Inter – Sassuolo 1:2 (kon.) | Sampdoria – Chievo 1:1 (kon.) | Cagliari – Empoli 3:2 (kon.)
Palermo – Janov 1:0 (kon.) | Turín – Neapol 0:5 (kon.) | Bologna – Pescara 3:1 (kon.)
Crotone – Udinese 1:0 (kon.) | AS Řím – Juventus 3:1 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
3:2 (3:0)
Empoli FC
Neděle 14.05.2017, 15:00 • Stadio Sant'Elia, Cagliari • Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (16:55:12)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 16:11.
     
    Po tříbrankové smršti Cagliari z prvního poločasu by asi málokdo odhadoval, že se bude bojovat o body až do závěrečného hvizdu. Úvodní pětačtyřicetiminutovka patřila domácímu týmu, který byl výrazně aktivnější a po gólů Marca Saua se dostal do vedení. Následně přidal také dvě zásahy Diego Farias. Do druhého poločasu ale hráči Empoli vlétli a vybudovali si tlak. Především střídající Miha Zajc rozproudil útok hostujícího týmu. Právě Zajc dostal Empoli do hry první brankou. Následně na druhou nahrál Maccaronemu a bylo to jen o jednu branku. Mezitím ještě neproměnil pokutový kop Manuel Pacciarelli, který nakonec stál Empoli alespoň jeden bod.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hostující hráči šli dokonce v přečíslení na domácí branku. Celou akci ale zpomalil Zajc a toho využil k zisku míče Padoin. Na druhé straně mohlo být definitivně rozhodnuto, ale Farias hlavičkoval jen vedle pravé tyče.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Již v nastaveném čase se pokusil překvapit Krunić centrem na přesní tyč, ale Pucciarelli hlavičkoval jen daleko vedle branky.
     
    90
    Empoli je ve velkém tlaku u pokutového území soupeře. Dlouhý pas měl najít Zajce, ale do hlavičky se opřel Alves. Je tady však rohový kop pro Empoli.
     
    89
    Hosté jsou najednou plní energie a snaží se ještě vyrovnat. To se ale podepisuje také na otevřené obraně Empoli, kterou mohl potrestat Ionita, ale nebyl přesný se svou střelou.
     
    88
    Střídající Han se pokoušel vybojovat pokutový kop pro domácí celek, ale rozhodčí byl v dobrém postavení a všiml si skoku domácího fotbalisty.
    86. Massimo MACCARONE - 3:2
     
    86
    Empoli právě vstřelilo branku! Je tady přece jenom ještě zápletka. Na pravé straně výrazně oživil hostující útok Miha Zajc, který si tentokrát poradil s obráncem a poté naservíroval parádní nahrávku do pokutového území na MASSIMA MACCARONEHO, který už jen nastavil kopačku a dostat míč do sítě.
     
    85
    Po faulu ve středu pole mohl rozehrávat Alves volný přímý kop. Dlouhým pasem však našel jen volného soupeře u postranní lajny.
     
    84
    Zajc byl znovu s míčem na kopačce v pokutovém území. Nyní už ale jeho kličku do středu Alves přečetl a ke střele se hostující útočník nedostal.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy do konce zápasu. Empoli již otevírá defenzivu a toho mohou využít domácí útočníci.
     
    81
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Marco Sau, přichází Kwang-Song Han.
    80. Miha ZAJC - 3:1
     
    80
    Empoli právě vstřelilo branku! Empoli ještě lehce dramatizuje závěr zápasu. MIHA ZAJC je na trávníku jen tři minuty a už překonává jako první hráč Empoli Rafaela v domácí brance. Skvěle si z pravé strany přešel do středu a dělovkou pod břevno nedal soupeři šanci.
     
    78
    Domácí šli hned ve třech do rychlého protiútoku, ale Sau zdržel přihrávku na Borriella a hosté se poté už stačili vrátit do obrany.
     
    77
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Mame Baba Thiam, přichází Miha Zajc.
     
    77
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Nicoló Barella, přichází Simone Padoin.
     
    76
    Ve středu pole skvěle zapracoval Barella. Následně našel na hrotu útoku Borriela. Ten ještě přihrál na pravou stranu, kde byl střelec dvou branek v dnešním zápase Farias, ale ten již proti soupeři neuspěl.
     
    75
    Další ofsajd pro domácí. Tentokrát se nechal chytit za hostující obranou Borriello.
     
    74
    Krunić pálil po průniku do pokutového území, ale při převzetí míče si pomohl lehkým faulem a tak by ani jeho případná branka neplatila.
     
    73
    Marco Sau postupoval sám na hostujícího brankáře, ale velmi rychle se zvedl také praporek asistenta rozhodčího a je odpískán ofsajd.
     
    72
    Už se zdálo, že by se mohl dostat Thiam do zakončení. Přízemní přihrávku však nedokázal v nejdůležitější moment zkrotit.
     
    70
    Tentokrát přiletěl do domácího pokutového území centr z levé strany. Právě potrestaný Alves šel do souboje na plno a bez problémů hlavičkuje do bezpečí.
     
    69
    Bruno Alves vletěl do souboje hodně pozdě, sestřelil soupeře a po zásluze dostává žlutou kartu od hlavního rozhodčího.
     
    68
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází João Pedro, přichází Artur Ionita.
     
    67
    Po přesném centru do pokutového území se pokusil prosadil hlavou Thiam. Branka ale vůbec netrefil. Po jeho pokusu se však skácel na trávník Joao Pedro.
     
    66
    Marco Borriello vybojoval míč na levém kraji, následně ale proti přesile protihráčů ztratil balon a musel se opět vracet do defenzivy.
     
    65
    Parádní kombinace na domácí polovině trávníku. Cagliari se však dále než pár metrů za půlící lajnu nedostali. U balonu jsou tak opět hosté.
     
    63
    Mauri byl střídán, i když chtěl ještě pokračovat ve hře. Domácí se po dlouhé době dostali až k pokutovému území Empoli. Nepřesnou střelu vyprodukoval Sau.
     
    62
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází José Mauri, přichází Massimo Maccarone.
     
    61
    Po nepříjemném střetu zůstali ležet na trávníku hostující José Mauri a domácí Nicolo Barella.
     
    60
    Přesně po hodině hry nerozehrál Rafael nepřesněji. Hosté byli najednou v dobrém počtu u pokutového území soupeře, ale znovu z toho není ani zakončení.
     
    59
    Hraje se ve velkém tempu. Empoli drží více míč na kopačkách, ale naopak Cagliari hrozí z rychlých protiútoků.
     
    57
    Na druhé straně mohl dát další branku domácího týmu Marco Sau, ale ve velké šanci pálil jen vedle levé tyče.
    55. Penalta
     
    55
    Fantastický zákrok domácího brankáře. Pucciarelli střílel na pravou stranu, ale přesně tam se vydal Rafael, který drží stále čisté konto.
    55. Ruka Nicoly Murrua v pokutovém území
     
    55
    Pokutový kop pro Empoli! Nicola Murru zahrál v pokutovém území rukou.
     
    54
    Rafael se musel znovu zapojit do hry. Lehký míč však velmi snadno sebral ze země do rukavic. Hostující útočníci jsou zatím neškodní.
     
    52
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Omar El Kaddouri, přichází Rade Krunić.
     
    51
    Parádní střelu z volného přímého kopu předvedl překvapivě Bruno Alves. Polský gólman ve službách Empoli měl co dělat.
     
    50
    Čistým skluzem zastavil Joao Pedro Thiama a domácí tak mohli jít do protiútoku. Právě Pedro však zastavil celou akci na pravé straně. Ve středu pole ale následně fauloval El Kaddouri a je tak dalším potrestaným.
     
    49
    Na druhé straně mohl jít téměř do samostatného úniku Borriello, ale nepohlídal si ofsajdové postavení.
     
    48
    Po zblokované střele Diaoussa budou hosté rozehrávat rohový kop. Rafael měl malé problémy s centrem do vápna, ale na druhý pokus již jistě drží balon v rukavicích.
     
    47
    Domácí fotbalisté vstoupili do druhého poločasu rozehrávkou ze středového kruhu. Ihned po rozehrávce se dostal k balonu Marco Sau. Jeho počínání však končí ještě před šestnáctkou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    Domácí celek nastartovala branka již o osmé minuty, kterou vsítil kapitán týmu Marco Sau. Následně se po deseti minutách prosadil se štěstím také Diego Farias. Hra se po druhé brance vyrovnala, ale Empoli si nevytvořili žádnou brankou situaci v prvním poločase a tak udeřil ještě před poločasem znovu Diego Farias, který je tak zatím hrdinou zápasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Bellusci viděl ještě za protesty po třetí inkasované brance žlutou kartu.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
    45. Diego FARIAS - 3:0
     
    45
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    V poslední minutě prvního poločasu se dostal k balonu na levém kraji hostující Daniele Croce. Jeho přihrávku ale vystihl domácí DIEGO FARIAS, který velmi rychle postupoval sám na branku a střelou na bližší tyč posouvá svůj tým již do tříbrankového vedení.
     
    44
    Minutu před pauzou ještě domácí zahrozili. Tlak na pokutové území, ale nevyužil Sau, ani Borriello. Následně se strhla strkanice, kterou bez problémů ukončuje rozhodčí.
     
    42
    Navíc daroval soupeři nadějnou pozici k volnému přímému kopu. Manuel Pucciarelli pálil však jen do zdi. Akce hostů ještě pokračovala nepřesnou přihrávkou Mauriho.
     
    41
    Pisacane poslal na zem před vápnem Thiama a je tak prvním potrestaným hráčem zápasu.
     
    41
    Po odraženém míči zničehonic pálil v dobrém postavení střelec první branky Marco Sau. Jeho dělovka však šla jen vysoko nad hostující branku.
     
    40
    Na dlouhý pas do pokutového území si nabíhal velmi aktivní Thiam, ale Rafael byl u balonu dříve a celou situaci ukončil.
     
    38
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Domácí stále vedou o dvě branky, ale v poledních minutách jsou aktivnější směrem dopředu hráči Empoli.
     
    37
    Po dlouhé době se také domácí usadili na delší čas na útočné polovině. Marco Sau kombinoval s Pedrem, ale právě brazilský středopolař pálil jen do připravené obrany.
     
    36
    Opět bylo rušno před domácí brankou. Na volný přímý kop si naskakovalo hned několik hostujících hráčů, ale ani případná branka by neplatila pro ofsajdové postavení Thiama.
     
    35
    Nyní se pokoušel domácí kapitán odčinit předcházející situaci náběhem za obranu, ale dlouhý pas si nenašel.
     
    34
    Domácí byli v rychlém přechodu do útoku, ale znovu zazdil celou akci útočným faulem Marco Sau.
     
    33
    Thiam byl daleko do branky, ale i tak se pokusil centr hlavičkovat mezi tři tyče. Ani tentokrát se Rafael příliš nezapotil.
     
    32
    Borriello dostal vysoký míč do souboje s Costou. Domácí útočník sice zasáhl balon, ale už neměl potřebnou podporu od spoluhráčů.
     
    31
    Dokonce si hosté vybojovalo volný přímý kop z nadějné pozice, ale Omar El Kaddouri pálil přes zeď, ale i přes domácí branku.
     
    30
    I po půlhodině hry vede stále domácí celek o dvě branky. Nyní ale přebírá útočnou aktivitu Empoli, které je více na polovině soupeře.
     
    28
    Joao Pedro zůstal po střetu v pokutovém území na trávníku a bude muset být ošetřen.
     
    27
    Tentokrát přiletěl do vápna domácího týmu vysoký centr. Zkušený Portugalec Bruno Alves vše vyřešil razantní hlavičkou.
     
    26
    El Kaddouri chtěl najít Thiama v pokutovém území, ale přihrál jen soupeři a hned z toho byl zajímavý protiútok. Ten však končí útočným faulem na středu trávníku.
     
    25
    Také hosté se uchylují ke kombinaci ve středu pole. Cagliari čeká na rychlý protiútok, ale ten se zatím nekoná.
     
    24
    Další riskantní rozehrávku vystihl Pucciarelli. Následně ještě přiťukl balon Thiamovi, ale ten zády k brance Rafaela neohrozil.
     
    23
    Na levé straně si několikrát vyměnili míč Sau s Barellou. Následně byl druhý jmenovaná obrán o míč. Ten však končí jen za postranní lajnou a domácí tak budou pokračovat autovým vhazováním.
     
    22
    Rafael si nyní vypomohl v rozehrávce s obránci. To se ale domácímu týmu příliš nevyplatilo. K balonu se dostal Thiam, ale proti přesile ho také rychle ztratil.
     
    20
    Cagliari je po lehkém útlumu po první brance zase v laufu. Domácí kombinují ve středu pole a čekají na vhodný moment k útoku.
    18. Diego FARIAS - 2:0
     
    18
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Tak to je úspěšnost domácího týmu v zakončení. Druhá šance znamená druhou branku zápasu. DIEGO FARIAS přihrával do vápna Borriellovi, který byl ale obsazen, následně se balon vrátil se štěstím na kopačku Fariase, který tak byl zcela sám před Skorupskim. Dělovka domácího hráče šla přesně pod břevno a polský brankář tak byl bez šance.
     
    18
    Borriello si poradila hned se dvěma hráči soupeře. Ve středu pole ale už nedokázal po úspěšné kličce přihrát.
     
    17
    Cagliari se po vstřelené brance zatáhlo více do obrany a nyní čeká na to co předvede hostující celek.
     
    15
    Hosté měli k dispozici rohový kop. Ten se ale jen odrazil od prvního bránícího hráče k Maurimu. Ten z voleje poslal míč jen vysoko nad branku.
     
    14
    Další pološance Empoli. Z velkého úhlu pálil Thiam. Rafael mu skvěle zmenšit střelecký úhel a hostující útočník musel pálit jen nad branku.
     
    13
    Rafael musel být ve střehu. Nepříjemný přízemní centr poslal z pravé straně do vápna Laurini. Francouzský bek ale našel jen reklamu za brankovou lajnou.
     
    11
    Domácí celek chce ještě přidat další branky. Nyní se pokoušel prostrčit míč na osamoceného Borriella Farias, ale to se mu nepodařilo.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka nenabídla velké šance, ale přinesla jednu branku. O tu se postaral Marco Sau a tak domácí v úvodu zápasu vedou.
    8. Marco SAU - 1:0
     
    8
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Cagliari jde do rychlého vedení. Po milimetrové přihrávce se dostal do samostatného úniku domácí kapitán MARCO SAU, který jen lehce prostrčil balon mezi nohama padajícího brankáře Empoli. Fantastická rychlý akce domácího celku.
     
    7
    Hned tři hostující hráči byli v blízkosti pokutového území Cagliari. Ani jeden však nedokázal překonat bránící hráče. Rafael může být i nyní v klidu.
     
    6
    Už to vypadalo, že by se mohl dostat Marco Borriello do zakončení, ale v poslední chvíli mu šťouchl do balonu Costa a rána tak byla výrazně zpomalena.
     
    5
    Pucciarelli si zaběhl za obranu na prudký pas, ale dostal se do velkého úhlu a než mu přišel na pomoc Thiam, tak hostující kapitán přišel o balon.
     
    4
    Po faulu Pedra si musel Rafael stavět obrannou zeď. El Kaddouri pálil však z dobrých třiceti metrů jen daleko od pravé tyče.
     
    3
    Také domácí se dostali na útočnou polovinu. Po dlouhém nákopu však Sau neudržel míč proti přesile protihráčů.
     
    2
    Hostující fotbalisté rozehráli první poločase dnešního střetnutí. Daleko se však s prvním útokem nedostali. Ještě před vápnem čistě bere míč Barella.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas šestatřicátého kola tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Cagliari Calcio: Rafael – Isla, Pisacane, Alves, Murru – Tachtsidis, Barella – Farias, Pedro, Sau (C) – Borriello.
    Náhradníci: Crosta – Di Gennaro, Miangue, Faragò, Padoin, Ionita, Capuano, Deiola, Han, Salamon.

    Empoli FC: Skorupski – Laurini, Bellusci, Costa, Pasqual – J. Mauri, Dioussé, Croce – El Kaddouri – Pucciarelli (C), Baba Thiam.
    Náhradníci: Pelagotti, Pugliesi – Zambelli, Dimarco, Maccarone, Veseli, Zajc, Barba, Ćosić, Jakupovič, Krunić, Tello..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    17.12. 2016 Empoli – Cagliari 2:0
    14.03. 2015 Cagliari – Empoli 1:1
    25.10. 2014 Empoli – Cagliari 0:4
    20.04. 2008 Cagliari – Empoli 2:0
    09.12. 2007 Empoli – Cagliari 4:1
     
    Empoli FC

    Empoli ještě nemá jisté místo v příštím ročníku nejvyšší italské soutěže. Na sestupové pozice má náskok pěti bodů, ale k naprosté jistotě potřebuje uhrát šest bodů nebo spoléhat na zaváhání jihoitalského Crotone. Především mizerná série deseti zápasů bez výhry z úvodu roku 2017 odsoudila Empoli o boj o záchranu do posledních kol. Zatímco Cagliari trápí obrana, tak Empoli je zase nejhorším týmem v útočné fázi. Jen šestadvacet vstřelených branek je hodně pod průměrem jednoho zásahu na utkání. Hned o šest gólů se zasloužil nejlepší zakončovatel Empoli Levan Mčedlidze z Gruzie.
     
    Cagliari Calcio

    Cagliari se pohybuje v klidném středu tabulky, konkrétně na třinácté pozici. Po postupu ze Serie B je to určitě pro tým ze Sardinie úspěch. Solidní útočnou potenci tým trenéra Rastelliho ztrácí mizernou obranou. Právě kvalitnější obrana schází Cagliari k ještě lepšímu umístění. Hned sedmašedesát inkasovaných branek v dosavadním průběhu je příliš a s tímto číslem se řadí Cagliari hned za Pescaru a Palermo jako třetí nejhorší tým ligy. Cagliari má ve svém středu sedmého nejlepšího střelce Serie A, tím je zkušený útočník Marco Borriello, který má na svém kontě již šestnáct zásahů.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská soutěž Serie A pokračuje již šestatřicátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Cagliari, které před domácím publikem přivítá Empoli.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Branky: 8. Sau (Isla), 18. Farias, 45. Farias (Tachtsidis) – 80. Zajc (Krunić), 86. Maccarone (Zajc)

    Karty:   41. Pisacane (CAG), 69. Alves (CAG) – 45+1. Bellusci (EMP), 50. El Kaddouri (EMP)

    Neproměněná penalta: 55. Pucciarelli (EMP), brankář Rafael zneškodnil


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 16:11.
    Cagliari Calcio: Rafael – Isla, Pisacane, Alves, Murru – Tachtsidis, Barella (77. Padoin) – Farias, Pedro (68. Ionita), Sau (C) (81. Han) – Borriello.
    Náhradníci: Crosta, Bizzi – Di Gennaro, Miangue, Faragò, Padoin, Ionita, Capuano, Deiola, Han, Salamon.

    Empoli FC: Skorupski – Laurini, Bellusci, Costa, Pasqual – J. Mauri (62. Maccarone), Dioussé, Croce – El Kaddouri (52. Krunić) – Pucciarelli (C), Baba Thiam (77. Zajc).
    Náhradníci: Pelagotti, Pugliesi – Zambelli, Dimarco, Maccarone, Veseli, Zajc, Barba, Ćosić, Jakupovič, Krunić, Tello.
    bahis siteleri