Prešov – Zlaté Moravce 1:1 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
1:1 (0:1)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Středa 03.05.2017, 18:00 • NTC Poprad • Niké liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vítam všetkých futbalových priaznivcov pri sledovaní dohrávky 28. kola Fortuna ligy. 1. FC Tatran Prešov nastúpi v NTC v Poprade proti FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Zápas sa mal pôvodne odohrať v sobotu 22. apríla 2017, no Slovenský futbalový zväz sa na kluby obrátil s prosbou, aby bol zápas preložený. V Poprade práve v dňoch okolo 22. apríla napadlo okolo 20 centimetrov snehu a plocha na to nebola pripravená. Po vzájomnej dohode sa teda stretnutie odložilo na dnešný deň

    Prešovský Tatran, písaný ako domáce mužstvo, sa už dlhodobo nachádza na absolútnom dne tabuľky, na poslednom 11. mieste, momentálne so ziskom 17 bodov a gólovým skóre 14:52. Prešovčania v minulom kole cestovali do Trnavy, kde prehrali jasne 4:0, predtým sa im podarilo pod Tatrami v prechodnom domove zvíťaziť 1:0 nad Senicou a získať tak čestné tri body, keďže Tatran už dávno stratil šancu na pohárovú Európu.

    Zlatomoravský ViOn už taktiež prakticky nehrá o nič. Zlaté Moravce sa aktuálne nachádzajú práve pred prešovským Tatranom na 10. pozícii a na konte majú 21 bodov. Ak si túto priečku budú chcieť naďalej s prehľadom udržať, v Poprade by mali zvíťaziť alebo aspoň remízovať. Zlaté Moravce v poslednom kole podľahli vonku Podbrezovej 2:0 a ešte predtým doma porazili Senicu 2:1.

    V tejto sezóne oba tímy čaká tretie vzájomné stretnutie a teda posledné. V úvodnom meraní síl v 6. kole Prešov doma porazil Moravce 1:0, v odvete počas 17. kola Moravce zvíťazili rozdielom triedy 3:0.

    K sledovaniu prenosu vás srdečne pozývam a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Talian (C) – Dupkala, Kačala, Leško, Dzurík – Streňo, Leško, Micherda, Kubus – Hovančík, Bartek.
    Náhradníci: Ferenc – Rolinc, Haladej, Keresteš, Trebuňák, Štefančík, Jacko.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Machuča, Gešnábel, Ujlaky, Chren – Kapor, Bariš, Orávik (C), Válovčan – De Oliveira Silva, Pintér.
    Náhradníci: Holec – Jamrich, Kostadinov, Pastva, Paixao da Silva, Yao, Guilavogui.

    Rozhodca: Nemček – Jenčura, Štrbo.
     
    Na trávnik už prichádzajú obe mužstvá. Prešovčania v zelených dresoch, ViOn v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie odštartovali úvodným výkopom futbalisti Zlatých Moraviec. Dostali sa na útočnú polovicu, kde ich čaká druhý aut.
     
    2
    Hneď v úvode sa naskytli komplikácie na domácej strane. Peter Leško sa nepríjemne zrazil s hráčom Vionu a lekári mu ihneď spravili rýchly obstrek.
     
    3
    Šikovnú akciu po pravej strane podnikol Válovčan, ktorý posúval nakrátko Gešnábelovi. Jeho zakončenie Kováč dokázal vyraziť.
     
    5
    Uljaky šikovne prepustil loptu De Silvovi, ktorý rozbehol akciu smerom do šestnástky. Následná prihrávka už na spoluhráča neprešla, Tatran loptu odpálil.
     
    6
    Orávik vysunul na ľavú stranu Chrena, ktorý utekal za loptou a aj sa mu ju podarilo dostihnúť. Posunul ju Barišovi, ten ju však už stratil.
     
    6
    Následne sa zrodil protiútok. Po pravej strane bežal Streňo a loptu prihral do šestnástky uvoľnenému Kubusovi. Jemu však strela absolútne nevyšla, loptu odpálil ďaleko vedľa.
     
    8
    Zlaté Moravce sa zmocnili lopty na obrannej polovici a zatiaľ si iba obrancovia prihrávajú medzi sebou zo strany do strany.
     
    9
    Brankár Talian rozohral loptu smerom dopredu, zachytili ju však Zlatomoravčania v strede poľa a snažili sa ísť dopredu.
     
    10
    Vynútené striedanie v priebehu desiatej minúty. Peter Leško, ktorý utrpel náraz ešte v 2. minúte musí ísť dole, nahradí ho Emil Haladej.
     
    14
    Zlaté Moravce dali gól!
    Vion sa dostáva do vedenia v stretnutí. MARTIN VÁLOVČAN si spracoval loptu na pravej strane ihriska a dostal sa do šestnástky. Následne šikovným oblúčikom k pravej žrdi prekonal Taliana!
     
    16
    Kubus rozbiehal útočnú akciu a snažil sa ísť dopredu. Jeho pohyb bol však okamžite zastavený a ani sa k šestnástke nedostal.
     
    19
    Zlaté Moravce momentálne kontrolujú hru a Tatran dopredu takmer vôbec nepúšťajú. Prešovčania sa teda aspoň snažia brániť stred poľa.
     
    20
    Po osi ihriska to skúšal smerom dopredu Hovančík. Dostal sa k hranici pokutového územia, no odtiaľ sa mu nepodarilo prekvapiť zlatomoravskú defenzívu.
     
    21
    Orávik sa hneval na čiarového rozhodcu, ktorý svojím verdiktom nepridelil Zlatým Moravciam rohový kop. Podľa neho sa lopty ako posledný dotkol práve Orávik.
     
    22
    Obrovské šance pre Prešov! Dávid Leško rozohrával štandardku. Z ľavej strany poslal prudkú loptu do šestnástky, ktorá skončila na opačnej žrdi. Dorážať sa snažil Dupkala spoločne s Kubusom, no aj Kubusovu delovku defenzíva Vionu zastavila!
     
    24
    Orávik si spracoval dlhú loptu pri rohovej zástavke, vytvoril si pozíciu a poslal center na bližšiu žrď. Tam si nabiehal Válovčan, no netrafil do priestoru bránky.
     
    25
    Brankár Kováč teraz mierne zdržiaval so svojou rozohrávkou, čo sa nepáčilo niektorým divákom v hľadisku a dali to najavo svojimi výkrikmi.
     
    27
    Mateus De Silva trielil za loptou na pravej strane ihriska. Získať sa mu ju však nepodarilo, Prešov sa teda môže oslobodiť.
     
    28
    Kubus sa dostal do nepríjemného stretu s Machučom a dostal nepríjemný úder do členku. Hlavný rozhodca okamžite odpískal tento faul a Prešov má loptu.
     
    29
    Na oboch stranách trošku viac začali pracovať nervy oboch hráčov. Hlavný rozhodca sa snaží hru postupne upokojovať.
     
    31
    Streňo šikovnou prihrávkou do medzery posunul Dupkalovi, ktorý vyštartoval dopredu a snažil sa posunúť Streňovi v šestnástke. Tento center už úspešný nebol.
     
    32
    Niečo si teraz vášnivo vysvetľovali Orávik s Micherdom. K aktérom musel opäť pribehnúť hlavný arbiter a upokojiť ich. Po nasledujúcom voľnom kope Leška loptu zachytil brankár Kováč.
     
    33
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Erik Ujlaky, prichádza Pepe Guilavogui.
     
    35
    Gešnábel si spracoval prihrávku na útočnej polovici, potom sa však ďalej už nedostal. Zlatomoravčania však majú aut.
     
    37
    Obrovská šanca pre hostí. Štandardku Orávik zahral nakrátko, šikovnou prihrávkou našiel v pokutovom území voľného Michala Pintéra. Jeho následná tvrdá strela skončila na brvne!
     
    39
    Machuča centrom z pravej strany hľadal v pokutovom území Válovčana. Ten síce skákal na loptu, no napokon ju tesne nedosiahol.
     
    40
    Hlavný rozhodca prvýkrát v zápase vyťahuje žltú kartu. Dostáva ju prešovský hráč Martin Dupkala za svoj faul na Machuču.
     
    41
    Machuča sa snažil posunúť na ľavú stranu Orávikovi, sklzom však prihrávku zastavil Haladej a vyslúžil si potlesk z tribún.
     
    43
    Rohový kop pre Zlaté Moravce nedopadol najhoršie. Hlavičkovať sa snažil Kapor, no loptu nakoniec iba jemne ťukol.
     
    44
    Guilavoguiovi síce unikla lopta pred hranicou šestnástky, no dopracoval sa k nej Róbert Gešnábel, ktorý sa oprel do lopty a tvrdou delovkou zostrelil protihráča.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme videli jeden gól. V 14. minúte poslal hostí do vedenia Válovčan.
    Druhý polčas sa začne približne o 19:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V Poprade sa nám počas polčasovej prestávky rozpršalo a hráčom to teda zhorší podmienky na hru. Výkopom odštartovali druhý polčas domáci.
     
    47
    Rohový kop Prešova zahrával Dupkala. V šestnástke si nabehol Lukáš Kubus, ale nepodarilo sa mu úspešne zakončiť.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Damián Bariš (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    49
    Streňo získal loptu pri bránkovej čiare. Ešte sa ju snažil dostať do šestnástky, no obrancovia Vionu boli proti. Bol z toho rohový kop, ktorý však absolútne nevyšiel.
     
    51
    Lukáš Kubus sa dostal do miernej roztržky s hráčom Zlatých Moraviec a rozhodca mu teda udelil žltú kartu.
     
    53
    Guilavogui sa snažil cez Haladeja dostať po pravej strane, následne ho však prešovský hráč fauloval a Moravce majú štandardku.
     
    54
    Center Barteka smerom dopredu nedorazil na hlavičku Kubusa a Zlaté Moravce môžu pokračovať ďalej v útočení.
     
    55
    Z pravej strany následne prišiel center od Orávika, ktorý však v šestnástke nik z jeho spoluhráčov nezachytil.
     
    57
    Zlatomoravčania sa dostali do vnútra šestnástky. Veľkú tutovku si však napokon vytvoriť nedokázali. Videli sme však aspoň strelu z kopačky Machuču, ktorý delovkou prepálil priestor bránky.
     
    59
    Lukáš Micherda zasiahol nedovolene a dostáva za zákrok žltú kartu.
     
    60
    Druhú žltú kartu v zápase dostáva hosťujúci Róbert Gešnábel, a to znamená, že ide dole z ihriska a jeho tím sa bude musieť brániť v menšom počte.
     
    60
    Prešovskú štandardku tesne spoza pokutového územia zahrával Bartek. Jeho delovku bezpečne zachytil brankár Kováč.
     
    63
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Lukáš Kubus, prichádza Mojmír Trebuňák.
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Pepe Guilavogui, prichádza Miroslav Pastva.
     
    64
    Jemný dážď sa zrazu premenil na silný lejak a už sa schyľuje aj k búrke. Vyzerá to naozaj zaujímavo.
     
    65
    De Silvovi nevyšla prihrávka na Válovčana a k lopte sa na chvíľu opäť dostali futbalisti Tatrana. Následne ju už však majú v moci opäť hostia.
     
    66
    Obrovské šance pre domácich! Najprv bol v streleckej príležitosti z tesnej blízkosti Trebuňák, no pošmykol sa a nevystrelil. Potom pálil tvrdo aj Kačala, no pre zmenu nastrelil hornú žŕdku!
     
    67
    Na opačnej strane tiež pekná akcia. De Silva ešte dobehol loptu a krížom ju posunul na Miroslava Pastvu, ktorý si vytvoril streleckú pozíciu a zakončil. Mieril však vedľa bránky.
     
    68
    Dávid Leško odcentroval z pravej strany, no jeho pokus smeroval iba do protihráča. Následne Prešovčania zahrávali rohový kop, ktorý však vyboxoval Kováč.
     
    69
    Aktuálne Prešovčania všemožnými silami vyvíjajú tlak na svojho súpera, ktorý už teda od 60. minúty hrá v menšom počte.
     
    70
    A ďalšia obrovská príležitosť po rohovom kope. K lopte sa v malom vápne dostal Mojmír Trebuňák, ktorý nekompromisne vypálil. Jeho delovka skončila na pravej žrdi!
     
    71
    Nasledujúce prečíslenie Prešovčanom nevyšlo. Loptu potiahol po ľavej strane Trebuňák, no sklzom ho od lopty odstavil Machuča.
     
    73
    Rozohrávka Kačalu z pravej strany neskončila na kopačke Streňa. Lopty sa zmocnili futbalisti Zlatých Moraviec, ktorí sa ju pokúšajú dostať čo najďalej od brány.
     
    75
    Kačala odcentroval z pravej strany do vnútra šestnástky, no Moravčania odrazili tento pokus.
     
    77
    Veľmi to teraz v strede poľa nevyriešil Dávid Leško, ktorému loptu odobral hráč Zlatých Moraviec. Prešov však po okamžitom zisku pokračuje v hre na útočnej polovici ďalej.
     
    79
    Leškov center z pravej strany dorazil na hlavu Erika Streňa, no ten veľmi svoje zakončenie nenasmeroval. Lopta letela ďaleko mimo bránky.
     
    80
    Kačala sa snažil individuálne uvoľniť na pravej strane ihriska. Veľmi sa mu to však nepodarilo a loptu mu vypichli protihráči.
     
    81
    Počet hráčov na ihrisku je opäť o čosi menší. Martin Dupkala po žltej karte zo 40. minúty dostáva žltú kartu opäť a ide dole z ihriska.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 185 divákov.
     
    84
    Micherda fauloval Mateusa De Silvu, ktorý ešte ostal chvíľu na trávniku, po chvíli sa však okamžite postavil.
     
    84
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Emil Haladej, prichádza Jakub Rolinc.
     
    85
    Prešov dal gól!
    Tatran vyrovnáva stav stretnutia! Domáci vyrazili do prečíslenia, Streňo posunul center z pravej strany do vnútra šestnástky, kde si ho spracoval JAKUB ROLINC a do odkrytej časti bránky skóroval!
     
    86
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Válovčan, prichádza Tihomir Kostadinov.
     
    87
    Kačala poslal z pravej strany loptu, ktorá vyzerala ako nevinný center, no napokon tesne preletela ponad brvno a skončila na hornej sieti.
     
    89
    De Silva oblúčikom našiel Damiána Bariša, ktorý však mierne zazmätkoval a napokon si streleckú možnosť nevytvoril.
     
    90
    Nastrelená lopta z obrannej polovice skončila na rukách brankára Kováča. Rozhodcovia následne nadstavujú jednu minútu.
     
    90+1
    Za svoje zbytočné zdržiavanie hry pri rozohrávke dostáva brankár Pavel Kováč žltú kartu.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sa skóre stretnutia ešte menilo. V 85. minúte vyrovnal na 1:1 Rolinc, a tak si tímy rozdelia po jednom bode.
    Postavenie v tabuľke sa nemení.

    Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok dňa. (19:49:39)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 85. Rolinc – 14. Válovčan

    Karty:   40. Dupkala (PRE), 51. Kubus (PRE), 59. Micherda (PRE) – 48. Bariš (ZMO), 90+1. Kováč (ZMO)   81. Dupkala (PRE) – 60. Gešnábel (ZMO)


    FC Tatran Prešov: Talian (C) – Dupkala, Kačala, Leško, Dzurík – Streňo, Leško (10. Haladej, 84. Rolinc), Micherda, Kubus (63. Trebuňák) – Hovančík, Bartek.
    Náhradníci: Ferenc – Rolinc, Haladej, Keresteš, Trebuňák, Štefančík, Jacko.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Machuča, Gešnábel, Ujlaky (33. Guilavogui, 63. Pastva), Chren – Kapor, Bariš, Orávik (C), Válovčan (86. Kostadinov) – De Oliveira Silva, Pintér.
    Náhradníci: Holec – Jamrich, Kostadinov, Pastva, Paixao da Silva, Yao, Guilavogui.

    Rozhodčí: Nemček – Jenčura, Štrbo

    Diváci: 185
    bahis siteleri