Southampton – Manchester Utd. 0:0 (kon.)
konec
Southampton FC
0:0 (0:0)
Manchester United
Středa 17.05.2017, 20:45 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Pěkný středeční večer! Vítám vás u sledování dohrávky 28. kola Premier League, v níž se na St. Mary's Stadium střetne domácí Southampton s hostujícím Manchesterem United. Textovým přenosem vás provede Jan Číhal.
     
    Domácí Southamtpon je na tom po 36 odehraných zápasech poměrně solidně. Domácím patří devátá příčka s tím, že za osmým West Bromem jsou jen kvůli horšímu skóre, a sice o jedinou inkasovanou branku. Domácí již v závěru ligy hrají spíše o čest, do Evropské ligy se již dostat nemohou a spíše se tak budou chtít v posledních dvou domácích zápasech ukázat před svými fanoušky.
     
    Manchester United má momentálně spíše jiné priority, než poslední dvě ligová utkání. Red Devils se totiž probojovali do finále Evropské ligy proti Ajaxu Amsterdam a jelikož je šance Manchesteru na umístění do čtvrtého místa v Premier League po prohře na White Hart Lane nulová, musí se svěřenci Mourinha soustředit právě na zápas, který se odehraje ve Stockholmu přesně za týden. Sám portugalský manažer navíc řekl, že zbývající ligová utkání by již nejraději neodehrál, a to jistě i kvůli rozsáhlé marodce hostujícího týmu.
     
    Týmy se v této sezoně utkaly již dvakrát, jelikož se jich kromě podzimního ligového zápasu týkalo i finále EFL Cupu. V Premier League se na Old Trafford radoval Manchester United, který zvítězil 2:0 po dvou brankách Zlatana Ibrahimoviće. A Manchester svého soupeře porazil i v ligovém poháru, když ve Wembley udolal Saints poměrem 3:2. I v tomto zápase se dvakrát prosadil zmíněný švédský kanonýr, další branku United pak vsítil Jesse Lingard. Za Southampton se ve finále dvakrát trefila zimní posila Manolo Gabbiadini.
     
    Domácím by v dnešním zápase měl chybět zřejmě jen Virgil van Dijk, který má poraněný kotník. Na druhé straně je marodka o poznání početnější. United se kromě Ibrahimoviće, jenž rozhodl oba letošní vzájemné zápasy, budou muset obejít bez Roja, Shawa, Younga a Fosu-Mensaha. Za hosty navíc nenastoupí Paul Pogba, který s týmem neodcestoval kvůli nedávné smrti svého otce a na jih Anglie se nevydal ani David de Gea, jenž dostal od Joseho Mourinha volno.
     
    Úvodní sestavy:

    Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Targett – Ward-Prowse, Romeu, S. Davis (C) – Redmond, Gabbiadini, Tadić.
    Náhradníci: Hassen – Austin, Jay Rodriguez, Cáceres, Pied, Clasie, Boufal.

    Manchester United: Romero – Smalling, Bailly, P. Jones, Darmian – Fellaini, Tuanzebe – Mchitarjan, Mata, Rooney (C) – Martial.
    Náhradníci: Pereira – A. Herrera, McTominay, Lingard, Rashford, Mitchell, Carrick.

    Rozhodčí: Mike Dean.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas zahájil hvizdem do píšťalky zkušený rozhodčí Mike Dean. Výkop provedl domácí Dušan Tadić. Southampton nastoupil v tradičních červenobílých dresech, hosté v modrých dresech.
     
    2
    Tadić se na pravé straně pěkně uvolnil a odcentroval, míč se nakonec odrazil k Mattu Targettovi, jehož rána zpoza vápna skončila na tribuně.
     
    3
    Southampton v úvodu drží míč a kombinuje kolem středového kruhu.
     
    4
    Tak to je obrovská minela obránce Manchesteru! Eric Bailly si zpracovával dlouhý míč nikým neatakován, přesto zahrál rukou a jelikož to bylo v šestnáctce, Mike Dean nařizuje pokutový kop!
    4. Baillyho ruka, která se však podle všeho udála mimo šestnáctku.
     
    5
    K pokutovému kopu se postavil Manolo Gabbiadini a jeho přízemní ránu k pravé tyči Sergio Romero fantasticky chytá!
    5. Penaltový zákrok Sergia Romera.
     
    6
    Romero po chvíli v klidu pokryl i další střelu, tentokráte od Cédrica Soarese do středu brány.
     
    7
    Red Devis byli poprvé v letošním zápase na polovině soupeře, jenomže Martial při svých kličkách o balón přišel.
     
    8
    Avšak potom Eric Bailly při napadání vybojoval míč zpět a odhodlal se ke skvělému individuálnímu průniku, na jehož konci ho bravurně vychytal Fraser Forster!
     
    9
    Romeu na polovině hřiště fauloval Mchitarjana a ten s bolestivou grimasou ulehl na trávník.
     
    10
    Oriol Romeu navíc za svůj zákrok obdržel žlutou kartu, mezitím Mchitarjan k nelibosti publika vyskočil jako pokropen živou vodou a přímý kop rozehrál.
     
    11
    Anthony Martial si nerozuměl s Juanem Matou a svou přihrávkou poslal jenom do autu. Odkopávat od brány bude brankář Forster.
     
    12
    Wayne Rooney se pokusil hru zrychlit dobře myšleným obloučkem z prvního doteku na Mchitarjana. Defenziva Saints si však situaci pohlídala a míč sbírá Fraser Forster.
     
    13
    Bailly nepřesně rozehrál a Targett dobře zabojoval, díky čemuž získal balón pro svoje barvy.
     
    14
    Nyní už naopak Bailly dobře vystoupil a rozjel rychlý brejk Manchesteru. Mchitarjan hledá dlouhým pasem Rooneyho.
     
    14
    Wayne Rooney dokázal míč přidržet a počkat na nabíhající spoluhráče, poté našel Martiala, jehož rána z hranice šestnáctky šla zhruba dva metry vedle.
     
    15
    Jošida výborně zapracoval a zastavil slibně se rozvíjející akci United. Do protiútoku již míří Saints.
     
    16
    Nathan Redmond se sám zamotal do vlastních kliček, Bailly ho výborně ustál, nenechal se rozhodit a Redmond si nakonec míč ukopl do autu.
     
    18
    Eric Bailly zezadu stáhl unikajícího Redmonda, Mike Dean píská faul a domácí se naskýtá zajímavá příležitost standardní situace.
     
    19
    Rozehrávat bude jeden z dvojice James Ward-Prowse – Dušan Tadić. Z dané pozice zhruba 25 metrů od branky se dá přímo střílet nebo i centrovat.
     
    20
    Nakonec pálil James Ward-Prowse a střela přes zeď od talentovaného anglické záložníka končí asi metr vedle. Nebyl to úplně marný pokus, nicméně Romero by ho zřejmě měl.
     
    21
    Mchitarjanovu propagační ránu ze střední vzdálenosti Foster vyráží na rohový kop. Ten rozehraje Rooney.
     
    22
    Ward-Prowse chyboval a v nebezpečném území ztratil míč. Jenže Mchitarjan poté přihrál Matovi do ofsajdu, a tak celá situace pro domácí dobře dopadla.
     
    23
    Saints nyní uzamkli svého soupeře před vlastní šestnáctkou a snaží se proniknout dovnitř.
     
    24
    Redmond rozehrál do křída na Tadiće, jenž posunu do tandemu nabíhajícímu Cédricu Soaresovi, jehož zakončení z úhlu ztečoval Phil Jones na rohový kop.
     
    25
    Centr od rohového praporku se Dušanu Tadićovi vůbec nepovedl, vysoký a příliš dlouho letící centr bez problému rozehrává Fellaini.
     
    26
    Drobné zdravotní problémy má Cédric Soares, jenž je nyní ošetřován na hrací ploše.
     
    27
    Soares už je na nohou a Manchester může rozjet útočnou akci.
     
    28
    Zdlouhavou kombinaci se pokusil rozseknout Marouane Fellaini, jehož rána z nějakých třiceti metrů byla zblokována.
     
    30
    Romeu rozehrál do křídla na Tadiće, do jehož prudkého centru si lehl Jones a odrazil ho na rohový kop.
     
    31
    Tadićův přetažený centr vracel před bránu Gabbiadini, na malém vápně byl však králem Chris Smalling. Následný centru Targetta končí v zámezí.
     
    32
    Nathan Redmond se snažil lehce prostrčit míč na Tadiće, přihrávku zblokoval Fellaini a stadion se domáhal odpískání ruky – Mike Dean však ukazuje "hrejte dál!".
     
    33
    Po přihrávce Maty se do balónu zpoza vápna opřel Axel Tuanzebe a střelu mladého záložníka zblokoval na roh Jack Stephens.
     
    34
    Po rohovém kopu se míč dostal až k Matovi, po jehož centru sice poslal míč na bránu Smalling, ovšem s takovou razancí, že i na malou domů by to bylo málo.
     
    35
    Po delší době se hosté usadili na polovině soupeře, zatím ale žádné nebezpečí Forsterovi nehrozí.
     
    36
    Dlouhý pas Maty na Rooneyho vypadal zajímavě, to by však kapitán Manchesteru nemohl stát v ofsajdu.
     
    37
    Cédric Soares za svůj faul a zastavení slibně se rozvíjející akce soupeře vidí žlutou kartu.
     
    44
    Omlouvám se za technické problémy, nicméně během nekomentovaného časového úseku se nic zvláštního nestalo a hlavní rozhodčí za chvíli ukončí první poločas.
    Dosavadní hrdina zápasu, Sergio Romero.

     
    45
    Nathan Redmond si pěkně narazil se Stevenem Davisem a z hranice velkého vápna vypálil. Pozorný Romero chytá.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    45+1
    Rána Wayna Rooneyho nebyla povedená a končí hodně mimo Forsterovy svatyně.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nenabídl žádné góly a k vidění bylo jen minimum gólových příležitostí. Nejzajímavější byla úvodní desetiminutovka, v níž po nešikovné ruce Baillyho zahrával pokutový kop Gabbiadini, avšak Romero se blýskl skvělým zákrokem. Na opačné straně mohl skórovat nešťastník Bailly, tváří v tvář Forsterovi ovšem i nyní vyhrál brankář. Jinak toho moc k vypíchnutí není, doufejme, že druhý poločas přinese lepší podívanou.
     
    Druhá půle započne přibližně v 21:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začaly oba týmy ve stejném složení, jako vstoupily do toho prvního. Oba trenéři si tedy nechávají možnosti tří střídání na pozdější chvíle.
     
    47
    Romeu přihrál do běhu Targettovi, jenž narazil do Bailyho a domácí se diví, že nebyl odpískán faul. Mike Dean rezolutně rozpažil.
     
    48
    Targett si chvilku poležel na trávníku, poté však vstal a podal si ruce s Baillym. Hra pokračuje.
     
    49
    Oriol Romeu se dokázal ve středu pole pěkně uvolnit, načež ho poslal k zemi Mchitarjan a je mu pískán faul.
     
    50
    Menší zdravotní problémy měl také Eric Bailly, který už je ovšem také na nohou a i když pokulhává, nebude to nic vážného.
     
    51
    Agilní Cédric Soares byl u míče dříve než Phil Jones, který ho na hranici velkého vápna poslal k zemi a obdržel žlutou kartu.
     
    52
    Tohle vypadá velice zajímavě pro domácí, přímý kop z nějakých 17 metrů bude rozehrávat buď Ward-Prowse, nebo Tadić.
     
    53
    Nakonec Ward-Prowse míč přeběhl a přiťukl ho patou proti noze Tadićovi, jehož dělovku na stranu brankáře vyráží Romero.
     
    54
    A po další faulu tady je další standardní situaci, tentokráte už z ní bude Ward-Prowse určitě centrovat.
     
    55
    Na Ward-Prowseův centrů si nabíhal Stephens, před ním však stihl odvrátit Smalling. Ačkoliv domácí zlobí, Mike Dean ukazuje pouze odkop od brány.
     
    56
    Nathan Redmond přihrál z levé strany proti noze Romeuovi, jehož prudkou střelu opět likviduje jeho skorojmenovec Romero. Argentinský brankář dnes předvádí velmi dobrý výkon.
     
    57
    A že Sergio Romero chytá ve velké pohodě potvrdil i nyní, když bezpečně stáhl vysoký centr Cédrica Soarese.
     
    58
    Centr Matta Targetta z levé strany byl zblokován a Southampton bude zahrávat dnes již pátý roh.
     
    59
    Centr Ward-Prowse od rohového poraporku propadl až na zadní tyč, kde stál úplně volný Jack Stephens, z bezprostřední blízkosti však míč ze vzduchu špatně trefil a místo střely šlo pouze o nepřesnou přihrávku.
     
    60
    Saints mají nyní velký tlak a hosty drží fantastický Romero. Ten teď předpisovou robinzonádou vyráží krásnou ránu Jamese Ward-Prowse.
     
    61
    Po rohovém kopu vracel míč před bránu Stephens a nechybělo mnoho, aby jeho kolega ze stoperské dvojice Jošida hlavičkoval do prázdné brány.
     
    62
    Po přiťuknutí od Juana Maty se o technický obstřel pokusil Wayne Rooney, neměl ovšem správně seřízená mířidla.
     
    63
    Máme tady první střídání zápasu. Odchází Manolo Gabbadini, přichází Jay Rodríguez.
     
    64
    A poprvé záhy střídá také José Mourinho. Talentovaného Axela Tuanzebeho nahrazuje zkušený Michael Carrick.
     
    65
    Po chybě v rozehrávce Southamptonu hosté podnikli rychlý brejk, Mchitarjan vyslal do sprintu Rooneyho, jehož centr ovšem nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    66
    Trenér v nebezpečí. Po souboji Targetta s Baillym se míč od hlavy stopera Manchesteru míč odrazil od obličeje přihlížejícího Claudea Puela. Lodivod Southamptonu to ovšem bere s úsměvem.
    Michael Carrick dnes nastoupil ke svému 700. zápasu v klubové kariéře.

     
    67
    Obrovská šance Manchesteru! Po centru z pravé strany se k odraženému míči dostal Wayne Rooney, přihrál ještě lépe postavenému Matovi, jenž ale ve stoprocentní pozici minul!
    67. Juan Mata ve velké šanci minul.
     
    68
    Na trávníku už je Marcus Rashford, který měl nejprve podle světelné tabule čtvrtého rozhodčího vystřídat Rooneyho, po následné korekci ovšem končí Juan Mata.
     
    69
    Oba trenéři opět střídají takřka synchronizovaně. Cédric Soares přepouští místo Jérémy Piedovi.
     
    70
    Nathan Redmond na pravé straně rozpohyboval Baillyho, následně přesně odcentroval na Tadiće, jehož ránu naštěstí pro hosty zblokoval Jones a míč poté sbírá ze vzduchu Romero.
     
    71
    Velká šance na opačné straně. Po pěkném individuálním průniku střílel Anthony Martial zpoza vápna do vzdálenější tyče! Dorážka Mchitarjana šla pak vysoko nad.
    71. Martialova rána do tyče.
     
    73
    Ward-Prowse pěkně prostrčil balón na Jérémyho Pieda, jehož centr ve skluzu zastavil Anthony Martial. St. Mary's Stadium křicel: "Hand!", ovšem z bližšího pohledu bylo zřejmě, že Martial hrál hrudí.
     
    74
    José Mourinho dnes potřetí a naposledy střídá. Marouaneho Fellainiho nahrazuje Ander Herrera.
     
    75
    Střídající Pied je velmi aktivní, jeho další únik kolem postranní čáry musel skluzem na poslední chvíli hasit Carrick.
     
    76
    Centr Marcuse Rashforda z pravé strany přečetl dobře postavený Jošida a odkopává do autu.
     
    77
    Chris Smalling vyvážel míč dopředu, zezadu ho přitom fauloval Jay Rodríguez a hosté tak budou rozehrávat v klidu.
     
    78
    Také pro Jamese Ward-Prowse dnes zápas skončil, závěrečné minuty má oživit Sofiane Boufal.
     
    79
    Dušan Tadić se s trochou štěstí brilantně uvolnil ve středu pole a rychlý brejk domácí musel faulem zastavit Matteo Darmian.
     
    80
    Baillyho nepřesnou rozehrávku vystihl právě nově příchozí Boufal, který poté přihrál do křídla Rodriguezovi, jehož ovšem nenechal odcentrovat Darmian.
     
    81
    Ofsajdová past Red Devils nyní nezafungovala, alespoň z pohledu pomezního rozhodčího. V hraničním postavením Jay Rodríguez tak po skvělé kolmici Romeua mohl sám před Romerem skórovat, jenomže těsně minul.
     
    82
    Další akce Saints končí zbytečným útočným faulem přemotivovaného Boufala na Andera Herreru.
     
    83
    Sofiane Boufal nicméně rozhodně přinesl na trávník svěží energii, po jeho dalším průniku a vyměně míče s Rodríguezem pálil uvnitř šestnáctky nad.
     
    84
    Sergio Romero tuší, že si jeho spoluhráči potřebují trochu vydechnout, a tak k nelibosti zaplněného St. Mary's svůj odkop od brány poněkud natahuje.
     
    85
    Do konce utkání zbývá pět minut a nutno poznamenat, že tomuto utkání by určitě nějaký gól slušel. Příležitostí jsme už viděli spoustu.
     
    86
    Erica Baillyho zřejmě, opět k nelibosti plných tribun, chytly křeče a opět se tak chvilku nebude hrát.
     
    88
    Po ose Redmond – Boufal – Rodríguez se míč dostal až k Mattu Targettovi, jehož přízemní centr bez problému ukryl v náruči Sergio Romero.
     
    89
    Do rychlého protiútoku se hnal Anthony Martial, jenomže jeho přihrávku na Rashforda vystihl Stephens a celá akce tak končí neúspěchem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí Mike Dean nastavuje nad rámec řádné hrací doby ještě čtyři minuty.
     
    90+1
    Marcus Rashford nemůže ani nyní postupovat z úhlu sám na branku, nacházel se totiž v postavení mimo hru.
     
    90+3
    Manchester United zahrával přímý kop, centr Rooneyho ale domácí defenziva dokázal odvrátit.
     
    90+4
    Velice nepřesný pas Tadiće se Jay Rodríguez snažil alespoň doběhnout, čímž znepříjemnil situaci při odkopu Romerovi.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Středeční duel na St. Mary's Stadium mezi soupeři, kterým v závěru sezóny Premier League už prakticky o nic nejde, skončil bezbrankovou remízou. Oba týmy si vypracovali několik velkých příležitostí, zejména Southampton pak několikrát ztroskotal na vynikajícím Sergiu Romerovi, který svůj dnešní skvělý výkon započal hned v úvodu utkání, když chytil penaltu Gabbiadinimu. Také ve druhém poločase zkušený Argentinec své spoluhráče podržel a zaslouženě obdržel oceněný pro hráče zápasu. Manchester United byl gólu nejblíže v 71. minutě, když Anthony Martial z hranice vápna orazítkoval tyč.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:8. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 7:10.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (22:42:08)

    Michal Kovalčík

    Branky:

    Karty:   10. Romeu (SOT), 37. Soares (SOT) – 51. P. Jones (MAN)

    Neproměněná penalta: 5. Gabbiadini (SOT), brankář Romero zneškodnil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:8. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 7:10.
    Southampton FC: Forster – Soares (69. Pied), Stephens, Jošida, Targett – Ward-Prowse (78. Boufal), Romeu, S. Davis (C) – Redmond, Gabbiadini (63. Jay Rodriguez), Tadić.
    Náhradníci: Hassen – Austin, Jay Rodriguez, Cáceres, Pied, Clasie, Boufal.

    Manchester United: Romero – Smalling, Bailly, P. Jones, Darmian – Fellaini (74. A. Herrera), Tuanzebe (64. Carrick) – Mchitarjan, Mata (68. Rashford), Rooney (C) – Martial.
    Náhradníci: Pereira – A. Herrera, McTominay, Lingard, Rashford, Mitchell, Carrick.

    Rozhodčí: Mike Dean
    bahis siteleri