Španělsko – Česko 3:2 (kon.)
konec
Španělsko
3
25 20 22 25 15  
Česko
2
22 25 25 21 10  
Pátek 26.05.2017, 20:00 • Hala míčových sportů, Karlovy Vary • Kvalifikace MS - muži • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    15:10
    Je konec! Po servisu Adama Bartoše se do míče opřel Villena, Češi se ještě ubránili, ale na druhý pokus se již Španělé mohou radovat z vítězství.
     
    14:9
    Hadrava přišel zpět do hry. Je tady však hned pět mečbolů. Ze zadní pozice se prosazuje González. Český blok byl naprosto mimo.
     
    11:8
    Finger přichází zachránit český tým. Bartoš smečuje z hlavního kůlu kolem španělského jednobloku. Je tady oddechový čas pro Španělsko.
     
    9:6
    Tohle už nevypadá s českým týmem vůbec dobře. Bartoš znovu na přihrávce neuspěl a poté je Hadrava zablokován. Český tým si bere oddechový čas.
     
    7:5
    A už to je o dva body. První odskočení v rozhodující sadě. Bartoš nedokázal přihrát lehký servis. Je tady oddechový čas pro český výběr.
     
    25:21
    O dnešním zápase rozhodne tiebreak. Místo Janoucha přišel na podání Filip Habr. Jeho servis zatlačil soupeře, ale Villena nekompromisně ukončuje čtvrtý set.
     
    24:20
    Nyní už jsou tady ale čtyři setboly! Džavoronok chybuje na servisu.
     
    21:16
    Villena se vrací do hry. González na podání. A je tady další aut španělského smečaře. Fernando Muňoz Benitez si bere oddechový čas.
     
    19:13
    Zmrhal společně s Beerem blokuje na středu sítě. Fornes se po dlouhé době neprosadil útokem. Španělsko si bere oddechový čas.
     
    16:8
    A další bod pro Španělsko. Místo Bartoše přichází Zmrhal. A Zmrhal ihned chybuje na přihrávce a tím posílá oba týmy na druhý technický oddechový čas.
     
    13:7
    Janouch střídá ve hře Habra. Nyní ale nepřesná přihrávka a je to bod znovu pro soupeře. Miguel Falasca si bere oddechový čas.
     
    8:4
    Blanco na servisu. Michálek je zablokován po vysoké nahrávce do kůlu. Je tady první technický oddechový čas.
     
    6:3
    Španělsko jde do vedení již o tři body. Hadrava měl k dispozici jen nízkou nahrávku a je znovu zablokován. Oddechový čas pro český tým.
     
    22:25
    Třetí set končí. Čeští hráči dokázali udržet vedení v důležité sadě a jdou do vedení. Colito na podání našel Bartoše, který byl přesný a poté dokázal ještě z hlavního kůlu smečí ukončit celou sadu.
     
    22:24
    A pozor! Colito na podání dává přesné podání vedle Martina Kryštofa. Česko si bere ještě oddechový čas.
     
    20:24
    Čtyři setboly pro domácí reprezentaci. Bartoš přihrál, následně Habr našel Hadravu, který boduje lehkým úderem za blok.
     
    16:18
    Další bod pro českou reprezentaci. Holubec zatlačil servisem, Španělé neměli rozhodně dobrou pozici a to trestá útokem Jan Hadrava. Španělsko si bere oddechový čas.
     
    16:15
    Do druhé oddechového času jsou ve vedení Španělé. Po útoku Ruize nezasáhl Hadrava přesně v poli.
     
    13:11
    Nepříjemná série Španělska pokračuje. Finger je znovu zablokován. Na to reaguje Miguel Falasca oddechovým časem.
     
    6:8
    Habr se dostává do hry místo Janoucha. González bod nedal, ale dostal ještě jednu šanci, ale znovu to nebyl bod. Zkušený Michálek poté ukončuje výměnu smečí do ostré diagonály. Je tady první technický oddechový čas.
     
    20:25
    Jan Hadrava dokončil první set. Znovu zatlačil soupeře, který musel jen odevzdat míč a Petr Michálek ukončuje sadu z pipu. Český tým srovnává zápas.
     
    20:24
    Hned čtyři setboly pro český tým. Hadrava nedal šanci španělskému liberu.
     
    16:18
    Kryštof nebyl přesný na přihrávce, Finger nedal bod ani na dva útoky. Český tým si bere oddechový čas.
     
    11:16
    Český tým odchází k druhému technickému oddechovému času s pětibodovým vedení. Holubec po souhře s Janouchem přidává bod.
     
    7:13
    Šestibodové vedení pro domácí tým. Villena byl fantasticky zablokován dvojicí Holubec – Džavoronok. Je tady oddechový čas pro Španělsko.
     
    4:8
    Opět český kapitán za koncovou lajnou. A Marek Beer si připisuje další blok. Nyní si smlsl na útoku Blanca. Je tady první technický oddechový čas.
     
    25:22
    První sada jde na konto španělské reprezentace. Adam Bartoš nedokázal přidat bod z hlavního kůlu a poté se již středem prosazuje Valcarel. Češi ztrácejí první sadu v kvalifikaci.
     
    24:22
    Španělé mají k dispozici dva setboly. Noda Blanco na servisu zatlačil český tým. Šulista na bezblok z pipu smečuje do autu.
     
    21:20
    Skvěle. Už to je jen o jeden bod. Villena si odchází také odpočinout. Z hlavního kůlu smečuje do autu Blanco. Další oddechový čas pro Španělsko.
     
    20:17
    Ještě však první sada není ztracena. Holubec skvěle vytlouká blok na středu sítě. Je tady oddechový čas pro hostující celek.
     
    18:15
    Španělsko opět odskakuje. Španělé se štěstím vybrali smeč Šulisty. Poté měli Češi ještě jednu možnost, ale znovu Šulista nedal bod. Středem sítě se prosazuje Fornes. Český trenér si bere oddechový čas.
     
    16:14
    Na druhou přes hrál španělský nahrávač a tím posílá oba týmy na druhý technický oddechový čas.
     
    11:7
    A nyní naopak přidávají druhý bod v řadě Španělsko. Finger musel po nepřesné nahrávce jen odevzdat míč a Villena boduje o český blok. Je tady oddechový čas pro český celek.
     
    8:4
    Adam Bartoš na podání. Středem z pipu se prosazuje Blanco. Následuje první technický oddechový čas.

    Vít Schück

    Španělsko: Trinidad, Fernández – Noda Blanco, F. J. Ruiz, Gonzalez – Vigil, B. Ruiz, Fernandez Valcarel (C), Fornes – Villena, Rocamora Blazquez, Colito – Almansa, Posadas
    Trenér: Fernando Muňoz Benitez

    Česko: Habr, Janouch – Džavoronok, Šulista, Zmrhal, Bartoš, Michálek – Beer, Holubec (C), Zajíček – Hadrava, Finger – Kryštof, Pfeffer
    Trenér: Miguel Ángel Falasca Fernández

    Rozhodčí: Marcin Herbik (POL) – Dobromir Dobrev (BUL)
    bahis siteleri