Plzeň – Dukla 22:24 (kon.) | Zubří – Lovosice 34:20 (kon.)
konec
HC ROBE Zubří
34:20 (12:9) Stav série: 1:0
HK FCC Město Lovosice
Sobota 13.05.2017, 18:00Chance Extraliga mužů • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Tak trochu ve stínu finále extraligy proběhne současně boj o třetí místo. Neprávem. Zápasy mezi Zubřím a Lovosicemi slibují vyrovnané bitvy vyspělých družstev, která se v průběhu základní části soutěže vystřídala ve vedení tabulky. Série začne v sobotu a v neděli (pokaždé se hraje od 18.00) na severní Moravě a hluční fanoušci domácích poženou své miláčky za dvěma výhrami.

    Jak vidí souboj zklamaných semifinalistů domácí stratég Andrej Titkov? „Během reprezentační přestávky jsme dělali maximum, aby se mužstvo udrželo ve formě a v koncentraci na nadcházející zápasy. Začátkem týdne jsme kvůli tomu sehráli přátelské utkání se slovenským soupeřem z Hlohovce. Moc nám toho střetnutí neodhalilo, všechno se ukáže až o víkendu,“ vyprávěl kouč.
    „O motivaci nemáme nouzi, bronz je dostatečné lákadlo,“ pokračoval a prozradil, že někteří z jeho svěřenců pauzu bez soutěžních zápasů promarodili, ale proti Lovosicím by měl být celý manšaft fit.

    „Soupeř má svou kvalitu, i když pro nás je to příjemnější protivník než v semifinále Dukla. Určitou výhodou by mohlo být to, že mají jen jednoho špičkového brankáře. Naším cílem je zrychlit a zjednodušit hru, zbytečně nekombinovat a prosadit se střelecky. Z toho by mělo vyjít vedení 2:0. Máme na to a s tím bych byl spokojený,“ přiznal Andrej Titkov.

    Kvalitu zuberského celku kvitoval trenér Lovosic Milan Berka. „Čeká nás těžký soupeř, který má zdvojené posty, a bouřlivé prostředí v zaplněné hale. Obě mužstva chtěla do finále, ale hrajeme spolu o bronz. Proto očekávám bojovná utkání. Dobrou zprávou je to, že se do hry již naplno zapojí Honza Landa,“ sdělil kouč, který povede lovosické házenkáře k bojům o pátou medaili za posledních deset sezon.

    „Kluci si v přestávce nejprve od míče odfrkli, pak jsme je trochu oživili fyzičkou a poslední dny se věnují jenom házené,“ vrátil se Milan Berka k dlouhému volnu a pověděl, co by mělo na soupeře platit. „Zubří nesmíme pustit do tempa. To jsme jim povolili na podzim a hrubě se nám to nevyplatilo, když jsme u nich prohráli o šestnáct branek. Musíme být agresivní a trpěliví v obraně. Bez toho se nedá se zubry uspět a není třeba zastírat, že cesta k bronzu vede minimálně přes jedno vítězství na jejich palubovce. A kdo by medaili nechtěl?, dodal kouč.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
    1
    Gól vstřelil tým HC ROBE Zubří (Lukáš Holiš). (1:0)
    2
    Gól vstřelil tým HC ROBE Zubří (Petr Šlachta). (2:0)
    3
    Gól vstřelil tým HC ROBE Zubří (Lukáš Holiš). (3:0)
    4
    Rázná střela Davida Bičištěho po výskoku na devíti metrech rozvlnila síť za zády zuberského brankáře. (3:1)
    5
    Zubřané zakončili svůj útok sedmimetrovým hodem! K exekuci zmiňované sedmičky se postavil reprezentant Petr Šlachta, který si vychutnal lovosického brankáře. (4:1)
    6
    Lovosický ostrostřelec David Bičiště se opět pověsil na devíti metrech do vzduchu a prezentoval se fantastickou ránou po ruce. (4:2)
    7
    Jednoduchá spolupráce s pivotem přinesla Zubří pátou branku, kterou si na svůj střelecký účet připíše aktivní Petr Šlachta. (5:2)
    8
    Šlachta se po pohotové přihrávce dobře zorientoval na brankovišti a prosadil se střelou z pádu. (6:2)
    9
    Matěj Šustáček se po nacvičené kombinaci prosazuje a je z toho vedení 7:2 pro domácí celek! (7:2)
     
    10
    Za zákrok za hranicí pravidel si dvouminutový trest vykoledoval šéf zuberské defenzivy Tomáš Říha. (7:2)
    11
    Lovosická akce byla krásně dorhraná na ikonu lovosické házené Jiřího Motla, který z náskoku bezpečně překonal zuberského brankáře. (7:3)
    12
    Gól ze sedmimetrového hodu vstřelil tým HC ROBE Zubří (Petr Šlachta).
    (8:3)
    13
    Hosté ponechali míč na levé straně a nabídli skórování Sýkorovi, který se v letu z křídla nakonec dostal do úspěšného zakončení. (8:4)
     
    14
    Útok Lovosic zastavil za cenu faulu Václav, půjde si zchladit hlavu na trestnou lavici. (8:4)
    15
    Jiří Motl přidává pátou branku hostujícího celku. Sedmimetrový hod mu nepřidělal žádné vrásky na tváři. Chladnokrevně jej totiž proměnil! (8:5)
    16
    Zubřané nedokázali dotáhnout svou rozjetou akci do úspěšného zakončení a lovosický Sýkora okamžitě tuto chybu trestá brankou z trháku. (8:6)
    17
    Lovosičtí dotáhli akci na Jelínka, který po úspěšné střele snižuje z pohledu Lovosic na nejtěsnější rozdíl jediné branky! (8:7)
     
    18
    Zuberský lodivod Andrej Titkov si žádá oddechový čas. (8:7)
    19
    Adam Reček nyní získal dostatek střeleckého sebevědomí a vyslal ze své parkety spojky prudkou ránu, která nalezla umístění mezi lovosickým brankářem a jeho sítí. (9:7)
     
    20
    Pavel Chroustovský se na dvě minuty do hry nepodívá. Nyní se provinil nedovoleným zákrokem a Zubří tak bude hrát přesilovku. (9:7)
    21
    Valaši své početní výhody okamžitě využívají a prosazují se hrou přes křídla! Zuberský útok vybídl ke skórování Zahradníčka na křídle, který svůj let nad brankovištěm završil krásnou trefou na delší tyč. (10:7)
     
    22
    Bývalý reprezentant a v současné době kormidelník lovosické lavičky Milan Berka si žádá oddechový čas. (10:7)
     
    22
    Taktické pokyny jsou rozdány a hra nám může pokračovat postupným útokem hostujícího družstva, (10:7)
    23
    Petr Šlachta se dostal za záda bránících hráčů Lovosic a přiklonil se ke střelbě k tyči. (11:7)
    24
    Matěj Šustáček se hnal přes celé hřiště do trháku a překonal lovosického stážce brány! Zubřané tak odskakují na rozdíl pěti branek! (12:7)
    26
    Hosté chytli výborný útočný rytmus, který ve finále zakončili brankou z levé strany. (12:8)
     
    28
    Lukáš Václav si po verdiktu rozhodčích vykoledoval dvouminutový trest. Lovosičtí házenkáří tak nyní budou mít skvělou možnost snížit svou nepříjemnou čtyřbrankovou ztrátu. (12:8)
    30
    V poslední minutě prvního poločasu prolétl z křídla šikmo ke středu brankoviště lovosický Sýkora, který se rozhodl pro zakončení na delší tyč. (12:9)
     
    30
    První poločas skončil. (12:9)
     
    31
    Začal druhý poločas. (12:9)
     
    31
    Druhý poločas zahájili úvodním výhozem od středové čáry Valaši ze Zubří. (12:9)
    31
    Lukáš Václav napřáhl z velké dálky a lovosický brankář se bohužel jen ohlédl za míčem. (13:9)
    32
    K míči se v lovosickém útoku dostal Bičiště a ze své parkety spojky snížil z pohledu Lovosic na rozdíl třech branek. (13:10)
     
    32
    Na obou stranách palubovky padly v rychlém sledu branky. (14:11)
    33
    Lukáš Václav vyslal z devítky nechytatelnou jedovku k zadní tyči. (15:11)
    34
    Lovosický útok adresoval míč do rukou Motla, který po náskoku z křídla zakončil svůj střelecký pokus přesnou trefou. (15:12)
    35
    Lovosická obrana nedokázala na křídle uhlídat Holiše , který zakončil svůj střelecký pokus z křídla krásnou brankou na delší tyč. (16:12)
    36
    Na křídle využil volného prostoru Sýkora a zamířil přesně na delší tyč. (16:13)
    37
    Zuberský hráč byl při střele faulován a byla z toho jednoznačná sedmička! V tomto případě nebylo co řešit! K exekuci zmíněné sedmičky se postavil dnes střelecky potentní Petr Šlachta, který se prosazuje střelou pod břevno. (17:13)
     
    38
    Dalši zuberská branka a znovu je u toho dnes nezastavitelný Petr Šlachta! Zuberský pivotman vyhrál přetahovanou s obranou Lovosic a nakonec se trefuje mezi tři tyče! (18:13)
     
    39
    Lovosický trenér Milan Berka si žádá oddechový čas. (18:13)
     
    40
    Hosté si právě vylámali zuby na skvěle chytajícím brankáři domácího celku, který zneutralizoval nebezpečnou střelu z nařízené sedmičky! (18:13)
    41
    Lovosice po rychlé kombinační akci snižují po přesné střele Havla. (18:14)
    42
    Tak toto je Šlachtův zápas! Za bránění v brankovišti měli domácí k dispozici sedmimetrový hod, který byl bezpečně proměněn z rukou ostrostřelce šlachty! (19:14)
    43
    Šlachtova střelecká tsunami nabírá na své ničivé síle! Petr Šlachta dobře spracoval na pivotu balón a střelou z pádu zařídil domácím další branku! (20:14)
    44
    Výborný zákrok domácího brankáře a ještě lepší přechod do rychlého útoku! Přesně díky těmto dvěma bodům si domácí celek připíše další brankou, o kterou se postaral Holiš. (21:14)
    45
    Gól vstřelil tým HK FCC Město Lovosice (Roman Jelínek). (21:15)
    46
    Zuberští házenkáři poslali do trháku Matěje Šustáčka, který nekompromisně po náskoku z šestky zakončil k dolní tyči. (22:15)
    47
    Domácí útok zpozoroval volného Zahradníčka na křídle, který po obdržené nahrávce svůj let nad brankovištěm zakončil nádherně přetaženou ránou na kratší tyč. (23:15)
    48
    Křídlení hráč Sýkora vytáhl střelu na zadní tyč a útočná mise je tak splněna! (23:16)
    49
    Lovosice si ve své obraně pomohly nedovoleným zákrokem. Zubří tak mělo k dispozici sedmimetrový hod, který s přehledem proměnil Petr Šlachta! (24:16)
    50
    Domácím se podařilo dostat do rychlého přečíslení, které ve finále zakončil brankou Holiš. (25:16)
    51
    Štěpán Zeman se dostal v útoku domácích do krásné střelecké pozice a po výskoku na devíti metrech se prosadil prudkou ránou k tyči, která šla po ruce. (26:16)
     
    52
    Na obou stranách palubovky si oba dnešní soupeři připíší branky z bleskových akcí. (27:17)
    53
    Domácí poslali do trháku Jakuba Zahradníčka, který po náskoku z šestky využil svou nabízenou šanci tak, jak nejlépe mohl, tedy vstřeleným gólem. (28:17)
     
    54
    Lovosičtí po pohledné akci snižují na rozdíl deseti branek. (28:18)
    55
    Zuberský kanonýr Jakub Douda vytáhl ze svého repertoáru nádhernou střelu, která prosvištěla lovosickému brankáři kolem ruky! Rozpálená zuberská sportovní hala je v euforii! (29:18)
    56
    Gól vstřelil tým HK FCC Město Lovosice (Jiří Motl). (29:19)
    57
    Jiři Motl opět předvádí své hráčské přednosti! Motl nad ničím nepřemýšlel a z levé strany svou přesnou střeleckou rukou napřáhl, jeho střela se zastavila až za brankovou čárou domácího strážce brány. (29:20)
     
    58
    Štěpán Zeman dokázal zbourat vše co bylo před ním a stává se autorem třicáte branky domácího celku v dnešním utkání! (30:20)
    59
    Štěpán Zeman se z devítky dokázal proháčkovat až na brankoviště, kde už neměl žádný problém se zakončením. (32:20)
    59
    Jakub Zahradníček se hnal v poslední minutě dnešního utkání sám přes celé hřiště do trháku a překonal lovosického brankáře. (33:20)
    60
    Divácky vděčná je vždy v házené "nahazovačka" čili přihrávka do prostoru, kterou střelec zpracuje. A právě z této krásné situace přidává poslední branku v dnešním utkání zuberský Douda! (34:20)
     
    Konec zápasu. (34:20)
     
    Zuberské ROBE v úvodním duelu série proti Lovcům zvítězilo rozdílem 14 branek a po výsledku 34:20 se ujalo v sérii vedení 1:0. V domácím dresu zářili především gólman Malina a reprezentační pivot Šlachta, autor 11 branek

    HC ROBE Zubří – HK FCC Město Lovosice 34:20 (12:9)

    Jednoznačný průběh měl úvod série o bronz mezi zuberským ROBE a hostujícími lovosickými Lovci. Ti v zápase neproměnili tři sedmimetrové hody ze čtyř a především celé utkání tahali za kratší konec. V první půli byli ještě hosté schopni držet důstojný odestup ve skóre a do šaten se šlo za stavu 12:9 pro ROBE, v druhém poločase ale domácí ještě vystupňovali tlak a k radosti opět skvěle zaplněného hladiště navýšili díky skvělému Malinovi v brance své vedení až na konečných 34:20. Nejvíce branek v zápase vsítil reprezentační pivot Petr Šlachta, který se podruhé v sezóně dostal na 10 vstřelených branek v utkání (poprvé v září 2016 na palubovce Dukly) – celkově se Šlachta prosadil jedenáctkrát a zastínil tak ostatní střelce duelu, včetně dalšího reprezentanta a suverénně nejúspěšnějšího střelce letošního ročníku Extrlaigy Jiřího Motla (dnes 6 branek, celkově v sezóně už 229 extraligových gólů). Druhý duel je na programu v Zubří zítra od 18.00 hod., příští víkend se série hraná na tři vítězství přesune na sever Čech.

    Nejvíce branek: Šlachta 11/1, Douda, Holiš a Zahradníček po 4 – Motl 6/1, Sýkora 5, Bičiště 3. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 5/5 – 4/1. Vyloučení: 5 – 4. Diváci: 1134.

    Andrej Titkov, trenér HC ROBE Zubří: „Zápas jsme měli jednoznačně ve vlastních rukou. Chtěl bych pochválit všechny hráče za dnešní výkon, ale pokud bych měl dnes někoho vypíchnout, tak je to Milan Malina, který podal fantastický výkon.“

    Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Domácí dnes v utkání dominovali. V prvním poločase se nám ještě dvakrát podařilo korigovat. Druhý poločas byl zcela v režii domácích.“ (22:54:19)

    Martin Petřek

    HC ROBE Zubří: Malina, Orság, Krupa – Douda, Šlachta, Přikryl, Číž, Nesvadba, Holiš, Tejzr, Šustáček, Říha, Hrstka, Václav, Zahradníček, Janíček, Reček, Dořičák, Š. Zeman, Fitilev.
    HK FCC Město Lovosice: Hrdlička, Gebur, Koňařík, Adamík – Freiberg, Franc, Landa, Havel, Sýkora, J. Motl, Motejl, Havlovec, Jelínek, Bičiště, Chroustovský, Barth, Konárik, Semerád, Miko, Malý.

    Rozhodčí: Jiří Opava, Pavel Válek
    Zubří 3 1 Lovosice
    #1 Sobota 13.05.2017 • 18:00
    Zubří - Lovosice 34:20
    #2 Neděle 14.05.2017 • 18:00
    Zubří - Lovosice 33:24
    #3 Sobota 20.05.2017 • 17:00
    Lovosice - Zubří 31:29
    #4 Neděle 21.05.2017 • 17:00
    Lovosice - Zubří 22:32
    bahis siteleri