Plzeň – Mladá Boleslav 3:3 (kon.) | Karviná – Sparta 1:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:1 (0:0)
AC Sparta Praha
Pátek 12.05.2017, 20:15 • Městský stadion, Karviná - Ráj • ePojisteni.cz liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    ePojisteni.cz liga má před sebou poslední 3 kola ročníku 2016/17 a napětí vrcholí jak v bojích o titul, tak o sestup. Ani jedno se však netýká soupeřů, kteří se utkají ve 28. kole na Městském stadionu v Karviné, což před startem sezóny opravdu mnoho lidí netipovalo. Domácí klub MFK Karviná je bezpečně zachráněn a útočí na konečnou pozici v horní polovině tabulky, hosté z AC Sparta Praha již nemají ani matematickou naději na mistrovský pohár. Nic to však neubírá na atraktivitě tohoto duelu, naopak. Mohl by se hrát otevřený fotbal, což by rozhodně potěšilo dlouho dopředu beznadějně vyprodaný stadion. Potěší ho i výsledek?
     
    MFK Karviná

    Karviná sice vstoupila do jara solidně, po 20. kole okupovala 6. místo a začala pokukovat po páté pozici trápícího se Zlína, ale vše zlomil nešťastně prohraný zápas s Plzní v polovině března. Včetně něj prohráli Slezané 5 utkání v řadě a začali se propadat tabulkou. Před 2 týdny však dokázali ve velmi důležitém souboji porazit topící se Hradec Králové a odvrátili hrozící záchranářské starosti. Karviná má stále na dosah horní polovinu tabulky a dostat se do ní v konečném pořadí je hlavním cílem klubu pro zbytek sezóny. Hráči sice nemají větší problém se střelbou gólů, ale hra směrem dozadu je velmi špatná. Pouze Příbram a Hradec dostaly v sezóně více branek. Čisté konto udržel tým pouze 6x v ročníku, naposledy před více než 2 měsíci se Zlínem. To ho ale při současné situaci v tabulce nemusí příliš trápit a může si zbytek sezóny hlavně užít. Zápas se Spartou před vyprodaným stadionem k tomu nabízí ideální příležitost.

    Aspoň jednou v této sezóně nastoupilo v lize za Karvinou již 30 hráčů, ale ani jeden z nich se nemůže pyšnit plným počtem zápasů. Třem z nich jedno utkání chybí, ať již z důvodu karetních trestů, zranění, nebo jiných. Nejlepším střelcem týmu je záložník Lukáš Budínský se 7 zásahy, aspoň jednou se v sezóně trefilo 16 různých hráčů. Nejlepším nahrávačem je záložník Marek Janečka s 5 asistencemi. Nejtrestanějším hráčem je záložník Jan Šisler se 7 žlutými kartami. Další napomenutí by pro něj znamenalo automaticky 2 zápasy stop. Vyloučen byl v sezóně dosud jediný hráč, záložník Filip Panák.

    Aktuální bilace Karviné:
    27 zápasů, 9 vítězství, 6 remíz, 12 porážek, skóre 38:44, 33 bodů a 9. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Slovácko – Karviná 1:1
    Karviná – Hradec 4:2
    Teplice – Karviná 1:0
    Příbram – Karviná 4:2
    Karviná – Slavia 1:2
     
    AC Sparta Praha

    Nejslavnější a historicky nejúspěšnější český klub nezažívá podařenou sezónu. Po celý rok má obrovské problémy s herní identitou, nemůže najít optimální trenérské složení a v neposlední řadě mu komplikuje život marodka takového rozsahu, že "slavná" období Arsenalu jsou jen slabým čajíčkem. Výsledkem jsou nevyrovnané výkony, nevyrovnané výsledky a poměrně rychlé jarní vypadnutí z bojů o titul. Na ten již Sparta nemůže 3 kola před koncem dosáhnout ani matematicky, ztrácí na Slavii 10 bodů. Navíc nemá ani jistotu třetího místa, to hájí s pouhým čtyřbodovým náskokem před Mladou Boleslaví. Po opravdu nemastných neslaných jarních výkonech po odchodu špílmachra Dočkala do Číny však dokázali hráči vyhrát poslední 3 utkání a aspoň částečně najít ztracenou sebedůvěru. Sice nedostávají příliš branek, ale na poměry klubu jich velmi málo střílí a mají tak problém strhnout na svoji stranu některé vyrovnané zápasy. Do Karviné sice jedou se sérií vítězství v zádech, ale také s vědomím, že je čeká vysoce nepřátelské prostředí a nahecovaný soupeř, který se nemusí bát a může hrát uvolněně. Dokáže Sparta urvat potřebné vítězství, důležité v boji o lepší nasazení do pohárové Evropy?

    Již 32 různých hráčů si zahrálo v této sezóně v dresu Sparty ligu. Je to zapříčiněno hlavně zmíněnou obrovskou marodkou. Zranění a tresty zároveň můžou za to, že ani jeden hráč nenaskočil do všech utkání, ba dokonce pouze 3 muži mají aspoň 25 startů a jen 7 aspoň 20. Opravdu strašná bilance dokazující, jak obrovské problémy se skládáním sestavy trenéři mají. Nejlepším střelcem týmu je obávaný sniper David Lafata se 14 zásahy (druhý v pořadí střelců ligy) a zařídil tak třetinu tref celého mužstva. Aspoň jednou se mohlo radovat ze vstřeleného gólu 13 různých hráčů. Nejlepším nahrávačem je ruský obránce Vjačeslav Karavajev s 8 asistencemi. Nejtrestanějším hráčem je záložník Lukáš Vácha se 7 žlutými kartami, které stihl nasbírat v pouhých 13 utkáních. Jediným vyloučeným Sparťanem této sezóny je zatím záložník Bořek Dočkal, který již v týmu nefiguruje.

    Aktuální bilance Sparty:
    27 zápasů, 15 vítězství, 7 remíz, 5 porážek, skóre 42:22, 52 bodů a 3. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Sparta – Liberec 1:0
    Příbram – Sparta 1:2
    Sparta – Plzeň 2:0
    Jihlava – Sparta 1:0
    Sparta – Brno 3:2
     
    Vzájemné zápasy

    Vzhledem k tomu, že MFK Karviná historicky navazuje na oddíl, který až do tohoto století hrál maximálně krajské soutěže, a samotný MFK je v nejvyšší soutěži prvním rokem, byl dosud sehrán pouze jediný vzájemný zápas. Loni na podzim Sparta doma na Letné nezaváhala a přejela Karvinou 3:0. Nyní je na řadě odveta v Karviné, kam jede Sparta poprvé po téměř 20 letech, ale na úplně jiný stadion a za úplně jiným soupeřem. MFK Karviná se těší na historickou domácí premiéru proti nejslavnějšímu českému klubu!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Laštůvka (C) – Jan Moravec, Jovanović, Hošek, Kalabiška – Panák, Weber – Dressler, Budínský, Puchel – Wágner.
    Náhradníci: Pindroch – Holík, Janečka, Smrž, Duda, Jurčo, Lingr.

    AC Sparta Praha: Bičík – Karavajev, Mario Holek, Michal Kadlec, Hybš – Sáček, Vácha – Konaté, Lafata (C), Vatajelu – Josef Šural.
    Náhradníci: Budinský – Zahustel, Čermák, Havelka, Holzer, V. Kadlec, M. Frýdek.

    Rozhodčí: Julínek – Dobrovolný, Pochylý.
     
    V sestavě Karviné chybí zranění Košťál se Šislerem, Janečka je aspoň na lavičce. Do hry tak naskakuje nezvyklá dvojice defenzívních záložníků Panák – Weber. Sestava Sparty je slepovaná z hráčů, kteří jsou zrovna zdraví a schopní hrát, takže tam se o nějakých překvapeních mluvit nedá.
     
    Karvinou se před utkáním prohnala silná bouřka, trávník bude minimálně zpočátku hodně nasáklý a můžeme se dočkat zajímavých situací.
     
    Je samozřejmě vyprodáno a domácí kotel se bude chtít hodně snažit, aby své hráče dohnal k vítězství. Sektor Sparťanů je taktéž velmi dobře zaplněn.
     
    Aktéři utkání jsou na trávníku. Slezané v tradičkích bílých dresech, letenští taktéž v tradiční rudé barvě.
     
    Výkop do prvního poločasu provedou domácí hráči.
     
    A ze sektoru hostů se začínají ozývat dělobuchy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Po dvaceti sekundách mohla přijít změna skóre! Budínský byl na půlkruhu úplně volný a z voleje poslal míč vysokým obloukem do šibenice, jenže Bičík to skvěle vyškrábl! Vzápětí ještě přišla další střela zdálky, ale ta mířila vysoko nad.
    1. Budínský mohl udeřit po 20 vteřinách, Bičík skvěle zasáhl.
     
    2
    První útočná akce hostů byla přerušena faulem, bude pokračovat trestným kopem z levé strany.
     
    3
    Ten obrana bez problémů odvrátila, Pražané sice ještě zůstali u míče, ale na dlouho. Šuralův centr skončil za brankou.
     
    4
    Konaté si krásně tělem odstavil hráče, míč se k němu po chvíli vrátil a hlavou poslal do šance Vatajelua, který z úhlu trefil boční síť.
    4. Vatajelu se objevil ve vápně, ale z otočky těsně minul.
     
    5
    Puchel na levé straně nedostil míč na hřišti, byl odstaven Karavajevem.
     
    6
    Hybš se nedokázal pořádně odrazit a centr z pravého křídla ho tak přeletěl.
     
    7
    Holek hrál v tísni malou domů od půlky.
     
    7
    Bičík poté založil akci, kterou zakončil zblízka prudkou střelou Konaté, ale Laštůvka výborně vyrazil na roh!
    7. Konaté mířil do šibenice, Laštůvka míč vyškrábl.
     
    8
    Roh se ale hostům nepovedl a Karviná jde do protiútoku.
     
    8
    Ztráa míče však hatí postupný útok.
     
    9
    Konaté se zbavil Puchela i Kalabišky, předal míč Karavajevovi, jehož první rána byla zblokována a podruhé trefil míč vnějším nártem.
     
    10
    Konaté vyslal do křídla Šurala, následně centroval nebezpečně Karavajev a Hošek hlavou uklízel míč za branku. Rohový kop Sparty.
     
    11
    Nakrátko rozehraný roh, následný centr vyboxoval Laštůvka a do skákajícího míče se na 25 metrech opřel v plném běhu Sáček, jenže potřeboval by ragbyovou branku.
     
    12
    Kalabiška velmi dlouho nemohl vhazovat, jednoduše neměl komu. Všichni stáli.
     
    13
    Ze sektoru hostů se pravidelně ozývají dělobuchy.
     
    13
    Třetí rohový kop Sparty.
     
    14
    Laštůvka si našel míč na malém vápně a založil brejk, na jehož konci se řítil do šestnáctky Budínský, ale těsně před ním odkopl míč do autu Kadlec.
    14. Byly! Moravec dal jesle Lafatovi.
     
    15
    Ani jeden z nákopů po vhazování domácím nevyšel a hrají tak hráči v rudých dresech.
     
    15
    Budínský vyslal vpřed Webera, jehož centr byl sražen na roh.
     
    16
    Na Budínského centr skákal Panák, ale nenasměroval míč na branku.
     
    16
    Hosté se však nikam s míčem nedostali a vzápětí mohl utíkat k brance znovu Budínský, ale oblouček si hlavou poslal příliš před sebe.
    16. Vatajelu vypálil skvěle z voieje, Laštůvka vyrazil.
    28. Spartu zastavil v šanci chybně odmávaný ofsajd.
     
    29
    Omlouvám se za technické problémy, na stadionu v Karviné vypadla na tribuně elektřina.
     
    30
    Budínský si na 25 metrech zpracoval míč na prsa a z voleje pálil mimo.
     
    31
    Lafata vyslal Konatého po pravém křídle, jeho přihrávka na penaltu narazila ale jen na obránce.
     
    31
    Šural se sažil odcentrovat z levé strany, ale Moravec ve spolupráci s Hoškem mu to nedovolili.
     
    32
    Karavajev bude zahrávat rohový kop.
     
    32
    Karavajev přetáhl centr z rohu až na zadní hranici šestnácky, kde se do střely z první opřel Vácha, ale mířil pouze do náruče Laštůvky.
     
    33
    Pokus o přenesení hry do pravého křídla, ale Karavajev to měl na dlouhou nohu a nedosáhl na míč.
     
    34
    Hrubka Budínského na vlastní polovině při zpracování dala míč opět Spartě, ale Kadlec z 25 metrů nezamířil na branku.
     
    35
    Puchel měl možnost odcentrovat z levé strany, ale na malém vápně na přední tyč nenabíhal nikdo ze spoluhráčů.
     
    36
    Budínský pronikal z pravého křídla do šestnácky, ale výborným obraným skluzem se prezentoval Kadlec.
     
    37
    Šural dostal v souboji ránu do hlavy a Sparta rozhrává trestný kop z levé strany.
     
    38
    Neudělali to ale vůbec dobře, Karavajevův centr ohrožoval spíš rohový praporek.
     
    38
    Budínský vybíhal z ofsajdové pozice, takže nevadilo, že na Weberovu přihrávku nedosáhl.
     
    39
    Wágner obral protihráče o míč, byl následně faulován a Budínský si staví míč u střídačky.
     
    40
    Budinského nádherný centr Bičík podběhl a Wágner s Kalabiškou jej nedokázali procpat do prázdné branky!
     
    40
    Kalabiška ještě po několika sekundách pálil zpoza šestnácky a donutil Bičíka k zákroku.
    40. Nebezpečí před Bičíkem! Jovanovič ani Panák míč do prázdné brány nedostali.
    40. Bičíkův bleskurychlý skok – vyrazil Kalabiškovu dělovku.
     
    41
    Karvinou to povzbudilo a je usazená na útočné polovině.
     
    42
    Na hřišti se ocitl druhý míč, ale hra kvůli tomu přerušena nebyla. Následně se snažil Weber poslat Puchela do levého křídla, ale ten ten si nepohlídal ofsajdovou pozici.
     
    43
    Lafata nestíhal protihráče, zezadu ho fauloval a po zásluze obdržel žlutou kartu.
     
    44
    Budínský posílal dlouhý pas na Wágnera, který hlavičkoval do zad jednoho z obránců a Karviná bude kopat rohový kop.
     
    45
    Po Budínského centru z rohového kopu se do míče položil opět Wágner, ale poslal míč těsně mimo. A následně se hodně zlobí, že není pískán další roh.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nabídl zajímavou podívanou. Hned po dvaceti sekundách hry sřílel parádním obloukem do šibenice Budínský, ale Bičík v brance Sparty sakvěle zasáhl. Letenští se velmi rychle oklepali a také oni si začali vytvářet šance. Vataleju z úhlu střílel do boční sítě, následně Konatého ránu z blízka skvěle vytáhl Laštůvka. Karviná sice herně držela krok, ale šance si nadále vytvářeli hlavně hosté. Po čtvrthodině hry se do voleje v plném běhu krásně položil Vataleju, ale Laštůvka opět Karvinou podržel. Následoval hlavně boj o pozice a dlouho si nikdo větší šanci nevypracoval. Po půlhodině hry napřáhl z 25 metrů Budínský, ale střílel mimo, na druhé straně Vácha po signálu z rohu trefil pouze prostor, kde stál Laštůvka. Největší šanci prvního poločasu si krátce před jeho koncem vypracovali domácí, Budínského centr z trestného kopu Bičík podběhl, ale Jovanović s Kalabiškou nedokázali dotlačit míč do prázdné branky. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 48%-52%
    Střely na branku: 2-3
    Střely mimo: 4-8
    Rohové kopy: 2-6
    Ofsajdy: 2-1
    Fauly: 5-3
    Žluté karty: 0-1
     
    Výkop do druhé půle provedou hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sparta začíná druhé dějství velmi opatrně a rozehrává až od Bičíka.
     
    46
    Vataleju bojoval s jedním z obránců, ale míč se za brankovou čáru odrazil od něj.
     
    47
    Sparta u míče, ale pas na rozběhnutého Karavajeva zastavuje Kalabiška.
     
    48
    Konaté udržel soupeře na zádech a vymodlil si faul.
     
    49
    Hosté vstoupili do druhého poločasu s taktikou držet míč co nejvíce na svých kopačkách a postupné útoky zahrávají velmi opatrně.
     
    49
    Karavajev v ofsajdu na pravém křídle.
     
    50
    Ani domácí zatím tempo hry nijak nepřehánějí.
     
    50
    Moravcovu přihrávku na malé vápno poslal Holek skluzem na roh.
     
    51
    Roh hosté odvbrátili a šli do brejku, proti kterému Laštůvka vyběhl daleko do pole. Následně Šural trefil centrem jednoho z protihráčů do ruky a těsně u hranice šestnáctky budou hosté zahrávat trestný kop.
    51. Jovanovič zahrál rukou těsně vedle vápna, Sparta má zajímavou standardku.
     
    52
    Rozhodčí stále řeší nějaké nejasnosti na hřišti.
     
    53
    Vataleju pálil od rohu pokutového území levačkou přímo a Laštůvka se zaskočit nenechal, ačkoliv pacifikoval míč nadvakrát.
    53. Vatajeluovu tečovanou ránu z přímého volného kopu Laštůvka lapil.
     
    54
    Nepříliš vysoké tempo hry po změně stran pokračuje.
     
    55
    Na hřišti zůstává sedět Hošek a zdá se, že ho tahá stehno. Karviná možná bude muset střídat.
     
    56
    Naštěstí pro Hoška se nejedná o nic vážného a po krátkém ošetření se vrací do hry, ve které se během těch několika sekund vůbec nic nestalo.
     
    57
    Sparta měla výhodu, ale přihrávka mezi stopery na Šurala mířila do ofsajdu.
     
    57
    Jovanović se na půlce ukopl a poslal míč až k Bičíkovi.
     
    58
    Letenští se zatím ve druhé půli nedokážou prosadit proti dobře postavené domácí obraně.
     
    59
    Teď však získali rohový kop.
     
    59
    Vataleju chtěl rozehrát nakrátko Karabajevovi, ale zahnal ho daleko od pokutového území.
     
    59
    Nakonec z toho byl rychlý protiútok Slezanů, Kalabiška se dral do šestnáctky a zdálo se, že míč se za brankovou čáru odrazil od Kadlece, ale rozhodčí ukazuje odkop od branky.
     
    60
    Další útok domácích, ale Budínský poslal přihrávku do šestnáctky tři metry před Wágnera.
    60. Budínský dával povedený centr za obranu, Wágner na něj těsně nedosáhl.
     
    61
    Nádherné prodloužení patičkou od Wágnera za obranu, kam sprintoval Puchel, ale Bičík vystartoval z branky a po mokré trávě doklouzal k míči dříve, což je pro Spartu velké štěstí.
    61. Puchel šel sám na Bičíka, ten mu šanci dobrým vyběhnutím sebral.
     
    62
    Vataleju zůstáváa po faulu ležet, ale Spartané výhodu nevyužili a následně sami zakopli míč do zámezí.
     
    63
    Vataleju se drží za loket a je odvéděn mimo hřiště.
     
    64
    První střídání Karviné. Puchela nahrazuje Holík.
     
    64
    Krátce po rozehrání se Vataleju vrací na hřiště.
     
    65
    Holík s Wágnerem skákali na zadní tyči na pěkný centr z pravého křídla, jeden z nich dokázal hlavičkovat, ale branku netrefil.
    65. Wágner hlavičkou sparťanskou bránu minul.
     
    65
    Šural si při napadání u brankové čáry pomohl rukama a je pískáno.
     
    66
    Vhazování Moravce přetavil Budínský v pas do země nikoho.
     
    67
    Před Holíkem uklízel míč hlavou k Bičíkovi Karavajev.
     
    67
    Sparťanští fanoušci pokračují v používání pyrotechniky, tentokrát to jsou světlice.
     
    68
    Hybš nezvládl zpracování na levém křídle a Laštůvka jde v poklidu za branku pro míč.
     
    69
    Po světlicích je to dýmovnice hozená před sektor na trávník.
     
    69
    Kadlec vyhrál sprinterský souboj s Wágnerem a zabraňuje možnému nebezpečí.
     
    70
    Šural se prodíral podél brankové čáry, zdálo se, že jednoho obránce odstrčil nedovoleně, ale míč mu utekl mimo hřiště a domácí tak nemusí proti oné situaci protestovat.
     
    71
    Konaté posílal pěknou kolmici Karavajevovi, před ním odehrál míč na roh Kalabiška.
     
    71
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta jde zničehonic do vedení! Rohový kop prodloužil směrem k brance výborně seběhnutý Lafata a MICHAL KADLEC dorážel téměř z brankové čáry nikým neobtěžován! Asistence: David Lafata.
    71. Michal KADLEC - 0:1
     
    73
    Sparťané hodně dlouho slavili a po rozehrání se domácí dostali k centru z levé strany, který ale Wágner nedokázal v těžké pozici vrátit směrem na branku.
     
    74
    Druhé střídání Karviné. Webera nahrazuje Janečka.
     
    74
    Vataleju fauloval Moravce při snaze získat opět míč.
     
    75
    Sparta na útočné polovině a nikam příliš nespěchá.
     
    76
    Nepřesnosti na obou stranách. Domácí nedokážou založit kloudnou akci, hosté se sice dostanou s míčem za půlku, ale tam momentálně nic nedokážou vymyslet.
     
    77
    Opravdu nepříliš pohledné minuty po prvním gólu utkání.
     
    79
    Budínský s Puchelem hledali střeleckou pozici v přehuštěném prostoru před vápnem. Nakonec se odhodlal prvně jmenovaný, ale nesedlo mu to.
     
    80
    První střídání Sparty. Vataleja nahrazuje Zahustel.
     
    80
    A právě Zahustel se řítil po pravé straně do šestnáctky a v poslední chvíli dokázal jeden z domácích odehrát míč na roh.
     
    81
    Karavajevův centr z rohu mířil na malé vápno, kde skákal znovu Zahustel a hlavičkoval jen těsně nad!
    81. Zahustel po rohu hlavičkoval těsně nad bránu.
     
    83
    Karviná právě vstřelila branku!
    Po krásné akci Karviné je vyrovnáno! Panák vyslal kolmicí vpřed Janečku a jeho ideální přihrávku na malé vápno poslal do sítě LIBOR HOLÍK, který právě dnes slaví devatenácté narozeniny! Asistence: Marek Janečka.
    83. Libor HOLÍK - 1:1
     
    84
    Z čehož se raduje 4 833 diváků na vyprodaném stadionu.
     
    86
    Janečka nešetrně fauloval ve středu pole a dostává žlutou kartu.
     
    87
    Druhé střídání Sparty. Konatého nahrazuje Václav Kadlec.
     
    87
    Šuralovi je pískán útočný faul v pokutovém území.
     
    88
    Holík je nabuzen vstřelenou brankou a bojoval na levé straně, k centru se však nedostal.
     
    89
    Brejk Karviné, Wágner z pravé strany před míč do středu Budínskému, jehož střela je tečována. Rohový kop.
     
    90
    Z rohu se žádná šance neurodila a Sparta zahajuje útok.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty.
     
    90+1
    Poslední střídání Karviné. Dresslera nahrazuje Lingr.
     
    90+1
    Karviná chce vyhrát a snaží se tlačit do útoku.
     
    90+2
    Janečka prostrkával míč na penaltu Wágnerovi, ale ten se nedostal přes obránce, přistrčil ho a je pískáno.
     
    90+3
    Sparta ve své akci neuspěla a Moravec vhazuje u střídačky.
     
    90+3
    V poslední sekundě mohl rozhodnout zápas Zahustel! Parádně se vyhnul ofsajdové pasti, ve které stál Václav Kadlec, ale Laštůvka fantastickým zákrokem zachránil remízu!
    90+3. Zahustel mohl rozhodnout, ale Laštůvku v tutovce nepřekonal.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Karvinští hráči slaví společně s diváky remízu se Spartou! Také druhý poločas byl herně velmi vyrovnaný, ale zpočátku byl hlavně nesmírně ospalý. Hráčům jako by se nechtělo hrát. O první vzrušení se postaral Sparťan Vataleju, který ale z trestného kopu z velkého úhlu Laštůvku nezaskočil. Následně se začali osmělovat také domácí, ale z jejich strany šlo dlouho jen o náznaky šancí. Až po hodině hry mohl běžet sám na bránu Puchel, ale Bičík skvěle vyběhl. První gól tak vstřelili hosté, konkrétně Michal Kadlec, po velmi dobře sehraném rohovém kopu. Z dalšího rohu mohl zvýšit střídající Zahustel, ale hlavou přestřelil a Karviná následně vyrovnala po krásné akci, na jejímž konci byla ideální souhra střídajících hráčů v podání přihrávajícího Janečky a střílejícího Holíka. V závěru se zdálo, že více vyhrát chtějí domácí, ale rozhodnout mohl hostující Zahustel, který však v poslední sekundě utkání nechal vyniknout brankáře Laštůvku. Body se tak dělí, což je vzhledem k průběhu zápasu naprosto spravedlivý výsledek.
     
    Statistiky zápasu

    Držení míče: 49%-51%
    Střely na branku: 3-6
    Střely mimo: 7-10
    Rohové kopy: 4-9
    Ofsajdy: 2-3
    Fauly: 9-7
    Žluté karty: 1-1
     
    Co tento výsledek udělal s postavením obou klubů v tabulce? Karviná se minimálně na jeden den posouvá na 8. místo, ale tam pravděpodobně nevydrží. Sparta uhájila čtyřbodový nákok na třetím místě před Mladou Boleslaví.
     
    Z Karviné je to vše, děkuji za pozornost. (22:27:02)

    Libor Štěpán

    Klára Krpelánová

    Branky: 83. Holík (Janečka) – 71. Michal Kadlec (Lafata)

    Karty:   86. Janečka (KAR) – 43. Lafata (SPA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:10. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:7.
    MFK Karviná: Laštůvka (C) – Jan Moravec, Jovanović, Hošek, Kalabiška – Panák, Weber (74. Janečka) – Dressler (90+1. Lingr), Budínský, Puchel (64. Holík) – Wágner.
    Náhradníci: Pindroch – Holík, Janečka, Smrž, Duda, Jurčo, Lingr.

    AC Sparta Praha: Bičík – Karavajev, Mario Holek, Michal Kadlec, Hybš – Sáček, Vácha – Konaté (87. V. Kadlec), Lafata (C), Vatajelu (80. Zahustel) – Josef Šural.
    Náhradníci: Budinský – Zahustel, Čermák, Havelka, Holzer, V. Kadlec, M. Frýdek.

    Rozhodčí: Julínek – Dobrovolný, Pochylý

    Diváci: 4 833
    bahis siteleri