
     
    24:15
    Devět setbolů pro český tým po útoku Jana Svobody z hlavního kůlu.
     
    23:15
    Gargiulo na podání. A je to znovu eso. Podání italského blokaře dopadlo na zadní lajnu.
     
    23:14
    Giovanni Maria Gargiulo pokračuje na podání. Ani Svoboda nedokázal přihrát. Piskáček poté nahrál z nouze jen rozhodčímu. Oddechový čas pro Česko.
     
    18:6
    Svoboda exceluje také na podání. Opět velmi kvalitní servis českého smečaře končí přímým bodem. Itálie si bere oddechový čas.
     
    16:6
    Daniele Lavia na podání. Svoboda si přihrál, ale poté útočil přesně také Marek Šotola. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    11:4
    Vynikající třetí set od české reprezentace. Ondřej Piskáček zaskočil i italské libero, které nebylo přesné a nahrávač Sperotto už nezachránil situaci nahrávkou. Oddechový čas pro Itálii.
     
    8:4
    Čtyřbodové vedení při prvním technickém oddechovém čase pro Čechy. Střídající Panciocco nebyl přesný na přihrávce a Jan Svoboda nyní táhne český tým. Skvělá práce od nejmladšího hráče z české reprezentace.
     
    14:25
    Velmi rychlý konec setu. Roháček sice přihrál, ale Humler poté netrefil čistě smeč a balon tak končí daleko v autu. Ve finále tak máme srovnáno.
     
    14:24
    Humler se dostává také do hry. Deset setbolů pro Itálii. Po proměněné bodovce se raduje Gardini.
     
    14:21
    A další bod pro Itálii. Vašina téměř na bezblok nedokázal umístit míč na palubovku. Marek Šotola je poté zablokován. Jiří Zach si bere oddechový čas.
     
    9:16
    Sedmibodové vedení pro Itálii při druhé technickém oddechovém čase. Jan Svoboda je na hlavním kůlu zablokován.
     
    9:13
    Češi se ještě nevzdávají. Horák na podání. Svoboda sice první bodovku neproměnil, ale poté přidává bod český blok, který nenechal vyniknout Cantagalliho. Oddechový čas pro Itálii.
     
    3:10
    A desátý bod pro Itálii. Češi nemohou najít odpověď na přesnou hru soupeře. Svoboda opět nepřesný na přihrávce, Vašina neměl dobrou pozici a jen vyhazuje míč do autu. Oddechový čas pro český tým.
     
    3:8
    Pětibodové vedení pro Itálii při první technickém oddechovém čase. Lavia nyní zaskočil i Pavlíčka. Na středu sítě rychle ukončuje výměnu Cortesia.
     
    25:19
    První sada jde na konto svěřenců Jiřího Zacha. Marek Šotola přesnou smečí ukončuje první set. Češi jsou dva sety od evropského zlata!
     
    24:17
    Po Polákově servisu je tady hned sedm setbolů pro český tým! Polák našel svým servisem Gardiniho, následně smečoval Cantagalli jen do bloku. Zaskvěl se Horák.
     
    23:17
    Do hry se dostává druhý italský nahrávač Maccabruni. Středem sítě se ale prosazuje Polák. Je tady ještě jeden oddechový čas pro Itálii.
     
    19:14
    Český tým znovu boduje. Středem sítě se ještě Horák neprosadil, ale poté Cantagalli narazil na srovnaný český trojblok. Itálie si bere oddechový čas.
     
    16:11
    A už to je o pět bodů! Polák na podání zatlačil soupeře. Vašina měl k dispozici bodovku a tu využívá smečí do bloku, od kterého se míč dostává daleko do autu. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    8:3
    Marek Šotola za koncovou lajnou. Dal podání o pásku, to zaskočilo soupeře. První bodovku ještě Svoboda nevyužil, ale poté dostal nahrávku Vašina, který proměňuje smeč úderem do dlouhé diagonály. Je tady první technický oddechový čas.

    Vít Schück

    Česko: Piskáček (C), Šulc – Svoboda, Vašina, Humler, Roháček – Polák, Varous, Horák – Drozen, Šotola – Pavlíček
    Trenér: Jiří Zach

    Itálie: Sperotto, Maccabruni – Gardini, Recine, Panciocco, Lavia (C) – Cortesia, Gargiuli, Bussolari – Motzo, Cantagalli – Federici
    Trenér: Mario Barbiero

    Rozhodčí: Bernard Valentar (SLO) – Koen Luts (BEL)
    bahis siteleri