Rusko – Finsko 5:3 (kon.) | Kanada – Švédsko 1:2 (0:2 po s.n.)
konec
Rusko
5:3 (1:0, 3:1, 1:2)
Finsko
Neděle 21.05.2017, 16:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Mistrovství světa • Utkání o bronz
Partner:
     
    59:13
    Před brankou zůstal pár okamžiků osamocený Pyörälä, okamžitě obdržel kotouč a vystřelil z první. Vasilevskij se stihl přesunout!
     
    57:24
    Valerij Ničuškin upířel zrak na kotouč a projel snad mezi čtyřmi finskými hráči, jenže v poslední chvíli nedokázal přes hokejku jedno z nich zakončit.
     
    56:44
    Harri Säteri míří na střídačku, Finové vyzkouší hru bez brankáře!
    Vyloučení Savinainena může být klíčové, hlavně v tomto čase.

     
    54:28
    Vyloučení v týmu Finsko (Veli-Matti Savinainen – 2 min., hákování).
    48:03 Nikita KUČEROV - 5:3

     
    48:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Každá chyba soupeře je na turnaji Sbornou potrestána, stejně jako tato. NIKITA KUČEROV dostal až příliš prostoru na pravé straně, potáhl si kotouč a vyslal nepříjemnou střelu. Säteri kotouč neudržel ve výstroji a dojíždějící útočník ho vleže doklepl za brankovou čáru. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Anton Bělov.
    45:29 Veli-Matti SAVINAINEN - 4:3

     
    45:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To ale Finům vůbec vadit nemusí, záhy totiž využívají přesilovou hru a ruská noční můra ze včerejšího semifinále s Kanadou se začíná opakovat. Kotouč propadl přes brankoviště až k osamocenému VELI-MATTI SAVINAINENOVI a ten si věděl rady. Asistence: Mikko Rantanen, Sebastian Aho.
     
    44:39
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Gusev – 2 min., vysoká hůl).
    41:16 Mikko LEHTONEN - 4:2

     
    41:16
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Drama je na světě. Hokejisté s bílých dresech snižují, puk se po vyhraném vhazování dostal na modrou čáru k MIKKO LEHTONENOVI. Ten nevyslal razantní projektil, ale dobře mířený. Vasilevskij kotouč tečoval, zastavit ho však nedokázal. Asistence: Sebastian Aho.
    39:34 Mikko RANTANEN - 4:1

     
    39:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Fanoušci Suomi se ještě před koncem druhého dějství dočkali snížení. Vše začalo střelou MIKKO RANTANENA z velmi dobré střelecké pozice. Vasilevskij stihl zakročit a vyrazil puk na pravou stranu. Tam byl ale první Filppula a vrátil kotouč svému spoluhráči, který se napodruhé nemýlil. Asistence: Valtteri Filppula.
     
    36:38
    Kombinaci Kuzněcova s Kučerovem málem druhý jmenovaný zakončil dorážkou do polodokryté branky. Kuzněcov neposlal nejpřesnější finální pas a změna skóre se nekoná!
    Šance pro Finsko, využije ji?

     
    33:05
    Vyloučení v týmu Rusko (Andrej An. Mironov – 2 min., krosček).
     
    32:35
    U kotouče se v mezikruží z ničeho nic objevil Aho a vyslal přízemní ránu k tyčce. Vasilevskij na poslední chvíli vystrčil beton a ránu zneškodnil!
     
    30:14
    Kučerov si sjel do podobné pozice jako před chvílí Šipačov, nicméně puk poslal pouze těsně vedle bližší tyčky!
     
    28:21
    Vyloučení v týmu Finsko (Mika Pyörälä – 2 min., sekání).
     
    28:16
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Joonas Korpisalo, přichází Harri Säteri.
    28:16 Bogdan KISELEVIČ - 4:0

     
    28:16
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Odevzdaní Finové kapitulují v krátkém časovém úseku znovu a utkání o bronz začíná zavánět debaklem. Do pravého kruhu pro vhazování si sjel BOGDAN KISELEVIČ a kotouč propasíroval mezi hrudí a rukou Korpisala. Ten po čtvrté inkasované brance míří na střídačku. Asistence: Vladislav Naměstnikov ,Valerij Ničuškin.
    27:01 Nikita GUSEV - 3:0

     
    27:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborné se dlouho nedařilo najít recept na přechod přes útočnou modrou čáru, nakonec ale potřetí skóruje a předvádí, jak je to vlastně jednoduché. Autorem branky není nikdo jiný než NIKITA GUSEV, jemuž nabil do relativně ostrého úhlu Panarin. Korpisalo se ve chvíli přihrávky nenacházel v ideální pozici, když se roztáhl po ledě, ruský mladíček navíc vymetl vzdálenější šibenici. Asistence: Artěmij Panarin, Jevgenij Dadonov.
     
    25:21
    Vyloučení v týmu Finsko (Veli-Matti Savinainen – 2 min., podražení).
     
    25:11
    Další nebezpečná akce Rusů. Sergej Plotnikov se zkušeně natlačil do pro brankáře nejnebezpečnějšího prostoru a mířil k pravé tyči. Korpisalo vytáhl proti povedené střele lapačku, puk zachytil a vysloužil si potlesk od diváků.
    21:48 Vladimir TKAČJOV - 2:0

     
    21:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jenže Sborná v oslabení skóruje. Přečíslení 2 na 1 hokejisté v červených dresech umí sehrát perfektně. Po pasu Valerije Ničuškina z pravé strany, který bek nestihl zachytit, doklepl kotouč za finského gólmana VLADIMIR TKAČJOV. Asistence: Valerij Ničuškin, Arťom Zub.
     
    21:12
    Korpisalo měl překvapivé problémy s dalekonosným nahozením z obranného pásma Rusů, nakonec kotouč dokázal na poslední chvíli vytěsnit mimo tři tyče,
     
    19:59
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Kučerov – 2 min., hrubost).
     
    17:36
    Nikita Gusev měl na hokejce druhou branku v zápase. Zkoušel překonat Korpisala ranou bekhendem, puk se mu navíc po zásahu finského gólmana vrátil zpět na hokejku. I tak se skóre nemění, za záda maskovaného muže neprošla totiž ani následná dorážka.
     
    14:03
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Finsko (Ville Lajunen – 2 min., držení protihráče).
    Vyloučení v týmu Rusko (Sergej Plotnikov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Finsko (Lasse Kukkonen – 2 min., hrubost).
     
    11:22
    Jenže Alexandr Barabanov mohl o pár chvil později svou předchozí chybu odčinit ve velkém stylu. Dostal kotouč na pravou stranu, a nikým nehlídán měl dost času na zamíření. Korpisalo dobře střelci zmenšil úhel a dělovku lapil.
    06:58 Nikita GUSEV - 1:0

     
    06:58
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A o chvíli později přeci jen vyústil ve vedoucí gól. Do pravého kruhu si sjel NIKITA GUSEV, tomu přiťukl kotouč Antipin a první jmenovaný ranou nápřahem propálil finského gólmana. Sborná vede 1:0! Asistence: Viktor Antipin, Valerij Ničuškin.

    RR

    Branky a nahrávky: 7. N. Gusev (Antipin, Ničuškin), 22. Tkačjov (Ničuškin, Zub), 28. N. Gusev (Panarin, Dadonov), 29. Kiselevič (Naměstnikov, Ničuškin), 49. Kučerov (Kuzněcov, A. Bělov) – 40. Rantanen (Filppula), 42. Lehtonen (Aho), 46. Savinainen (Rantanen, Aho)


    Rusko: Vasilevskij (I. Sorokin) – Kiselevič, Orlov, Antipin, A. Bělov (C), Provorov, Mironov, Zub – Tělegin, Andronov (A), Ničuškin – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Panarin, Kučerov, Kuzněcov – S. Plotnikov, Barabanov, Tkačjov – Naměstnikov.
    Finsko: Korpisalo (29. Säteri) – Ohtamaa, Honka, Kukkonen (C), V. Lajunen, Lehtonen, Hietanen, Jaakola (A), Järvinen – Savinainen, Filppula (A), Rantanen – Aho, Pyörälä, Puljujärvi – Kemppainen, Pihlström, J. Aaltonen – J. Lajunen, Hännikäinen, Osala – M. Aaltonen.

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Iverson (CAN) – Lhotský (CZE), Oliver (USA)

    Diváci: 16 182
    bahis siteleri